10 suosituinta reseptiäni

10 suosituinta reseptiäni

10 suosituinta reseptiäni – ovatko sinulle jo tuttuja?

Ida Jemina teki vähän aikaa sitten postauksen, jossa esitteli 10 suosituinta reseptiänsä ja siitä se ajatus sitten lähti. Kaikki kunnia siis Ida Jeminalle! Olen tällaisia koostepostauksia tehnyt joskus itsekin ja nyt päätin pitkästä aikaa listata suosituimmat reseptit teidänkin iloksenne. Tekin olette ehkä huomanneet ettei reseptejä tipu enää samalla tahdilla kuin ennen ja syynä tähän on vain ja ainoastaan aikapula. En enää ehdi arkena väsäilemään ja testaamaan reseptejä ja viikonloppuisinkin vain harvakseltaan. Haluaisin kyllä kovasti ja mulla onkin vino pino testattavia ruokia ja leivonnaisia odottamassa! Noh, tehdään asioita silloin kun ehditään ja pyritään olemaan stressaamatta niistä. Tässä teille kuitenkin mun blogihistorian 10 suosituinta reseptiäni, olkaapa hyvät 🙂

1.Vadelmainen raakasuklaakakku

10 suosituinta reseptiäni

Tämä kakku on saanut aivan huikean suosion, mutta siitä huolimatta en ole itse tehnyt tätä kuin tämän yhden ainoan kerran! Muualla olen tätä kyllä maistellut ja mieskin on minun halunnut tekevän tätä monet kerrat eli nyt voisi olla aika testata reseptiä uudelleen ja näpsiä samalla vähän paremmat kuvat 😉 Reseptiin tästä.

2. Hurmaava ja herkullinen mangojuustokakku

10 suosituinta reseptiäni

Mangojuustokakku on meidän perheessä miehen suurinta herkkua. Olen tehnyt tätä varmasti kymmeniä kertoja ja aina se on yhtä hyvää! Jos haluat juhliin tai viikonlopun istujaisiin takuuvarman hitin niin tämä on se. Reseptiin tästä.

3. Jumalaisen hyvä snickersraakakakku

10 suosituinta reseptiäni

Ah ja voih! Tämä snickersraakakakku on ehdottomasti mun blogihistorian paras raakakakku! Pidän tästä jopa enemmän kuin vadelmaisesta raakasuklaakakusta ja olen tehnyt tätä useita kertoja. Itse asiassa mulla on muutama pala tätä pakkasessa odottamassa 😉 Reseptiin tästä.

4. Jauheliha-bataattivuoka

10 suosituinta reseptiäni

Kuva on ruma, mutta ruoka on hyvä ja tämän suosio on suoraan sanottuna räjähtänyt käsiin! Reseptiä tsekkaillaan useita kertoja päivässä edelleen enkä yhtään ihmettele miksi. Voisi olla aika tehdä taas jauheliha-bataattivuokaa ja kuvata samalla koko ruljanssi uusiksi 🙂 Reseptiin tästä.

5. Minttusuklaa raakakakku

10 suosituinta reseptiäni

Minttusuklaa raakakakku on mielettömän freesi ja raikas raakakakku! Sen tekemiseen on käytetty raakasuklaata eikä maku ole ollenkaan niin ”tunkkainen ja raskas” niin kuin monissa raakakakuissa. Tykkään! Reseptiin tästä.

6. Banaanimuffinssit (paleo)

10 suosituinta reseptiäni

Paleoliittiset banaanimuffinssit ovat viljattomia, maidottomia sekä sokerittomia. Banaani tuo muffinsseihin sekä kosteutta, makua että makeutta ja terveellisiäkin ne vielä ovat! Tämä on ehdottomasti yksi mun parhaista paleoresepteistäni. Reseptiin tästä.

7. Terveellinen mustikkapiirakka

10 suosituinta reseptiäni

Terveellisempään mustikkapiirakan saat tehtyä gluteenittomana kun käytät pohjaan gluteenittomia kaurahiutaleita. Piirakka on maukas sillä pohjaosaan tulee mm. bataattisosetta sekä maapähkinävoita! Tässä piirakka, jota voi hyvillä mielin syödä välipalaksi tai iltapalaksi. Niin ja jälkiruokana! Reseptiin tästä.

8. Kermainen suklaa-chiavanukas

10 suosituinta reseptiäni

Kermainen suklaa-chiavanukas on melkoisen tuhtia tavaraa, joten sitä ei tarvitse nautiskella kovinkaan suurta määrää kerrallaan makeanhimon taltuttamiseksi. Vanukas on viljaton, sokeriton ja maidoton. Ja tosi suklainen! Reseptiin tästä.

9. Banaani-protiinivohvelit

10 suosituinta reseptiäni

Mä rakastan vohveleita, mutta usein arki-illat varsinkin on niin kiireisiä etten ehdi vohveleita paistelemaan. Terveellisimpinä versioina erilaiset vohvelit ovat kuitenkin mitä maittavin välipala! Nämä banaani-proteiinivohvelit ovat viljattomia, sokerittomia ja pienellä kikkailulla myös maidottomia. Reseptiin tästä.

10. Maailman parhaat kaurasämpylät

10 suosituinta reseptiäni

Nämä kaurasämpylät ovat oikeasti parhaat ikinä leipomani sämpylät! Mielettömän meheviä ja ihanan rapsakka kuori. Koko perhe tykkäsi näistä suunnattoman paljon ja tätä reseptiä on kulutettu ja sovellettu meillä ihan urakalla. Reseptiin tästä.

Siinäpä 10 suosituinta reseptiäni tällä hetkellä! Heh, kovimpa oli reseptit kakkuvoittoisia ja eniten tänne eksytään nimen omaan raakakakkujen sekä erilaisten paleoleivonnaisten kautta. Oletko sinä testannut jotain minun jakamaani reseptiä? Tälle postauksellehan voisi melkein tehdä jatko-osan….

 

 

Viikon 20 ruokapäiväkirja – Raakakakkua ja maksalaatikkoa

Viikon 20 ruokapäiväkirja julki olkaapa hyvät! Viikko on taas vierähtänyt ja on aika katsoa mitä tämä mimmi on suuhunsa laittanut. Viime viikosta mieleen on jäänyt a-lehdillä pidetty koulutus ja siellä ihanat Greenstreetin raakakakut sekä maksalaatikko, jota ostin pitkästä aikaa ja sitä söinkin sitten useampana päivänä! Herkuton toukokuu on pitänyt eikä se tuota enää mitään ongelmia. Mitään herkkuja ei tee enää edes mieli. Raakakakut sallin itselleni ja kyllähän ne lauantaina hyvältä maistuivat! Mun suosikki Greenstreetin raakakakuista on ehdottomasti minttusuklaa ja onneksi juuri sitä oli tarjolla, nam! Muuten tässä onkin menty varsin tasaista arkea ja ruokarintamallakin porskuteltu normaaliin tahtiin.

viikon 20 ruokapäiväkirja

Viikon 20 ruokapäiväkirja

MAANANTAI

viikon 20 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 kauraleipää kinkulla, salaatilla, kurkulla ja juustolla, turkkilaista jogurttia marjoilla + teetä

9.00 Teetä ja Nutisalin yogurttisekoitusta

11.00 anopin tekemää bataatti-chilikeittoa

15.00 kolme riisipiirakkaa salaatilla, kinkulla, juustolla ja kurkulla + teetä

18.30 kana-pistaasi-ricottapastaa ja porkkanoita

21.00 kaurasuklaavanukasta puolet (tästä tulossa resepti!)

TIISTAI

viikon 20 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 kauraleipää päällisillä, puolikas kaurasuklaavanukas + teetä

9.00 teetä

11.00 kana-cesarsalaatti

14.15 riisikakkuja ja banaania

17-18 treeni: takakyykky ja negatiiviset leuat (video)

palkkari (Fastin lakritsipotskua + kreatiinia)

19.45 iso satsi kanapastaa, parsakaalia ja fetajuustoa

KESKIVIIKKO

viikon 20 ruokapäiväkirja

Töissä 10-18

7.15 kauraleipää päällisillä, Alpron kookosjogurttia ja mustaviinimarjoja + teetä

9-9.40 kävely töihin

12.00 Picnicin kana-fetasalaatti, Nutisalin salaattisekoitusta ja pieni pala patonkia

13.00 teetä

16.00 appelsiini ja Nutisalin yogurttisekoitusta

19.00 maksalaatikkoa ja porkkanoita

21.00 Ehrmannin vaniljapudding

TORSTAI

viikon 20 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 kauraleipää päällisillä, Alpron kookosjogurttia marjoilla + teetä

9.00 teetä

11.00 maksalaatikkoa ja vihanneksia

14.15 riisikakkuja ja banaania

18.45 maksalaatikkoa, vihanneksia ja kauraleipää päällisillä

21.00 Ehrmannin minttusuklaapudding

PERJANTAI

viikon 20 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 kauraleipää päällisillä + teetä

9.00 omena ja teetä

11.15 kana-cesarsalaatti, Nutisalin salaattisekoitusta ja yksi gluteeniton näkkäri

14.00 riisikakkuja ja banaania

16-17.30 treeni: maastaveto, tempausveto, tempaus, pystypunnerrus

kävely kotiin + palkkari

19.00 spagetti ja jauhelihakastiketta, tomaattia ja punajuurisalaattia

21.00 mysliä, suklaapuddingia ja mansikoita

LAUANTAI

viikon 20 ruokapäiväkirja8.00 kauraleipää päällisillä + teetä

11.15 A-lehdillä kanaa, lohta, erilaisia salaatteja, sämpylää, porkkanamehua ja alkoholiton drinkki

13.00 kaksi palaa raakakakkua ja teetä

15.00 Froosh smoothie

19.00 spagettia ja jauhelihakastiketta, vihanneksia ja punajuurisalaattia

21.30 kaksi palaa reissaria päällisillä

SUNNUNTAI

viikon 20 ruokapäiväkirja9.00 kauraleipää juustolla ja paistetulla munalla, omenaa ja teetä

12.00 banaani

14.00 anoppilassa makaronilaatikkoa ja salaattia

16-17.30 treeni: etukyykky, suorinjaloin mave ja hyvää huomenta

palkkari ja kävely kotiin

18.30 spagettia ja jauhelihakastiketta, vihanneksia ja punajuurisalaattia

21.15 mysliä, suklaapuddingia, viiniryppäleitä ja Nutisalin yogurttisekoitusta

Mun teki viime viikolla ihan hirveästi mieli maksalaatikkoa sekä punajuurisalaattia, joten niitähän piti sitten ostaa. Maksalaatikkoa kannoin kotiin kaksi lootaa, koska halusin sitä myös seuraavana päivänä töihin eikä yksi loota riitä yhtään mihinkään 😀 Mun uusi iltapalasuosikki on Paulúnsin mysli sekoitettuna Ehrmannin protskuvanukkaaseen ja siihen ehkä vielä jotain hedelmää sekä Nutisalin yogurttisekoitusta, niin namia! Syön tuota komboa varmasti taas kyllästymiseen asti. Pitäisi muuten jotain lisätä treenipäivien välipalalle, koska välillä tuntuu ettei viisi riisikakkua ja banaani riitä mihinkään, vaikka niistäkin jo ihan kivasti tulee hiilaria. Ehdotuksia? Puuro on vähän turhan raskas ennen treeniä.

Miltäs näytti viikon 20 ruokapäiväkirja?

5 x herkkua viikonloppuun

Perjantai ja ajatukset alkavat suuntautua viikonloppuun. Moni miettii viikonlopun ruokalistaa ja mahdollisesti myös herkkuhetkiä. Itselläni on tapana alkaa suunnittelemaan viimeistään perjantaina lauantain herkkupäivää ja selaan mahdottoman määrän reseptejä läpi. Usein niistä joku vaikuttaa niin kiinnostavalta, että se päätyy keittiössäni toteutettavaksi. Meillä on miehen kanssa vielä herkuton toukokuu menossa, joten mitään sen kummempia herkkuja en leivo, mutta vieno pyyntö tuli tehdä erästä tiettyä raakakakkua annosvuokiin ja saattaapa olla, että tämän pyynnön toteutankin! Kokosin teille, jotka saatte herkutella ihan normaaliin tapaan, viisi herkkua viikonloppuun, joista voitte ottaa kopin, mutta ei oo pakko hei 😉

1. Mangojuustokakku browniepohjalla

Tein tätä juustokakkua muistaakseni maaliskuussa ihan vain huvikseni. Rakastan sekä brownieta että juustokakkuja, joten niiden risteytys kuulosti todella houkuttelevalta. Sitä se olikin! Ehdottomasti yksi parhaista koskaan tekemistäni juustokakuista. Reseptin löydät täältä.

2. Viljaton banaani-suklaaleipä

Banaanileipiä olen tehnyt vaikka minkälaisilla resepteillä, mutta tämä suklaasattumin varustettu oli mielettömän maukasta! Kukapa nyt ei suklaasta pitäisi!? Saatoin sipaista vielä nutellaa kylkeen…ah ja voih! Reseptin löydät täältä.

3. Brookies

Pohjalla brownie, päällä cookie. Tarvitseeko sanoa muuta? Jos en olisi herkuttomalla, tekisin ehdottomasti tätä uudestaan! Huh, nyt alkaa kuola valua näppikselle, pakko siirtyä seuraavaan! Reseptin löydät täältä.

4. Kaura-kookossämpylät

Nämä kaura-kookossämpylät on ehdottomasti parhaat gluteenittomat sämpylät, joita olen koskaan tehnyt. Niin pehmeitä ja maukkaita unohtamatta todella hyvää makua! Jos kaipaat hyvää reseptiä gluteenittomiin sämpylöihin niin testaappa näitä 😉 Reseptin löydät täältä.

5. Vadelmainen raakasuklaakakku

Tämä on kakku, jota mies pyysi minua tekemään tänä viikonloppuna. Olen ovela ja puolitan ainesten määrän ja teen kakun pieniin neliönmuotoisiin irtopohjavuokiin jolloin kakkua ei toivottavasti jää yhtään yli! Appiukon minulle ostamista vuoista on ollut raakakakkujen teossa paljon iloa. Ei tarvitse tehdä niin isoa määrää, jos tekee mieli syödä vain vähän 😉 Reseptin löydät täältä. Tämä kakun ohje on muuten tämän blogin suosituin ja haetuin resepti eikä turhaan! Onneksi kaupastakin saa jo tuoreita vadelmia…

Mitäs herkkua te meinasitte tehdä viikonlopuksi?

Viikon 6 ruokapäiväkirja – blogi-iltaa ja synttäreitä

Viikot menee aivan kauheaa vauhtia ja näiden ruokapäiväkirjojen myötä yritän aina muistella mitä edellisestä viikosta on jäänyt päällimmäisenä mieleen. Viime viikosta muistikuvana ovat 4 kovaa treeniä, Tammer-Tukun blogi-ilta, miehen isovaarin 93-vuotis synttärit, kodin myllääminen ja snickers raakakakku. Ruokapuolella ei mitään maata mullistavaa. Yritän saada syötyä mahdollisimman hyvin, riittävästi ja säännöllisesti, koska treenimäärät alkaa olla jo kohtuullisen hyvät. En kuitenkaan niuhota ruuasta, vaan välillä syödään jääkaappia tyhjäksi säläruuasta ja viikollakin voi herkutella kohtuudella. Lauantaina tein pitkästä aikaa snickers raakakakkua ja ihan yhtä hyvää se oli kuin edelliselläkin kerralla. Reseptin löydät täältä. Leivontainnostus on nostanut taas päätään ja teinkin ystävänpäiväksi töihin juustokakkua ja eilen suklaa-appelsiinitryffeleitä. Molemmista reseptit tulossa! No mutta, mennäänpä sitten viime viikon syöminkeihin.

MAANANTAI

5.40 kauraciabattaa avocadolla ja kinkulla + teetä

9.00 omena & teetä

11.00 Picnicin kana-feta-avocadosalaatti

14.00 3 riisikakkua avocadolla ja kinkulla

16-17 crossfit-treeni

17.15-17.45 palkkari + kävely kotiin

19.00 jauhelihaa, riisiä, avocadoa, ananasta ja tomaattia

21.10 tytön edellisen päivän smoothien jämät, ananasta ja pähkinöitä

TIISTAI

5.30 ruisleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla + teetä

9.00 pelkkä tee

11.00 edellisen päivän ruokaa

15.00 smoothie, jossa banaania, heraa, avocadoa ja punaviinimarjoja

17-18.30 blogi-illassa mm. piparjuurimoussea ja kuminanäkkäriä, muikkua, haudutettua karjalanpaistia, lohta ja jälkkäriksi lipstikkavanukasta

21.00 suklainen smoothiebowl (resepti)

KESKIVIIKKO

7.00 ruisleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla + teetä

9-9.40 kävely töihin

12.00 riisiä, jauhelihaa, avocadoa ja paprikaa

16.00 3 riisikakkua avocadolla

16.45 3 kerma-karkkia

19.15 jääkaapin tyhjennystä: pinaattilettuja ja kauraleipä leikkeleellä ja kurkulla

21.15 banaani ja pähkinöitä

TORSTAI

05.30 kauraleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla, tomaatti ja teetä

09.00 Alpron Go on jogurtti + teetä

13.15 kana-cesarsalaatti

14.00 3 riisikakkua avocadolla, kinkulla ja tomaatilla

16.30-17.30 crossfit-treeni

17.45-18.15 kävelykotiin + palkkari

19.00 paneroituja kalafileitä, perunaa, kukkakaalia ja kurkkua

21.00 appelsiinia

PERJANTAI

5.30 kauraleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla + teetä

9.00 teetä, ei ehtinyt muuta

11.00 paneroituja kalafileitä, perunaa, avocadoa ja tomaattia

14.00 3 riisikakkua avocadolla, kinkulla ja kurkulla

16-17 crossfit-treeni

17.15 palkkari 30g protskua, viherjauhetta ja kreatiinia

19.00 riisiä, paneroituja broiskuja ja kurkkua

21.15 Alpron soijajogurttia, lakkoja ja pähkinöitä

LAUANTAI

9.30 ruisleipää kinkulla, juustolla ja kurkulla + teetä

10.30-15 touhuilua kotona, kauppareissu ja Metsäojan lihojen haku

15.00 riisiä, paneroitua kanaa ja vihanneksia

16.30 Lidlin korvapuusti ja teetä

19.30 kolme palaa pizzaa

21.00 pala snickers raakakakkua

SUNNUNTAI

9.30 ruisleipää salaatilla, kinkulla, juustolla ja kurkulla + teetä

13.00 anoppilassa makaronilaatikkoa ja salaattia

14.15 isovaarin synttäreillä pala täytekakkua + teetä

15.45-17.45 crossfit-treeni: kapeaa penkkiä, leukoja ja voimisteluohjelmaa

18-18.30 kävely kotiin + palkkari

19.30 riisiä, itse paneroitua kanaa, viinirypäleitä ja vihanneksia

21.15 Alpron soijajogurttia, lakkoja sekä pähkinöitä

Paneroituja asioita viikon varrelta löytyi lautaselta enemmän kuin viimeiseen puoleen vuoteen yhteensä, mutta osa oli itse tehtyjä, joten ei haittaa. Pienellä vaivalla kalasta ja broileristakin saa ihan uuden makuisia, kun tekee pienen paneroinnin pintaan. Olen jo jonkin aikaa syönyt aamupalaksi leipää, mutta nyt se alkaa tökkimään. Puuroa en aamulla syö, koska siitä tulee inhottavan tukala olo. Tuorepuuro tai smoothie voisi olla kokeilulistalla seuraavina. Munakkaaseen en ehkä viitsi palata enää, kun olen hiilarien makuun nyt päässyt. Treenit kovenee koko ajan ja huomaan, että kroppa vaatii entistä enemmän ruokaa. Tuntuu, että välillä voisi syödä jääkaapista saranatkin…

Miltäs viime viikon ruuat näytti?

Ota itsellesi jokin ruokaan liittyvä tavoite ja lähde mukaan #ilokiertoon -haasteeseen:

  1. Tavoite voi olla esimerkiksi kokeilla 5 erilaista aamupalaa tai lisätä kasviksia ruokavalioon
  2. Aikaa tavoitteen saavuttamiseen on toukokuun loppuun saakka
  3. Postaa instagramiin kuva matkasi varrelta, esimerkiksi aamupalastasi tai lisääntyneestä vihannesten määrästä
  4. Tägää kuvaan #ilokiertoonhelsinki
  5. Jokaisesta tägäyksestä kilahtaa euro lahjoituskohteelle, joka on Hope yhdessä ja yhteisesti ry. Lahjoitusrahoilla hankitaan harrastusvälineitä vähävaraisille lapsille! Lahjoittajana toimii Itis.
  6. Sinun ei tarvitse olla bloggaaja eikä somepersoona osallistuaksesi, mutta osallistuminen vaatii julkisen instagram-tilin 🙂

Ateriaideoita viikolle 48!

photogrid_1480247723558

Heippa, taas olisi tarjolla ensi viikolle ateriaideoita ja ruokavinkkejä! Nämä koosteet ovat saaneet sen verran hyvän vastaanoton, että jatkan näitä vielä ainakin hetken. Olen saanut näistä itsekin ateriaideoita viikon varrelle, toimivat siis myös muistutuksena jo testatuista resepteistä minulle. Näitä koosteita tehdessäni hämmästelen joka kerta miten paljon olenkaan kokannut ja jakanut täällä reseptejä. Meillä on ainakin syöty hyvin ja monipuolisesti 😀

Maanantai: tattari-punajuuririsotto

2015-10-06-08-08-42-1-800x600-1

En ole kauheasti tehnyt risottoja, koska mulle tulee aina niistä mieleen koulun herne-maissi-paprikalla höystetyt muka risotot. Ravintoloissa olen kyllä syönyt mielettömän ihania risottoja, mutta jostain syystä kotikeittiössä niitä syntyy harvemmin. Ehkä pelkään epäonnistuvani ja siksi en uskalla edes yrittää! Tämä tattari-punajuuririsottoon gluteeniton ja maidoton. Ohjeen löydät täältä.

Tiistai: Täytetty bataatti ja avocadokastike 

2015-12-13-12-11-29-1-800x600

Meillä syödään usein bataattia, milloin keittona milloin uunissa kypsennettynä. Tiesittekö, että bataatin voi helposti kypsentää myös mikrossa? Mies harrastaa mikrokypsennystä silloin tällöin, mutta pääasiassa kypsennys hoidetaan meillä uunissa. Olen jonkin verran tehnyt tällaisia täytettyjä bataatteja ja nämä ovat kyllä mainioita! Ohjeen löydät täältä.

Keskiviikko: Viljattomat suklaa-protskuvohvelit

2016-04-24-10-19-47-1-800x600

Arkenakin on kiva panostaa aamupalaan. Minulla on tapana valmistaa iltavuoroaamuina jokin vähän parempi aamupala. Usein teen vohveleita tai banskulettuja, joskus jonkin herkullisen smoothiekulhon tai puuron pidemmän kaavan mukaan. Ei muuta kuin vohvelirauta esille ja vohveleiden paistoon! Ohjeen löydät täältä.

Torstai: Jauheliharatatouille

kuvia-0511-800x653

Vihanneksien pilkkominen salaatiksi kyllästyttää välillä. Hyvä tapa lisätä kasviksia ruokavalioon, on kypsentää niitä ruuan seassa. Salakavalasti saan lisättyä niitä myös tytön lautaselle. Hän kyllä syö vihanneksia paljon, mutta kaikki vähänkään erikoiset jäävät salaatissa syömättä. Ruuan seassa ne sen sijaan uppoavat mainiosti! Ohjeen löydät täältä.

Perjantai: Vähähiilarinen suolainen piirakka

kuvia-0051-800x478

Löysin tämän karppaajan piirakan ohjeen vuosia sitten Karppaajan reseptikirjasta. Vanha kuva on kauhea, mutta piirakka on todella hyvää! Suosittelen kokeilemaan. On parempaa kuin moni hiilaripitoinen piirakka. Ohjeen löydät täältä.

Lauantai: Terveellinen mustikkapiirakka

kuvia-0101-800x450

Pyhitetään lauantai tällä kertaa terveellisemmille herkuille, kun on joulu ja joulun ähkyt tulossa! Piirakan ainesosaluettelo saa ehkä epäilemään piirakan herkullisuutta, mutta olkaa ennakkoluulottomia ja koleilkaa. Tämä oli todella hyvää ja terveellistäkin vielä 😉 Ohjeen löydät täältä.

Mustikkaraakakakku

kuvia-0123-800x619

Kun on mustikkalinjalle lähdetty niin jatketaan samalla malliilla. Jos yllä oleva piirakka ei innostaa niin miten olisi mustikkaraakakakku? Tämä kakku on todella täyteläinen ja herkullinen. Kakku on täyttä tavaraa ja hyviä asioita täynnä. Tätä kun syöt niin fiilis on todella hyvä ja energinen. Ohjeen löydät täältä.

Sunnuntai: pestopasta

2016-09-12-08-57-43-1-800x600

Pestopasta on ehdottomasti mun suosikkipasta. Mieletöntä sunnuntai- ja lohturuokaa! Teen usein pestopastaa, kun olen yksin kotona. Syön sitä järjettömän määrän sohvalla istuen ja lempparisarjojani katsellen. Täydelliseen sunnuntaihin kuuluu aina pestopasta! Ohjeen löydät täältä.

Oi että, ainakin itselleni herahti vesi kielelle näitä reseptejä kerätessä ja katsellessa. Toivottavasti löytyi teillekin jotain uutta ja kiinnostavaa! Mitä te aiotte kokkailla ensi viikolla? Ideoita otetaan mieluusti vastaan. Meille tulee huomenna ensimmäistä kertaa Makuviikon ruokakassi, joten jotain erilaista ja normaalista poikkeavaa on luvassa 😉

 

Raakakakkuja maistelemassa tunnelmallisessa Rootsissa

Processed with VSCO

Ostin itselleni jokin aika sitten raakakakkujen maisteluillan mesenaattikampanjan kautta uuteen vegaanikahvila Rootsiin. Hiljattain avattu Roots huokuu hyvää oloa ja rentoutta ja kahvilan lisäksi pikan päältä löytyy myös joogastudio. Kun astuin kahvilan ovista sisään, olin myyty saman tien! Melkein kuin olisi kotiinsa mennyt. Sisustus on aivan ihana, kodikas ja persoonallinen. Maanläheisiä värejä, paljon itse tehtyä, luonnon kukkia ja viherkasveja. Monta ideaa lainattavaksi omaan kotiin! Kahvila on sisustettu kalusteilla, jotka ovat myynnissä ja niiden suunnitellusta vasta A&A Design. Kahvinhakureissu saattaa siis koitua kohtalokkaaksi kukkarolle 😀 Itse ostin mukaani kankaisen Trash-kassin, mutta kutkuttelemaan jäi myös metallinen tuoli sekä lamppu….Istuin ja ihastelin silmät ymmyrkäisinä ensimmäiset 15 minuuttia. Niin paljon katseltavaa kaunista Rootsissa oli! Snäpissä (jonnamusakka) ja instassa (jonnam1983) videoo vielä jonkin aikaa nähtävillä 😉

Processed with VSCOProcessed with VSCOProcessed with VSCOProcessed with VSCOProcessed with VSCOProcessed with VSCOProcessed with VSCO

Rootsista saa raakakkujen lisäksi myös aamiaista sekä lounasta ja kaikki tuotteet ovat siis vegaanisia. Tuotteet valmistetaan paikan päällä tai ne toimitetaan tarkkaan mietityiltä yhteistökumppaneilta. Tiskin takana häärää Greenstreetiltä tuttu Johannes, joten tiesin heti että kakut ovat priimaa eikä tarvinnut kyllä pettyä tälläkään kertaa! Vielä täyty joku päivä mennä testaamaan kahvilan paljon kehuttu lounas. Hernetempehamppari ja nyhtökaura flat bread kutkuttelisi kovasti 😉 Kahvilan menun löydät täältä.

Processed with VSCO

No mutta itse raakakakkuihin. Maistelutuokioon kuului neljää erilaista raakakakkua, joista kaikista sai lisämaistiaisiakin halutessaan (halusin!). Makuina oli puolukka-kinuski, suklaa-pähkinä, vadelma-lakritsi sekä mun all time favorite eli minttusuklaa. Tuo vadelma-lakritsi on Johanneksen mukaan suhteellisen uusi luomus ja se oli siitä jännänmakuinen, että oli pakko syödä lisää ja lisää..Kaikki kakut oli mielettömän hyviä ja vaikea olisi näistä valita voittajaa. Paitsi että minttusuklaa <3 Se on niin hyvää! Onneksi mulla on jääkaapissa vielä odottamassa pari pientä palaa. Rootsista saa muuten myös tilattua kakkuja juhliin ja kannattaa aina soittaa etukäteen, jos tahdot hakea mukaasi jotain tiettyä makua. Voipi nimittäin olla, että moni muukin on ollut samalla asialla…Lämpimät suosittelut Rootsille! On näkemisen ja maistamisen arvoinen paikka 🙂

Processed with VSCOProcessed with VSCOProcessed with VSCO

Joko olette käyneet Rootsissa?

Roots Helsinki – Vaasankatu 14

Avoinna: Ma-Pe 8-20 ja La-Su 10-18

Rootshelsinki.fi

Facebook-sivut

Vegaaninen vadelmajuustokakku

Processed with VSCO with c1 preset

Leivoin elämäni ensimmäistä kertaa juhliin raakakakkua ja vieläpä ihan tilauksesta! Okei, ei tämä mikään varsinainen tilauskakku ollut, vaan kummityttö oli tämän kyseisen kakun pinterestistä bongannut ja kysyi voisinko tehdä tätä hänen rippijuhliinsa tarjolle. Olen raakakakkuja ”urani” aikana jokusen tehtaillut, joten homma kävi minulta käden käänteessä. Tämä vegaaninen vadelmajuustokakku oli yksi helpoimmista raakakakuista, jonka olen koskaan tehnyt. Ainoa miinuspuoli juhlia ajatellen on se, että kakku pakastetaan. Sitä ei voi siis kovin kauan seisottaa pöydällä ellei tahdo lusikoida pelkkää sulaa vadelmamassaa lautaselta…

Vegaaninen vadelmajuustokakku

POHJA

  • 1,25 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2,5 dl taateleita, kivet poistettuna
  • 0,5 tl kanelia
  • ripaus suolaa

TÄYTE

  • 2,5 dl cashewpähkinöitä, liotettuna yön yli tai vähintään 2h kuumassa vedessä
  • 1 tölkki (400 ml) kookosmaitoa yön yli jähmetettynä jääkaapissa, käytetään vain päälliosan ”kerma”
  • 0,5 dl vaahterasiirappia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 tl vaniljauutetta tai aitovaniljajauhetta

VADELMARAIDAT

  • 2,5 dl vadelmia
  • 1 rkl vaahterasiirappia

Vuoraa noin 21 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Laita kaikki pohjan ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Ole kärsivällinen, sillä riippuen blenderisi tehosta, voit joutua kaapimaan aineksia reunoilta muutamaan otteeseen. Painele pohja-ainekset vuoan pohjalle ja sentin verran myös reunoille tasaisesti. Laita pohja pakkaseen odottamaan täytteen valmistusta.

Laita liotetut cashewt blenderiin ja blendaa, kunnes pähkinät ovat tasaisen samettista massaa. Siirrä sivuun odottamaan.

Laita jähmettynyt kookosmaidon osa kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella kuohkeaksi. Lisää vaahterasiirappi, sitruunamehu, raastettu sitruunan kuori sekä vanilja kookosmaidon sekaan ja vatkaa sekaisin. Lisää joukkoon cashewtahna ja kääntele lusikalla hellästi sekaisin. Lisää seos pohjan päälle.

Laita vadelmat sekä vaahterasiirappi kulhoon ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Lusikoi vadelmaseosta raakakakun pinnalle ja tee pintaan terävän veitsen avulla haluamiasi kuvioita.

Nosta kakku pakkaseen 2-3 tunniksi, nosta pois, paloittele ja tarjoile!

Vinkki: voit tehdä kakun myös 20 x 20 cm kokoiseen neliönmuotoiseen vuokaan!

Processed with VSCO with c1 preset

Huhtikuun reseptit

PhotoGrid_1469716594672

Muistin eilen etten ole hetkeen taas tehnyt kuukausikoostetta resepteistä. Viimeksi olen näköjään käsitellyt maaliskuun, joten nyt vuorossa huhtikuu. Huhtikuussa en nähtävästi ole leiponut juurikaan mitään. Muistaakseni kuitenkin olen syönyt ja vieläpä aika hyvin niin oletan, että kaikki mun ruuat ovat olleet niin tylsiä etten ole reseptejä tänne jakanut. Muutamia lukuunottamatta. Kaiken kaikkiaan olen jakanut huhtikuussa reseptejä kokonaista kuusi kappaletta, mutta tässä on pari niin tykkiä reseptiä, että mielestäni ne ansaitsevat uusintakierroksen.

Tässäpä siis huhtikuun reseptit.

Jumalaisen hyvä snickers raakakakku

Snickersraakakakku-800x600Tämä raakakakku tosiaan maistuu ihan snickersille ja on varmasti yksi parhaista tekemistäni raakakakuista. Miehen mielestä tämä on kaikista mun tekemistä kakuista ihan kärkitaistelussa. Kakku pakastetaan, joten siitä voi nautiskella pitkään ilman huolta pilaantumisesta. Reseptin löydät täältä.

Itse tehdyt vappumunkit

munkitTehtiin miehen siskon kanssa vappuna itse munkkeja. Minä en ollut koskaan niitä itse tehnyt, mutta olivat niin hyvän makuisia etten koskaan enää osta vappumunkkeja kaupasta! Reseptin löydät täältä.

Viljattomat suklaa-protskuvohvelit

viljattomat suklaa-protskuvohelitMä olen oikeastaan vasta näiden vohveleiden jälkeen alkanut käyttämään proteiinijauhetta leivonnassa. Oletin sen muuttavan koostumusta ällöttäväksi ja tuomaan vohveleihin jauhomaisen suutuntuman, mutta olin väärässä! Nykyään laitan aina proteiinijauhetta banskulettuihin sekä erilaisiin vohveleihin. Reseptin löydät täältä.

Maailman mehukkainta broileria

broileri crockpotissaJos tahdot mehukasta broileria, valmista se pitkään hauduttamalla crockpotissa. Haudutin kokonaisen broilerin kerralla meidän crockpotissa ja siitä tuli mielettömän maukasta ja mehukasta! Kylkeen pinaattiriisiä ja vihanneksia ja terveellinen sekä täyttävä ateria on valmis!Reseptin löydät täältä.

Hauskat pöllömuffinssit

pökkömuffinssitNämä pöllömuffinssit ovat ehkä hauskimpia ja söpöimpiä leivoksia ikinä! Tehtiin näitä siskon luona pääsiäisenä, kun juhlittiin meidän tytön synttäreitä Itä-Suomen porukalla siinä samalla. Muffinssit on minttusuklaisia, pursotus vispikermaa ja silmät dominon puolikkaita joihin on laitettua karkit päälle. Helppoja ja hauskoja! Reseptin löydät täältä.

Helppo melonisorbetti

melonisorbettiMeidän tyttö rakastaa vesimelonia ja varmasti eläisi sillä jos voisi. Keksin tehdä melonista sorbettia ja sehän upposi lapsukaiseen oikein mainiosti! Hyvä keino lisätä hedelmiä lapsen ruokavalioon: pakasta & surauta blenderissä sorbetiksi! Reseptin löydät täältä.

Ihmeellisen hiljaista on ollut huhtikuussa leivontarintamalla, mutta ei se aina iske. Oikeastaan näin heinäkuussakin on ollut kohtuullisen hiljaista, mutta kyllä tämä vauhti vielä tästä kiihtyy 😉 Mitäs kivaa te olette viime aikoina lautaseltanne löytäneet?

6 + 1 x hyvää viikonlopuksi

kollaasi

Mä olen täällä sairaslomaillut kohta kaksi viikkoa ja olen ihan päivistä jo sekaisin. Viikonlopulla ja arkipäivillä ei juurikaan ole tällä hetellä eroa – jokainen päivä kulkee about samaa rataa. Tiedän kuitenkin, että useimmilla teillä alkaa tänään viikonloppu ja viikonloppunahan on kiva herkutella ja valmistaa jotain spesiaalimpaa syötävää. Ajattelinkin jakaa teille nyt muutaman reseptin omista arkistoistani. Toivottavasti saatte näistä hyviä ideoita! Tässä on koottuna sekä perinteisiä sokerisia kakkuja ja leivoksia sekä raakaversioita – jokaiselle jotakin 😉

  1. Mustikkaraakapiirakka

mustikkaraakapiirakka

2. Snickerspiirakka

snickerspiirakka

3. Amerikkalainen porkkanakakku

porkkanakakku

4. Jumalaisen hyvä snickers raakakakku

snickersraakakakku

5. Brookies-leivokset

brookies

6. Mangojuustokakku

mangojuustokakku

Kaikki näistä resepteistä on superhyviä ja todella kokeilemisen arvoiseksi havaittuja. Mangojuustokakku on mun blogini yksi suosituimmista resepteistä ja sitä meilläkin tehdään suhteellisen usein.  Tällä hetkellä pohdin tekisinkö  meille viikonlopuksi jotain näistä vai kenties jotain aivan uutta…Maailmassa olisi niin kovin paljon hyviä reseptejä, joita pitäisi testata ja maistella! Ehkä mun vain pitää kohta alkaa kokopäiväiseksi leipuriksi 😉

Ja sitten se bonusresepti vielä! Jotta ette ihan kuole makean ähkyyn niin bonusresepti onkin suolainen ja mielettömän helppo ja nopea tehdä! Meidän perheen suursuosikki:

7. Tortillapizza

tortillapizza

Oikein herkullista viikonloppua teille kaikille <3

Jumalaisen hyvä snickers raakakakku

snickersraakakakku

Olen jo pitkään halunnut kokeilla leipoa snickersin makuista raakakakkua. Monet niitä on hehkuttaneet enkä enää yhtään ihmettele miksi! Kakun tekeminen vie vähän aikaa, koska se täytyy pakastaa mutta pieni odottaminen on kaiken sen makunautinnon arvoista, takaan sen 😉 Tietenkään ihan autenttista tästä ei saa aidon snickersin kanssa, mutta väitän että maku on hyvin lähellä samaa. Ilman lisättyä sokeria tai muita huonoja juttua tosin. Kakku on alusta loppuun saakka pelkkää kropalle hyvää tekevää kamaa. Ainoa huono puoli on se, että tähän tulee suorastaan himo!

snickers raakakakku

Moni teistä muistaa ehkä vadelmaisen raakasuklaakakun ja sen kuinka jopa mun mies ylisti sen maasta taivaisiin. Noh, sille on nyt löytynyt voittaja, sillä tämä snickers raakakakku on vieläkin parempaa! Miehen sanoin: tämä on ehkä parasta kakkua mitä olen koskaan syönyt. Sinäpä sen sanoit kultasein 😉

Snickers raakakakku

POHJA

  • 2,5 dl pähkinöitä (itse käytin Luontaistukun cashew- ja saksanpähkinöitä sekä manteleita)
  • 12 taatelia kivet poistettuna
  • 5 rkl raakakaakaojauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 1 tl vaniljauutetta/ 0,5 tl aitovaniljajauhetta

KARAMELLIKASTIKE

  • 10 taatelia kivet poistettuna ja 10 minuuttia kuumassa vedessä liotettuina + kuivattuna
  • 3 tl kookosöljyä
  • 1 tl aitovaniljajauhetta
  • 2 rkl suolatonta maapähkinävoita

MAAPÄHKINÄVOIMOUSSE

  • 2 tölkkiä (á 400 ml ) kookosmaitoa, yön yli jääkaapissa pidettyjä! Pirkan kookosmaito melkeinpä parasta omasta mielestäni.
  • 2 dl suolatonta maapähkinävoita
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 0,5 tl aitovaniljajauhetta
  • ripaus suolaa

Valmista ensin pohja. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi massaksi. Vuoraa 20-22 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä pohjan ainekset tasaisesti vuoan pohjalle. Jos taikina tarttuu sormiin niin kostuta sormia hieman vedellä. Nosta vuoka pakastimeen.

Valmista seuraavaksi karamellikastike. Kuivaa kuumassa vedessä pehmenneet taatelit ja laita sen jälkeen kaikki ainekset tehosekoittimeen. Voit käyttää samaa kannua kuin pohjan teossa. Sitä ei tarvitse pestä. Aja ainekset tasaiseksi ja levitä kastike pohjan päälle tasaisesti. Nosta takaisin pakastimeen.

Valmista viimeisenä maapähkinävoimousse. Kaavi kookosmaitopurkeista pelkästään valkoinen jähmettynyt osa puhdistettuun tehosekoittimeen. Säästä loppu ”kookosvesi” vaikkapa smoothieen. Lisää loputkin moussen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Sivele tasaisesti karamellikastikkeen päälle ja nosta kakku yön yli pakkaseen. Voit koristella kakkua jo ennen pakastimeen laittamista halutessasi!

Nosta kakku noin tuntia ennen tarjoilua sulamaan, koristele esimerkiksi sulatetulla tummalla suklaalla ja suolatuilla pähkinöillä ja leikkaa palasiksi. Voit pakastaa kakkupaloja uudestaan jos tarvis.

Nauti!

snickers raakakakku

Vaikka kuinka tahtoisin ottaa kunnian tästä jumalaisen hyvästä kakusta itselleni niin en sitä kuitenkaan voi tehdä. Alkuperäisen englanninkielisen reseptin löydät täältä.

Minttusuklaa raakaleivokset

Processed with VSCO with a6 preset

Jo viikko sitten päätin, että yritän tänä viikonloppuna herkutella edes pikkasen terveellisemmin. Noh, kyllähän me purkillinen uutta Ben&Jerry´siä ostettiin ja tuhottiin se miehen kanssa kahteen pekkaan, mutta muuten otin homman kerrankin vähän iisimmin. Jossain vaiheessa tein raakakakkuja todella paljon, mutta sitten innostus hiipui. Nyt olen taas pikku hiljaa alkanut keräilemään mielenkiintoisia reseptejä taltaan ja tarkoituksena olisi tehdä raakaleivoksia vähän useammin. Raakakakut hakkaa ravintoarvoillaan vehnä-sokerikakut mennen tullen eikä raakakakkuja tarvitse syödä läheskään niin paljon kuin normaaleja leivonnaisia. Melkoisen tuhtia tavaraahan nämä on ja jo yksi pala riittää taltuttamaan herkkuhimon!

Olen kerran pari aikaisemmin tehnty minttusuklaista raakakakkua, mutta näiden leivosten ohjeen bongasin Ainon blogista. Aino oli tehnyt tällä ohjeella isomman kakun ja minä tein omat leivokseni vähentämällä kakun raaka-ainemääriä. Jos siis tahdot leivosten sijaan tehdä kokonaisen kakun niin käytä Ainon ohjetta. Neliön muotoiset leivosmuotit sain appiukolta, joka oli ostanut ne minulle Lidlistä. Olin kuulemma tullut mieleen heti kun hän oli ne nähnyt. Olen näitä samoja muotteja nähnyt aika ajoin Lidlin valikoimissa eli kannattaa pitää silmät auki jos pienet leivosmuotit kiinnostaa! Noissa muoteissa on muuten se kätevyys, että voin tehdä vain muutaman leivoksen kerralla. Kokonaisesta kakusta saattaa jäädä huonolla tuurilla osa syömättä, mutta muutama leivos häviää ainakin meillä parempiin suihin varsin vauhdikkaasti 🙂

Processed with VSCO with a6 preset

Minttusuklaa raakaleivokset

POHJA

  • 1,5 dl pähkinöitä (itse käytin Luontaistukun cashew- ja parapähkinöitä)
  • ripaus suolaa
  • 3 taatelia kivet poistettuna
  • 1,5 rkl raakakaakaojauhetta (omani on Luontaistukulta sekin)

TÄYTE

  • 2 patukkaa Puhdistamon raakaminttusuklaata (TAI 1 Cocovin 60g raakaminttusuklaalevy)
  • 4 rkl kookosmaidon jähmettynyttä osaa (jähmetetty jääkaapissa)
  • 1 rkl kookosöljyä (Nu3)
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 4 taatelia kivet poistettuina
  • lusikan kärjellinen aitovaniljajauhetta

Valmista ensin pohja. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Muoteissa ei ollut pohjaa, joten laitoin muotit lautaselle ja painelin pohjamassan muottien pohjalle tiiviisti.

Valmista seuraavaksi täyte. Laita paloitellut suklaat, kookosöljy ja kookosmaito pieneen kattilaan ja keittele seosta miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut ja ainekset ovat sekoittuneet. Kaada suklaamassa tehosekoittimeen ja lisää joukkoon raakakaakaojauhe, taatelit sekä aitovaniljajauhe. Aja tasaiseksi. Lusikoi täytettä pohjamassan päälle jokaiseen muottiin yhtä paljon. Nosta jääkaappiin asettumaan tai jos on oikein kiire niin laita leivokset pakkaseen.

Koristele esim. cashewpähkinöillä ja kaakaonibseillä.

Processed with VSCO with a6 preset

Tsekkaa myös mun minttusuklaa raakakku, Balilainen suklaakakku sekä vadelmainen raakasuklaakakku.

Suklainen kerrosraakakakku

Processed with VSCO with a4 preset

Processed with VSCO with a4 preset

Muistatteko kun jossain vaihessa tein paljon raakakakkuja? Sitten se innostus vain katosi jonnekin. Ehkä kyllästyin tai tilalle tuli jotain muuta. Olen koko tämän pitkän tauon ajan kuitenkin keräillyt raakakakkujen reseptejä varastoon ja toivonut innostuksen uutta alkua. Vaikka raakakakut ovat tuhtia tavaraa niin ne ovat kuitenkin kunnon tavaraa! Ei sokeria, vehnäjauhoja tai muutakaan höttöä. Jo yksi pala riittää viemään makeannälän mennessään ja itse syön raakakkua jopa välipalana! Kukapa nyt ei kakkua tahtoisin välipalaksi!? Yksi ainoa huono puoli näissä on. Tai no kaksi. Ensinnäkin raakakakut ovat aika arvokkaita tehdä ja toisekseen ilman kunnon välineitä menee hermot. Mulla oli selvästi taidot ruosteessa tämän kakun kanssa ja pinna paloi useampaan otteeseen pohjaa vääntäessä. Ensi kerralla tiedän taas paremmin. Mitä tuohon hintaan tulee niin olen keksinyt siihenkin ratkaisun! Sain appiukolta vuosi sitten neliön muotoisia pieniä irtopohjamuotteja ja aion tästä lähtien puolittaa raakakakkujen ohjeen ja tehdä kakun niihin muotteihin. Hah, nerokasta sanon minä!

No mutta tähän kyseiseen kerroskakkuun sitten. Voinen sanoa, että tämä oli hyvää! Ideana on kerrostella pohja-ainesta, maapähkinävoita sekä suklaakuorrutetta ja siitä tulee aika kiva kombo sekä mauiltaan että koostumukseltaan. Aikaa tämän tekeminen vie pikkasen enemmän kuin perusraakakakun, mutta ei mitään mahdottomia kuitenkaan. Reseptin bongasin, yllätys yllätys, Koti&Keittiö-lehdestä (1-2/2016).

Suklainen kerrosraakakakku

POHJA

  • 5 dl cashewpähkinöitä
  • 8 kivetöntä taatelia (tai kivellisiä, mutta ota kivet pois)
  • ripaus aitovaniljajauhetta

VÄLIKERROS

  • noin 3,5 dl maapähkinävoita tai muuta pähkinävoita (itse käytin mantelivoita)

SUKLAAKERROS

  • 1,5 dl kookosöljyä sulatettuna
  • 3 dl raakakaakaojauhetta
  • 0,5 dl hunajaa tai agavesiirappia
  • 3 rkl vettä

Laita cashewt likoamaan veteen yön yli. Jos et käytä tuoreita taateleita niin kannattaa liottaa myös taatelit, mutta liota ne eri kulhossa kuin pähkinät. Kaada ennen tekohetkeä vedet pois kulhoista.

Laita cashewpähkinät, taatelit ja vaniljajauhe tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Painele puolet seoksesta noin 16 cm kokoisen (itse käytin 20 senttistä!) leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka pakastimeen 10 minuutiksi.

Levitä puolet maapähkinävoista pohja-ainesten päälle.

Valmista suklaakerros. Sekoita sulatettuun öljyyn kaakaojauhe, siirappi/hunaja sekä vesi. Levitä puolet seoksesta maapähkinävoikerroksen päälle.

Laita cashew-taateliseosta suklaakerroksen päälle. Laita pakastimeen 10 minuutiksi. Tee sen jälkeen maapähkinävoi- ja suklaakerrokset.

Laita kakku jääkaappiin tai pakastimeen vähintään tunniksi. Koristele esim. viikunoilla, mansikoilla tai vadelmilla. Leikkaa kakusta paloja kuumaan veteen kastetulla vedellä. Herkuttele!

Tekijän vinkki: Laita kakku pakkaseen jokaisen kerroksen jälkeen. Helpottaa hommaa kummasti. Cashew-taatelikerros sekä maapähkinävoikerros kannattaa levittää kostutetuin sormin!

Processed with VSCO with a4 preset

Toffeeraakakakku

Välillä vähän terveellisempää leivontareseptiä eli sukelletaan taas raakakakkujen ihmeelliseen maailmaan. Bongasin tämän toffeeraakakakun ohjeen Unelmien talo&koti-lehdestä Kinuskikissan pitämältä leivontapalstalta. Kakku näytti jo paperilta juuri sellaiselta, josta itse tykkään eli raikkaan ja pehmeän makuiselta. Kakun pinnalle oli vielä tehty koristelu puolukoista, joten ei kyllä voi mennä pieleen! Raakakakuissa on se hyvä puoli, että ne säilyvät kylmässä hyvänä suht pitkään ja terveellisyytensä puolesta ne sopivat hyvin välipaloiksi ihan arkenakin  🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toffeeraakakakku 

Pohja

  • 1,5 dl kuorittuja ja vedessä liotettuja manteleita
  • 6 kuivattua viikunaa
  • 0,5 dl sulatettua kookosöljyä
  • 0,5 dl raakakaakaojauhetta
  • 1/4 tl kanelia
  • 1/4 tl jauhettua kardemummaa

Täyte 

  • 4 dl liotettuja cashewpähkinöitä
  • 1 dl kaakaovoita raasteena
  • 1 1/4 dl agavesiirappia tai hunajaa
  • 3/4 dl sulatettua kookosöljyä
  • 1 rkl vaniljauutetta
  • ripaus suolaa

Pinnalle

  • 50g puolukoita
  • 1/4 dl sulatettua kookosöljyä

Ennen kakun tekoa liota cashewpähkinöitä ja manteleita vedessä muutama tunti tai yön yli. Vuoraa 20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Vuoraa myös reunat leivinpaperisuikaleilla. Kostuta reunoja vedellä niin saat paperin pysymään paikallaan.

Hienonna mantelit tehosekoittimessa. Lisää loput pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele pohja massa irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti sormilla.

Hienonna täytteen pähkinät tehosekoittimessa. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää kaikki loput täytteen ainekset tehosekoittimeen pähkinöiden kaveriksi ja aja tasaiseksi massaksi. Tämä voi kestää vähän aikaa riippuen tehosekoittimesi tehokkuudesta, joten malttia tarvitaan! Kaada toffeetäyte vuokaan pohjan päälle.

Soseuta puolukat ja sulatettu kookosöljy tasaiseksi. Lusikoi puolukkaseosta täytteen pinnalle. Kuvioi veitsenkärkeä apuna käyttäen. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Irrota vuoasta ja asettele kauniisti tarjolle 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse käytin kakun tekoon Luontaistukun luomupähkinöitä. Tekin saatte pähkinöistä ja muusta 10% alennusta koodilla jonna10. Banneri on tuossa oikealla palkissa, josta pääsette suoraan nettikauppaan 🙂

 

Mustaherukkakakku

Mustaherukka on yksi mun lempimarjoista ja kesäisin ahmin niitä mökillä kourakaupalla suoraan pensaista. Näin talvisaikaan, kun omat varastot on jo tuhottu, ostetaan mustaherukoita aina pakkaseen. Sieltä niitä on kiva napsia esim. puuron, rahkan ja smoothien joukkoon. Virpi Mikkosen kirjasta Kiitos hyvää mun huomio osui ensimmäisenä tähän mustaherukka raakakakun ohjeeseen. Kirjassa tämä resepti tosin on nimellä Manuka-mustaherukkakakku, koska kakusta on käytetty manuka-hunajaa. Minulta ei kyseistä hunajaa löydy niin kakku on ihan vaan mustaherukkakakku 🙂 Muuntelin reseptiä hieman omien mieltymysten mukaan, jälleen kerran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mustaherukkakakku

Pohja

  • 3 dl manteleita
  • 6 pehmeää taateleita (Juicy dates)
  • Ripaus suolaa

Täyte

  • 3,5 dl liotettuja cashewpähkinöitä
  • 0,5 dl mantelimaitoa (tai muuta maitojuomaa)
  • 3 rkl hunajaa
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 1 tl aitovaniljajauhetta
  • 1 dl sulaa kaakaovoita + 0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä (voit käyttää myös pelkästään kookosöljyä tai kaakaovoita)

Kuorrutus

  • 1 pss (200g) mustaherukoita, ota ajoissa sulamaan jos käytät pakastettuja!
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 tl aitovaniljajauhetta

Hienonna mantelit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää suola ja taatelit ja aja tasaiseksi. Seos on sopivaa kun voit muovaillaan siitä pallon joka pysyy kasassa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun 17-20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Valmista seuraavaksi täyte. Soseuta kaikki ainekset, paitsi kaakaovoi/kookosöljy, tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman nestettä, mikäli tehosekoittimesi teho ei riitä, mutta pidä seos mahdollisimman paksuna. Sulata kaakaovoi/kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi ja lisää täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa jotain maustetta tai makeutusta. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja siirrä vuoka pakastimeen reiluksi puoleksi tunniksi tai kunnes kakun pinta on hieman jähmettynyt.

Valmista seuraavaksi kuorrute. Soseuta mustaherukat, hunaja ja aitovaniljajauhe tasaiseksi soseeksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa jotain maustetta tai makeutusta. Ota vuoka pakastimesta ja kaada kuorrute kakun pinnalle. Laita kakku takaisin pakastimeen tekeytymään noin pariksi tunniksi. Anna sulaa vähän aikaa huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nauti! Tämä kakku vie kielen mennessään 🙂

Minttubrowniekakku

Tein tätä minttubrowniekakkua miehen pyynnöstä toissa viikonloppuna. En ole oikeastaan koskaan käyttänyt tuoretta minttua mihinkään ja oli todella hauskaa nähdä miten se sopii kakkuun. Joissakin raakakakuissa on se jännä piirre, että ensimmäinen lusikallinen on todella tyrmäävän makuinen. Hieman tunkkainen ja raskas. Mutta kun otat toisen ja vielä kolmannenkin lusikallisen niin toteat kakun olevan jumalaisen hyvää. Tämän kakun kanssa kävi juuri niin. Resepti on peräisin Maria Lönnqvistin kirjasta Raakaleipurin parhaat kakut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minttubrowniekakku

Suklaabrownie

  • 4 dl saksanpähkinöitä
  • 1 dl taateleita
  • 1 dl raakakaakaojauhetta
  • 1/2 tl vuorisuolaa

Minttutäyte

  • 4 dl cashewpähkinöitä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl tuoretta minttua
  • 1/2 dl kaakaovoita
  • 1/2 dl hunajaa
  • (1-2 tl matcha-vihreäteejauhetta, tästä kakku saa kivasti väriä)

Vuoraa noin 20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Rouhi saksanpähkinät ja taatelit monitoimikoneessa taisaiseksi. Lisää raakakaakaojauhe ja vuorisuola ja pyöräytä seosta vielä muutama kierros. Seos on sopivaa kun voit pyörittää siitä pallon, joka pysyy hyvin kasassa. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Sulata raastettu kaakaovoi vesihauteessa nestemäiseksi. Helppo tapa on laittaa kaakaovoi pieneen kippoon, jonka asetat suurempaan kuumalla vedellä täytettyyn astiaan. Silppua minttu. Käytä vahvaa minttua tai lisää reseptiin vielä 3 tippaa 100% minttuöljyä.

Sekoita minttutäytteen ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Malta sekoittaa tarpeeksi kauan, jotta cashewpähkinät liukenevat täysin. Hommaa helpottaaksesi kannattaa liottaa pähkinöitä hetki ennen kakun valmistusta. Kaada minttutäyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.

Jäähdytä kakkua pakastimessa noin 20 minuuttia tai kunnes minttutäyte on jähmettynyt ja kakun voi irrottaa vuoasta. Kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää ja sen voi myös pakastaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOI000400-1