Herkkuhetkeen suklaa-appelsiinitryffelit

Joskus sitä kaipaa viikollakin jotain makeaa ja hyvää. Teen itse pääasiassa arkisin vain terveellisempiä herkkuja, joista jätän valkoisen sokerin, voin ja vehnäjauhot pois. Nämä perinteisemmät herkut jätän sitten viikonloppuun. Erilaiset fudget ja tryffelit ovat oiva tapa herkutella arkisin terveellisemmin. Ne ovat myös nopeita tehdä ja säilyvät hyvin jääkaapissa. Meillä tosin ei mikään säily kovin pitkään ja nämäkin suklaa-appelsiinitryffelit hävisivät parissa päivässä parempiin suihin! Reseptin löysin Deliciously Ella -blogista ja en voi muuta kuin suositella 😉

Suklaa-appelsiinitryffelit

  • 200g taateleita kivet poistettuna
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna
  • loraus appelsiinimehua
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 3 rkl raakakaakaojauhetta + lisää pyörittelyyn
  • ripaus suolaa

Laita kaikki ainekset blenderiin. Laita appelsiinimehua vain pieni loraus ettei taikina mene liian vetiseksi. Pyörittele taikinasta pieniä palluroita.

Laita raakakaakaojauhetta lautaselle ja pyörittele tryffelit siinä. Voit hieroa vähän kookosöljyä käsiin niin taikina ei tartu niihin niin helposti. Nosta tryffelit jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi ja Herkuttele!

 

Minttusuklaa raakaleivokset

Processed with VSCO with a6 preset

Jo viikko sitten päätin, että yritän tänä viikonloppuna herkutella edes pikkasen terveellisemmin. Noh, kyllähän me purkillinen uutta Ben&Jerry´siä ostettiin ja tuhottiin se miehen kanssa kahteen pekkaan, mutta muuten otin homman kerrankin vähän iisimmin. Jossain vaiheessa tein raakakakkuja todella paljon, mutta sitten innostus hiipui. Nyt olen taas pikku hiljaa alkanut keräilemään mielenkiintoisia reseptejä taltaan ja tarkoituksena olisi tehdä raakaleivoksia vähän useammin. Raakakakut hakkaa ravintoarvoillaan vehnä-sokerikakut mennen tullen eikä raakakakkuja tarvitse syödä läheskään niin paljon kuin normaaleja leivonnaisia. Melkoisen tuhtia tavaraahan nämä on ja jo yksi pala riittää taltuttamaan herkkuhimon!

Olen kerran pari aikaisemmin tehnty minttusuklaista raakakakkua, mutta näiden leivosten ohjeen bongasin Ainon blogista. Aino oli tehnyt tällä ohjeella isomman kakun ja minä tein omat leivokseni vähentämällä kakun raaka-ainemääriä. Jos siis tahdot leivosten sijaan tehdä kokonaisen kakun niin käytä Ainon ohjetta. Neliön muotoiset leivosmuotit sain appiukolta, joka oli ostanut ne minulle Lidlistä. Olin kuulemma tullut mieleen heti kun hän oli ne nähnyt. Olen näitä samoja muotteja nähnyt aika ajoin Lidlin valikoimissa eli kannattaa pitää silmät auki jos pienet leivosmuotit kiinnostaa! Noissa muoteissa on muuten se kätevyys, että voin tehdä vain muutaman leivoksen kerralla. Kokonaisesta kakusta saattaa jäädä huonolla tuurilla osa syömättä, mutta muutama leivos häviää ainakin meillä parempiin suihin varsin vauhdikkaasti 🙂

Processed with VSCO with a6 preset

Minttusuklaa raakaleivokset

POHJA

  • 1,5 dl pähkinöitä (itse käytin Luontaistukun cashew- ja parapähkinöitä)
  • ripaus suolaa
  • 3 taatelia kivet poistettuna
  • 1,5 rkl raakakaakaojauhetta (omani on Luontaistukulta sekin)

TÄYTE

  • 2 patukkaa Puhdistamon raakaminttusuklaata (TAI 1 Cocovin 60g raakaminttusuklaalevy)
  • 4 rkl kookosmaidon jähmettynyttä osaa (jähmetetty jääkaapissa)
  • 1 rkl kookosöljyä (Nu3)
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 4 taatelia kivet poistettuina
  • lusikan kärjellinen aitovaniljajauhetta

Valmista ensin pohja. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Muoteissa ei ollut pohjaa, joten laitoin muotit lautaselle ja painelin pohjamassan muottien pohjalle tiiviisti.

Valmista seuraavaksi täyte. Laita paloitellut suklaat, kookosöljy ja kookosmaito pieneen kattilaan ja keittele seosta miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut ja ainekset ovat sekoittuneet. Kaada suklaamassa tehosekoittimeen ja lisää joukkoon raakakaakaojauhe, taatelit sekä aitovaniljajauhe. Aja tasaiseksi. Lusikoi täytettä pohjamassan päälle jokaiseen muottiin yhtä paljon. Nosta jääkaappiin asettumaan tai jos on oikein kiire niin laita leivokset pakkaseen.

Koristele esim. cashewpähkinöillä ja kaakaonibseillä.

Processed with VSCO with a6 preset

Tsekkaa myös mun minttusuklaa raakakku, Balilainen suklaakakku sekä vadelmainen raakasuklaakakku.

Teetä, sympatiaa & raakabrownieita

Processed with VSCOcam with c1 presetTäällä taistellaan flunssaa vastaan. Mulla käy duunipäivän aikana 20-30 sairaana olevaa asiakasta, viikonloppun oli flunssaiset siskon tytöt kylässä ja oma tyttö on yskinyt ja niistänyt viimeisen viikon. Olin jo eilen aivan varma, että nyt se iski, kun hytisin villapeiton alla illalla. Mutta ei, tässä sitä porskutetaan eikä ainakaan huonompaan suuntaan ole mennyt 🙂

Eilisen illan ja tämän aamun olen ryystänyt Yogi-teetä (ihan parasta!!). Omat Yogini (+ Questbarini) olen tilannut Vitamokselta (banneri oikealla jos kiinnostaa) ja kohta täytyy tehdä uusi tilaus tee-varastojen huvetessa uhkaavasti. Eilen tein siihen kaveriksi vielä Ella Woodwardin ohjeella ehkä maailman parhaita raakabrownieita! Resepti on siis kirjasta Deliciously Ella, joka on hetkeen inspiroinut mua eniten ruuanlaitossa. Aivan huikea kirja ja tiedättekö mitä! Mä pääsen tapaamaan Ellaa ensi lauantaina I Love Me-messujen yhteydessä pidettävässä aamiaistapahtumassa. Juurikin tämän tapahtuman vuoksi en todellakaan halua tulla nyt kipeäksi… Mutta niihin browniehin! Ohje on järjettömän helppo eli kädetönkin kokki osaa nämä tehdä. Valehtelematta nämä on parhaat raakaherkut mitä olen koskaan tehnyt. Sanoinko jo, että nämä browniet vie kielen mennessään?

Processed with VSCOcam with c1 presetRaakabrowniet (8 palaa)

  • 200g tuoreita taateleita, joista kivet poistettu
  • 80g pekaanipähkinöitä
  • 1,5 rkl raakakaakojauhetta
  • pieni loraus vaahterasiirappia
  • päälle nu3:n luomu kaakonibsejä

Laita pähkinät tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi. Lisää muut aineet sekaan ja aja tasaiseksi. Kaavi taikina leivinpaperilla päällystetyn vuoan pohjalle ja taputtele kostutetuin sormin tasaiseksi. Laita browniet tunniksi pakkaseen ja säilytä sen jälkeen jääkaapissa.

Tämä mun ohje on puolitettu Ellan ohjeesta eli tuplaamalla ohjeen ainesmäärät saat noin 15 palaa brownieita.

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 preset* kaakaonibsit saatu nu3:lta.

Itse tehty vaniljaraakajäätelö & raakasuklaakastike (videopostaus)

Processed with VSCOcam with c1 preset

Eilen herkuteltiin jätskillä, itse tehdyllä sellaisella! Ja tämä ei ole mikään banskujäde vaan ihanan pehmeä ja vaniljainen raakajäde. Tein ekaa kertaa itse raakajädeä, mutta näitähän vois alkaa harrastamaan enemmänkin! Tämä jätski on maidoton, gluteeniton, vegaani ja raaka. Koska tässä jädessä kaikki on pelkkää hyvyyttä niin sitähän voi syödä ihan rajattomasti!?

Tällä kertaa ohje ja jätskin ensimaistelu tapahtuu videolla. Höpöttäessäni unohdin mainita, että jätskiin tulee myös 3 rkl sulaa kookosöljyä, mutta videon ainesosissa se lukee kyllä! Mulle hän sattui sellainen pikku moka, että laitoin vain puolet ohjeen kookosmaidon määrästä, mutta toimi varsin hyvin näinkin 🙂

Mä rakastan suuresti jätskiä (kukapa ei!?) ja näistä raakajätskeistä saattaa helposti tulla mulle uusi harrastus…Ainakin tämä ensimmäinen kokeilu oli erittäin onnistunut! Resepti on alunperin Uusia tuulia-blogista, kannattaa tsekata!

Makoisia jätskihetkiä  <3

Ps. Luontaistukusta saa tämän viikonlopun ajan -20% tilauksesta koodilla ELOKUU20 (ei koske tarjoustuotteita) eli jos on pähkinöille, raakakaakaolle tai kookosöljylle tarvetta niin kannattaa käyttää hyödyksi. Banneri tuossa oikealla, josta pääset suoraan nettikauppaan. Saat alennuksen myös Ideaparkin myymälässä mainitsemalla koodin.

Raakaherkuilla hyvää tekemässä!

Tiedätte mun innostuksen leivontaan ja ruuanlaittoon. Olen paljon tehnyt raakakakkuja, normaalileivonnaisia, gluteenittomia, viljattomia… ihan kaikkea! Olen myös innolla mukana useissa hyväntekeväisyyshankkeissa ja lahjoitan rahaa kuukausittain hyväntekeväisyyteen ja/tai vähävarasisten perheiden auttamiseen. Nyt mulla on mahdollisuus olla mukana auttamassa keräämään rahaa uudelle Lastensairaalalle ja teillä on siihen mahdollisuus myös.

greenstreet Jos diggailet raakaresepteistä ja haluat tehdä hyvää niin kipaiseppas osoitteeseen www.rawsome.fi ja osta itsellesi Rawsome e-reseptikirja hintaan 21e. Jokaisesta 15.8 mennessä ostetusta kirjasta lahjoitetaan 2 euroa Lastensairaalalle. Reseptikirja sisältää 35 herkullista raakareseptiä, joiden avulla saat uutta inspiraatiota jälkiruokien tekoon muun muassa vilja- ja maitoallergisille! Jos muistat käyttää kassalla koodia jonna1983 niin saat vielä 2 euroa pois kirjan hinnasta 🙂

greenstreet2gs2Nyt ollaan todella hyvällä asialla! Toivottavasti moni teistäkin innostuu mukaan 🙂