Kookosleivitettyä turskaa avokadosalsalla ja mango-chilikastikkeella

Kookosleivitettyä turskaa avokadosalsalla ja mango-chilikastikkeella

Tilasinpa pitkästä aikaa meille kotiin Anton & Antonin ruokakassin! En ole pitkään aikaan tilannut mitään ruokakasseja tai -bokseja meille, koska menu ei vain ole napannut kunnolla. Eilen viiden jälkeen ovikello soi ja lähetti seisoi ovella mielettömän freshin ja upean kala-kasviskassin kanssa. Vitsi mä tulin iloiseksi sen sisällöstä! Olen koko viikon ollut kotona kipeänä, joten iloa on pitänyt repiä varsin pienistä asioista. Mietin pitkään jaksanko edes alkaa tekemään ruokaa, mutta tämä resepti vaikutti niin helpolta, että nälkä vei voiton. Sanotaanko näin, että mun ruokavalio ei ole viime päivinä ollut mikään kovin monipuolinen ja runsas…Kookosleivitettyä turskaa avokadosalsalla ja mango-chilikastikkeella luki listassa ja koska kala ei kovin kauan aina säily niin sillä aloitettiin. Turskaa olen tehnyt aiemminkin ja pidän siitä kovasti. Tyttö on meillä myös hulluna kalaan, mutta kookosleivitys ei oikein läpäissyt hänen makuseulaansa. No, näinä päivinä mikään ei läpäise sitä. Tässä reseptissä mango-chilikastike oli valmiista purkista, muut tehtiin itse. Tämä resepti oli harvinaisen nopea toteuttaa!

Kookosleivitettyä turskaa avokadosalsalla ja mango-chilikastikkeella

  • 300g turskafileitä
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja pippuria
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • 1 avokado
  • 1 paprika
  • 1/2 ruukku korianteria
  • oliiviöljyä
  • chilijauhetta
  • 1 lime
  • 1 purkki Lallerstedtin mango-chilikastiketta
  • riisiä lisukkeeksi

Keitä riisiä syöjien lukumäärän mukaan. Kaada kookoshiutaleet lautaselle. Riko kananmuna toiselle lautaselle.Riko keltuainen haarukalla ja sekoita. Käännä kalafileet ensin kananmunassa ja sitten kookoshiutaleissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valmista seuraavaksi salsa. Jaa avokado kahtia, poista kivi ja vedä veitsellä hedelmälihaan poikkiviiltoja vaakaan ja pystyyn. Koverra lusikan avulla valmiit kuutiot avokadosta kulhoon. Kuutioi paprika. Sekoita ainekset kulhossa ja mausta chilijauheella, limemehulla, oliiviöljyllä ja korianterilla.

Paista kalaa 2-3 minuttia per puoli, jotta se saa kauniin värin.

Tarjoa kala keitetyn riisin, mango-chilikastikkeen ja avokadosalsan kanssa! On hyvää!

Tsekkaa myös:

Pestopasta ja sitruunalla maustettu kala

Viljattomat pinaatti-broileripullat

Vuohenjuusto-tomaattipasta

Kookoslohi ja nuudelit

Röstiperuna, katkaraputahna ja avokado

Paistettu banaani-maapähkinävoipuuro

paistettu banaani-maapähkinävoipuuro

Paistettu banaani-maapähkinävoipuuro – vaihtoehto leivälle!

Tällä viikolla mun normaali aamupala on kyllästyttänyt kovasti ja kaipasin siihen taas vaihtelua. Kaurapuuroa en aamuisin kykene syömään keitettynä, joten ajattelin josko paistettu versio toimisi taas. Ja kyllähän se toimi! Tein joskus niin paljon viljattomia leivonnaisia joihin tuli yhdeksi raaka-aineeksi banaania ettei banaani ole vähään aikaa maistunut muuten kuin riisikakun päällä tai smoothien seassa. Annoin sille kuitenkin tässä tapauksessa tilaisuuden ja uunissa paistetun puuron seassa sillä on oikein mukava makeutta tuova vaikutus. Banaani ei ole tässä puurossa missään nimessä liian hallitseva maku! Itsehän rakastan maapähkinävoita valtavasti ja olen saanut tartutettua saman hulluuden myös lapseeni. Eilenkin lusikoitiin kilpaa maapähkinävoita suoraan purkista. Meille ostetaan nykyään ihan suosiolla kilon pönttöjä maapähkinävoita, koska se on niin hyvää! Yritän pitää tämän hulluuden hallinnassa ja syödä Maximissaan lusikallisen päivässä. Onneksi tämän aamupalan sekaan sai lusikoida pähkinäistä herkkua kunnolla ihan luvan kanssa 😉 Parasta!

Itse tykkään uunissa paistetuissa puuroissa paistaa ne aika kovaksi ja ”kuivaksi”. Silloin puurossa on kivan rapsakka koostumus ja näistähän voi pienellä fiksaamisella tehdä vaikkapa välipalapatukoita! Jos tahdot puurosta mieluummin löysempää niin lyhennä annettua paistoaikaa hieman.

Paistettu banaani-maapähkinävoipuuro

  • 4,5 dl kaurahiutaleita
  • 2 banaania
  • 2,5 dl kauramaitoa tai muuta maitojuomaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 tl kanelia
  • ripaus aitovaniljajauhetta
  • 2 rkl maapähkinävoita + lisää päälle

Laite uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele uunin kestävä vuoka (minulla n. 10 x 25 cm) voilla tai kookosöljyllä.

Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Muussaa toinen banaaneista haarukalla ja kaada kuivien aineiden sekaan. Lisää kauramaito ja maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi. Kaada puuroainekset uunivuokaan ja paista keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna puuron jäähtyä hetki. Viipaloi päälle toinen banaani ja pirskottele maapähkinävoita päällimmäiseksi reilulla kädellä. Nauti aamu-, väli- tai iltapalaksi. Hyvää on!

Onko uunipuuro teidän juttu? Entä onko banaani-maapähkinävoipuuro tuttu tai jokin sen variaatioista?

Tsekkaa myös:

Mustikkapullapuuro

Sweat dreams -puuro

Riisipuuro crock potissa

Ellan täyteläinen kookospuuro

Suklainen purnukkapuuro

Täyteläinen puolukkapuuro

Suklaa-maapähkinävoipuuro