Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt olvat mun viime viikonlopun innovatiivinen luomus, koska pidin silloin ensimmäisen sokerittoman viikonlopun. En siis ostanut perinteisiä jäätelöitä ja karamelleja kaupasta, vaan päätin tehdä jotain herkkua, jossa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Mun linjaus on se, että hedelmäsokeria saa olla ja olen kyllä syönyt tummaa suklaatakin (vaikka siinä sokeria onkin), mutta kaakaopitoisuuden täytyy olla yli 80%. Tällä viikolla en ole syönyt palaakaan edes tummaa suklaata, mutta näihin keksitaikinaneliöihin käytin sitä.

Päätin, että teen jotain sellaista herkullista syötävää johon ainekset löytyvät omasta kaapista (koska on menossa myös kitukuukausi 😀). Tsekkailin netistä vähän samantapaisia ohjeita ja päädyin taas soveltamaan hieman omanlaiseni. Näiden keksineliöiden valmistaminen on mahdottoman helppoa ja työvaiheita vähän. Miehen mielestä keksiosa on hieman liian kuiva, mutta omasta mielestäni se on taas juuri sopiva. Resepti on viljaton, vähäsokerinen (suklaa ja makeutus), maidoton (jos käytät maidotonta suklaata) sekä vegaanikin, jos käytät vegaanisuklaata.

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

Pohja

  • 3 dl mantelijauhoja
  • 5 rkl kookosjauhoja suolaa
  • 1 dl vaahterasiirappia/agavesiirappia/hunajaa
  • vaniljajauhetta ripaus
  • 6 rkl maapähkinävoita
  • n. 2,5 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 2 dl pilkottua tummaa suklaata

Päällinen

  • 2,5 dl tummaa suklaata
  • 2 rkl maapähkinävoita (tai muuta pähkinävoita)
  • 1/2 rkl kookosöljyä

Sekoita mantelijauhot, kookosjauhot ja suola keskenään. Nosta sivuun odottamaan.

Sekoita vaahterasiirappi, vaniljajauhe, maapähkinävoi sekä sulatettu kookosöljy keskenään keskikokoisessa kulhossa. Kaada kuivat aineet nestemäisiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää pilkottu tumma suklaa ja pyöräytä vielä muutaman kerran niin että suklaat leviävät tasaisesti taikinaan.

Vuoraa pieni lasikulho (meillä noin 10 x 15 cm) leivinpaperilla ja taputtele keksitaikina vuoan pohjalle tasaisesti. Nosta vuoka hetkeksi pakastimeen.

Tee seuraavaksi suklaapäällinen sulattamalla tummasuklaa yhdessä maapähkinävoin ja kookosöljyn kanssa joko mikrossa tai vesihauteessa.

Kaada suklaatäyte keksipohjan päälle tasaisesti. Nosta herkku jääkaappiin odottelemaan pariksi tunniksi. Leikkaa sitten neliöiksi ja herkuttele esimerkiksi cappucinon kera 😉

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt on nyt testattu, mitäs seuraavaksi?

suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Viikon 1 rahapäiväkirja – kitukuukausi alkaa!

Skagen röra suolaiseen herkutteluun

skagen röra

Skagen röra eli katkaraputahna on monessa taloudessa klassikko. Ehkä olet joskus maistanut toast skagenia? Jos et, niin asia täytyy korjata nopeasti! Pakko myöntää, että omastakin toast skagenista on jo melko paljon aikaa, jos joulua ei oteta lukuun. Törmäsin netissä Vappu Pimiän skagen röran ohjeeseen sopivia joulupöydän reseptejä etsiessäni. Minulla on tapana tehdä joka vuosi joulupäivän pöytään jotain uutta. Viime vuonna se oli parmesaanikuusi ja tänä vuonna skagen rörä sekä nutellakuusi (ohje tulee myöhemmin). Tein skagen röran kaveriksi saaristolaisleipää, tosin valmispaketista (Tuoppi), mutta kuitenkin. Toimivat vähän liiankin hyvin yhteen! Saaristolaisleipä katkaraputahnalla on oikeasti niin hyvää, että aion tehdä sitä joku viikonloppu ihan itselleni herkuteltavaksi! Jos haluan olla oikein aikuinen, saatan ostaa kaveriksi jonkun hyvän valkkarin 😉

Skagen röra

  • 2 pss pakastekatkarapuja (á 180g)
  • 1/2 punasipuli
  • 3 rkl tuoretta hienonnettua tilliä
  • 1 dl creme fraichea
  • 1 dl majoneesia
  • 1/2-1 sitruunan mehu
  • suolaa & mustapippuria
  • tarjoiluun esim. saaristolaisleipää

Sulata katkaravut jääkaapissa ja valuta hyvin siivilässä. (Itse sulatin kuumalla vedellä siivilässä). Kuori ja hienonna punasipuli ja tilli. Sekoita creme fraiche ja majoneesi kulhossa. Lisää joukkoon tilli- ja punasipulisilppu, sitruunamehu sekä katkaravut. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita hyvin.

Tarjoile esim. saaristolaisleivän kanssa!

Alkuperäinen resepti sekä saaristolaisleivän resepti täällä. Itse käytin tosiaan päivittäiskaupoista saatavaa Tuoppi -merkkistä valmispakkausta, johon lisättiin vain vesi.

Oletteko te tehneet koskaan skagen röraa?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Onko minulla syömishäiriö?

Vuoden 2017 kaikki reseptit

vuoden 2017 kaikki reseptit

Minulla on ollut tapana koota vuosikatsaus kaikkiin jakamiini resepteihin, joten tässä tulee vuoden 2017 kaikki reseptit! Loppuvuodesta en ole niin paljon reseptejä blogiin naputellut kuin aikaisemmin, johtuen tästä omasta dieettiprojektistani. Pari reseptiä viime vuodelta (ihan outoa sanoa näin!) on vielä julkaisematta, mutta ne naputtelen blogiin tämän viikon aikana. Mä olen niin innoissani tästä sokerittomasta tammikuusta, koska pääsen testailemaan uusia reseptejä viikonloppua varten ihan paikkoin! Oletteko muuten mukana juuri alkaneessa vegaanihaasteessa? Itse lähdin nimellisesti mukaan, koska siihen liittyvät reseptit ja ruokavinkit kiinnostaa suunnattomasti. Pakko myöntää, että hyvältä vaikuttaa!

Tammikuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Ruokaisa bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä (paleo)

Tacomaustetulla jauhelihalla täytetyt bataatit

Helppoa arkiruokaa: pestopasta & sitruunalla maustettu kala

Helppoa arkiruokaa: viljattomat pinaatti-broileripullat

Superhyvät pinaattiletut

Näppärä mango-chiavanukas

Helmikuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Herkkuhetkeen suklaa-appelsiinitryffelit

Ystävänpäivän sydänjuustokakku

Smoothiekulhot

Mehukas lihamureke pekonilla (paleo)

Lauantaiaamun vihreä smoothiebowl

Maaliskuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Patapuusti – jättimäinen korvapuusti

Appelsiinijuustokakku

Viljattomat banaani-pähkinämuffinssit

Maalaiskanan parmesanleikkeet ja spagettia aglio et olio

Huhtikuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Proteiinipitoinen vihannespannari aamupalaksi

Mies keittiössä: kalkkunan jauhelihapihvit ja currykastike

Töhnämunat – pääsiäisen trendiherkku

Pääsiäiseksi mangojuustokakku browniepohjalla

Maistuva lohi-katkarapukeitto

Helpot kasvispihvit – kasvisruokaa parhaimmillaan

Toukokuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit

Kana-pistaasipähkinä-ricottapasta

Helppo ja täyttävä protskulettu

Kesäkuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Mies keittiössä: maidoton mustaherukkajäätelö

Vaniljainen proteiiniherkku

Mustikkapullapuuroa aamupalaksi!

Sweet dreams -puuro

Heinäkuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Salaattikääröt (5:2 dieetti)

Helppo korvapuustikakku mukissa (low carb)

Kasvistortillat – nam mitä herkkua!

Elokuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Kookosleivitettyä turskaa avocadosalsalla ja mango-chilikastikkeella

Paistettu banaani-maapähkinävoipuuro

Itse tehdyt raakapatukat

Mustikkakukko – oletko koskaan maistanut?

Syyskuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Pasta nokkospestolla

Täyttävä nordic bowl

Täyttävä Sportti-kulho

Luomu makkarakastike, perunat ja maustekurkut

Superherkulliset kukkakaaliwingsit ja avocadodippi

Lokakuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Diettaajan sloppy joe

Marraskuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Raikas glögijuustokakku joulupöytään

Sitruuna-limepiiras viikonlopun herkutteluun

Halloweenin kummituskuppikakut

Joulukuu

Ei jaettuja reseptejä, paitsi rocky roadin, joka oli vain hienosti rustattu postauksen lomaan 😀 Tosin pari testattua reseptiä on tulossa vielä blogiin!

No onhan noita taas vuodelle kertynyt, mutta halaisin olla taas aktiivisempi reseptipuolella kuin loppu vuonna! Reseptipostaukset eivät ole niitä luetuimpia, mutta haluan itse laittaa ne säilöön tänne blogiin. Aika monen ohjeen kohdalla tuli taas ajatus ”Tuotakin voisin taas tehdä uudestaan!Oletteko kokeilleet mitään näistä jakamistani resepteistä?

Vuoden 2017 kaikki reseptit oli siinä, kiitos nam.

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Suunnitelmana sokeriton tammikuu

Suunnitelmana sokeriton tammikuu

suunnitelmana sokeriton tammikuu
Maidottoman ja sokerittoman mustaherukkajäätelön ohje täällä.

Suunnitelmana sokeriton tammikuu, kyllä! Kuulitte aivan oikein. Tämäkin asia on muhinut mielessä jo tovin. En pidä siitä, että aina viikonlopun tullen mieli alkaa halajamaan kaikkea herkkua ja nimenomaan sokeripitoista. Arvatkaa montako kertaa olen päättänyt etten syö sokeria seuraavana viikonloppuna? Ei riitä yhden käden sormet laskemaan! Yhtä monta kertaa olen myös epäonnistunut, koska himo sokerisiin herkkuihin vie aina voiton. Mun kohdalla ei toimi mikään muu kuin totaalikieltäytyminen, joten sillä tiellä nyt sitten ollaan.

suunnitelmana sokeriton tammikuu
Terveellisemmän suklaa-maapähkinävoifudgen ohje täällä.

Olen aikaisemminkin toteuttanut vähäsokerisia tammikuita ja niistä muistan, että olotila oli mitä mainioin. Ennen päätavoitteena on ollut päästä raskaasta olotilasta ja jatkuvasta sokerinhimosta eroon. Nyt olo ei ole millään tavalla raskas – kiitos pudotetun 5kg – mutta haluan päästä eroon sokerinhimosta ja nähdä edistäisikö sokerittomuus jollain tavalla dieettiä. Dieetti alkaa olla loppusuoralla, kuten olen jo vihjaillutkin, mutta haluan tsekata vielä tämän kortin. Mun salainen haavehan oli pudottaa paino alle 60 kilon ja nyt alin paino on ollut 62,2. Jonkin verran olisi matkaa vielä tavoitteeseen, mutta en tiedä jaksanko enää sinne asti ja toisiko tuo kilolukema mun elämään tai vointiin mitään uutta? On vaikeaa jaksaa tavoitella vain tiettyä numeroa, se ei motivoi minua oikeastaan millään tavalla.

suunnitelmana sokeriton tammikuu
Suklaa-appelsiinitryffelien ohje täällä.

Sokeriton tarkoittaa meille kaikille vähän eri asiaa. En aio kaikkea sokeria karsia ruokavaliostani pois eli en aio syynäämään esim. ketsuppia ja muita ruoka-aineita. Tarkoituksena on karsia nimenomaan valkoinen sokeri kokonaan pois eli en syö karkkeja tai mitään muutakaan herkkuja, joissa on valkoista sokeria. Hedelmiä syö entiseen malliin eli hedelmäsokeri on ihan ok. Toisethan karsivat sokerittomalla ihan kaiken sokerin, mutta se ei ole mun tarkoitukseni. Haluan innostua taas luonnollisemmasta leivonnasta ja testailla terveellisten herkkujen reseptejä. Olen itse asiassa jo nyt niin innoissani, että motivaatiota siihen asiaan ei tarvitse juurikaan hakea 😀 Reseptejä on mielessä enemmän kuin ehdin tehdä ja toivon, että niistä on iloa teillekin!

suunnitelmana sokeriton tammikuu
Herkullisen protskuletun ohje täällä.

Onko muilla suunnitelmana sokeriton tammikuu? Tai jonkinlainen herkuton vuoden alku?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Uuden vuoden lupaukset vuodelle 2018!

Lue myös: Houkuttaako vähäsokerinen tammikuu?

Herkuton toukokuu – mitä se minulle merkitsee?

Irti herkkuhimoista – Viikon 19 ruokapäiväkirja

Kuinka välttää joulukilot (+ Rocky roadin ohje)

kuinka välttää joulukilot

No ne kuuluisat joulukilot puhututtaa taas ja moni niitä tuskastelee varmasti tässä vaiheessa jo tosissaan. Itsehän kuulun siihen porukkaan, joka ei joulukiloista juuri välitä! Saa tulla jos on tullakseen ja paras saavutus taitaa ollakin +5kg kolmessa päivässä. Eikä tehnyt edes tiukkaa! Tästä syytän tosin täysin anoppia, joka pakotti meidät syömään ensin pahat konvehdit pois (mm. Juliat, hyi!) ennen kuin päästiin parempiin käsiksi (Fazerin sininen, Geisha, Da Capo, oh yes!!). Tyhmempikin ymmärtää, että vaikka vaakaan pamahtaisi tuon verran ”lisäkiloja” niin ei todellakaan puhuta rasvan kertymisestä. Nestettä ja suolistossa majailevaa ruokaahan tuo kaikki on ja muutamassa päivässä kaikki on haihtuneet pois. Joten ei stressiä!

Lueskelin juuri Piian vastaavaa postausta jouluähkystä ja olen Piian kanssa täysin samoilla linjoilla! Turha murehtia madollisia joulukiloja tai -ähkyä. Mieluummin antaa itselleen luvan nautiskella päivän pari hyvästä ruuasta ja herkuista hyvällä omalla tunnolla. Ainakin itse olen herkkuni ansainnut ja taatusti nautin hyvästä ruuasta, herkuista, seurasta ja parista lasillisesta viiniä. Tekee meinaan hyvää tässä vaiheessa elämää. Itse odotan aina eniten jouluna nimenomaan ruokaa sekä perheen kanssa yhdessäoloa, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin. Kaikki ovat hyvällä tuulella ja itselläkin on jotenkin niin rauhallinen ja stressitön fiilis. Ehkä eniten kuitenkin odotan perinteistä minä+uusi kirja+suklaarasia -hetkeä, joka koittanee taas joulupäivänä mikäli tonttuja on uskominen 😀

kuinka välttää joulukilot

Tänään ja huomenna puuhastellaan vielä kotosalla joulujuttuja, leivotaan pipareita ja laitellaan valoja ja kuusta. Osittain olen jo kaiken tehnyt, mutta pieniä juttuja vielä uupuu. Käytiin tänään hankkimassa vikat lahjat ja vietettiin tytön kanssa laatuaikaa kahdestaan Jumbossa mm. lounaan merkeissä. Hitsi miten mukavaa oli olla liikkeellä ilman kiirettä ja minkäänlaista stressiä! Tästähän voisi ottaa ihan perinteen 🙂 Huomenna yritän saada tänne vielä värkättyä ruokapäiväkirjan ja käydä salilla. Mun niska jumahti eilen kotona ja on aivan sikakipee, mutta jospa se siitä alkaisi aueta ja uskaltaisin huomenna käydä pikku jumpat vetämässä. Ainakin jouluaaton blogi viettää hiljaiseloa ja kenties joulupäivänkin. Katsotaan mikä on fiilis!

Jos mietit vielä helppoa ja nopeaa ruokalahjaa niin ehdotan rocky roadia, jota itse tein toissa viikonloppuna. Tein vähän terveellisemmän version, johon käytin tummaa suklaata, kuivattuja karpaloita, kookoslastuja sekä suolattuja+paahdettuja manteleita. Ehkä oletkin nähnyt reseptin jo tässä videossa? Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin sulattaa suklaa ja pilkkoa sekaan laitettavat asiat vähän pienemmiksi. Sekoita asiat ja suklaa keskenään ja laita seos esim. leivinpaperilla vuorattuun lasivuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa veitsellä sopivia paloja jähmettyneestä rocky roadista ja laita palaset kauniiseen lasipurkkiin tai kääri vaikkapa leivinpaperiin ja kauniiseen rusettiin 🙂 Maistuu varmasti kaikille!

kuinka välttää joulukilot

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Haluaisin olla edes jossain asiassa hyvä.

Lue myös: Lahjaksi itse tehtyä ketsuppia, vielä ehtii!

Raikas glögijuustokakku joulupöytään

raikas glögijuustokakku

Firman pikkujouluja vietettiin pari viikkoa sitten ja innokkaana kakkujen tekijänä lupauduin tekemään kemuihin juustokakun tai pari. Pikkujouluteemaan sopii mielestäni parhaiten raikas glögijuustokakku, joten aloin kuumeisesti etsimään hyvää reseptiä. Sellaisen löysinkin loppujen lopuksi Valion sivuilta! Tämä glögijuustokakku ei virallisesti ole juustokakku, koska tuorejuustoa siinä ei ole ollenkaan. Tuorejuuston sijaan kakun täytteeseen tulee maustettua rahkaa ja epäilin aluksi tulisiko siitä kovinkaan hyvää. Turhaanpa epäilin, sillä kakuista tuli ihanan raikkaita ja jouluisia. Juuri sellaisia, joita voi syödä useammankin palan putkeen! Lämmin suositus, jos vielä mietiskelet pikkujoulujen tai jouluaaton tarjottavia 🙂 Tein itse molemmat kakut gluteenittomana ja laktoosittomana.

Raikas glögijuustokakku

Pohja

  • 150g pipareita
  • 50g voita

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 2 rkl tummaa glögiä
  • 2 prk maustettua Valion luumu-kanelirahkaa (á 200 g)

Kiille

  • 3 dl tummaa glögiä
  • 2,5 liivatelehteä

Koristeluun esim. pipareita, kermavaahtoa, sulatettua suklaata…

Raikas glögijuustokakku valmistuu näin: Vuoraa 22-23 senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa piparkakut pieneksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä piparimuru ja sulatettu voi ja taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoilla.

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se piparkakkumausteella.

Kuumenna glögi kiehuvaksi pienessä kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lusikoi rahkat kulhoon ja valuta liivateseos ohuena norona koko ajan sekoittaen rahkan sekaan. Nostele lopuksi kermavaahto rahkaseoksen joukkoon. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle ja tasoita pinta.

Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Valmista kiille: laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna 0,5 dl glögiä kiehuvaksi kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lisää joukkoon loput kylmästä glögistä, sekoita ja kaada kiille kakun päälle varovasti. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.

Koristele kakku esimerkiksi pipareilla, kermavaahdolla ja sulatetulla suklaalla.

raikas glögijuustokakku

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Sitruuna-limepiiras viikonlopun herkutteluun

sitruuna-limepiiras

Mulle on iskenyt aivan kauhea leipomisvimma! Joka viikonloppu täytyy saada leipoa jotain ja etsin koko ajan kuumeisesti uusi reseptejä testattavaksi. Leipominen on kuin terapiaa mulle kiireisen viikon jälkeen. On ihana keskittyä vain mittaamaan raaka-aineita, sekoittelemaan niitä ja odottelemaan valmista tuotosta. Kaikista mahtavinta on kuitenkin jakaa tuotokset muiden kanssa ja saatoinpa taas jokusen työkaverin tehdä iloiseksi maanantaiaamuna 🙂

Normaalisti tykkään leipoa suklaisia juttuja, mutta nyt teki mieli jotain raikasta! Olen joskus tehnyt terveellisemmän version key lime piesta ja nyt teki mieli tehdä joku samankaltainen. Löysin sopivan ohjeen naistenlehden takakannesta ja alkuperäisen ohjeen löydätkin täältä. Muuttelin ohjetta hiukan, koska en löytänyt mistään sitruuna-limerahkaa. Mulla on muutenkin tapana laittaa resepteihin vähän omiani ja jännityksellä seurata osuiko vai upposiko. Harvemmin enää epäonnistunut leivontahommissa ja tämäkin sitruuna-limepiiras onnistui ihan nappiin. Jos kaipaat jotain raikasta jälkiruokapöytään niin tässä hyvä vaihtoehto.

sitruuna-limepiiras

Sitruuna-limepiiras

  • 100g voita
  • 12 Digestive-keksiä

Täyte

  • 2 prk sitruunarahkaa (Valio)
  • 2 kananmunan keltuaista
  • kokonaisen limen raastettu kuori
  • puolikkaan limen mehu
  • 1,5 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,5 rkl sokeria
  • 1 dl pieneksi silputtua tuoretta minttua

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja murskaa keksit pieniksi murusiksi. Sekoita keksit ja sulatettu voi tasaiseksi ja painele massa 25 senttisen piirakkavuoan pohjalle. Tähän käy myös irtopohjavuoka, jossa itsekin piirakan tein! Laita pohja uuniin kypsymään 10 minuutiksi.

Pohjan kypsyessä valmista täyte. Vatkaa rahkat ja kanamunan keltuainen keskenään tasaiseksi. Lisää sitten joukkoon hyvin pestyn limen raastettu kuori sekä mehu ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta takaisin uuniin noin 15 minuutiksi. Anna piirakan jäähtyä kunnolla.

Valmista halutessasi vielä kermakuorrute piirakan päälle. Vispaa kerma kuohkeaksi yhdessä sokerin kanssa. Sekoita joukkoon hienonnettu minttu. Lusikoi minttu-kermavaahto jäähtyneen piirakan päälle juuri ennen tarjoilua. Piirakka ei mielestäni välttämättä tarvitse päällensä minttu-kermakuorrutusta, mutta kyllähän siitä kivan lisän ja makua saa 🙂

Herkuttele!

Onko sitruuna-limepiiras tai key lime pie teille jo tuttuja?

sitruuna-limepiiras

Halloweenin kummitus-kuppikakut

kummitus-kuppikakut

Meillä on tytön kanssa uusi yhteinen harrastus: leipominen. Ollaan monena iltana selattu leivonta- ja ruokalehtiä ja mietitty mitä tehdään seuraavaksi. Halloweeniksi hän halusi välttämättä tehdä kummituksen muotoisia muffinsseja ja sähköpostiin pärähtikin sopivasti Meillä kotona -sivuston resepti: kummitus-kuppikakut. Muffinssit on aina varma valinta herkutteluun. Niiden kanssa ei voi yksinkertaisesti epäonnistua! Meillä tyttö sai mitata ja kaataa ainekset kulhoon sekä auttaa sekoittamisessa. Sähkövatkainta en uskalla hänen käsiinsä vielä antaa. Kummitus-kuppikakut tekivät kauppansa hyvin meillä kotona, anoppilassa sekä työpaikalla. Ei jäänyt murustakaan jäljelle.

Kummitus-kuppikakut (8-10kpl)

  • 100g voita
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 80g suklaapatukkaa (4 kpl Pätkis-patukoita)
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa 1,5%)
  • 2 kananmunaa

Kuorrutus

  • 100g voita
  • 100g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4,5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Pinnalle: suklaarusinoita

Sulata voi taikinaa varten ja anna sen jäähtyä hetki.

Sekoita kuivat aineet ja pieneksi pilkotut Pätkikset keskenään.

Vatkaa voin joukkoon vispilällä kananmunat ja jogurtti. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Et tarvitse tähän vaiheeseen sähkövatkainta.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista niitä 175 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla ja jäähdytä.

Valmista seuraavaksi kuppikakkujen kuorrutus. Anna voin ja tuorejuuston lämmetä huoneenlämpöisiksi, noin 30 minuuttia. Älä kuitenkaan anna niiden pehmetä liikkaa, jotta kuorrutus olisi riittävän tanakkaa pursotettavaksi. Sekoita voi ja tuorejuusto keskenään sähkövatkaimella tai käsin. Lisää sekään vaniljasokeri ja tomusokeri muutamassa osassa. Sekoita tasaiseksi.

Pursota kuorrutus jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja aseta kaksi suklaarusinaa kummituksille silmiksi! Ja sitten saa herkutella 😉

Oliko kummitus-kuppikakut teidänkin halloweenin hitti?

Paleoresepti x 10

paleoresepti x 10

En ole pitkään aikaan sen suuremmin koonnut blogiin jakamiani reseptejä, joten korjataanpa asia samoin tein! Mun reseptiarkistoissa on jos jonkinlaista helmeä säilössä ja ne uorastaan ulvovat halusta päästä esille ja teidän testattavaksenne! Uusia reseptejä on ihanaa testailla ja toivon, että näistä on jälleen iloa muillekin kuin vain minulle. Tarjolla on niin suolaista kun makeaakin ohjetta eli jokaiselle jotain. Tälläkin hetkellä mulla on muutama eri paleoresepti odottamassa sopivaa hetkeä ja näpit suorastaan syyhyävät niiden kimppuun. Ehkä jo ensi viikonloppuna? Jotain halloween-aiheista ainakin leivotaan, sen lupasin jo tytölle 😉

Tässäpä teille 10 testattua ja hyväksi havaittua paleoreseptiä! Kaikki reseptit eivät tosin ole 100% paleota, mutta viljatomia ja maidottomia ainakin.

1.Mehukas lihamureke pekonilla

paleoresepti x 10

Oi, hyvä muistutus tässä itsellenikin! Täytyykin taas tehdä tätä herkullisen kosteaa ja mureaa lihamureketta. Pekoni tuo kivasti lisämakua ja maistui muuten ihan koko perheelle ;( Reseptin löydät täältä.

2. Ruokaisa bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä

paleoresepti x 10

Tämän reseptin linkkasinkin jo pari päivää sitten lue myös nämä -osiossa, mutta pakko laittaa uudestaan koska tämä on H-Y-V-Ä-Ä! Täytteitä varioimalla saa tästäkin reseptistä tehtyä esimerkiksi kasvisversion varsin helposti! Reseptin löydät täältä.

3. Viljattomat suklaahippukeksit

paleoresepti x 10

Tyttö kyselee harva se päivä voitaisiinko leipoa kotona keksejä. Väitä viljattomia versioita ollaankin tehty aika usein, mutta en ole kyllä paleosuklaata näissä käyttänyt vaan ihan Lidlin tumminta mahdollista. Enivei, hyviä ovat! Reseptin löydät täältä.

4. Ehkä maailman parhaat lihapullat

paleoresepti x 10

Näistä lihapullista ei ikinä uskoisi, että ne ovat viljattomia ja maidottomia. Nämä pullaset ovat meheviä, maukkaita ja nimensä mukaisesti varmasti maailman parhaita! Ainakin minun mielestäni. Kastike on todella hyvä lisä lihapullille eikä nämä kovin kauan vanhenneet meidän residenssissä! Reseptin löydät täältä.

5. Viljaton omenahyve

paleoresepti x 10

Voi pojat, että kaikenlaiset omenajälkkärit ja -leivonnaiset uppoaa meikäläiseen kuin veitsi voihin! Niin lämmöllä muistelen tätäkin herkkua. Paleottomat voivat sutaista päällä vähän vanijajädeä tai -kastiketta ja paleoihmiset kookoskermavaahtoa. Nam! Reseptin löydät täältä.

6. Pehmeä banaanivanukas

paleoresepti x 10

Omenasta siirrtyään näppärästi toiseen varsin makoisaan hedelmään eli banaaniin! Mies kokeili joskus kotona banaanimunakasta ja voin kertoa, että se ei ollut kovin hyvä. Tämä banaanivanukas sen sijaan maistui koko poppoolle ja oli kivan erilainen jälkkäri. Lämmin suositus 🙂 Reseptin löydät täältä.

7. Viljaton mukileipä mikrossa

paleoresepti x 10

Jotain särvintä tekisi mieli ruuan kylkeen, mutta leivät on ostamatta ja leipomatta? Eipä hätää, mukileipä valmistuu mikrossa ihan käden käänteessä! Ei muuta kuin ainekset kasaan ja muki mikroon eikä aikaakaan, kun sinulla on lämpimän höyryävä leipänen hyppysissäsi! Reseptin löydät täältä.

8. Shaksuka

paleoresepti x 10

Kuinka monelle teistä shaksuka on tuttu? Shaksuka on perinteinen israelilainen aamiainen, joka koostuu herkullisesta tomaattikastikkeesta ja kananmunista. Shaksuka oli ihanan mausteinen uusi tuttavuus vanhoihin perinteisiin aamupaloihin verrattuna. Reseptin löydät täältä.

9. Herkulliset mustikkaskonssit

paleoresepti x 10

Marjoista mustikka on ihan ykkönen mitä tulee leipomiseen! Tätä herkullista skonssia mustikat mehevöittävät täydellisesti ja cashewpähkinöistä tulee kiva pähkinöiden maku. Osu ja upposi! Reseptin löydät täältä.

10. Munamuffinssit!

Munamuffinssit, mikä loistava keksintö meille munan rakastajille! Suoraan sanottuna on aika tympeää päivästä toiseen paistella munia heti aamusta eli munamuffinssit menevätkin tekolistalle hetinyt! Reseptin löydät täältä.

Tässä mun paleoresepti x 10! Toivottavasti innostutte jotakin näistä resepteistä testaamaan. Ainakin itselleni tuli taas himo laitella ruokaa ja leipoa 😉

 

 

 

Diettaajan Sloppy joe

Diettaajan sloppy joe

Ihan silläkin uhalla, että joku taas älähtää, aion jakaa teille pari päivää sitten tekemäni sloppy joen reseptin. Mun dieetti on kummasti herättänyt tietyissä lukijoissa närää ja olen saanut vähintäänkin omituisia kommentteja ja viestejä enemmän kuin naismuistiin! Noh, jokainen tavallaan ja jos jotakuta häiritsee mun tämänhetkinen elämäni niin paljon niin ehkä kannattaa vaihtaa blogia jo tässä vaiheessa eikä pahoittaa väkisin mieltänsä.

Mikä diettaajan sloppy joe?

Sloppy Joe tehdään normaalisti kahden hampurilaissämpylän väliin, mutta olen itse tykännyt sen tehdä jo pitkään leikatun bataatin väliin. Aidon versionkin voisi tosin jossain vaiheessa testata. Tuskin on pahaa! Otsikko tulee ihan siitä, että olen laskenut reseptin makrot itselleni ja omaan tämänhetkiseen ruokavaliooni sopivaksi. Laskin siis protskut, rasvat ja hiilarit mun iltaruuan mukaan ja kikkailin ruoka-aineet sen mukaan. Jännä muuten kun makroja on alkanut laskeskelemaan ja ruokia punnitsemaan niin alun kankeuden jälkeen homma on käynyt ihan vanhasta muistista ilman sen suurempia miettimättä. Eipä tämä ole sen hankalampaa kuin olla punnitsematta tai laskematta.

Diettaajan sloppy joe

  • kaksi 300g painoista bataattia
  • 300g HK Sportti-jauhelihaa
  • 1 paprika
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • lehtikaalia
  • 0,5 dl sokeritonta ketsuppia
  • pari rkl sinappia
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • n. 1 dl vettä
  • suolaa & pippuria
  • 1 rkl voita tai öljyä paistamiseen

Pistele bataatteihin reikiä haarukalla ja paista ne kypsiksi uunissa (30-40 minuuttia 200 asteessa) tai mikrossa noin 7 minuuttia.

Pilko sipulit ja paprika pieniksi. Revi lehtikaalia pienemmäksi. Kuullota sipuleita hetki pannulla. Lisää paprika ja jatka kuullotusta. Lisää jauheliha pannulle ja paista melkein kypsäksi. Lisää loppuvaiheessa revityt lehtikaalit pannulle.

Kun lehtikaalit alkavat hieman pehmetä, lisää pannulle ketsuppi, sinappi, omenaviinietikka ja vesi. Sekoita tasaiseksi muiden ainesten kanssa. Lisää suola ja pippuri ja sekoita. Hiljennä lämpöä ja anna muhia vajaa 10 minuuttia kaikessa rauhassa.

Halkaise bataatti ja lusikoi jauhelihakastiketta bataatin päälle. Nautiskele esimerkiksi raikkaan salaatin kera!

Onko Sloppy joe teille tuttu juttu? Oletteko maistaneet alkuperäistä versiota koskaan? Onko hyvä!?

Perinteisen Sloppy joen reseptin löydät esim. täältä ja täältä.

Muita mun bataattireseptejä:

Tacomaustetulla jauhelihalla täytetyt bataatit

Iso satsi kerralla: jauheliha-bataattivuoka

Täytetty bataatti ja avocadokastike

Terveellinen mustikkapiirakka

Kasvisruokaa: bataatti-linssikeitto

Makkara-bataattihässäkkä

Bataattiranskalaiset ja home made majoneesi

Ruokaisa bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä

No olihan näitä…eikä tässä ollut edes kaikki!!

 

Pasta nokkospestolla – helppoa arkiruokaa

pasta nokkospestolla

Pasta nokkospestolla – todellista lohturuokaa!

Ennen reissuun lähtöä tein kolmannen ja samalla viimeisen ruokalajin Anton & Antonin arkikassista. Luulen etten nyt hetkeen tilaa sitä, vaan alan testailla läpi reseptejä, joita mulle on kertynyt kasapäin kotiin odottamaan. Mulla on olemassa ikeasta ostettu laatikko jonne olen leikellyt lehdistä hyvän kuuloisia reseptejä. Kyseinen laatikko alkaa olemaan jo ihan täynnä, joten lienee aika käydä lippulappusten kimppuun. Leipoakin voisi pitkästä aikaa ihan urakalla, koska tyttö on kinunnut leivontahommia jo tovin. Nythän olisikin hyvä sauma sekä opettaa tytölle leipomista että viedä herkkuja työkavereille. Ei huono suunnitelma ollenkaan!

En ole koskaan aikaisemmin käyttänyt nokkosta ruuanlaitossa aikomuksista huolimatta. Jo monena kesänä mun on pitänyt tehdä nokkoslettuja, mutta en ole saanut aikaiseksi. Nyt pääsin testaamaan nokkosta ensimmäistä kertaa ja pakko myöntää, että hyvää tuli! Pesto ei petä koskaan ja varsinkin itse tehtynä se on jumalaisen hyvää. Kunnon lohturuokaa, sanoisin 😉 Mun suosikkilohturuoka on ehdottomasti pestopasta, jota olen tehnyt useamman kerran. Reseptin löydät täältä. Teen pestopastaa aina kun olen yksin kotona, koska muut perheenjäsenet eivät siitä niin paljon välitä. Mutta hei, en pistä vastaan koska mä rakasta pestopastaa! Nokkospasta yltää aika lailla samoihin pestopastan kanssa, joten tästä lähtien onkin vaikeaa valita kumpaa tekisin…

pasta nokkospestolla

Pasta nokkospestolla

  • 80g manteleita (kuorettomia)
  • 1 rasia nokkosia
  • 1 rasia basilikaa
  • 50h parmesaanijuustoa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 valkosipulinkynsi
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • pastaa syöjien mukaan

Paada mantelit kuivalla pannulla, noin pari minuuttia. Kääntele kunnes ne saavat väriä pintaan. Anna hetken jäähtyä.

Nypi basilikanlehdet, raasta juusto, purista puolikkaan sitruunan mehu ja hienonna valkosipuli. Lisää kulhoon tai tehosekoittimeen.

Ryöppää nokkosenlehtiä muutama minuutti kiehuvassa vedessä ja huuhdo kylmällä vedellä. Valuta.

Lisää tehosekoittimeen nokkoslehdet, oliiviöljy ja 2/3 manteleista ja soseuta. Lisää vettä ja/tai öljyä tarpeen mukaan. Lämmitä tilavassa kattilassa vesi kiehuvaksi ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Lisää runsaasti pestoa ja murskatut loput mantelit valmiiseen pastaan. On hyvvää!

Onko pasta nokkospestolla teille tuttu tai oletteko ylipäänsä käyttäneet nokkosta ruuanlaitossa?

Tässä vielä kuvat basilika- ja nokkosrasioista.

pasta nokkospestolla

pasta nokkospestolla

Täyttävä nordic bowl

nordic bowl

Nordic bowl – Pohjoismainen salaattikulho lämminsavulohella ja ohrasuurimoilla. Tällaisen annoksen tein viikonloppuna mökillä Anton & Antonin arkikassin sisällöstä. Raahasin kassin loput ainekset mukanani ettei kävisi köpelösti niiden kanssa. Harmittaisi suunnattomasti, että ainekset jäisivät käyttämättä kun niistä on kuitenkin maksettu! Erilaiset kulhoruuathan ovat viime aikoina olleet kovin trendikkäitä ja suosittuja, mutta itse en ole valmistanut yhtäkään sellaista smoothiekulhojen lisäksi. Sellaisestakin on jo todella pitkä aika! Kulhoruokien ideahan on vain survoa erilaisia ainesosia syvään kulhoon ja syödä. Toimii varmasti ihan normilautasellakin 😀

Resepti vaikutti kaikkinensa todella hyvältä, freesiltä ja erittäin syömäkelpoiselta. Niinpä ryhdyin tuumasta toimeen eli keittelemään ohrasuurimoita ja valmistelemaan vihanneksia. Ainoa mikä mietitytti oli fenkoli. En ole kauheasti fenkolia syönyt eikä minusta sen suurta fania tullut vieläkään. Pilkoin fenkolit annokseen todella pieniksi ja niistä tuli ihan kiva aniksen vivahdus siellä täällä. Suurina määrinä se ei tosin uppoaisi minulle mitenkään päin. Nordic bowl sopii erinomaisesti esimerkiksi treenin jälkeen syötäväksi ja miksei myös lounaaksi! Hiilaritkin on helppoa pilkkoa halutessaan pois. Jättää vain ohrasuurimot kokonaan pois. En kyllä näe mitään syytä tehdä niin, koska ohrasuurimot käyvät tähän komboon kuin voisilmä puuroon, joten suosittelen pitämään sen menossa mukana.

Sitten ei muuta kuin reseptin kimppuun.

nordic bowl

Nordic bowl – pohjoismainen salaattikulho lämminsavulohella ja ohrasuurimoilla (2 annosta)

  • 2 dl ohrasuurimoita
  • kasvislientä
  • 150g lämminsavustettua kirjolohta
  • 2 kananmunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 fenkoli
  • 1/2 sitruuna
  • 1 pieni pala punakaalia (laitoin vähän isomman!)
  • oliiviöljyä

Kermaviilikastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 tl sinappia
  • 1 nippu tilliä
  • sokeria, suolaa, pippuria
  • tilkka sitruunamehua

Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä paketin ohjeiden mukaisesti. Keitä kananmunia noin 7 minuuttia.

Suikaloi ohuesti punakaali ja fenkoli. Kuori porkkanat ja suikaloi kuorimaveitsellä ohueksi.

Jaa ohrasuurimot kahteen kulhoon. Kuori kananmunat, puolita ne ja asettele kulhoihin. Jaa lohi, punakaali ja fenkoli kulhoihin. Lisää hieman oliiviöljyä.

Kermaviilikastike: Sekoita 1 prk kermaviiliä, sinappi ja leikattu tilli kulhossa. Mausta sokerilla, suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua.

Jos tahdot annokseen lisää ruokaisuutta, paista leipäkrutonkeja esim. ruisleivästä ja lisää niitä annoksen päälle!

Nautiskele!

Täyttävä Sportti-kulho sporttimimmille!

Sportti-kulho

Kaupallinen kampanja – Yhteistyössä HK.

Rakastan yli kaiken helppoa ja yksinkertaista arkiruokaa. Sellaista, jonka tekemiseen menee maksimissaan 30 minuuttia ilman sen suurempaa vaivannäköä. Raaka-aineet helppoon arkiruokaan saa ihan lähikaupasta: laadukkaita kasviksia, hyvä proteiininlähde, hyvää rasvaa ja tarvittaessa riittävästi hiilihydraatteja. Meidän perhe on sekasyöjäsakkia ja jos tytöltä kysytään mitä laitetaan ruuaksi niin vastaus on aina: makaronia ja jauhelihaa. Joskus saattaa joku muukin vaihtoehto suusta lipsahtaa, mutta ehkä arvaatte jo miten helpolla pääsen arkena! Itse taas olen helposti kyllästyvää sorttia ja haluan testailla uusia reseptejä tuon tuosta tai ainakin vaihdella joitain ainesosia hyväksi havaituista komboista. Tärkeintä arkiruuissa on kuitenkin se, että ne ovat täyttäviä, ravinteikkaita ja jaksan tehdä ne alusta loppuun hikisen treenin päälle! Kukapa sitä jaksaisi haudutella monen tunnin ruokia, kun nälkä on kiljuva jälkikasvun lisäksi..

Omaan ruokavaliooni proteiini kuuluu rasvan ja hiilihydraattien ohella hyvin tärkeänä osatekijänä. Haluan ylläpitää ja mielellään myös kehittää lihasmassaa ja se ei kyllä onnistu ilman riittävää proteiininmäärää ruokavaliossa. Myönnän, joskus proteiinin kanssa meni vähän yli, mutta nykyään syön proteiinia noin 2g/painokilo, joka on tämän kokoiselle mimmille varsin passeli määrä. Mun lautaselta löytyy 95% aterioista jokin proteiininlähde, joten tuo määrä täytyy helposti päivän mittaan. Hiilihydraatteja taas syön ihan fiiliksen mukaan, mutta pyrin syömään suurimmat hiilarimäärät treenien ympärillä, jolloin kroppa käyttää ne parhaiten hyödykseen. Tämän kertainen resepti onkin siitä hauska, että jokainen pystyy lisäämään siihen hiilaria sellaisen määrän kuin haluaa tai olla lisäämättä!

Sportti-kulho

Sportti-kulho

Sportti-kulho

Sportti-kulho on hyvä pläjäys laadukasta proteiinia, värikkäitä kasviksia ja hyvää rasvaa. Proteiininlähteenä toimii uusi Hk Sportti -jauheliha, joka sisältää vain 5% rasvaa ja 21g proteiinia per 100g. Melkoisen hyvä kombo siis! Lisäspeksit ja muita reseptejä tuotteesta: www.hksportti.fi. Sportti-kulho sisältää jauhelihan lisäksi myös paljon vihanneksia ja kasviksia sekä iiiison lorauksen oliiviöljyä. Tällä kombolla kulhon voi nauttia esimerkiksi aamupalaksi, lounaaksi tai välipalaksi. Kun lisäät sekaan vielä hiilihydraatteja, kuten riisiä tai bataattia, saat hyvän treenin jälkeisen aterian, jolla räjäytät muskelit kasvuun! Tämä ateria on todella helppoa ja nopeaa valmistaa, kuten kunnon arkiruuan kuuluukin. Aikaa ruuan tekemiseen meni noin 20 minuuttia.

Täyttävä Sportti-kulho (2-3 annosta)

  • 300g Hk Sportti 5% -jauhelihaa
  • 5 isoa kaalin lehteä
  • 5-6 lehtikaalin lehteä
  • 2 porkkanaa
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • oliiviöljyä
  • 1 kananmuna (valinnainen)
  • jokin hiilihydraatin lähde, kuten bataattia tai riisiä (valinnainen)
  • suolaa, pippuria, muita mausteita oman maun mukaan

Jos käytät hiilihydraattia tässä ateriassa, laita se ensimmäisenä kypsenemään.

Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita pienessä määrässä voita tai öljyä, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää sekaan Hk Sportti 5% -jauheliha ja anna kypsentyä pannulla välillä sekoitellen. Mausta suolalla, pippurilla ja esimerkiksi grillimausteella tai muilla haluamillasi mausteilla. Tulisen ruuan ystävä voi tujauttaa sekaan myös tuoretta chiliä!

Jauhelihan kypsentyessä pilko kaalin ja lehtikaalin lehdet pieniksi. Kuori porkkana ja raasta se raastimella karkeaksi raasteeksi. Puolita kirsikkatomaatit.

Kun jauheliha on kypsä, siirrä se lautaselle tai kulhoon odottamaan. Laita kaikki kasvikset pannulle kypsymään. Sinun ei tarvitse pestä pannua välissä ellet välttämättä halua. Kypsennä kasviksia, kunnes ne alkavat pehmentyä. Ripauta vähän suolaa sekaan ja sekoita kunnolla. Siirrä kasvikset lautaselle ja lisää osa jauhelihasta päälle. Sekoita. Paista halutessasi vielä kananmuna annoksen päälle lisää makua tuomaan. Tuoreet yrtitkään eivät annosta ainakaan huononna 😉 Lorauta viimeisenä reilusti oliiviöljyä!

Nautiskele protiini- ja kasvisrikas ateria heti aamutuimaan tai rankan treenin jälkeen ja seuraa kuinka muskelit kasvavat kohisten 😉

Joko Hk Sportti -jauheliha on teille tuttu?

Sportti-kulho

Luomu makkarakastike, perunat & maustekurkut

luomu makkarakastike

Nyt olis taas helppoa arkiruokaa tarjolla: luomu makkarakastike, perunat ja maustekurkut! En yhtään ajatellut, että lähdetään perjantaina mökillä ja menin tilaamaan meille kotiin Anton & Antonin ruokakassin, joka saapui eilen. Olen taas vaihteeksi ollut kipeänä, mutta ruokaa on laitettava kun perheeseen kuuluu muitakin kuin minä. Onneksi tämän kertainen resepti oli todella helppoa toteuttaa ja kelpasi kerrankin myös jälkikasvulle. Tein vähän aikaa sitten nakkikeittoa, jota hän on kovasti kinunnut, ja arvatkaa miten sen kanssa kävi? Ei kelvannut ei. Kuulemma päiväkodissa on parempaa! Saattoi jäädä nakkikeitot viimeiseen kertaan. Kypsässä 5 vuoden iässä alkaa olemaan nirsoutta ruokaa kuin ruokaa kohtaan ja pian tulee varmasti se aika kun mikään ei kelpaa. Tämä ruoka kuitenkin kelpasi ja hyvä niin! Makkaraa käytin enemmän ruuanlaitossa, kun olin innostunut paleoresepteistä. Teen niitä aika ajoin edelleenkin, mutta harvemmin olen mitään makkarasta kokkaillut.

Luomu makkarakastike oli todella helppoa valmistaa ja sen on kyllä todellista kotiruokaa isolla koolla. Kotona meillä tehtiin usein makkarakastiketta, mutta omalle ruokalistalleni tämä ei ole kovin usein toteutettuna vielä päätynyt. Ruuasta tuli kuitenkin niin hyvää, että uskallan tehdä sitä uudemmankin kerran kun tiedän vielä, että se kelpaa jälkikasvullekin. Onneksi jäi vähän tällekin päivälle 😉 Eihän tämä mitään fitnessruokaa ole, mutta en ole mikään fitnesstyyppi päästä varpaisiin minäkään. Rakastan rehtiä ja hyvää kotiruokaa ja sellaista meillä todella usein laitetaankin. Varsinkin arkena kiireessä 😉

luomu makkarakastike

Luomu makkarakastike, peruna & maustekurkut

  • perunoita syöjien mukaan
  • n. 350g Westcharkin Raaseporilainen -makkaraa (mikä tahansa makkara käy!)
  • 1 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna
  • 2 rkl ketsuppia
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl vihanneslientä (keitin itse liemikuutiosta)
  • 1 dl kermaa
  • suolaa & pippuria
  • 1 purkki maustekurkkuja (valinnainen)

Kuori ja keitä perunat suolatussa vedessä.

Kuutioi makkara ja ruskista. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, kuullota pehmeiksi.

Sirottele seokselle jauhot, sekoita, lisää liemi. Anna hetken kiehua hiljaa. Lisää tomaattimurska, kerma, ketsuppi ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua.

Koristele tuoreella persiljalla.

Tarjoa luomu makkarakastike keitettyjen perunoiden ja maustekurkkujen kanssa.

Kokkaatteko te paljon makkarasta? Mikä on sinun lempi makkararesepti?

Tsekkaa myös makkaraperunat goes 2014

luomu makkarakastike

Superherkulliset kukkakaaliwingsit ja avokadodippi

kukkakaaliwingsit

Minä en ole mikään trendien aallonharjalla ratsastaja. En ole koskaan ollut enkä varmasti koskaan tule olemaankaan. Oli kyse sitten trendiravintoloista, hittiresepteistä, muodista, kosmetiikasta tai hiuksista, niin minä en todennäköisesti olen ensimmäisten joukossa niitä kokeilemassa ja hehkuttamassa. Kun kuulin ensimmäistä kertaa kukkakaaliwingseistä, ajattelin heti ettei ne voi kovin kummoisia olla. Niinpä olen vältellyt niitä viimeiseen asti. Sama fiilis on myös kukkakaalipizzasta. Ei voi olla hyvää, koska kukkakaali! Noh, viime viikolla meille tuli Anton & Antonin ruokakassi ja menussa oli mitäs muutakaan kuin kukkakaaliwingsejä! Perjantain kunniaksi aloin sitten väkertämään wingsejä hieman epäilevin mielin. Kaveriksi wingseille oli ohjelmoitu avokadodippiä, joka osoittautui mielettömän herkulliseksi. Rakastan yli kaiken avokadopohjaisia soosseja ja tämäkin jää varmasti meillä vakiokäyttöön. Sopii melkeinpä minkä kanssa vain!

Niin ne kukkakaaliwingsit. Aivan. Järkyttävän. hyviä! Jopa mies kehui ne maasta taivaisiin. Mutta hei, ei kannata syödä kerralla koko pellillistä… Just saying! Nämä ovat kyllä kasvisruokaa parhaillaan ja menee todellakin herkuttelusta. Täydellistä perjantairuokaa 😉

kukkakaaliwingsit

Kukkakaaliwingsit ja avokadodippi

  • 2 kukkakaalia

Kastike:

  • 2,5 dl maissi- tai vehnäjauhoa
  • 3 tl valkosipulijauhetta
  • 3 tl sipulijauhetta
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2,5 dl kauramaitoa

Kastike 2:

  • 100g voita
  • Cholula-chilikastiketta tai muuta chilikastiketta

Avokadodippi:

  • 2 avokadoa
  • 1 lime
  • 1 dl vettä
  • 2 tl viinietikkaa
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 pieni punasipuli
  • suolaa, pippuria

Lämmitä uuni 230-asteiseksi. Pilko kukkakaalit sopivan kokoiseksi paloiksi.

Sekoita kastikkeen kaikki kuivat ainekset keskenään, lisää kauramaito ja sekoita tasaiseksi.

Peitä pelti leivinpaperilla. Kasta kukkakaalin palat kastikkeeseen ja asettele ne pellille vierekkäin. Kypsennä uunissa 20-25 minuuttia.

Sekoita sillä välin chilikastike: sulata voi ja lisää chilikastiketta oman maun mukaan. Sekoita tasaiseksi.

Ota kukkakaalit uunista ja kasta haarukan avulla chilikastikkeeseen. Paahda kukkakaaleja vielä 10 minuuttia uunissa.

Sekoita kaikki avokadodipin ainekset ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää vettä kunnes koostumus on mieleinen.

Tarjoile kukkakaaliwingsit avokadodipin ja halutessasi esim. riisin tai couscousin kanssa!

Joko kukkakaaliwingsit on teille tuttu juttu?

Tsekkaa myös:

Maukas jauheliha-pizzapannari – täydellistä perjantairuokaa!

kukkakaaliwingsit