Kana-pekonimättösalaatti

*Sisältää mainoslinkkejä

kana-pekonimättösalaatti

Salaatista tulee helposti mieleen kevyt, värikäs laihdutusruoka. Siinä ei juurikaan ole hiilareita ja naiset tykkäävät syödä sitä lounaaksi, koska laihari. Itsekin ajattelin näin aika pitkään. Mielestäni salaatti ei ollut ”kunnon ruokaa”, joka pitää nälän hyvin ja pitkään poissa. Kovin vähänpä tiesin. Dieetin myötä pääsin taas kunnolla sisälle salaattien maailmaan ja huomasin, että kyllähän niistä on hyvinkin nälän pitäjäksi! Sekaan vain laadukasta proteiinia ja hyviä rasvoja, niin energiatasotkin pysyvät korkealla pitkään. Jostain syystä hiilihydraattipitoinen ruoka tekee minulle kovan väsymyksen, mutta vihannesten ja proteiinin avulla mun kone pysyy käynnissä pitkään ja tasaisesti.

Pari viikkoa sitten perjantai-iltana minun teki aivan kauheasti mieli jotain ”perjantairuokaa”, mutta silti kevyempää kuin pizzat, hampurilaiset ynnä muut perusmätöt. Hetken aikaa pähkäiltyäni marssin kauppaan ostamaan mättösalaatin ainekset. Jestas miten hyvän kombon saakaan aikaiseksi kanasta, pekonista ja vihanneksista! Salaatti on tuhti, mutta silti kevyt, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Se täyttää vatsan erittäin hyvin, on makoisa ja menee hyvin perjantairuuasta. Kunnon mättösalaatti siis! Pekonilla ei koskaan voi mennä metsään, tässä sen taas todistin 😀 Ainesten osalta vain taivas ja mielikuvitus on rajana, mutta tässä minun versioni.

kana-pekonimättösalaatti

Kana-pekonimättösalaatti

  • broilerin reisipaloja (tai valmiiksi grillattua kanaa kaupasta)
  • 3-4 siivua pekonia
  • paljon salaattia, kurkkua, paprikaa, tomaattia
  • 1 pieni punasipuli
  • puolikas avocado
  • fetajuustoa
  • ruohosipulia + yrttejä halutessasi

Jos käytät broilerin reisipaloja, paista ne ensin pakkauksen ohjeen mukaan uunissa. Jos käytät valmiiksi grillattua kanaa, revi vain sopivia suupaloja kulhoon. Paista pekonit pannulla kivan rapsakoiksi. Valmista salaattipohja repimällä salaatinlehdet ja pilkkomalla vihannekset ja sipuli. Laita kanat ja pekoni vihannesten joukkoon ja sekoita kunnolla. Lusikoi sekaan avocadoa ja murustele vielä fetajuustoa. Hienonna ruohosipuli + yrtit joukkoon ja sekoita kunnolla.

Herkuttele! Täydellistä perjantairuokaa minun mielestäni 😉

Ps. Tsekatkaahan Fitnesstukun lisäravinnepaketit vahvaan vuoteen! Siellä on hyviä tarjouksia 😉 Paketteihin tästä.

Tikkurilan Grande Parillasta saatte nyt 3 ruokalajin pihvimenun 2-6:lle hengelle alkaen 36e! On muuten tuttu paikka minulle 😉 Tarjoukseen tästä.

Grillsonin paljon kehuttu kolmen ruokalajin menu kahdelle nyt 38e! Tsekkaa tarjous tästä.

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Nyt on varaa mistä valita

kana-pekonimättösalaatti

Superherkulliset kukkakaaliwingsit ja avokadodippi

kukkakaaliwingsit

Minä en ole mikään trendien aallonharjalla ratsastaja. En ole koskaan ollut enkä varmasti koskaan tule olemaankaan. Oli kyse sitten trendiravintoloista, hittiresepteistä, muodista, kosmetiikasta tai hiuksista, niin minä en todennäköisesti olen ensimmäisten joukossa niitä kokeilemassa ja hehkuttamassa. Kun kuulin ensimmäistä kertaa kukkakaaliwingseistä, ajattelin heti ettei ne voi kovin kummoisia olla. Niinpä olen vältellyt niitä viimeiseen asti. Sama fiilis on myös kukkakaalipizzasta. Ei voi olla hyvää, koska kukkakaali! Noh, viime viikolla meille tuli Anton & Antonin ruokakassi ja menussa oli mitäs muutakaan kuin kukkakaaliwingsejä! Perjantain kunniaksi aloin sitten väkertämään wingsejä hieman epäilevin mielin. Kaveriksi wingseille oli ohjelmoitu avokadodippiä, joka osoittautui mielettömän herkulliseksi. Rakastan yli kaiken avokadopohjaisia soosseja ja tämäkin jää varmasti meillä vakiokäyttöön. Sopii melkeinpä minkä kanssa vain!

Niin ne kukkakaaliwingsit. Aivan. Järkyttävän. hyviä! Jopa mies kehui ne maasta taivaisiin. Mutta hei, ei kannata syödä kerralla koko pellillistä… Just saying! Nämä ovat kyllä kasvisruokaa parhaillaan ja menee todellakin herkuttelusta. Täydellistä perjantairuokaa 😉

kukkakaaliwingsit

Kukkakaaliwingsit ja avokadodippi

  • 2 kukkakaalia

Kastike:

  • 2,5 dl maissi- tai vehnäjauhoa
  • 3 tl valkosipulijauhetta
  • 3 tl sipulijauhetta
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2,5 dl kauramaitoa

Kastike 2:

  • 100g voita
  • Cholula-chilikastiketta tai muuta chilikastiketta

Avokadodippi:

  • 2 avokadoa
  • 1 lime
  • 1 dl vettä
  • 2 tl viinietikkaa
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 pieni punasipuli
  • suolaa, pippuria

Lämmitä uuni 230-asteiseksi. Pilko kukkakaalit sopivan kokoiseksi paloiksi.

Sekoita kastikkeen kaikki kuivat ainekset keskenään, lisää kauramaito ja sekoita tasaiseksi.

Peitä pelti leivinpaperilla. Kasta kukkakaalin palat kastikkeeseen ja asettele ne pellille vierekkäin. Kypsennä uunissa 20-25 minuuttia.

Sekoita sillä välin chilikastike: sulata voi ja lisää chilikastiketta oman maun mukaan. Sekoita tasaiseksi.

Ota kukkakaalit uunista ja kasta haarukan avulla chilikastikkeeseen. Paahda kukkakaaleja vielä 10 minuuttia uunissa.

Sekoita kaikki avokadodipin ainekset ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää vettä kunnes koostumus on mieleinen.

Tarjoile kukkakaaliwingsit avokadodipin ja halutessasi esim. riisin tai couscousin kanssa!

Joko kukkakaaliwingsit on teille tuttu juttu?

Tsekkaa myös:

Maukas jauheliha-pizzapannari – täydellistä perjantairuokaa!

kukkakaaliwingsit

Maukas jauheliha-pizzapannari – täydellistä perjantairuokaa!

Processed with VSCO with a6 preset

Minusta on ihanaa aloittaa viikonlopun vietto laittamalla ruokaa ja leipomalla. Tykkään tehdä usein jotain vähän erilaista. Jotain sellaista, jota en arkisin laita. Ehkä hieman raskaampaa, tai voi se olla kevyttäkin, kunhan vaan on ihan erilaista kuin totuttu arkiruoka. Mä tykkään hemmotella perhettäni ja itseäni hyvällä ruualla. Hyvä ruoka tarkoitta minulle rakkautta ja tällä tavalla minä osoitan perheelleni välittäväni heistä. Teen jotain hyvää oikein ajan kanssa. Tyttökin alkaa olla jo sen verran iso, että hänestä on suuri apu keittiössä. Hän pilkkoo vihanneksia, rikkoo kananmunia ja mittaa jauhoja jo varsin sujuvasti. Aion kasvattaa hänestä loistokokin!

Suolaista pannukakkua olen tehnyt aiemminkin ja idea tähän lähti oikeastaan kaappien tyhjennyksestä. Jääkaapissa oli asioita, jotka täytyy saada käytettyä ennen kuin vanhenevat käyttökelvottomiksi ja kaapit on vieläkin pullollaan erilaisia jauhoja, niin mikäs sen kätevämpää kuin tehdä aineksista pizzaa tai pannaria! Tein pannarin tutulla ja turvallisella Hellapoliisin ohjeella ja erittäin hyvää tästä tuli tälläkin kerralla. Ohje on helposti muunneltavissa sen mukaan mitä kaapista sattuu kulloinkin löytymään 😉

Jauheliha-pizzapannari (pellillinen)

  • 6 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 50g voita sulatettuna tai 0,5 dl öljyä

TÄYTE

  • 400g (luomu)jauhelihaa
  • suolaa
  • 2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 70g tomaattipyrettä
  • pizzamaustetta, oreganoa, basilikaa
  • kuutioitua tomaattia ja/tai paprikaa
  • 150g juustoraastetta

Sekoita maidon sekaan munat, jauhot, suola ja sulatettu voi. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.

Taikinan turvotessa paista jauheliha ja mausta suolalla ja valkosipulilla. Lisää tomaattipyre ja muut mausteet. Kuutioi tomaatit ja/tai paprika pieniksi.

Kaada pannaritaikina leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle jauheliha ja tomaatti/paprika. Laita päällimmäiseksi juustoraastetta.

Paista pannaria uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja taikina hyytynyt. Anna jäähtyä hetki ja herkuttele!

Maukasta viikonloppua!

Ps. Tämä pannari on mielettömän hyvää myös kylmänä!