Parasta on nämä ihmiset

Olipa kerrassaan huikea, mutta rankka viikonloppu! Tohinaa oli niin paljon, että tuntuu kuin koko viikonloppua ei olisi ollutkaan. Ei ainakaan levolla jäänyt liikaa aikaa. Koti näyttää just siltä, että siellä on pelkästään asuttu eikä siivottu. Normaalistihan mä siivoa ja puunaan viikonloppuna sen minkä ehdin, mutta tänä viikonloppuna en ehtinyt. No, elämäähän se vain on ja elämän jäljet saa näkyä! Ainakin niin pitkään kun lattioita pitkin mahtuu kävelemään 😀

Heitettiin treeniporukalla reissu Tampereelle lauantaina katsomaan Winter wareja eli epävirallisia crossfitin sm-kisoja. Paikka oli aika lailla täynnä ja tunnelma katossa alusta loppuun. Meidän salilta oli pari kisaajaa ja lähisalilta muutama lisää. Heidän lisäkseen kisaamassa oli useita tyyppejä, joita seuraan somessa ja fanitan suuresti. Näihin lukeutuu mm. Stefanie Hagelstam alias Steffit, Laura Hämäläinen ja Jenni Puoliväli ja olihan siellä monia muitakin! Jokainen kisaaja oli todella hurjassa kunnossa ja jos tuonne lavalle mielii niin täytyy olla jokainen osa-alue kunnossa. Voittoon vaaditaan niin voimaa, taitoja, kestävyyttä kuin ketteryyttäkin mentaalisesta puolesta puhumattakaan. Vaikka itsekin kovasti kisaamisesta haaveilen niin pitkä matka on siihen kuntoon, että voisin edes harkita. Katsellaan sitten, kun mastersraja eli 40 vuotta tulee vastaan 😉 Ehkä silloin ollaan jo sillä tasolla, että uskaltaa kisata. Meidän salin Ville Parviainen otti mielettömän loppukirin ja sijoittui kolmanneksi, ihan huippua!

Nämä kuvat Winter warin instagramista @cfwinterwar

Kisoista saa joka kerta ison annoksen lisää motivaatiota ja potkua omiin treeneihin ja niin tapahtui tälläkin kertaa! Voi miten hyvä oli eilen käydä paukasemassa tiistain voimaliikkeet pois alta. Osa meidän treeniporukasta jäi Tampereelle vielä jatkobileisiin, mutta itse tulin samana iltana pois, joten eilen oli energiaa treenata. Viime vuonna lipsahti vähän pitkäksi mullakin enkä kovin ilolla muistele sitä seuraavan päivän olotilaa. Tällä kertaa valitsin viisaammin ja vaikka se tarkoitti pois jättäytymistä bileistä niin arvostan enemmän kunnon yöunia. Ehkä niissä bileissäkin ehtii vielä käymään myös treenikavereiden kanssa. Crossfitissa ehdottomasti parasta onkin kaikki nämä ympärillä olevat mahtavat ihmiset. En yhtään ihmettele miksi crossfittia haukutaan kultiksi, koska yhteisöllisyys meillä on todella voimakasta. Ehkä juuri sen takia en yhtään viihtynyt peruskuntosalilla leikkauksen jälkeen. Ei siellä ole yhtään samanlaista!

Tänään taas normaaliarki jatkuu töineen ja treeneineen. Tällä motivaatiolla puuskutetaan taas hetki eteenpäin! Nyt vain odotellaan josko meidänkin salille saataisiin vihdoin ja viimein uusia laitteita, jotta pysytään muiden perässä. Oliko teistä kukaan katsomassa kisoja lauantaina?

 

Fitistä fätiksi ja takaisin

Processed with VSCO with a6 preset

Olen tainnut aikaisemminkin mainita, että rakastan tositv -ohjelmia enkä edes häpeä sanoa sitä! En silti katso ihan mitä tahansa rikkaiden ihmisten rellestyksiä, vaan minua puhuttelee enemmän tosielämän onnistumiset. Seuraan jonkin verran myös parisuhdekoukeroihin liittyviä realityohjelmia, kuten Temptation islandia, mutta pääasiassa mun suosikkeja on erilaiset laihdutusohjelmat. Vaikka en itse mikään laihduttaja olekaan niin minusta on mielenkiintoista nähdä mitä sarjojen ihmisille tapahtuu. Mistä he lähtevät liikkeelle ja mihin tulokseen pääsevät. Mitä kokevat matkan varrella ja koska oivallus terveellisemmästä elämästä tulee. Usein näissä ohjelmissa tunteita ei säästellä ja kyllä, usein myös minä itkeä tihrustan sohvalla! Mä olen tällainen herkkis, joka eläytyy jopa ohjelmiin niin valtavasti, että koen tunteet yhtä vahvasti kuin ohjelmien henkilötkin. Enkö edes häpeä myöntää sitä 😀 Realityohjelmissa on se hienous, että oma arki ja murheet unohtuu täysin hetkeksi. Saa heittää ajatukset nurkkaan ja nollata päätä. Toimii mainiosti ainakin mun kohdalla!

Tämän hetken suurin suosikki on subilla keskiviikkoisin tuleva Fitistä fätiksi ja takaisin. Jokaisessa jaksossa on yksi personal trainer ja yksi asiakas ja heidän matkaansa seurataan kahdeksan kuukauden ajan. Alussa traineri lihottaa itseänsä neljän kuukauden ajan fätiksi, jotta hän ymmärtää lihomisen tuomat fyysiset ja psyykkiset vaikutukset. Neljän kuukauden lihotuskuurin jälkeen valmentaja alkaa pudottamaan painoa yhdessä ylipainoiset asiakkaan kanssa. Ohjelmaa on tullut vaikka kuinka monta jaksoa nyt, mutta viime jakso oli tähän astisista parhain. Siinä oli niin mielettömän ihania tyyppejä ja aivan loistava valmentaja, että oli pakko kirjoittaa ohjelmasta! Kaikki ohjelman valmentajat eivät ole olleet kovin mielenkiintoisia tyyppejä saati sellaisia, jonka itselleni haluaisin, mutta viime jakson kaverin huolisin traineriksi milloin vain enkä vähiten siksi, että hän treenaa crossfittiä 😀 Ainoa asia mikä tässä ohjelmassa mietityttää on se, että vaikka valmentajat lihottaa itseään noin 20kg niin eiväthän he missään nimessä lihavia ole! Suurin osa heistä on lähtökunnoltaan änkyräkireitä ja kun siihen lisätään parikymppiä painoa niin he ovat ihan normaalin näköisiä. Toissa jaksossa naisvalmentaja oli vain 152 cm pitkä ja hänessä kyllä painon lisäys näkyi selkeästi, mutta muissa ei niinkään paljon.

Minä saan näistä ohjelmista hurjasti lisää motivaatiota itselleni niin hullulta kuin se kuulostaakin! Alan miettimään omia tavoitteitani ja keinoja päästä niihin, vaikka ne eivät laihdutukseen liitykään. Mulle toisten onnistumisen näkeminen toimii motivaattorina ja siksi näitä sarjoja viihteen lisäksi katselenkin. Toki motivaatiota saa salilta treenikavereista, mutta myös tämä on hyvä keino lisätä sitä ja pohtia omia unelmia ja keinoja saavuttaa ne. Juuri eilen katselin boksilta Fitistä fätiksi ja takaisin ja mietin miten haluan kääntää mun tämän viikon yhden treenin paremmaksi. Mietin mitä minun pitäisi tehdä sen eteen ja menin tänään ja tein sen. Ja hyvinhän se onnistui! Välillä sitä vaan kaipaa tsemppausta enemmän kuin toisina päivinä ja tsemppi voi tulla mitä ihmeellisemmistä asioista, kuten mulla laihdutusohjelmista 😀 Väliäkö sillä mistä tulee kunhan tulee!

Onko Fitistä fätiksi ja takaisin teille tuttu? Mistä te saatte motivaatiota lisää?