Tuloksia syntyy, kun jaksaa tehdä töitä niiden eteen

*Sisältää mainoslinkkejä

Vielä kolme kuukautta sitten olin rapakunnossa. Olkapään operaatiosta oli kulunut aikaa puolisen vuotta ja yritin treenata silloin ahkerasti salilla. Sydän oli kuitenkin koko ajan muualla ja treenaaminen oli kauheaa pakkopullaa. Menin, tein sen mitä piti ja lähdin. Tiesin kuitenkin, että teen sen kaiken vain päästäkseni takaisin kuntoon ja keksisin jotain muuta kun sen hetki olisi. Tein kotona ja salilla tunnollisesti kaikki liikkeet, jotka fysioterapeutti oli minulle ohjeistanut ja joka viikko yritin nostaa rasitusta aste asteelta. Aloin kuntoutumaan yllättävän nopeasti ja treenikaverin houkuttelemana palasin takaisin crossfitin pariin.

Alkuun pelotti teenkö jotain liikaa tai väärin. Opin todella nopeasti havaitsemaan kropan signaalit ja hölläsin tahtia, jos meno yltyi liian rankaksi. Aloin melkein heti treenaamaan viisi kertaa viikossa ja nautin treenaamisesta suunnattomasti! Joka viikko tapahtui edistystä ja pikku hiljaa pystyin tekemään samoja harjoituksia kuin muutkin. Fyssarin ohjaukset loppuivat ja sitten olinkin omillani. Päätin heti etten lopeta pienten tukiliikkeiden tekemistä enkä ole lopettanut vielä näin kolme kuukautta jälkeenpäinkään niitä. Kun kerran rikkoo itsensä, ei sitä halua tehdä toiste. Harmittaa kuunnella salilla ihmisiä, joilla on olkapäiden kanssa ongelmaa, ja jotka eivät halua hakea siihen apua. Toivotaan vain, että kipu ja ongelmat menee itsekseen ohi. Vähätellään oireita. Näin ajattelin nimittäin itsekin. Vuoden taistelin ja sitten luovutin. Oli pakko hakea apua ja vaikka leikkauspöydälle jouduinkin, en kadu sitä yhtään. Saan ainakin treenata kivuitta! Itselläni, ja monella muullakin, halu treenata on kovempi kuin halu hoitaa itsensä kuntoon. Uskotaan, että se aika on kaikki pois treenaamisesta. Voin kertoa, että kaikki se aika jonka vain kitkuttaa kipujen kanssa, on pois kovalta treeniltä. Kumpa olisin itsekin tajunnut aikaisemmin hakeutua hoitoon! Nyt olen viisaampi ja kuuntelen kropan signaaleja todella tarkkaan. En treenaa väsyneenä ja pidän järjen päässä isojen painojen kanssa, vaikka kuinka tekisi mieli kokeilla mihin pystyy. En ole vieläkään 100% kunnossa enkä tiedä olenko sitä koskaan.

Paita Reebok täältä* // housut Nike (ostettu käytettynä) // Kengät Reebok täältä*(nyt alessa!)
Tuloksia syntyy, kun jaksaa tehdä töitä niiden eteen. Tämän voin allekirjoittaa täysin. Koko kuntoutusprojekti oli ihan itsestäni kiinni ja hoidin sen hemmetin hyvin. Ei pelkkä leikkaus ketään terveeksi tee. Jälkipuinti on hoidettava ihan itse ja moni ei jaksa sitä valitettavasti tehdä. Kun palasin takaisin crossfitin pariin kolmisen kuukautta sitten, me testattiin ykkösmaksimit maastavedossa, kyykyssä ja shoulder pressissä (pystypunnerrus seisten tangolla). Kaikissa liikkeissä painot ovat nousseet kovalla tahdilla ja alan olla vanhoissa kilomäärissä. Mavessa nousi silloin 90kg ja viime viikolla tein kaikkien aikojen uuden peeärrän 120 kilolla! Myös peruskunto on noussut kohisten ja pystyn oikeasti tekemään jo suht kovilla tehoilla kaikki treenit. Ensi viikolla meillä alkaa juoksutreenit, joita odotan pelonsekaisella innolla. Olen aika huono juoksija, mutta tänä kesänä voisin yrittää siinäkin petrata! Olen luonteeltani vähän sellainen, että mun pitää saada nähdä ihan konkreettisia tuloksia sopivin väliajoin jotta motivaatio pysyy huipussaan. Nyt niitä tuloksia on nähty melkeinpä koko vuoden tarpeiksi 😀

Näin positiivisin mielin täällä alkavaan viikkoon! Tänään menen tekemään openin 17.4 lajin uudestaan ja yritän parantaa perjantain tulostani 😉 Saa nähdä onko mun uusi taktiikka parempi vai huonompi…

Hei joko teille on Fitcard tuttu sovellus? Fitcard on siis uusi liikuntasovellus, jonka avulla pääset yhdellä kuukausittaisella maksulla treenaamaan kaikkiin applikaation sisältämiin  liikuntapaikkoihin! Valittavana on yli 100 liikuntapaikkaa ja lajeina on esim. kuntosali, jooga ja ryhmäliikunnat. Hinta alkaen 19e/kk! Hinta määräytyy asettamiesi treenikertojen perusteella eikä Fitcardissa ole sitoutumispakkoa saati jatkuvia maksuja! Ja korttihan kulkee kätevästi mukana puhelimessa 😉 Tsekkaa lisää täältä*.

 

Parasta on nämä ihmiset

Olipa kerrassaan huikea, mutta rankka viikonloppu! Tohinaa oli niin paljon, että tuntuu kuin koko viikonloppua ei olisi ollutkaan. Ei ainakaan levolla jäänyt liikaa aikaa. Koti näyttää just siltä, että siellä on pelkästään asuttu eikä siivottu. Normaalistihan mä siivoa ja puunaan viikonloppuna sen minkä ehdin, mutta tänä viikonloppuna en ehtinyt. No, elämäähän se vain on ja elämän jäljet saa näkyä! Ainakin niin pitkään kun lattioita pitkin mahtuu kävelemään 😀

Heitettiin treeniporukalla reissu Tampereelle lauantaina katsomaan Winter wareja eli epävirallisia crossfitin sm-kisoja. Paikka oli aika lailla täynnä ja tunnelma katossa alusta loppuun. Meidän salilta oli pari kisaajaa ja lähisalilta muutama lisää. Heidän lisäkseen kisaamassa oli useita tyyppejä, joita seuraan somessa ja fanitan suuresti. Näihin lukeutuu mm. Stefanie Hagelstam alias Steffit, Laura Hämäläinen ja Jenni Puoliväli ja olihan siellä monia muitakin! Jokainen kisaaja oli todella hurjassa kunnossa ja jos tuonne lavalle mielii niin täytyy olla jokainen osa-alue kunnossa. Voittoon vaaditaan niin voimaa, taitoja, kestävyyttä kuin ketteryyttäkin mentaalisesta puolesta puhumattakaan. Vaikka itsekin kovasti kisaamisesta haaveilen niin pitkä matka on siihen kuntoon, että voisin edes harkita. Katsellaan sitten, kun mastersraja eli 40 vuotta tulee vastaan 😉 Ehkä silloin ollaan jo sillä tasolla, että uskaltaa kisata. Meidän salin Ville Parviainen otti mielettömän loppukirin ja sijoittui kolmanneksi, ihan huippua!

Nämä kuvat Winter warin instagramista @cfwinterwar

Kisoista saa joka kerta ison annoksen lisää motivaatiota ja potkua omiin treeneihin ja niin tapahtui tälläkin kertaa! Voi miten hyvä oli eilen käydä paukasemassa tiistain voimaliikkeet pois alta. Osa meidän treeniporukasta jäi Tampereelle vielä jatkobileisiin, mutta itse tulin samana iltana pois, joten eilen oli energiaa treenata. Viime vuonna lipsahti vähän pitkäksi mullakin enkä kovin ilolla muistele sitä seuraavan päivän olotilaa. Tällä kertaa valitsin viisaammin ja vaikka se tarkoitti pois jättäytymistä bileistä niin arvostan enemmän kunnon yöunia. Ehkä niissä bileissäkin ehtii vielä käymään myös treenikavereiden kanssa. Crossfitissa ehdottomasti parasta onkin kaikki nämä ympärillä olevat mahtavat ihmiset. En yhtään ihmettele miksi crossfittia haukutaan kultiksi, koska yhteisöllisyys meillä on todella voimakasta. Ehkä juuri sen takia en yhtään viihtynyt peruskuntosalilla leikkauksen jälkeen. Ei siellä ole yhtään samanlaista!

Tänään taas normaaliarki jatkuu töineen ja treeneineen. Tällä motivaatiolla puuskutetaan taas hetki eteenpäin! Nyt vain odotellaan josko meidänkin salille saataisiin vihdoin ja viimein uusia laitteita, jotta pysytään muiden perässä. Oliko teistä kukaan katsomassa kisoja lauantaina?