Paleoresepti x 10

paleoresepti x 10

En ole pitkään aikaan sen suuremmin koonnut blogiin jakamiani reseptejä, joten korjataanpa asia samoin tein! Mun reseptiarkistoissa on jos jonkinlaista helmeä säilössä ja ne uorastaan ulvovat halusta päästä esille ja teidän testattavaksenne! Uusia reseptejä on ihanaa testailla ja toivon, että näistä on jälleen iloa muillekin kuin vain minulle. Tarjolla on niin suolaista kun makeaakin ohjetta eli jokaiselle jotain. Tälläkin hetkellä mulla on muutama eri paleoresepti odottamassa sopivaa hetkeä ja näpit suorastaan syyhyävät niiden kimppuun. Ehkä jo ensi viikonloppuna? Jotain halloween-aiheista ainakin leivotaan, sen lupasin jo tytölle 😉

Tässäpä teille 10 testattua ja hyväksi havaittua paleoreseptiä! Kaikki reseptit eivät tosin ole 100% paleota, mutta viljatomia ja maidottomia ainakin.

1.Mehukas lihamureke pekonilla

paleoresepti x 10

Oi, hyvä muistutus tässä itsellenikin! Täytyykin taas tehdä tätä herkullisen kosteaa ja mureaa lihamureketta. Pekoni tuo kivasti lisämakua ja maistui muuten ihan koko perheelle ;( Reseptin löydät täältä.

2. Ruokaisa bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä

paleoresepti x 10

Tämän reseptin linkkasinkin jo pari päivää sitten lue myös nämä -osiossa, mutta pakko laittaa uudestaan koska tämä on H-Y-V-Ä-Ä! Täytteitä varioimalla saa tästäkin reseptistä tehtyä esimerkiksi kasvisversion varsin helposti! Reseptin löydät täältä.

3. Viljattomat suklaahippukeksit

paleoresepti x 10

Tyttö kyselee harva se päivä voitaisiinko leipoa kotona keksejä. Väitä viljattomia versioita ollaankin tehty aika usein, mutta en ole kyllä paleosuklaata näissä käyttänyt vaan ihan Lidlin tumminta mahdollista. Enivei, hyviä ovat! Reseptin löydät täältä.

4. Ehkä maailman parhaat lihapullat

paleoresepti x 10

Näistä lihapullista ei ikinä uskoisi, että ne ovat viljattomia ja maidottomia. Nämä pullaset ovat meheviä, maukkaita ja nimensä mukaisesti varmasti maailman parhaita! Ainakin minun mielestäni. Kastike on todella hyvä lisä lihapullille eikä nämä kovin kauan vanhenneet meidän residenssissä! Reseptin löydät täältä.

5. Viljaton omenahyve

paleoresepti x 10

Voi pojat, että kaikenlaiset omenajälkkärit ja -leivonnaiset uppoaa meikäläiseen kuin veitsi voihin! Niin lämmöllä muistelen tätäkin herkkua. Paleottomat voivat sutaista päällä vähän vanijajädeä tai -kastiketta ja paleoihmiset kookoskermavaahtoa. Nam! Reseptin löydät täältä.

6. Pehmeä banaanivanukas

paleoresepti x 10

Omenasta siirrtyään näppärästi toiseen varsin makoisaan hedelmään eli banaaniin! Mies kokeili joskus kotona banaanimunakasta ja voin kertoa, että se ei ollut kovin hyvä. Tämä banaanivanukas sen sijaan maistui koko poppoolle ja oli kivan erilainen jälkkäri. Lämmin suositus 🙂 Reseptin löydät täältä.

7. Viljaton mukileipä mikrossa

paleoresepti x 10

Jotain särvintä tekisi mieli ruuan kylkeen, mutta leivät on ostamatta ja leipomatta? Eipä hätää, mukileipä valmistuu mikrossa ihan käden käänteessä! Ei muuta kuin ainekset kasaan ja muki mikroon eikä aikaakaan, kun sinulla on lämpimän höyryävä leipänen hyppysissäsi! Reseptin löydät täältä.

8. Shaksuka

paleoresepti x 10

Kuinka monelle teistä shaksuka on tuttu? Shaksuka on perinteinen israelilainen aamiainen, joka koostuu herkullisesta tomaattikastikkeesta ja kananmunista. Shaksuka oli ihanan mausteinen uusi tuttavuus vanhoihin perinteisiin aamupaloihin verrattuna. Reseptin löydät täältä.

9. Herkulliset mustikkaskonssit

paleoresepti x 10

Marjoista mustikka on ihan ykkönen mitä tulee leipomiseen! Tätä herkullista skonssia mustikat mehevöittävät täydellisesti ja cashewpähkinöistä tulee kiva pähkinöiden maku. Osu ja upposi! Reseptin löydät täältä.

10. Munamuffinssit!

Munamuffinssit, mikä loistava keksintö meille munan rakastajille! Suoraan sanottuna on aika tympeää päivästä toiseen paistella munia heti aamusta eli munamuffinssit menevätkin tekolistalle hetinyt! Reseptin löydät täältä.

Tässä mun paleoresepti x 10! Toivottavasti innostutte jotakin näistä resepteistä testaamaan. Ainakin itselleni tuli taas himo laitella ruokaa ja leipoa 😉

 

 

 

Testissä Ärrän uutuudet

Hola las satsumas! Mies ja tyttö lähtivät polskimaan heti lounaan jälkeen ja päätin itse jäädä hetkeksi tänne sisällä kirjoittamaan. Onnistuin eilen aamupäivän auringossa käräyttämään rintamukseni ja yritän tänään suojella sitä ettei kärähdä enempää. Pakko kertoa, että täällä on sikahyvää ruokaa! Nälkä ei ole päässyt todellakaan yllättämään, koska koko ajan on ruokaa tarjolla. Tyttö on todella huono syömään aamupalaa varsinkaan jos suoraan sängystä pitää mennä syömään. All inclusiven snäkeille on siis ollut käyttöä ja olen kyllä itsekin aina välipalat käynyt ottamassa, koska lounaan ja illallisen välillä on melko pitkä aika. Ruuat on täällä olleet todella monipuoliset ja teen joku päivä ihan oman postauksensa tästä reissusta, jossa esittelen myös ruokia. Jälkiruokapöydät notkuu iltaisin vaikka minkälaisia herkkuja ja eilen oli niin hyvät jälkkärit ettäh! Lomalla nautitaan herkuista ja jälkkäreistä ihan joka päivä. Kotona ehtii sitten taas säätämään ruokavaliota ja jättää herkkuja vähemmälle 😉 Kyllä ruoka on sitten hyvää!

Sain viime viikolla ennen lähtöä kotiin testattavaksi R-kioskin – tuttavallisemmin Ärrän – uusia lounas- ja välipalatuotteita. Mahtavaa, että Ärräkin on panostanut tuotevalikoimaan niin, että nyt sieltäkin pystyy hakemaan terveellisemmän lounasvaihtoehdon ihan lennosta. Tein uutuuksista videon, jossa esittelen ja maistelen nämä uutuudet. Ihan mahtavia tuotteita, pakko sanoa! Mun kanavalle pääset tsekkailemaan muitakin videoita tästä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

Siellä koto-Suomessakin on kuulemma lämmintä eli nautitaan lämmöstä nyt porukalla! Tää lähtee nyt altaille makoilemaan 🙂

10 suosituinta reseptiäni

10 suosituinta reseptiäni

10 suosituinta reseptiäni – ovatko sinulle jo tuttuja?

Ida Jemina teki vähän aikaa sitten postauksen, jossa esitteli 10 suosituinta reseptiänsä ja siitä se ajatus sitten lähti. Kaikki kunnia siis Ida Jeminalle! Olen tällaisia koostepostauksia tehnyt joskus itsekin ja nyt päätin pitkästä aikaa listata suosituimmat reseptit teidänkin iloksenne. Tekin olette ehkä huomanneet ettei reseptejä tipu enää samalla tahdilla kuin ennen ja syynä tähän on vain ja ainoastaan aikapula. En enää ehdi arkena väsäilemään ja testaamaan reseptejä ja viikonloppuisinkin vain harvakseltaan. Haluaisin kyllä kovasti ja mulla onkin vino pino testattavia ruokia ja leivonnaisia odottamassa! Noh, tehdään asioita silloin kun ehditään ja pyritään olemaan stressaamatta niistä. Tässä teille kuitenkin mun blogihistorian 10 suosituinta reseptiäni, olkaapa hyvät 🙂

1.Vadelmainen raakasuklaakakku

10 suosituinta reseptiäni

Tämä kakku on saanut aivan huikean suosion, mutta siitä huolimatta en ole itse tehnyt tätä kuin tämän yhden ainoan kerran! Muualla olen tätä kyllä maistellut ja mieskin on minun halunnut tekevän tätä monet kerrat eli nyt voisi olla aika testata reseptiä uudelleen ja näpsiä samalla vähän paremmat kuvat 😉 Reseptiin tästä.

2. Hurmaava ja herkullinen mangojuustokakku

10 suosituinta reseptiäni

Mangojuustokakku on meidän perheessä miehen suurinta herkkua. Olen tehnyt tätä varmasti kymmeniä kertoja ja aina se on yhtä hyvää! Jos haluat juhliin tai viikonlopun istujaisiin takuuvarman hitin niin tämä on se. Reseptiin tästä.

3. Jumalaisen hyvä snickersraakakakku

10 suosituinta reseptiäni

Ah ja voih! Tämä snickersraakakakku on ehdottomasti mun blogihistorian paras raakakakku! Pidän tästä jopa enemmän kuin vadelmaisesta raakasuklaakakusta ja olen tehnyt tätä useita kertoja. Itse asiassa mulla on muutama pala tätä pakkasessa odottamassa 😉 Reseptiin tästä.

4. Jauheliha-bataattivuoka

10 suosituinta reseptiäni

Kuva on ruma, mutta ruoka on hyvä ja tämän suosio on suoraan sanottuna räjähtänyt käsiin! Reseptiä tsekkaillaan useita kertoja päivässä edelleen enkä yhtään ihmettele miksi. Voisi olla aika tehdä taas jauheliha-bataattivuokaa ja kuvata samalla koko ruljanssi uusiksi 🙂 Reseptiin tästä.

5. Minttusuklaa raakakakku

10 suosituinta reseptiäni

Minttusuklaa raakakakku on mielettömän freesi ja raikas raakakakku! Sen tekemiseen on käytetty raakasuklaata eikä maku ole ollenkaan niin ”tunkkainen ja raskas” niin kuin monissa raakakakuissa. Tykkään! Reseptiin tästä.

6. Banaanimuffinssit (paleo)

10 suosituinta reseptiäni

Paleoliittiset banaanimuffinssit ovat viljattomia, maidottomia sekä sokerittomia. Banaani tuo muffinsseihin sekä kosteutta, makua että makeutta ja terveellisiäkin ne vielä ovat! Tämä on ehdottomasti yksi mun parhaista paleoresepteistäni. Reseptiin tästä.

7. Terveellinen mustikkapiirakka

10 suosituinta reseptiäni

Terveellisempään mustikkapiirakan saat tehtyä gluteenittomana kun käytät pohjaan gluteenittomia kaurahiutaleita. Piirakka on maukas sillä pohjaosaan tulee mm. bataattisosetta sekä maapähkinävoita! Tässä piirakka, jota voi hyvillä mielin syödä välipalaksi tai iltapalaksi. Niin ja jälkiruokana! Reseptiin tästä.

8. Kermainen suklaa-chiavanukas

10 suosituinta reseptiäni

Kermainen suklaa-chiavanukas on melkoisen tuhtia tavaraa, joten sitä ei tarvitse nautiskella kovinkaan suurta määrää kerrallaan makeanhimon taltuttamiseksi. Vanukas on viljaton, sokeriton ja maidoton. Ja tosi suklainen! Reseptiin tästä.

9. Banaani-protiinivohvelit

10 suosituinta reseptiäni

Mä rakastan vohveleita, mutta usein arki-illat varsinkin on niin kiireisiä etten ehdi vohveleita paistelemaan. Terveellisimpinä versioina erilaiset vohvelit ovat kuitenkin mitä maittavin välipala! Nämä banaani-proteiinivohvelit ovat viljattomia, sokerittomia ja pienellä kikkailulla myös maidottomia. Reseptiin tästä.

10. Maailman parhaat kaurasämpylät

10 suosituinta reseptiäni

Nämä kaurasämpylät ovat oikeasti parhaat ikinä leipomani sämpylät! Mielettömän meheviä ja ihanan rapsakka kuori. Koko perhe tykkäsi näistä suunnattoman paljon ja tätä reseptiä on kulutettu ja sovellettu meillä ihan urakalla. Reseptiin tästä.

Siinäpä 10 suosituinta reseptiäni tällä hetkellä! Heh, kovimpa oli reseptit kakkuvoittoisia ja eniten tänne eksytään nimen omaan raakakakkujen sekä erilaisten paleoleivonnaisten kautta. Oletko sinä testannut jotain minun jakamaani reseptiä? Tälle postauksellehan voisi melkein tehdä jatko-osan….

 

 

Välipalaksi viljattomat banaani-pähkinämuffinssit

Mietin muutama päivä sitten mitä voisin tehdä töihin mukaan välipalaksi. Kaipaan aika ajoin vaihtelua myös välipalaosastolle ja arvoin pitkään muffinssien ja chiavanukkaan välillä. Muffinssit ovat näppäriä tehdä ja niistä saa hyviä ja terveellisiä vaihtoehtoja välipaloihin, kun vähän miettii raaka-aineita. Alkuperäinen resepti on peräisin Running paleo momma -blogista, josta löydän nykyään parhaat ideat ruokiin, jotka haluan tehdä viljattomina tai maidottomina. Kuten tiedätte, viljattomuus ja maidottomuus ei todellakaan ole mulle mikään ehdoton juttu, vaan teen niitä lähinnä vaihtelun vuoksi. Laitoin näihin muffinsseihin cashewpähkinöitä ja lisäsin vielä puoleen tummaa suklaata. Muffinsseista tuli mielettömän hyvä ja toimivat erinomaisesti välipalana tai vaikkapa teen tai kahvin kanssa 😉

Viljattomat banaani-pähkinämuffinssit 

  • 2 kypsää banaania muussattuna
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 0,5 dl juoksevaa hunajaa tai maun mukaan
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 3 dl mantelijauhoja
  • 0,5 dl chia-siemeniä morttelissa murskattuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Iso ripaus suolaa
  • noin dl pähkinöitä pilkottuna
  • 0,5-1 dl tummaa suklaata pilkottuna

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele muffinssipellin kolot tai vuoraa ne paperisilla muffinssivuoilla. Muussaa banaanit haarukalla isossa kulhossa. Lisää munat, hunaja, maapähkinävoi ja vaniljauute ja sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa mantelijauhot, chia-siemenet, leivinjauhe ja suola.

Yhdistä kuivat aineet kosteisiin ja sekoita tasaiseksi, mutta älä ylisekoita! Lisää pähkinät ja suklaa ja pyöräytä vielä hyvin sekaisin. Lusikoi taikinaa 3/4 muffinssivuoan tilavuudesta. Muffinssit kohoavat jonkin verran, joten älä laita vuokia täyteen. Taikinasta tulee noin 12 muffinssia. Paista muffinsseja uunissa 20 minuuttia tai kunnes reunat alkavat ruskistua ja keskusta kiinteytyy.

Anna jäähtyä hetki ja herkuttele!

Mehukas lihamureke pekonilla (paleo)

Sunnuntai on hyvä päivä jakaa helppoja, nopeita ja maukkaita arkiruokia. Kaikki suunnittelee seuraavan viikon ruokalistaa ja josmolette yhtään samanlaisia kuin minä niin joka viikonloppu tekee mieli kokeilla jotain uutta reseptiä. Meilläkin turvaudutaan aika pitkälti tuttuihin ja turvallisin arkiruokiin, mutta joka viikko on saatava lautaselle jotain uutta ja makunystyröitä herättelevää apetta. Meillä syödään aika paljon lihaa ihan siitä syystä, että sitä on helppoa ja nopeaa valmistaa ja siitä saa taiottua yhtä sun toista maukasta. Tällä kertaa jaossa on pekoniin käärityn lihamurekkeen ohje, joka ei jätä maullaan ja mehukkuudellaan varmasti ketään kylmäksi! Tai oikeastaan tämä on kanamureke, koska se on valmistettu broilerin jauhelihasta, mutta yhtä hyvin sen voisi tehdä myös naudan jauhelihasta. Alkuperäinen resepti on Paleo running momma -blogista.

Mureketta voi tarjoilla niin perunan, riisin kuin pelkkien vihannestenkin kanssa, kokeiltu on! Toimii ihan minkä kaverina vain. Mureketta on maidoton ja viljaton, joten se sopii erinomaisesti myös keliaakikoille.

Mehukas lihamureke pekonilla

  • 800 g broilerin jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 5 rkl mantelijauhoja
  • suolaa
  • mausteita reilusti  (itse laitoin sipuli- ja valkosipulijauhetta, jauhelihamaustetta, paprikajauhetta, chilijauhetta..)
  • 1 pkt pekonia

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset pekonia lukuunottamatta kulhossa tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta murekemainen pötkö leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Ota pekonit paketista ja asettele ne vierekkäin murekkeen päälle. Käännä siivujen päät kalsinkerroin. Pujota ensin pekonien päät murekkeen alle toiselle puolelle ja sitten vielä toiselle puolelle. Paista mureketta uunissa 35-45 minuuttia. Itse paistoin täydet 45 minuuttia ja siitä tuli täydellistä!

Anna murekkeen jäähtyä hetki ennen pilkkomista lautasille.

Ruokaisa bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä (paleo)

Processed with VSCO with a6 preset

Selailen paljon jenkkiläisiä paleoruokavalioon erikoistuneita ruokablogeja ja saan niistä todella paljon hyviä ideoita omaan keittiöön. En siis todellakaan noudata paleoruokavaliota, mutta olen sitä mieltä, että paleoruuat ovat huomattavasti ravintorikkaampia kuin ns. normaalit vehnäjauhosta, maidosta ym valmistetut ruuat. Olen itse varsin kaikkiruokainen ja menen aina ruuassa maku edellä. Joskus meillä syödään kunnon pastaa ja joskus meillä syödään viljatonta ja maidotonta. Joskus laitetaan joka päivä eri ruokaa ja joskus laitetaan monen päivän ruuat kerralla. Ihan fiiliksen mukaan!

Tämä bataattipiirakan resepti on suomennettu Paleo running momma -blogista. Kyseinen blogi on yksi mun suurista suosikeista ja selaan blogia lähes päivittäin! Piirakka on mielettömän helppo tehdä ja huonosta kuvasta voinee päätellä, että se oli myös jumalattoman hyvää! Ehdin nimittäin ottamaan tasan tuon yhden kuvan ja sitten olikin puolet piirakasta jo hävinnyt…Piirakan täytteeksi voi laittaa melkeinpä mitä vain, mutta säilytä pekoni! Se sopii nimittäin todella hyvin yhteen makean bataatin kanssa.

Bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä 

  • 1 iso bataatti
  • loraus oliiviöljyä
  • muutama suuri kourallinen huuhdeltua pinaattia
  • 1 pkt pekonia
  • 2,5 dl herkkusieniä (ei säilyke!) pieneksi pilkottuna
  • 1 sipuli pieneksi pilkottuna
  • 3 valkosipulin kynttä pilkottuna pieneksi
  • suolaa ja muita mausteita oman maun mukaan
  • 6 kananmunaa
  • noin 0,5 dl täysrasvaista kookosmaitoa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori bataatti ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Voitele siivut oliiviöljyllä ja lado siivuja limittäin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Bataatin päistä saat hyvät siivut piirakan reunoiksi.

Ripottele pohjalle suolaa ja esipaista pohjaa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes bataatit alkavat pehmetä ja ruskistua.

Valmista täyte pohjan paistuessa. Pilko pekonisiivut pieniksi ja paista ne keskilämmöllä melkein kypsiksi. Lisää sipuli pekonien joukkoon koko ajan sekoitellen. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää joukkoon sienet ja valkosipulit ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia. Lisää sekaan pinaatit ja sekoittele kunnes ne alkavat pehmetä. Siirrä pannu pois levyltä.

Sekoita kulhossa kookosmaito, munat ja suola (+ muut mahdolliset mausteet ).

Ota pohja pois uunista ja lusikoi pekoni-pinaattitäyte tasaisesti pohjan päälle. Kaada kookosmaito-munaseos täytteen päälle, mutta katso ettei se nouse yli piirakan reunojen.

Nosta piirakka uuniin ja paista sitä noin 25 minuuttia tai kunnes keskusta alkaa hyytyä ja reunat ruskistua. Nosta piirakka pois uunista ja anna sen jäähtyä 15 minuuttia. Leikkaa piirakka paloiksi ja tarjoile esim. salaatin kanssa!

 

 

Ateriaideoita viikolle 46

photogrid_1479041946768

*Sis.mainoslinkin

Isänpäivän kunniaksi tässä olisi tarjolla taas läjä ateriaideoita ensi viikolle sinun arkeasi helpottamaan. Kokeilitko mitään viime viikon ideoista tai tallensitko niitä itsellesi muistiin? Itse kokeilin paria uutta reseptiä kuluneen viikon aikana, joten materiaalia on jatkossakin näihin viikkokoosteisiin 🙂 Minä käytän viikoittain järjettömän suuren tuntimäärän reseptien etsimiseen. Jonkinlaiseksi harrastukseksi sitäkin voi varmaan kutsua! Viime viikolla tässä taloudessa syötiin todella paljon pastaa eri muodoissaan. Viikko oli kiireinen, joten ruuanlaitolle ei jäänyt liikaa aikaa. Pasta on aina helppo ja nopea vaihtoehto!

Pidemmittä puheitta, reseptejä jokaiselle viikon päivälle, olkaapa hyvät 🙂

Maanantai: Aasialaiset lihapullat ja nuudelisalaatti

2015-10-22-08-31-22-1-800x600-1

Nämä lihapullat ovat ehkä parhaimpia, joita olen koskaan tehnyt! Resepti on helppo toteuttaa, mutta makumaailmaltaan todella rikas! Lihapullien kaveriksi voit tyhjentää kaikki nuudelivarastojen jämät, mutta varmasti pastakin toimii todella hyvin. Reseptiin pääset tästä.

Tiistai: Mustapippurijuusto-broilerit ja uunijuurekset

2016-08-09-03-37-31-1-800x600

Arkena arvostan ruokia, jotka voi tehdä yhdessä vuoassa kerralla. Uunijuurekset ovat ihanan maistuva, mutta kevyt lisäke ja enemmän hiilaria vaativat voivat lisätä vuokaan lisää vaikkapa perunaa tai bataattia. Reseptiin pääset tästä.

Keskiviikko: Banaani-maapähkinävoi raakapuuro

2016-03-31-03-58-20-1-800x600

Puuro on siitä hauska juttu, että sitä voi syödä aamiaiseksi, välipalaksi tai vaikkapa illalliseksi, kuten minä teen kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Pidän paljon raakapuuroista, normaalista kaurapuurosta sekä pitkään haudutetuista puuroista! Puurosta saa aina vähän erilaista vaihtelemalla lisukkeita. Joko olette maistanut suolaista puuroa pestolla ja parmesaanilla? Todella hyvää! Banaani-maapähkinävoi raakapuuron ohjeeseen pääset tästä.

Torstai: Pehmeän tulinen chili-bataattikeittoa

oi000349-800x600

Chili-bataattikeittoa tehdään meillä usein alkuruuaksi viikonloppuisin, mutta viikolla syön sitä pääruokana. Keitto on mukavan kevyt, mutta kuitenkin täyttävä, joten se sopii hyvin loppuviikon ruokalistalle. Kaunis koristelu herättää ruokahalun! Reseptiin pääset tästä.

Perjantai: Maailman parhaat lihapullat

oi000083-800x600

Ajattelette varmaan, että mitä järkeä syödä kahta kertaa samalla viikolla lihapullia? Itse pidän lihapullista todella paljon ja nämä jälkimmäiset ovat enemmän italialaistyylisiä. Voit helposti palkastaa lihapullia ja ottaa niitä pakkasesta tiukan paikan tullen. Nämä pullat ovat viljattomia, mutta valmistamistapansa vuoksi todella meheviä ja kosteita! Reseptin löydät täältä.

Lauantai: Itse tehdyt kalapuikot ja leivontaa

2015-10-15-08-24-16-1-800x600

Itse tehdyt kalapuikot ovat miljoona kertaa maukkaampia kuin kaupan valmiit versiot. Uskotteko, jos sanon etteivät nämä ole edes vaikeita tehdä. Kalapuikkoja voi tehdä melkeinpä mistä vain vaaleasta kalasta. Tee lauantaina ruokaa rakkaudella ja leivo jotain hyvää siihen kaveriksi. Kalapuikkojen reseptin löydät täältä.

Tekisikö mielesi leipoa jotain tuhdimpaa vai ehkä terveellisempää? Tässä ehdotukseni!

porkkanakakku

Amerikkalainen porkkanakakku on klassikko, joka toimii piiraana, kakkuna tai muffinsseina! Mikä on sinun suosikkisi? Reseptiin pääset tästä.

2016-02-28-07-34-03-1-800x600-1

Nämä minttusuklaa raakaleivokset ovat siitä käteviä, että ne voi tehdä pieniin leivosvuokiin. Isosta raakakakusta jää aina vähän yli, mutta näitä tulee ohjeesta juuri sopiva määrä! Reseptin löydät täältä.

Sunnuntai: Mokkapalasmoothie

2015-08-27-08-23-09-1-800x600

Aloita aamu piristävällä mokkapalasmoothiella ja joogasessiolla! Sunnuntai on mulle yksi viikon parhaista päivistä jolloin haluan touhuta koko päivän. Syö iltapäivällä maittava salaatti tai kevyt keitto. Ehkäpä lounaalle ravintolaan ystävän kanssa? Mokkapalasmoothien reseptin löydät täältä.

Tekisikö mieli iltapäivällä vielä jotain raikasta? Ehkäpä kiivisorbettia? Reseptin löydät täältä.

oi0003631-800x600-1

Toivottavasti löydät näistä taas itsellesi hyviä ateriaideoita ensi viikolle! Mitä sinä aiot kokata ensi viikolla? Täällä on suunnitelmissa jokin ruoka crockpotissa sekä vuohenjuustopastaa!

Ps. Jos oman crockpotin hankinta kiinnostaa niin sellaisen voit tilata esimerkiksi Kitchentimestä. Crockpot on todella kätevä laite ja varsinkin ajastustoiminto helpottaa elämää suunnattomasti. Saat valmiin ja lämpimän ruoan vaikka seuraavaksi aamuksi! Crockpot-valikoiman löydät täältä*.

 

Yhden pannun ihmeruoka aka arjen helpottaja

Processed with VSCO with c2 preset

Mikä on ihmeruoka!? No en tiedä, mutta kuulosti hauskalta niin tästä tuli sitten yhden pannun ihmeruoka. Itse tykkään arkisin laittaa mahdollisimman nopeaa ruokaa. Aikaa on muutenkin vähän iltaisin, ja koska muutama nälästä kurniva ruoka on ruokittavana, niin yritän valmistaa mahdollisimman helppoa, nopeaa ja terveellistä ruokaa. Mikä onkaan helpompaa kun heittää kaikki ainekset samalle pannulle ja antaa niiden kypsyä siinä kylki kyljessä? Helppoa kuin mikä ja siinä samalla voi vaikka tyhjentää astianpesukoneen ja pyyhkiä tasot puhtaiksi. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Tässä yhden pannun ihmeruoassa on sopivasti protskua, riittävästi hiilaria ja kaupan päälle ravinnerikkaita vihanneksia. Aikaa vie ainoastaan kuoriminen ja pilkkominen sekä tietysti paistaminen, mutta sitä ei lasketa koska ainekset paistuvat kuin itsekseen. Ruokakeon päälle paistetaan vielä kananmunaa rasvaa ja makua tuomaan ja jos olet viitseliäs niin voit valmistaa vielä jonkin kastikkeenkin kaveriksi! Minulla oli tarkoitus edellisenä päivänä tehdä itse majoneesia, mutta siitä tulikin kastiketta, joten ripottelin sitä annoksen päälle. Toimi! Mitä isompi pannu sitä enemmän siihen mahtuu tavaraa, joten omalla mielikuvituksella voi ruokaisuutta lisätä vaikka kuinka paljon. Meidän arkea helpottava pannullinen ihmettä sisälsi seuraavia raaka-aineita.

Yhden pannun ihmeruoka

  • 400g jauhelihaa
  • yksi bataatti (noin 500g)
  • 1 parsakaali
  • iso nippu lehtikaalia
  • pari sipulia
  • 1 kananmuna paistettuna jokaiselle (paistettu jälkikäteen)
  • öljyä tai voita paistamiseen
  • paljon mausteita!
  • itse tehtyä kastiketta (keltuaista, öljyä, omenaviinietikkaa, ketsuppia, sinappia, mausteita)

Kuori ja pilko ensimmäisenä bataatti pieniksi. Paista bataattikuutioita viitisen minuuttia voissa/öljyssä. Kuori ja pilko sipuli pieniksi. Pilko myös parsakaali. Lisää jauheliha, sipulit sekä parsakaali bataattien sekaan ja jatka paistamista noin 20 minuuttia. Lehtikaali kannattaa lisätä pannulle vasta aivan paistamisen loppupuolella! Mausta ruoka hyvin ja paista vielä jokaiselle omaan annokseen kananmunat. Tarjoile raikkaan salaatin sekä itse tehdyn kastikkeen kera 🙂

Ps. Olen lisäillyt blogin facebook-sivulle ruokakuvaosion blogissa julkaistuista resepteistä. Olen sinne jo jonkin verran lisäillyt kuvia ja linkittänyt niistä suoraan postauksiin. Kunnianhimoinen tavoite olisi saada tallennettua sinne kaikki reseptit linkkeineen!

Viljattomat suklaahippukeksit

Processed with VSCO with hb2 preset

No niin, nyt ollaan taas vauhdissa reseptien kanssa! Olen jo pitkään halunnut kokeilla leipoa oikeasti hyviä viljattomia keksejä ja nyt sen tein. Yllätyin miten herkullisia näistä tuli, koska joskus mantelijauhot tekevät viljattomiin leivoksiin tympeän maun. Nämä keksit onnistuivat kuitenkin niin hyvin, että tyttö meinasi syödä kaikki yhdeltä istumalta ja täytyy myöntää, että himo iski itsellekin 😉 Miksi enää ostaa kaupasta sokerilla kuorrutettuja, kun voi tehdä itsekin superherkullisia ja terveellisempiä keksejä? Näistä ei ainakaan tule morkkis ja ainakin minä syön keksin tai pari kahvin kanssa ihan mielelläni. Ehdottomasti jatkoon!

Tämä resepti on tehty paleohengessä eli keksit ovat sokerittomia, viljattomia ja maidottomia ja niin kuin jo sanoin – superherkullisia!

Viljattomat suklaahippukeksit (10-14 keksiä)

  • 1 kananmuna
  • 1,2 dl maapähkinävoita
  • 1 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 1 dl kookossokeria
  • 1,5 tl vaniljauutetta
  • 2,5 dl mantelijauhoja
  • vajaa 0,5 dl kookosjauhoja
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • pieni ripaus suolaa
  • vajaa dl pieneksi pilkottua tummaa suklaata

Yhdistä kulhossa kananmuna, maapähkinävoi, kookosöljy, kookossokeri ja vaniljauute ja sekoita hyvin. Sekoittaminen onnistuu hyvin lusikalla.

Yhdistä toisessa kulhossa mantelijauhot, kookosjauhot, ruokasooda sekä suola ja sekoita hyvin.

Kaada jauhoseosta vähitellen maapähkinävoiseokseen ja sekoita taikinaa käsin, kunnes kaikki jauhot ovat kulhossa ja taikina tasaista. Lisää viimeisenä pilkottu tumma suklaa ja sekoita vielä taikina tasaiseksi.

Laita leivinpaperi uunipellille ja pyörittele käsissäsi taikinasta pieniä palloja, aseta ne leivinpaperin päälle ja paina sormilla littanoiksi kekseiksi. Voit laittaa keksejä melko lähekkäin, koska nämä eivät juuri leviä uunissa. Paista keksejä uunissa 175 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes keksit alkavat ruskistua.

Nosta keksit ritilälle jäähtymään ja nautiskele jäähtyneitä, ihanan pehmoisia keksejä, vaikkapa kahvin tai kylmän maidon kera!

Processed with VSCO with hb2 preset

 

Maaliskuun reseptit

mokkapalat_maaliskuun_reseptit

Jep, luitte ihan oikein: MAALISKUUN reseptit. On näköjään vähän unohtuneet nämä resptien koostepostaukset. Noh, hätähän ei ole tämän näköinen, koska resptithän vain paranevat ajan myötä. Eikös se niin mennyt? Oikeastaan ihan kiva selailla taas vanhempia reseptejä, koska en muistanut näidenkaan kaikkien olemassa oloa. Pää liian täynnä kaikkea (ainakin räkää tällä hetkellä) niin ei siellä kaikki reseptit pysy yhdessä koossa. Pysyisikin! Olisi aina kattava määrä ruokaohjeita mukana, kuinka kätevää. Ei olisi enää koskaan ongelmaa mitä tänään syötäisiin?

No mutta, mennäänpä maaliskuun resepeihin ennen kuin juttu karkaa ihan muihin sfääreihin.

Maaliskuun reseptit

kollaasiYön yli haudutettu ohrapuuro // suklaakakku mukissa (viljaton) // pääkallomössö // bataatti-linssikeitto.

kollaasi2Kana-aurapasta // sitruuna-inkiväärishotti flunssaa vastaan // perinteiset mokkapalat // hedelmäinen smoothiebowl.

kollaasi4Maailman parhaat lihapullat (paleo) // banaani-maapähkinävoiraakapuuro.

Hitsi vei, voisin tehdä näistä jokaista uudestaan! Noi lihapullat ja bataatti-linssikeitto ovat mieleettömän hyviä ja smoothiebowl olis mitä parhain aamupala tai välipala. Eniten ehkä kaipaan tähän hetkeen inkiväärishottia, lämmintä teetä ja mokkapaloja <3

Ehkä maailman parhaat lihapullat (paleo)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt täytyy sanoa, että olen ylittänyt itseni aivan täysin. Tein eilen illalliseksi niin hyviä lihapullia tomaattisoosilla, että meinasi taju lähteä sitä syödessä! Mies on meillä monta kertaa kokkaillut lihapullia tomaattikastikkeessa Nigellan ohjeella ja kyllä nämä mun viljattomat pullaset oli vähintään yhtä hyviä elleivät jopa parempia! Kyllä se niin vaan on, että pitkään hauduttamalla saa parhaan kastikkeen, kun kaikki maut ehtivät muhimaan oikein kunnolla. Tein pullat croc-potilla, jossa ne saivat pienen uunituksen jälkeen kypsyä vajaat viisi tuntia. Sanoinko jo, että nämä olivat parhaita lihapullia ikinä!?

Viljattomat lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 800g luomujauhelihaa
  • 2 isoa sipulia
  • 3 keskikokoista porkkanaa
  • 4 + 4 rkl murskattua valkosipulin kynttä
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 dl mantelijauhoja
  • reilusti suolaa, mustapippuria, kuivattua oreganoa
  • 2 prk Mutti-tomaattimurskaa (tai 8 dl pieneksi pilkottuja kypsiä tomaatteja)
  • 1,5 dl tomaattipyreetä (täyspaleolainen tekee itse)
  • 1 dl tuoretta pieneksi pilkottua basilikaa

Kuori ja pilko sipulit pieniksi. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja murskaa valkosipulit.

Yhdistä kulhossa jauheliha, sipulit, porkkanaraaste, 4 rkl murskattua valkosipulia, kananmunat ja mantelijauhot. Mausta reilulla kädellä. Sekoita taikina hyvin ja pyörittele taikinasta lihapullia leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista lihapullia 200 asteessa 20 minuuttia.

Valmista seuraavaksi kastike. Yhdistä kulhossa tomaattimurska, tomaattipyree, 4 rkl murskattua valkosipulia sekä basilikat. Mausta reilulla kädellä ja sekoita hyvin.

Nosta lihapullat crock-potiin ja kaada kastike lihapullien päälle. Voit laittaa lihapullat osittain päällekkäin, jos ne eivät sovi vierekkäin. Säädä crock-pot low´lle ja anna hautua rauhassa noin 5 tuntia. Tarkista lihapullien kypsyys ja kastikkeen maku. Jatka hauduttamista, jos pullat ovat vielä osittain raakoja. Lisää tarvittaessa mausteita kastikkeeseen.

Tarjoile esimerkiksi spagetin tai makaronin kera basilikanlehdellä koristeluna!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos croc-pot kiinnostaa niin omani on hankittu KitchenTimeltä! Tsekkaa myös Crock-pot Suomen sivut 😉

Tammikuun reseptit

9

Huhheijakkaa, kohta mennään jo maaliskuussa! Ja sehän tietää sitä, että reilun kuukauden päästä alkaa mökkeilykausi, ou jeah 😉 Luulin kokkailleeni tammikuussa paljonkin, mutta reseptejä oli eksynyt blogiin yhdeksän kappaletta. Oletteko testailleet mitään mun reseptejä tai olisiko jotain mitä kaipailisitte tänne? Enemmän arkiruokaa? Levonnaisia? Välipaloja? Laittakaa kommenttiboksi laulamaan!

Tällaisia reseptejä tammikuussa.

kol2

Suklainen kerrosraakakakku // Trendikäs smoothiebowl // Kaura-Kookossämpylät // Samettinen suklaavanukas.

kol111

Suklainen purnukkapuuro // Viljattomat omenahyveet // Tammikuun suosikkimehu // Suklainen smoothiebowl.

Smoothiebowleista tykkään hurjan paljon, koska ne on järjettömän hyviä ja todella helppoja tehdä. Ei muuta kuin latoo tavaraa blenderiin ja surauttaa sekaisin. Tykkään tehdä myös erilasia vanukkaita, koska helppous. Noiden tekemiseen ei mene muutamaa minuuttia kauempaa ja vanukkaat tekeytyvät ihan itsestään jääkaapissa. Mehua olen tehnyt itse jonkin verran, mutta nyt kärsin suunnattomasta ideoiden puutteesta sillä saralla. Täytyy alkaa metsästämään hyviä ohjeita! Tuo ensimmäisen kuvan Kolmen raaka-aineen suklaakakku on muuten testaamisen arvoinen juttu. Suosittelen tekemään myös päällisen!

Ruokien osalta mentiin koko tammikuu varsin normaaleissa merkeissä: kalaa melko paljon, vähän vähemmän lihaa. Kanaan olen saanut yliannostuksen enkä ole syönyt sitä pitkään aikaan. Onni on ollut anoppi, joka laittaa meidän matkaan pari kertaa viikossa ruokaa. Ei ole itse tarvinnut sillä asialla juuri päätään vaivata!

Lue myös postaukset: Oletteko kuulleet Rahkariinista?, Mitä syötäisiin kun ei keksi mitä syötäisiin? ja Onneksi ruoka lohduttaa.

Pehmeä banaanivanukas

Processed with VSCO with c1 preset

Jälkiruokien ja makean ystävä täällä hei! Olette varmasti huomanneet, että suurin osa mun resepteistä on erilaisia jälkiruokia ja leivonnaisia ja teen niitä viikollakin. Viikolla yritän pitää mielessä terveysaspektin, mutta viikonloppuna teen mielelläni ihan normaaleja leivonnaisia. Jännä miten makunystyrät ovat tottuneet näihin vähemmän makeisiin jälkkäreihin eikä mieli tälläkään hetkellä halaja minkään munkkien ja pullien perään. Ei ole aina ollut näin helppoa!

Tänään tein jälkiruuaksi banaanivanukasta, jonka reseptin olen raapustanut joskus paperille varmaankin pinterestistä. Vanukkaan tekeminen vaatii vähän aikaa ja hellan ääressä seisomista, mutta on ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen! Resepti on gluteeniton, maidoton ja sokeriton. Vegaanikin, jos vaihdat hunajan vaahterasiirappiin!

Banaanivanukas (2 annosta)

  • 4 kananmunan keltuaista
  • 0,5 dl hunajaa
  • 0,5 dl maissitärkkelystä tai arrowroot-jauhoja
  • 2 kypsää banaania muussattuna
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 tl vaniljauutetta tai lusikan kärjellinen aitovaniljajauhetta
  • koristeluun esim. pähkinöitä ja banaaniviipaleita

Vatkaa keltuaiset, hunaja sekä maissitärkkelys sekaisin sähkövatkaimella. Nosta syrjään odottamaan.

Lämmitä kookosmaitoa pienessä kattilassa noin 5 minuuttia, sekoittele välillä. Kaada lämmin kookosmaito ohuena norona keltuaissekoitukseen koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Siirrä sekoitus takaisin kattilaan ja nosta kattila liedelle. Keitä miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes seos on paksuuntunut. Varo polttamasta sitä!

Siirrä seos kulhoon ja vatkaa sekaan muussatut banaanit sekä vaniljauute. Jäähdytä jääkaapissa vähintään tunti.

Annostele vanukas tarjoiluastioihin ja koristele esimerkiksi viipaloidulla banaanilla ja pähkinöillä! Omaani laitoin mehiläisen siitepölyä sekä pilkottuja pähkinöitä.

Processed with VSCO with c1 preset

Jos innostutte tekemään niin näkisin mielelläni tuotoksianne instassa tägillä jonna1983 😉

Edit. Vanukas jäi omaan makuuni liian löysäksi, joten jos tykkäät paksummasta tavarasta niin kannattaa lisätä maissitärkkelyksen/arrowrootin määrää  tai chia-siemeniä jos tykkäät niistä 🙂

Mustikkamuffinssi mikrossa

Processed with VSCO with f2 preset

Päätinpä piristää mieltä tekemällä itselleni jonkun kivan jälkiruoan. Innostuin kovasti mukileivästä, joten päätin käyttää samaa ideaa myös jälkkäriin. Mustikkapiirakka on mun suuri suosikki leivonnaisista  ja mustikka tuo ihanasti kosteutta leivonnaisiin, joten valinta ei ollut vaikea kun näin pakkasessa suuren pussin mustikoita. Me ollaan mustikoiden suurkuluttajia koko perhe!

Resepti on viljaton, maidoton ja sokeriton ja aikaa sen toteuttamiseen menee noin 5 minuuttia.

Mustikkamuffinssi mikrossa (1 annos)

  • 1 rkl kookosjauhoja
  • 1 rkl mantelijauhoja
  • 1 rkl kaurajauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • ripaus kanelia
  • 2 rkl hunajaa (kokeile myös vaahterasiirappia tai steviaa)
  • 1-2 rkl muussattua banaania
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kauramaitoa tai muuta maitojuomaa
  • 3 rkl mustikoita

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Lisää sekaan loput aineet lukuunottamatta mustikoita. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää mustikat ja pyöräytä taikinaa vielä kevyesti lusikalla. Lusikoi taikina mikron kestävään mukiin tai pieneen shufflevuokaan. Mikrota täydellä teholla 90-120 sekuntia mikrosta riippuen. Omaani aloin tarkkailla 60 sekunnin kohdalla ja mikrottelin sitä loppuajan 20 sekunnin erissä.

Koristele mustikoilla ja kookoshiutaleilla!

 

Viljaton mukileipä mikrossa

Processed with VSCO with hb1 preset

Pikamoit täältä iltapalan ääreltä! Koska uusi parempi elämä vaatii myös iltapalaa niin tekaisin itselleni pitkästä aikaa mukileipää mikrossa. Kiitos taas teille lukijoille, kun heittelitte hyviä resepti-ideoita ilmaan! Tämä resepti oli itse asiassa testattu jo jokin aika sitten, mutta vain kuvat uupuivat. Ei nää mitään kuvien rolls royceja valitettavasti ole, mut ladoja nyt ainakin 😀 Mutta näihin leipiin. Reseptihän on järjettömän helppo eikä se vaadi suurta taituruutta onnistuakseen. Jos omistat ainekset, mukin ja mikron niin et voi epäonnistua 😉 Erikoista miten vähällä vaivalla ja lyhyellä paistoajalla voikin saada näin hyvän leipäsen aikaiseksi!

Testatkaa ja ihastukaa!

Viljaton mukileipä mikrossa (1 leipä)

  • vajaa desilitra mantelijauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 kananmuna
  • 2 1/2 rkl sulatettua kookosöljyä tai voita

Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Sulata voi mikrossa ja vatkaa munan rakenne rikki pienessä kipossa. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi. Voitele muki (itse käytin muumimukia) voilla tai kookosöljyllä ja kaada taikina mukiin. Mikrota täydellä teholla noin 90 sekuntia. Jos leipä vaikuttaa raa´alta niin mikrota hetki lisää. Kumoa leipä leikkuulaudalle ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa siivuiksi ja täytä mielesi mukaan. Minä kumosin leivän päälle omenahillon jämät.

Processed with VSCO with hb1 preset

Näppärä valmistaa hetkeen kuin hetkeen!