Koskenlaskija-broilerit ja tomaatti-ananassalsa

koskenlaskija-broilerit ja tomaatti-ananassalsa

Yritän joka viikko kokeilla jotain uutta reseptiä. Aina se ei onnistu, mutta suurimmaksi osaksi kyllä. Meillä haastetta tuo ehkä eniten se ettei tyttö suostu ihan mitä vain syömään. Kahta ruokaa en ala laittamaan, joten yritän löytää reseptejä, jotka sopisivat meille kaikille. Tämän reseptin löysin omista kätköistäni. Minulla on iso pino reseptejä laatikossa odottamassa ja päätin alkaa niitä käymään läpi systemaattisesti. Laatikosta löytyikin todella paljon helppoja ja hyviä arkiruokaohjeita, joten ideat eivät ihan heti lopu kesken 😉 Ensimmäisenä testiin pääsi tämä koskenlaskija-broilerin resepti, jonka kaveriksi löysin vielä ohjeen tomaatti-ananassalsaan. Alun perin molemmat on tulostettu yhteishyvän sivuilta. Koskenlaskija-broilerissa on alkuperäisessä ohjeessa käytetty Valion Mustapekkajuustoa, mutta koska sitä ei lähikaupasta löytynyt, tartuin Koskenlaskijaan eikä muuten mennyt pieleen! Lapsuudessa meillä oli usein Koskenlaskijaa kotona, mutta omaan kotiin en ole sitä ostanut vuosikausiin. Näitä broiskuja syötyäni ihmettelin miksi.

Koskenlaskija-broilerit ja tomaatti-ananassalsa

  • 1 rs (n.600g) kananpojan maustamattomia paistileikkeitä (Kariniemi)
  • Koskenlaskija-juustoa (tähän menee n. 1/3 paketista)
  • suolaa ja mustapippuria
  • hammastikkuja

Tomaatti-ananassalsa

  • 2 tomaattia
  • 2 säilykeananasrengasta tai ananaspaloja
  • puolikas kurkku
  • 2 rkl hienonnettua basilikaa
  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Nostele broilerin paistileikkeet leikkuulaudalle. Leikkaa jokaisella leikkeelle noin puolen sentin paksuinen pala Koskenlaskijaa. Aseta se keskelle leikettä, kääräise rullalle ja sulje hammastikulla. Nosta paistileikkeet uunivuokaan ja paista uunissa noin 30 minuuttia.

Valmista tomaatti-ananassalsa broilerien paistuessa uunissa. Leikkaa kurkku, ananakset ja tomaatit pienen pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa kaikki salsan ainekset. Anna maustua hetki viileässä ennen tarjoilua.

Tarjoile broilerit tomaatti-ananassalsan kanssa ja lisukkeeksi sopii lisäksi myös riisi!

Herkullista viikon alku toverit!

koskenlaskija-broilerit ja tomaatti-ananassalsa

koskenlaskija-broilerit ja tomaatti-ananassalsa

Edellinen postaus: Meidän kotona

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

♥ Porkkanakakku viikonlopun kahvipöytään ♥

porkkanakakku

Ennen pääsiäistä mietin kuumeisesti mitä leipoisin pyhien ajaksi, koska jotain herkkuahan oli pakko saada! Olen perinteisesti tehnyt kinderkakkua tai jotain muuta suklaista kakkua, mutta nyt teki jotain muuta mieli. Mies pisti omat näppinsä asiassa peliin ja toivoi rakastamaansa porkkanakakkua. Tuplakuorrutteella. Koska kuorrutettahan ei koskaan voi olla liikaa! Olen aikaisemmin tehnyt amerikkalaista porkkanakakkua, paleoliittistä porkkanakakkua sekä porkkanakakkumuffinsseja ja kaikki ovat olleet todella hyviä. Tämäkin on leivonnainen, jossa ei oikein voi mennä pieleen.

Alkuperäinen resepti täältä.

porkkanakakku

Porkkanakakku kahvipöytään

Pohja:

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 3 tl kanelia
  • n. 4 dl porkkanaraastetta
  • 150g voita sulatettuna

Kuorrutus:

  • 100g voita
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria

Vaahdota ensin munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja sulatettua voita. Sekoita tasaiseksi ja lisää leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai uunipellille (uunipellille tehdessä kannattaa tuplata taikinamäärä!). Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Lisää vielä tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle. Voit halutessasi koristella kakun esimerkiksi mantelirouheella tai pienillä pääsiäismunilla, kuten minä tein.

Tässä ohjeessa kuorrute on yksinkertaisena. Itse tuplasin sen, koska kuorrute <3

Tsekkaa myös:

Amerikkalainen porkkanakakku

Paleoliittinen porkkanakakku

Porkkanakakku muffinssit

porkkanakakku

Edellinen postaus: 30 asiaa, jotka voit heittää pois heti

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Uusi tuttavuus: Taco-kanapasta

taco-kanapasta

Löysin joskus aikoja sitten K-ruoka -sivustolta taco-kanapastan ohjeen ja siitä asti se on kummittellut mielessä. Olen monesti jo ollut matkalla kauppaan ostamaan ainekset, mutta muuttanut viime hetkellä mieleni. Lapsesta on tullut hiukan nirso eikä hän suostu syömään ruokia, joissa on esimerkiksi paistettua tai uunitettua paprikaa joukossa. Taco-kanapastaan paprikaa tulee reilusti, joten en ole viitsinyt alkaa valmistamaan ruokaa, jota ei sitten kuitenkaan syödä. Eilen bussimatkalla salilta kotio pasta tuli jälleen kummittelemaan mieleen ja päätin, että nyt on oikea hetki. Kipitin kauppaan hakemaan muutamat puuttuvat raaka-aineet ja ei muuta kuin kotiin hellan ääreen.

Taco-kanapasta valmistuu seuraavasti.

Tarvitset:

  • 1 rs (450g) maustamattomia broilerin filesuikaleita
  • öljyä
  • 1 pss (25g) tacomausteseosta (Pirkka)
  • 2 paprikaa, esim. keltainen ja punainen (tulee kivasti väriä)
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pennepastaa
  • 1 tlk (400g) kuorittuja luomutomaatteja
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • suolaa

Ruuan kylkeen esim. avocadoa, tomaattia, juustoraastetta sekä creme fraichea.

Tästä määrästä tulee noin 6 annosta.

Ruskista broilerit rasvassa paistinpannulla. Mausta broilerit tacomausteella (1/2 pss) ja siirrä kulhoon odottamaan. Pilko paprikat noin 2-3 cm:n kokoisiksi paloiksi. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota paprikat, punasipuli ja valkosipulit öljyssä pannulla ja mausta lopulla tacomausteella. Siirrä kasvikset broilereiden kanssa samaan kulhoon.

Kaada pasta kattilaan ja lisää pastan päälle myös kuoritut tomaatit liemineen. Murskaa tomaatit haarukalla. Kaada tomaattipurkilla vettä pastojen päälle noin 5 dl. Lisää tomaattisose ja suola. Anna pastan porista kannen alla noin 11 minuuttia. Yhdistä broilerin ja vihannesten kanssa.

Tarjoile Taco-kanapasta esimerkiksi viipaloitujen tomaattien, avocadon, juustoraasten sekä creme fraichen kera!

Edellinen postaus: Pahimmat talousmokani

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Herkullinen mustikka-mascarponepiirakka

mustikka-mascarponepiirakka

Tänään perheasiat menevät perinteisen ruokapäiväkirjan väsäämisen edelle, joten näin viikonlopun kynnyksellä jaan teille herkullisen piirakan ohjeen, jota valmistin viime viikonloppuna. Kyseessä on mustikka-mascarponepiirakka, jota olen tehnyt joskus vuosia aiemminkin. Normaalisti teen aina mustikkapiirakan kermaviiliin, mutta mascarpone antaa antaa piirakkaan kivan pehmeän ja täyteläisen maun. Reseptin bongasin täältä.

Ostan yleensä piirakkapohjan valmiina, mutta koska aineksia oli kaapissa, miksi tuhlaamaan valmiiseen pohjaan? Näitä säästökohteita kun yritän löytää koko ajan enemmän ja enemmän, niin tässä heti yksi. Turha tuhlata valmiiseen, kun ainekset ovat jo kaapissa. Enemmän aikaa se toki vie, mutta tästä pohjasta tuli itse asiassa niin hyvä, että taidan tehdä piirakkapohjan jatkossakin itse 😉 Sanoisin, että täytteessä voisi olla vielä inanen jotain happoa tai raikkautta ja varmasti esimerkiksi raastettu sitruunan kuori tekisi täydellisen silauksen piirakkaan!

Herkullinen mustikka-mascarponepiirakka

Pohja

  • 100g voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 muna
  • n. 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 200g mascarponejuustoa
  • 1 muna
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200g (4 dl) mustikoita

Pehmitä ensin voita vähän aikaa mikrossa. Vispaa käsin voin sekaan sokeri sekä kananmuna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään toisessa astiassa. Lisää jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Taikina jää melko löysäksi.

Voitele 26-28 cm;n kokoinen piirakkavuoka. Painele pohjataikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Vatkaa mascarponejuusto, kananmuna ja sokerit keskenään sekaisin. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita ne taikinaan viimeisenä. Jos taas käytät tuoreita mustikoita, voit ripotella ne suoraan pohjan päälle. Levitä täyte tasaisesti piirakkapohjan päälle.

Laita mustikka-mascarponepiirakka 200 asteisen uunin alatasolle ja paista 25-30 minuuttia.

Herkuttele!

Ps. Kuva ei ole kovin hieno, pahoittelut siitä. En ehtinyt ottaa edes kunnollista kuvaa piirakasta, niin nopeasti se hupeni…

Näppärät Nutella-naposteltavat

nutella-naposteltavat

Mulla on kotona menossa projekti, jonka tavoitteena on saada käytettyä kaikki vanhat jauhot pois kaapeista. Ei ne siis päiväykseltään vanhoja ole, mutta hetken jo kaapissa kuitenkin seisoneita. Mulla on huono tapa ostella erilaisia jauhoja milloin minkäkin ohjeen perässä ja en varmasti valehtele, jos sanon että kaapista löytyy vajaa 10 erilaista jauhopussia. Osa vajaita ja osa melkein täysiä. Siispä olen kaikkein muiden projektien ohella alkanut käytellä pussukoita pikku hiljaa loppuun ja sehän tietää leipomista!

Leipominen on yksi hauskimmista ajanvietteistä mitä tiedän. Nautin suunnattomasti, kun saan puuhastella keittiössä, veivata, vatkata ja valmistaa erilaisia herkkuja. Jännä kyllä, en niinkään välitä niiden syömisestä, vaan se itse matka erillisistä raaka-aineista ihanaksi herkuksi on se mun juttu. Voisin oikeasti leipoa useamman kerran viikossa, jos vain olisi aikaa. Syöjätkin löytyisi varmasti lähipiiristä ja töistä. Töissä kun ei mikään jää syömättä. Pienet kivet ja männyn kävytkin menee kaupaksi tiukan paikan tullen. Oliskohan mahdollista anoa pomolta leivontavapaita työyhteistön henkeä korottavassa mielessä?

nutella-naposteltavat

Bongasin viime viikon Kodin kuvalehdestä nämä Nutella-naposteltavat. Näppäriä nämä eivät kyllä, mutta sana sopi niin kauhean hyvin otsikkoon 😀 Nutella-naposteltavat vaativat hieman aikaa, kärsivällisyyttä ja näpräämistä. Mitään pikaleivonnaisia nämä eivät ole, joten en suosittele jättämään reseptin testaamista yllätysvieraiden soittaessa ovikelloa. Valmistin itse näitä kaikessa rauhassa viime lauantaina. Kauniitahan näistä ei tullut, mutta sitäkin parempia olivat kaikkien mielestä. Jopa niin hyviä ettei yhtäkään jäänyt töihin vietäväksi! Mennäänpä sitten itse asiaan.

Nutella-naposteltavat

10-12 kpl

Taikina

  • 1 dl maitoa
  • 40g voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

Lisäksi

  • 100g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl Nutellaa

Päälle Nutellaa ja vaniljakastiketta

Lämmitä maitoa ja voita kattilassa liedellä, kunnes voi sulaa. Anna nesteen jäähtyä 42-asteiseksi. Mittaa kattilaan suola, sokeri ja kardemumma.

Sekoita kuivahiiva ja 2 dl jauhoja. Vatkaa ne käsivispilällä nesteeseen. Lisää muna ja loput jauhot. Alusta taikinaa 10 minuuttia. Peitä kattila liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 45 minuuttia.

Sulata täytteen voi mikrossa. Laita muffinivuoat muffinipellin koloihin. Tiputa muffinivuokien pohjalle lusikalla hieman voisulaa. Sekoita lautasella sokeri ja kaneli.

Leivo kohonnut taikina pötköksi. Pilko se etusormen kokoisiksi paloiksi. Pyöritä palat palloiksi. Kasta pallerot ensin voisulassa, pyöräytä ne sitten kaneli-sokeriseoksessa ja nosta muutama pala jokaiseen muffinivuokaan. Kun pohja on peitossa, valuta mikrossa pehmitettyä Nutellaa sekaan pikkulusikalla. Lisää muutama taikinapallo. Jos voita ja sokeriseosta jää yli, yhdistä ne ja lorauta pullien päälle.

Laita uuni lämpenemään tässä välissä 220 asteeseen ja anna leivonnaisten kohota vielä liinan alla 20 minuuttia uunin lämmetessä.

Paista pullia 10-15 minuuttia. Koristele halutessasi Nutellalla ja tarjoile vaniljakastikkeen kanssa <3

Ps. Offerillassa on nyt synttäriale 2-vuotissynttäreiden kunniaksi! Koodilla OFFERILLA saatte yllätysalennuksen kassalla 😉 Voimassa 1.3.2018 klo 23.59 asti. Offerillan diileihin tästä.

Edellinen postaus: Tarvitseeko 6-vuotias harrastuksia?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

♥ Ystävänpäivän rocky road ♥

*Sisältää mainoslinkkejä

rocky road

Meillä vietettiin keskiviikkona töissä ystävänpäivää brunssin merkeissä. Meillä on tapana pitää brunssi nyyttärimeiningillä muutaman kerran vuodessa. Jokainen saa tuoda sitä mitä itse haluaa minä olen useimmiten tuonut jonkun kakun. Tälläkin kertaa tarkoituksena oli tehdä juustokakku, mutta lueskelin viime viikolla anoppilassa MeNaisia ja bongasin sieltä mielettömän hyvän ja helpon rocky roadin ohjeen. Tässä ohjeessa käytettiin Sunnuntain valmista kakkutaikinapussia mikä helpotti hommaa huomasti. Ei muuta kuin pussin sisältö kippoon, nesteet perään, sekoitus ja lisukkeet vielä päälle. Helppoa kuin mikä! Onnistuu tumpelommaltakin leipurilta 😉

Mä olen jostain syystä aina vähän karsastanut kaiken maailman valmispusseja, mutta on ne joskus ihan paikallaan. Me ostetaan silloin tällöin valmiita pizzapohjia ja tämän jälkeen varmasti myös näitä Sunnuntain pusseja. Mulla on tällä hetkellä sen verran paljon erilaisia jauhoja kotona kaapissa, että täytyy käytellä niitä taas pois sieltä etteivät vanhene. Sen jälkeen voidaan välillä ostaa näitä valmiita sekoituksiakin. Tämä rocky road tai brownie tai miksi kukakin haluaa tätä kutsua, sopii hyvin myös juhlapöytään sekä viikonlopun herkutteluun! Toimisi varmasti lämpöisenä vaniljajäätelön kaverina 😉

rocky road

Ystävänpäivän rocky road

10 palaa, valmistusaika 10 minuuttia + paisto n. 25 minuuttia

  • 1 pss suklaan makuista kakkumixiä (esim. Sunnuntai)
  • 1 dl öljyä
  • 2 dl vettä
  • 100g suklaata
  • 100g pätkiksiä
  • 1 dl pähkinöitä (meillä cashewpähkinöitä)
  • 1 dl minivaahtokarkkeja

Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Kaada jauhoseos kulhoon. Sekoita öljy ja vesi pakkauksen ohjeen mukaan. Rouhi suklaat, pätkis, pähkinät ja vaahtokarkit veitsellä. Sekoita kaikki taikinaan. Paista rocky road pussin ohjeen mukaan (175 astetta ja n. 25 minuuttia).

Anna leivonnaisen jäähtyä hyvin ja leikkaa palasiksi. Jos haluat, niin sulata vielä valkosuklaata mikrossa ja lorottele palojen päälle raidoiksi. Yritä koota kaunis kasa taroiltavaksi vain huomataksesi, että kohta kaikki on tuhottuja jäljellä on vain muruset….

Onko rocky road teidän juhlapöydän vakiotarjottava?

PS. Ruokapäiväkirja tulee huomenna!!

Pss. Jos herkuttelu kiinnostaa ja ruoka on sun juttusi niin tsekkaa nää tarjoukset:

Makoisaa viikonloppua 😉

Edellinen postaus: Miksi kotona treenaaminen on niin vaikeaa?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Kasvisruokaa: feta-pinaattipasta

feta-pinaattipasta

Hei, pitkästä aikaa kasvisruokareseptiä ja tällä kertaa mun keittiössä on valmistunut feta-pinaattipasta! Mun on pakko kertoa yksi asia kasvisruuan tiimoilta, vaikka se on vasta ajatuksen asteella. Olen ajatellut pitää jossain vaiheessakasvisruokaviikon sekä vegaaniviikon. En tiedä vielä milloin, mutta jossakin vaiheessa on tulossa. Myös paleoviikko kiinnostaa kovasti. Tällaisten teemaviikkojen avulla saisin taas testailtua uusia reseptejä sekä makuja. Nämä ovat asioita, jotka innostavat kovasti kokeilemaan kaikkea uutta!

Olen monta kertaa ostanut kaupasta Kokkikartanon feta-pinaattipastaa, joka on valmisruoista ihan mun ykkössuosikki! Viime viikonloppuna kävin pitkästä aikaa treenaamassa lauantaina (normaalisti mulla välipäivä) ja treenin jälkeen teki ihan hirveästi mieli kavisruokaa ja mieleen tupsahti ensimmäisenä feta-pinaattipasta, mikäs muukaan. En halunnut tällä kertaa ostaa valmisruokaa, joten ei muuta kuin reseptiä hakemaan ja kaupan kautta kotio. Reseptin löysin Soppa365:n sivuilta, joka on muuten yksi mun suosikki reseptisivustoista!

Feta-pinaattipasta (4 annosta)

  • pastaa syöjien mukaan (ohjeessa 400g)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 pss pakastepinaattia (yht. 300g)
  • 2 dl kermaa
  • 200g fetajuustoa
  • suolaa ja mustapippuria

Keitä pasta ohjeen mukaan runsaassa suolatussa vedessä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita siinä pari minuuttia. Lisää pannulle pakastepinaatit ja kypsennä viitisen minuuttia, kunnes pinaatti sulaa. Kaada joukkoon kerma ja kiehauta.

Murenna kastikkeeseen fetajuustoa. Anna sulaa hetki ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita kastike pastan kanssa ja yritä ehtiä syömään annoksesi ennen kuin joku muu tulee apajille.

Meillähän kävi niin, että mies tuli vain ”maistamaan” ja ennen kuin ehdin kissaa sanoa, niin herra oli vedellyt nassuun koko mun annokseni. Meni muuten koko kattilallinen kerralla meillä!

Edellinen postaus: Olenko minä someaddikti?

Tsekkaa myös:

Savulohi-pinaattipasta

Kana-aurapasta

Vuohenjuusto-tomaattipasta

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Kana-pekonimättösalaatti

*Sisältää mainoslinkkejä

kana-pekonimättösalaatti

Salaatista tulee helposti mieleen kevyt, värikäs laihdutusruoka. Siinä ei juurikaan ole hiilareita ja naiset tykkäävät syödä sitä lounaaksi, koska laihari. Itsekin ajattelin näin aika pitkään. Mielestäni salaatti ei ollut ”kunnon ruokaa”, joka pitää nälän hyvin ja pitkään poissa. Kovin vähänpä tiesin. Dieetin myötä pääsin taas kunnolla sisälle salaattien maailmaan ja huomasin, että kyllähän niistä on hyvinkin nälän pitäjäksi! Sekaan vain laadukasta proteiinia ja hyviä rasvoja, niin energiatasotkin pysyvät korkealla pitkään. Jostain syystä hiilihydraattipitoinen ruoka tekee minulle kovan väsymyksen, mutta vihannesten ja proteiinin avulla mun kone pysyy käynnissä pitkään ja tasaisesti.

Pari viikkoa sitten perjantai-iltana minun teki aivan kauheasti mieli jotain ”perjantairuokaa”, mutta silti kevyempää kuin pizzat, hampurilaiset ynnä muut perusmätöt. Hetken aikaa pähkäiltyäni marssin kauppaan ostamaan mättösalaatin ainekset. Jestas miten hyvän kombon saakaan aikaiseksi kanasta, pekonista ja vihanneksista! Salaatti on tuhti, mutta silti kevyt, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Se täyttää vatsan erittäin hyvin, on makoisa ja menee hyvin perjantairuuasta. Kunnon mättösalaatti siis! Pekonilla ei koskaan voi mennä metsään, tässä sen taas todistin 😀 Ainesten osalta vain taivas ja mielikuvitus on rajana, mutta tässä minun versioni.

kana-pekonimättösalaatti

Kana-pekonimättösalaatti

  • broilerin reisipaloja (tai valmiiksi grillattua kanaa kaupasta)
  • 3-4 siivua pekonia
  • paljon salaattia, kurkkua, paprikaa, tomaattia
  • 1 pieni punasipuli
  • puolikas avocado
  • fetajuustoa
  • ruohosipulia + yrttejä halutessasi

Jos käytät broilerin reisipaloja, paista ne ensin pakkauksen ohjeen mukaan uunissa. Jos käytät valmiiksi grillattua kanaa, revi vain sopivia suupaloja kulhoon. Paista pekonit pannulla kivan rapsakoiksi. Valmista salaattipohja repimällä salaatinlehdet ja pilkkomalla vihannekset ja sipuli. Laita kanat ja pekoni vihannesten joukkoon ja sekoita kunnolla. Lusikoi sekaan avocadoa ja murustele vielä fetajuustoa. Hienonna ruohosipuli + yrtit joukkoon ja sekoita kunnolla.

Herkuttele! Täydellistä perjantairuokaa minun mielestäni 😉

Ps. Tsekatkaahan Fitnesstukun lisäravinnepaketit vahvaan vuoteen! Siellä on hyviä tarjouksia 😉 Paketteihin tästä.

Tikkurilan Grande Parillasta saatte nyt 3 ruokalajin pihvimenun 2-6:lle hengelle alkaen 36e! On muuten tuttu paikka minulle 😉 Tarjoukseen tästä.

Grillsonin paljon kehuttu kolmen ruokalajin menu kahdelle nyt 38e! Tsekkaa tarjous tästä.

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Nyt on varaa mistä valita

kana-pekonimättösalaatti

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt olvat mun viime viikonlopun innovatiivinen luomus, koska pidin silloin ensimmäisen sokerittoman viikonlopun. En siis ostanut perinteisiä jäätelöitä ja karamelleja kaupasta, vaan päätin tehdä jotain herkkua, jossa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Mun linjaus on se, että hedelmäsokeria saa olla ja olen kyllä syönyt tummaa suklaatakin (vaikka siinä sokeria onkin), mutta kaakaopitoisuuden täytyy olla yli 80%. Tällä viikolla en ole syönyt palaakaan edes tummaa suklaata, mutta näihin keksitaikinaneliöihin käytin sitä.

Päätin, että teen jotain sellaista herkullista syötävää johon ainekset löytyvät omasta kaapista (koska on menossa myös kitukuukausi 😀). Tsekkailin netistä vähän samantapaisia ohjeita ja päädyin taas soveltamaan hieman omanlaiseni. Näiden keksineliöiden valmistaminen on mahdottoman helppoa ja työvaiheita vähän. Miehen mielestä keksiosa on hieman liian kuiva, mutta omasta mielestäni se on taas juuri sopiva. Resepti on viljaton, vähäsokerinen (suklaa ja makeutus), maidoton (jos käytät maidotonta suklaata) sekä vegaanikin, jos käytät vegaanisuklaata.

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

Pohja

  • 3 dl mantelijauhoja
  • 5 rkl kookosjauhoja suolaa
  • 1 dl vaahterasiirappia/agavesiirappia/hunajaa
  • vaniljajauhetta ripaus
  • 6 rkl maapähkinävoita
  • n. 2,5 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 2 dl pilkottua tummaa suklaata

Päällinen

  • 2,5 dl tummaa suklaata
  • 2 rkl maapähkinävoita (tai muuta pähkinävoita)
  • 1/2 rkl kookosöljyä

Sekoita mantelijauhot, kookosjauhot ja suola keskenään. Nosta sivuun odottamaan.

Sekoita vaahterasiirappi, vaniljajauhe, maapähkinävoi sekä sulatettu kookosöljy keskenään keskikokoisessa kulhossa. Kaada kuivat aineet nestemäisiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää pilkottu tumma suklaa ja pyöräytä vielä muutaman kerran niin että suklaat leviävät tasaisesti taikinaan.

Vuoraa pieni lasikulho (meillä noin 10 x 15 cm) leivinpaperilla ja taputtele keksitaikina vuoan pohjalle tasaisesti. Nosta vuoka hetkeksi pakastimeen.

Tee seuraavaksi suklaapäällinen sulattamalla tummasuklaa yhdessä maapähkinävoin ja kookosöljyn kanssa joko mikrossa tai vesihauteessa.

Kaada suklaatäyte keksipohjan päälle tasaisesti. Nosta herkku jääkaappiin odottelemaan pariksi tunniksi. Leikkaa sitten neliöiksi ja herkuttele esimerkiksi cappucinon kera 😉

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt on nyt testattu, mitäs seuraavaksi?

suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Viikon 1 rahapäiväkirja – kitukuukausi alkaa!

Skagen röra suolaiseen herkutteluun

skagen röra

Skagen röra eli katkaraputahna on monessa taloudessa klassikko. Ehkä olet joskus maistanut toast skagenia? Jos et, niin asia täytyy korjata nopeasti! Pakko myöntää, että omastakin toast skagenista on jo melko paljon aikaa, jos joulua ei oteta lukuun. Törmäsin netissä Vappu Pimiän skagen röran ohjeeseen sopivia joulupöydän reseptejä etsiessäni. Minulla on tapana tehdä joka vuosi joulupäivän pöytään jotain uutta. Viime vuonna se oli parmesaanikuusi ja tänä vuonna skagen rörä sekä nutellakuusi (ohje tulee myöhemmin). Tein skagen röran kaveriksi saaristolaisleipää, tosin valmispaketista (Tuoppi), mutta kuitenkin. Toimivat vähän liiankin hyvin yhteen! Saaristolaisleipä katkaraputahnalla on oikeasti niin hyvää, että aion tehdä sitä joku viikonloppu ihan itselleni herkuteltavaksi! Jos haluan olla oikein aikuinen, saatan ostaa kaveriksi jonkun hyvän valkkarin 😉

Skagen röra

  • 2 pss pakastekatkarapuja (á 180g)
  • 1/2 punasipuli
  • 3 rkl tuoretta hienonnettua tilliä
  • 1 dl creme fraichea
  • 1 dl majoneesia
  • 1/2-1 sitruunan mehu
  • suolaa & mustapippuria
  • tarjoiluun esim. saaristolaisleipää

Sulata katkaravut jääkaapissa ja valuta hyvin siivilässä. (Itse sulatin kuumalla vedellä siivilässä). Kuori ja hienonna punasipuli ja tilli. Sekoita creme fraiche ja majoneesi kulhossa. Lisää joukkoon tilli- ja punasipulisilppu, sitruunamehu sekä katkaravut. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita hyvin.

Tarjoile esim. saaristolaisleivän kanssa!

Alkuperäinen resepti sekä saaristolaisleivän resepti täällä. Itse käytin tosiaan päivittäiskaupoista saatavaa Tuoppi -merkkistä valmispakkausta, johon lisättiin vain vesi.

Oletteko te tehneet koskaan skagen röraa?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Onko minulla syömishäiriö?

Vuoden 2017 kaikki reseptit

vuoden 2017 kaikki reseptit

Minulla on ollut tapana koota vuosikatsaus kaikkiin jakamiini resepteihin, joten tässä tulee vuoden 2017 kaikki reseptit! Loppuvuodesta en ole niin paljon reseptejä blogiin naputellut kuin aikaisemmin, johtuen tästä omasta dieettiprojektistani. Pari reseptiä viime vuodelta (ihan outoa sanoa näin!) on vielä julkaisematta, mutta ne naputtelen blogiin tämän viikon aikana. Mä olen niin innoissani tästä sokerittomasta tammikuusta, koska pääsen testailemaan uusia reseptejä viikonloppua varten ihan paikkoin! Oletteko muuten mukana juuri alkaneessa vegaanihaasteessa? Itse lähdin nimellisesti mukaan, koska siihen liittyvät reseptit ja ruokavinkit kiinnostaa suunnattomasti. Pakko myöntää, että hyvältä vaikuttaa!

Tammikuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Ruokaisa bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä (paleo)

Tacomaustetulla jauhelihalla täytetyt bataatit

Helppoa arkiruokaa: pestopasta & sitruunalla maustettu kala

Helppoa arkiruokaa: viljattomat pinaatti-broileripullat

Superhyvät pinaattiletut

Näppärä mango-chiavanukas

Helmikuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Herkkuhetkeen suklaa-appelsiinitryffelit

Ystävänpäivän sydänjuustokakku

Smoothiekulhot

Mehukas lihamureke pekonilla (paleo)

Lauantaiaamun vihreä smoothiebowl

Maaliskuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Patapuusti – jättimäinen korvapuusti

Appelsiinijuustokakku

Viljattomat banaani-pähkinämuffinssit

Maalaiskanan parmesanleikkeet ja spagettia aglio et olio

Huhtikuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Proteiinipitoinen vihannespannari aamupalaksi

Mies keittiössä: kalkkunan jauhelihapihvit ja currykastike

Töhnämunat – pääsiäisen trendiherkku

Pääsiäiseksi mangojuustokakku browniepohjalla

Maistuva lohi-katkarapukeitto

Helpot kasvispihvit – kasvisruokaa parhaimmillaan

Toukokuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit

Kana-pistaasipähkinä-ricottapasta

Helppo ja täyttävä protskulettu

Kesäkuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Mies keittiössä: maidoton mustaherukkajäätelö

Vaniljainen proteiiniherkku

Mustikkapullapuuroa aamupalaksi!

Sweet dreams -puuro

Heinäkuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Salaattikääröt (5:2 dieetti)

Helppo korvapuustikakku mukissa (low carb)

Kasvistortillat – nam mitä herkkua!

Elokuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Kookosleivitettyä turskaa avocadosalsalla ja mango-chilikastikkeella

Paistettu banaani-maapähkinävoipuuro

Itse tehdyt raakapatukat

Mustikkakukko – oletko koskaan maistanut?

Syyskuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Pasta nokkospestolla

Täyttävä nordic bowl

Täyttävä Sportti-kulho

Luomu makkarakastike, perunat ja maustekurkut

Superherkulliset kukkakaaliwingsit ja avocadodippi

Lokakuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Diettaajan sloppy joe

Marraskuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Raikas glögijuustokakku joulupöytään

Sitruuna-limepiiras viikonlopun herkutteluun

Halloweenin kummituskuppikakut

Joulukuu

Ei jaettuja reseptejä, paitsi rocky roadin, joka oli vain hienosti rustattu postauksen lomaan 😀 Tosin pari testattua reseptiä on tulossa vielä blogiin!

No onhan noita taas vuodelle kertynyt, mutta halaisin olla taas aktiivisempi reseptipuolella kuin loppu vuonna! Reseptipostaukset eivät ole niitä luetuimpia, mutta haluan itse laittaa ne säilöön tänne blogiin. Aika monen ohjeen kohdalla tuli taas ajatus ”Tuotakin voisin taas tehdä uudestaan!Oletteko kokeilleet mitään näistä jakamistani resepteistä?

Vuoden 2017 kaikki reseptit oli siinä, kiitos nam.

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Suunnitelmana sokeriton tammikuu

Suunnitelmana sokeriton tammikuu

suunnitelmana sokeriton tammikuu
Maidottoman ja sokerittoman mustaherukkajäätelön ohje täällä.

Suunnitelmana sokeriton tammikuu, kyllä! Kuulitte aivan oikein. Tämäkin asia on muhinut mielessä jo tovin. En pidä siitä, että aina viikonlopun tullen mieli alkaa halajamaan kaikkea herkkua ja nimenomaan sokeripitoista. Arvatkaa montako kertaa olen päättänyt etten syö sokeria seuraavana viikonloppuna? Ei riitä yhden käden sormet laskemaan! Yhtä monta kertaa olen myös epäonnistunut, koska himo sokerisiin herkkuihin vie aina voiton. Mun kohdalla ei toimi mikään muu kuin totaalikieltäytyminen, joten sillä tiellä nyt sitten ollaan.

suunnitelmana sokeriton tammikuu
Terveellisemmän suklaa-maapähkinävoifudgen ohje täällä.

Olen aikaisemminkin toteuttanut vähäsokerisia tammikuita ja niistä muistan, että olotila oli mitä mainioin. Ennen päätavoitteena on ollut päästä raskaasta olotilasta ja jatkuvasta sokerinhimosta eroon. Nyt olo ei ole millään tavalla raskas – kiitos pudotetun 5kg – mutta haluan päästä eroon sokerinhimosta ja nähdä edistäisikö sokerittomuus jollain tavalla dieettiä. Dieetti alkaa olla loppusuoralla, kuten olen jo vihjaillutkin, mutta haluan tsekata vielä tämän kortin. Mun salainen haavehan oli pudottaa paino alle 60 kilon ja nyt alin paino on ollut 62,2. Jonkin verran olisi matkaa vielä tavoitteeseen, mutta en tiedä jaksanko enää sinne asti ja toisiko tuo kilolukema mun elämään tai vointiin mitään uutta? On vaikeaa jaksaa tavoitella vain tiettyä numeroa, se ei motivoi minua oikeastaan millään tavalla.

suunnitelmana sokeriton tammikuu
Suklaa-appelsiinitryffelien ohje täällä.

Sokeriton tarkoittaa meille kaikille vähän eri asiaa. En aio kaikkea sokeria karsia ruokavaliostani pois eli en aio syynäämään esim. ketsuppia ja muita ruoka-aineita. Tarkoituksena on karsia nimenomaan valkoinen sokeri kokonaan pois eli en syö karkkeja tai mitään muutakaan herkkuja, joissa on valkoista sokeria. Hedelmiä syö entiseen malliin eli hedelmäsokeri on ihan ok. Toisethan karsivat sokerittomalla ihan kaiken sokerin, mutta se ei ole mun tarkoitukseni. Haluan innostua taas luonnollisemmasta leivonnasta ja testailla terveellisten herkkujen reseptejä. Olen itse asiassa jo nyt niin innoissani, että motivaatiota siihen asiaan ei tarvitse juurikaan hakea 😀 Reseptejä on mielessä enemmän kuin ehdin tehdä ja toivon, että niistä on iloa teillekin!

suunnitelmana sokeriton tammikuu
Herkullisen protskuletun ohje täällä.

Onko muilla suunnitelmana sokeriton tammikuu? Tai jonkinlainen herkuton vuoden alku?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Uuden vuoden lupaukset vuodelle 2018!

Lue myös: Houkuttaako vähäsokerinen tammikuu?

Herkuton toukokuu – mitä se minulle merkitsee?

Irti herkkuhimoista – Viikon 19 ruokapäiväkirja

Kuinka välttää joulukilot (+ Rocky roadin ohje)

kuinka välttää joulukilot

No ne kuuluisat joulukilot puhututtaa taas ja moni niitä tuskastelee varmasti tässä vaiheessa jo tosissaan. Itsehän kuulun siihen porukkaan, joka ei joulukiloista juuri välitä! Saa tulla jos on tullakseen ja paras saavutus taitaa ollakin +5kg kolmessa päivässä. Eikä tehnyt edes tiukkaa! Tästä syytän tosin täysin anoppia, joka pakotti meidät syömään ensin pahat konvehdit pois (mm. Juliat, hyi!) ennen kuin päästiin parempiin käsiksi (Fazerin sininen, Geisha, Da Capo, oh yes!!). Tyhmempikin ymmärtää, että vaikka vaakaan pamahtaisi tuon verran ”lisäkiloja” niin ei todellakaan puhuta rasvan kertymisestä. Nestettä ja suolistossa majailevaa ruokaahan tuo kaikki on ja muutamassa päivässä kaikki on haihtuneet pois. Joten ei stressiä!

Lueskelin juuri Piian vastaavaa postausta jouluähkystä ja olen Piian kanssa täysin samoilla linjoilla! Turha murehtia madollisia joulukiloja tai -ähkyä. Mieluummin antaa itselleen luvan nautiskella päivän pari hyvästä ruuasta ja herkuista hyvällä omalla tunnolla. Ainakin itse olen herkkuni ansainnut ja taatusti nautin hyvästä ruuasta, herkuista, seurasta ja parista lasillisesta viiniä. Tekee meinaan hyvää tässä vaiheessa elämää. Itse odotan aina eniten jouluna nimenomaan ruokaa sekä perheen kanssa yhdessäoloa, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin. Kaikki ovat hyvällä tuulella ja itselläkin on jotenkin niin rauhallinen ja stressitön fiilis. Ehkä eniten kuitenkin odotan perinteistä minä+uusi kirja+suklaarasia -hetkeä, joka koittanee taas joulupäivänä mikäli tonttuja on uskominen 😀

kuinka välttää joulukilot

Tänään ja huomenna puuhastellaan vielä kotosalla joulujuttuja, leivotaan pipareita ja laitellaan valoja ja kuusta. Osittain olen jo kaiken tehnyt, mutta pieniä juttuja vielä uupuu. Käytiin tänään hankkimassa vikat lahjat ja vietettiin tytön kanssa laatuaikaa kahdestaan Jumbossa mm. lounaan merkeissä. Hitsi miten mukavaa oli olla liikkeellä ilman kiirettä ja minkäänlaista stressiä! Tästähän voisi ottaa ihan perinteen 🙂 Huomenna yritän saada tänne vielä värkättyä ruokapäiväkirjan ja käydä salilla. Mun niska jumahti eilen kotona ja on aivan sikakipee, mutta jospa se siitä alkaisi aueta ja uskaltaisin huomenna käydä pikku jumpat vetämässä. Ainakin jouluaaton blogi viettää hiljaiseloa ja kenties joulupäivänkin. Katsotaan mikä on fiilis!

Jos mietit vielä helppoa ja nopeaa ruokalahjaa niin ehdotan rocky roadia, jota itse tein toissa viikonloppuna. Tein vähän terveellisemmän version, johon käytin tummaa suklaata, kuivattuja karpaloita, kookoslastuja sekä suolattuja+paahdettuja manteleita. Ehkä oletkin nähnyt reseptin jo tässä videossa? Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin sulattaa suklaa ja pilkkoa sekaan laitettavat asiat vähän pienemmiksi. Sekoita asiat ja suklaa keskenään ja laita seos esim. leivinpaperilla vuorattuun lasivuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa veitsellä sopivia paloja jähmettyneestä rocky roadista ja laita palaset kauniiseen lasipurkkiin tai kääri vaikkapa leivinpaperiin ja kauniiseen rusettiin 🙂 Maistuu varmasti kaikille!

kuinka välttää joulukilot

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Haluaisin olla edes jossain asiassa hyvä.

Lue myös: Lahjaksi itse tehtyä ketsuppia, vielä ehtii!

Raikas glögijuustokakku joulupöytään

raikas glögijuustokakku

Firman pikkujouluja vietettiin pari viikkoa sitten ja innokkaana kakkujen tekijänä lupauduin tekemään kemuihin juustokakun tai pari. Pikkujouluteemaan sopii mielestäni parhaiten raikas glögijuustokakku, joten aloin kuumeisesti etsimään hyvää reseptiä. Sellaisen löysinkin loppujen lopuksi Valion sivuilta! Tämä glögijuustokakku ei virallisesti ole juustokakku, koska tuorejuustoa siinä ei ole ollenkaan. Tuorejuuston sijaan kakun täytteeseen tulee maustettua rahkaa ja epäilin aluksi tulisiko siitä kovinkaan hyvää. Turhaanpa epäilin, sillä kakuista tuli ihanan raikkaita ja jouluisia. Juuri sellaisia, joita voi syödä useammankin palan putkeen! Lämmin suositus, jos vielä mietiskelet pikkujoulujen tai jouluaaton tarjottavia 🙂 Tein itse molemmat kakut gluteenittomana ja laktoosittomana.

Raikas glögijuustokakku

Pohja

  • 150g pipareita
  • 50g voita

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 2 rkl tummaa glögiä
  • 2 prk maustettua Valion luumu-kanelirahkaa (á 200 g)

Kiille

  • 3 dl tummaa glögiä
  • 2,5 liivatelehteä

Koristeluun esim. pipareita, kermavaahtoa, sulatettua suklaata…

Raikas glögijuustokakku valmistuu näin: Vuoraa 22-23 senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa piparkakut pieneksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä piparimuru ja sulatettu voi ja taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoilla.

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se piparkakkumausteella.

Kuumenna glögi kiehuvaksi pienessä kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lusikoi rahkat kulhoon ja valuta liivateseos ohuena norona koko ajan sekoittaen rahkan sekaan. Nostele lopuksi kermavaahto rahkaseoksen joukkoon. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle ja tasoita pinta.

Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Valmista kiille: laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna 0,5 dl glögiä kiehuvaksi kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lisää joukkoon loput kylmästä glögistä, sekoita ja kaada kiille kakun päälle varovasti. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.

Koristele kakku esimerkiksi pipareilla, kermavaahdolla ja sulatetulla suklaalla.

raikas glögijuustokakku

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Sitruuna-limepiiras viikonlopun herkutteluun

sitruuna-limepiiras

Mulle on iskenyt aivan kauhea leipomisvimma! Joka viikonloppu täytyy saada leipoa jotain ja etsin koko ajan kuumeisesti uusi reseptejä testattavaksi. Leipominen on kuin terapiaa mulle kiireisen viikon jälkeen. On ihana keskittyä vain mittaamaan raaka-aineita, sekoittelemaan niitä ja odottelemaan valmista tuotosta. Kaikista mahtavinta on kuitenkin jakaa tuotokset muiden kanssa ja saatoinpa taas jokusen työkaverin tehdä iloiseksi maanantaiaamuna 🙂

Normaalisti tykkään leipoa suklaisia juttuja, mutta nyt teki mieli jotain raikasta! Olen joskus tehnyt terveellisemmän version key lime piesta ja nyt teki mieli tehdä joku samankaltainen. Löysin sopivan ohjeen naistenlehden takakannesta ja alkuperäisen ohjeen löydätkin täältä. Muuttelin ohjetta hiukan, koska en löytänyt mistään sitruuna-limerahkaa. Mulla on muutenkin tapana laittaa resepteihin vähän omiani ja jännityksellä seurata osuiko vai upposiko. Harvemmin enää epäonnistunut leivontahommissa ja tämäkin sitruuna-limepiiras onnistui ihan nappiin. Jos kaipaat jotain raikasta jälkiruokapöytään niin tässä hyvä vaihtoehto.

sitruuna-limepiiras

Sitruuna-limepiiras

  • 100g voita
  • 12 Digestive-keksiä

Täyte

  • 2 prk sitruunarahkaa (Valio)
  • 2 kananmunan keltuaista
  • kokonaisen limen raastettu kuori
  • puolikkaan limen mehu
  • 1,5 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,5 rkl sokeria
  • 1 dl pieneksi silputtua tuoretta minttua

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja murskaa keksit pieniksi murusiksi. Sekoita keksit ja sulatettu voi tasaiseksi ja painele massa 25 senttisen piirakkavuoan pohjalle. Tähän käy myös irtopohjavuoka, jossa itsekin piirakan tein! Laita pohja uuniin kypsymään 10 minuutiksi.

Pohjan kypsyessä valmista täyte. Vatkaa rahkat ja kanamunan keltuainen keskenään tasaiseksi. Lisää sitten joukkoon hyvin pestyn limen raastettu kuori sekä mehu ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta takaisin uuniin noin 15 minuutiksi. Anna piirakan jäähtyä kunnolla.

Valmista halutessasi vielä kermakuorrute piirakan päälle. Vispaa kerma kuohkeaksi yhdessä sokerin kanssa. Sekoita joukkoon hienonnettu minttu. Lusikoi minttu-kermavaahto jäähtyneen piirakan päälle juuri ennen tarjoilua. Piirakka ei mielestäni välttämättä tarvitse päällensä minttu-kermakuorrutusta, mutta kyllähän siitä kivan lisän ja makua saa 🙂

Herkuttele!

Onko sitruuna-limepiiras tai key lime pie teille jo tuttuja?

sitruuna-limepiiras