Viikon 47 ruokapäiväkirja – pikkusen rennommin

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJA

Jei, on perjantai ja aika laittaa viikon 47 ruokapäiväkirja ilmoille. Viime viikolla pidin treeneistä kevyen viikon. Ruokailut poikkesivat mun ”normaaleista” ruuista jonkun verran, koska viime viikolle oli buukattu parikin eri menoa. Pääsin siis nautiskelemaan oikein kunnolla dieetin ulkopuolisista sapuskoista. Teki muuten hyvää! Ai että mä tykkään ruuasta. Nam nam. Viime viikolla ruokavalioon hiipi myös Ehrmannin protskuvanukkaat, joista tuli kivaa uutta vaihtelua heran tilalle. Ja kyllähän tuo vanukas täyttää vatsaakin huomattavasti paremmin kuin hera. Viikonloppuna herkuteltiin perinteiseen tapaan ja sunnuntaina taas ruokaa oli inasen verran vähemmän, koska nukuin pitkään ja illalla piti mennä myös ajoissa nukkumaan. Olin ihan varma ettei paino tipu ollenkaan tällä viikolla, mutta toisin kävi. Ihan kiitettävästi tultiin vaakalukemissa taas alaspäin, vaikka syöpöttelinkin reilusti enemmän!

Tässäpä teille viikon 47 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät 🙂

MAANANTAI

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJATöissä 11-18

7.30 paistettuja munia, pinaattia, kurkkua, tomaattia ja paprikaa + teetä gheellä

12.00 puuroa, cashewpähkinäitä ja herukkasekoitusta

16.00 hera ja banaani

19.00 riisiä, kanaa ja vihanneksia (kuva alla)

21.30 pieni annos riisiä, nyhtökauraa ja vihanneksia (oli nälkä :D)

TIISTAI

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJA

Töissä 7.30-15.30

5.20 munia ja vihanneksia (kollaasissa väärä kuva…)

11.00 puuroa, cashewpähkinöitä ja herukkasekoitusta

15.00 hera ja banaani

17.15 A-lehtien influencer illassa feta-pinaattipiiras

19.15 salaattia, pari palaa, leipää, härän lihaa jne samaisessa tapahtumassa

kotona niin myöhään etten syönyt enää iltapalaa

KESKIVIIKKO

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJATöissä 7.30-14.30

5.20 munia ja vihanneksia + teetä gheellä + sitruunavesi

11.00 puuroa, marjoja, cashewtahnaa

15.30 banaani ja Ehrmannin suklaavanukas

19.00 kukkakaali-porkkanamuussia, kanakastiketta, paprikaa ja tomaattia

21.15 pari hapankorppua kalkkunaleikkeleellä

TORSTAI

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJA

Töissä 7.30-16.00

5.20 paistettuja munia, tomaattia ja teetä gheellä

11.00 kukkakaali-porkkanamuussia ja seitä

14.30 mustaviinimarjoja ja protskuvanukas

18.45 ravintola Vltavasssa alkuruuaksi vuohenjuustosalaatti, pääruuaksi kuhaa ja peruna-pekonisknöödeleitä ja jälkkäriksi lämmintä suklaakakkua, cappucinojäätelöä ja vadelmamelmaa. Järjettömän hyvää!

Ja taas kotona niin myöhää, että kömmin suoraan sänkyyn…

PERJANTAI

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJATöissä 7.30-15

5.20 paistettuja munia, tomaattia, paprikaa ja teetä gheellä

11.00 puuroa mansikoilla ja maapähkinävoilla

14.00 hera ja banaani

15.30-17 hieronta

18.30 spagettia, jauhelihakastiketta, ravintohiivatiutaleita ja paprikaa

21.00 hapankorppua kalkkunaleikkeleellä ja kurkulla

LAUANTAI

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJA

10.30 munakas, jossa sipulia, kalkkunaleikkettä ja munia, lisäksi kasa vihanneksia + teetä gheellä

14.00 muutama pieni riisipiirakka kalkkunaleikkeellä + suklaavanukas

17.00 kauraleipää päällisillä + kaksi Maraboun keksiä

19.30 kolme palaa pizzaa

jäätelöä töllöä katsellessa

SUNNUNTAI

VIIKON 47 RUOKAPÄIVÄKIRJA11.00 kauraleipää juustolla ja paistetulla munalla, mustaviinimarjoja, porkkanaa ja teetä gheellä

14.30 perunaa, jauhelihakastiketta, avocadoa ja salaattia anoppilassa

jälkiruuaksi marjarahkaa

16.00 teen kanssa pipari

18-20 salilla vetävät lihasryhmät

treenin aikana malto + eaa ja jälkeen palkkari

21.30 riisiä, jauhelihakastiketta ja kauraleipä kalkkunaleikkeellä

Liikuntaa ei kauheasti viime viikolla tullut. Joinain päivinä tein kotona lihashuoltoa ja sunnuntaina palasin takaisin salitreenien pariin. Teki ihan hyvää pitää taas kevyttä viikkoa niin kroppa saa levätä rauhassa ja minäkin pääsin tekemään jotain muutakin kuin asumaan salilla. Ja dieetinkin osalta teki hyvää poiketa tutuiksi tulleista kuvoista. Alkoi nimittäin ilmassa olemaan jo pienoista kyllästymisen tunnetta…

Miltäs viikon 47 ruokapäiväkirja näyttää?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Junttimakuaisti – olenko ainoa?

junttimakuaisti

Mulla on selkeästi junttimakuaisti! Mitä hienompi rafla niin sitä varmemmin en pidä ruuasta. Tykkään eniten perusruuista ja enemmän sellaisesta äijäruuasta, kuten burgereista, pizzasta ja pihveistä. Mitä yksinkertaisempaa ruokaa sitä varmemmin pidän siitä. Käytiin duuniporukalla reilu viikko sitten Tikkurilassa Mamma mozzassa syömässä. Tilasin hampurilaisaterian ja se oli varmasti yksi parhaista koskaan syömistäni burgereista. Hyvät perusmaut, täydellisesti paistettu pihvi ja erinomaiset ranet. Täysi napakymppi!

Seuraavana päivänä käytiin aikuistubettajien kesäpiknikin jälkeen miehen kanssa syömässä Tomi Björckin Brondassa. Odotukset olivat korkealla, mutta pettymys suuri. Mies tilasi meille kolme täysin erilaista annosta: tytölle hampurilaisaterian, itselleen jänispastaa ja minulle lohta bastilaisittain (?). Lohiannokset eivät ole koskaan pettäneet tähän mennessä, mutta nyt meni niin metsään kuin vain voi mennä. Jänispasta oli ihan ok ja tytön hampurilainen ihan huippuluokkaa! Mä en rehellisesti sanottuna pystynyt syömään edes annostani loppuun, koska siinä vallitsi joku todella outo maku. Brondaa on kehuttu kovasti, joten tulin siihen tulokseen että mulla on vain junttimakuaisti, joka eivät arvosta tällaista ruokaa ollenkaan. Ei vain uppoa. Hintataso on sen verran korkea etten lähde enää Brondaan kokeilemaan onneani. Menköön ne joiden makuhermot ovat hienostuneemmat. Mä metsästän edelleen yksinkertaisempia makuja, jotka sopivat mulle 🙂

Onko täällä muita simppeliä ruokaa arvostavia?

Alla video kyseiseltä päivältä, enjoy!

Lapset ravintolassa – uhka vai mahdollisuus?

lapset ravintolassa

Tästä kaikki sai alkunsa

Luin vähän aikaa sitten Hanna Sumarin paljon kritiikkiä aiheuttaneen postauksen lasten ravintolavierailuista. Voit lukea postauksen täältä, jos olet siltä vielä onnistunut välttymään. Me ollaan käyty tytön kanssa ravintoloissa syömässä ihan pienestä pitäen. Joskus on mennyt hyvin ja joskus niin huonosti, että välillä on käyty ulkopuolella jäähdyttelemässä. Meidän tyttö on todella eloisa ja energinen pakkaus ja välillä olen miettinyt, että olisi oikeasti voinut mennä paljon huonomminkin! Me ei ylipäätään käydä ravintolassa syömässä kovin usein. Jos sanon, että kerran kuukaudessa, niin sekin on varmasti liioittelua. Kerran kahdessa kuukaudessa saattaa olla lähempänä totuutta.

Lapset ravintolassa – vanhempien vastuu

Mun mielestä on tärkeää mennä yhdessä lasten kanssa ravintolaan ja muutenkin liikkua julkisilla paikoilla, koska niissähän sitä käyttäytymistä ja tapoja opetellaan. Olen ehdottomasti samaa mieltä Hannan kansa siitä, että on vanhempien velvollisuus valvoa ettei lapsi häiritse ravintolassa muita ruokailijoita. En minä itsekään haluaisi syödä kiljuvan ja riehuvan kakaralauman keskellä sen kerran kun raflaan pääsen. Ymmärrän sen, että aikuiset mielellään keskittyisivät keskustelemaan yhdessä ja viettämään laatuaikaa ravintolassa, mutta jos sinne otetaan lapset mukaan niin on myös huolehdittava etteivät he häiritse muita. Ei voi keskittyä vain itseensä tai kännykkäänsä, koska siitä ei yleensä hyvää seuraa. Muistan erään kerran, kun meidän tyttö oli ehkä vuoden ikäinen. Tyttö meni hetkeksi hoitoon miehen siskolle että me pääsimme viettämään kahdenkeskistä aikaa. Mentiin miehen kanssa ravintolaan syömään ja mites kävikään? Jouduttiin neljän perheen keskelle syömään ja jokaisen perheen lapset pitivät kauheaa mekkalaa ja juoksentelivat ympäriinsä. Se siitä rauhallisesta illallisesta ilman lasta. Seuraavan kerran osattiin varata pöytä sellaisesta ravintolasta, jossa saatiin olla ihan rauhassa.

lapset ravintolassa
Tyttö tunki kätensä hylkeen suun eteen niin, että kaikki vedet roiskuivat vieressä istuneen naisen päälle. Sen siitä saa kun keskittää huomionsa jonnekin muualle….(tarkoitin itseäni)

Kuka valitsee ruuat?

Sitä minä en ymmärrä ettei lapsi saisi itse valita ruokaansa ravintolassa. Toki jos lapsi on kovin pieni niin hän ei osaa tällaista valintaa tehdä, mutta noin 4-vuotiaasta ylöspäin lapsi kyllä tietää mistä pitää ja mistä ei. Me kerrotaan tytölle aina mitä on vaihtehtoina ja niistä hän valitsee mieleisensä. Tällaiset valinnat ovat Sumarin mukaan lapselle liian vaikeita! Eihän ravintolassa herranjumala sentään mistään suomen ulkopolitiikasta päätetä vaan siitä mitä lapsi haluaa syödä. en ihan ymmärtänyt ajatusta tämän ympärillä. Mielestäni huomattavasti fiksumpaa antaa lapsen päättää ruoka, jonka hän varmasti syö kuin tilata sellaista, joka jää syömättä. Se on sekä kallista että epäekologista (<- onko tuo edes sana :D). Ihan hyvin on onnistunut ainakin meillä ravintolareissut niin että tyttö saa itse valita annoksensa. Sama pätee myös buffetissa. Kysyn mitä hän haluaa ja hän valkkaa sieltä asiat, joista pitää. En minäkään ilahtuisi, jos joku päättäisi minun puolestani mitä lautaselleni laitetaan. Todennäköisesti osa jäisi syömättä.

Lapset ravintolassa – aina ei mene niin kuin suunnittelit

On totta, että lapset saattavat välillä käyttäytyä aikuisten mielestä huonosti, mutta täytyy muistaa että he ovat lapsia. Hei eivät toimi samalla tavalla kuin aikuiset. Energiaa piisaa ja se täytyy purkaa johonkin. Joskus se purkautuu väärässä paikassa ja väärällä tavalla. Näitä tilanteita vain ei voi ennustaa etukäteen. Mun mielestä aikuisen ihmisen on ihan turha mennä pahoittamaan mieltään ravintolaan, joka on tarkoitettu myös lapsiperheille. Jos ei pidä lapsista tai ei halua että kukaan häiritsee ruokailua, kannattanee valita ravintola jonne lapset eivät ole tervetulleita (niin surulliselta kuin se kuulostaakin). Lasten kanssa nimittäin saattaa sattua mitä vain. Ihan mitä vain. Vaikka kuinka yrittäisi, toivoisi ja ohjeistaisi.

Minkälaisia kokemuksia teillä on lasten kanssa ravintolassa syömisestä?

Viikon 24 ruokapäiväkirja – vähemmän lihaa

viikon 24 ruokapäiväkirja

Viikon 24 ruokapäiväkirja on täällä, jipikaijee! Tuunasin äsken viime viikon ruokakapäiväkirjan kuvia kollaasiin ja huomasin, että yksi jos toinenkin kuva on kateissa. Onneksi mulla on suurin piirtein kaikki jo valmiina ylhäällä ja muistan muutenkin helposti mitä olen milloinkin syönyt. Viime viikollahan aloin vähentämään lihan ja kanan syöntiä ja onnistuin siinä suht hyvin. Ei ole tarkoituskaan alkaa kasvissyöjäksi, kokeilen vaan miltä tämä tuntuu. Mieluummin hyvää lihaa harvemmin kuin halpiskamaa päivittäin, eiks jeh? Onko teistä muuten moni kasvissyöjiä? Jos olet kasvissyöjä, mikä on lempiruokasi?

Pidemmittä puheitta, viikon 24 ruokapäiväkirja olkaapa hyvät 🙂

MAANANTAI

viikon 24 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30 – 15

5.20 pari palaa patonkia kinkulla, juustolla ja paprikalla + teetä

9.00 omena ja teetä

11.15 Picnicin kana-chimichurrubowl

14.15 riisikakkuja + banaania (koska piti mennä treeneihin, mutta en mennyt)

18.00 spagettia ja jauhelihakastiketta, fetajuustoa, tomaattia ja viinirypäleitä

jälkkäriksi 3 kaverin vegaanijätskiä

21.00 kauraleipää juustolla ja paistetulla munalla

TIISTAI

viikon 24 ruokapäiväkirja

Töissä 10-18

7.00 kauraleipää päällisillä + teetä

9.50 Picnicin vihersmoothie

13.00 spagettia, jauhelihakastiketta, tomaatteja ja riisipiirakka

16.00 protskupatukka ja teetä

19.00 samaa kuin lounaalla

21.00 vastapaistettu sämpylä kinkulla ja juustolla

KESKIVIIKKO

viikon 24 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15

5.20 sämpylää juustolla, kinkulla ja tomaatilla + teetä

9.00 kuppi teetä

11.15 lohta, riisiä ja vihanneksia

14.15 puuroa ja marjoja

treeni 15.45-17.30: tempaushommia ja tunnin mobbaussessio

18.45 vihannessosekeittoa

21.00 sämpylä lohella

TORSTAI

viikon 24 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-16

5.20 sämpylää lohella, juustolla ja tomaatilla + teetä

9.00 teetä ja elovena -patukka

11.15 vihannessosekeittoa ja lohta

14.15 puuroa ja nutisalin jogurttisekoitusta

18.00 riisiä ja lohta + vihanneksia

21.00 sämpylä vihanneksilla

PERJANTAI

viikon 24 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-16

5.20 sämpylä juustolla, kananmunalla ja paprikalla + teetä

9.00 teetä ja ehrmannin prodevanukas + nutisalin jogurttisekoitusta

11.15 lohta, riisiä ja porkkanoita

15.00 puuroa ja nutisalin jogurttisekoitusta

17-19 Talmassa kiipeilemässä

20.00 Mamma mozzassa salaattipöytä + burgeriateria ja lasi valkkaria

LAUANTAI

viikon 24 ruokapäiväkirja10.00 ruisleipää avocadolla ja tomaatilla

13-15 aikuistubettajien piknikillä patonkia, viinirypäleitä, suklaata ja kirsikkatomaatteja

16.30 Brondassa joku lohiannos (ei vakuuttanut)

18-20 kotona yksi keksi, patonkia ja muutama pala suklaata

21.00 ruisleipään tehty burgeri

SUNNUNTAI

viikon 24 ruokapäiväkirjaJärkyttävä väsymys koko päivän, ei juuri ruoka maistunut

9.30 paahtoleipää juustolla ja paistetulla munalla + teetä

13.00 Mustikkapullapuuroa

14-16 päiväunet

17.00 smoothie, jossa avocadoa, banaania, marjoja, heraa ja kauramaitoa

19.00 kolmen munan munakas ja vihanneksia

20.00 loput 3 kaverin vegaanijädestä

Keskiviikon tienoilla aloin miettimään josko kokeilisin vähentää lihan syöntiä. Alkuun on ainakin todella vaikeaa keksiä mitä söisi ja proteiinin saanti joinain päivinä huolettaa. Ja ei, en halua syödä papuja, koska en pidä niistä. Tarkoitus oli viime viikolla kokeilla tehdä kasvislasagnea itse, mutta en ehtinyt enkä jaksanut. Koko loppu viikon olin todella väsynyt ja sunnuntainakin lähinnä nukuin. Huomasin heti, että lauantaina olin herkutellut mm. suklaalla. Olo oli krapulainen ja väsynyt, joskin ilman alkoholia. Mutta näillä mennään! Juhannuksen aion ottaa syömisten ja juomisten osalta ihan rennosti. Viime juhannuksenakin vedin viinipullon ihan yksinään huiviini. Joskin pullolla oli koko vain 2,5 dl 😀

Miltäs näytti viikon 24 ruokapäiväkirja?

Korkeanpaikan kammoinen Talmassa

korekanpaikan kammoinen

Kuinka moni teistä on korkeanpaikan kammoinen? Minä nimittäin olen ja vahvasti olenkin! Huomasin sen joskus vuosi sitten, kun olin aamulenkillä kiipeämässä Puijon rappusia ylös. Vilkaisin alas ja yhtäkkiä minua alkoi huimaamaan todella paljon. Jouduin tulemaan todella rauhallisesti rappusia alaspäin koko ajan molemmilla käsillä kaiteista kiinni pitäen. Tuosta päivästä lähtien kaikki korkeat paikat ovat saaneet samanlaiset ”oireet” aikaiseksi. Minun tekee jopa pahaa mökille mennessä ylittää junaradan siltä, jonka askelmat on paksua metalliverkkoa. Niistä kun näkyy läpi maahan. Hyi olkoon! Saa nähdä kuinka käy taas tämän kesän Lintsin ja Särkänniemen reissuilla. Joko saan jäädä tytön kanssa possujunaan puksuttamaan koko päiväksi.

korekanpaikan kammoinen

Päätettiin lähteä duuniporukalla Talman kiipeilypuistoon yhteistä aikaa viettämään. Olin ihan innoissani reissusta, kunnes näin mihin olen oikeastaan ryhtynyt! Korkeimmat tasot olivat noin 12 metrin korkeudessa ja matalimmat noin parissa metrissä. Korkeuksissa pitäisi vielä tasapainoilla ja ylittää erilaisia esteitä. Rehellisesti sanottuna jännäkakka ei ollut kovin kaukana. Vein ensimmäisen tason läpi ihan paniikissa ja meinasin jo pariin kertaan kääntyä takaisinpäin. Jatkoin kuitenkin eteenpäin sitkeästi, koska kaikki muutkin mennä viipelsivät esteeltä toiselle. Yllättäen huomasin etten ehtinyt edes miettimään omaa pelkoani, koska keskityin niin paljon esteiden ylittämiseen ja erilaisilla palikoilla tasapainoilemiseen! Homma oli oikeasti niin hauskaa, että mietin jo eilen pitäisikö alkaa kiipeilemään ihan säännöllisesti, kun sellainenkin mahdollisuus on ihan lähellä. Tuskin olisi huono harrastus 😉 Taidan lisätä kesän bucket listille myös toisen reissun Talmaan yhdessä perheen kanssa! Siellä oli nimittäin ihan pienillekin lapsille oma ratansa.

korekanpaikan kammoinen

korkeanpaikan kammoinen

korkeanpaikan kammoinen

Kiipeilyn jälkeen huristeltiin takaisin Tikkurilaan ja mentiin Mamma mozzaan syömään. Epäilin alkuun hieman pientä paikkaa, mutta ihan turhaan! Ruoka oli mielettömän hyvää eikä todellakaan mitään kallista. Söin itse burgerin, joka kipusi ainakin top 3 kaikista syömistäni hampurilaisista! Suunniteltiin jo seuraavaa duuniporukan aktiviteettia ja ehkäpä mennään seuraavaksi ratsastamaan tai testaamaan huonepakopeliä. Ihan huippua, kun on jengi jonka kanssa kokeilla kaikkea uutta 🙂

Alla video meidän reissusta, enjoy! Muita mun videoita pääset katselemaan täältä. Oletteko te käyneet koskaan Talmassa? Onko siellä ruudun toisella puolella joku muukin korkeanpaikan kammoinen?

Lauantaipäivä mun matkassa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime lauantaina heräsin jumalattomaan päänsärkyyn, joten jo perjantai-iltana laitoin kellon soimaan seitsemäksi lauantaiaamuna. Tiesin, että väsyttää mutta tärkeintä oli testata kärsisinkö taas päänsärystä. Kellon pärähtäessä soimaan olin tikkana ylhäällä. Väsytti toki vähän, mutta pää oli kunnossa ja mieli kirkas. Muu perhe tuhisi sängyssä täyttä häkää, joten vetäisin hiljaa makkarin oven kiinni, laitoin villatakin päälle ja hipsuttelin aamupesuille. Pesujen jälkeen laitoin kahvin tippumaan ja paistoin aamupalaksi munia ja pilkoin kylkeen vähän vihanneksia.

Processed with VSCO with c1 preset

Ehdin syödä aamupalan ja katsoa pari jaksoa Downsiftaajia ennen kuin mies heräsi. Laitoin pyykinpesukoneen päälle ja siivoilin keittiötä. Tyttö kömpi vihdoin sängystään ja veti saman tien prinsessamekon päälle. Laitoin hänelle aamupalan ja lastenohjelman pyörimään. Päätettiin, että lähdetään päivällä ravintolaan syömään, koska löysin edellisenä päivänä lahjakortin, joka olisi voimassa enää viikon. Aina pitää jättää viime tippaan! Mies ilmoitti lähtevänsä salille yhdeksitoista, joten kaivelin lenkkikamat kaapista ja lähdin juoksulenkille.

Processed with VSCO with c1 preset

En ole juossut pitkään aikaan, joten päätin aloittaa kevyesti. Juoksin minuutin ja kävelin kaksi minuuttia. Alkulenkistä mua vastaan juoksi blogin lukija, joka pysähtyi hetkeksi juttelemaan. Ihanaa, että pysähdyit! Tuli todella hyvä mieli ja koko lenkki sujui kevyin askelin. Lenkille tuli kestoa 50 minuuttia ja kotona tein vielä vatsat ja venyttelin. Kylläpä muuten teki hyvää hikilenkki heti aamusta!

Processed with VSCO with c1 preset

Treenin jälkeen kaivelin silitysvehkeet kaapista ja silitin paidan, jonka päätin laittaa raflaan päälle. Totesin, että silitys on varsin hauskaa puuhaa ja mietin pitäisikö alkaa silittämään kaikki vaatteet….Vaan mistä aika siihen? Ennen silitin kaikki petivaatteet, mutta nykyään en ole jaksanut. Päätin alkaa silittämään ainakin petivaatteet, koska se fiilis kun pääset silitettyihin ja pehmeisiin petivaatteisiin, on aivan mahtava!

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Söin välipalaksi omenaa ja mantelivoita ja samalla inspiraation blogipostaukseen. Olin miettinyt etten postaisi ollenkaan lauantaina,  mutta vision iskiessä halu kirjoittaa vei voiton. Postauksen jälkeen etsin hetken uusia reseptejä testattavaksi ja leikin tytön kanssa. Laitettiin kamat kasaan meidän raflareissua varten. Mies tulikin saman tien ja lähdettiin viemään tyttö miehen siskon Le hoitoon hetkeksi. Hypättiin Munkkiniemessä bussiin ja köröteltiin täpötäydessä bussissa Kamppiin ravintola Coloradoon Simonkadulle.

picsart_09-25-01-04-10

En edes muista millon oltais käyty kahdestaan jossain. Jos saadaan tyttö hoitoon jonnekin niin mennään usein juuri syömään tai ollaan kotona kahdestaan, laitetaan ruokaa ja katsotaan leffaa. Baariin ei lähdetä koskaan kahdestaan. Ei vaan osata olla siellä eikä kumpikaan oikeastaan halua lähteä. Mukavampaa olla kahdestaan silloin harvoin kun siihen on tilaisuus! Tilattiin alkuruuaksi Southwest railroad trip, jossa oli makkaraa, pekoniin käärittyjä jättiravunpyrstöillä ja tuorejuustolla täytettyjä tulisia jalopenoja, cheddarjuustolla ja pekonilla täytettyjä perunankuoria, porsaan baby back-kylkiriviä, maissilastuja, bbq-soossia ja tomaattisalsaa. Me ollaan melkoisia suursyömäreitä molemmat, joten tämmönen satsi oli meille pala kakkua 😀

Processed with VSCO with c1 preset

Pääruuaksi tilattiin Fajitas lajitelma kahdelle, jossa oli tortilloja, paistettua sipulia ja paprikaa, jalapenoja, guacamolea, ranskankermaa, tomaattisalsaa, kanan rintafileetä, jättiravunpyrstöjä sekä naudan lihaa. Tämä setti oli todella hyvää! Onnistuin tosin kaivamaan jostain haarukkaani todella tulisen chilin ja sitä poltetta yritettiinkin sit hetki saada pois 😀 Jälkiruokaa ei jaksettu enää ottaa, joten kipitettiin bussiin ja haettiin tyttö matkaan.

Processed with VSCO with c1 preset

Kotona mietin menisinkö hetkeksi päiväunille ennen saunaa vai mitä tekisin. Päädyin silittämään olohuoneeseen uudet Vallilan verhot, jotka ovat odottaneet ripustamista jo hetken. Mietittiin hetki mitä tehtäisiin ruuaksi sanan jälkeen, laitettiin kamat kasaan ja paineltiin saunaan. Meillä kun ei ole omaa saunaa niin käydään aina lauantaisin taloyhtiön saunassa omalla vuorolla. Seuraavassa asunnossa on satavarmasti oma sauna! Saunan jälkeen lueskelin hetken blogeja ja päätin lähteä ostamaan kaupasta vichyä ja yhden siiderin Haluatko miljonääriksi-ohjelmaa varten. Joskus vaan tekee mieli sidukkaa! Mietin kaupassa pitkään minkä sidukan ottaisin. Päädyin alkoholittomaan mansikka-limeen ja marssin kassalle, jossa myyjä kysyi multa paperit. Olin vähän aikaa kuin puulla päähän lyöty ja sanoin, että toihan on alkoholiton…Hän repesi nauramaan ja kyllä muakin siinä vähän hymyilytti. Totesin ettei mulla mitään papereita olisi matkassa ollutkaan. No, onneksi ei tarvinnut yhden siiderin takia lähteä papereita hakemaan 😀 Kotimatkalla jäin suustani kiinni, kun useampi naapuruston perhe oli kokoontunut lapsineen pihalle. Meillä on tosi kivoja tyyppejä naapureina ja aika usein jutustellaan porukalla lasten leikkiessä omia leikkejään. Ollaan monesti mietitty, että pitäisi kantaa pihalle pöydät ja tuolit ja keittää kahvit. Ei huono idea ollenkaan! Onni on loistava naapurusto 🙂 Kotona mies oli taikonut meille espanjalaisen munakkaan ruuaksi. Vitsi miten hyvää toisen tekemä ruoka onkaan! Mies oli tytön kanssa närpinyt ruuan jo niin pahasti ettei mun kuvaamisesta tullut mitään. Olin ajatellut laittavani reseptin jakoon, mutta se jäi nyt toiseen kertaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katsottiin tytön hyppyesitystä ja Haluatko miljonääriksi. Mies on kunnon turhan nippelitiedon mestari ja loisti taas tiedoillaan. Aina se meuhkaa miten kilpailijat eivät tiedä mitään, mutta ei silti halua itse ilmoittautua mukaan! Taidan ilmottaa se salassa…Litkin ohjelmaa katsoessa siiderini ja maistettiin uutta Ben&Jerry’siä. Hitsi miten hyvää oli tämäkin maku! Kahvin makuista jäätelöä ja seassa suklaapaloja ja vaahtokarkkikastiketta. Taisi olla jotain kinuskikastikettakin 😉

Processed with VSCO with c1 preset

Aika pian paineltiin tytön kanssa hampaiden pesulle ja lukemaan iltasatua. Mä kun en jaksa viikonloppunakaan valvoa paljon yli kymmenen….

 

Näin olen syönyt viime aikoina

PicsArt_08-30-02.37.26

Ruokapäiväkirja-tyyppinen postaus taisi jäädä tekemättä kokonaan viime viikolla Kreetan matkan aikana, joten tässäpä tulee taas vähän pidemmältä ajalta infoa. Ruokavalio on pysynyt aika lailla samanlaisena ennen matkaa ja matkan jälkeen. Ehkä aavistuksen verran rennompi olen ollut senkin suhteen reissusta palattuani. Syön taas asioita, joita kulloinkin mieleni halajaa, joten leipääkin olen aina välillä mussuttanut. Mulla on myös ruokakaappien osalta menossa kunnon konmarinointi, mutta en halua heittää hyvää ruokaa kuitenkaan roskiin. Siispä olen systemaattisesti tyhjentänyt purkkeja ja purnukoita ja valmistanut niistä ruokaa. Meillä on kaapeissa ihan liikaa mm. erilaisia puurohiutaleita, riisejä sekä pastoja. Varmasti vähempikin riittäisi!

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Matkan aikana ruokailurytmi pysyi aika lailla samana joka päivä. Aamulla aamiainen hotellin buffetissa, päivällä ehkä jätski (jos teki mieli), iltapäivällä noin yhden kahden aikaan välipala huoneen keittiössä, illalla ravintolassa ja iltapalaa sitten myöhemmin, jos sattui olemaan vielä nälkä. Usein ei ollut. Hotellin aamiaisella yhdeksän aikaan söin yleensä sen verran reilummin, että pärjäsin sinne yhteen tai kahteen ihan helposti. Välipalalla keitettiin usein munia ja siihen lisäksi leipää, vihanneksia, puuroa, pähkinöitä ja hedelmiä. Illallisella sitten juuri sitä mitä mieli teki. Nähtävästi onnistuin syömään suhteellisen siististi, koska lomakiloja en kantanut matkassani kotiin ainuttakaan. Toki reissussa myös liikuttuun ja treenattiinkiin! Jälkkäriä ei otettu yhtenäkään päivänä ravintolassa, vaan käytiin ostamassa jätskit halukkaille kaupasta. Pari kertaa pyörähdettiin myös aivan ihanassa leipomossa, jossa oli tarjolla jos jonkinlaista kakkua ja leivosta sekä todella hyvää jäätelöä!

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Reissun jälkeen mun loma jatkuu edelleen ja olen saanut nukkua pitkään. Se taas tietää sitä, että hereilläolo aikaa on vähemmän eli yksi ateriakin on tippunut automaattisesti pois päivästä. Näin vapaalla mä touhuan yleensä aika paljon kotona ja unhdan syödä. Reissun jälkeen treenimotivaatiokin on ollut niin kova, että tasainen ateriarytmikin on ollut pakko pitää matkassa. Mielestäni olen onnistunut varsin hyvin! Aina toki löytyy parannettavaa, mutta tällä hetkellä kaikki tuntuu olevan suurinpiirtein kohdallaan 🙂

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Mitäs teidän ruokarintamalle kuuluu?

Kreetalla tuetaan lähiruokaa, Suomessa ei?

Processed with VSCO with c1 preset

Ollaan käyty täällä Kreetalla syömässä raflassa joka ilta, kävelty ympäriinsä ja välillä poikettu pikkuisiin kauppoihin ja ”supermarketteihin”. Nämä Kreetan ihmiset osaavat todella ruuanlaiton taidon ja järjestään kaikki ruoka on ollut todella hyvää. Raaka-aineet ovat tuoreita eivätkä taatusti sisällä mitään skeidaa. Kaikki on freesiä, vasta pyydettyä, luomua ja lähellä tuotettua. Hotellin lähellä on tila, jossa kasvatetaan suurissa kasvihuoneissa vesimeloneita, joita tarjoillaan ravintoloissa asiakkaille ennen laskua. Hunaja, fisut, vihannekset ja oliiviöljy on paikallista. Monella liikkeen pitäjällä on lähistöllä oma tila, jossa tuotetaan raaka-aineita esimerkiksi saippuan ja maustetun hunajan valmistukseen. Täällä on nähtävillä paljon paikallisten kädenjälkeä ja paikallisuutta arvostetaan ja tuetaan selvästi.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Se mihin olen kiinnittänyt huomiota, on hinta. Täällä paikalliset ja lähellä tuotetut raaka-aineet ovat edullisia ja kaikkien saatavilla. Sen sijaan kaukaa tuodut karkit, jäätelöt ym ovat melkeinpä samoissa hinnoissa kuin Suomessa. Täällä paikallisuudesta ollaan todella ylpeitä niin kuin kuuluu ollakin! Me oltiin ihan ihmeissämme ensimmäisinä päivinä miten paljon täällä oikeasti käytetään paikallisten omia tuotteita. Minusta on aika surullista, että Suomessa lähellä tuotettu ruoka on melkeinpä elitististä ruokaa. Sitä voivat ostaa vain ne, joilla on varaa ja lähiruoka on paikka paikoin todella kallista! Täällä taas asia on päinvastoin. Jos Suomessa menee Prismaan ja ottaa käteen salaatin, joka on tuotu Espanjasta, on se taatusti kolme kertaa halvempaa kuin naapuritilalla kasvatettu vastaava tuote. Tuossa tilanteessa se lähellä tuotettu kyllä jää sinne laariin odottamaan pulleamman kukkaron omaavaa isoa herraa. En ymmärrä miten tämä voi mennä näin? Eihän Suomessa kukaan voi kannattaa lähellä tuotettua ruokaa, kun ulkomaista saa kolme kertaa halvemmalla. Luulisi, että jo kuljetuskustannuksissa säästettäisiin tuo korkea hinta naapuritilalta vs ulkomailta? Vai ollaanko Suomessa vain liian ahneita? Byrokratiakoukeroita? Asioita joita ei tavallinen kansalainen ymmärrä?

Oletteko huomanneet saman asian? Ajatuksia?

Kuvissa paikallista tonnikalaa, doradoa sekä mereneläviä.

Petollinen buffet

2016-08-23 02.52.35 1

En oikein koskaan ole ymmärtänyt käsitettä ”koko rahan edestä”, varsinkaan kun kyse on ruuasta. Syödään koko rahan edestä, koska ruokaa on tarjolla yllin kyllin ja onhan siitä maksettu. Olen itsekin syyllistynyt tähän ajatukseen monta kertaa. Tuntuu rahan haaskaukselta syödä vain ”normaalimäärä” kun ruokaa on tarjolla samalla rahalla paljon enemmän kuin ravintolassa, jossa nenän eteen kannetaan vain yksi lautasellinen ruokaa. Eilen päädyttiin syömään hotellin ravintolaan johon oli katettu kreikkalaista perinneruuista koottu buffet. Arvatkaa miten kävi….? Söin niin kuin ruoka olisi loppumassa koko maailmasta!

2016-08-23 02.52.30 1

2016-08-23 02.52.33 1

Tarjolla oli ihanaa gyroslihaa pitalla, possusouvlakia (erittäin hyvin maustettua possua vartaassa), moussakaa, erilaisia salaatteja, turskaa, tsatsikia, jälkkäreitä ja vaikka mitä! Kuola valuen kuljin pitkin linjastoa ja mietin mitä kaikkea haluaisin maistaa. Eikä se tosiaan jäänyt yhteen lautaselliseen! Ehei, söin todellakin koko rahan edestä ja kosto siitä oli hirmuinen. Yö meni pyöriessä ylitäyden vatsan kanssa, jääkaapilla vesipullolla ravatessa, heräillen ja painajaisia nähden. Ahneella oli paskainen loppu, sillä tänään olen ollut todella järjettömän väsynyt. Aamiaisilla oon sentään vähän hillinnyt itseäni, mutta syönyt varmasti niilläkin ihan liikaa. Noh, kerrankos sitä ollaan lomalla!

2016-08-23 02.52.32 1

Processed with VSCO with c1 preset

Mutta ruoka buffetissa oli silti todella hyvää ja sitä todellakin oli riittävästi 😀

Ps. Ei ikinä enää…

Laatuaikaa

Processed with VSCO with c1 preset

Anteeksi hiljaisuuteni, nyt on jokin writer´s block menossa eli pää lyö tyhjää, kun pitäisi alkaa kirjoittamaan. Muutaman päivän olen ajatellut ihan muita asioita kuin kirjoittamista ja bloggaamista. Olen viettänyt aikaa siskon tyttöjeni kanssa ja nauttinut siitä hälinästä, joka meillä on kotona nyt ollut. Sanoinkin miehelle, että olisipa ihanaa kun täällä olisi aina näin paljon elämää! Mies mulkaisi minua ja sanoi ettei aio hankkia mitään suurperhettä 😀 Heh, häntä on välillä niin kiva kiusata!

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Mies otti eilen tytön mukaansa anoppilaan ja me kolme neitokaista suunnattiin Messkeskukselle GoExpo messuille. Mä käyn normaalisti aina messuilla yksin, joten hyvä seura toi vaihtelua ja laatua tähän reissuun. Käveltiin ja katseltiin ihan rauhassa ja pääasiassa maisteltiin uusia tuotteita. Parhaat maistiaiset tarjosi Evoke & Ginger people sekä Lidl. Molemmissa mielettömän hyviä uutuuksia ja olishan niitä voinut enemmänkin maistella. Olin valmistautunut täydentämään meidän kookosöljy varastoja, mutta eipä ollut paikalla Puhdistamoa, CocoVita tai vastaavia. Outoa! Tällä reissulla ei kauheasti rahaa mennyt. Uusi kameralaukku mun Olympukselle oli ainoa asia, joka kavensi mun kukkaroa. Tykkäsin muuten suuresti Kuva&Kamera-puolesta! Jos olisin rikas niin lähtisin kuvausreissulle vaikka Galapagossaarelle, mutta tällä hetkellä ei ole heittää matkaan 6000-7000 euroa tosta vaan. Ehkä 10 vuoden päästä!?

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Messujen jälkeen hypättiin tyttöjen kanssa junaan ja mentiin keskustaan etsimään hyvää ruokapaikkaa. Minä seuraan aika paljon Helsingin ravintolatilannetta ja painan muistiin kaikki uudet ja kehutut paikat. Silti joka kerta keskustaa mennessä on sama ongelma: en muista yhtäkään hyvää paikkaa! Moni on kehunut Vapianoa ihan rautatieaseman vieressä ja mentiin tyttöjen kanssa sinne tsekkaamaan tilanne. Mahduttiin sekaan ja hyvä että mahduttiin – ruoka oli parasta mitä olen hetkeen ravintolassa syönyt! Viimeksi olen syönyt täyden kympin ravintola-aterian Tampereella 2h+k:ssa helmikuussa ja nyt heti perään Vapianossa 😉 Suosittelen lämpimästä! Itse otin perinteisen pasta carbonaran, Kaisalla taisi olla joku kanapasta ja Reetalla ratatouille. Jokainen annos todella hyviä. Vapiano on todella kivasti sisustettu ja siellä on kodikas ja kiireetön tunnelma, vaikka väkeä olikin paljon. Pasta-annoksen valmistumista sai ihailla vierestä ja kauhisteltiin sitä kokkien työtahtia. Siinä pitää olla jo hommat hallussa! Sen verran sukkelaan annoksia valmistui.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Tänään oleskelu vaan jatkuu, koska selkä on edelleen heikossa hapessa. Otetaan nyt kaikki tästäkin ajasta irti! Kirppiskierros kenties tiedossa tänään 😉

Murhaava illallinen

Processed with VSCO with a6 preset

Pääsin eilen nauttimaan esityksestä, josta en osannut edes unelmoida! Voitin elämyslahjojen arvonnasta kahden hengen paketin Murhaavalle illalliselle Gurmeeteatteriin Suvilahteen. Illallisella meille tarjoiltiin kolmen ruokalajin illallinen ja samalla seurattiin aivan loistavaa teatteriesitystä. Esityksen alussa eräs henkilö murhattiin ja illan kuluessa selvitettiin kuka murhaaja oikein olikaan. Mielettömän hieno, kekseliäs ja jännittävä ilta! Mukaani pyysin miehen siskon, jonka tiesin arvostavan tällaista kokemusta. Tykättiin molemmat illasta ihan hulluna!

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 presetIllallinen pidettiin Suvilahdessa suuressa lämmitetyssä teltassa. Pöytiä oli kymmenkunta, joista jokaiseen mahtui kahdeksan ihmistä. Meidän pöydässä oli viisi ihmistä ja takana oli pari pöytää tyhjillään. Tänä esitys oli toiseksi viimeinen laatuaan, mutta toivottavasti esitykset jatkuvat myös ensi vuonna! Sisustus oli hienosti suunniteltu ja mä jaksoinkin pitkän aikaa ihastella erikoisia pöytäkoristeita sekä kattokruunuja. Enpä ole aiemmin törmännyt pallokalan muotoiseen kattokruunuun. Lisähännitystä iltaan ja tapahtumaan toi jumalaton tuuli ja välillä koko yleisö tuijotteli kattoon ja mietti varmasti samaa kuin minäkin: lähteekö koko teltta kohta tuulen matkaan!?

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Illan esityksen käsikirjoituksesta vastasi Diana Leesalu ja ohjauksesta Seppo Honkanen. Illallisen kolme ruokalajia ovat Michelin-kokki Jouni Toivasen käsialaa, joka tunnetaan muun muassa ravintola Luomon keittiömestarina ja omistajana sekä suomen Top chef-ohjelmasta. Alkuruokana tarjoiltiin ”Beets&Smoke” eli punajuuritattaria ja savustettua vuohenjuustoa. Pääruokana nautiskeltiin ”Lasten but not least Pork” eli 24h haudutettua possun niskaa, karpaloita ja hasselpähkinää. Jälkiruokana erikoiselta kuulostava ”Bloody Pannacotta” eli tonkapapuvanukas ja veriappelsiinia. Maut kaikissa ruuissa oli todella ihania ja niitä maistellessa olisin vain halunnut lisää ja lisää! Jälkiruoka oli jotain taivaallista ja pääruuan possunniska niin mureaa etten ole koskaan yhtä mureaa ja maukasta lihaa syönyt. Hasselpähkinä sopi mielettömän hyvin perunoiden kanssa ja samanlaista on ehkä ihan pakko kokeilla kotonakin. Kaikkia ateriat olivat gluteenittomia ja laktoosittomia tai vähintään vähälaktoosisia.

Jälleen kerran mietin miksi en panostaisi useammin tällaisiin kokemuksiin? Tällekään illalliselle tuskin oltaisiin päädytty ellen olisi voittanut illallista arvonnassa, mutta miksi? Kokemuksethan on nimenomaan niitä mistä kannattaa maksaa ja joita pitäisi haalia elämässä mahdollisimman paljon. Ensi viikonlopulle onkin suunniteltu miehen kanssa leffaan meno ja siitä johonkin uuteen raflaan syömään 😉

Murhaavasta illallisesta voit lukea lisää osoitteesta gurmeeteatteri.fi.

 

Äidin vapaapäivä

Processed with VSCOcamMeidän tyttö on kohtuullisen aktiivinen tapaus. Arki pyörii pitkälti hänen ympärillään ja illat on välillä yhtä häslinkiä ja hulluutta. Ainoana lapsena hän yrittää välillä pompottaa meitä oikein kunnolla siinä kuitenkaan onnistumatta. Välillä mietin, että helpottaisiko elämää yhtään jos hänellä olisi sisaruksia. Aktiivisena ja touhukkaana tyttönä hän vaatii iltaisin paljon tekemistä ja siinä jää oma aika melko vähiin. Käyn toki säännöllisesti treenaamassa, mutta välillä kaipaan omaa aikaa ihan kotijuttujenkin tekoon. Se aika on usein kortilla. En mä ainakaan jaksa pyörittää arkea jos ikinä ei ole aikaa vain itselle. Tässä kohtaa esiin astuu sukulaiset.

Processed with VSCOcam with a6 presetPerjantaina saatiin mun siskon tytöt kylään ja Elan keikkaa katsomaan. Lauantaina mies lähti Lahteen kisoja katsomaan ja mä lähdin tyttölauman kanssa Jumboon hulluille päiville. Saadaan olla miehen kanssa onnellisia että hänen sisko ja vanhemmat ottaa tytön silloin tällöin yökylään, jotta me päästään omiin menoihin. Tää olikin erittäin odotettu viikonloppu, koska sain rauhassa shoppailla siskon tyttöjen kanssa tytön ollessa hyvässä hoidossa ja illalla mentiin vielä kuuntelemaan Elaa. Suorastaan luksusaikaa!

Processed with VSCOcam with a6 preset

Mä olen ollut säästölinjalla jo jonkin aikaa enkä olis oikeesti mitään tarvinnut ostella. Niin vaan lähdin satasen köyhempänä Jumbosta… Nyt on taas shopattu vähäksi aikaa naapurinkin rahat ja vähän ylikin! Toisaalta, kivoja juttuja löysin ja sain monta hyvää ideaa joululahjoiksi 😉 Vaikka en ole turhan shoppailun puolesta puhuja niin kummasti shoppailu silloin tällöin piristää päivää! Nyt en tuhlaile ainakaan…ööö..no en tuhlaile 😀

Processed with VSCOcam with a6 preset

Kävittekö hullareilla? Löytykö mitään? Entä onko teillä mahkuja saada muksuja välillä hoitoon ja saada omaa aikaa?

ps. Käykäähän äänestämässä Indiedays blog awardseissa suosikkejanne! Äänestäneiden kesken arvotaan muun muassa lippuja itse tapahtumaan sekä tavaratalojen lahjakortteja 😉 Banneri tossa oikealla palkissa. Meikäläinen on Motivation-sarjassa ehdolla!

Lomaviikon ruokapäiväkirja

Processed with VSCOcam with a6 presetBulgarian reissulla syömisrytmi oli aika lailla samanlainen joka päivä all inclusiven ansiosta. Täytyy sanoa, että se hyvä puoli all inclusivessa on ettei rahaa ruokaan menee reissulla ollankaan. Kaikki kun on maksettu jo valmiiksi. Mehän ei suunnitelmista huolimatta käyty yhtään kertaa muualla syömässä jos ei lähtöpäivän Subwayn reissua lasketa. Kristal-hotellissa oli todella hyvät ja monipuoliset ruuat ja kyllä niillä vatsansa täyteen sai, vähän liiankin täyteen 😀 Jälkkäreitä oli tarjolla oman buffansa verran sekä lounaalla että illallisella ja kaikkea oli maistettava melkeinpä joka kerta. Muita herkkuja ens sitten ostellutkaan. Kyllä noissa oli jo ihan tarpeeksi..

Maanantai

Lihashuoltoa ja venyttelyä.

PicsArt_09-16-07.26.39Aamupalalla munakokkelia, pekonia, friteerattu sämpylä, paahtoleipä kinkulla ja juustolla sekä hedelmiä, vettä ja kahvia // lounaalla kanakeittoa ja iso annos salaattia ja vihanneksia, fetajuustoa ja siemenleipä voilla // jälkiruuaksi pienet palat noista kaikista, olivat aika pahoja kaikki… // illallisella broiskua, bulgur-salaattia, perunaa ja munakoisoa tomaattikastikkeella ja fetajuustolla // jäkkäri buffasta (ei kuvaa) // illalla pari lasia hotellin vesiviiniä // illalla banaania.

Tiistai

Treenit tyttöjen kanssa hotellin salilla.

PicsArt_09-16-07.28.28Aamupalalla omeletti kinkulla, sienillä, tomaatilla ja juustolla, paahtoleipä päällisillä, pannaria mansikkahillolla ja banskua // lounaalla salaattia ja vihanneksia, kanaa ja täytettyjä paprikoita // jälkkäri buffasta, tuo keltakuorrutteinen oli hyvää // illallisella keollinen vähän kaikkea, kala taisi jäädä syömättä, oli outoa // jälkkäri buffasta, tuo mansikkahillokuorrutteinen oli paras, muista maistoin vain palaset. Ehkä 😀 // Questbar hotkahuoneessa iltapalaksi.

Keskiviikko

Treeni tyttöjen kanssa hotellin salilla.

PicsArt_09-16-07.30.35Aamupalaksi munakokkelia, pekonia, paistettua tomaattia, pari plädyä mansikkahillolla, paahtoleipää, vettä ja kahvia // lounaalla vihanneskeittoa, paljon salaattia, kalaa ja fetajuustoa // jälkkäribuffasta, tuo tummakuorrutteinen oli hyvää, samoin lasikulhossa oleva vanukas! // illallisella italialaistyyliset sapuskat, lasagne pääosassa // jälkkäri buffasta, kaksi etualalla olevaa söin, muita vain maistoin // karaokereissun päätteeksi pizzapala (ei kuvaa)

Torstai

PicsArt_09-16-07.33.03Aamupalalla omeletti, pekonia, paahtoleipää, hedelmiä, vettä ja kahvia // lounaalla tomaattikeittoa, salaattia ja lihapataa // jälkkäri buffasta, tummakuorrutteiset oli tosi hyviä! // illallinen hotellin a la cartessa. Alkupalaksi munakoisoa, paprikaa, kesäkurpitsaa ja fetaa. Toinen alkupala oli tuorejuustotäytteisiä lettuja. Pääruokana pekoniin käärittyä lihaa, jossa sisällä ainakin porkkanaa ja pinaattia. Jälkkäriksi hitsin hyvää juustokakkua! // iltapalaksi banskua.

Perjantai

PicsArt_09-16-07.44.46Aamupala sama kuin munakin aamuina // lounaalla kanaa ja erilaisia salaatteja // jälkkäri buffasta, kaikki söin! // illallisella kanaa, lihaa, lohkoperunoita, uunivihanneksia ja erilaisia salaatteja // jälkkäri buffasta, uuniomena oli parasta, muista vain maistoin // iltapalaksi minttusuklaa Questbar.

Lauantai

Lähtöpäivä. Iltapäivä vietettiin Varnassa käppäillen ja shoppaillen.

PicsArt_09-16-07.47.31Aamupala aika lailla sama kuin muinakin päivinä // lounaalla keitto ja salaattia (ei kuvaa) // jälkiruoka buffasta, nuo kaikki olivat hyviä! // iltapäivällä puolikas patonki Subissa // lentokentällä iso latte // lentokoneessa fetasalaattia, salaattipohjainen pääruoka ja jälkiruuaksi sukaamousse // yöllä kotona protskudrinkki.

Sunnuntai

PicsArt_09-16-07.49.10Aamupalaksi sämpylä kinkulla, juustolla ja tomaatilla, vitamiinit, vettä ja kahvia // lounaalla anoppilassa lindströmin mureketta, perunaa, sienikastiketta ja vihanneksia // jälkkäriksi marjarahkaa // treenin jälkeen palkkari + banaani (ei kuvaa) // illallisena jauhelihaa, riisiä ja vihanneksia // iltapalaksi omenaa ja maapähkinävoita.

Reissussa oli mielettömän ihanaa, kun jokaisella aterialla oli useita erilaisia salaatteja ja lounaalla aina kaksi erilaista keittoa. Aamupalalla oli joka toinen päivä kokki paistamassa omeletteja, joihin sai itse valita täytteet. Joka aamu kokki paisteli toisella pisteellä myös lettuja joihin sai valita erilaisia kastikkeita. Illallisella samat tyypit paisteli erilaisia makkaroita tai lihoja. Ruuat oli siis viimesen päälle! Ainoa iso miinus oli lasten buffet, jossa oli joka päivä sekä lounaalla että illallisella ranskalaisia, riisiä, pastaa ja kananugetteja. Yhtenä päivänä oli lihapullia ja nekin kivikovia. Tyttö söi ihan aikuisten buffasta, mutta aika huonosti halusi mitään erikoisia juttuja maistella.Silloin tällöin otettiin altaalla jätskit, mutta mulla ne tai rajoittua kahteen jädeen koko viikon aikana. Viiniä juotiin aika usein ruuan kanssa, mutta all inclusiveen kuuluva viini oli selvästi lantrattua! A la Carte illallisella juotiin siskon kanssa kaksi pientä viinipulloa yhdessä ja viimeistään niitä juodessa eron vesiviiniin huomasi… melkoista huijausta!

Erilaisia salaatteja ja keittoja pitäisi tehdä itsekin enemmän, mutta jotenkin en vain saa aikaiseksi. Täytyypä laittaa ylös ensi viikon ruokalistaa suunnitellessa!