Sitruuna-limepiiras viikonlopun herkutteluun

sitruuna-limepiiras

Mulle on iskenyt aivan kauhea leipomisvimma! Joka viikonloppu täytyy saada leipoa jotain ja etsin koko ajan kuumeisesti uusi reseptejä testattavaksi. Leipominen on kuin terapiaa mulle kiireisen viikon jälkeen. On ihana keskittyä vain mittaamaan raaka-aineita, sekoittelemaan niitä ja odottelemaan valmista tuotosta. Kaikista mahtavinta on kuitenkin jakaa tuotokset muiden kanssa ja saatoinpa taas jokusen työkaverin tehdä iloiseksi maanantaiaamuna 🙂

Normaalisti tykkään leipoa suklaisia juttuja, mutta nyt teki mieli jotain raikasta! Olen joskus tehnyt terveellisemmän version key lime piesta ja nyt teki mieli tehdä joku samankaltainen. Löysin sopivan ohjeen naistenlehden takakannesta ja alkuperäisen ohjeen löydätkin täältä. Muuttelin ohjetta hiukan, koska en löytänyt mistään sitruuna-limerahkaa. Mulla on muutenkin tapana laittaa resepteihin vähän omiani ja jännityksellä seurata osuiko vai upposiko. Harvemmin enää epäonnistunut leivontahommissa ja tämäkin sitruuna-limepiiras onnistui ihan nappiin. Jos kaipaat jotain raikasta jälkiruokapöytään niin tässä hyvä vaihtoehto.

sitruuna-limepiiras

Sitruuna-limepiiras

  • 100g voita
  • 12 Digestive-keksiä

Täyte

  • 2 prk sitruunarahkaa (Valio)
  • 2 kananmunan keltuaista
  • kokonaisen limen raastettu kuori
  • puolikkaan limen mehu
  • 1,5 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,5 rkl sokeria
  • 1 dl pieneksi silputtua tuoretta minttua

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja murskaa keksit pieniksi murusiksi. Sekoita keksit ja sulatettu voi tasaiseksi ja painele massa 25 senttisen piirakkavuoan pohjalle. Tähän käy myös irtopohjavuoka, jossa itsekin piirakan tein! Laita pohja uuniin kypsymään 10 minuutiksi.

Pohjan kypsyessä valmista täyte. Vatkaa rahkat ja kanamunan keltuainen keskenään tasaiseksi. Lisää sitten joukkoon hyvin pestyn limen raastettu kuori sekä mehu ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta takaisin uuniin noin 15 minuutiksi. Anna piirakan jäähtyä kunnolla.

Valmista halutessasi vielä kermakuorrute piirakan päälle. Vispaa kerma kuohkeaksi yhdessä sokerin kanssa. Sekoita joukkoon hienonnettu minttu. Lusikoi minttu-kermavaahto jäähtyneen piirakan päälle juuri ennen tarjoilua. Piirakka ei mielestäni välttämättä tarvitse päällensä minttu-kermakuorrutusta, mutta kyllähän siitä kivan lisän ja makua saa 🙂

Herkuttele!

Onko sitruuna-limepiiras tai key lime pie teille jo tuttuja?

sitruuna-limepiiras

Halloweenin kummitus-kuppikakut

kummitus-kuppikakut

Meillä on tytön kanssa uusi yhteinen harrastus: leipominen. Ollaan monena iltana selattu leivonta- ja ruokalehtiä ja mietitty mitä tehdään seuraavaksi. Halloweeniksi hän halusi välttämättä tehdä kummituksen muotoisia muffinsseja ja sähköpostiin pärähtikin sopivasti Meillä kotona -sivuston resepti: kummitus-kuppikakut. Muffinssit on aina varma valinta herkutteluun. Niiden kanssa ei voi yksinkertaisesti epäonnistua! Meillä tyttö sai mitata ja kaataa ainekset kulhoon sekä auttaa sekoittamisessa. Sähkövatkainta en uskalla hänen käsiinsä vielä antaa. Kummitus-kuppikakut tekivät kauppansa hyvin meillä kotona, anoppilassa sekä työpaikalla. Ei jäänyt murustakaan jäljelle.

Kummitus-kuppikakut (8-10kpl)

  • 100g voita
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 80g suklaapatukkaa (4 kpl Pätkis-patukoita)
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa 1,5%)
  • 2 kananmunaa

Kuorrutus

  • 100g voita
  • 100g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4,5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Pinnalle: suklaarusinoita

Sulata voi taikinaa varten ja anna sen jäähtyä hetki.

Sekoita kuivat aineet ja pieneksi pilkotut Pätkikset keskenään.

Vatkaa voin joukkoon vispilällä kananmunat ja jogurtti. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Et tarvitse tähän vaiheeseen sähkövatkainta.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista niitä 175 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla ja jäähdytä.

Valmista seuraavaksi kuppikakkujen kuorrutus. Anna voin ja tuorejuuston lämmetä huoneenlämpöisiksi, noin 30 minuuttia. Älä kuitenkaan anna niiden pehmetä liikkaa, jotta kuorrutus olisi riittävän tanakkaa pursotettavaksi. Sekoita voi ja tuorejuusto keskenään sähkövatkaimella tai käsin. Lisää sekään vaniljasokeri ja tomusokeri muutamassa osassa. Sekoita tasaiseksi.

Pursota kuorrutus jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja aseta kaksi suklaarusinaa kummituksille silmiksi! Ja sitten saa herkutella 😉

Oliko kummitus-kuppikakut teidänkin halloweenin hitti?

Paleoresepti x 10

paleoresepti x 10

En ole pitkään aikaan sen suuremmin koonnut blogiin jakamiani reseptejä, joten korjataanpa asia samoin tein! Mun reseptiarkistoissa on jos jonkinlaista helmeä säilössä ja ne uorastaan ulvovat halusta päästä esille ja teidän testattavaksenne! Uusia reseptejä on ihanaa testailla ja toivon, että näistä on jälleen iloa muillekin kuin vain minulle. Tarjolla on niin suolaista kun makeaakin ohjetta eli jokaiselle jotain. Tälläkin hetkellä mulla on muutama eri paleoresepti odottamassa sopivaa hetkeä ja näpit suorastaan syyhyävät niiden kimppuun. Ehkä jo ensi viikonloppuna? Jotain halloween-aiheista ainakin leivotaan, sen lupasin jo tytölle 😉

Tässäpä teille 10 testattua ja hyväksi havaittua paleoreseptiä! Kaikki reseptit eivät tosin ole 100% paleota, mutta viljatomia ja maidottomia ainakin.

1.Mehukas lihamureke pekonilla

paleoresepti x 10

Oi, hyvä muistutus tässä itsellenikin! Täytyykin taas tehdä tätä herkullisen kosteaa ja mureaa lihamureketta. Pekoni tuo kivasti lisämakua ja maistui muuten ihan koko perheelle ;( Reseptin löydät täältä.

2. Ruokaisa bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä

paleoresepti x 10

Tämän reseptin linkkasinkin jo pari päivää sitten lue myös nämä -osiossa, mutta pakko laittaa uudestaan koska tämä on H-Y-V-Ä-Ä! Täytteitä varioimalla saa tästäkin reseptistä tehtyä esimerkiksi kasvisversion varsin helposti! Reseptin löydät täältä.

3. Viljattomat suklaahippukeksit

paleoresepti x 10

Tyttö kyselee harva se päivä voitaisiinko leipoa kotona keksejä. Väitä viljattomia versioita ollaankin tehty aika usein, mutta en ole kyllä paleosuklaata näissä käyttänyt vaan ihan Lidlin tumminta mahdollista. Enivei, hyviä ovat! Reseptin löydät täältä.

4. Ehkä maailman parhaat lihapullat

paleoresepti x 10

Näistä lihapullista ei ikinä uskoisi, että ne ovat viljattomia ja maidottomia. Nämä pullaset ovat meheviä, maukkaita ja nimensä mukaisesti varmasti maailman parhaita! Ainakin minun mielestäni. Kastike on todella hyvä lisä lihapullille eikä nämä kovin kauan vanhenneet meidän residenssissä! Reseptin löydät täältä.

5. Viljaton omenahyve

paleoresepti x 10

Voi pojat, että kaikenlaiset omenajälkkärit ja -leivonnaiset uppoaa meikäläiseen kuin veitsi voihin! Niin lämmöllä muistelen tätäkin herkkua. Paleottomat voivat sutaista päällä vähän vanijajädeä tai -kastiketta ja paleoihmiset kookoskermavaahtoa. Nam! Reseptin löydät täältä.

6. Pehmeä banaanivanukas

paleoresepti x 10

Omenasta siirrtyään näppärästi toiseen varsin makoisaan hedelmään eli banaaniin! Mies kokeili joskus kotona banaanimunakasta ja voin kertoa, että se ei ollut kovin hyvä. Tämä banaanivanukas sen sijaan maistui koko poppoolle ja oli kivan erilainen jälkkäri. Lämmin suositus 🙂 Reseptin löydät täältä.

7. Viljaton mukileipä mikrossa

paleoresepti x 10

Jotain särvintä tekisi mieli ruuan kylkeen, mutta leivät on ostamatta ja leipomatta? Eipä hätää, mukileipä valmistuu mikrossa ihan käden käänteessä! Ei muuta kuin ainekset kasaan ja muki mikroon eikä aikaakaan, kun sinulla on lämpimän höyryävä leipänen hyppysissäsi! Reseptin löydät täältä.

8. Shaksuka

paleoresepti x 10

Kuinka monelle teistä shaksuka on tuttu? Shaksuka on perinteinen israelilainen aamiainen, joka koostuu herkullisesta tomaattikastikkeesta ja kananmunista. Shaksuka oli ihanan mausteinen uusi tuttavuus vanhoihin perinteisiin aamupaloihin verrattuna. Reseptin löydät täältä.

9. Herkulliset mustikkaskonssit

paleoresepti x 10

Marjoista mustikka on ihan ykkönen mitä tulee leipomiseen! Tätä herkullista skonssia mustikat mehevöittävät täydellisesti ja cashewpähkinöistä tulee kiva pähkinöiden maku. Osu ja upposi! Reseptin löydät täältä.

10. Munamuffinssit!

Munamuffinssit, mikä loistava keksintö meille munan rakastajille! Suoraan sanottuna on aika tympeää päivästä toiseen paistella munia heti aamusta eli munamuffinssit menevätkin tekolistalle hetinyt! Reseptin löydät täältä.

Tässä mun paleoresepti x 10! Toivottavasti innostutte jotakin näistä resepteistä testaamaan. Ainakin itselleni tuli taas himo laitella ruokaa ja leipoa 😉

 

 

 

Diettaajan Sloppy joe

Diettaajan sloppy joe

Ihan silläkin uhalla, että joku taas älähtää, aion jakaa teille pari päivää sitten tekemäni sloppy joen reseptin. Mun dieetti on kummasti herättänyt tietyissä lukijoissa närää ja olen saanut vähintäänkin omituisia kommentteja ja viestejä enemmän kuin naismuistiin! Noh, jokainen tavallaan ja jos jotakuta häiritsee mun tämänhetkinen elämäni niin paljon niin ehkä kannattaa vaihtaa blogia jo tässä vaiheessa eikä pahoittaa väkisin mieltänsä.

Mikä diettaajan sloppy joe?

Sloppy Joe tehdään normaalisti kahden hampurilaissämpylän väliin, mutta olen itse tykännyt sen tehdä jo pitkään leikatun bataatin väliin. Aidon versionkin voisi tosin jossain vaiheessa testata. Tuskin on pahaa! Otsikko tulee ihan siitä, että olen laskenut reseptin makrot itselleni ja omaan tämänhetkiseen ruokavaliooni sopivaksi. Laskin siis protskut, rasvat ja hiilarit mun iltaruuan mukaan ja kikkailin ruoka-aineet sen mukaan. Jännä muuten kun makroja on alkanut laskeskelemaan ja ruokia punnitsemaan niin alun kankeuden jälkeen homma on käynyt ihan vanhasta muistista ilman sen suurempia miettimättä. Eipä tämä ole sen hankalampaa kuin olla punnitsematta tai laskematta.

Diettaajan sloppy joe

  • kaksi 300g painoista bataattia
  • 300g HK Sportti-jauhelihaa
  • 1 paprika
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • lehtikaalia
  • 0,5 dl sokeritonta ketsuppia
  • pari rkl sinappia
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • n. 1 dl vettä
  • suolaa & pippuria
  • 1 rkl voita tai öljyä paistamiseen

Pistele bataatteihin reikiä haarukalla ja paista ne kypsiksi uunissa (30-40 minuuttia 200 asteessa) tai mikrossa noin 7 minuuttia.

Pilko sipulit ja paprika pieniksi. Revi lehtikaalia pienemmäksi. Kuullota sipuleita hetki pannulla. Lisää paprika ja jatka kuullotusta. Lisää jauheliha pannulle ja paista melkein kypsäksi. Lisää loppuvaiheessa revityt lehtikaalit pannulle.

Kun lehtikaalit alkavat hieman pehmetä, lisää pannulle ketsuppi, sinappi, omenaviinietikka ja vesi. Sekoita tasaiseksi muiden ainesten kanssa. Lisää suola ja pippuri ja sekoita. Hiljennä lämpöä ja anna muhia vajaa 10 minuuttia kaikessa rauhassa.

Halkaise bataatti ja lusikoi jauhelihakastiketta bataatin päälle. Nautiskele esimerkiksi raikkaan salaatin kera!

Onko Sloppy joe teille tuttu juttu? Oletteko maistaneet alkuperäistä versiota koskaan? Onko hyvä!?

Perinteisen Sloppy joen reseptin löydät esim. täältä ja täältä.

Muita mun bataattireseptejä:

Tacomaustetulla jauhelihalla täytetyt bataatit

Iso satsi kerralla: jauheliha-bataattivuoka

Täytetty bataatti ja avocadokastike

Terveellinen mustikkapiirakka

Kasvisruokaa: bataatti-linssikeitto

Makkara-bataattihässäkkä

Bataattiranskalaiset ja home made majoneesi

Ruokaisa bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä

No olihan näitä…eikä tässä ollut edes kaikki!!

 

Pasta nokkospestolla – helppoa arkiruokaa

pasta nokkospestolla

Pasta nokkospestolla – todellista lohturuokaa!

Ennen reissuun lähtöä tein kolmannen ja samalla viimeisen ruokalajin Anton & Antonin arkikassista. Luulen etten nyt hetkeen tilaa sitä, vaan alan testailla läpi reseptejä, joita mulle on kertynyt kasapäin kotiin odottamaan. Mulla on olemassa ikeasta ostettu laatikko jonne olen leikellyt lehdistä hyvän kuuloisia reseptejä. Kyseinen laatikko alkaa olemaan jo ihan täynnä, joten lienee aika käydä lippulappusten kimppuun. Leipoakin voisi pitkästä aikaa ihan urakalla, koska tyttö on kinunnut leivontahommia jo tovin. Nythän olisikin hyvä sauma sekä opettaa tytölle leipomista että viedä herkkuja työkavereille. Ei huono suunnitelma ollenkaan!

En ole koskaan aikaisemmin käyttänyt nokkosta ruuanlaitossa aikomuksista huolimatta. Jo monena kesänä mun on pitänyt tehdä nokkoslettuja, mutta en ole saanut aikaiseksi. Nyt pääsin testaamaan nokkosta ensimmäistä kertaa ja pakko myöntää, että hyvää tuli! Pesto ei petä koskaan ja varsinkin itse tehtynä se on jumalaisen hyvää. Kunnon lohturuokaa, sanoisin 😉 Mun suosikkilohturuoka on ehdottomasti pestopasta, jota olen tehnyt useamman kerran. Reseptin löydät täältä. Teen pestopastaa aina kun olen yksin kotona, koska muut perheenjäsenet eivät siitä niin paljon välitä. Mutta hei, en pistä vastaan koska mä rakasta pestopastaa! Nokkospasta yltää aika lailla samoihin pestopastan kanssa, joten tästä lähtien onkin vaikeaa valita kumpaa tekisin…

pasta nokkospestolla

Pasta nokkospestolla

  • 80g manteleita (kuorettomia)
  • 1 rasia nokkosia
  • 1 rasia basilikaa
  • 50h parmesaanijuustoa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 valkosipulinkynsi
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • pastaa syöjien mukaan

Paada mantelit kuivalla pannulla, noin pari minuuttia. Kääntele kunnes ne saavat väriä pintaan. Anna hetken jäähtyä.

Nypi basilikanlehdet, raasta juusto, purista puolikkaan sitruunan mehu ja hienonna valkosipuli. Lisää kulhoon tai tehosekoittimeen.

Ryöppää nokkosenlehtiä muutama minuutti kiehuvassa vedessä ja huuhdo kylmällä vedellä. Valuta.

Lisää tehosekoittimeen nokkoslehdet, oliiviöljy ja 2/3 manteleista ja soseuta. Lisää vettä ja/tai öljyä tarpeen mukaan. Lämmitä tilavassa kattilassa vesi kiehuvaksi ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Lisää runsaasti pestoa ja murskatut loput mantelit valmiiseen pastaan. On hyvvää!

Onko pasta nokkospestolla teille tuttu tai oletteko ylipäänsä käyttäneet nokkosta ruuanlaitossa?

Tässä vielä kuvat basilika- ja nokkosrasioista.

pasta nokkospestolla

pasta nokkospestolla

Täyttävä nordic bowl

nordic bowl

Nordic bowl – Pohjoismainen salaattikulho lämminsavulohella ja ohrasuurimoilla. Tällaisen annoksen tein viikonloppuna mökillä Anton & Antonin arkikassin sisällöstä. Raahasin kassin loput ainekset mukanani ettei kävisi köpelösti niiden kanssa. Harmittaisi suunnattomasti, että ainekset jäisivät käyttämättä kun niistä on kuitenkin maksettu! Erilaiset kulhoruuathan ovat viime aikoina olleet kovin trendikkäitä ja suosittuja, mutta itse en ole valmistanut yhtäkään sellaista smoothiekulhojen lisäksi. Sellaisestakin on jo todella pitkä aika! Kulhoruokien ideahan on vain survoa erilaisia ainesosia syvään kulhoon ja syödä. Toimii varmasti ihan normilautasellakin 😀

Resepti vaikutti kaikkinensa todella hyvältä, freesiltä ja erittäin syömäkelpoiselta. Niinpä ryhdyin tuumasta toimeen eli keittelemään ohrasuurimoita ja valmistelemaan vihanneksia. Ainoa mikä mietitytti oli fenkoli. En ole kauheasti fenkolia syönyt eikä minusta sen suurta fania tullut vieläkään. Pilkoin fenkolit annokseen todella pieniksi ja niistä tuli ihan kiva aniksen vivahdus siellä täällä. Suurina määrinä se ei tosin uppoaisi minulle mitenkään päin. Nordic bowl sopii erinomaisesti esimerkiksi treenin jälkeen syötäväksi ja miksei myös lounaaksi! Hiilaritkin on helppoa pilkkoa halutessaan pois. Jättää vain ohrasuurimot kokonaan pois. En kyllä näe mitään syytä tehdä niin, koska ohrasuurimot käyvät tähän komboon kuin voisilmä puuroon, joten suosittelen pitämään sen menossa mukana.

Sitten ei muuta kuin reseptin kimppuun.

nordic bowl

Nordic bowl – pohjoismainen salaattikulho lämminsavulohella ja ohrasuurimoilla (2 annosta)

  • 2 dl ohrasuurimoita
  • kasvislientä
  • 150g lämminsavustettua kirjolohta
  • 2 kananmunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 fenkoli
  • 1/2 sitruuna
  • 1 pieni pala punakaalia (laitoin vähän isomman!)
  • oliiviöljyä

Kermaviilikastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 tl sinappia
  • 1 nippu tilliä
  • sokeria, suolaa, pippuria
  • tilkka sitruunamehua

Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä paketin ohjeiden mukaisesti. Keitä kananmunia noin 7 minuuttia.

Suikaloi ohuesti punakaali ja fenkoli. Kuori porkkanat ja suikaloi kuorimaveitsellä ohueksi.

Jaa ohrasuurimot kahteen kulhoon. Kuori kananmunat, puolita ne ja asettele kulhoihin. Jaa lohi, punakaali ja fenkoli kulhoihin. Lisää hieman oliiviöljyä.

Kermaviilikastike: Sekoita 1 prk kermaviiliä, sinappi ja leikattu tilli kulhossa. Mausta sokerilla, suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua.

Jos tahdot annokseen lisää ruokaisuutta, paista leipäkrutonkeja esim. ruisleivästä ja lisää niitä annoksen päälle!

Nautiskele!

Täyttävä Sportti-kulho sporttimimmille!

Sportti-kulho

Kaupallinen kampanja – Yhteistyössä HK.

Rakastan yli kaiken helppoa ja yksinkertaista arkiruokaa. Sellaista, jonka tekemiseen menee maksimissaan 30 minuuttia ilman sen suurempaa vaivannäköä. Raaka-aineet helppoon arkiruokaan saa ihan lähikaupasta: laadukkaita kasviksia, hyvä proteiininlähde, hyvää rasvaa ja tarvittaessa riittävästi hiilihydraatteja. Meidän perhe on sekasyöjäsakkia ja jos tytöltä kysytään mitä laitetaan ruuaksi niin vastaus on aina: makaronia ja jauhelihaa. Joskus saattaa joku muukin vaihtoehto suusta lipsahtaa, mutta ehkä arvaatte jo miten helpolla pääsen arkena! Itse taas olen helposti kyllästyvää sorttia ja haluan testailla uusia reseptejä tuon tuosta tai ainakin vaihdella joitain ainesosia hyväksi havaituista komboista. Tärkeintä arkiruuissa on kuitenkin se, että ne ovat täyttäviä, ravinteikkaita ja jaksan tehdä ne alusta loppuun hikisen treenin päälle! Kukapa sitä jaksaisi haudutella monen tunnin ruokia, kun nälkä on kiljuva jälkikasvun lisäksi..

Omaan ruokavaliooni proteiini kuuluu rasvan ja hiilihydraattien ohella hyvin tärkeänä osatekijänä. Haluan ylläpitää ja mielellään myös kehittää lihasmassaa ja se ei kyllä onnistu ilman riittävää proteiininmäärää ruokavaliossa. Myönnän, joskus proteiinin kanssa meni vähän yli, mutta nykyään syön proteiinia noin 2g/painokilo, joka on tämän kokoiselle mimmille varsin passeli määrä. Mun lautaselta löytyy 95% aterioista jokin proteiininlähde, joten tuo määrä täytyy helposti päivän mittaan. Hiilihydraatteja taas syön ihan fiiliksen mukaan, mutta pyrin syömään suurimmat hiilarimäärät treenien ympärillä, jolloin kroppa käyttää ne parhaiten hyödykseen. Tämän kertainen resepti onkin siitä hauska, että jokainen pystyy lisäämään siihen hiilaria sellaisen määrän kuin haluaa tai olla lisäämättä!

Sportti-kulho

Sportti-kulho

Sportti-kulho

Sportti-kulho on hyvä pläjäys laadukasta proteiinia, värikkäitä kasviksia ja hyvää rasvaa. Proteiininlähteenä toimii uusi Hk Sportti -jauheliha, joka sisältää vain 5% rasvaa ja 21g proteiinia per 100g. Melkoisen hyvä kombo siis! Lisäspeksit ja muita reseptejä tuotteesta: www.hksportti.fi. Sportti-kulho sisältää jauhelihan lisäksi myös paljon vihanneksia ja kasviksia sekä iiiison lorauksen oliiviöljyä. Tällä kombolla kulhon voi nauttia esimerkiksi aamupalaksi, lounaaksi tai välipalaksi. Kun lisäät sekaan vielä hiilihydraatteja, kuten riisiä tai bataattia, saat hyvän treenin jälkeisen aterian, jolla räjäytät muskelit kasvuun! Tämä ateria on todella helppoa ja nopeaa valmistaa, kuten kunnon arkiruuan kuuluukin. Aikaa ruuan tekemiseen meni noin 20 minuuttia.

Täyttävä Sportti-kulho (2-3 annosta)

  • 300g Hk Sportti 5% -jauhelihaa
  • 5 isoa kaalin lehteä
  • 5-6 lehtikaalin lehteä
  • 2 porkkanaa
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • oliiviöljyä
  • 1 kananmuna (valinnainen)
  • jokin hiilihydraatin lähde, kuten bataattia tai riisiä (valinnainen)
  • suolaa, pippuria, muita mausteita oman maun mukaan

Jos käytät hiilihydraattia tässä ateriassa, laita se ensimmäisenä kypsenemään.

Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita pienessä määrässä voita tai öljyä, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää sekaan Hk Sportti 5% -jauheliha ja anna kypsentyä pannulla välillä sekoitellen. Mausta suolalla, pippurilla ja esimerkiksi grillimausteella tai muilla haluamillasi mausteilla. Tulisen ruuan ystävä voi tujauttaa sekaan myös tuoretta chiliä!

Jauhelihan kypsentyessä pilko kaalin ja lehtikaalin lehdet pieniksi. Kuori porkkana ja raasta se raastimella karkeaksi raasteeksi. Puolita kirsikkatomaatit.

Kun jauheliha on kypsä, siirrä se lautaselle tai kulhoon odottamaan. Laita kaikki kasvikset pannulle kypsymään. Sinun ei tarvitse pestä pannua välissä ellet välttämättä halua. Kypsennä kasviksia, kunnes ne alkavat pehmentyä. Ripauta vähän suolaa sekaan ja sekoita kunnolla. Siirrä kasvikset lautaselle ja lisää osa jauhelihasta päälle. Sekoita. Paista halutessasi vielä kananmuna annoksen päälle lisää makua tuomaan. Tuoreet yrtitkään eivät annosta ainakaan huononna 😉 Lorauta viimeisenä reilusti oliiviöljyä!

Nautiskele protiini- ja kasvisrikas ateria heti aamutuimaan tai rankan treenin jälkeen ja seuraa kuinka muskelit kasvavat kohisten 😉

Joko Hk Sportti -jauheliha on teille tuttu?

Sportti-kulho

Luomu makkarakastike, perunat & maustekurkut

luomu makkarakastike

Nyt olis taas helppoa arkiruokaa tarjolla: luomu makkarakastike, perunat ja maustekurkut! En yhtään ajatellut, että lähdetään perjantaina mökillä ja menin tilaamaan meille kotiin Anton & Antonin ruokakassin, joka saapui eilen. Olen taas vaihteeksi ollut kipeänä, mutta ruokaa on laitettava kun perheeseen kuuluu muitakin kuin minä. Onneksi tämän kertainen resepti oli todella helppoa toteuttaa ja kelpasi kerrankin myös jälkikasvulle. Tein vähän aikaa sitten nakkikeittoa, jota hän on kovasti kinunnut, ja arvatkaa miten sen kanssa kävi? Ei kelvannut ei. Kuulemma päiväkodissa on parempaa! Saattoi jäädä nakkikeitot viimeiseen kertaan. Kypsässä 5 vuoden iässä alkaa olemaan nirsoutta ruokaa kuin ruokaa kohtaan ja pian tulee varmasti se aika kun mikään ei kelpaa. Tämä ruoka kuitenkin kelpasi ja hyvä niin! Makkaraa käytin enemmän ruuanlaitossa, kun olin innostunut paleoresepteistä. Teen niitä aika ajoin edelleenkin, mutta harvemmin olen mitään makkarasta kokkaillut.

Luomu makkarakastike oli todella helppoa valmistaa ja sen on kyllä todellista kotiruokaa isolla koolla. Kotona meillä tehtiin usein makkarakastiketta, mutta omalle ruokalistalleni tämä ei ole kovin usein toteutettuna vielä päätynyt. Ruuasta tuli kuitenkin niin hyvää, että uskallan tehdä sitä uudemmankin kerran kun tiedän vielä, että se kelpaa jälkikasvullekin. Onneksi jäi vähän tällekin päivälle 😉 Eihän tämä mitään fitnessruokaa ole, mutta en ole mikään fitnesstyyppi päästä varpaisiin minäkään. Rakastan rehtiä ja hyvää kotiruokaa ja sellaista meillä todella usein laitetaankin. Varsinkin arkena kiireessä 😉

luomu makkarakastike

Luomu makkarakastike, peruna & maustekurkut

  • perunoita syöjien mukaan
  • n. 350g Westcharkin Raaseporilainen -makkaraa (mikä tahansa makkara käy!)
  • 1 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna
  • 2 rkl ketsuppia
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl vihanneslientä (keitin itse liemikuutiosta)
  • 1 dl kermaa
  • suolaa & pippuria
  • 1 purkki maustekurkkuja (valinnainen)

Kuori ja keitä perunat suolatussa vedessä.

Kuutioi makkara ja ruskista. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, kuullota pehmeiksi.

Sirottele seokselle jauhot, sekoita, lisää liemi. Anna hetken kiehua hiljaa. Lisää tomaattimurska, kerma, ketsuppi ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua.

Koristele tuoreella persiljalla.

Tarjoa luomu makkarakastike keitettyjen perunoiden ja maustekurkkujen kanssa.

Kokkaatteko te paljon makkarasta? Mikä on sinun lempi makkararesepti?

Tsekkaa myös makkaraperunat goes 2014

luomu makkarakastike

Superherkulliset kukkakaaliwingsit ja avokadodippi

kukkakaaliwingsit

Minä en ole mikään trendien aallonharjalla ratsastaja. En ole koskaan ollut enkä varmasti koskaan tule olemaankaan. Oli kyse sitten trendiravintoloista, hittiresepteistä, muodista, kosmetiikasta tai hiuksista, niin minä en todennäköisesti olen ensimmäisten joukossa niitä kokeilemassa ja hehkuttamassa. Kun kuulin ensimmäistä kertaa kukkakaaliwingseistä, ajattelin heti ettei ne voi kovin kummoisia olla. Niinpä olen vältellyt niitä viimeiseen asti. Sama fiilis on myös kukkakaalipizzasta. Ei voi olla hyvää, koska kukkakaali! Noh, viime viikolla meille tuli Anton & Antonin ruokakassi ja menussa oli mitäs muutakaan kuin kukkakaaliwingsejä! Perjantain kunniaksi aloin sitten väkertämään wingsejä hieman epäilevin mielin. Kaveriksi wingseille oli ohjelmoitu avokadodippiä, joka osoittautui mielettömän herkulliseksi. Rakastan yli kaiken avokadopohjaisia soosseja ja tämäkin jää varmasti meillä vakiokäyttöön. Sopii melkeinpä minkä kanssa vain!

Niin ne kukkakaaliwingsit. Aivan. Järkyttävän. hyviä! Jopa mies kehui ne maasta taivaisiin. Mutta hei, ei kannata syödä kerralla koko pellillistä… Just saying! Nämä ovat kyllä kasvisruokaa parhaillaan ja menee todellakin herkuttelusta. Täydellistä perjantairuokaa 😉

kukkakaaliwingsit

Kukkakaaliwingsit ja avokadodippi

  • 2 kukkakaalia

Kastike:

  • 2,5 dl maissi- tai vehnäjauhoa
  • 3 tl valkosipulijauhetta
  • 3 tl sipulijauhetta
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2,5 dl kauramaitoa

Kastike 2:

  • 100g voita
  • Cholula-chilikastiketta tai muuta chilikastiketta

Avokadodippi:

  • 2 avokadoa
  • 1 lime
  • 1 dl vettä
  • 2 tl viinietikkaa
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 pieni punasipuli
  • suolaa, pippuria

Lämmitä uuni 230-asteiseksi. Pilko kukkakaalit sopivan kokoiseksi paloiksi.

Sekoita kastikkeen kaikki kuivat ainekset keskenään, lisää kauramaito ja sekoita tasaiseksi.

Peitä pelti leivinpaperilla. Kasta kukkakaalin palat kastikkeeseen ja asettele ne pellille vierekkäin. Kypsennä uunissa 20-25 minuuttia.

Sekoita sillä välin chilikastike: sulata voi ja lisää chilikastiketta oman maun mukaan. Sekoita tasaiseksi.

Ota kukkakaalit uunista ja kasta haarukan avulla chilikastikkeeseen. Paahda kukkakaaleja vielä 10 minuuttia uunissa.

Sekoita kaikki avokadodipin ainekset ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää vettä kunnes koostumus on mieleinen.

Tarjoile kukkakaaliwingsit avokadodipin ja halutessasi esim. riisin tai couscousin kanssa!

Joko kukkakaaliwingsit on teille tuttu juttu?

Tsekkaa myös:

Maukas jauheliha-pizzapannari – täydellistä perjantairuokaa!

kukkakaaliwingsit

Kookosleivitettyä turskaa avokadosalsalla ja mango-chilikastikkeella

Kookosleivitettyä turskaa avokadosalsalla ja mango-chilikastikkeella

Tilasinpa pitkästä aikaa meille kotiin Anton & Antonin ruokakassin! En ole pitkään aikaan tilannut mitään ruokakasseja tai -bokseja meille, koska menu ei vain ole napannut kunnolla. Eilen viiden jälkeen ovikello soi ja lähetti seisoi ovella mielettömän freshin ja upean kala-kasviskassin kanssa. Vitsi mä tulin iloiseksi sen sisällöstä! Olen koko viikon ollut kotona kipeänä, joten iloa on pitänyt repiä varsin pienistä asioista. Mietin pitkään jaksanko edes alkaa tekemään ruokaa, mutta tämä resepti vaikutti niin helpolta, että nälkä vei voiton. Sanotaanko näin, että mun ruokavalio ei ole viime päivinä ollut mikään kovin monipuolinen ja runsas…Kookosleivitettyä turskaa avokadosalsalla ja mango-chilikastikkeella luki listassa ja koska kala ei kovin kauan aina säily niin sillä aloitettiin. Turskaa olen tehnyt aiemminkin ja pidän siitä kovasti. Tyttö on meillä myös hulluna kalaan, mutta kookosleivitys ei oikein läpäissyt hänen makuseulaansa. No, näinä päivinä mikään ei läpäise sitä. Tässä reseptissä mango-chilikastike oli valmiista purkista, muut tehtiin itse. Tämä resepti oli harvinaisen nopea toteuttaa!

Kookosleivitettyä turskaa avokadosalsalla ja mango-chilikastikkeella

  • 300g turskafileitä
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja pippuria
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • 1 avokado
  • 1 paprika
  • 1/2 ruukku korianteria
  • oliiviöljyä
  • chilijauhetta
  • 1 lime
  • 1 purkki Lallerstedtin mango-chilikastiketta
  • riisiä lisukkeeksi

Keitä riisiä syöjien lukumäärän mukaan. Kaada kookoshiutaleet lautaselle. Riko kananmuna toiselle lautaselle.Riko keltuainen haarukalla ja sekoita. Käännä kalafileet ensin kananmunassa ja sitten kookoshiutaleissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valmista seuraavaksi salsa. Jaa avokado kahtia, poista kivi ja vedä veitsellä hedelmälihaan poikkiviiltoja vaakaan ja pystyyn. Koverra lusikan avulla valmiit kuutiot avokadosta kulhoon. Kuutioi paprika. Sekoita ainekset kulhossa ja mausta chilijauheella, limemehulla, oliiviöljyllä ja korianterilla.

Paista kalaa 2-3 minuttia per puoli, jotta se saa kauniin värin.

Tarjoa kala keitetyn riisin, mango-chilikastikkeen ja avokadosalsan kanssa! On hyvää!

Tsekkaa myös:

Pestopasta ja sitruunalla maustettu kala

Viljattomat pinaatti-broileripullat

Vuohenjuusto-tomaattipasta

Kookoslohi ja nuudelit

Röstiperuna, katkaraputahna ja avokado

Paistettu banaani-maapähkinävoipuuro

paistettu banaani-maapähkinävoipuuro

Paistettu banaani-maapähkinävoipuuro – vaihtoehto leivälle!

Tällä viikolla mun normaali aamupala on kyllästyttänyt kovasti ja kaipasin siihen taas vaihtelua. Kaurapuuroa en aamuisin kykene syömään keitettynä, joten ajattelin josko paistettu versio toimisi taas. Ja kyllähän se toimi! Tein joskus niin paljon viljattomia leivonnaisia joihin tuli yhdeksi raaka-aineeksi banaania ettei banaani ole vähään aikaa maistunut muuten kuin riisikakun päällä tai smoothien seassa. Annoin sille kuitenkin tässä tapauksessa tilaisuuden ja uunissa paistetun puuron seassa sillä on oikein mukava makeutta tuova vaikutus. Banaani ei ole tässä puurossa missään nimessä liian hallitseva maku! Itsehän rakastan maapähkinävoita valtavasti ja olen saanut tartutettua saman hulluuden myös lapseeni. Eilenkin lusikoitiin kilpaa maapähkinävoita suoraan purkista. Meille ostetaan nykyään ihan suosiolla kilon pönttöjä maapähkinävoita, koska se on niin hyvää! Yritän pitää tämän hulluuden hallinnassa ja syödä Maximissaan lusikallisen päivässä. Onneksi tämän aamupalan sekaan sai lusikoida pähkinäistä herkkua kunnolla ihan luvan kanssa 😉 Parasta!

Itse tykkään uunissa paistetuissa puuroissa paistaa ne aika kovaksi ja ”kuivaksi”. Silloin puurossa on kivan rapsakka koostumus ja näistähän voi pienellä fiksaamisella tehdä vaikkapa välipalapatukoita! Jos tahdot puurosta mieluummin löysempää niin lyhennä annettua paistoaikaa hieman.

Paistettu banaani-maapähkinävoipuuro

  • 4,5 dl kaurahiutaleita
  • 2 banaania
  • 2,5 dl kauramaitoa tai muuta maitojuomaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 tl kanelia
  • ripaus aitovaniljajauhetta
  • 2 rkl maapähkinävoita + lisää päälle

Laite uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele uunin kestävä vuoka (minulla n. 10 x 25 cm) voilla tai kookosöljyllä.

Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Muussaa toinen banaaneista haarukalla ja kaada kuivien aineiden sekaan. Lisää kauramaito ja maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi. Kaada puuroainekset uunivuokaan ja paista keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna puuron jäähtyä hetki. Viipaloi päälle toinen banaani ja pirskottele maapähkinävoita päällimmäiseksi reilulla kädellä. Nauti aamu-, väli- tai iltapalaksi. Hyvää on!

Onko uunipuuro teidän juttu? Entä onko banaani-maapähkinävoipuuro tuttu tai jokin sen variaatioista?

Tsekkaa myös:

Mustikkapullapuuro

Sweat dreams -puuro

Riisipuuro crock potissa

Ellan täyteläinen kookospuuro

Suklainen purnukkapuuro

Täyteläinen puolukkapuuro

Suklaa-maapähkinävoipuuro

 

Itse tehdyt raakapatukat

itse tehdyt raakapatukat

Itse tehdyt raakapatukat – rahaa säästyy!

Mulla on tapana ottaa töihin usein välipalaksi jonkinlainen raakapatukka. Siitä saa hyvin energiaa ja sen on nopea syödä tilanteessa kuin tilanteessa. Lisäksi pidän suunnattoman paljon erilaisista raakapatukoista. Voisin syödä niitä ihan vain huvin vuoksi. Ainoa miinus niissä on hinta. Yksi patukka maksaa 1-2 euroa riippuen mistä ostaa ja löytääkö hyvän paljousalennuksen. Jos joka päivä syö kaupasta ostetun patukan, tulee hinnaksi viikkotasolla 5-10 euroa ja kuukausitasolla 20-40 euroa. Se on paljon rahaa patukoihin. Niinpä päätin alkaa tekemään raakapatukoita itse. Kaikki ainekset löytyivät kaapista, joten patukoita varten ei tarvinnut käydä kaupassa ollenkaan. Mikäs sen kätevämpää! Itse tehtyihin raakapatukoihin voi laittaa kaikenlaisia asioita kaappien perukoilta ja näin saa aina tehtyä vähän eri makuista pötkylää välipalaksi.

Patukoiden tekoon vaaditaan suht tehokas blenderi. Toki tehottomampikin käy, mutta silloin vaaditaan aikaa ja kärsivällisyyttä. Massaa joutuu kaapimaan muutamaan otteeseen blenderin kulhon sivuilta, jotta massasta saadaan tasaista. Muutoin raakapatukoiden tekeminen on todella helppoa ja nopeaa. Ja eikun tekemään!

itse tehdyt raakapatukat

Itse tehdyt raakapatukat (n. 8 kpl)

  • 2,5 dl rusinoita
  • 3,5 dl manteleita tai muita pähkinöitä
  • 1 rkl chia-siemeniä
  • 2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä (Foodin)
  • 2 rkl juoksevaa kookosöljyä
  • 1 rkl lämmintä vettä

Pilko pähkinöitä veitsellä hieman pienemmiksi. Helpottaa itse massantekoprosessia suunnattomasti. Laita kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Voi olla, että joudut kaapimaan massaa muutamaan otteeseen kulhon reunoilta.

Vuora lasikulhon (tai muun kulhon) pohja ja sivut kelmulla. Minä käytin n. 10 x 20 cm kokoista uunivuokaa. Lorauta pohjalle kelmun päälle hieman kookosöljyä ja valele pohja sillä. Tämä helpottaa patukoiden irrottamista. Lusikoi patukkamassa kulhoon kelmun päälle ja tasoita sormilla tasaiseksi levyksi. Nosta tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Nosta patukkamassa kelmun avulla pois kulhosta ja pilko veitsellä haluamasi kokoisia paloja. Voit säilyttää patukoita jääkaapissa muutaman päivän hyvin suljetussa rasiassa tai nostaa koko satsin pakkaseen ja ottaa sieltä herkkupatukan aina tarpeen tullen!

Onko itse tehdyt raakapatukat teidän juttu vai luotatteko kaupan versioihin?

Tsekkaa myös: herkkuhetkeen suklaa-appelsiinitryffelit ja raakasuklaa snickers-bountytäytteellä

Seuraa minua:

Instagramissa

Facebookissa

Youtubessa

itse tehdyt raakapatukat

Mustikkakukko – Oletko koskaan maistanut?

mustikkakukko

Kuopiossa viikonloppua viettäessäni sain huomata miten paljon enemmän metsässä oli kypsiä mustikoita kuin esimerkiksi mökillämme, joka sijaitsee Tampereen lähistöllä. Mökillä oli raakileita, mutta Kuopiossa pääsin upottamaan kätöset mustikkapuskaan ja kauhomaan sinistä herkullisuutta suuhuni mielin määrin. Nuorempana vihasin marjastusta ja menin kesäisin mansikkapellolle lähinnä rahan toivossa. Niillä pelloilla tulikin vietettyä ihan jokunen kesä nuorempana…Nykyään rakastan marjastusta! Odotan joka vuosi kieli pitkällä aikaa, kun mustikat kypsyvät ja pääsen kerämään mökin pihalta musta- ja punaviinimarjoja. Meillä menee jo viikossa järjetön määrä marjoja, joten kerään niitä joka syksy hullun kiilto silmissä. Mitä enemmän sen parempi! Meillä on herukkapensaiden lisäksi kaksi karviaispensasta (tosin ihan vauvoja vielä), kaksi aroniapensasta, neljä tyrnipensasta sekä jokunen rivi mansikkaa. Tyrni on melko hankala kasvattaa ja joskus se tekee marjaa ja joskus ei. Vadelmapensaitakin on ympäristössä vaikka kuinka paljon ja niitä odotan aina eniten mustaviinimarjojen lisäksi.

Sisko ilmoitti jo pari viikkoa sitten tekevänsä mustikkakukkoa lauantain jälkiruuaksi ja niinhän hän tekikin. Seurasin silmä tarkkana vierestä, koska en olut henkilökohtaisesti kyseistä kukkoa koskaan maistanut. Tiesin, että siihen tulee mustikoita ja jonkinlainen kuori, mutta mausta ei ollut mitään hajua. Kotona äiti teki useasti muikku- ja ahvenkukkoa, mutta ei koskaan mustikkakukkoa. Mustikkakukon teko näytti simppeliltä eikä sen valmistamiseen mennyt kovinkaan kauan. Mustikkakukkohan on perinteinen suomalainen jälkiruoka, jota kutsutaan myös rättänäksi. Kylkeen kannattaa kauhoa vaniljakastiketta tai -jäätelöä! Onko kenelläkään tietoa mistä päin Suomea tämä jälkiruoka on peräisin?

Mustikkakukko

  • 200g voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 3,5 dl ruisjauhoja
  • 3/4 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 8 dl mustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl perunajauhoja

Tarjoiluun kermavaahtoa, vaniljakastiketta tai vaniljajätskiä.

Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja voi-sokerivaahto.

Erottele taikinasta 2/3 ja taputtele se uunivuoan (halkaisija 18-20cm) pohjalle ja 3-4 cm korkeudelle reunoille. Taputtele lopusta taikinasta leivinpaperin päälle katto ja laita hetkeksi jääkaappiin.

Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauhot. Kaada seos ruispohjan päälle ja aseta jääkaapissa ollut kansi päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Alkuperäinen ohje täältä.

Onko mustikkakukko teille tuttu?

Salaattikääröt ja 5:2 dieetin fiiliksiä

salaattikääröt

Reilun viikon ajan olen noudattanut nyt 5:2 dieettiä, mutta modatulla versiolla, koska olen nössö 😀 Ei vaan, luin jostain että treenaaville ja aktiivisemmille ihmisille 500 kalorin sijaan olisi hyvä paastopäivinä syödä noin 800 kaloria. Ensimmäisellä viikolla lähti 1,3 kg, mutta nyt ollaan takaisin lähtöpainossa mikä on sinänsä ihan normaalia. Viikonloppuna näkynee todellinen tilanne. Ekalla viikolla en pitänyt kuin yhden paastopäivän, mutta tänään on juuri menossa tämän viikon toinen paastopäivä. Täytyy sanoa, että ei tämä nyt kovin vaikeaa ole. Nälkä ei ole ollenkaan, mutta illalla kyllä väsyttää semisti hiilareiden vähyyden vuoksi. Paastoa seuraavana aamuna olen ollut järjettömän väsynyt, mutta osasyynä on varmasti ollut myös aivan liian lyhyet yöunet. Tänään menen ajoissa nukkumaan ja katson mikä on fiilis huomenna. Muutoin on mennyt todella hyvin! Paastopäivinä pidän aina lepopäivän, mutta seuraavan päivänä jaksaa kyllä treenata mahdottoman hyvin, vaikka voisi kuvitella muuta 🙂

Edit. Näin paastoa seuraavana aamuna kyseenalaistan koko touhun. Olo tänäkin aamuna oli tolkuttoman väsynyt, suu kuiva kuin beduiinin pylly ja sokerit niin alhaalla että tärisytti. Monien muiden hehkutuksesta huolimatta voi olla, että tämä ei ole mun pala kakkua. Jos jo näillä kaloreilla olotila on tällainen, mitä se olisi 300 kaloria alhaisemmilla? Hyi.

salaattikääröt

salaattikääröt

salaattikääröt

Ruuat on olleet varsin helppoa keksiä 5:2 dieetin aikana paastopäiville. Syön neljä kertaa päivässä ja jokaisella aterialla tulee 200 kcal. Ateriat on hyvin protsku + vihannespainotteisia ja proteiininlähteinä olen käyttänyt seitä, linssejä ja kananmunan valkuaisia. Olen mennyt kaikki kolme pitämääni paastopäivää pitkälti samoilla ruoka-aineilla, mutta tänään voisin keksiä iltaruualle jo jotain uutta. Alkaa tulla korvista ulos samat sapuskat…Nämä postauksen salaattikääröt olivat todella hyviä ja löysin näihin ohjeen muistaakseni Menaisten nettisivuilta. Ohjeen (+ 7 muuta ohjetta) löydät täältä. Sittemmin olen laiskistunut ja pilkkonut samat asiat vain rasiaan ja syönyt ilman erillisiä kääröjä 😀

5:2 dieetti – Salaattikääröt (noin 170 kcal koko annos)

  • linssejä omien kaloriesi mukaan (minulla 40g kuivapaino)
  • 150 g porkkanaa
  • 1 dl korianterin -tai lehtipersiljan lehtiä (minulla jälkimmäinen + hieman basilikaa)
  • suolaa & pippuria
  • 5 isoa salaatinlehteä

Tee lisäksi halutessasi dippi, jonka ohjeen löydät yllä olevasta linkistä. Itse en dippiä tehnyt ollenkaan.

Huuhtele linssit hyvin ja keitä ne ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Raasta porkkanat ja silppua yrtit pieneksi. Yhdistä kypsät linssit, yrtit ja porkkanaraaste ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita täytettä salaatinlehdelle ja kääri rullaksi. Dippaa jos teit dippiä. Nauti!

Tätä ruokaa olen tehnyt kolme kertaa, mutta tänään haluaisin jo jotain muuta. Näitä salaattikääröjä minulla on itseasiassa vielä tälle päivälle välipalaksi. Ei huonovaihto!

salaattikääröt

salaattikääröt

salaattikääröt

Kuvien välineet olen saanut testattavaksi Mastermark Brandsilta. Veitsistä kirjoittelin jo vähän postauksessa Kuinka vähentää lihansyöntiä? Noita värikoodattuja veitsiä on saatavilla omansa mm. raa´alle lihalle, kalalle, hedelmille, maitotuotteille ja kypsälle lihalle. Pienet veitset ovat olleet meillä kovassa käytössä ja noiden tieltä lähti hävitykseen useampi monta vuotta palvellut vanha veitsi. Viktorinox keittiöveitsistä voit lukea enemmän (ja tilata halutessasi) täältä. Sain myös testattavaksi Victorinoxin raastimia ja pakko kehua noita! Pienemmät raastimet on miljoona kertaa kätevämpiä kuin ne perinteisen kolmion malliset. Näillä Victorinoxin raastimille saa esim. porkkanat raastettua tosi kätevästi suoraan rasiaan ja juustot mehevän pastan päälle. Muotoilun ansiosta raasteet ja juustot ei sinkoile minne sattuu, vaan putoavat oikeaan paikkaan. Tykkään isosti! Raastimista enemmän täällä.

Onko salaattikääröt teille jo tuttu juttu jossain muodossa?