Dieettiläisen herkkupizza

Processed with VSCO with c2 preset

Nämä tyypit täällä päättivät tehdä tänään ruuaksi tortilloja. Mietin mitä voisin itse syödä, koska tortillat eivät tällä hetkellä sovi mun ruokavalioon eikä yhdellä tortillalla olisi edes lähtenyt nälkä. Halusin pitäytyä annetuisssa makroissa, joten tein nopean päässälaskun ja loihdin treenin jälkeiseksi ateriasta mielettömän hyvää tortillapizzaa! Olen tehnyt näitä monesti aiemminkin hieman tuhdimmilla täytteillä ja aina nämä on yhtä hyviä. Huomaan, että makuaisti alkaa kahden sokerittomia viikon jälkeen herkistymään ja pizza maistui tällä kertaa paremmalta kuin koskaan.

Processed with VSCO with c2 preset

Ruokaohjelmaan kuuluisi siis dieettipizza ihan kunnon pohjalla, mutta mökillä ei sattunut olemaan kaikkia pohjaan tulevia aineksia. Käytin itse pohjaan täysjyvätortillaa ja sen päälle laitoin tomaattipyreetä. Täytteinä molemmissa pizzoissa on hyvin maustettua jauhelihaa, herkkusieniä, ananasta ja tomaattia. Tämän päivän pizzaan ripottelin vähän juustoraastetta, vaikka se ei varsinaisesti mun ruokavalioon nyt kuulu. Vähennän rasvaa sitten päivän joltain toiselta aterialta. Pizza uuniin 200 asteeseen ja about 20 minsaa! Huomiseksi minua on odottamassa vielä toinen pizza ilman juustoraastetta. Täytyy vielä hehkuttaa – mielettömän hyvää oli ja samalla sain fiiliksen ”viikonloppu” ruuasta 😉

Processed with VSCO with c2 preset

Pikainen perjantain pizzavinkki!

tortillapizza

Ah, ihanaa kun työviikko on ohi ja saa pari päivää vain olla. Tehdä just sitä mitä huvittaa tai olla tekemättä. Ja nukkua! Parasta maailmassa. Mä en tiedä olenko ainoa, mutta mulla alkaa aina perjantaisin töiden jälkeen mieli tekemään jotain spesiaalia. Ei karkkia tai mitään sellaista, vaan jotain viikonloppuruokaa. Jotain erilaista kuin normaalisti. Laahustin töiden jälkeen kaupan hyllyjen välissä mielessä se perinteinen mitä tänään syötäisiin? Teki mieli jotain, mutta en tiennyt mitä. Sitten ne osuivat silmiini. Tortillalätyt. Ja siitä se ajatus sitten lähti. Lopputuloksena tortillapizzaa! Ei liian raskasta, mutta silti viikonloppuruokaa.

Tortillapizzaan tulee periaatteessa samat ainekset kuin normipizzaankin, mutta pohjana on tortillalättyjä. Itse valikoin täysjyväversion. Päälle tomaattipyreetä, jauhelihaa ananasta ja juustoraastetta. Uuniin 200 asteeseen kunnes juusto alkaa sulaa. Juuri ennen tarjoilua muussasin päälle vielä avocadoa ja pilkoin punasipulia.

Täydellistä!

Gluteenittomat minipizzat

Mies tahtoi lauantaina tehdä pizzaa gluteenittomalla pohjalla. Oli jostain lukenut, että pienet maissitortillat on mainioita pohjia ja vieläpä gluteenittomia. Varsin nerokas idea muuten! Näkisin nämä erittäin mainioina tarjottavina vaikkapa illanistujaisiin. Pizzat on helppo valmistaa ja pienellä vaivalla saa monta erilaista täyteyhdistelmää.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Mies värkkäsi meidän pizzoihin itse tomaattikastikkeen jollain salaisella reseptillään, jota ei suostunut edes minulle (ja muutamalle tuhannelle blogin lukijalle :D) paljastaa. Täytteenä meillä oli tuon soosin lisäksi pepperonia, kinkkua, ananasta, juustoa, mozzarellaa, oliiveja (hyi), basilikaa, tomaattia, vuohenjuustoa ja jauhelihaakin, mutta se jätettiin käyttämättä. Täytteitähän voi varioida ihan oman mielen mukaan loputtomiin!

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Nää jälkimmäiset on mun eilen värkkäämiä. Käytin näihin kaikki ylijääneet täytteet ja jollain ilveellä sai taiottua näistä järkyttävän suolaisia! Loppuilta menikin sit vettä lipittäessä. Ja yö vessassa juostessa…

Mies keittiössä: gluteeniton pizza tulisella jauhelihatäytteellä

Päädyttiin lauantaina tekemään itse pizzaa ja mies halusi pizzaan gluteenittoman pohjan. Ollaan aika usein tehty pizzaan gluteeniton pohja, koska se on yksinkertaisesti huomattavasti maukkaampi ja rapsakampi kuin vehnäjauhoihin tehty versio. Gluteeniton pohja ei kohoa läheskään niin paljon normaali pohja ja on mun mielestä helpompi käsitellä. Ihan jo paremman maunkin vuoksi haluan tästä lähtien pizzapohjan gluteenittomana!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gluteeniton pizza tulisella jauhelihatäytteellä (2 pizzaa)

Pohja

  • N. 350g Semperin karkeaa jauhoseosta (gluteeniton)
  • 1 pss kuivahiivaa
  • N. 2 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • 0,5 dl (oliivi)öljyä

Täyte

  • 1kg paistijauhelihaa
  • 500g paseerattua tomaattia
  • 1 prk (567g) ananasta
  • 2 pkt buffalomozzarellaa
  • 300g fetajuustoa
  • 1-2 kynttä tuoretta pilkottua valkosipulia
  • Mausteita: ripaus suolaa, cayennepippuria ja chili explosionia reilusti

Päälle muussattua avocadoa lorauksella sitruunamehua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tee ensin pohja. Sekoita jauhot, suola ja kuivahiiva keskenään kipossa. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi mikrossa. Lisää vesi pienissä erissä jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Taikinan tulisi olla tässä vaiheessa jo kiinteää. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina puoleksi tunniksi kohoamaan liinan alla vedottomaan paikkaan. Esim. mikro on kohottamiseen hyvä, mutta älä laita sitä päälle 😀

Ruskista jauheliha yhdessä valkosipulin kanssa. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Maista ja lisää mausteita jos tarvis. Jaa pizzataikina kahteen osaan. Kaulitse tasaiseksi ohueksi pohjaksi. Levitä pohjan päälle jauhelihakastike ja ripottele sen päälle ananakset, mozzarella sekä fetajuusto. Paista pizza kerrallaan 225 asteessa kunnes pohja ja päälliset alkavat ottaa hieman väriä (15-20 minuuttia).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laita pizzapalan päälle vielä muutama ruokalusikallinen muussattua avocadoa johon olet sekoittanut lorauksen sitruunamehua. Sopii täydellisesti tulisen täytteen kanssa!

Muistathan, että kaikki ainesmäärät ovat noin määriä eli parhaan lopputuloksen saat tunnustelemalla taikinaa itse 🙂