Ystävänpäivän sydänjuustokakku

 

Me pidetään duunissa muutaman kerran vuodessa brunssi nyyttärimeiningillä ja minä päädyn leipomaan sinne joka kerta jotain. Ei varmasti yllätä ketään, mutta mun bravuurina on erilaiset makeat leivonnaiset ja varsinkin juustokakkuja rakastan yli kaiken! Tänä vuonna en meinannut millään keksiä mitä tekisin brunssille, mutta onneksi google pelasti jälleen kerran. Tämän kakun ohje löytyi ensimmäisellä osumalla Maku-lehden sivuilta ja sen alkuperäisen reseptin löydät Lunni Leipoo -blogista. Ei tämä minun versio ihan yhtä kaunis ole, mutta ainakin se oli mielettömän hyvän makuinen. Kakku oli todella helppo tehdä eikä siihen tarvittu kovinkaan montaa raaka-ainetta. Lisättyä valkoista sokeria siihen ei tullut lainkaan!

Mulla meni pitkä aika etten leiponut juuri mitään, mutta nyt on leivontahanat taas aukaistu ja innostus on suuri. Leivonta on ihanaa, mutta viehän se monesti aikaa ja juuri aikaa kun ei tahdo olla. Viikonloppuna tehdään tytön kanssa nutella-banaanimuffinsseja. En usko, että nekään kovin pahoja ovat…

Ystävänpäivän sydänjuustokakku

Pohja

  • 80g voita
  • 175g Digestive-keksejä
  • 0,5 dl mustaherukkahilloa

Täyte

  • 200g valkosuklaata
  • 400g Philadelphia-tuorejuustoa
  • 150g ranskankermaa
  • 2 kananmunaa

Koristeluun 2 rkl mustaherukkahilloa.

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita voisula keksinmuruihin. Vuoraa noin 20 sm kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Levitä pohjan päälle mustaherukkahilloa tasaisesti ja nosta pohja jääkaappiin odottamaan.

Valmista seuraavaksi täyte. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä hetken aikaa. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

Notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen ranskankerma ja sulatettu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada täyte pohjan päälle.

Soseuta pinnalle tuleva mustaherukkahillo sileäksi ja painele siivilän läpi. Pudottele hillosta pisaroita juustokakun pinnalle spiraalin muodossa ulkoreunasta aloittaen. Vedä hammastikulla tai terävällä veitsellä pisaroiden halki kakun keskeltä aloittaen niin, että pisaroista tulee sydämenmuotoisia.

Paista kakkua uunin keskitasolla 40-45 minuuttia kunnes reunat ovat alkaneet hyytyä, mutta kakku on keskeltä hieman kostean näköinen.

Avaa uunin luukkua niin, että liika kosteus pääsee sieltä pois, käännä uuni pois päältä ja jätä kakku jälkilämpöön vielä tunnin ajaksi. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja nosta sen jälkeen kylmään.

Tarjoile mielellään vasta seuraavana päivänä!

Smoothiekulho – Tämän hetken välipalasuosikki

 

Päivän aikana syön iltapalan lisäksi kaksi välipalaa. Töissä välipalojen on oltava nopeita ja helppoja syödä, koska aikaa syömiseen ei yksinkertaisesti mun hektisessä työssä aina ole. Usein mulla on matkassa jokin hedelmä ja pähkinöitä aamupäivälle ja iltapäivällä ennen treeniä syön useinmiten riisikakkuja, avocadoa ja leikkelettä. Viikonloppuisin ja välipäivinä panostan ajallisesti enemmän välipalan tekoon. Mun tämän hetken ehdoton suosikki on erilaiset smoothiekulhot. Jos aikaa on jostain syystä vähemmän niin surautan juotavan smoothien, mutta muulloin mun valinta on kaunis, ravitseva ja täyttävä smoothiekulho.

Pidän eniten kulhoista, joissa on ruhtinaallinen määrä marjoja sekä hedelmiä, mutta makean nälkään valmistan överisuklaisen version. Smoothiekulhoihin on helppoa upottaa iso määrä vihanneksiakin ja melkeinpä jokainen kulho sisältää ainakin pinaattia. Rasvanlähteeksi valitsen usein avocadoa, koska se tuo smoothieen ihanan kermaisen ja pehmeän koostumuksen. Nestettähän näihin ei juuri tarvitse, mutta jos käytän jäisiä banaaneja, niin lorautan kaveriksi kauramaitoa, kookosmaitoa (sopii hyvin mm. puolukoiden kanssa!) tai ihan vain tilkan vettä.

Tässä pari viime aikoina valmistettua smoothiekulhoa!

Överisuklainen makean nälän tappaja

  • 1 jäinen banaani
  • 1 mitallinen suklaaprotskua
  • 3 taatelia
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • loraus kauramaitoa
  • 2 rkl maapähkinävoita

Surauta kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi. Kaada smoothie haluamaasi kulhoon ja koristele esimerkiksi banaanilla, pilkotuilla pähkinöillä, maapähkinävoilla ja parilla palalla raakasuklaata.

Raikas vitamiinipommi 

  • 1 jäinen banaani
  • 2 dl mustaviinimarjoja
  • puolikas avocado
  • 1 mitallinen vaniljaprotskua
  • 2 rkl turkkilaista jogurttia
  • loraus kauramaitoa

Surauta kaikki ainekset tasaiseksi blenderissä, kaada kulhoon ja koristele omenansiivuilla, kookoshiutaleilla, cashewpähkinöillä ja granaattiomenan siemenillä.

Minua kiehtoo suunnattomasti smoothiekulhojen muokkaaminen loputtomiin. Pienillä raaka-aineiden vaihtelulla saa aikaan aina uusia makuelämyksiä ja koristelu on hauskaa näpräämistä vaikken siinä kovin lahjakas olekaan!

Mikä on sun smoothiekulho suosikki?

Lue myös: Lauantaiaamun vihreä smoothiebowl, Hedelmäinen smoothiebowl, Puolukka-kookos smoothiebowl, Suklainen smoothiebowl ja Trendikäs smoothiebowl.