Pasta nokkospestolla – helppoa arkiruokaa

pasta nokkospestolla

Pasta nokkospestolla – todellista lohturuokaa!

Ennen reissuun lähtöä tein kolmannen ja samalla viimeisen ruokalajin Anton & Antonin arkikassista. Luulen etten nyt hetkeen tilaa sitä, vaan alan testailla läpi reseptejä, joita mulle on kertynyt kasapäin kotiin odottamaan. Mulla on olemassa ikeasta ostettu laatikko jonne olen leikellyt lehdistä hyvän kuuloisia reseptejä. Kyseinen laatikko alkaa olemaan jo ihan täynnä, joten lienee aika käydä lippulappusten kimppuun. Leipoakin voisi pitkästä aikaa ihan urakalla, koska tyttö on kinunnut leivontahommia jo tovin. Nythän olisikin hyvä sauma sekä opettaa tytölle leipomista että viedä herkkuja työkavereille. Ei huono suunnitelma ollenkaan!

En ole koskaan aikaisemmin käyttänyt nokkosta ruuanlaitossa aikomuksista huolimatta. Jo monena kesänä mun on pitänyt tehdä nokkoslettuja, mutta en ole saanut aikaiseksi. Nyt pääsin testaamaan nokkosta ensimmäistä kertaa ja pakko myöntää, että hyvää tuli! Pesto ei petä koskaan ja varsinkin itse tehtynä se on jumalaisen hyvää. Kunnon lohturuokaa, sanoisin 😉 Mun suosikkilohturuoka on ehdottomasti pestopasta, jota olen tehnyt useamman kerran. Reseptin löydät täältä. Teen pestopastaa aina kun olen yksin kotona, koska muut perheenjäsenet eivät siitä niin paljon välitä. Mutta hei, en pistä vastaan koska mä rakasta pestopastaa! Nokkospasta yltää aika lailla samoihin pestopastan kanssa, joten tästä lähtien onkin vaikeaa valita kumpaa tekisin…

pasta nokkospestolla

Pasta nokkospestolla

  • 80g manteleita (kuorettomia)
  • 1 rasia nokkosia
  • 1 rasia basilikaa
  • 50h parmesaanijuustoa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 valkosipulinkynsi
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • pastaa syöjien mukaan

Paada mantelit kuivalla pannulla, noin pari minuuttia. Kääntele kunnes ne saavat väriä pintaan. Anna hetken jäähtyä.

Nypi basilikanlehdet, raasta juusto, purista puolikkaan sitruunan mehu ja hienonna valkosipuli. Lisää kulhoon tai tehosekoittimeen.

Ryöppää nokkosenlehtiä muutama minuutti kiehuvassa vedessä ja huuhdo kylmällä vedellä. Valuta.

Lisää tehosekoittimeen nokkoslehdet, oliiviöljy ja 2/3 manteleista ja soseuta. Lisää vettä ja/tai öljyä tarpeen mukaan. Lämmitä tilavassa kattilassa vesi kiehuvaksi ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Lisää runsaasti pestoa ja murskatut loput mantelit valmiiseen pastaan. On hyvvää!

Onko pasta nokkospestolla teille tuttu tai oletteko ylipäänsä käyttäneet nokkosta ruuanlaitossa?

Tässä vielä kuvat basilika- ja nokkosrasioista.

pasta nokkospestolla

pasta nokkospestolla

Sunnuntaipäivän pestopasta

Processed with VSCO with c3 preset

Mulle iski eilen joku aivan mieletön himo kasvisruokaan. Mietin Ja mietin mitä voisin valmistaa ilman että tarvitsee lähteä kauppaan. Kolusin kaappeja ja pikku hiljaa mieleen alkoi hahmottua ideoita. Pastaa ehdottomasti! Basilikaa pöydällä, oliiviöljyä kaapissa, pussillinen pinjansiemeniä…pestopastaa! Parmesaaniakin oli jääkaapissa vajaa pussillinen. Ei muuta kuin ohjetta etsimään, koska en ole koskaan valmistanut pestopastaa alusta loppuun itse. Selasin muutaman kasvisruokakirjan läpi huonoin tuloksin, mutta internetin ihmeellinen maailma ei pettänyt lupauksiaan tälläkään kertaa. Voi tätä nykyaikaa!

Mä olen hekumoinut pestipastallani eilisestä lähtien. Otin sitä myös töihin lounaaksi silläkin uhalla, että haisen valkosipulille kilometrien päähän. Niin hyvää! Olen sitä mieltä, että myös töissä täytyy olla lounaana hyvää ruokaa. Jotain sellaista mitä odottaa koko päivän. Pestopasta oli juuri sellaista 😉

Sunnuntaipäivän pestopasta

PESTO:

  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • ½ tl suolaa & mustapippuria

PUOLIKUIVATUT TOMAATIT

  • kirsikka- tai luumutomaatteja (tavallistakin käy pieneksi pilkottuna)
  • oliiviöljyä
  • kuivattuja yrttejä
  • mustapippuria & suolaa

Lisäksi: pastaa

Valmista ensimmäisenä tomaatit. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Puolita kirsikkatomaatit tai pilko isommat lohkoiksi. Valuta päälle hieman oliiviöljyä. Mausta yrteillä ja mausteilla. Paahda tomaatteja uunissa noin 20 minuuttia. Lisää hieman suolaa vasta uunista ottamisen jälkeen.

Mittaa seuraavaksi pasta ja laita vesi kiehumaan. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaisesti. Pastan kiehuessa tee pesto. Raasta parmesaani hienoksi (tai käytä valmiiksi raastettua) ja pilko valkosipulin kynnet. Paahda pinjansiemenet kevyesti kuivalla pannulla. Kaada kulhoon puolet oliiviöljystä, parmesaani, basilika, valkosipuli ja siemenet. Sekoita monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää loput oliiviöljystä, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää pesto kypsän pastan joukkoon. Annostele lautasille ja koriste paahdetuilla tomaateilla sekä basilikalla. Nauti!

Processed with VSCO with c3 preset

Alkuperäinen resepti täältä.