Tacomaustetulla jauhelihalla täytetyt bataatit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä on kokattu ja syöty viime aikoina todella paljon bataattia. Mies syö sitä muutenkin melkein päivittäin, mutta mulla bataatti kuuluu ruokavalioon kausittain. Nyt olen syönyt sitä lyhyellä aikavälillä ranskalaisina, keitettynä, piirakassa, paistettuna…ja tykkään! Isoon ja nopeaan nälkään bataatti valmistuu hetkessä mikrossa, jossa tämän ohjeen bataatitkin kypsensin. Laitan ensi viikolla tulemaan aivan ihanan bataattipiirakankin ohjeen, se oli täysi hitti! Ilmeisesti meillä syödään tulevaisuudessakin paljon bataattia, koska olen haalinut kauhean kasan ideoita ja reseptejä itselleni! Syöttekö te paljon bataattia?

Tämä resepti on peräisin Anton & Antonin ruokakassista!

Tacomaustetulla täytetyt bataatit, ranskankerma ja avocado

  • 2 pientä bataattia tai 1 iso
  • 250g jauhelihaa
  • vettä
  • 3 kevätsipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 rkl tacomaustetta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 prk ranskankermaa
  • 1 avocado
  • 1 lime, raastettu kuori ja mehu
  • 1 tomaatti
  • suolaa ja pippuria

Huuhtele bataatit ja pistele niihin reikiä haarukalla. Kypsennä bataatteja mikrossa 5-10 minuuttia bataatin koosta riippuen.

Hienonna kevätsipuli ja valkosipulit. Lämmitä öljy paistinpannussa ja lisää sipulit. Kuullota hetki. Lisää liha ja paista kunnes se saa väriä, lisää tilkka vettä. Mausta tomaattipyreellä, tacomausteella, suolalla ja pippurilla.

Hienonna tomaatti. Koverra avocadon liha ja survo se haarukalla tasaiseksi. Lisää tomaatti, raastettu limenkuori ja -mehu ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Halkaise bataatit ja täytä puolikkaat lihaseoksella, avocadoseoksella ja nokareella ranskankermaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helppoa arkiruokaa: Pestopasta & sitruunalla maustettu kala

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

*Sis.mainoslinkin

Minä olen oppinut rakastamaan kalaa jo pienenä. Isä kalasti meillä todella paljon ja pakkasesta löytyi aina haukifile jos toinenkin. Myös kuha ja made olivat tuttuja ruokapöydässä. Itse en ole kovin kummoinen kalan laittaja, mutta pidän siitä edelleenkin. Lohta tulee ostettua ehkä eniten, vaikka olisihan sitä paljon muitakin hyviä vaihtoehtoja aina hauesta muikkuihin ja silakoihin. Pitäisi vaan rohkeasti opetella valmistamaan kaikkia. Pyritään ainakin kerran viikossa laittamaan kalaa jossain muodossa ruuaksi, mutta aina se ei taida toteutua. Tyttö on ihan hulluna kalaan ja tyhjentää lautasen joka kerta salaman nopeasti. Viime viikolla valmistettiin Anton&Antonin ruokakassista varsin nopea ja herkullinen arkiruoka. Ihan äskettäin ei ole meidän pöydässä nähty kampelafileitä! Ruokakassien etu on juuri se, että pääsee kokeilemaan erilaisia raaka-aineita, joita ei välttämättä itse ostaisi. Ainakin tämä resepti oli meillä täysi hitti! Tyttö ei niin välitä pestopastasta, joten valmistin hänelle ihan normaalipastaa. Itse sen sijaan rakastan pestopastaa ja onneksi sain herkutella sillä vielä seuraavana päivänä töissäkin 😉

Pestopasta & sitruunalla maustettu kala

Valmistusika noin 30 minuuttia.

Ainekset:

  • 300g kampelafileitä
  • 1 sitruuna, raastettu kuori ja mehu
  • suolaa & mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • voita
  • pastaa syöjien mukaan

Pesto:

  • 50g parmesaanijuustoa
  • 1 dl basilikaa
  • 50g manteleita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa & mustapippuria
  • 1/2 pkt fetajuustoa (n. 100g)

Aloita valmistamalla pesto. Paahda manteleita kuivassa paistinpannussa ja anna jäähtyä. Lisää kaikki peston ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi seokseksi tai käytä sauvasekoitinta.

Keitä pasta suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan kypsäksi.

Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla kummaltakin puolelta. Huuhdo sitruuna ja raasta puolet sitruunan kuoresta kalalle. Kuumenna paistinpannussa öljy ja voi ja paista kalafileet kullanruskeiksi molemmilta puolilta. Lisää raastettua sitruunankuorta ja tilkka sitruunamehua ja oliiviöljyä.

Valuta pastasta vedet ja sekoita pesto pastaan. Lisää tilkka oliiviöljyä tarpeen mukaan.

Tarjoa pestopasta paistetun kalan kanssa ja raasta vielä hieman sitruunankuorta ja murusta fetajuustoa päälle. Herkuttele! Tästä ei juuri arkiruoka parane 😉

Jos ruokakassin tilaaminen kiinnostaa niin tsekkaa esimerkiksi Sannan ruokakassi täältä*.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA