Gluteenittomat riisipiirakat raikkaalla kylmäsavuhärkä-tuorejuustotäytteellä

Processed with VSCO with c1 preset

Sain Moilasen ja Ruoka.fin reseptikilpailussa haasteeksi tuunata Moilasen gluteenittomia riisipiirakoita. Tykkään itse, että piirakan päällä saa olla paksulti tavaraa ja kun en ihan perinteistä munavoita viitsinyt väsätä niin väsäsin vähän vastaavanlaisen paksun täytteen leivälle. Täytteessä yhdistyy tuhti tuorejuusto maukkaaseen kylmäsavuhärkään ja keväistä tunnelmaa piirakan päälle loihtii raikas omena. Ainakin itse pidän tästä täytteestä suunnattoman paljon!

Gluteenittomat riisipiirakat raikkaalla kylmäsavuhärkä-tuorejuustotäytteellä

  • 5 kpl Moilasen gluteenittomia riisipiirakoita
  • 1 prk ruohosipulin makuista tuorejuustoa
  • puolikas Granny Smith omena
  • noin 5 cm:n pala kurkkua
  • 50g härän kylmäsavupaistia
  • ripaus suolaa
  • ripaus sitruunapippuria
  • koristeluun herneenversoja ja härän kylmäsavupaistia

Paista riisipiirakat ohjeen mukaan uunissa. Lusikoi tuorejuusto kulhoon. Kuori ja pilko omenan puolikas pieniksi kuutioksi. Pilko kurkku ja härän kylmäsavupaisti pieniksi kuutioiksi. Lisää omena, kurkku ja kylmäsavupaisti tuorejuuston sekaan ja mausta ripauksella suolaa ja sitruunapippuria. Sekoita hyvin.

Ota riisipiirakat uunista ja anna niiden jäähtyä hetki. Lusikoi täytettä piirakoiden päälle ja koristele herneenversoilla ja rullalle käärityillä härän kylmäsavupaistin siivuilla. Tarjoile esimerkiksi alkupalana!

Täytettä tulee aika tuhdisti ja se riittää helposti useampaankin riisipiirakkaan. Minä kun olen tällainen loppasuu niin tungin kaiken viiteen ja mussutin menemään hyvällä omalla tunnolla (ja ruokahalulla).

Käy äänestämässä täällä omaa suosikkiasi (minua :D)! Äänestäneiden kesken arvotaan 3 x 100 euron arvoista lahjakorttia K- ja S-ryhmän kauppoihin. Mun reseptin löydät ihan listan alhaalta 🙂 Kiitos jo etukäteen!

Processed with VSCO with c1 preset

Suklainen riisikakku sandwich

7

Sain reseptikilpailun tiimoilta testattavaksi Friggsin uusia riisikakkuja ja haasteena oli loihtia niistä joko suolainen tai makea välipalaherkku. Koska olen erittäin perso makealle niin asiaa ei tarvinnut edes kauan miettiä! Mä tykkään syödä aika useinkin välipalaksi riisikakkua maapähkinävoilla ja banaanilla ja tämä suklainen sandwich on vähän pidemmälle viety muunnos siitä. Mutta hei, vaikka tässä on suklaatakin niin kyllä tämä terveellisyydellään vie voiton monesta muusta suklaakeksistä tai vastaavasta! Käytin kuorruttamiseen 85% tummaa suklaata ja tunnetusti tummassa suklaassaahan on vain mahtavia asioita, kuten flavonoideja. Mitä tummempaa suklaata, sen parempi!

Suklainen riisikakku sandwich (2-4 hengelle)

  • 8-10 Friggs-riisikakkua chiasiemen & merisuola (herkuttelijoiden lukumäärän mukaan)
  • 2 banaania
  • Maapähkinävoita tai muuta pähkinävoita
  • 1 levy 85% tummaa suklaata

Muussaa banaanit haarukalla tasaiseksi tahnaksi. Ota 4-5 riisikakkua ja voitele ne tuhdilla kerroksella maapähkinävoita. Lusikoi muussattua banaania maapähkinävoin päälle ja painele loput riisikakut hatuiksi täytettyjen pohjien päälle. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa pienissä erissä ja hyvin sekoitellen. Valele sulaa suklaata riisikakku sandwichin päälle ja nosta hetkeksi kylmään kovettumaan.

Herkuttele hyvällä omalla tunnolla!

Processed with VSCO with a6 preset

Jos tykkäät niin käyppä äänestämässä tätä reseptiä Ruoka.fi:n kilpailussa! Äänestäneiden kesken arvotaan vuoden riisikakut sekä 100 euron lahjakorttin Decanterin liikkeeseen 🙂 Äänestämään pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaa! Kiitos jo etukäteen murut <3

friggs

 

Gluteenittomat pähkinäbrowniet

Processed with VSCO with c1 presetUusia reseptikokeiluja taas Jonnan keittiössä! Sain haasteeksi kehitellä jonkin makean herkun Dansukkerin tummista sokereista tai siirapeista. Pitkään mietin minkälaisen reseptin haluaisin kehitellä ja loppujen lopuksi päädyin browniehin, joita rakastan yli kaiken! Ja koska teitä gluteenitonta ruokavaliota noudattavia on siellä ruudun toisella puolella niin monta niin halusin yhdistää myös gluteenittomuuden tähän syntisen suklaiseen herkkuun. Täytyy sanoa, että olen jälleen kerran hämmästynyt lopputuloksesta! Miten niin pienellä vaivannäöllä saakin jotain näin hyvää aikaiseksi?

Gluteenittomat pähkinäbrowniet

  • 200g tummaa suklaata (70-80%)
  • 6 rkl voita
  • 150g Dansukkerin tummaa ruokokidesokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • 120g pähkinöitä (esim. sekoitus käy hyvin!)

Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila pois hellalta ja lisää suklaasulan joukkoon sokeri ja tämän jälkeen munat yksi kerrallaan ja koko ajan sekoittaen.

Sekoita pienessä astiassa keskenään maissitärkkelys sekä kaakaojauhe. Lisää jauhoseos sukaa-munaseoksen joukkoon ja sekoita kunnolla kunnes jauhot ovat sekoittuneet massaan hyvin. Lisää sekaan vielä pähkinät ja sekoita hyvin.

Kaada taikina 23 cm:n kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista brownieita noin 30 minuuttia 175-asteisen uunin keskitasolla. Varo paistamasta niitä liikaa ettei brownieista tule kuivia! Anna brownieiden jäähtyä, leikkaa annospaloiksia ja tarjoile kaverina esimerkiksi vaniljajäätelöä.

Processed with VSCO with c1 presetOlen tällä reseptillä mukana Vuoden makein herkku-reseptikilpailussa. Käykäähän äänestämässä mun resepti voittoon! Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Kitchen Aid tehosekoitin (arvo n. 250e) sekä 10 Dansukkerin upeita tuotepaketteja! Äänestämään ja reseptejä ihmettelemään pääset alla olevasta bannerista 🙂 Kiitos jo etukäteen!

unnamed

Arkiruokaa: Köyhän miehen bulgogi & paistetut nuudelit

Processed with VSCO with c1 presetMä en ole kauheasti aasialaista ruokaa kotona laittanut, vaikka, tykkään valtavasti sen makumaailmasta. Kävin vähän aikaa sitten Indiedaysin järjestämässä bloggaajatapahtumassa ja sain siellä Santa Marian pisteellä haasteen valmistaa jonkin helpon arkiruuan Santa Marian tuotteita käyttäen. Tiesin heti, että nyt olisi mahdollisuus kokata jotain oman mukavuusalueen ulkopuolelta. Arkiruuassa minun mielestä tärkeintä on helppous ja nopeus ja päätin tehdä sellaisen aterian, joka on sekä helppo ja nopea tehdä että vielä maistuu hyvältä! Täytyy sanoa, että onnisuin omasta mielestäni paremmin kuin odotin 😉

Köyhän miehen bulgogi & paistetut nuudelit

Valmistusaika noin 45 minuuttia

  • 400g naudanpaistisuikaleita
  • 1 pss Santa Marian Korean BBQ bulgogi-maustetta
  • 1 rkl öljyä + 1 rkl vettä
  • voita paistamiseen
  • 1 parsakaali
  • Santa Marian riisinuudeleita syöjien mukaan
  • 1tl suolaa +  1rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl Santa Marian Sweet chili kastiketta
  • 1 kananmuna
  • ananasta
  • tuoretta chiliä

Processed with VSCO with c1 presetSekoita 1 rkl öljyä ja 1 rkl vettä Korean BBq bulgogi-mausteen kanssa marinadiksi. Sekoita marinadi huoneenlämpöiseen lihaan ja jätä 15 minuutiksi maustumaan. Ruskista maustunut liha pienessä määrässä voita. Lisää lihan sekaan noin desi vettä, pienennä lämpöä, aseta kansi paistinpannun päälle ja jätä liha hautumaan noin 30 minuutiksi.

Lihan hautuessa valmistat kätevästi kaiken muun. Höyrytä parsakaalia noin 7 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä odottamaan. Laita vesi kattilaan nuudeleita varten, lisää veteen 1 tl suolaa ja kiehauta vesi kuumaksi. Nosta kattila pois liedeltä, laita nuudelit veteen, kansi päälle ja jätä valmistumaan kolmeksi minuutiksi. Valuta nuudeleista vesi pois, huuhtele ne kylmällä vedellä, kaada takaisin kattilaan ja lisää sekaan 1 rkl öljyä, jotta nuudelit eivät tartu toisiinsa kiinni.

Kuumenna paistinpannu ja paista nuudeleita hetki pienessä tilkassa öljyä. Lisää sekaan soijakastike, sweet chili kastike sekä parsakaalit. Kääntele kaikki hyvin sekaisin. Riko paiston loppuvaiheessa nuudeleiden sekaan 1 kananmuna ja kääntele sekaisin. Anna paistua hetki.

Nostele lautaselle ensin paistettuja nuudeleita ja päälle haudutettua lihaa. Lisää vielä ananasta sekä chiliä oman mielesi mukaan.

Processed with VSCO with c1 presetTämä kilpailuresepti on toteutettu yhteistyössä Indieadaysin sekä Santa Marian kanssa!

Kokkailetteko te paljon aasialaista ruokaa?