Perhanan pikkuostokset (eli rahapäiväkirja viime viikolta)

perhanan pikkuostokset

Lupasin teille tehdä rahapäiväkirjaa useammalta viikolta, joten tässäpä tulee taas! Edellinen päiväkirja oli varsin maltillinen, koska vietettiin kyseinen viikko mökillä. Viime viikolla päästin taas sellaisen asian äärelle, joka ärsyttää minua suunnattomasti. En päässyt kertaakaan ”kunnolla” kauppaan, vaan jouduin tekemään pitkin viikkoa pieniä ostoksia ja kaikkihan sen tietää miten käy, kun lähdet ostamaan kauppaan vain pari pientä juttua. Kun näen kaiken tämän aukikirjoitettuna, ymmärrän että nyt on oikeasti tehtävä jotain. On istuttava miehen kanssa alas ja mietittävä minä päivänä käydään isosti kaupassa. On myös laadittava ruokalista, jotta tiedetään mitä sieltä kaupasta ostetaan. Hankin viime viikolla itselleni tarvikkeet bullet journalia varten, jonne alan suunnittelemaan ruokalistaa ja viikon kulkua etukäteen. Ehkä sillä tavalla saataisiin kaupassa ramppaaminen oikeasti loppumaan.

No katsotaanpa ensin miltä viime viikon rahapäiväkirja oikeastaan näyttääkään!

Maanantai:

ruokakauppa 2,80e (2 x energiajuoma ja Läkerol-rasia töihin), suomalaisesta kirjakaupasta 2 bullet journalia (toinen treeneihin ja toinen muuhun arkeen), kuitukärkikyniä ja muutama tarra-arkki, 44,65e

Tiistai:

Resq clubin kautta hevikassi, salaattikassi, 20 kpl susheja 19,50, K-Supermarketista aamupalatarvikkeita 5,27e, tytölle uusi valo pyörään 12,90e

Keskiviikko:

S-marketista teetä, Elovenan välipalakeksejä ja välipalatarvikkeita töihin 6,91e.

Torstai:

K-kaupasta maapähkinävoita pari purkkia, Alpron jogurttia ja leipää 9,28e

Perjantai:

junaan eväitä (pillimehu, riisipiirakoita, täytetty leipä…) 9,03e + suomalaisesta tytölle uusia piirustustarvikkeita, vihko ja minulle viivotin, 24,85e + karkkitorilta viikonlopuksi pari namijuttua 2,48e + uusi täytetty leipä 3,95e koska unohdin päivällä ostetun kotiin jääkaappiin!!

Sunnuntai:

eväitä junaan S-marketista, 6,84e + junan ravintolavaunusta jäätelö 2,20e

Rahaa paloi viikon aikana yhteensä 150.66e, joista ruokaan 65,87e ja muuhun 84.79e. Tuo kaiken muun osuus oli viime viikolla aika suuri, koska ostin tosiaan itselleni bullet journal tarvikkeita ja uusia kyniä sekä minulle että tytölle. Meillä kuluu todella paljon kyniä, tusseja ja erilaisia askartelutarvikkeita, koska piirrellään ja askarrellaan aika paljon. Jos en treenaisi aktiivisesti, niin väkertelisin kotona varmasti kaikkea pientä ja kivaa illat pitkät. Bullet journalista tulossa juttua lisää myöhemmin!

perhanan pikkuostokset
Susheja Resq Clubin kautta 5e/10 kpl.

Mun ruokaostokset olivat viime viikolla suurimmaksi osaksi täydennysostoksia ja mietin, että mitähän minä olen syönyt oikein viime viikolla? Maanantaina riisiä ja nyhtökaura-currya (nyhtis pakkasesta), tiistaina Resqn kautta ostettuja susheja, keskiviikkona ja torstaina runsaita salaatteja ja viikonloppu menikin siskon tykönä. Hyvin olin ainakin saanut käytettyä kaappien ja pakkasen antimia sekä hävikkiruokaa! Viime viikolla käytin rahaa johonkin joka päivä. Ensi viikolle voisin laittaa tavoitteeksi kaksi rahatonta päivää, ainakin! Olen alkanut kirjaamaan kaikki menot ja tulot tarkasti bullet journaliin, koska haluan vähentää rahankulutusta roimasti ja ennen kaikkea järkevöittää sitä. En vieläkään osaa suunnitella seuraavan viikon ruokia valmiiksi, jotta voitaisiin tehdä ostokset viikonloppuna niitä varten. Sen takia noita käyntejä kauppaan tuleekin niin usein. Noh, ompahan jotain mitä opetella ja tätäkin tarkoitusta varten olen kyllä keksinyt ratkaisun. Vain toteutus uupuu 😀 Nuo perhanan pikkuostokset on saatava pois kokonaan!

Tämmöinen rahapäiväkirja tällä kertaa! Herääkö ajatuksia/ideoita/vinkkejä?

Edellinen postaus:

Mielettömän mehevä kaalilaatikko soijarouheesta

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Tuhlausvimma

20150430_173913-1

Kotona ollessa oon tottunut siihen, että koko ajan on tekemistä. En pääse tylsistymään missään vaiheessa eikä koskaan ole hetkeä etteikö olisi jotain puuhasteltavaa. Niin ihanaa kun täällä mökillä on vain olla niin mulla se kostautuu jossain vaiheessa rankalla kädellä. Mulle tulee kauhea tuhlausvimma! Kun mennään kaupoille niin ostelen lehtiä, vaikka edellisetkin on vielä lukematta. Ostelen kukkia pihalle vaikka mökin piha on jo niitä täynnä. Ostelen leivontatarvikkeita vaikka kukaan ei jaksa syödä kaikkea mitä haluaisin leipoa. Kirppispöytiä kiertelen hullunkiilto silmissä josko löytäisin jotain kivaa ostettavaa. Niin ja nettishoppailu. Siitä en viitsi edes puhua!

Shoppaan selkeästi aina kun mulla on tylsää. Tänään maksoin kaikki laskut kertaheitolla ja huomasin miten vähän rahaa oikeastaan on ylimääräiseen shoppailuun. Mun tarvitsee aina nähdä konkreettisti paljonko tilillä oikeasti on rahaa. Netissä shopatessa sitä helposti miettii, että palautan sit jos kamat ei ole mieluisia ja ainakin mä kerään ostoskoriin sellaistakin kamaa mitä en oikeasti tarvitsisi ollenkaan! Harvoin mitään kuitenkaan palautan ellei vaatteet ole vaikkapa pieniä.

20150430_173903-1

Koska olen viime aikoina oppinut säästämään niin mietin miten voisin tämän kuukauden aikana taas säästää kuluissa:

  • Panostan edelleen tarjouksiin, ostan sesongissa olevia vihanneksia ja hedelmiä ja teen isompia satseja ruokaa kerralla.
  • Teen eväät töihin. Take away-safkat tulee todella kalliiksi!
  • Laitetaan mun pyörä vihdoin ja viimein kuntoon niin säästän seutuliput hinnan, joka pääkaupunkiseudulla on melkein 100e/kk!
  • Kulutan vähemmän sähköä ja vettä eli valot ja tv pois päältä aina kun mahdollista. Suihkussa ei lutrata turhaan.
  • Kaikki hankinnat mietitään tarkkaan, etsitään hyvät tarjoukset tai parhaassa tapauksessa unohdan koko jutun.
  • Myyn edelleen käyttämätöntä kamaa pois periaatteella jos jotain uutta tulee taloon niin vanhaa lähtee pois.
  • Lopetan lehtitilauksia ja luen lehtiä vaikka kirjastossa tai ostan halvempia irtonumeroita.
  • Kun shoppausvimma iskee niin mietin omia säästämistavoitteita ja toivon mukaan ymmärrän etten mitään uutta tarvitse!

Mua ärsyttää suunnattomasti oma holtiton rahankäyttö välillä. Suurimmaksi osaksi olen kyllä varsin säästäväinen ja pieni shoppailu silloin tällöin on ihan ok, mutta turhaa shoppaamista yritän välttää. Haluan päästä kesän aikana pari kertaa ulkomaille ja senkin takia on pakko yrittää olla säästeliäämpi!

Tuleeko teille koskaan kauheaa tuhlausvimmaa? Olisiko jakaa muita hyviä arjen säästövinkkejä? Mä yritän pitää täällä nyt kukkaronnyörit tiukemmalla ja miettiä tarvitsenko todella kaikkea kamaa mitä parin päivän aikana olen tilaillut… Mielessä on monta DIY-ideaa kotiin, jotka voin toteuttaa todella pienellä budjetilla ja jo kotona olemassa olevilla materiaaleilla!