♥ Porkkanakakku viikonlopun kahvipöytään ♥

porkkanakakku

Ennen pääsiäistä mietin kuumeisesti mitä leipoisin pyhien ajaksi, koska jotain herkkuahan oli pakko saada! Olen perinteisesti tehnyt kinderkakkua tai jotain muuta suklaista kakkua, mutta nyt teki jotain muuta mieli. Mies pisti omat näppinsä asiassa peliin ja toivoi rakastamaansa porkkanakakkua. Tuplakuorrutteella. Koska kuorrutettahan ei koskaan voi olla liikaa! Olen aikaisemmin tehnyt amerikkalaista porkkanakakkua, paleoliittistä porkkanakakkua sekä porkkanakakkumuffinsseja ja kaikki ovat olleet todella hyviä. Tämäkin on leivonnainen, jossa ei oikein voi mennä pieleen.

Alkuperäinen resepti täältä.

porkkanakakku

Porkkanakakku kahvipöytään

Pohja:

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 3 tl kanelia
  • n. 4 dl porkkanaraastetta
  • 150g voita sulatettuna

Kuorrutus:

  • 100g voita
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria

Vaahdota ensin munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja sulatettua voita. Sekoita tasaiseksi ja lisää leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai uunipellille (uunipellille tehdessä kannattaa tuplata taikinamäärä!). Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Lisää vielä tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle. Voit halutessasi koristella kakun esimerkiksi mantelirouheella tai pienillä pääsiäismunilla, kuten minä tein.

Tässä ohjeessa kuorrute on yksinkertaisena. Itse tuplasin sen, koska kuorrute <3

Tsekkaa myös:

Amerikkalainen porkkanakakku

Paleoliittinen porkkanakakku

Porkkanakakku muffinssit

porkkanakakku

Edellinen postaus: 30 asiaa, jotka voit heittää pois heti

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Viikon 13 ruokapäiväkirja – pähkinämonsteri

*Sisältää mainoslinkkejä

viikon 13 ruokapäiväkirja

Näin perjantain kunniaksi on taas aika jakaa teille ihmeteltäväksi viikon 13 ruokapäiväkirja! Viikko oli kaikin puolin onnistunut ja yksi ylimääräinen vapaapäivä teki totisesti terää! Tuntuu, että koko alkuvuoden on paahtanut ihan tukka putkella ja nyt alkaa kevään myötä taas näkyä valoa tunnelin päässä. Kirjaimellisesti. Viime viikolla söin aika paljon puuroa ja smoothieita. Oikeastaan söin joka päivä juuri niitä asioita mitä milloinkin teki mieli. Pähkinöitä upposi myös iso määrä vaikkei se päiväkirjassa siltä näytäkään. Mulla on töissäkin koko ajan esillä pähkinäpussi, josta käyn napsimassa vähän väliä pari kolme pähkinä. Mutta kun ne on niin hyviä!

Tsekataanpa sitten miltä viikon 13 ruokapäiväkirja näyttää.

MAANANTAI

viikon 13 ruokapäiväkirjaTöissä 9-17

6.15 puuroa heralla, mustaviinimarjoilla, gojimarjoilla, maapähkinävoilla ja teetä gheellä

12.00 salaatti, jossa paistettua jauhelihaa, vihanneksia, fetajuustoa, viinirypäleitä ja vähän chilimajoneesia

15.15 pähkinöitä, Lidlin bcaaa-juoma ja omena

19.00 kinkku-munakas (4 munaa) ja porkkanoita

21.00 kauraleipää kinkulla, avocadolla ja kurkulla

TIISTAI

viikon 13 ruokapäiväkirjaTöissä 12-20

8.00 puuroa samalla setillä kuin maanantainakin

11.30 puolet smoothiesta, jossa banaania, avocadoa, marjoja, heraa ja turkkilaista jogurttia

14.00 salaattia samalla setillä kuin maanantainakin

17.00 pähkinöitä ja bcaa-juoma

19.00 loput smoothiesta

21.00 4 munan omeletti, jossa kinkkua, paprikaa ja juustoa + vihanneksia

KESKIVIIKKO

viikon 13 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 puuroa, jossa seassa heraa, lakkoja sekä maapähkinävoita + teetä gheellä

11.15 salaatti S-marketista: pestopastaa, lohta, falafelejä, vuohenjuustoa, nyhtökalkkunaa, karpaloita ja vihanneksia

14.30 banaani ja hera

16-17.30 treeni salilla

Treenin aikana intrazone ja jälkeen palkkari. Kokeilin myös treeniboosterina Inzanea ja hyvinhän se potki!

19.00 lohkoperunoita, kanaa, hummusta ja itse tehtyä avocadosoossia

21.15 kauraleipää avocadolla, kinkulla, juustolla ja kurkulla

viikon 13 ruokapäiväkirja
Fitnesstukulta tilasin nämä lahjakortilla 🙂 Tuo Noccon skum tomte on ihan parasta!

TORSTAI

 

VIIKON 13 RUOKAPÄIVÄKIRJA

Töissä 7.30-15.30

5.20 kauraleipää kinkulla, juustolla ja vihanneksilla + teetä gheellä

11.15 puuroa lakalla ja maapähkinävoilla

14.30 bansku ja protskuvanukas

16-17.30 treeni salilla

treenin aikana intrazone ja treenin jälkeen palkkari

19.00 maksalaatikkoa (teki niin mieli!!!), avocadoa ja vihanneksia

21.15 kauraleipää päällisillä

PERJANTAI

viikon 13 ruokapäiväkirja

09.30 kaurasämpylä päällisillä, persikka-kerrosviili ja teetä gheellä

13.00 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

16.15 smoothie, jossa aika lailla ne perusainekset..

19.15 anopin tekemää lohi-riisilaatikkoa, porkkanaraastetta ja avocadoa

21.00 pari tummaa hapankorppua kinkulla ja juustolla sekä mansikoita (enemmän kuin tuo yksi vain)

LAUANTAI

viikon 13 ruokapäiväkirja9.00 kauraleipää juustolla ja paistetulla munalla, omenaa ja teetä gheellä

12.00 nicecream, jossa banaania, marjoja, heraa ja loraus kauramaitoa

14.00 leffassa popcornia ja proteiinivohveli

15.00 tuplasuklaa jäde

16.00 prisman tiskistä valmis kanapatonki

17.15 cashew-karpalosämpylä (jäi vielä hiuko :D)

19.30 itse tehtyjä hamppareita 2 kpl

jälkiruuaksi pala porkkanakakkua

SUNNUNTAI

viikon 13 ruokapäiväkirja

Tuo herkkupöytä kuva ei kuulu tähän päivään, saan seuraavaan maanantaihin…Oli näköjään hypännyt jo tähän.

10.00 cashew-karpalosämpylä sekä puolikas kauraleivästä kinkulla, juustolla ja vihanneksilla + teetä gheellä

13.30 anoppilassa riisiä, appelsiini- ja sitruunakanaa sekä vihanneksia

16.00 teetä ja kaksi palaa porkkanakakkua

18.00 cappucino ja banaani

20.30 vihreä smoothiebowl, jossa lehtikaalta, banaania, kauramaitoa, heraa, avocadoa ja viherjauhetta. Päällä kiiviä ja ananaskirsikkaa

Kaivelin pakkasesta vielä viime kesäisiä lakkoja ja totesin samalla, että pakkasen sisältö pitäisi käydä tarkemmin läpi. Siellä on vielä sieniäkin! Pakkanen vaatisi sulatustakin, mutta se on miehen homma. Katsotaan saako aikaiseksi 😀 Pitkästä aikaa teki torstaina mieli maksalaatikkoa niin sitähän oli sitten ostettava. Karkkia ei tullut kauheasti syötyä, mutta tein porkkanakakkua pääsiäisen kunniaksi ja sitä herkuttelin muutaman palan.

Miltäs näyttää viikon 13 ruokapäiväkirja?

Porkkanakakku muffinssit

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPorkkanakakku on mun suuri suosikki kakuista. Helppo tehdä, kostea ja todella hyvänmakuinen! Olen tehnyt porkkanakakkua vaikka minkä mallisena ja muotoisena, mutta näistä kaikista suurin suosikki on amerikkalainen porkkanakakku. Paitsi nyt – nämä muffinssit ehkä ajoivat kakun ohitse. Muffinssimuodossa porkkanakakku on ehkä vieläkin parempaa eikä näitä jäänyt ainakaan meillä yhtään syömättä! Kätevän koon lisäksi muffinsseista löytyy porkkanakakun autenttinen maku ja tuo kuorrutus…Niin hyvää! Ehdottomasti kokeilemsien arvoinen resepti 😉

Löysin tämän reseptin alunperin jostain lehdestä, mutta en yhtään muista mistä. Noita irti leikattuja reseptejä kun löytyy mun reseptilaatikosta ihan jokunen 😀 Reseptistä tulee noin 12 muffinssia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Porkkanakakku muffinssit

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • reilu dl rypsiöljyä
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • 4 dl porkkanaraastetta

Kuorrutteeseen 1 pkt maustamatonta tuorejuustoa ja noin 2 dl tomusokeria.

Vatkaa kipossa sekaisin munat, sokeri, fariinisokeri sekä öljy.

Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, kaneli, ruokasooda, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Sekoita hyvin.

Lisää jauhoseos vähän kerrassaan munaseokseen koko ajan sekoitellen. Sekoittaminen onnistuu ihan puulastalla tai vastaavalla. Sekoita lopuksi taikinaan porkkanaraaste pienissä erissä.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa noin 20-30 minuuttia. Lopullinen aika riippuu uunistasi, mutta suosittelen kokeilemaan muffinssin keskustaa jo 20 minuutin kohdalla. Jos tikkuun jää taikinaa niin jatka paistamista vielä hetki. Voit lusikoida muffinssivuoat melkein täyteen, koska nämä muffinssit eivät kohoa kauhean paljon. Itse täytin taikinalla 3/4 vuoasta. Minulla oli käytössä vain muffinssipelti, mutta suosittelen käyttämään pellin kolosissa vielä erillisiä paperisia vuokia. Muffinssit nimittäin jäivät aika jämäkästi peltiin kiinni voitelusta huolimatta.

Nosta valmiit muffinssit jäähtymään ritilän tai jonkin alustan päälle. Kun muffinssit ovat jäähtyneet, valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää tomusokeria hiljalleen niin kauan kunnes seos on mielestäsi riittävän jämäkkää kuorrutettavaksi. Itselläni meni tomusokeria noin 2 dl. Kuorruta muffinssit haluamallasi tavalla ja koristele.

Kahvit tulille ja herkuttelemaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 + 1 x hyvää viikonlopuksi

kollaasi

Mä olen täällä sairaslomaillut kohta kaksi viikkoa ja olen ihan päivistä jo sekaisin. Viikonlopulla ja arkipäivillä ei juurikaan ole tällä hetellä eroa – jokainen päivä kulkee about samaa rataa. Tiedän kuitenkin, että useimmilla teillä alkaa tänään viikonloppu ja viikonloppunahan on kiva herkutella ja valmistaa jotain spesiaalimpaa syötävää. Ajattelinkin jakaa teille nyt muutaman reseptin omista arkistoistani. Toivottavasti saatte näistä hyviä ideoita! Tässä on koottuna sekä perinteisiä sokerisia kakkuja ja leivoksia sekä raakaversioita – jokaiselle jotakin 😉

  1. Mustikkaraakapiirakka

mustikkaraakapiirakka

2. Snickerspiirakka

snickerspiirakka

3. Amerikkalainen porkkanakakku

porkkanakakku

4. Jumalaisen hyvä snickers raakakakku

snickersraakakakku

5. Brookies-leivokset

brookies

6. Mangojuustokakku

mangojuustokakku

Kaikki näistä resepteistä on superhyviä ja todella kokeilemisen arvoiseksi havaittuja. Mangojuustokakku on mun blogini yksi suosituimmista resepteistä ja sitä meilläkin tehdään suhteellisen usein.  Tällä hetkellä pohdin tekisinkö  meille viikonlopuksi jotain näistä vai kenties jotain aivan uutta…Maailmassa olisi niin kovin paljon hyviä reseptejä, joita pitäisi testata ja maistella! Ehkä mun vain pitää kohta alkaa kokopäiväiseksi leipuriksi 😉

Ja sitten se bonusresepti vielä! Jotta ette ihan kuole makean ähkyyn niin bonusresepti onkin suolainen ja mielettömän helppo ja nopea tehdä! Meidän perheen suursuosikki:

7. Tortillapizza

tortillapizza

Oikein herkullista viikonloppua teille kaikille <3

Amerikkalainen porkkanakakku

Tässäpä tulee tämän mehevän porkkanakakun ohje, jota teille jo lupailinkin. Mies tykkää meillä kovasti porkkanakakusta, mutta tällaisena ”täytekakku” versiona en ole aiemmin sitä tehnyt. Olo hyvää näinkin, mutta kannattaa tehdä kakku ajoissa, koska se vain paranee kylmässä! Jos leivot tätä vaikkapa juhliin niin voit hyvin valmistaa kakun jo paria päivää ennen kunhan säilytät sitä kylmässä! Reseptin tähän kakkuun löysin helmikuun Yhteishyvän ruokaliitteestä.

porkkanakakku

Amerikkalainen porkkanakakku 

  • 300g porkkanoita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl tummaa sokeria (alkuperäisessä ohjeessa fariinisokeria)
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl kanelia
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 70g saksanpähkinöitä  (meillä osa saksanpähkinöitä ja osa Luontaistukun cashewpähkinöitä)
  • 2 dl rypsiöljyä

Täyte ja Kuorrutus

  • 400g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150g margariinia
  • 3 dl tomusokeria

Kuori porkkanat ja raasta hienoksi. Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi pähkinät ja säästä muutama ruokalusikallinen koristeluun.

Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, pähkinät ja öljy.

Vuoraa leivinpaperilla 24 cm kokoinen irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa kakun keskeltä kokeiltaessa.

Anna kakun jäähtyä. Vatkaa kuorruteen aineet keskenään. Halkaise kakku. Levitä puolet kuorrutteesta väliin ja loput kakun pinnalle. Koristele esim. pähkinärouheella. Peitä kakku ja anna vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herkuttele hyvässä seurassa tai vie työkavereiden iloksi 🙂