Ota hetki itsellesi

Ota hetki itsellesi

Elämä on välillä yhtä paikasta toiseen juoksemista. Aamulla herätys ja aamutoimet, lapsi päiväkotiin ja itse töihin. Töiden jälkeen ruuanlaittoa, treenaamista, pyykinpesua, kaupassa käyntiä, suihkut ja pesut. Koko ajan mielessä vilistää tuhat ja yksi juttua. Samalla kun teet yhtä, suunnittelet jo toista. Tuntuu, että vuorokauden tunnit loppuvat kerta kaikkiaan kesken. Vaikka nautin meidän arjesta suunnattomasti, välillä mietin että vähempikin riittäisi. Tähtään koko ajan rauhallisempaan arkeen ja yritän muuttaa rutiineja niin, että arjessa olisi vähemmän pakollisia asioita tehtävänä. Enemmän hetkiä kun vain saa olla ja rentoutua. Lukea kirjaa ja pelata pelejä. Kutoa sukkia ja ommella vaatteita. Piirtää ja maalta. Askarrella ja tehdä käsillä.

Eilen olin koko päivän normaaliin tapaan töissä. Iltapäivällä menin Vaasankadulle Rootsiin Syötävän hyvät -kirjan julkkareihin. Oli ihanaa vain olla ja nautiskella hetki. Ottaa aikaa mulle itselleni ilman että joku oli koko ajan vaatimassa jotakin. Olin suunnitellut illalle pitkän listan tekemistä, jotka olisi kiva saada tehtyä alta pois ennen viikonloppua. Silloinkaan ei nimittäin ole kivaa hoitaa pakollisia arjen juttuja. Viikonloppuisin mieluiten lepäisin ja tekisin vain kivoja juttuja! Jossain vaiheessa kotona tohinan keskellä tuli olo, että nyt riittää. Nyt kaipaan oikeasti rauhoittumista. Mieli kaipaa lepoa ja hiljaisuutta ja keho rentoutumista. Niinpä unohdin kotityöt, etsin YouTubesta joogavideon ja kävin matolle. Vaikka mies ja lapsi keskeyttikin minut monta kertaa, olo oli joogan jälkeen levännyt ja rento.

Nyt haluaisin muistuttaa juuri sinua arjen askareiden ja kiireen keskellä: ota hetki itsellesi. Käy kävelyllä, kuuntele musiikkia silmät kiinni, joogaa, meditoi, lue kirjaa, maalaa tai mikä ikinä saa olosi rennoksi ja levänneeksi. Tee se. Jo pienikin oma hetki tekee ihmeitä. Muistan kun tyttö oli ihan pieni, miten ihanaa oli käydä yksinään suihkussa tai ihan vain viemässä roskat ja kiertää vähän pidempää reittiä takaisin kotiin. Rauhoittumiseen riitti ihan pieni oma hetki. Toki treenaaminenkin on omaa aikaa, mutta ei se rauhoita samalla tavalla kuin kävely metsässä tai jooga. Joskus tarvitaan myös lempeää rauhoittumista. Huomaan usein kaipaavani juuri lempeää rauhoittumista, kun olen mennyt useamman päivän tukka putkella. Ehkä voisin taas palauttaa joogan ohjelmistoon ja ottaa sen rutiiniksi 😉

Millä tavalla sinä rauhoitut kiireisten päivien keskellä?

Edellinen postaus: Testissä Joosua Visurin vatsatreeni

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Easy like a Wednesday morning

Vapaa aamu, harvinaista herkkua mulle. Yritän nykyään suunnitella viikot niin, että iltavuoroaamuina ei olisi treenejä tai mitään ylimääräisiä suunnitelmia. Nämä aamut on oikeastaan ainoita hetkiä, jotka voin omistaa vain ja ainoastaan itselleni. Viikonloppuisin on aina jotain suunnitelmia ja päivät lipuu ohi kauhealla vauhdilla. Koskaan ei ole aikaa olla yksin ja tehdä just sitä mitä haluaa. Paitsi tänään.

C360_2015-01-28-15-59-31-829Meillä on ollut töissä todella hektinen viikko. Tiedättekö tunteen, kun kiireisen päivän jälkeen on ihan puulla päähän lyöty eikä voi olla edes varma onko kaikki asiat tulleet hoidetuksi? Mä oon työpäivän jälkeen vaan istunut sohvalla puoli tuntia, tuijottanut seinää ja yrittänyt saada ajatukset järjestykseen. Treenien kevyt viikko tuli todelliseen tarpeeseen, koska tässä henkisessä stressitilassa olisin helposti sairastuttanut itseni kovilla treeneillä. Ihanaa vähän hiljentää tahtia ja tehdä mukavia mukatreenejä.

C360_2015-01-28-16-00-16-281Ulkoilun lisäksi yksi hyvä tapa rauhoittua on kirjojen lukeminen ja keittiössä häärääminen. Iltaisin luen kirjaa siihen asti kunnes uni alkaa tulla. Kissat purisee vieressä ja mies ja tyttö tuhisevat unisina. Vaikka kello on silloin jo paljon niin nautin suunnattomasti siitäkin pienen pienestä omasta hetkestä. Luen tällä hetkellä Tuija Lehtisen uusinta kirjaa Armon aika ja tykkään siitä valtavan paljon! Kaikki Lehtisen kirjat on mielettömän hyvin kirjoitettuja ja pystyn eläytymään henkilöihin ja tapahtumiin täysin. Musta on hauskaa kuvitella henkilöt tietyn näköisiksi ja pystyn näkemään myös miltä kaikki kirjassa esitetyt paikatkin näyttävät. Onko Tuija Lehtinen teille kirjailijana tuttu? Minä olen lukenut hänen jokaisen kirjansa 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERATänään vein tytön kymmenen maissa päiväkodille ja lähdin itse pienelle kävelylle. Ulkona oli kauhean liukasta ja lenkki jäi aika lyhyeksi. Tallustin lenkin päätteeksi kauppaan ja unohdin taas heti ulko-ovella mitä olin sieltä menossa hakemaan. Latasin ostoskorin täyteen kaikkea kivaa (tomaatit ja kananmunathan onkin todella kivoja….) ja pysähdyin jätskialtaalle ihmettelemään uusia WheyHey-protskujädejä. Melkein ostin yhden, mutta hinta oli sen verran suolainen, että jätin vielä hyllyyn. Protskujäde ei kyllä kuulosta yhtään hyvältä. Mahtaako olla syötävää?

C360_2015-01-28-16-41-06-447Kauppakassi täynnä tavaraa raahustin kotiin ja ryhdyin samoin tein leivontahommiin. Mun on jo pitkään tehnyt mieli kokeilla banaanileivän reseptiä ja tästä tulikin todella hyvää! Banskuleivän lisäksi tein suklaa-chiavanukkaan, josta tuli niin julmetun hyvää etten olis malttanut säästää sitä töihin. Menin ja nuolin blenderin kannunkin ihan perusteellisesti 😀 Kaupasta ostin myös punajuuria vaikka en yhtään tiedä mitä niistä tekisin? Onko ideoita mihin niitä voisi käyttää?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATäällä minä nakotan töissä nyt ilta kahdeksaan asti ja odotan vesi kielellä banskuleivän kimppuun pääsyä 😀 Muistinpa tässä juuri, että mullahan on sunnuntaina synttäritkin ja joku kakku pitäisi ehkä leipoa! En muistanutkaan teille kertoa, että tehtiin viime lauantaina superhyviä hampurilaisia kotona. Tehtiin itse pihvit, mutta sämpylät ostettiin  valmiina kaupasta. Väliin vielä majoneesia ja vähän vihanneksia niin hyvä tulee 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIlta näyttäisi jatkuvan melko rauhallisissa merkeissä mikä sopii mulle vallan mainiosti. Jaksaa loppuviikon painaa taas duunia kun saa edes yhden päivän ottaa vähän rauhallisemmin 🙂 Leppoisaa keskiviikkoiltaa!