Kasvisruokaa: feta-pinaattipasta

feta-pinaattipasta

Hei, pitkästä aikaa kasvisruokareseptiä ja tällä kertaa mun keittiössä on valmistunut feta-pinaattipasta! Mun on pakko kertoa yksi asia kasvisruuan tiimoilta, vaikka se on vasta ajatuksen asteella. Olen ajatellut pitää jossain vaiheessakasvisruokaviikon sekä vegaaniviikon. En tiedä vielä milloin, mutta jossakin vaiheessa on tulossa. Myös paleoviikko kiinnostaa kovasti. Tällaisten teemaviikkojen avulla saisin taas testailtua uusia reseptejä sekä makuja. Nämä ovat asioita, jotka innostavat kovasti kokeilemaan kaikkea uutta!

Olen monta kertaa ostanut kaupasta Kokkikartanon feta-pinaattipastaa, joka on valmisruoista ihan mun ykkössuosikki! Viime viikonloppuna kävin pitkästä aikaa treenaamassa lauantaina (normaalisti mulla välipäivä) ja treenin jälkeen teki ihan hirveästi mieli kavisruokaa ja mieleen tupsahti ensimmäisenä feta-pinaattipasta, mikäs muukaan. En halunnut tällä kertaa ostaa valmisruokaa, joten ei muuta kuin reseptiä hakemaan ja kaupan kautta kotio. Reseptin löysin Soppa365:n sivuilta, joka on muuten yksi mun suosikki reseptisivustoista!

Feta-pinaattipasta (4 annosta)

  • pastaa syöjien mukaan (ohjeessa 400g)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 pss pakastepinaattia (yht. 300g)
  • 2 dl kermaa
  • 200g fetajuustoa
  • suolaa ja mustapippuria

Keitä pasta ohjeen mukaan runsaassa suolatussa vedessä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita siinä pari minuuttia. Lisää pannulle pakastepinaatit ja kypsennä viitisen minuuttia, kunnes pinaatti sulaa. Kaada joukkoon kerma ja kiehauta.

Murenna kastikkeeseen fetajuustoa. Anna sulaa hetki ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita kastike pastan kanssa ja yritä ehtiä syömään annoksesi ennen kuin joku muu tulee apajille.

Meillähän kävi niin, että mies tuli vain ”maistamaan” ja ennen kuin ehdin kissaa sanoa, niin herra oli vedellyt nassuun koko mun annokseni. Meni muuten koko kattilallinen kerralla meillä!

Edellinen postaus: Olenko minä someaddikti?

Tsekkaa myös:

Savulohi-pinaattipasta

Kana-aurapasta

Vuohenjuusto-tomaattipasta

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Helpotusta arkeen yhden kattilan pastoilla!

En tiedä teidän arjestanne, mutta mun arki kulkee välillä kello kaulassa. Aamut ovat hektisiä ja illallakin tekemistä riittää ihan kivasti. Tulen kotiin treeneistä kuuden maissa ja siinä vaiheessa nälkä on jo luokkaa kuolema. Tyttö syö usein jo aikaisemmin miehen kanssa, mutta joskus hän on syönyt vain pienemmän välipalan ja haluaa odotella minun tekemää ruokaani. Meillä tehdään paljon ihan perusruokaa: spagettia ja jauhelihakastiketta, makaronilaatikkoa, kanaa ja riisiä, pastaa ja jauhelihaa. Mitä näitä nyt on! Yritän löytää arkeen reseptejä, jotka on nopeaa valmistaa ja pastaa meillä syödään myös paljon eri muodoissaan. Se on aina helppoa, nopeaa eikä petä koskaan.

Meillä tehdään useimmiten pinaatti-lohipastaa ja aloin kaipaamaan siihen jo jotain vaihtelua. Sain blogin kautta luettavaksi Yhden kattilan pastat -kirjan ja siinä sitä vaihtelua ja ideoita nyt on. Kirjassa on kehitelty pastareseptejä, joiden ainekset kypsyvät samassa kattilassa samaan aikaan yhdessä pastan kanssa. Pakko sanoa, että hauskan ja arkea helpottavan kuuloinen idea! Kirjasta löytyy ohjeet 33 erilaiseen pastaan ja näihin sisältyy liha-, kala-, kasvis- sekä juustopastoja. Kasvispastatkin kuulostavat niin herkullisilta, että jopa minun lihansyöjänä tekee niitä mieli testata! Mulla on aina tapana selata kaikki reseptikirjat useampaan kertaan ja painaa sieltä mieleen omia suosikkejani ennen kuin tartun toimeen. Tässä kirjassa mielenkiintoisimmilta vaikuttavat lihapastoista perinteinen carbonara, parsa & pekonipasta, chorizo+maissi+paprikapasta, kana-pistaasipähkinä-ricottapasta sekä jauheliha-paprikapasta. Kalapastoista voisin kokeilla thailohipastaa, tonnikala-kapris-parmesaanipastaa sekä kesäkurpitsa-katkarapu-sitruunapastaa. Kasvis- ja juustopastoista eniten houkuttelee tomaatti-basilika-chilipasta, munakoiso-tomaatti-mozzarellapasta, herkkusieni-gorgonzola-saksanpähkinäpasta sekä tomaatti-oliivi-vuohenjuustopasta (ilman oliivia tosin :D). Tekemistä siis riittää hetkeksi näiden parissa!

Kysyin sunnuntaina tytöltä mitä hän haluaisi maistaa ensimmäisenä näistä ja hän suosikkinsa oli kana-pistaasipähkinä-ricottapasta. Pasta oli siinä mielessä helppoa valmistaa että kaiken sai vain viskoa samaan kattilaan, vettä päälle ja kiehumaan miedolla lämmöllä. Meidän kattila ei ehkä ollut paras tuollaisen ruokamäärän kerralla keittämiseen, koska loppuvaiheessa pasta meinasi palaa kattilaan kiinni. Yhden kattilan pastoille suositellaankin halkaisijaltaan vähintään 24 cm kokoista kattilaa, pidemmille pastoille 28 cm. Saatoin myös keittää pastaa liian kauan jolloin pasta ylikypsyi. Yhden kattilan pastoja tulisi keittää noin 15 minuuttia ja nostaa sitten pois levyltä hautumaan vielä 5 minuutiksi. Multa saattoi tuo haudutusvaihe unohtua kokonaan :d No, ei sen niin väliä! Hyvää tuli joka tapauksessa. Alla vielä ohje tähän meidän valmistamaamme pastaan.

Kana-pistaasipähkinä-ricottapasta

  • 250g gnoccheja
  • 6 ohutta kananrintapalaa (itse käytin filesuikaleita!)
  • 250g ricottaa
  • 50g pinjansiemeniä
  • 50g kaltattuja pistaasipähkinöitä
  • 2 suurta pilkottua salottisipulia
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 rosmariininoksaa (en laittanut)
  • 4 korianterinvartta
  • 1 tl jauhettua anista (en laittanut)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria ja suolaa
  • 7,5 dl vettä

Laita sivuun puolet ricotasta sekä korianterit. Laita pastat kattilan pohjalle, lisää kaikki muut ainekset sekä vesi ja sekoita hyvin. Anna kiehua keskilämmöllä noin 15 minuuttia, muista sekoitella välillä! Keittele kunnes kattilan pohjalla on kaksi senttiä nestettä. Nosta kattila levyltä ja anna hautua kannen alla vielä 5 minuuttia välillä sekoitellen. Tämä on tärkeä vaihe, koska nyt pasta kypsyy valmiiksi eikä ota enää kattilan pohjaan kiinni. Myös kastikkeen rakenne paranee. Viimeistele ruoka ricottan lopulla sekä korianterilla.

Ricotta tuo tähän pastaan ihanaa kermaisuutta ja pistaasipähkinät taas ovat kiva suolainen lisä pastan joukossa. Mun kuvat eivät todellakaan ole eduksi tälle herkulliselle annokselle. Parempi onni keittämisen kanssa ensi kerralla 😀

Jos kiinnostuit kirjasta, voit tilata sen esimerkiksi täältä.

Helppoa arkiruokaa: vuohenjuusto-tomaattipasta

Processed with VSCO with a9 preset

Jestas mä olen hullaantuntut pastoihin! En tiedän onko ne nämä kylmemmät kelit vai mikä, mutta joka päivä tekee mieli pastaa. Se on niin hyvää! Tämä vuohenjuusto-tomaattiapasta kummitteli mielessä monta päivää ja eilen himot kävivät niin koviksi, että treenin jälkeen poikkesin kauppaan ostamaan ainekset. Pasta on todella helppo ja nopea valmistaa eli arkiruokaa parhaimmillaan 😉 Rakastan itse vuohenjuustoa kaikissa muodoissaan, mutta tytön mieleen se ei juuri ollut. Ehkä jonain päivänä saan hänenkin makunystyrät käännytettyä.

Reseptin löysin Soppa365:n sivuilta, jonne olen koonnut itselleni jo melkoisen kattavan reeeptivalikoiman!

Vuohenjuusto-tomaattiapasta 

  • 350 g pastaa
  • 2 rs kirsikkatomaatteja
  • 1/2 dl basilikan lehtiä
  • 1 dl babypinaatin lehtiä
  • 200 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin:

Laita pastalle vesi kiehumaan ja suolaa vesi. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pastan kiehuessa puolita kirsikkatomaatit, hienonna basilika ja baby-pinaatti. Nosta ne tarjoilukulhoon. Lisää myös vuohenjuusto, oliiviöljy ja suola.

Valuta pasta lävikössä ja kumoa tarjoilukulhoon pilkottujen ainesten päälle. Sekoita hyvin niin, että kaikki ainekset menevät sekaisin ja juusto muodostuu kastikkeeksi. Viimeistele mustapippurilla ja koristele basilikan lehdillä.

Processed with VSCO with a9 preset

Resepti löytyy myös täältä.

Sunnuntaipäivän pestopasta

Processed with VSCO with c3 preset

Mulle iski eilen joku aivan mieletön himo kasvisruokaan. Mietin Ja mietin mitä voisin valmistaa ilman että tarvitsee lähteä kauppaan. Kolusin kaappeja ja pikku hiljaa mieleen alkoi hahmottua ideoita. Pastaa ehdottomasti! Basilikaa pöydällä, oliiviöljyä kaapissa, pussillinen pinjansiemeniä…pestopastaa! Parmesaaniakin oli jääkaapissa vajaa pussillinen. Ei muuta kuin ohjetta etsimään, koska en ole koskaan valmistanut pestopastaa alusta loppuun itse. Selasin muutaman kasvisruokakirjan läpi huonoin tuloksin, mutta internetin ihmeellinen maailma ei pettänyt lupauksiaan tälläkään kertaa. Voi tätä nykyaikaa!

Mä olen hekumoinut pestipastallani eilisestä lähtien. Otin sitä myös töihin lounaaksi silläkin uhalla, että haisen valkosipulille kilometrien päähän. Niin hyvää! Olen sitä mieltä, että myös töissä täytyy olla lounaana hyvää ruokaa. Jotain sellaista mitä odottaa koko päivän. Pestopasta oli juuri sellaista 😉

Sunnuntaipäivän pestopasta

PESTO:

  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • ½ tl suolaa & mustapippuria

PUOLIKUIVATUT TOMAATIT

  • kirsikka- tai luumutomaatteja (tavallistakin käy pieneksi pilkottuna)
  • oliiviöljyä
  • kuivattuja yrttejä
  • mustapippuria & suolaa

Lisäksi: pastaa

Valmista ensimmäisenä tomaatit. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Puolita kirsikkatomaatit tai pilko isommat lohkoiksi. Valuta päälle hieman oliiviöljyä. Mausta yrteillä ja mausteilla. Paahda tomaatteja uunissa noin 20 minuuttia. Lisää hieman suolaa vasta uunista ottamisen jälkeen.

Mittaa seuraavaksi pasta ja laita vesi kiehumaan. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaisesti. Pastan kiehuessa tee pesto. Raasta parmesaani hienoksi (tai käytä valmiiksi raastettua) ja pilko valkosipulin kynnet. Paahda pinjansiemenet kevyesti kuivalla pannulla. Kaada kulhoon puolet oliiviöljystä, parmesaani, basilika, valkosipuli ja siemenet. Sekoita monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää loput oliiviöljystä, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää pesto kypsän pastan joukkoon. Annostele lautasille ja koriste paahdetuilla tomaateilla sekä basilikalla. Nauti!

Processed with VSCO with c3 preset

Alkuperäinen resepti täältä.

Helppoa arkiruokaa: kana-aurapasta

Processed with VSCO with c1 preset

Kenellä on liikaa tunteja vuorokaudessa, käsi ylös! Mä epäilen, että harvalla meistä niitä ainakaan liikaa on, joillakin ehkä sopivasti ja useimmilla liian vähän. Valitettavasti mäkin kuulun tuohon viimeiseen ryhmään. Vaikka tykkäänkin kokkailla niin arkisin teen ihan mielelläni vähän nopeampaa ruokaa ja usein niitä hyvinkin perinteisiä, kuten sosekeittoja ja jauhelihakastiketta. Viime viikolla näin lehdessä Aura-juuston mainoksen ja siitä se ajatus sitten lähti. Söin yhteen aikaan kanapastaa usein, mutta nyt broilerin kayttö ruuanlaitossa on jäänyt aika vähälle. Kai minä vain kyllästyin. Tämä kana-aurapasta oli kuitenkin sen verran hyvää settiä, että saatanpa tehdä pian uudestaan!

Kana-aurapasta

  • 500g broilerin filesuikaleita
  •  2 dl kaurakermaa/ruokakermaa
  • 100g aurajuustoa
  • 1 iso sipuli kuorittuna ja pilkottuna
  • 2 valkosipulin kynttä kuorittuna ja pilkottuna
  • suolaa ja muita mausteita oman maun mukaan
  • pastaa syöjien lukumäärän mukaan (meillä 130g)
  • loraus öljyä tai nokare voita paistamiseen

Laita pastat kiehumaan suolattuun veteen. Valmista pastan kiehuessa kastike.

Kuullota sipuleita hetki voissa tai öljyssä. Lisää broilerit ja jatka paistamista. Kun broilerit ovat melkein kypsiä mausta ne hyvin ja kaada kerma pannulle. Anna hautua hetki miedolla lämmöllä ja lisää aurajuusto. Anna juuston sulaa rauhassa kastikkeeseen.

Kun pasta on valmista,  valuta se ja kaada kastike pastan sekaan. Sekoita hyvin ja tarjoile vihannesten tai runsaan salaatin kera!

Tämän ruuan laittamiseen menee 15-20 minuuttia 😉

ps. Kuva ei ehkä ole maailman houkuttelevin, mutta sapuska oli hyvää!

Helppoa arkiruokaa: savulohipasta

Processed with VSCO with a6 preset

Toissa päivänä meidän taloudessa oli se ikuinen arki-illan ongelma: mitä tänään syötäisiin? Yritän nykyään jo päivän aikana miettiä mitä ruokaa laittaisin, mutta tämä kyseinen päivä oli sen verran hektinen, että ruokapulma tuli eteen tyttöä tarhasta hakiessa. Yritän suunnitella kauppareissut tytön päiväkodista haun yhteyteen tai käy ensin kaupassa, jos haluan suoriutua urakasta nopeammin. Tiistaina teki mieli lohta ja löysinkin Kodinkuvalehden nettisivuilta kivan oloisen ja helpon lohipastan ohjeen. Tuli muuten hyvää!

Savulohipasta (4 annosta)

  • 400g spagettia
  • noin 2 litraa vettä
  • 1 tl suolaa
  • 150g kylmäsavulohta
  • 1 dl yrttejä (esimerkiksi basilikaa tai tilliä)
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 tl sinappia

Laita pastavesi kuumenemaan kattilaan.

Pilko sillä aikaa kylmäsavulohi veitsellä tai saksilla suikaleiksi. Hienonna yrtit ja purista puolikkaan sitruunan vesi.

Laita pastat kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä ohjeen mukaan kypsiksi.

Kuumenna pastojen kiehuessa kerma pienessä kattilassa. Lisää sinappi ja lohisuikaleet ja keitä muutama minuutti.

Valuta pasta.

Sekoita kastike ja pasta keskenään. Mausta sitruunamehulla ja yrteillä. Nautiskele!

Itse laitoin tähän 300g gluteenitonta spagettia ja 200g kylmäsavulohta. Kermana käytin kaurakermaa. Meillä tästä ruuasta tuli takuuvarma hitti. Tyttö tykkäsi mielettömän paljon!

 

Come dine with me: chili-katkarapupasta.

Katselin eilen boksilta Foxilta tulevia 24kitchen-sarjoja. Sara La Fountain siellä kokkaili herkullista ruokaa edellispäivän jämistä. Mä en erityisestä välitä katkaravuista, mutta Saran laittamana ne näyttivät lautasella varsin kutsuvilta. Ei muuta kuin kauppaan katkarapujen ostoon ja pastan tekoon!

kuvia 013

Chili-katkarapupasta

  • edellispäivän pastan jämät (ehkä noin 200g)
  • n. 200g jäisiä katkarapuja
  • 2 tl pakastettua tai tuoretta chiliä
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • reilusti oliiviöljyä
  • fetajuustoa
  • suolaa & mustapippuria

Laita jäiset katkaravut sulamaan kuumaan veteen. Pilko chili ja valkosipulit pieniksi.

kuvia 006

Lorauta reilusti oliiviöljyä pannulle (3-4 rkl) ja kuullota chilejä ja valkosipuleita siinä hetki. Lisää valutetut katkaravut ja anna ruskistua hetken verran.

kuvia 007

Lisää katkarapujen sekaan vielä jääkaappikylmät pastat. Lorauta hiukan lisää oliiviöljyä ja kääntele muut ainekset hyvin pastan sekaan. Pyörittele pannulla kunnes pasta on lämmennyt kunnolla.

kuvia 009

Mausta esim. suolalla ja mustapippurilla. Lisää paistamisen loppuvaiheessa fetajuusto ja anna sulaa osittain pastan sekaan.

kuvia 014 kuvia 016

 

Mä en pidä kauhean tulisesta ruuasta ja jostain syystä mun toleranssi ruuan tulisuutta kohtaan on pakkasen puolella. Poistin chilistä huolellisesti kaikki siemenet, mutta siitä huolimatta pastasta tuli melko tulista. Mies totesikin maistaessaan Tää on ihan liian tulista sulle! Niin vain söin kaiken hyvällä ruokahalulla 😉 Tyttö sai oman miedomman ja hätäisesti kootun versionsa pastasta: pastaa, fetajuustoa, loraus öljyä sekä pilkottuja kirsikkatomaatteja. Tuntui kelpaavan, hyvää oli neitokaisen ensimmäinen kommentti hänen pikapastastaan. Toisaalta hän toteasi vaikka pienten kivien olevan hyvää jos kylkiäisenä on tomaatteja…

Tytön hieman miedompi annos.
Tytön hieman miedompi annos.