Viikon 7 ruokapäiväkirja – ei treeniä, pelkkää syömistä

viikon 7 ruokapäiväkirja

Se olis taas perjantai ja aika julkaista viikon 7 ruokapäiväkirja! Myöhäiseksihän tämä meni, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Muu elämä vaatii välillä enemmän aikaa ja valitettavasti silloin blogi vähän kärsii, mutta ymmärtänette tämän vallan hyvin 🙂 Viime viikko oli mun lepoviikko. Kävin kerran crossfitissä, kerran salilla ja tein useampana päivänä lihashuoltoa, vaikka sitä ei olekaan itse päiväkirjaan merkittynä. Olo oli koko viikon todella turvonnut ja mainitsinkin siitä viime viikon ruokapäiväkirjassa. Tällä viikolla olotila on tasaantunut ja luulen sen olevan säännöllisen treenin ja hiukka paremman ruokavalion ansiota. Mennäänpä sitten itse asiaan eli viikon 7 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät!

MAANANTAI

viikon 7 ruokapäiväkirja

Töissä 12-20

7.00 kauraleipää kananmunalla, turkkilaista jogurttia marjoilla ja teetä gheellä

11.15 smoothie, jossa lehtikaalia, banaania, kuorittuja hampunsiemeniä, pähkinöitä, marjoja, heraa ja kauramaitoa (avocadot oli loppu, nyyh)

14.30 Kokkikartanon kana-kookoskeitto, oli hyvää!

18.00 Lidlin prodepatukka ja bcaa-juoma

21.00 tytöltä syömättä jäänyt paahtoleipä kalkkunaleikkeellä ja kurkulla sekä Valion protskuvanukasta pähkinöillä

TIISTAI

viikon 7 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia ja vihanneksia + teetä gheellä

11.00 puuroa raejuustolla ja marjoilla

14.30 teetä, pähkinöitä ja pala pullaa

17.15 kauraleipää kalkkunleikkeellä, kurkulla ja juustolla sekä Valion protskuvanukasta pähkinöillä ja kuivatuilla karpaloilla

19.45 spagettia, jauhelihakastiketta, kauraleipää Jutan ohjeella ja salaattia

KESKIVIIKKO

viikon 7 ruokapäiväkirjaTöissä 9 – 17

6.45 paistettuja munia, hapankaalia, vihanneksia ja teetä gheellä

11.15 parsakaalia ja jauhelihaa

iltapäivän aikana patonkia, hedelmiä, pala oma tekemää brownieta jne työpaikan ystävänpäiväbrunssilla (kävin tankkaamassa useampaan kertaan :D)

18.00 puuroa, kuivattuja karpaloita, cashewpähkinöitä ja cashewvoita

21.00 omena ja pähkinöitä

TORSTAI

viikon 7 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, hapankaalia ja vihanneksia+ teetä gheellä

11.00 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

14.30 hera ja banaani

16.30-17.30 treeni crossfit Vantaalla: kahvakuulaheilautuksia, burpee boxihyppyjä, wallball cleaneja sekä vatsoja

19.15 ärrän paleomehu

19.45 spagettia ja jauhelihakastiketta, porkkanaa ja kauraleipä päällisillä

PERJANTAI

viikon 7 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-14

5.20 kauraleipää päällisillä, vadelmagurttia marjoilla ja pähkinöillä sekä teetä gheellä

11.00 S-marketin itsepalvelutiskistä haettu salaatti: lohta, falafel-pyöryköitä, salsaa, fetaa, avocadoa, melonia…

15.15 kauraleipää päällisillä ja prodevanukas + teetä

18.30-21 työkavereiden kanssa Amarillossa syömässä

pääruuaksi fajitas kasvispihvillä ja vuohenjuustolla

jälkiruuaksi brownie vaniljajäätelöllä

iltapalaa ei sitten kotona enää jaksanutkaan..

LAUANTAI

viikon 7 ruokapäiväkirja10.00 kauraleipää paistetulla kananmunalla, Valion vadelmagurttia marjoilla ja pähkinöillä, teetä kera gheen

14.00 Lämpimiä voileipiä ja Kaappaus keittiössä

omena ennen saunaan lähtöä ja muutama pähkinä

19.00 mysliä, omenaa, pähkinöitä ja kauramaitoa

jälkiruuaksi Lidlin deluxe-patukka

päivän ja illan aikana muutama nami ja illalla vähän jädeä

SUNNUNTAI

viikon 7 ruokapäiväkirja09.30 kauraleipää paistetulla kananmunalla ja juustolla, turkkilaista jogurttia mustikoilla ja teetä gheellä

12.00 isovaarin 94-vuotissynttäreillä pala kinkkupiirakkaa, pieni pala pullaa ja slaissi täytekakkua

14.30 anoppilassa makaronilaatikkoa ja salaattia

17-19 treeni Fit tammistossa

Treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

kävely kotiin 25 minuuttia

20.30 makaronilaatikkoa, pannulla paistettu pinaattua ja uunissa paahdettua kukkakaalia

Viime viikon ruokalistaan mahtui vähän kaikenlaista. Edelleenkään en keksi mitään järkevää välipaloille ja tartun varsin helposti leipään. Toisaalta, kauraleipä on hyvää, joten miksipä sitä stressaamaan. Varsinkaan, jos tekee kovia treenejä! Valmisruokaa tuli yhtenä päivänä Kokkikartanon kanakeiton muodossa ja yhtenä päivänä kävin hakemassa s-marketista salaatin. Totesin, että on kannattavampaa hakea sieltä kuin Picnicistä. Ässästä saa valita täytteitä vähän joka lähtöön ja salaatilla lähtee taatusti nälkä. Picnicissä taas on kalliimpaa ja salaatti on loppujen lopuksi täytteiltään aika kevyt. Sitä paitsi tykkään, että salaatissakin on paljon eri asioita! Pitäisikin taas alkaa tekemään itse kunnon mättösalaatteja…

Pidettiin töissä ystävänpäiväbrunssi ja silloin tuli syötyä kaikenlaista herkkua pöydästä ja vieläpä useampaan otteeseen päivän aikana! Muutenkin jos töissä on esim. pullaa tarjolla niin varmasti nappaan sellaisen. Tänäänkin söin aamupäivällä kaksi palaa korvapuustipitkoa ja yhden palan mustikkapiirakkaa 😀 Ihan vain koska teki mieli! Viikonloppun taas ei tehnyt niin paljon mieli herkkuja kuin normaalisti. Ehkä siksi koska viikolla söin? Perjantaina käytiin duuniporukalla Amarillossa syömässä ja otin samaisen fajitan kasvispihvillä kuin viime kesänä Tampereen Amarillossa. Oli hitsin hyvää! Ihan mun suosikki 🙂

Semmoinen oli viikon 7 ruokapäiväkirja, mitäs arvon raati mieltä?

Edellinen postaus: Älä turhaan häpeä kyyneleitä

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Viikon 4 ruokapäiväkirja – raflaa ja vihreitä papuja

*Sisältää mainoslinkkejä

viikon 4 ruokapäiväkirja

Ihanaa, jälleen perjantai ja aika jakaa teille viikon 4 ruokapäiväkirja. Mä olen tässä pari päivä ollut todella väsynyt ja sen takia jäi eilen blogikin päivittämättä. Onneksi huomenna saa taas nukkua pitkään ja levätä kunnolla. Viime viikko meni aika normisti. Tytön kummi tuli viikonlopuksi meille kylään ja käytiin lauantaina päiväseltään treenaamassa ja sen jälkeen syömässä American dinerissa. Illalla katseltiin leffaa ja tehtiin pizzaa. Herkkuihin en vieläkään ”sortunut” tummaa suklaata lukuunottamatta. Saas nähdä kuinka käy tulevana viikonloppuna, kun sokeriton tammikuu on ohi…. No, mennäänpä sitten itse asiaan!

Viikon 4 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät

MAANANTAI

viikon 4 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, vihanneksia, hapankaalia ja teetä gheellä

11.00 iso satsi puuroa marjoilla ja tyrnijauheella

14.30 hera ja banaani

16-17 treeni crossfit Vantaalla: kyykyt 5 x 5 ja wod: wallballeja ja boksihyppyjä

treenin aikana malto + bcaa ja treenin jälkeen palkkari

19.30 lohkoperunoita, nyhtökauraa, lehtikaalia ja avocadoa

TIISTAI

viikon 4 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, porkkanaa, hapankaalia ja teetä gheellä

11.00 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

14.30 hera ja banaani

16-17.30 treeni salilla

Treenin aikana malto + bcaa ja treenin jälkeen palkkari

19.15 spagettia, jauhelihakastiketta, vihanneksia ja fetajuustoa

KESKIVIIKKO

viikon 4 ruokapäiväkirja

Töissä 9-17

6.30 paistettuja munia, tomaattia, porkkanaa, hapankaalia ja puolikas bansku sekä teetä gheellä

12.00 vihreitä papuja, jauhelihakastiketta ja fetajuustoa

16.00 cashewpähkinöitä, gojimarjoja ja battle oats -patukka

20.00 mysliä, omenaa, pähkinöitä ja kauraleipä päällisillä

TORSTAI

viikon 4 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, tomaattia ja porkkanaa

11.00 puuroa marjoilla ja cashewtahnalla

14.30 hera ja banaani

16-17.30 treeni salilla

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.30 lohkoperunoita, jauhelihakastiketta ja jälkkäriksi marjoja (koska jääkaapissa ei ollut vihanneksia)

PERJANTAI

viikon 4 ruokapäiväkirja

Töissä 10-18

7.00 kinkkumunakas, porkkanaa ja teetä gheellä

12.30 kana-pasta-fetasalaatti (lääke-esittelijä oli jättänyt)

16.15 protskuvanukas ja pähkinä-marjasekoitusta (niin hyvää!!)

18.30 puolikas kahdesta eri Subin patongista (Subway melt ja toista en muistakaan)

21.30 pari riisipiirakkaa kinkulla ja kurkulla

LAUANTAI

viikon 4 ruokapäiväkirja

8.00 kolme riisipiirakkaa salaatilla, kalkkunaleikkeellä, juustolla ja kurkulla + teetä gheellä

10-12 treeni salilla, jossa osallistuin mm. otevoimakisoihin ja vedin lisäpainoleukoja. Tämän hetken ykkösmaximi 17,5kg!

14.30 American dinerissa kana sandwich

16.45 cashew-karpalosämpylä päällisillä ja kuppi cappucinoa

19.45 itse tehtyä pizzaa muutama pala kera kauhuleffan (Open house netflixistä)

SUNNUNTAI

viikon 4 ruokapäiväkirja

11.00 kauraleipää paistetulla kananmunalla, marjoja ja teetä gheellä

15.00 smoothie bowl

16.30-18.30 treeni Fit Tammistossa: työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja treenin jälkeen palkkari

20.00 maksalaatikkoa, raejuustoa, vihanneksiaja avocadoa

No semmosta! Huomaan ainakin itse, että tiettyä rentoutta on tullut taas syömiseen, kunhan nyt ei ihan lekkeriksi taas mene. Haluaisin pitäytyä ruokavaliossa, jossa olisi hyvä olla. Olo olisi energinen eikä vatsa turvottaisi. Itse kun kuulun niihin herkkävatsaisiin, joiden pötsi ottaa oiretta milloin mistäkin. Elää ihan omaa elämäänsä. Tiedän tasan kuinka minun tulisi syödä, mutta joskus se vain on niin vaikeaa. Viime viikko meni ainakin hyvin eikä vatsakaan oireillut mitenkään! Loppuviikosta meillä oli vihannekset vähissä ja söin niiden tilalla mm. marjoja. Yritän jättää kauppareissut väliin, jos sieltä on haettavana vain pari juttua. Niitä kun lähtee pelkästään hakemaan, niin tulee yleensä ison kassin kanssa takaisin. Joskus on ihan hyvä kaivella kaapeista juuri sitä mitä on ja käyttää hieman mielikuvitustaan, vai mitä olette mieltä? 😉

Miltäs viikon 4 ruokapäiväkirja näyttää?

Ps. House of Brandonilla vielä kaikki tuotteet -20%!!! Tsekkaa valikoima täältä.

Edellinen postaus: Kuinka pysyä ”kuosissa” dieetin jälkeen?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Viikon 3 ruokapäiväkirja – Ihan vaan vähän lipesin

viikon 3 ruokapäiväkirja

Ihanaa, on perjantai ja viikon 3 ruokapäiväkirja pärähtää ilmoille! Onko ehkä viikon paras päivä, vai häh? Jännää miten aina perjantaisin on ihan erilainen fiilis kuin muina viikon päivinä: odottava ja innostunut. Ainakin näin arkityöntekijänä. Katsotaan tilanne uudestaan jos ja kun meillekin tulee viikonloppuvuorot. Toisaalta, viikonloppuvuorot tarkoittavat arkivapaita ja nekin on ihan kivoja välillä 🙂 Saa touhuta kotona, syödä aamiaisen kiireettä, hoitaa asioita eikä lastakaan tarvitse viedä hoitoon. Joten kyllä, tekisin mielelläni myös viikonloppuvuoroja! Ehkä teitä ei kauheasti kiinnosta mun työjutut, joten mennään itse asiaan!

Viikon 3 ruokapäiväkirja

MAANANTAI

viikon 3 ruokapäiväkirjaTöissä 11.30-19.30

6.00 iso satsi puuroa heralla ja marjoilla sekä teetä kera gheen

9.00-10.30 treeni salilla

treenin aikana bcaa + malto ja treenin jälkeen palkkari

12.00 riisiä, kanaa ja vihanneksia

16.00 omena ja pähkinöitä

20.15 munakas, tomaattia ja ruusukaalia

vähän illemmalla vielä pari näkkäriä kalkkunaleikkeellä ja kurkulla

TIISTAI

viikon 3 ruokapäiväkirjaTöissä 9-17

6.00 munia, vihanneksia, hapankaalia ja teetä gheellä

11.30 kanasalaatti, jossa kanaa, avocadoa, salaattia, paprikaa, porkkanaa, ruohosipulia ja kurkkua

15.45 hera, omena ja pähkinöitä

18.30 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

21.00 näkkäriä kalkkuneleikkeellä ja kurkulla

KESKIVIIKKO

viikon 3 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-14.30

5.20 munia, vihanneksia ja teetä gheellä

11.00 spagettia, jauhelihakastiketta, fetajuustoa ja vihanneksia

14.00 hera ja pähkinöitä

15.45-17 Georgian Housessa 3 ruokalajin menu, tsekkaa ruuat tärkemmin täältä.

illalla söin vielä jonkun kevyen iltapalan, en muista mitä. Aika täysi olo oli monta tuntia raflaruuan jälkeen…

TORSTAI

viikon 3 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 munia, tomaattia, porkkanaa ja teetä gheellä

11.15 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

13.00 teen kanssa laskiaispulla

14.30 hera ja banaani

17.00 anoppilassa kaalilaatikkoa, pari ruispalaa juustolla sekä tomaatteja

20.30 näkkäriä kalkkunaleikkeellä ja marjoja

PERJANTAI

viikon 3 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-14

5.20 paistettuja munia, tomaattia ja teetä gheellä

11.15 picnicistä lohi-fetasalaatti

13.30 teetä, mandariini ja pähkinöitä

17.00 kaurapaahto kalkkunaleikkeellä ja kurkulla + teetä

20.00 banaanilettuja kookosmannalla

illalla vielä marjoja sekä näkkäriä kalkkunaleikkeellä ja vihanneksilla

LAUANTAI

viikon 3 ruokapäiväkirja8.00 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, omenaa ja teetä gheellä

12.00 subin 30 cm:n patonki

14.00 mukillinen cappucinoa ja muutama pala tummaa suklaata

17.00 smoothie, jossa banaania, avocadoa, marjoja, lehtikaalia, heraa ja kauramaitoa

20.00 pizzaa!!!!

SUNNUNTAI

viikon 3 ruokapäiväkirja9.00 kauraleipää avocadolla ja kalkkunaleikkeellä, marjoja, porkkanaa ja teetä gheellä

13.00 anoppilassa siskonmakkarakeitto

jälkkäriksi pannaria mansikkahillolla ja kermavaahdolla

16.00 teetä ja pala raakakakkua

18-19.30 Treeni Fit Tammistossa: yläkropan työntävät

20.30 mies oli tehnyt juotavan salaatin: kurkkua, lehtikaalia, salaattia, sitruunaa ja suolaa

21.15 keräilylautanen: kalapihviä, riisiä, nyhtökauraa ja lehtikaalia, kananmuna, tomaattia ja paprikaa

Tämä ruokapäiväkirja olikin vähän erilaisempi kuin hetkeen. Oli raflaruokaa, jälkkäriä, laskiaispullaa ja vähemmän treeniä. Olin taas viime viikolla niin tukossa etten uskaltanut mennä salille kuin parina päivänä. Luulen, että allergiaa se on, koska mitään muita oireita ei ole ollut. Mun sokeriton tammikuuhan karahti raflan jälkkäriin ja tuohon laskiaispullaan, mutta mitäpä pienistä. Aina voi jatkaa siitä mihin jäi. Lauantaina en sitten mitään makeaa syönytkään. Aika hyvin olen päässyt eroon lauantain herkkuhimoista! Olen myös tosi hyvin saanut pidettyä ruokahävikin pienenä ja kaikki on syöty tarkasti ennen pilaantumista. Siksi noita keräilylautasia tulee varmasti jatkossakin 😀 Avainsana on siisti jääkaappi, josta näkee ensisilmäyksellä kaiken mitä se sisältää.

Miltäs viikon 3 ruokapäiväkirja näyttää?

Edellinen postaus: Lauantaina syötiin raakakakkua

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

 

 

 

 

Georgian House – Ruokakerho kokoontuu

*Sisältää mainoslinkkejä

Georgian House

Georgian House – herkullista georgialaista ruokaa

Mä olen jo pitkään halunnut lanseerata ruokakerhon. Tai edes kuulua sellaiseen. Ehkä olettekin jo huomanneet, että ruoka näyttelee hyvin suurta osaa mun elämässä. Oi kun voisikin käydä useamman kerran viikossa (tai edes kuussa!) syömässä eri paikoissa, kokkailla kotona päivät pitkän ja leipoa kaikkea hyvää. Se olis mun unelma! Tämähän toisaalta toteutuisi vaihtamalla ammattia, mutta en tiedä olisiko se enää sama asia. Moni ei ehkä uskokaan kuinka paljon tutkiskelen Helsingin eri ravintoloita ja kulutan aikaa reseptien bongailuun ja suunnitteluun. Vielä kun riittäisi aikaa kaiken toteuttamiseen…On ehkä pakko voittaa lotosta! Sillä ratkeasi moni ongelma.

Noh, ehdotin Queen of everything -blogin Evelle vähän aikaa sitten yhteisen ruokakerhon perustamista ja treffattiin eilen asian tiimoilta ensimmäistä kertaa. Paikaksi valikoitui Georgian House Kurvissa hyvien liikenneyhteyksien päässä. Sinne oli niin helppo löytää, että jopa minä löysin perille ensi yrittämällä. Mun suuntavaisto kun ei ole mitään priimaa. Toistaiseksi meidän ruokakerhoon kuulumme vain me, mutta hakemuksia otetaan vastaan suosittelujen kera 😀 Toisaalta, en tiedä muistaako Eve enää koko ruokakerhojuttua.  Mä tiedän, että mulla on sokeriton tammikuu menossa, mutta poikkeuksiahan täytyy aina tehdä ja ravintola-aterian eteen uhraan mitkä tahansa sokerittomat sun muut.

Georgian House

Georgian House

Georgian House

Georgian House on pieni, rauhallinen (ainakin arkena klo 16 aikaan) ja tunnelmallinen paikka. Henkilökunta puhuu englantia, joten tähän kannattaa varautua pöytää varatessa. Ravintolasta löytyy lounasbuffa ja illat toimivat pöytävarauksella. Georgian Housesta olen ennen tätä käyntiä kuullut sekä hyvää että huonoa, mutta oma kokemukseni oli varsin positiivinen. Ruoka oli todella hyvää ja maukasta georgialaista ruokaa ja paikka viihtyisä! Taustalla soi georgialainen musiikki ja paikka oli sisustettu asianmukaiseen tyyliin.

Kolmen ruokalajin chef´s menu

Alkuruuaksi söimme Adzhapsandalin eli grillattua munakoisoa, paprikaa, tomaattia, vihreitä papuja, georgialaisia yrttejä sekä Adzaruli khacapuri eli lämmin juustoleipä kananmunalla. Tämä annos oli alkuruuaksi todella iso ja olin jo puolessa välissä aivan täynnä. Ruoka oli kuitenkin niin järjettömän hyvää, että sitä vain söi ja söi. Alkupaloihin kuului myös Machadi, joka on makeaa maissileipää, jonka päällä on vielä pinaatista ja juustosta tehty päällinen Pkhali. Kokonaisuudessaan alkupala oli todellinen hitti ja arvosanaltaan 5/5.

Georgian House

Georgian House

Georgian House

Pääruuaksi oletimme saavamme alkuruokaakin isomman satsin ruokaa, mutta toisin kävi. Alkuruokana tarjoiltiin Khinkali sian- ja naudanlihalla, jotka ovat siis taikinanyyttejä sian- ja jauhenlihatäytteellä. Olin varautunut todella isoon satsiin, mutta nyyttejä tuotiin pöytään vain kaksi per nassu. Esteettisesti ei kovin kaunis annos, mutta täyte oli todella maukasta ja kastike herkullista. Listan mukaan annokseen olisi kuulunut lisää leipää, mutta sitä emme pöytään saaneet. Arvosana 3/5.

Georgian House

Jälkiruokana saimme pöytään pienen ruskean pötkylän sekä georgialaisen leivoksen. Listan mukaan ruskea pötkylä oli Churchela ja se sisältää hasselpähkinää ja saksanpähkinää. Lisänä listan mukaan olisi tullut jäätelöä, mutta sitä ei meille tarjoiltu. Toisena jälkiruokana saimme maistella makeaa georgialaista leivosta nimeltä Qada. Tähän olisin kyllä kaivannut esimerkiksi sen jäätelön. Oman makuuni jälkkärit olivat hieman kuivia, mutta maukkaita kuitenkin.

Georgian House

Georgian House

Nuo menusta puuttuvat asiat hieman hämmensivät, mutta tokihan lista voi muuttua. Tämä kolmen ruokalajin kokonaisuus oli hyvä juuri näillä annoksilla. Ruokaa oli riittävästi, mutta ei liikaa ja kaikki maut olivat ihania. Eve otti ruuan kanssa georgialaista päärynälimonadia, joka oli mielettömän hyvää! Suosittelen ottamaan sitä juomaksi, jos menette joskus Goergian houseen syömään. Ravintolasta lähti kaksi tyytyväistä ja juuri sopivan täynnä olevaa naista. Kokonaisarvosanaksi koko menulle antaisin 3,5/5.

Onko Georgian House tai georgialainen ruoka teille ylipäänsä tuttua?

Offerillassa on tällä hetkellä Georgian Housen chef´s menu tarjouksessa kahdelle tai neljälle hengelle alkaen 49e. Tsekkaa tarjous tästä.

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Mitä hyvä ja kestävä parisuhde vaatii?

Viikon 47 ruokapäiväkirja – pikkusen rennommin

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJA

Jei, on perjantai ja aika laittaa viikon 47 ruokapäiväkirja ilmoille. Viime viikolla pidin treeneistä kevyen viikon. Ruokailut poikkesivat mun ”normaaleista” ruuista jonkun verran, koska viime viikolle oli buukattu parikin eri menoa. Pääsin siis nautiskelemaan oikein kunnolla dieetin ulkopuolisista sapuskoista. Teki muuten hyvää! Ai että mä tykkään ruuasta. Nam nam. Viime viikolla ruokavalioon hiipi myös Ehrmannin protskuvanukkaat, joista tuli kivaa uutta vaihtelua heran tilalle. Ja kyllähän tuo vanukas täyttää vatsaakin huomattavasti paremmin kuin hera. Viikonloppuna herkuteltiin perinteiseen tapaan ja sunnuntaina taas ruokaa oli inasen verran vähemmän, koska nukuin pitkään ja illalla piti mennä myös ajoissa nukkumaan. Olin ihan varma ettei paino tipu ollenkaan tällä viikolla, mutta toisin kävi. Ihan kiitettävästi tultiin vaakalukemissa taas alaspäin, vaikka syöpöttelinkin reilusti enemmän!

Tässäpä teille viikon 47 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät 🙂

MAANANTAI

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJATöissä 11-18

7.30 paistettuja munia, pinaattia, kurkkua, tomaattia ja paprikaa + teetä gheellä

12.00 puuroa, cashewpähkinäitä ja herukkasekoitusta

16.00 hera ja banaani

19.00 riisiä, kanaa ja vihanneksia (kuva alla)

21.30 pieni annos riisiä, nyhtökauraa ja vihanneksia (oli nälkä :D)

TIISTAI

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJA

Töissä 7.30-15.30

5.20 munia ja vihanneksia (kollaasissa väärä kuva…)

11.00 puuroa, cashewpähkinöitä ja herukkasekoitusta

15.00 hera ja banaani

17.15 A-lehtien influencer illassa feta-pinaattipiiras

19.15 salaattia, pari palaa, leipää, härän lihaa jne samaisessa tapahtumassa

kotona niin myöhään etten syönyt enää iltapalaa

KESKIVIIKKO

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJATöissä 7.30-14.30

5.20 munia ja vihanneksia + teetä gheellä + sitruunavesi

11.00 puuroa, marjoja, cashewtahnaa

15.30 banaani ja Ehrmannin suklaavanukas

19.00 kukkakaali-porkkanamuussia, kanakastiketta, paprikaa ja tomaattia

21.15 pari hapankorppua kalkkunaleikkeleellä

TORSTAI

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJA

Töissä 7.30-16.00

5.20 paistettuja munia, tomaattia ja teetä gheellä

11.00 kukkakaali-porkkanamuussia ja seitä

14.30 mustaviinimarjoja ja protskuvanukas

18.45 ravintola Vltavasssa alkuruuaksi vuohenjuustosalaatti, pääruuaksi kuhaa ja peruna-pekonisknöödeleitä ja jälkkäriksi lämmintä suklaakakkua, cappucinojäätelöä ja vadelmamelmaa. Järjettömän hyvää!

Ja taas kotona niin myöhää, että kömmin suoraan sänkyyn…

PERJANTAI

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJATöissä 7.30-15

5.20 paistettuja munia, tomaattia, paprikaa ja teetä gheellä

11.00 puuroa mansikoilla ja maapähkinävoilla

14.00 hera ja banaani

15.30-17 hieronta

18.30 spagettia, jauhelihakastiketta, ravintohiivatiutaleita ja paprikaa

21.00 hapankorppua kalkkunaleikkeleellä ja kurkulla

LAUANTAI

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJA

10.30 munakas, jossa sipulia, kalkkunaleikkettä ja munia, lisäksi kasa vihanneksia + teetä gheellä

14.00 muutama pieni riisipiirakka kalkkunaleikkeellä + suklaavanukas

17.00 kauraleipää päällisillä + kaksi Maraboun keksiä

19.30 kolme palaa pizzaa

jäätelöä töllöä katsellessa

SUNNUNTAI

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJA11.00 kauraleipää juustolla ja paistetulla munalla, mustaviinimarjoja, porkkanaa ja teetä gheellä

14.30 perunaa, jauhelihakastiketta, avocadoa ja salaattia anoppilassa

jälkiruuaksi marjarahkaa

16.00 teen kanssa pipari

18-20 salilla vetävät lihasryhmät

treenin aikana malto + eaa ja jälkeen palkkari

21.30 riisiä, jauhelihakastiketta ja kauraleipä kalkkunaleikkeellä

Liikuntaa ei kauheasti viime viikolla tullut. Joinain päivinä tein kotona lihashuoltoa ja sunnuntaina palasin takaisin salitreenien pariin. Teki ihan hyvää pitää taas kevyttä viikkoa niin kroppa saa levätä rauhassa ja minäkin pääsin tekemään jotain muutakin kuin asumaan salilla. Ja dieetinkin osalta teki hyvää poiketa tutuiksi tulleista kuvoista. Alkoi nimittäin ilmassa olemaan jo pienoista kyllästymisen tunnetta…

Miltäs viikon 47 ruokapäiväkirja näyttää?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Junttimakuaisti – olenko ainoa?

junttimakuaisti

Mulla on selkeästi junttimakuaisti! Mitä hienompi rafla niin sitä varmemmin en pidä ruuasta. Tykkään eniten perusruuista ja enemmän sellaisesta äijäruuasta, kuten burgereista, pizzasta ja pihveistä. Mitä yksinkertaisempaa ruokaa sitä varmemmin pidän siitä. Käytiin duuniporukalla reilu viikko sitten Tikkurilassa Mamma mozzassa syömässä. Tilasin hampurilaisaterian ja se oli varmasti yksi parhaista koskaan syömistäni burgereista. Hyvät perusmaut, täydellisesti paistettu pihvi ja erinomaiset ranet. Täysi napakymppi!

Seuraavana päivänä käytiin aikuistubettajien kesäpiknikin jälkeen miehen kanssa syömässä Tomi Björckin Brondassa. Odotukset olivat korkealla, mutta pettymys suuri. Mies tilasi meille kolme täysin erilaista annosta: tytölle hampurilaisaterian, itselleen jänispastaa ja minulle lohta bastilaisittain (?). Lohiannokset eivät ole koskaan pettäneet tähän mennessä, mutta nyt meni niin metsään kuin vain voi mennä. Jänispasta oli ihan ok ja tytön hampurilainen ihan huippuluokkaa! Mä en rehellisesti sanottuna pystynyt syömään edes annostani loppuun, koska siinä vallitsi joku todella outo maku. Brondaa on kehuttu kovasti, joten tulin siihen tulokseen että mulla on vain junttimakuaisti, joka eivät arvosta tällaista ruokaa ollenkaan. Ei vain uppoa. Hintataso on sen verran korkea etten lähde enää Brondaan kokeilemaan onneani. Menköön ne joiden makuhermot ovat hienostuneemmat. Mä metsästän edelleen yksinkertaisempia makuja, jotka sopivat mulle 🙂

Onko täällä muita simppeliä ruokaa arvostavia?

Alla video kyseiseltä päivältä, enjoy!

Lapset ravintolassa – uhka vai mahdollisuus?

lapset ravintolassa

Tästä kaikki sai alkunsa

Luin vähän aikaa sitten Hanna Sumarin paljon kritiikkiä aiheuttaneen postauksen lasten ravintolavierailuista. Voit lukea postauksen täältä, jos olet siltä vielä onnistunut välttymään. Me ollaan käyty tytön kanssa ravintoloissa syömässä ihan pienestä pitäen. Joskus on mennyt hyvin ja joskus niin huonosti, että välillä on käyty ulkopuolella jäähdyttelemässä. Meidän tyttö on todella eloisa ja energinen pakkaus ja välillä olen miettinyt, että olisi oikeasti voinut mennä paljon huonomminkin! Me ei ylipäätään käydä ravintolassa syömässä kovin usein. Jos sanon, että kerran kuukaudessa, niin sekin on varmasti liioittelua. Kerran kahdessa kuukaudessa saattaa olla lähempänä totuutta.

Lapset ravintolassa – vanhempien vastuu

Mun mielestä on tärkeää mennä yhdessä lasten kanssa ravintolaan ja muutenkin liikkua julkisilla paikoilla, koska niissähän sitä käyttäytymistä ja tapoja opetellaan. Olen ehdottomasti samaa mieltä Hannan kansa siitä, että on vanhempien velvollisuus valvoa ettei lapsi häiritse ravintolassa muita ruokailijoita. En minä itsekään haluaisi syödä kiljuvan ja riehuvan kakaralauman keskellä sen kerran kun raflaan pääsen. Ymmärrän sen, että aikuiset mielellään keskittyisivät keskustelemaan yhdessä ja viettämään laatuaikaa ravintolassa, mutta jos sinne otetaan lapset mukaan niin on myös huolehdittava etteivät he häiritse muita. Ei voi keskittyä vain itseensä tai kännykkäänsä, koska siitä ei yleensä hyvää seuraa. Muistan erään kerran, kun meidän tyttö oli ehkä vuoden ikäinen. Tyttö meni hetkeksi hoitoon miehen siskolle että me pääsimme viettämään kahdenkeskistä aikaa. Mentiin miehen kanssa ravintolaan syömään ja mites kävikään? Jouduttiin neljän perheen keskelle syömään ja jokaisen perheen lapset pitivät kauheaa mekkalaa ja juoksentelivat ympäriinsä. Se siitä rauhallisesta illallisesta ilman lasta. Seuraavan kerran osattiin varata pöytä sellaisesta ravintolasta, jossa saatiin olla ihan rauhassa.

lapset ravintolassa
Tyttö tunki kätensä hylkeen suun eteen niin, että kaikki vedet roiskuivat vieressä istuneen naisen päälle. Sen siitä saa kun keskittää huomionsa jonnekin muualle….(tarkoitin itseäni)

Kuka valitsee ruuat?

Sitä minä en ymmärrä ettei lapsi saisi itse valita ruokaansa ravintolassa. Toki jos lapsi on kovin pieni niin hän ei osaa tällaista valintaa tehdä, mutta noin 4-vuotiaasta ylöspäin lapsi kyllä tietää mistä pitää ja mistä ei. Me kerrotaan tytölle aina mitä on vaihtehtoina ja niistä hän valitsee mieleisensä. Tällaiset valinnat ovat Sumarin mukaan lapselle liian vaikeita! Eihän ravintolassa herranjumala sentään mistään suomen ulkopolitiikasta päätetä vaan siitä mitä lapsi haluaa syödä. en ihan ymmärtänyt ajatusta tämän ympärillä. Mielestäni huomattavasti fiksumpaa antaa lapsen päättää ruoka, jonka hän varmasti syö kuin tilata sellaista, joka jää syömättä. Se on sekä kallista että epäekologista (<- onko tuo edes sana :D). Ihan hyvin on onnistunut ainakin meillä ravintolareissut niin että tyttö saa itse valita annoksensa. Sama pätee myös buffetissa. Kysyn mitä hän haluaa ja hän valkkaa sieltä asiat, joista pitää. En minäkään ilahtuisi, jos joku päättäisi minun puolestani mitä lautaselleni laitetaan. Todennäköisesti osa jäisi syömättä.

Lapset ravintolassa – aina ei mene niin kuin suunnittelit

On totta, että lapset saattavat välillä käyttäytyä aikuisten mielestä huonosti, mutta täytyy muistaa että he ovat lapsia. Hei eivät toimi samalla tavalla kuin aikuiset. Energiaa piisaa ja se täytyy purkaa johonkin. Joskus se purkautuu väärässä paikassa ja väärällä tavalla. Näitä tilanteita vain ei voi ennustaa etukäteen. Mun mielestä aikuisen ihmisen on ihan turha mennä pahoittamaan mieltään ravintolaan, joka on tarkoitettu myös lapsiperheille. Jos ei pidä lapsista tai ei halua että kukaan häiritsee ruokailua, kannattanee valita ravintola jonne lapset eivät ole tervetulleita (niin surulliselta kuin se kuulostaakin). Lasten kanssa nimittäin saattaa sattua mitä vain. Ihan mitä vain. Vaikka kuinka yrittäisi, toivoisi ja ohjeistaisi.

Minkälaisia kokemuksia teillä on lasten kanssa ravintolassa syömisestä?

Viikon 24 ruokapäiväkirja – vähemmän lihaa

viikon 24 ruokapäiväkirja

Viikon 24 ruokapäiväkirja on täällä, jipikaijee! Tuunasin äsken viime viikon ruokakapäiväkirjan kuvia kollaasiin ja huomasin, että yksi jos toinenkin kuva on kateissa. Onneksi mulla on suurin piirtein kaikki jo valmiina ylhäällä ja muistan muutenkin helposti mitä olen milloinkin syönyt. Viime viikollahan aloin vähentämään lihan ja kanan syöntiä ja onnistuin siinä suht hyvin. Ei ole tarkoituskaan alkaa kasvissyöjäksi, kokeilen vaan miltä tämä tuntuu. Mieluummin hyvää lihaa harvemmin kuin halpiskamaa päivittäin, eiks jeh? Onko teistä muuten moni kasvissyöjiä? Jos olet kasvissyöjä, mikä on lempiruokasi?

Pidemmittä puheitta, viikon 24 ruokapäiväkirja olkaapa hyvät 🙂

MAANANTAI

viikon 24 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30 – 15

5.20 pari palaa patonkia kinkulla, juustolla ja paprikalla + teetä

9.00 omena ja teetä

11.15 Picnicin kana-chimichurrubowl

14.15 riisikakkuja + banaania (koska piti mennä treeneihin, mutta en mennyt)

18.00 spagettia ja jauhelihakastiketta, fetajuustoa, tomaattia ja viinirypäleitä

jälkkäriksi 3 kaverin vegaanijätskiä

21.00 kauraleipää juustolla ja paistetulla munalla

TIISTAI

viikon 24 ruokapäiväkirja

Töissä 10-18

7.00 kauraleipää päällisillä + teetä

9.50 Picnicin vihersmoothie

13.00 spagettia, jauhelihakastiketta, tomaatteja ja riisipiirakka

16.00 protskupatukka ja teetä

19.00 samaa kuin lounaalla

21.00 vastapaistettu sämpylä kinkulla ja juustolla

KESKIVIIKKO

viikon 24 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15

5.20 sämpylää juustolla, kinkulla ja tomaatilla + teetä

9.00 kuppi teetä

11.15 lohta, riisiä ja vihanneksia

14.15 puuroa ja marjoja

treeni 15.45-17.30: tempaushommia ja tunnin mobbaussessio

18.45 vihannessosekeittoa

21.00 sämpylä lohella

TORSTAI

viikon 24 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-16

5.20 sämpylää lohella, juustolla ja tomaatilla + teetä

9.00 teetä ja elovena -patukka

11.15 vihannessosekeittoa ja lohta

14.15 puuroa ja nutisalin jogurttisekoitusta

18.00 riisiä ja lohta + vihanneksia

21.00 sämpylä vihanneksilla

PERJANTAI

viikon 24 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-16

5.20 sämpylä juustolla, kananmunalla ja paprikalla + teetä

9.00 teetä ja ehrmannin prodevanukas + nutisalin jogurttisekoitusta

11.15 lohta, riisiä ja porkkanoita

15.00 puuroa ja nutisalin jogurttisekoitusta

17-19 Talmassa kiipeilemässä

20.00 Mamma mozzassa salaattipöytä + burgeriateria ja lasi valkkaria

LAUANTAI

viikon 24 ruokapäiväkirja10.00 ruisleipää avocadolla ja tomaatilla

13-15 aikuistubettajien piknikillä patonkia, viinirypäleitä, suklaata ja kirsikkatomaatteja

16.30 Brondassa joku lohiannos (ei vakuuttanut)

18-20 kotona yksi keksi, patonkia ja muutama pala suklaata

21.00 ruisleipään tehty burgeri

SUNNUNTAI

viikon 24 ruokapäiväkirjaJärkyttävä väsymys koko päivän, ei juuri ruoka maistunut

9.30 paahtoleipää juustolla ja paistetulla munalla + teetä

13.00 Mustikkapullapuuroa

14-16 päiväunet

17.00 smoothie, jossa avocadoa, banaania, marjoja, heraa ja kauramaitoa

19.00 kolmen munan munakas ja vihanneksia

20.00 loput 3 kaverin vegaanijädestä

Keskiviikon tienoilla aloin miettimään josko kokeilisin vähentää lihan syöntiä. Alkuun on ainakin todella vaikeaa keksiä mitä söisi ja proteiinin saanti joinain päivinä huolettaa. Ja ei, en halua syödä papuja, koska en pidä niistä. Tarkoitus oli viime viikolla kokeilla tehdä kasvislasagnea itse, mutta en ehtinyt enkä jaksanut. Koko loppu viikon olin todella väsynyt ja sunnuntainakin lähinnä nukuin. Huomasin heti, että lauantaina olin herkutellut mm. suklaalla. Olo oli krapulainen ja väsynyt, joskin ilman alkoholia. Mutta näillä mennään! Juhannuksen aion ottaa syömisten ja juomisten osalta ihan rennosti. Viime juhannuksenakin vedin viinipullon ihan yksinään huiviini. Joskin pullolla oli koko vain 2,5 dl 😀

Miltäs näytti viikon 24 ruokapäiväkirja?

Korkeanpaikan kammoinen Talmassa

korekanpaikan kammoinen

Kuinka moni teistä on korkeanpaikan kammoinen? Minä nimittäin olen ja vahvasti olenkin! Huomasin sen joskus vuosi sitten, kun olin aamulenkillä kiipeämässä Puijon rappusia ylös. Vilkaisin alas ja yhtäkkiä minua alkoi huimaamaan todella paljon. Jouduin tulemaan todella rauhallisesti rappusia alaspäin koko ajan molemmilla käsillä kaiteista kiinni pitäen. Tuosta päivästä lähtien kaikki korkeat paikat ovat saaneet samanlaiset ”oireet” aikaiseksi. Minun tekee jopa pahaa mökille mennessä ylittää junaradan siltä, jonka askelmat on paksua metalliverkkoa. Niistä kun näkyy läpi maahan. Hyi olkoon! Saa nähdä kuinka käy taas tämän kesän Lintsin ja Särkänniemen reissuilla. Joko saan jäädä tytön kanssa possujunaan puksuttamaan koko päiväksi.

korekanpaikan kammoinen

Päätettiin lähteä duuniporukalla Talman kiipeilypuistoon yhteistä aikaa viettämään. Olin ihan innoissani reissusta, kunnes näin mihin olen oikeastaan ryhtynyt! Korkeimmat tasot olivat noin 12 metrin korkeudessa ja matalimmat noin parissa metrissä. Korkeuksissa pitäisi vielä tasapainoilla ja ylittää erilaisia esteitä. Rehellisesti sanottuna jännäkakka ei ollut kovin kaukana. Vein ensimmäisen tason läpi ihan paniikissa ja meinasin jo pariin kertaan kääntyä takaisinpäin. Jatkoin kuitenkin eteenpäin sitkeästi, koska kaikki muutkin mennä viipelsivät esteeltä toiselle. Yllättäen huomasin etten ehtinyt edes miettimään omaa pelkoani, koska keskityin niin paljon esteiden ylittämiseen ja erilaisilla palikoilla tasapainoilemiseen! Homma oli oikeasti niin hauskaa, että mietin jo eilen pitäisikö alkaa kiipeilemään ihan säännöllisesti, kun sellainenkin mahdollisuus on ihan lähellä. Tuskin olisi huono harrastus 😉 Taidan lisätä kesän bucket listille myös toisen reissun Talmaan yhdessä perheen kanssa! Siellä oli nimittäin ihan pienillekin lapsille oma ratansa.

korekanpaikan kammoinen

korkeanpaikan kammoinen

korkeanpaikan kammoinen

Kiipeilyn jälkeen huristeltiin takaisin Tikkurilaan ja mentiin Mamma mozzaan syömään. Epäilin alkuun hieman pientä paikkaa, mutta ihan turhaan! Ruoka oli mielettömän hyvää eikä todellakaan mitään kallista. Söin itse burgerin, joka kipusi ainakin top 3 kaikista syömistäni hampurilaisista! Suunniteltiin jo seuraavaa duuniporukan aktiviteettia ja ehkäpä mennään seuraavaksi ratsastamaan tai testaamaan huonepakopeliä. Ihan huippua, kun on jengi jonka kanssa kokeilla kaikkea uutta 🙂

Alla video meidän reissusta, enjoy! Muita mun videoita pääset katselemaan täältä. Oletteko te käyneet koskaan Talmassa? Onko siellä ruudun toisella puolella joku muukin korkeanpaikan kammoinen?

Lauantaipäivä mun matkassa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime lauantaina heräsin jumalattomaan päänsärkyyn, joten jo perjantai-iltana laitoin kellon soimaan seitsemäksi lauantaiaamuna. Tiesin, että väsyttää mutta tärkeintä oli testata kärsisinkö taas päänsärystä. Kellon pärähtäessä soimaan olin tikkana ylhäällä. Väsytti toki vähän, mutta pää oli kunnossa ja mieli kirkas. Muu perhe tuhisi sängyssä täyttä häkää, joten vetäisin hiljaa makkarin oven kiinni, laitoin villatakin päälle ja hipsuttelin aamupesuille. Pesujen jälkeen laitoin kahvin tippumaan ja paistoin aamupalaksi munia ja pilkoin kylkeen vähän vihanneksia.

Processed with VSCO with c1 preset

Ehdin syödä aamupalan ja katsoa pari jaksoa Downsiftaajia ennen kuin mies heräsi. Laitoin pyykinpesukoneen päälle ja siivoilin keittiötä. Tyttö kömpi vihdoin sängystään ja veti saman tien prinsessamekon päälle. Laitoin hänelle aamupalan ja lastenohjelman pyörimään. Päätettiin, että lähdetään päivällä ravintolaan syömään, koska löysin edellisenä päivänä lahjakortin, joka olisi voimassa enää viikon. Aina pitää jättää viime tippaan! Mies ilmoitti lähtevänsä salille yhdeksitoista, joten kaivelin lenkkikamat kaapista ja lähdin juoksulenkille.

Processed with VSCO with c1 preset

En ole juossut pitkään aikaan, joten päätin aloittaa kevyesti. Juoksin minuutin ja kävelin kaksi minuuttia. Alkulenkistä mua vastaan juoksi blogin lukija, joka pysähtyi hetkeksi juttelemaan. Ihanaa, että pysähdyit! Tuli todella hyvä mieli ja koko lenkki sujui kevyin askelin. Lenkille tuli kestoa 50 minuuttia ja kotona tein vielä vatsat ja venyttelin. Kylläpä muuten teki hyvää hikilenkki heti aamusta!

Processed with VSCO with c1 preset

Treenin jälkeen kaivelin silitysvehkeet kaapista ja silitin paidan, jonka päätin laittaa raflaan päälle. Totesin, että silitys on varsin hauskaa puuhaa ja mietin pitäisikö alkaa silittämään kaikki vaatteet….Vaan mistä aika siihen? Ennen silitin kaikki petivaatteet, mutta nykyään en ole jaksanut. Päätin alkaa silittämään ainakin petivaatteet, koska se fiilis kun pääset silitettyihin ja pehmeisiin petivaatteisiin, on aivan mahtava!

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Söin välipalaksi omenaa ja mantelivoita ja samalla inspiraation blogipostaukseen. Olin miettinyt etten postaisi ollenkaan lauantaina,  mutta vision iskiessä halu kirjoittaa vei voiton. Postauksen jälkeen etsin hetken uusia reseptejä testattavaksi ja leikin tytön kanssa. Laitettiin kamat kasaan meidän raflareissua varten. Mies tulikin saman tien ja lähdettiin viemään tyttö miehen siskon Le hoitoon hetkeksi. Hypättiin Munkkiniemessä bussiin ja köröteltiin täpötäydessä bussissa Kamppiin ravintola Coloradoon Simonkadulle.

picsart_09-25-01-04-10

En edes muista millon oltais käyty kahdestaan jossain. Jos saadaan tyttö hoitoon jonnekin niin mennään usein juuri syömään tai ollaan kotona kahdestaan, laitetaan ruokaa ja katsotaan leffaa. Baariin ei lähdetä koskaan kahdestaan. Ei vaan osata olla siellä eikä kumpikaan oikeastaan halua lähteä. Mukavampaa olla kahdestaan silloin harvoin kun siihen on tilaisuus! Tilattiin alkuruuaksi Southwest railroad trip, jossa oli makkaraa, pekoniin käärittyjä jättiravunpyrstöillä ja tuorejuustolla täytettyjä tulisia jalopenoja, cheddarjuustolla ja pekonilla täytettyjä perunankuoria, porsaan baby back-kylkiriviä, maissilastuja, bbq-soossia ja tomaattisalsaa. Me ollaan melkoisia suursyömäreitä molemmat, joten tämmönen satsi oli meille pala kakkua 😀

Processed with VSCO with c1 preset

Pääruuaksi tilattiin Fajitas lajitelma kahdelle, jossa oli tortilloja, paistettua sipulia ja paprikaa, jalapenoja, guacamolea, ranskankermaa, tomaattisalsaa, kanan rintafileetä, jättiravunpyrstöjä sekä naudan lihaa. Tämä setti oli todella hyvää! Onnistuin tosin kaivamaan jostain haarukkaani todella tulisen chilin ja sitä poltetta yritettiinkin sit hetki saada pois 😀 Jälkiruokaa ei jaksettu enää ottaa, joten kipitettiin bussiin ja haettiin tyttö matkaan.

Processed with VSCO with c1 preset

Kotona mietin menisinkö hetkeksi päiväunille ennen saunaa vai mitä tekisin. Päädyin silittämään olohuoneeseen uudet Vallilan verhot, jotka ovat odottaneet ripustamista jo hetken. Mietittiin hetki mitä tehtäisiin ruuaksi sanan jälkeen, laitettiin kamat kasaan ja paineltiin saunaan. Meillä kun ei ole omaa saunaa niin käydään aina lauantaisin taloyhtiön saunassa omalla vuorolla. Seuraavassa asunnossa on satavarmasti oma sauna! Saunan jälkeen lueskelin hetken blogeja ja päätin lähteä ostamaan kaupasta vichyä ja yhden siiderin Haluatko miljonääriksi-ohjelmaa varten. Joskus vaan tekee mieli sidukkaa! Mietin kaupassa pitkään minkä sidukan ottaisin. Päädyin alkoholittomaan mansikka-limeen ja marssin kassalle, jossa myyjä kysyi multa paperit. Olin vähän aikaa kuin puulla päähän lyöty ja sanoin, että toihan on alkoholiton…Hän repesi nauramaan ja kyllä muakin siinä vähän hymyilytti. Totesin ettei mulla mitään papereita olisi matkassa ollutkaan. No, onneksi ei tarvinnut yhden siiderin takia lähteä papereita hakemaan 😀 Kotimatkalla jäin suustani kiinni, kun useampi naapuruston perhe oli kokoontunut lapsineen pihalle. Meillä on tosi kivoja tyyppejä naapureina ja aika usein jutustellaan porukalla lasten leikkiessä omia leikkejään. Ollaan monesti mietitty, että pitäisi kantaa pihalle pöydät ja tuolit ja keittää kahvit. Ei huono idea ollenkaan! Onni on loistava naapurusto 🙂 Kotona mies oli taikonut meille espanjalaisen munakkaan ruuaksi. Vitsi miten hyvää toisen tekemä ruoka onkaan! Mies oli tytön kanssa närpinyt ruuan jo niin pahasti ettei mun kuvaamisesta tullut mitään. Olin ajatellut laittavani reseptin jakoon, mutta se jäi nyt toiseen kertaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katsottiin tytön hyppyesitystä ja Haluatko miljonääriksi. Mies on kunnon turhan nippelitiedon mestari ja loisti taas tiedoillaan. Aina se meuhkaa miten kilpailijat eivät tiedä mitään, mutta ei silti halua itse ilmoittautua mukaan! Taidan ilmottaa se salassa…Litkin ohjelmaa katsoessa siiderini ja maistettiin uutta Ben&Jerry’siä. Hitsi miten hyvää oli tämäkin maku! Kahvin makuista jäätelöä ja seassa suklaapaloja ja vaahtokarkkikastiketta. Taisi olla jotain kinuskikastikettakin 😉

Processed with VSCO with c1 preset

Aika pian paineltiin tytön kanssa hampaiden pesulle ja lukemaan iltasatua. Mä kun en jaksa viikonloppunakaan valvoa paljon yli kymmenen….

 

Näin olen syönyt viime aikoina

PicsArt_08-30-02.37.26

Ruokapäiväkirja-tyyppinen postaus taisi jäädä tekemättä kokonaan viime viikolla Kreetan matkan aikana, joten tässäpä tulee taas vähän pidemmältä ajalta infoa. Ruokavalio on pysynyt aika lailla samanlaisena ennen matkaa ja matkan jälkeen. Ehkä aavistuksen verran rennompi olen ollut senkin suhteen reissusta palattuani. Syön taas asioita, joita kulloinkin mieleni halajaa, joten leipääkin olen aina välillä mussuttanut. Mulla on myös ruokakaappien osalta menossa kunnon konmarinointi, mutta en halua heittää hyvää ruokaa kuitenkaan roskiin. Siispä olen systemaattisesti tyhjentänyt purkkeja ja purnukoita ja valmistanut niistä ruokaa. Meillä on kaapeissa ihan liikaa mm. erilaisia puurohiutaleita, riisejä sekä pastoja. Varmasti vähempikin riittäisi!

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Matkan aikana ruokailurytmi pysyi aika lailla samana joka päivä. Aamulla aamiainen hotellin buffetissa, päivällä ehkä jätski (jos teki mieli), iltapäivällä noin yhden kahden aikaan välipala huoneen keittiössä, illalla ravintolassa ja iltapalaa sitten myöhemmin, jos sattui olemaan vielä nälkä. Usein ei ollut. Hotellin aamiaisella yhdeksän aikaan söin yleensä sen verran reilummin, että pärjäsin sinne yhteen tai kahteen ihan helposti. Välipalalla keitettiin usein munia ja siihen lisäksi leipää, vihanneksia, puuroa, pähkinöitä ja hedelmiä. Illallisella sitten juuri sitä mitä mieli teki. Nähtävästi onnistuin syömään suhteellisen siististi, koska lomakiloja en kantanut matkassani kotiin ainuttakaan. Toki reissussa myös liikuttuun ja treenattiinkiin! Jälkkäriä ei otettu yhtenäkään päivänä ravintolassa, vaan käytiin ostamassa jätskit halukkaille kaupasta. Pari kertaa pyörähdettiin myös aivan ihanassa leipomossa, jossa oli tarjolla jos jonkinlaista kakkua ja leivosta sekä todella hyvää jäätelöä!

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Reissun jälkeen mun loma jatkuu edelleen ja olen saanut nukkua pitkään. Se taas tietää sitä, että hereilläolo aikaa on vähemmän eli yksi ateriakin on tippunut automaattisesti pois päivästä. Näin vapaalla mä touhuan yleensä aika paljon kotona ja unhdan syödä. Reissun jälkeen treenimotivaatiokin on ollut niin kova, että tasainen ateriarytmikin on ollut pakko pitää matkassa. Mielestäni olen onnistunut varsin hyvin! Aina toki löytyy parannettavaa, mutta tällä hetkellä kaikki tuntuu olevan suurinpiirtein kohdallaan 🙂

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Mitäs teidän ruokarintamalle kuuluu?

Kreetalla tuetaan lähiruokaa, Suomessa ei?

Processed with VSCO with c1 preset

Ollaan käyty täällä Kreetalla syömässä raflassa joka ilta, kävelty ympäriinsä ja välillä poikettu pikkuisiin kauppoihin ja ”supermarketteihin”. Nämä Kreetan ihmiset osaavat todella ruuanlaiton taidon ja järjestään kaikki ruoka on ollut todella hyvää. Raaka-aineet ovat tuoreita eivätkä taatusti sisällä mitään skeidaa. Kaikki on freesiä, vasta pyydettyä, luomua ja lähellä tuotettua. Hotellin lähellä on tila, jossa kasvatetaan suurissa kasvihuoneissa vesimeloneita, joita tarjoillaan ravintoloissa asiakkaille ennen laskua. Hunaja, fisut, vihannekset ja oliiviöljy on paikallista. Monella liikkeen pitäjällä on lähistöllä oma tila, jossa tuotetaan raaka-aineita esimerkiksi saippuan ja maustetun hunajan valmistukseen. Täällä on nähtävillä paljon paikallisten kädenjälkeä ja paikallisuutta arvostetaan ja tuetaan selvästi.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Se mihin olen kiinnittänyt huomiota, on hinta. Täällä paikalliset ja lähellä tuotetut raaka-aineet ovat edullisia ja kaikkien saatavilla. Sen sijaan kaukaa tuodut karkit, jäätelöt ym ovat melkeinpä samoissa hinnoissa kuin Suomessa. Täällä paikallisuudesta ollaan todella ylpeitä niin kuin kuuluu ollakin! Me oltiin ihan ihmeissämme ensimmäisinä päivinä miten paljon täällä oikeasti käytetään paikallisten omia tuotteita. Minusta on aika surullista, että Suomessa lähellä tuotettu ruoka on melkeinpä elitististä ruokaa. Sitä voivat ostaa vain ne, joilla on varaa ja lähiruoka on paikka paikoin todella kallista! Täällä taas asia on päinvastoin. Jos Suomessa menee Prismaan ja ottaa käteen salaatin, joka on tuotu Espanjasta, on se taatusti kolme kertaa halvempaa kuin naapuritilalla kasvatettu vastaava tuote. Tuossa tilanteessa se lähellä tuotettu kyllä jää sinne laariin odottamaan pulleamman kukkaron omaavaa isoa herraa. En ymmärrä miten tämä voi mennä näin? Eihän Suomessa kukaan voi kannattaa lähellä tuotettua ruokaa, kun ulkomaista saa kolme kertaa halvemmalla. Luulisi, että jo kuljetuskustannuksissa säästettäisiin tuo korkea hinta naapuritilalta vs ulkomailta? Vai ollaanko Suomessa vain liian ahneita? Byrokratiakoukeroita? Asioita joita ei tavallinen kansalainen ymmärrä?

Oletteko huomanneet saman asian? Ajatuksia?

Kuvissa paikallista tonnikalaa, doradoa sekä mereneläviä.

Petollinen buffet

2016-08-23 02.52.35 1

En oikein koskaan ole ymmärtänyt käsitettä ”koko rahan edestä”, varsinkaan kun kyse on ruuasta. Syödään koko rahan edestä, koska ruokaa on tarjolla yllin kyllin ja onhan siitä maksettu. Olen itsekin syyllistynyt tähän ajatukseen monta kertaa. Tuntuu rahan haaskaukselta syödä vain ”normaalimäärä” kun ruokaa on tarjolla samalla rahalla paljon enemmän kuin ravintolassa, jossa nenän eteen kannetaan vain yksi lautasellinen ruokaa. Eilen päädyttiin syömään hotellin ravintolaan johon oli katettu kreikkalaista perinneruuista koottu buffet. Arvatkaa miten kävi….? Söin niin kuin ruoka olisi loppumassa koko maailmasta!

2016-08-23 02.52.30 1

2016-08-23 02.52.33 1

Tarjolla oli ihanaa gyroslihaa pitalla, possusouvlakia (erittäin hyvin maustettua possua vartaassa), moussakaa, erilaisia salaatteja, turskaa, tsatsikia, jälkkäreitä ja vaikka mitä! Kuola valuen kuljin pitkin linjastoa ja mietin mitä kaikkea haluaisin maistaa. Eikä se tosiaan jäänyt yhteen lautaselliseen! Ehei, söin todellakin koko rahan edestä ja kosto siitä oli hirmuinen. Yö meni pyöriessä ylitäyden vatsan kanssa, jääkaapilla vesipullolla ravatessa, heräillen ja painajaisia nähden. Ahneella oli paskainen loppu, sillä tänään olen ollut todella järjettömän väsynyt. Aamiaisilla oon sentään vähän hillinnyt itseäni, mutta syönyt varmasti niilläkin ihan liikaa. Noh, kerrankos sitä ollaan lomalla!

2016-08-23 02.52.32 1

Processed with VSCO with c1 preset

Mutta ruoka buffetissa oli silti todella hyvää ja sitä todellakin oli riittävästi 😀

Ps. Ei ikinä enää…