Miksi muiden mielipiteillä olisi väliä?

Miksi muiden mielipiteillä olisi väliä?

Hävettää myöntää, että teen eräitä asioita. Toisaalta mietin, että miksi pitäisi hävetä yhtään mitään. Aikuinen ihminen saa tehdä juuri sitä mitä haluaa ilman, että pitäisi miettiä mitä muut siitä ajattelevat. Ehkä se onkin juuri se, että pelkää toisten reaktiota tai että heidän kuvansa minusta muuttuisi. Näin netin välityksellä varsinkin ihmisistä ei saa mitenkään ihan oikeaa kuvaa. Väitän, että aika harva teistäkään tietä minkälainen ihminen oikeasti olen. Jotkut teistä ovat suuttuneet vain yhden lauseen tai sanan vuoksi ja väittäneet, että olen sen perusteella hirveä ihminen. Jos olisimme jutelleet kasvotusten, tuskin olisi tullut samaa fiilistä. Mutta näin se menee, kun ihmiset muodostavat toisistaan kuvia vain kirjoitusten perusteella. Mun huumorintaju esimerkiksi jää näin blogin kautta monilta oppimatta. Olen hyvin sarkastinen ihminen ja olen huomannut, että luettuna sarkasmi johtaa helposti vääriin käsityksiin. Ilman ilmeitä ja eleitä siltä katoaa pohja. En osaa olla hauska, jos en pysty käyttämään sarkasmia. Ehkä siksi minusta saattaa saada melko vakavan kuvan. No jaa, mistäpäs minä sen tietäisin minkälainen kuva teillä on minusta.

Huomaan silloin tällöin häpeäväni jotain asioita. Miksi me mietitään niin paljon mitä muut meistä ajattelevat? Miksi muiden mielipiteillä olisi väliä? Ihmiset hakevat hyväksyntää ja haluavat kuulua joukkoon. Ehkä siksi hävettää myöntää tiettyjä asioita. Nuorena oli pakko pukeutua samalla tavalla kuin kaverit ja käyttäytyä samalla tavalla. Muuten ei kuulunut joukkoon. Yläasteella ja lukiossa ollessani hävetti myöntää, että kävin ostamassa vaatteita kirpparilta. Silloin olisi pitänyt olla koko ajan uusia ja hienoja vaatteita. Jos ei ollut, sinua saatettiin kiusata tai sorsia. Valhetelin monestakin vaatteesta, että olin ostanut sen juuri uutena. Ei meillä ollut varaa ostella jatkuvasti uutta ja häpesin kotiolojani muutenkin. Harvoin vein kotiini ketään kaveria, koska pelkäsin että minulle naurettaisiin.

Nykyään on ihan sama mitä minusta ajatellaan enkä juuri välitä muiden mielipiteistä. Vain läheisten ihmisten mielipiteet merkitsevät jotain. Aikuisuus on saanut aikaan sen, että tiedän kuka olen eikä sitä muiden mielipiteet juuri hetkauta. Silti on muutama asia, jotka vähän hävettää kertoa ääneen. Kuten se, että latasin pari päivää sitten Jodelin ja luen säännöllisesti vauva-palstaa. Niissä on oikeasti kuran joukossa myös mielettömän hyviä ja inspiroivia keskusteluita! Tietyssä seurassa hävettää myöntää ääneen, että katson Temppareita ja tällä hetkellä myös Exiä rannalla Ruotsia Ruutu+:sta. Rakastan realitysarjoja, mutta monetkaan eivät niitä arvostan ja leimaavat niitä katsovat tyhmiksi. No, tiedän etten ole tyhmä, joten voin nämä asiat nyt ihan ääneen myöntää 😀 Hävettää myöntää myös etten ole ajanut säärikarvoja 3 viikkoon enkä lakannut varpaankynsiä aikoihin. Ehkä näin naisena pitäisi pitää huolta näistä asioista, mutta on ollut kaikkea muuta. Bisneksiä ja sen sellaista 😀 Niihin on aina hyvä vedota!

Mitä asioita sinä häpeät kertoa ääneen?

Edellinen postaus: Hyvän treenin meriitit

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka