Fitistä fätiksi ja takaisin

Processed with VSCO with a6 preset

Olen tainnut aikaisemminkin mainita, että rakastan tositv -ohjelmia enkä edes häpeä sanoa sitä! En silti katso ihan mitä tahansa rikkaiden ihmisten rellestyksiä, vaan minua puhuttelee enemmän tosielämän onnistumiset. Seuraan jonkin verran myös parisuhdekoukeroihin liittyviä realityohjelmia, kuten Temptation islandia, mutta pääasiassa mun suosikkeja on erilaiset laihdutusohjelmat. Vaikka en itse mikään laihduttaja olekaan niin minusta on mielenkiintoista nähdä mitä sarjojen ihmisille tapahtuu. Mistä he lähtevät liikkeelle ja mihin tulokseen pääsevät. Mitä kokevat matkan varrella ja koska oivallus terveellisemmästä elämästä tulee. Usein näissä ohjelmissa tunteita ei säästellä ja kyllä, usein myös minä itkeä tihrustan sohvalla! Mä olen tällainen herkkis, joka eläytyy jopa ohjelmiin niin valtavasti, että koen tunteet yhtä vahvasti kuin ohjelmien henkilötkin. Enkö edes häpeä myöntää sitä 😀 Realityohjelmissa on se hienous, että oma arki ja murheet unohtuu täysin hetkeksi. Saa heittää ajatukset nurkkaan ja nollata päätä. Toimii mainiosti ainakin mun kohdalla!

Tämän hetken suurin suosikki on subilla keskiviikkoisin tuleva Fitistä fätiksi ja takaisin. Jokaisessa jaksossa on yksi personal trainer ja yksi asiakas ja heidän matkaansa seurataan kahdeksan kuukauden ajan. Alussa traineri lihottaa itseänsä neljän kuukauden ajan fätiksi, jotta hän ymmärtää lihomisen tuomat fyysiset ja psyykkiset vaikutukset. Neljän kuukauden lihotuskuurin jälkeen valmentaja alkaa pudottamaan painoa yhdessä ylipainoiset asiakkaan kanssa. Ohjelmaa on tullut vaikka kuinka monta jaksoa nyt, mutta viime jakso oli tähän astisista parhain. Siinä oli niin mielettömän ihania tyyppejä ja aivan loistava valmentaja, että oli pakko kirjoittaa ohjelmasta! Kaikki ohjelman valmentajat eivät ole olleet kovin mielenkiintoisia tyyppejä saati sellaisia, jonka itselleni haluaisin, mutta viime jakson kaverin huolisin traineriksi milloin vain enkä vähiten siksi, että hän treenaa crossfittiä 😀 Ainoa asia mikä tässä ohjelmassa mietityttää on se, että vaikka valmentajat lihottaa itseään noin 20kg niin eiväthän he missään nimessä lihavia ole! Suurin osa heistä on lähtökunnoltaan änkyräkireitä ja kun siihen lisätään parikymppiä painoa niin he ovat ihan normaalin näköisiä. Toissa jaksossa naisvalmentaja oli vain 152 cm pitkä ja hänessä kyllä painon lisäys näkyi selkeästi, mutta muissa ei niinkään paljon.

Minä saan näistä ohjelmista hurjasti lisää motivaatiota itselleni niin hullulta kuin se kuulostaakin! Alan miettimään omia tavoitteitani ja keinoja päästä niihin, vaikka ne eivät laihdutukseen liitykään. Mulle toisten onnistumisen näkeminen toimii motivaattorina ja siksi näitä sarjoja viihteen lisäksi katselenkin. Toki motivaatiota saa salilta treenikavereista, mutta myös tämä on hyvä keino lisätä sitä ja pohtia omia unelmia ja keinoja saavuttaa ne. Juuri eilen katselin boksilta Fitistä fätiksi ja takaisin ja mietin miten haluan kääntää mun tämän viikon yhden treenin paremmaksi. Mietin mitä minun pitäisi tehdä sen eteen ja menin tänään ja tein sen. Ja hyvinhän se onnistui! Välillä sitä vaan kaipaa tsemppausta enemmän kuin toisina päivinä ja tsemppi voi tulla mitä ihmeellisemmistä asioista, kuten mulla laihdutusohjelmista 😀 Väliäkö sillä mistä tulee kunhan tulee!

Onko Fitistä fätiksi ja takaisin teille tuttu? Mistä te saatte motivaatiota lisää?

En haluaisi kehua, mutta nyt on ehkä pakko

Processed with VSCO with 5 preset

*Sis.mainoslinkin

Mahtavaa lauantaita tyypit! Mulla on tänään aika hektinen päivä, vaikka yritänkin kovasti välttää minkään sortin suunnitelmia viikonlopulle. Aina se ei kuitenkaan onnistu, joten mennään nyt sitten tukka putkella tämä päivä. Lähden kohta puoliin Tikkurilaan crossfit 01300:lle olkapääklinikkaan, jota on vetämässä mm. muakin hoitanut Tero Heikkilä Forever fysiolta sekä crosffit kilpailija ja fysioterapeutti Asta Vilenius. Uskon, että tästä päivästä tulee loistava ja saan lisää työkaluja olkapäiden kunnossa pitämiseen. Tiksistä riennän Flamingoon tytön kaverisynttäreille, sieltä suoraan saunaan ja kotiin laittamaan ruokaa. Sitten odottaakin kaikki kotipuuhat. Yritän jotain saada jo tänään aikaiseksi niin ei tarvitse huomiselle jättää. Ainakin kirppishommia täytyy hoitaa!

Processed with VSCO with 5 preset

Processed with VSCO with 5 preset
Paita täältä.

Mä olen saanut treenata nyt todella hyvin. Kroppa pysyy aivan mahtavasti mukana ja alkuviikosta aloitetun astman lääkityksen ansiosta keuhkotkin alkaa tehdä yhteistyötä. Eilen ei tarvinnut enää ottaa kesken treenin avaavia ja hengitys kulki kuin unelma. Huomasin heti miten paljon paremmin pystyin jatkamaan treeniä, vaikka sykkeet nousikin. Ei tarvinnut tehdä välikuolemaa lattialle 😀 Mun voimatasot nousee koko ajan kovaa vauhtia. Me käytetään voimaliikkeissä wendlerin 5-3-1 systeemiä, joka on aina toiminut mun kropalla todella hyvin. Latasin puhelimeen wendlerin appin, joka laskee mulle sarjapainot joka treeniin valmiiksi. Se laskee myös tulosten perusteella tän hetkisen ykkösmaksimin, mutta toki se on vain laskennallinen. Käytäntö onkin sitten eri juttu, että nouseeko lasketut ykkösmaksimit vai ei..Enivei, ohjelman mukaan alan olla jo mun entisissä leikkausta edeltävissä ykkösmaksimeissa, mutta toki ne maksimit täytyy vielä tehdä ihan käytännössä jossain vaiheessa! Tuo appi lisää motivaatiota ihan hurjasti, koska kehityksen näkee niin konkreettisesti joka kerta.

Eilen tein tämän viikon rästikyykyt vielä 30 minuutin hiki-syke-treenin päälle. Ajattelin ettei kyykyt välttämättä kulje siinä vaiheessa enää kovin hyvin, mutta mitä vielä! Väsymyksestä ei tietoakaan ja jokainen toisto nousi ihan suunnitellusti. Tuo wendler on siitä hauska, että se laskee viimeiseen sarjaan toistomäärän joka tulisi saavuttaa, että ykkösmaksimi nousisi uusiin lukemiin. Ainakin minua tieto tietystä toistomäärästä motivoi saavuttamaan sen! Sillä ajatuksella lähdin eilenkin kyykkäämään ja yleensä kun päätän jonkin toistomäärän saavuttaa niin sen myös saavutan 😉 Normaalisti en halua kehua täällä ääneen, mutta nyt on kyllä pakko kehua itseään oikein kunnolla! Vitsi mä olen ylpeä itsestäni! Toivottavasti treenit jatkuu samalla mallilla tästä eteenpäinkin!

Oletko sinä onnistunut jossain todella hyvin viime aikoina?