Haluan olla yksin myös lomalla

Haluan olla yksin myös lomalla

Tänään tuli eteen se braking point, kun aloin tuntea itseni ärtyisäksi ja pinna oli todella lyhyellä. Mies tuntee minut jo niin hyvin, että osasi toimia tässäkin tilanteessa juuri oikein. Rakastan perhettäni ja rakastan olla ihmisten kanssa, mutta en jaksa sitä joka päivä ja koko ajan. Joskus tulee raja vastaan ja mun raja iski vasten kasvoja tänään ja kovaa. Kun viettää perheen kanssa 24/7 ja koko ajan on joku iholla, niin väistämättä alan kaipaamaan jossain vaiheessa yksinoloa.

Viime viikkoina olen viettänyt paljon aikaa kotona neljän seinän sisällä. Päivät kotona ja illat kotona. Alkoi oikeasti tuntua siltä, että seinät kaatuvat kohta niskaan eikä huvittanut enää tehdä edes niitä arjen perusaskareita, joita normaalisti rakastan. Pää oli tyhjä eikä mikään kiinnostanut. En innostunut mistään eikä uusia ideoita putkahdellut päähän, niin kuin normaalisti. Kotona on ihanaa, mutta rajansa kaikella. Sitten lähdettin tänne Turkkiin ja mun oli heti helpompaa olla ja hengittää. Huomasin jo ensimmäisenä päivänä muutoksen itsessäni. Välillä on hyvä päästä niistä normaaliympyröistä hyvin kauas. Jonnekin missä ei tarvitse itse siivota eikä kokata. Saa vain olla ja nauttia. Tämä loma on ollut minulle hermolomaa sairaslomasta. Uskokaa tai älkää, en todellakaan pitänyt sairaslomalla olosta. Mieluummin olisin kunnossa ja töissä sekä harrastuksissa täysillä kiinni.

Loma on mennyt paljolti lapsen ehdoilla. Aamulla uimassa hänen kanssaan, lounaan jälkeen uimassa hänen kanssaan ja illalla lasten showssa hänen kanssaan. Koko ajan jompi kumpi meistä vahtii tyttöä ja puuhastelee hänen kanssaan ja sitten lennosta vaihto. Kun pyörii samojen tyyppien kanssa aamusta iltaan, niin välillä tulee fiilis, että olisi ihan kiva olla hetki yksin. Ihan vain omien ajatusten kanssa. No, tänään olin jo aamulla kuin persiille ammuttu karhu ja mies sanoikin lounaan jälkeen, että mitä jos jäisin hetkeksi yksin ja hän lähtisi tytön kanssa rantaan. Vietin 45 minuuttia ihan yksinään ja painelin sen jälkeen heidän perässään rannalle. Tytöllä oli siellä muutama suomalainen tyttö kaverina eikä hän juuri meitä kaivannut. Sain lillua itsekseni meressä ainakin puoli tuntia ja sen jälkeen toisen mokoman miehen kanssa jutellen. Ei siihen olotilan paranemiseen taas suuria tarvittu! Siihen päälle vielä reilun tunnin salitreeni ihan yksin ja olin kuin uudesti syntynyt nainen. Onneksi on mies, joka ymmärtää, että haluan olla yksin myös lomalla. Ainakin välillä.

Kaipaatko sinä omaa aikaa myös lomareissuilla?

Edellinen postaus: Viikon 35 ruokapäiväkirja – neljä kertaa päivässä

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Kesäloma yhdessä vai erikseen?

kesäloma yhdessä vai erikseen

Kesälomakausi on nyt käynnissä kovimmillaan. Meillä loma on jo pidetty, mutta pari viikkoa on vielä odotettavissa syksyllä. Ihanaa, kun on jotain mitä odotella ja jännittää! Me ollaan tähän asti pidetty lomat aina yhtä aikaa, koska siihen on ollut mahdollisuus. Ensi vuonna tilanne muuttuu hieman, kun tyttö aloittaa koulun. Minä pidän todennäköisesti ainakin viikon elokuussa lomaa päälleikkäin tytön koulun alkamisen kanssa ja sehän tarkoittaa, että ainakin kaksi viikkoa ollaan eri aikaan lomalla miehen kanssa.

Tiedän monia pariskuntia, jotka viettävät aina lomat erillään. Kumpikin saa näin omaa aikaa ja voi tehdä juuri sitä mitä huvittaa. Vaikka meillä natsaa intressit ja harrastukset varsin hyvin yhteen, kaikilla ei näin ole. Voi olla, että toinen osapuoli tykkää matkustella ja toinen ei. Tai toinen haluaa höperöityä mökille koko kesäksi ja toinen viettää urbaania cityelämää kahviloinen ja museoineen. Jokainen tyylillään! Niin ja saattahan kuvassa olla myös ne lapset. Päiväkoti-ikäisten kanssa on helppoa järjestellä lomia, kun lapsen voi viedä kesälläkin päiväkotiin tarpeen tullen. Kouluikäisen kanssa onkin sitten jo enemmän pähkinää purtavana. Isomman lapsen voi jättää huoletta päiväksi kotiin vanhempien ollessa töissä, mutta pienempi, vasta koulutaipaleensa aloittanut, vaatii valvontaa myös kesälomalla.

kesäloma yhdessä vai erikseen

Meillä on siitä hyvä tilanne, että miehen vanhemmat asuvat lähellä ja ottavat varmasti tytön ilomielin tulevaisuudessa kanssaan mökille tai muuten vain päivää viettämään. Myös tytön serkku on jo sen ikäinen, että voi tarvittaessa auttaa. Kaikilla näin hyvä tilanne ei kuitenkaan ole. Lomia joudutaan pitämään erillään, koska lapselle ei ole mahdollista saada seuraa tai hoitopaikkaa koko kesäksi. Vaikka vanhemmat joutuisivat pitämään lomat erillään, niin minusta on todella hyvä juttu, että kumpikin voi viettää yhteistä aikaa lapsen kanssa. Olisihan se yhteinen parisuhdeaikakin ihan jees, mutta aina se ei ole mahdollista. Minulla leikattiin pari vuotta sitten toukokuussa olkapää ja olin silloin yhteensä 9 viikkoa sairaslomalla. Tyttö oli minun kanssa kotona tuosta ajasta 6 viikkoa. Vaikka päivät tuntuivat välillä toipilaana ja lapsen kanssa kotona rankoilta, se oli myös todella ihanaa aikaa. Saatiin olla ja hassutella kotona. Pelata ja käydä yhdessä eri paikoissa. Viettää sitä kuuluisaa laatuaikaa. Nyt tyttö alkaa olla jo sen verran iso, että viilettää paljon kavereiden kanssa ja lähinnä tylsistyy minun seurassa.

Pidetäänkö teillä kesäloma yhdessä vai erikseen?

Edellinen postaus: Muistakaa myös se lihashuolto!

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Kanafajitaksia ilta-auringossa

kanafajitaksia ilta-auringossa

Tyyntä myrskyn jälkeen pitää tässä kohtaa hyvin paikkansa meidän elämässä. Lomalta arkeen paluu ei ole ollut mitään ruusuilla tanssimista. Kinasteltu on koko perheen voimin enemmän kuin viimeiseen kolmeen kuukauteen yhteensä. En tiedä oliko jännitystä vai mitä, mutta nukkumaanmenot ovat olleet suorastaan helvetillisiä viime päivinä. Kun on aika mennä unille, tyttö aloittaa jumalattoman shown: riekkuu, tönii, määräilee, ilkkuu, juoksee pois sängystään, huutaa, riehuu…Ihan kaikkea mitä nyt 6 vee voikaan keksiä. Voin sanoa, että on ollut hermot tiukalla meillä kaikilla. Jopa niin tiukilla, että ollaan miehenkin kanssa tiuskittu toisillemme ja tilanne kulminoitui siihen, että mun piti toissa iltana mennä 15 minuutiksi vessaan lukkojen taakse ”vähän hengittelemään” ja rauhoittumaan.

Eilen aamulla umpiväsyneenä päätin, että tän rallin on loputtava ennen kuin se menee pidemmälle ja ollaan kaikki ihan zombieita. Niinpä vietettiin rauhallinen ilta ja koska tyttö pyyteli eväsretkeä, me syötiin kanafajitaksia ilta-auringossa. Pakattiin ruuat kylmälaukkuun ja paineltiin ulos syömään. Sää oli lämmin ja piha rauhallinen, joten mikäs siinä oli istuskellessa ja nautiskellessa hyvää ruokaa. En tiedä rauhoittiko tämä hetki jotenkin tyttöä vai mikä oli, mutta ilta sujui ilman minkäänlaisia kiukutteluita. Pelasin varman päälle ja laitoin tytön lämpimään kylpyyn ennen nukkumaanmenoa. Iltasatu hänen sängyssään ja hetki vierekkäin köllöttelyä. Okei, heräsin puolen yön aikaan hänen sängystään 😀 Mutta kuitenkin, vihdoin saatiin kaikki nukkua rauhallisesti ja herätä tähän aamuun virkein mielin.

kanafajitaksia ilta-auringossa

Ei tällä postauksella ole minkäänlaista uutisarvoa, mutta halusin tulla jakamaan kanssanne mukavan tapahtuman. Jos lapsi kinuaa eväsretkeä, miksipäs ei koko illallinen ulkosalla? Oli niin mukavaa, että saletisti tehdään uudestaan! Oli kiva kuulla pieneltä tänään aamulla: Äiti, mulla oli tosi kivaa eilen <3 Tällaiset pienet ja ihanat hetket arjen keskellä ovat äärimmäisen tärkeitä hyvinvoinnille. Jos koko ajan on kiire ja rankkaa, siitä harvoin seuraa mitään hyvää. Jo pienikin pako normaalista tekee ihmeitä. Kun saa vain keskittyä ystävään,puolisoon, lapsiin tai koko perheeseen ja vain olla ja nauttia.

Onko sulle tapahtunut jotain erityisen mukavaa tällä viikolla?

Edellinen postaus: Ollaanko yhdessä vegaaneja (edes viikko?)

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Viimeinen huoleton kesä

Viimeinen huoleton kesä

Ensin sitä toivoo, että ne oppii ryömimään ja konttaamaan, kävelemään, syömään itsenäisesti, puhumaan ja leikkimään hetken itsekseen.  Sen jälkeen odottaa, että päiväkotirumba on ohi ja koulu alkaa. Että ne itsenäistyy ja osaa edes vähän huolehtia itsestään (niillä tarkoitan tietysti lapsia). Paitsi että ei. Mä en toivo, että koulun alkamisen jälkeen mentäis yhtään eteenpäin. Meillä taitaa olla viimeinen huoleton kesä menossa tällä hetkellä.

Huoleton kesä siinä mielessä, että syksyllä käynnistyy eskari ja vuoden päästä alkaa koulutaival. Jo ensi kesänä saa miettiä lomat vähän eri tavalla. Jonkun täytyy olla laittamassa tyttö kouluun aamuisin ja olla kotona vastaanottamassa, kun neiti kotiutuu opinahjosta. On siis pakko ottaa lomaa siihen ajankohtaan. Montakohan viikkoa siinä pitäisi olla päällekkäin? Mua ei toisaalta haittaa yhtään olla kotona päivällä. Käyn treenaamassa ja laitan ruokaa. Siinähän se päivä menee ihan samalla tavalla kuin missä tahansa muualla. Jännä muuten, että olen jo pitkään ollut sitä mieltä ettei meille lisää lapsia tule, mutta nyt kun tuo ainokainen alkaa olla jo iso, niin väistämättä kaipaan sitä pientä…Mutta jaksaisinko koko rumban vielä uudestaan?

Viimeinen huoleton kesä

Viimeinen huoleton kesä

No sitten on ne syys- ja hiihtolomat. Joululomat ja kesälomat. Syys- ja hiihtolomilla ei kannata minnekään matkustaa, koska kaikki reissut on niin ylihinnoiteltuja. Ennemmin ottaa viikon koulusta lomaa ja lähtee lomien ulkopuolella jonnekin. Olen kuullut, että nykyään koulussakin oikein kilpaillaan kuka lähtee mihinkin lomalla reissuun, muutenkin ihmeellistä kilpavarustelua. Tosin sitä se oli jo mun kouluaikana. Meillä tuskin lähdetään minnekään kovin kauaksi reissuun syys- ja hiihtolomilla. En todellakaan aio maksaa mitään yleistä ”lomalisää”. Toki, jos jokin edullinen reissu sattuu eteen niin mikäpä jottei. Toisaalta on niin paljon muitakin kivoja tapoja lomanviettoon, kuin lämpöiseen lentäminen. Entä jos tekisi päinvastoin ja lähtisi Lappiin? Tai vaikka Imatralle kylpylään. Kannattaisi samalla paljon tapetilla olevaa ekologisuutta ja vastustaisi lentämistä 😉

Omista lapsuuden kesälomista ei ole kauheasti muistikuvia. Oli jotain leirejä läheisessä leirikeskuksessa. Muistan etten tuntenut sieltä ketään ja jouduin samaan telttaan jonkun ihan tuntemattoman kanssa. Hyvin kai siinä kävi, koska ei ole muistissa sen pahempia traumoja. Oli myös Puuhamaa. Siellä vietin paljon aikaa, koska mummoni asui aivan Puuhamaan lähellä ja siskoni oli siellä joinain kesinä töissä. Mummolla taisin olla aika paljon. Joskus kävin äidin kanssa risteilyllä Tukholmassa. Tapasin siellä tytön, jonka nimeä en enää muista. Sen muistan, että heillä oli kotona iso rottwailer (sain tytöltä kirjeellä kuvan koirasta). Yläasteella olin tanssileirillä, josta on vähän paremmat muistikuvat. Sen muistan ettei vanhempien kanssa koskaan käyty ulkomailla. Vanhemmat menivät aina kaksistaan. Ehkä meillä ei vain ollut varaa.

Ensi vuonna tyttö saa olla elokuuhun saakka vielä päiväkodissa tarvittaessa, mutta sen jälkeen me ollaan omillamme. Täytyy alkaa ottamaan selvää iltapäiväkerhoista ja erilaisista kesäleireistä. Onneksi meillä on turvana miehen vanhemmat, jotka ovat nyt jo molemmat eläkkeellä. He ottavat tytön riemusta kiljuen välillä mökille mukaan.

Miten te olette ratkaisseet koululaisten loma-ajat? Minkä ikäisenä uskaltaa jättää jo päivisin yksin kotiin?

Kuvissa muuten mun ensimmäinen oma kunnollinen ompelus! Kankaan löysin Eurokankaan palalaarista vitosella ja kaavan Paapiin kaavakirjasta lapsille. Tykkään itse kovasti ja tuntuu kelpaavan jälkikasvullekin! Nyt työn alla mekko itselleni ja toinen tytölle. Mitähän sen jälkeen tekisi….?

Edellinen postaus: Miten meidän koti pysyy siistinä?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Viime päivinä olen… (+ uusi video!)

viime päivinä olen..

Meillä alkoi juuri loma ja tultiin sunnuntaina tänne mökille. Vaikka rakastan meidän arkeakin, niin kyllä loma on aina loma ja ihmisen parasta aikaa. Saa tehdä juuri sitä mitä huvittaa, valvoa myöhään, leipoa vaikka iltakymmeneltä, pelata pelejä ilman aikatauluja ja ihan vain olla. Melkein kolme viikkoa tätä ihanuutta vielä jäljellä! Kelpaa 😉

No mitäs täällä sitten onkaan tehty?

Viime päivinä olen…

..päässyt täysillä lomailun makuun.

..käynyt Orivedellä ja Länkipohjassa ostoksilla (lähinnä ruokaa).

..lähtenyt kirpparilta tyhjin käsin.

..istuttanut itse kasvatettuja orvokkeja sekä neilikoita ruukkuihin.

..ostanut Tokmannilta mökille uuden karviaispuskan (koska karviaiset <3)

viime päivinä olen..

..tehnyt ulkotreenejä miehen kanssa.

..loukannut jalkani niin etten voi tehdä juoksu- tai kävelylenkkejä (energiajuomatölkit ovat vaarallisia!!!)

..lukenut kirjaa yömyöhään muiden jo nukkuessa.

..hengaillut uudessa riipputuolissani.

..toivonut sadetta, koska joka paikassa on niin kuivaa ja mökkitie kauheassa kunnossa kuivuuden vuoksi.

..nauttinut hitaista aamuista.

..päässyt villiyrttien makuun ja lukenut etteivät astmaatikot saa syödä kuusenkerkkiä 🙁

..virkannut monta ampiaispesää.

viime päivinä olen..

..nauranut kaikille kommelluksille mitä mökillä on tapahtunut.

..myhäillyt anopin lihapatojen ääressä.

..lueskellut minimalismista, omavaraisuudesta sekä zero waiste -ideologiasta.

..kuunnellut yömyöhällä käen kukkumista.

..ihmetellyt mitä kaikkea aitan uumenista löytyykään (paljon kamaa).

viime päivinä olen..

viime päivinä olen..

..odottanut kuin kuuta nousevaa uusia kankaita.

..aloittanut tekemään itselleni uudet villasukat.

viime päivinä olen..

..katsonut miljoona jaksoa Netflixistä Clien listiä (niin hyvä!!)

..leiponut raparperipiirakkaa.

..pelannut monopolia ja afrikan tähteä.

..etsiskellyt mökille pihakalusteita (pöytää, tuoleja sekä aurinkotuolia), jotka myös anoppi hyväksyy.

viime päivinä olen..

viime päivinä olen..

..tehnyt miehen kanssa mäkivetoja (ennen kuin jalka otti osumaa).

..ostanut junaliput Kuopioon.

..todennut, että unohdin kaikki juhlavaatteet kotiin (lauantaina tarttis).

..huomannut, että unelmieni asunto tuli juuri myyntiin! (jos tuuri käy ja se on edelleen myynnissä, kun loma loppuu, mennään katsomaan sitä)

..miettinyt, että onkohan tuo asunto tarkoitettu juuri meille?

..kantanut vettä kukille saunan takana solisevasta purosta.

..seurannut silmä tarkkana koska pionit puhkeavat kukkaan (todennäköisesti kun ollaan Kuopiossa).

..ihmetellyt miten köynnöspinaatti kasvaa täällä (on kuulemma hyvin nirso kasvi)

viime päivinä olen..

..lueskellut paljon villiyrteistä.

..nukkunut pitkiä yöunia (parasta!)

..hämmästellyt miten hitaasti netti täällä toimiikaan (ei tee yhtään huonoa!).

..nauttinut elämästä ja aikatauluttomuudesta.

..tallustellut päivät pitkät vanhoissa crocseissa!

Mitäs sinä olet tehnyt viime päivinä?

Tässä teille myös eilen julkaisemani uusi video! Kerrankin jotain muuta kuin pelkkää arkea 😉 Mun muita videoita pääset katselemaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään!

Edellinen postaus: Paljonko ja mihin rahaa kului viime viikolla?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Meidän kotona

meidän kotona

Minusta on ihanaa keskustella ihmisten kanssa ja käydä läpi kotitalouksien erilaisia tapoja. Se oma tapa kun ei välttämättä ole se ainoa (ja paras) tapa. Toisilla syödään joka päivä tiettyyn aikaan ja toisilla taas vähän miten sattuu. Toisilla on määrätyt siivouspäivät ja toisilla taas ei. Tapoja hoitaa kotia ja arkea on yhtä monta kuin on perhettä ja kotitalouttakin. Tässä random asioita mitä meidän kotona tapahtuu.

MEIDÄN KOTONA:

 • hella lämpenee 3-4 kertaa päivässä
 • minä ja tyttö syömme illallisen yhdessä ja mies vasta myöhemmin
 • ei ole tiettyä siivouspäivää, vaan siivotaan silloin kun ehditään ja jaksetaan
 • syödään aivan liian usein olohuoneessa
 • asuu kolme kissaa, jotka kiipeävät heti syliin, kun asetun sohvalle istumaan.
 • kierrätetään kaikki mahdollinen
 • on paljon viherkasveja, koska minä rakastan niitä!
meidän kotona
Uusin hankinta Lidlistä.
 • piirretään ja askarrellaan paljon
 • pitäisi maalata eteisen seinät
 • mies hoitaa tiskit ja minä järjestelen tavarat oikeille paikoilleen
 • oleillaan paljon keittiössä ja rakastetaan ruokaa
 • lauantai pyhitetään yhdessäololle, rentoutumisella ja herkuttelulle
 • katsotaan yhdessä Masterchefiä keskiviikkoisin ja torstaisin
 • äiti venyttelee aina katsellessaan Masterchefiä
 • ei stressata turhasta
 • pestään pyykkiä 3-4 koneellista viikossa
 • mies vie ja hakee pyykit ja minä viikkaan kaappeihin
 • imuroidaan pari kertaa viikossa ja keittiön lattia lakaistaan joka päivä
 • keittiön pöydällä on aina ylimääräistä kamaa
meidän kotona
Keittiönpöydältä löytyy välillä kaikkea hedelmistä astioihin ja askarteluvälineisiin.
 • kylppärissä roikkuu aina tytön kuraisia tai märkiä ulkovaatteita
 • eteisestä löytyy joka päivä ainakin yksi sukkapari riisuttuna (tytön)
 • on aivan liikaa kenkiä
 • pakkasesta löytyy aina jäätelöä, marjoja sekä lihaa
 • haaveillaan aurinkoisista kesäpäivistä ja random piknikistä
 • laitetaan ruokaa ihan joka päivä

meidän kotona

 • peilit pitäisi pyyhkiä pölyistä useammin
 • tytön huone on aina pikkuisen sekaisin
 • ikkunat suorastaan huutavat pesemistä
 • katsotaan paljon Netflixiä
 • on aina joku projekti menossa (nyt eteinen)
 • jääkaapissa on aina maapähkinävoita, oivariinia, kauramaitoa, vihanneksia ja juustoa
 • kissat ovat repineet sohvan, rahin ja sängyn riekaleiksi
 • jotkut asiat jäävät roikkumaan pitkiksi ajoiksi (lightboxissa on edelleen joulun toivotukset)
meidän kotona
Tytön huone näyttää aina vähintään tältä.
 • mietitään viikon ruokalistaa aina yhdessä
 • ikkunassa roikkuu edelleen joulutähdet
 • tavaramäärä vähenee hitaasti, mutta varmasti
 • ollaan ennen kaikkea onnellisia <3

Meidän kotona näin, mites teidän kotona?

Edellinen postaus: Viikon 14 ruokapäiväkirja -Välillä on kauhea nälkä

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Elämän pyhä kolminaisuus

*Sisältää mainoslinkkejä

elämän pyhä kolminaisuus
Farkkupaita täältä.

Täällä sairastuvalla on aikaa miettiä elämää ja sen kulkua. Tyttö sairasti viime viikolla ja nyt on näköjään minun vuoroni. Eilinen meni niin koomassa etten jaksanut edes konetta avata. Vaikka ei tämäkään päivä ole ollut elämäni paras, niin pakko tehdä edes jotain etten tule hulluksi täällä neljän seinän sisällä. Välilä tuntuu, että sopiiko tämä blogi enää edes tänne Fitfashionin alle, kun aiheet ovat kaikkea muuta kuin fittiä ja fashionia, mutta ehkä ne sivuavat jokaisen sporttisen ihmisen elämää jollain tavalla. Elämä kun on paljon muutakin kuin fit ja fashion, ainakin tällä hetkellä. Eilisen elin lähinnä pelkällä leivällä ja juustokakulla (ei niin fit) ja hiihtelen täällä monta päivää pidetyissä vaatteissa ja rasvaisella tukalle (ei niin fashion). Kyllä täältä kuitenkin vielä noustaan!

Pohdiskelin mun uudella videolla mitä on mun elämän pyhä kolminaisuus. Omaa elämää tulee muutenkin pohdiskeltua usein vähän joka kantilta. Välillä tuntuu ettei mitään unelmia ole nää toteutettavana, vaan kaikki haluamani on jo saavutettu ja niin pääpiirteittäin onkin. Unelmia tulee kuitenkin lisää sen mukaan miten elämä kehittyy. Nuorempana olin melkoinen tuuliviiri ja mielipide elämästä ja siitä mitä siltä haluan, muuttui usein. Nykyään ne eivät enää juurikaan muutu, vaan suunta pysyy kutakuinkin samana. Ehkä isompi asunto joskus, eläminen pienemmällä rahalla, säästäminen, matkustelu, nauttiminen elämästä, ehkä downshiftaaminen joskus, turhasta tavarasta luopuminen. Siinäpä ne suurimmat tällä hetkellä.

Mun elämän pyhä kolminaisuus on perhe, koti ja hyvinvointi. Hyvinvointiin kuuluu urheilu eri muodoissaan sekä kehon hyvinvointi ylipäänsä (ruoka, mentaalinen puoli, kehon elastisuus jne). Työ ei mun pyhään kolminaisuuteen kuulu ollenkaan. Se on tärkeää, jotta selviää hengissä ja voi maksaa elämisen, mutta sitä ilman voisi pärjätä joten kuten. Nautin työstäni suunnattomasti, älkää käsittäkö väärin, mutta se ei ole elämäni tärkein asia. Haluaisin joskus pystyä tekemään vähemmän töitä, jotta aikaa jäisi muille elämän osa-aluille. Tämä on yksi suurimmista haaveistani ja siksi olen alkanut ottamaan selvää yhä enemmän ja enemmän rahastoista sekä sijoittamisesta.

Mun oma elämän pyhä kolminaisuus pitää minut hengissä ja liikkeellä. Sen avulla jaksan unelmoida ja tehdä töitä unelmieni eteen. Tällä hetkellä halua päästä toteuttamaan itseäni on niin suuri etten tiedä mistä aloittaa. On niin paljon asioita, joita haluaisin tehdä, mutta en tiedä mistä ottaisin ajan tai mikä olisi listalla tärkeimpänä. Ehkäpä tämäkin asia kirkastuu jossakin vaiheessa. Tällä hetkellä tiedän vain sen, että on aika maksaa laskut pois, jotta tiedän kuinka paljon rahaa voin laittaa säästöön matkustamiseen sekä rahastoon. Välillä tuntuu hölmöltä säästää kaikki ylimääräinen raha käyttämisen sijaan, mutta toisaalta mikä järki kuluttaa rahaa vain sen takia, että sitä on tilillä? Uskon, että pidemmässä aikajuoksussa voin toteuttaa omia unelmiani säästöjeni avulla. Sitten joskus, kun on sen aika.

Mikä on sun elämäsi pyhä kolminaisuus?

Alla video, josta jo mainitsinkin. Julkaisin sen pari päivää sitten ja jos et ole sitä vielä katsonut, niin katso ihmeessä! Mun muita videoita pääset katsomaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 🙂

Edellinen postaus: Onko tässä maailman parhaat protskupatukat!?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Miten sinä arvotat arkesi?

*Sisältää mainoslinkkejä

Miten sinä arvotat arkesi
Paita: fb kirppis, housut: Sportamore ja kengät: täältä.

Meillä on töissä monen eri ammattiryhmän edustajia. Kaikki työskennellään kuitenkin terveydenhuollon parissa ja tunnetaan toistemme toimenkuvat kohtuullisen hyvin. Moniammatillisessa työympäristössä saa usein mielettömän hyviä keskusteluja aikaiseksi ja ruokatunnit ovat varsin rikkaan keskustelun aikaa. Joskus keskustelun taso on mitä on (perjantaina :D), mutta usein niistä jää paljonkin ajattelemisen aihetta. Perjantaina keskusteltiin arvoista ja siitä miten itse kukin arkensa ja elämänsä arvottaa. Mitkä asiat ovat tärkeitä ja mitkä ei niinkään.

Puhuttiin paljon treenaamisesta arjen keskellä. Monille on hankalaa löytää aikaa edes kahteen treenikertaan viikossa ja toiset taas treenaavat helpostikin sen neljä kertaa viikkoon. Itse kuulun tähän jälkimmäiseen ryhmään. Mulle treenaaminen on niin tärkeää, että arvotan sen omassa elämässäni melkoisen korkealle. Silloin kun joku asia on tärkeää, sitä priorisoidaan ja sille järjestetään aikaa. Uhrataan ehkä jotain muuta sen edestä, mutta niin se elämä vain pyörii. Kaikkea ei voi saada.

Miten sinä arvotat arkesi
Huppari ja housut täältä.

Ennen halusin aina pitää lauantaina välipäivän treeneistä ja viettää koko päivän kotona. Nyt taas treenaan mieluummin lauantaina, kun on aikaa, ja lepään mieluummin viikolla. Arvostan suunnattomasti aikaa, jota saan viikolla viettää kotona. Tarvitsen yksinkertaisesti enemmän lepoa viikolla kuin viikonloppuna ja vietän mielelläni ne vähäiset tunnit viikolla kotona perheen parissa. Omat arvoni muuttuvat selkeästi jaksottain. Nyt korkeimmalla ovat perhe, treenaaminen ja koti ja priorisoin elämäni niiden mukaan. En esimerkiksi juokse kaikenmaailman kekkereissä, koska haluan olla kotona. En käy viikonloppuisin baareissa ja juhlissa, koska haluan pystyä treenaamaan. Joudun työpäiväni aikana tapaamaan kymmeniä eri ihmisiä, joten vapaa-aikana haluan olla vain tuttujen ihmisten ympäröimänä ja pienen hetken mielelläni myös yksin. Tehdä vain omia juttujani.

Nyt keho vaatii selkeästi lepoa, joten salitreenit saavat jäädä pieneksi hetkeksi ja panostan lepoon ja lihashuoltoon. Mulla on vähän semmonen ongelma etten saa kotona tehtyä lihashuoltoa, koska kaikki muut asiat vievät olevinaan huomion pois lihashuollosta. Nyt on pakko priorisoida asiat taas uusiksi ja panostaa enemmän omaan hyvinvointiin ja jättää kotiasiat vähemmälle. Toisaalta haluaisin myös jatkaa kodin tyhjentämisprojektia, mutta nyt ei yksinkertaisesti ole aikaa sille. Se saa siis odottaa hetken.

Miten sinä arvotat arkesi
Paita: fb-kirppis ja housut: sportamore (Nike).

Nämä mainitsemani asiat ovat enemmänkin jokapäiväisiä pienempiä elämänarvoja, jotka tosin ovat läsnä ihan koko ajan. Voisihan näihin vielä lisätä mm. itse tehdyn ruuan, kierrättämisen, hyväntekeväisyyden ynnä muut, mutta halusin nostaa esille nyt vain nämä muutamat asiat, jotka tulivat esille ruokapöytäkeskusteluissa. Jos meidän tyttö vaikkapa harrastaisi jotain lajia, pitäisi taas asiat priorisoida uudestaan hänen harrastuksensa ympärille. Vielä ei siinä vaiheessa olla, joten mennään nyt näillä vain. Tätäkin palettia on välillä haasteellista pyörittää…

Mitkä asiat te arvotatte omassa arjessanne korkeimmalle?

Edellinen postaus: Viikon 5 ruokapäiväkirja – kiitti menkat

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

Pidän joulusta valtavan paljon, mutta ehkä jouluaattoakin paremmat päivät ovat sitä seuraavat joulupäivä sekä tapaninpäivä. Aattona on kauhea hössötys päällä ja lapset kiipeilevät seinille jännityksestä. Lahjojen avaamisen jälkeen pitäisi koota saman tien tuhat ja miljoona legojuttua ja pelata jokaista paketista paljastunutta peliä yhtä aikaa. Vatsa on niin täynnä, että hyvä kun liikkumaan kykenee ja tästähän ei voi syyttää kuin itseään (ja aivan liian hyvää ruokaa). Kuulostaapa kovin negatiiviselta, se ei suinkaan ollut tarkoitukseni! Jouluaatossa on myös paljon ihania puolia: joulurauhan julistus, joulupuuro, yhdessä olo, hyvä ruoka, kiireetön päivä….Lista on loputon.

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

Joulupäivänä ja tapaninpäivänä saa sen sijaan vain olla. Ei tarvitse vetää päälle parempaa Seppälää, vaan saa kuljeskella löysissä vaatteissa tukka sekaisella nutturalla. Syödään, kun tulee nälkä ja istutaan pöydässä pitkän kaavan mukaan. Valmistin itse tänä vuonna joulupäivän aterialle saaristolaisleipää ja skagen röraa (jota vetelen nassuun tälläkin hetkellä) ja kahvin kanssa nutellakuusen. Varsin onnistuneita molemmat! Pelailtiin pelejä porukalla, chillailtiin ja kotona väsättiin tytön kanssa lego huvipuistoa. Huomasin taas miten paljon pidän pienestä näpertelystä! Tekisi mieli ostaa uusi iso legopakkaus ihan vain sen takia, että pääsen itse kasaamaan sen 😀 Nyt tapaninpäivänä saa vain nauttia olostaan ja siististä kodista. Aion vielä herkutella tämän päivän ja huomenna palaan normaaliin ruokavalioon. Ihanaa, kun tänään saa vielä olla kotosalla ja puuhastella omia. Kiire ei ole mihinkään. Pukki toi tänä vuonna osuvimmat lahjat koskaan: Jens Lapiduksen uuden kirjan, toivomani pörrösukat ja kalenterin, kosmetiikkaa, lahjakortteja ja vähän rahaa eteisen kaapin hankkimiseen. Kohta päästään  miehen riemuksi Ikeaan ostoksille! 😀

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

Palatakseni otsikkoon niin ei mennyt ihan putkeen tämä joulu. Mun vatsa ei ilmeisesti tykännyt normaalista poikkeavasta ruuasta ja vietin aattoyön vessassa pönttöä halaillen. Olin ihan varma, että nyt iski vatsatauti, mutta ei. Eilen aamulla olin jo ihan normaali. Meillä meni anoppilassa niin myöhään eilen, että jätin suosiolla treenit väliin ja siirsin ne tälle päivälle. Elimistö kuitenkin päätti toisin. Sain illalla jonkin hiivatin salamaflunssan ja puolessa tunnissa olo muuttui terveestä aivan flunssaiseksi ja tukkoiseksi. Ei siis salille vielä tänäänkään. Näitä paria omituista vastoinkäymistä lukuunottamatta kaikki on mennyt mainiosti ja olen nauttinut joulun ajasta suunnattomasti. Joka vuosi pidän joulusta enemmän ja enemmän! Heh, melkein tekisi mieli alkaa värkkäämään joulukoristeita ensi vuotta varten 😀

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

ei mennyt ihan putkeen tämä joulu

Kuinkas teidän joulu on sujunut? Toiko pukki hyviä lahjoja? Kuvat on pitkin joulua napsittuja meiltä, anoppilasta ja miehen enon luota.

Alla aaton aattona kuvattu video, josta näätte vähän meidän joulusisustusta. Ei mitään ihmeellistä ja runsasta, mutta kuitenkin meidänlaista 🙂 Mun muita videoita pääset tsekkailemaan tästä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään, mutta ilahduttaa minua <3

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Viikon 50 ruokapäiväkirja – muutoksia ruokavalioon

Miten saada lapsi nukkumaan omassa sängyssään?

Miten saada lapsi nukkumaan omassa sängyssään?

Meillä on nyt tilanne päällä. Tilanne, johon olisi ihan kiva saada jokin kaikkia miellyttävä ratkaisu. Minä olen koko ajan jumissa ja mies on koko ajan ihan jumissa. Syynä on tähän tuo meidän ihana jälkikasvumme, joka on alkanut kömpiä meidän sänkyymme joka yö ja mielellään tulisi sinne jo heti illalla. Meidän sänky on 180 cm leveä, mutta ei siellä ole tällä hetkellä yhtään ylimääräistä tilaa. Iso mies, minä ja pitkä tytön roikale kera kolmen kissan niin läheisyyttä alkaa olla enemmän kuin tarpeeksi. Illat menee taistellessa nukkumaanmenosta, kun hän ei millään jäisi omaan sänkyynsä. En tiedä onko nyt menossa joku ihme kausi taas vai mikä on…

Yhtenä iltana tyttö sanoi, että hän pelkää omassa huoneessaan. En tiedä onko tämä totta vai sanooko hän niin vain koska haluaa meidän sänkyyn. Hän ei osaa sanoa mitä pelkää, mutta pelkää vain. Tuleeko lapsille tällaisia kausia? Hän täyttää maaliskuussa kuusi. Tyttö on muuten hyvin reipas ja rohkea ja olen itse yhdistänyt tämän siihen ettei hän vain yksinkertaisesti halua nukkua omassa sängyssään. Niinpä taistelu alkaa heti illasta ja toisinaan hän nukahtaa omaan sänkyyn ja toisinaan hänet on pakko ottaa viereen, jotta saa itse jonkinlaisen unirauhan. Pitäisikö tässäkin asiassa pysyä jämptinä vai tarvitseeko asiaan edes kiinnittää sen enempää huomiota? Antaa tulla vain meidän sänkyyn jos niin haluaa?

Minusta on ihanaa, kun hän on vieressä, mutta ei se ole mukavaa sellaisen yön jälkeen, kun herää niskat solmussa ilman peittoa seinään litistettynä. Ja näinhän käy joka yö kun tyttö on vieressä. Herään joka kerta kun hän kääntää kylkeään tai mätkäyttää minua kädellä naamaan. Ja sanomattakin lienee selvää ettei siellä sängyssä mitään aikuisten juttuja tapahdu kun lapsi on keskellä…Ollaan monta kertaa tehty niinkin, että ollaan kannettu mimmi omaan sänkyyn nukahtamisen jälkeen. No, sieltähän se vain kömpii ennen pitkää meidän keskelle. Mahtaako teistä kukaan muu kamppailla saman ”ongelman” kanssa ja olisiko hyviä neuvoja tilanteen hoitamiseen? Olisi nimittäin ihanaa saada edes joskus nukkua kokonainen yö ihan rennosti koko oman sängynpuolikkaan leveydellä.

Miten saada lapsi nukkumaan omassa sängyssään?

Iisi sunnuntai – mistä aineksista se koostuu?

iisi sunnuntai

Sunnuntai on nykyään ehkä mun lempipäivä koko viikosta. Toisten hyvien yöunien jälkeen olo on virkeä ja energinen. Lauantaina kulunut työviikko tuntuu vielä kropassa, mutta sunnuntaina keho on levännyt ja mieli virkeä. Nukun aina sunnuntaina niin pitkään kuin unta riittää. Usein valvotaan lauantaina noin yhteentoista, joten sunnuntaina heräilen vasta yhdeksän kymmenen maissa. Tyttö jatkaa uniaan vielä tovin. Normaalisti syön heti herättyäni aamupalan, mutta sunnuntaina keitän ensin kupillisen teetä ja hörpin sen samalla kun katselen jotain ohjelmaa tai selailen blogeja sekä uutisia netistä. Aamupalan valmista usein pitkän kaavan mukaan. Jaksan ihan paistaa kunnon munakkaan tai tehdä herkkuleipäset.

Aamupalan jälkeen touhuilen kotona. Mies menee aina sunnuntaiaamuna salilla ajoissa, joten mulla on aikaa olla tytön kanssa ja puuhastella omiani. Usein järjestelen kotia, vaihdan petivaatteita, vien roskia tai ihan vain olen ja selailen lehtiä, jos ei ole muuta tekemistä. Jälkimmäistä vaihtoehtoa ei ole sattunut hetkeen 😀 Rakastan värkkäillä kotona kaikkia pikku juttuja ja suunnitella tulevaa viikkoa. Puolen päivän jälkeen lähdetään anoppilaan lounaalle ja hengaillaan siellä muutama tunti. Ollaan vain ja höpötellään. Vaihdetaan kuulumisia ja katsellaan töllöstä usein Huutokauppa keisaria. Anoppilasta lähtiessä käydään kaupassa ja sen jälkeen minä lähdenkin jo salille. Salilla menee aina se pari tuntia, koska sunnuntaisin on usein mun kuvauspäivä. Kuvaan youtubeen treeniä, koska silloin ei salilla ole kauhea ryysis. Saatan ottaa myös kuvia blogia varten. Kotona olen usein vasta yhdeksän jälkeen ja sitten pitääkin hoitaa alta suihkut, iltaruuat jne. Menen usein maanantaisin iltavuoroon, joten olen antanut tytön valvoa yhtä myöhään kuin minä. Meillä on tapana istua keittiön pöydän ääressä ja katsella kännykältä ja tabletilta jotain ohjelmaa samalla kun syödään. Mies on tässä vaiheessa jo nukkumassa 😀 Näin kulkee aika tyypillinen iisi sunnuntai mun malliin! Ainekset täydelliseen sunnuntaihin on aika yksinkertaiset, kuten huomaatte. En tarvitse mitään kovin kummoista ollakseni tyytyväinen.

Alla video toissa sunnuntailta. Mun muita videoita pääset tsekkailemaan tästä, muista tilata kanava! Se ei maksa mitään 🙂 Mahtavaa maanantaita tyypit! Tehdään tästä viikosta loistava <3