Mietteitä ei-vegaanisen viikon jälkeen

Mietteitä ei-vegaanisen viikon jälkeen

Kerroin teille jo ennen Turkin reissua, että aion matkalla syödä ihan normaalisti. Tuolla alueella on mahdollista syödä myös täysin vegaanisesti, mutta mulle itselleni se oli silkka mahdottomuus. Lähimpään vegaaniseen ravintolaan oli matkaa 3 km ja meillä oli valmiiksi maksettuna all inclusive. Tiesin myös satavarmasti sen ettei mies olisi lähtenyt ravintolaan matkustelemaan joka päivä monia kertoja, joten päätin itse joustaa asiassa. Sunwing Side beach -hotellissa olisi muuten varmasti myös ollut mahdollisuus syödä vegaaniruokaa, jos olisi kiettiöstä kysynyt ruokien ainesosat tarkasti. Tarjolla oli nimittäin runsaasti erilaisia salaatteja sekä papukastikkeita ja hedelmiä. Jostain syystä en koskaan halua tehdä omista ruokavalinnoistani niin suurta numeroa, että olisin lähtenyt asiaa tarkemmin selvittelemään. Tämä kuitenkin tiedoksi teille, joille vegaanisen ruuan saaminen on tärkeää myös matkoilla.

Söin siis koko reissun kaikkea mitä oli tarjolla. Aamupalalla usein paahtoleipää juustolla ja paistetulla kananmunalla, hedelmäsalaattia ja pari pannaria nutellan kera. Lounaalla runsaasti vihanneksia ja siihen lisäksi esim. kalaa, kikhernesoosia tai mitä nyt oli milloinkin tarjolla. Illallisella syötiin usein raskaammin buffetista ja ruuan päälle vielä isot jälkiruuat. Sanoisinko, että aika raskasta settiä oli! Pelkäsin, että viikko tekee sen, että palaan vanhaan ruokavaliooni ja osittain se saikin miettimään omia ruokavalintoja. Sen huomasin ei-vegaanista ruokaa pari päivää mussutettuani, että olo oli raskas yötä päivää. Suolisto ei sulattanut ruokaa samaa tahtia, kun sinne evästä tungettiin eikä minulla ollut missään vaiheessa nälkä. Söin kolme kertaa päivässä eikä ruokailuiden välillä tullut nälkä. Mielestäni varsin outoa ja kertoo siitä ettei kroppa sulattanut ruokaa kunnolla. En oikein pitänyt siitä olotilasta, koska aina kun mentiin syömään ei tehnyt mieli ruokaa ollenkaan. Vatsa oli usein aivan pinkeä pallo ja olo koko ajan todella raskas.

Reissun aikana huomasin miten olen kaivannut kananmunia. Mitään muuta en ole himoinnut niin paljon kuin paistettuja kananmunia ja olenkin miettinyt, että palauttaisinko ne takaisin ruokavaliooni. Lihaa tai kanaa en todellakaan kaipaa enkä maitotuotteitakaan. Ainoa mikä pistää asiassa vastaan on pääkoppa. Tuntuu, että olen täysi luuseri, jos en jatkakaan vegaanina. Pelkään, että kaikki tuomitsevat minut epäonnistujaksi, vaikka minun ruokavalioni ei muille kuulukaan. Kirjoitan kuitenkin julkista blogia, joten tuntuu että olen tilivelvollinen. Rehellisesti sanottuna olen kamppaillut todella paljon proteiinin saannin kanssa ja tiedän saavani koko ajan liian vähän protskua. En kuitenkaan osaa laatia ruokavaliotani vegaanisena niin, että pääsisin riittävän hyvälle tasolle sen kanssa. Jos otan kananmunat takaisin ruokavaliooni, en olisi enää vegaani, mutta olisin kasvissyöjä, eikö niin? Ehkä mun ei pitäisi ajatella niin paljon muiden mielipiteitä, vaan kuunnella itseäni enemmän. Ainahan voin palata takaisin täysin vegaaniksi, jos haluan. Tällä hetkellä tunnen oloni kuitenkin täysin epäonnistuneeksi. Tuntuu, että aloitan asioita, mutta mitään en pysty pitämään.

Mun olotila on ollut jo jonkin aikaa todella tukala ja painoa on kertynyt useita kiloja lisää vähän ajan sisällä. Alan pikku hiljaa siistimään ruokavaliotani ja yritän saada tämän kammottavan olotilan pois. Koska en saa riittävästi proteiinia tällä hetkellä, mun ruokavalio on hyvin pitkälti hiilihydraatti+rasvapainotteinen. Olen ollut käden takia pari kuukautta alamaissa ja vetänyt todella paljon herkkuja nassuun. Vaaka näyttää +4kg muutaman kuukauden takaiseen, joten ei ihme, että olo on tällainen. Tämän mittaisessa varressa tuo kilomäärä tuntuu ja näkyy. Harmittaa sinänsä, koska vuosi sitten pudotin painoa niin, että olo oli hyvä ja nyt olen taas syönyt itseni tällaiseksi. En ymmärrä miksi syöminen on mulle aina näin hemmetin vaikeaa? Tällä hetkellä kuulun juuri niihin ihmisiin, jotka suurella innolla päättävät, että nyt loppuu tämä mässäily ja syövät hetken todella puhtaasti ja tarkasti. Sitten tulee jokin vastoinkäyminen ja koko homma kaatuu täysin. Mässätään monta kuukautta, tunnetaan huonoa omatuntoa ja mässätään taas lisää, koska on niin huono fiilis. Tiedän mitä pitäisi tehdä, mutta en pysty. Matka ei ainakaan helpottanut tätä fiilistä ollenkaan. Noh, ehkä jonain päivänä saan taas itseäni niskasta kiinni. Näin tämä homma ei kuitenkaan voi jatkua. Olin sitten täysin vegaaninen tai en.

Semmonen ruoka-avautuminen näin lauantai-illan kunniaksi.

Edellinen postaus: Perjantai aamun aikainen salitreeni

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Hävikkiviikko on taas täällä!

*Sisältää mainoslinkkejä

hävikkiviikko

Valtakunnallista hävikkiviikkoa vietetään tällä viikolla eli 10.-16.9.2018. Tiesittekö, että Suomessa 10-15% tuotetusta ruuasta eli noin 450 miljoonaa kiloa menee hukkaan. Vuosittain jokainen suomalainen heittää ruokaa roskiin noin 24 kiloa (lähde). Kuulostaa todella hurjalta määrältä ja kun kääntää määrän vielä rahaksi, niin puhutaan todella suurista summista! Ruokahävikkiä syntyy niin kaupoissa, ravintoloissa kuin kotitalouksissakin. Hävikkiviikko on todella hyvä keino herätellä ihmisiä pohtimaan omia kulutustottumuksiaan sekä asennettaan ruokaa kohtaan. Ostetaanko ruokaa aina liikaa ja meneekö osa joka kerta roskiin? Vai rakastaako ruokaa niin paljon, että on halukas oppimaan käyttämään sen kaiken tavalla tai toisella? Keinoja ruokahävikin vähentämiseen on monia!

Minulle kierrättäminen ja ruokahävikin vähentäminen ovat todella lähellä sydäntä, joten olen pikkuhiljaa luonut omat rutiinit niitä ajatellen. Tänä päivänä meillä kierrätetään lähes kaikki ja sekajätettä syntyy koko ajan vähemmän ja vähemmän. Aloitin kierrättämisen vähitellen ja samaa systeemiä olen käyttänyt myös ruokahävikin pienentämiseen: yksi asia kerrallaan haltuun.

hävikkiviikko

hävikkiviikko

hävikkiviikko

 • Kerran viikossa käydään läpi pakastin, jääkaappi ja kuiva-aineet. Mitä niistä saisi aikaiseksi? Kauppalistan teossa olen vieläkin todella huono, mutta nykyään pärjään ilman sitäkin jo mainiosti. Jo olemassa olevien raaka-aineiden pohjalta etsin uusia kokeiltavia reseptejä tai kehittelen omia.
 • Siirrän jääkaapissa kaikki pian vanhenevat asiat etualalle, jotta ne tulee käytettyä nopeasti. Kuiva-aine kaapeissa siirrän vajaat purnukat etummaiseksi ja kehittelen aterioita niiden ympärille. Rakastan sitä, että saan viskata tyhjentyneen purkin kierrätykseen!
 • En usko sokeasti parasta ennen -merkintöihin, vaan tarkastelen, haistelen ja maistelen ruoka-aineita. Samaa tyyliä käytän myös viimeinen käyttöpäivä -tuotteiden kanssa. En syö enää lihaa enkä kalaa, mutta valmistan niistä ruokaa tyttärelleni ja näiden raaka-aineiden kanssa olen tarkka.
 • En osta enää kastikkeita tai muita ruoka-aineita, jos niitä tarvitaan reseptiin vain pieni määrä. Mietin voisinko korvata kyseisen aineksen jollakin muulla? Pyrin ostamaan vain asioita, joille on oikeasti usein käyttöä.
 • Suosin kaupassa alelappuja. Kukkaro kiittää eikä ruokahävikkiä synny näin kauppiaalle! En silti osta alennuksellakaan asioita vain sen takia, että ne ovat halpoja. Tässäkin asiassa mietin tarvitsenko sitä alelapullista asiaa oikeasti? Tuleeko se käytettyä vai haluanko ostaa sen vain sen takia, että saan sen halvalla?
 • Pyrin tekemään usein hävikkiruokia, joihin saan upotettua jos jonkinlaisia kaapin jämiä. Erilaiset laatikot ja sosekeitot ovat mitä parhainta hävikkiruokaa! Rakasta myös kaikenlaisia bowleja sekä ”pannuja” joihin uppoaa niin nahistuneet vihannekset, riisipussin jämät kuin viimeistä käyttöpäivää lähenevät proteiinin lähteet. Minusta on ihanaa, että lautaselle on sen kymmentä eri sorttista asiaa!
 • Pakastaminen on ruokahävikin vähentämisessä suuri apu. Jos teen isompia satseja ruokaa, laitan osan saman tien pakkaseen. Päivämäärä vain päälle, niin tiedän milloin ruoka täytyy viimeistään käyttää pakkasesta. Muistathan ettei ruoka säily pakkasessakaan ikuisuuksia! Myös kasviksia ja hedelmiä voi pakastaa hyvällä omalla tunnolla ja heitellä niitä pakkasesta vaikkapa smoothiehin.
 • Erilaiset smoothiet ja itse puristetut mehut ovat hyvä tapa käyttää nahistuneita hedelmiä ja vihanneksia.
 • Jos sinulla on lapsia, muista ilmoittaa päiväkotiin tai kouluun, jos lapsesi on sairas tai pitää vapaata. Näin ruuan määrät voidaan arvioida uudestaan eikä hävikkiä synny.
 • Jos vierailet usein lounasbuffeteissa, ota ruokaa vain sen verran kuin jaksat syödä!
 • Tilaa ruoka-aineita hävikkiruokakaupoista! Olen aivan rakastunut Matsmartiin sekä Fiksuruokaan. Tällä hetkellä olen tilannut enemmän Matsmartista, koska sen valikoima on sopinut minun tarpeisiini paremmin. Tänään juuri hain kotiin yhden Matsmartin paketin…
 • Joko sinun paikkakunnallasi on hävikkiruokarinki facebookissa? Jos ei, niin suosittelen perustamaan! Hävikkiruokaringin sisällä ihmiset voivat ilmoitella tarjolla olevista ruuista, joita eivät itse saa käytettyä. Ehkä olet leiponut ison kakun etkä saa sitä yksin syötyä? Tai ehkä olet lähdössä matkalle ja sinulla on iso vuoallinen makaronilaatikkoa jäljellä? Meidän seudulla ei ole vielä hävikkiruokarinkiä, mutta mietin josko perustaisin sellaisen…
 • Jäikö jotain sanomatta? Kerro kommenttiboksissa omat vinkkisi!

Minulla pistää suunnattoman paljon välillä vihaksi, kun näen miten paljon ihmiset heittävät hyvää ja syömäkelpoista ruokaa roskiin. Meillä on lapsellekin opetettu pienestä pitäen, että se mitä otetaan myös syödään. Mieluummin pieniä annoksia useampia kuin yhtä suurta, jota ei jaksa syödä. Rinnastan itse aina ruuan roskiin heittämisen suoraan rahaan ja jos kaikki ymmärtäisivät tämän, saisimme varmasti ruokahävikkiä pienemmäksi. En todellakaan ole itsekään täydellinen tässä asiassa ja lipsahduksia sattuu itse kullekin, mutta se riittää kun kiinnittää asiaan huomiota ja opettelee pikku hiljaa! Vai mitä olette mieltä asiasta? Onko ruokahävikin vähentäminen lähellä sinunkin sydäntäsi?

hävikkiviikko

hävikkiviikko

Hyödyllisiä sivuja tsekattavaksi:

 • Marttojen Ekokokki (ja muutenkin koko Martat -sivusto!)
 • Saa syödä! –verkkopalvelu (syötä reseptihakuun raaka-aineita, joita sinulla on kaapissa ja saat hyviä reseptejä niihin pohjautuen)
 • Hävikkiviikko (tärkeää tietoa ruokahävikistä täältä)
 • Tarjottavaa tähteistä (Yhteishyvän ja Marttojen vinkkejä hävikkiruokaan täältä)
 • Asiaa ruokaringeistä täällä

Edellinen postaus: Vähän iloa murheiden keskelle

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

1,5 kk vegaanisella ruokavaliolla – Mitkä fiilikset?

1,5 kk vegaanisella ruokavaliolla

Nyt olen ollut jo 1,5 kuukautta vegaanisella ruokavaliolla ja on aika tehdä pientä koostetta hommasta, sitä kun on kyselty ahkerasti! Kun puolitoista kuukautta sitten päätin pistää ruokavalioni päälaelleen, en itsekään uskonut, että tällaisena tuuliviiri-ihmisenä sitä kauan noudattaisin. Alkuun lähdin hommaan mukaan hyvin kriittisellä asenteella – se on tämä tai ei mitään, mutta ote on rentoutunut ajan kuluessa vaikken mitään ”ohi” ole syönytkään. Moni varoitteli, että elämä vegaanisella on vaikeaa, nälkäistä ja rajoittavaa. Jo tällä kokemuksella voin sanoa, että ei pidä paikkaansa yhtään! Kun jaksaa vähän penkoa ja kaivaa tietoa, hyvää ruokaa ja reseptejä on tarjolla yllin kyllin. Toiset väittävät, että vegaanit laihtuvat koska ruoka on niin pahaa, että sitä voi syödä vain vähän. Monen mielestä vegaanin elämä on yhtä kärsimystä ja asioista kieltäytymistä. Ei muuten pidä sekään paikkaansa. En miellä itseäni vegaaniksi, vaan noudatan vegaanista ruokavaliota omista syistäni. Vegaaninen ruoka on mielettömän hyvää, täyttävää ja makurikasta. Olen monta kertaa herkistynyt keittiössä pöperöitäni maistellessa: voiko ruoka oikeasti olla näin hyvää!? En muista koska viimeksi olisin samanlaista fiilistä saanut vanhalla ruokavaliolla. Uskokaa tai älkää, mutta totta se on.

1,5 kk vegaanisella ruokavaliolla

1,5 kk vegaanisella ruokavaliolla

Sanotaan, että yleinen olotila muuttuu, kun ihminen siirtyy vegaaniselle ja voin allekirjoittaa tämän täysin. Olo on jotenkin energisempi ja freesimpi. On kevyt ja hyvä olo. Tuntuu, että jaksaa mitä vain! Palautuminen treeneistä on ehkä hieman nopeampaa kuin ennen ja treenit kulkevat entistä paremmin. Olen lisännyt treenimääriä ja saan nostaa treenipainoja viikko viikolta. Paino mulla on pysynyt kuta kuinkin samoissa koko ajan, mutta kroppa on selkeästi kiristynyt ja entinen jatkuva turvotus on poissa. Mikä parasta: vatsa ei ole sekaisin monta kertaa viikossa! Itse asiassa koko tänä aikana vatsa ei ole ollut sekaisin kertaakaan. Uskon, että juuri tällä asialla on suuri vaikutus mun treeneihin ja kropan kiristymiseen. Ravintoaineet oikeasti ehtivät imeytyä suolistossa kunnolla eivätkä solahda hetkessä koko kropan läpi pönttöön. Ilmankos mulla oli ennen niin usein tyhjä ja vetämätön olo, kun suurin osa ruuasta tuli sukkana pihalle.

Tykkään syödä paljon samoja asioita päivästä toiseen, mutta tarvitsen myös pientä vaihtelua. Ravintoaineita on hyvä saada useista eri lähteistä ja tämän pohjalta testailen ja etsin uusia hyviä reseptejä. Alkuunhan olin todella neuroottinen proteiinin saannin kanssa, mutta nyt en jaksa sitäkään asiaa stressata. Tiedän, että saan tällä hetkellä riittävästi myös proteiinia. Jotkut teistä saattavat muistaa mun taistelun hiilihydraattien kanssa. En voinut ennen syödä kovinkaan paljon hiilareita paisumatta ja jouduin tarkkailemaan määriä koko ajan. Nyt syön hiilaria huomattavasti enemmän päivässä eikä tunnu missään, päinvastoin! Myös rasvan määrä on noussut ennestään, mutta sekään ei haittaa ollenkaan, koska pähkinät ja hummus vaan on niin hyvää 😀

1,5 kk vegaanisella ruokavaliolla

1,5 kk vegaanisella ruokavaliolla

1,5 kk vegaanisella ruokavaliolla

Herkkujen määrä on vähentynyt roimasti. Ehkä alkuun sen vuoksi etten tiedä mitä voisin syödä enkä ole ehtinyt juurikaan leipomaan, mutta viime viikkoina ei ole oikeastaan tehnyt edes mieli muuta kuin jäätelöä. Vegaanista pullaa taidan tehdä viikonloppuna mökillä ja maistattaa muillakin. Saa nähdä mikä on tuomio! Mies on kysellyt välillä, että koska lopetan tämän pelleilyn, mutta on ilmeisesti alkanut ymmärtämään ettei tämä ole loppumassa, oli hänen mielipiteensä mikä tahansa. On ollut mielenkiintoista huomata miten mun ruokavaliomuutos on ollut isompi asia monelle muulle kuin mulle itselleni. Ihmisillä on hyvin vahva kuva vegaaneista eikä se kuva ole kovin imarteleva. En voi olla muuta kuin minä ja jos mun ruokavalio jotakuta niin kovasti haittaa, niin ei ole mun ongelma.

Ei tämä pelkkää ruusunterälehdillä tanssimista ole ollut ja joitain ongelmiakin on tullut vastaan. Ennen oli niin helppoa napata vain jauhelihapaketti kaupasta matkaan, jos ei keksinyt mitä ruokaa laittaisi. Alkuun oli vaikea keksiä tällaisia ”hätäratkaisuja”. Edelleen minua mietityttää mitä appivanhemmat ajattelee ja miten jatkossa hoidetaan anoppilassa syömiset, mutta se on sen ajan murhe. Viikonloppuna mökillä se sitten nähdään miten meidän yhteisruokailut ja -ruuanlaitot sujuu anopin kanssa. En usko, että siitä mitään ongelmia tulee. Vaati ehkä alkuun vain totuttelua. Instassa minulta kysyttiin, että kaipaanko kovasti joitain ei vegaanisia asioita ja pakko myöntää, että ikävöin kunnon suklaista jäätelöä, Fazerin sinistä, Polar-juustoa ja paistettuja kananmunia leivän päällä. En oikeastaan muuta eikä nämäkään asiat mitenkään ylitsepääsemättömiä ole. Kaikki on korvattavissa 😉 Minulta otettiin vajaa kuukausi sitten verikokeena mm. ferritiini, b12-vitamiini sekä d-vitamiini. Kaikki oli kunnossa, mutta näitä on tarkoituksena seurata noin vuoden välein. Sukurasitteena minulla on lisäksi diabetes sekä korkea kolesteroli, joten nekin ovat tarkkailun alla siinä ohessa!

Nyt on siis oltu 1,5 kk vegaanisella ruokavaliolla ja  jatketaan hyvillä fiiliksillä siis eteenpäin!

Lue myös:

Kermainen nyhtökaura-curry

Viikon 27 ruokapäiväkirja – Vegaaniviikko!

Miten saada riittävästi proteiinia vegaanisella ruokavaliolla?

Edellinen postaus: Miten treenaan nyt?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Viikon 28 ruokapäiväkirja – viikonlopun ruuat videona!

viikon 28 ruokapäiväkirja

Heips, ollaan jälleen loppuviikossa ja on aika näyttää minkälainen oli viikon 28 ruokapäiväkirja! Tein alkuviikosta sellaisen pienen virheen, että yritin pudottaa hiilareita suht alas, mutta se kostautui jo keskiviikon tietämillä. Olo oli todella kurja ja vetämätön ja mietin jo, että tätäkö tämä vegaanisti syöminen sitten on? Mutta ei, ei onneksi ollut. Tajusin nostaa hiilareita ylemmäs ja unohtaa kalorit ja makrot hetkeksi kokonaan, kiitos teidän vinkkienne! Siitä lähtien olenkin syönyt mitä mieli tekee ja kunnon annoksia. Treenit kulkee ja olo on energinen. Salilla ennätykset paukkuu ja rautaa saa ladata koko ajan lisää tankoon. Se jos mikä on mukavaa 😉

Mennäänpä sitten katsomaan miltä viikon 28 ruokapäiväkirja näyttää!

MAANANTAI

viikon 28 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 smoothie, jossa mantelimaitoa, Alpro Go onia, kavisproteiinijauhetta, mustaviinimarjoja, puolikas avocado, pinaattia ja marjajauhetta

9.00 teetä ja pähkinöitä

11.00 wokkivihanneksia, hyvin maustettua härkistä ja ravintohiivahiutaleita

14.30 soijarahkaa ja persikkapilttiä

treeni salilla

19.00 kasvissosekeittoa hyvin maustetulla tofulla ja basilikalla

21.15 Alpron soijarahka ja manteleita

TIISTAI

viikon 28 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30 – 15.30

5.20 samanlainen smoothie, kuin maanantaina paitsi herukkasekoituksella + teetä

9.00 teetä ja pähkinöitä

11.15 sama lounas kuin maanantaina, lisänä hummusta

14.30 banaani ja Alpron soijarahka

18.45 kasvissosekeittoa, tofua ja korianteria

21.00 kauraleipä hummuksella, vegejuustolla ja kurkulla + soijarahka

KESKIVIIKKO

viikon 28 ruokapäiväkirjaTöissä 11-19

7.15 kauraleipää, joissa hummusta, vegejuustoa, mustapapupihvit sekä basilikaa + soijarahkaa marjoilla ja maapähkinävoilla + teetä

10.45 puolet smoothiesta, joka tehty aika lailla samalla kaavalla kuin muutkin

14.00 kasvissosekeitto, mustapapupihveja ja tomaattia

17.00 teetä ja Leaderin barebar

20.00 puuroa, jossa marjoja, banaania ja maapähkinävoita

TORSTAI

viikon 28 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.40 samanlainen smoothie kuin muinakin aamuina

9.00 teetä ja pähkinöitä puoli kourallista

11.30 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla + pari mustapapupihviä

15.45 Lidlin kaurasydän hummuksella, vegejuustolla, tofulla ja paprikalla + vesimelonia

19.15 kvinoa-linssimössöä, härkäpapukastiketta, avocadoa, kuivattuja karpaloita ja vihanneksia

21.15 omena ja maapähkinävoita

PERJANTAI

viikon 28 ruokapäiväkirja

Töissä 8-16

5.30 kauraleipää hummuksella, salaatilla, tofulla ja paprikalla + soijarahkaa, mansikoita, pähkinärouhetta ja chia-siemeniä

9.00 teetä ja pähkinöitä

11.30 puuroa mansikoilla ja maapähkinävoilla + pari mustapapupihviä

15.00 banaani ja soijarahka

treeni salilla

19.30 samaa ruokaa kuin torstainakin + avocadoa, salaattia ja porkkanaa

21.30 smoothie samalla kaavalla (puolet siitä)

LAUANTAI

viikon 28 ruokapäiväkirja

9.30 paahdettua ruisleipää hummuksella, vegejuustolla, paprikalla ja basilikalla + loput edellisen illan smoothiesta + teetä

12.20 vegaanisia susheja Sellon Fukussa (mielettömän hyviä!)

3h päiväunet (vähän venähti :D)

17.00 soijarahkaa, marjoja, pähkinöitä ja maapähkinävoita

19.30 hodareita vegenakilla ja sooseilla (vähän köyhät täytteet oli)

21.15 leffaa katsoessa 3 kaverin suklaajädeä + pari oreo-keksiä

SUNNUNTAI

viikon 28 ruokapäiväkirja

10.15 paahtoleipää påmackanilla, vegejuustolla ja paprikalla + smoothie + teetä

13.00 puuroa, jonka päällä banaania, mustaherukoita, CocoVin paahdettuja kookoslastuja, maapähkinävoita ja chia-siemeniä

treeni salilla

treenin aikana osmolite + aminohapot

18.00 nyhtökaura-currya iso annos

21.00 paahdettua kauraherkkua, jonka päällä hummusta, tofua ja kurkkua

Semmonen viikko! Smoothie on ehkä maailman helpoin aamupala. Tuskastelen aina aamulla, kun pitää alkaa tekemään aamupalaa ja siihen menee ihan liikaa aikaa. En yksinkertaisesti pysty enää aikaisemminkaan heräämään sitä tekemään. Smoothien teen jo edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin odottamaan, joten aamulla ei tarvitse kuin lämmittää tee, istahtaa sohvalle kera Netflixin ja ryystää aamupala nassuun.

Viime viikon parhaimmat ruuat olivat kasvissosekeitto hyvin maustetulla tofulla  ja kermainen nyhtökaura-curry. Tykkäsin myös hurjan paljon mustapapupihveistä leivän päällä ja välipalasta, johon tulee soijarahkaa (alpro go on), marjoja, pähkinää ja maapähkinävoita. T-a-i-v-a-a-l-l-i-s-t-a! Ah ja voi. Tänä aamuna söin saman setin, mutta päälle laitoin karviaisia ja vitsi sekin oli hyvää. Nam.

Miltäs viikon 28 ruokapäiväkirja näyttää?

Alla video mun viime viikonlopun syömingeistä ja ajatuksia vegaanisesta ruokavaliosta. Enjoy! Mun muita videoita voit katsella täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

Edellinen video: Testissä Whirlpool Chef Plus mikroaaltouuni

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Viime päivinä olen… (+ uusi video!)

viime päivinä olen..

Meillä alkoi juuri loma ja tultiin sunnuntaina tänne mökille. Vaikka rakastan meidän arkeakin, niin kyllä loma on aina loma ja ihmisen parasta aikaa. Saa tehdä juuri sitä mitä huvittaa, valvoa myöhään, leipoa vaikka iltakymmeneltä, pelata pelejä ilman aikatauluja ja ihan vain olla. Melkein kolme viikkoa tätä ihanuutta vielä jäljellä! Kelpaa 😉

No mitäs täällä sitten onkaan tehty?

Viime päivinä olen…

..päässyt täysillä lomailun makuun.

..käynyt Orivedellä ja Länkipohjassa ostoksilla (lähinnä ruokaa).

..lähtenyt kirpparilta tyhjin käsin.

..istuttanut itse kasvatettuja orvokkeja sekä neilikoita ruukkuihin.

..ostanut Tokmannilta mökille uuden karviaispuskan (koska karviaiset <3)

viime päivinä olen..

..tehnyt ulkotreenejä miehen kanssa.

..loukannut jalkani niin etten voi tehdä juoksu- tai kävelylenkkejä (energiajuomatölkit ovat vaarallisia!!!)

..lukenut kirjaa yömyöhään muiden jo nukkuessa.

..hengaillut uudessa riipputuolissani.

..toivonut sadetta, koska joka paikassa on niin kuivaa ja mökkitie kauheassa kunnossa kuivuuden vuoksi.

..nauttinut hitaista aamuista.

..päässyt villiyrttien makuun ja lukenut etteivät astmaatikot saa syödä kuusenkerkkiä 🙁

..virkannut monta ampiaispesää.

viime päivinä olen..

..nauranut kaikille kommelluksille mitä mökillä on tapahtunut.

..myhäillyt anopin lihapatojen ääressä.

..lueskellut minimalismista, omavaraisuudesta sekä zero waiste -ideologiasta.

..kuunnellut yömyöhällä käen kukkumista.

..ihmetellyt mitä kaikkea aitan uumenista löytyykään (paljon kamaa).

viime päivinä olen..

viime päivinä olen..

..odottanut kuin kuuta nousevaa uusia kankaita.

..aloittanut tekemään itselleni uudet villasukat.

viime päivinä olen..

..katsonut miljoona jaksoa Netflixistä Clien listiä (niin hyvä!!)

..leiponut raparperipiirakkaa.

..pelannut monopolia ja afrikan tähteä.

..etsiskellyt mökille pihakalusteita (pöytää, tuoleja sekä aurinkotuolia), jotka myös anoppi hyväksyy.

viime päivinä olen..

viime päivinä olen..

..tehnyt miehen kanssa mäkivetoja (ennen kuin jalka otti osumaa).

..ostanut junaliput Kuopioon.

..todennut, että unohdin kaikki juhlavaatteet kotiin (lauantaina tarttis).

..huomannut, että unelmieni asunto tuli juuri myyntiin! (jos tuuri käy ja se on edelleen myynnissä, kun loma loppuu, mennään katsomaan sitä)

..miettinyt, että onkohan tuo asunto tarkoitettu juuri meille?

..kantanut vettä kukille saunan takana solisevasta purosta.

..seurannut silmä tarkkana koska pionit puhkeavat kukkaan (todennäköisesti kun ollaan Kuopiossa).

..ihmetellyt miten köynnöspinaatti kasvaa täällä (on kuulemma hyvin nirso kasvi)

viime päivinä olen..

..lueskellut paljon villiyrteistä.

..nukkunut pitkiä yöunia (parasta!)

..hämmästellyt miten hitaasti netti täällä toimiikaan (ei tee yhtään huonoa!).

..nauttinut elämästä ja aikatauluttomuudesta.

..tallustellut päivät pitkät vanhoissa crocseissa!

Mitäs sinä olet tehnyt viime päivinä?

Tässä teille myös eilen julkaisemani uusi video! Kerrankin jotain muuta kuin pelkkää arkea 😉 Mun muita videoita pääset katselemaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään!

Edellinen postaus: Paljonko ja mihin rahaa kului viime viikolla?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Mitä ja kuinka paljon söin lauantaina?

Mitä ja kuinka paljon söin lauantaina

Meillä on herkkupäivä aina lauantaisin. Miksihän sen pitää muuten aina olla lauantai? Miksi ei vaikka perjantai tai sunnuntai? No, kuitenkin. Meillä se on lauantai ja herkuteltua tuli viime lauantainakin. Muista ajat, kun vedettiin kaikenlaista herkkua aamusta iltaan, koska ”cheat day”. Se oli sitä aikaa, kun oltiin niin fitnessmimmiä ja pidettiin bulkkikausia. Se syöminen oli jotain aivan järkyttävää: mässääminen alkoi heti aamulla ja kesti iltamyöhään. Vedettiin pizzaa, hampurilaisia, jäätelöä, karkkia, kakkua, leivonnaisia….ihan kaikkea! Vatsa oli illalla niin täynnä ja kipeä, että hyvä kun nukkumaan kykeni. Nykyään en enää syö kauheasti herkkuja. Jostain syystä ne vain ovat jääneet ja mun on ennemminkin vaikeaa syödä herkkupäivinäkään riittävästi kuin liikaa. Näin ne ajat muuttuu. Millähän saisin viikonloppunakin syötyä säännöllisesti? Jos mulla on kovasti puuhasteltavaa, niin syöminen jää. Se unohtuu ihan kerta kaikkiaan. Näin meinasi käydä viime lauantainakin…

Tsekkaa videolta mitä ja kuinka paljon söin lauantaina?! Mun muita videoita pääset katsomaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

Edellinen postaus: Jotain erilaista arjen keskelle

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Jotain erilaista arjen keskelle

Jotain erilaista arjen keskelle

Jotain erilaista arjen keskelle

Jotain erilaista arjen keskelle

Jotain erilaista arjen keskelle

Mun arki on melko tasapaksua, niin kuin varmasti suurimmalla osalla. Monesti haaveilen arjesta, jossa jokainen viikko olisi hieman erilainen ja edes joskus tapahtuisi jotain jännää. No, arkihan on juuri niin jännää kuin siitä itse tekee. Se mikä on jännää itse kunkin mielestä, on jokaiselle eri asia. Nautin suunnattomasti meidän arjesta, vaikka se tasaista puurtamista onkin. Silti välillä turrun siihen totaalisesti. Tulee olo, että nyt on pakko saada jotain vaihtelua. Jotain, joka piristää mieltä ja rikkoo normaalit rutiinit.

Mies sanoi muutama viikko sitten, että en ole pitkään aikaa käynyt missään. Aikaisemmin kävin melkein joka viikko jossakin tapahtumassa, mutta sittemmin kyllästyin juoksemaan ympäri kaupunkia. Haluan treenata tietyn verran viikossa ja jos jatkuvasti on jossain häppeningeissä, niin treenit kärsivät. Mulla on lisäksi pari iltavuoroa viikossa enkä mielellään treenaa niinä päivinä ollenkaan. Pari viikkoa sitten päätin, että nyt haluan jotain erilaista arkeen ja ilmoittauduin muutamaan bloggaajatapahtumaan. Noissa tapahtumissa pääsee treffaamaan bloggaajakollegoita, tutustumaan uusiin tuotteisiin ja nautiskelemaan hyvästä ruuasta. Viime viikolla kävin Syötävän hyvät -kirjan julkkareissa ja tällä viikolla pr-toimisto Marsaanalla tutustumassa Maria Nilan vegaanisiin hiustonhoitotuotteisiin ja pr-toimisto Manifestolla oli paljonkin uusia tuotteita ihmeteltävänä, kuten Risellaa, Sonya, Eva Soloa, Biozellia, NomNomia….Molemmissa tapahtumissa oli mukavia ihmisiä ja toooodella hyvää ruokaa! Näiden lisäksi käytiin vielä Tehyn ammattiosaston porukalla risteilemässä Royal Linella Helsingin ja Espoon edustalla. Nyt voinkin hetkeksi vaipua arkeen ennen kuin koittaa loma ja mökkeilyt!

Jotain erilaista arjen keskelle

Jotain erilaista arjen keskelle

Jotain erilaista arjen keskelle

Jotain erilaista arjen keskelle

Jotain erilaista arjen keskelle

Jotain erilaista arjen keskelle

Jotain erilaista arjen keskelle
Pääsin tekemään itse shampoota ja hoitoainetta!

Sain kotiin testattavaksi tuotteita ja olin todella innoissani Maria Nilan tuotteista, koska meidän tytön tukka on kuin mikäkin hamppupesä. Joka aamu taistellaan harjataanko tukkaa vai ei. Tytön hiukset menevät ihan takkuun yön aikana ja kauhean huudon kanssa joudutaan niitä selvittelemään aamuisin. Sain kotiin kokeiltavaksi sarjan, jonka pitäisi auttaa juuri tuollaisen pehkon kanssa. Mielenkiinnolla odotan olisiko tässä helpotus meidän elämään! Alku on ainakin ollut lupaava ja eilisen pesun jäljiltä tukka oli aamulla silkinpehmeä ja melkein takuton.  Ei tarvinnut kuunnella huutokonserttia. Manifestolta sain testattavaksi mm. ihonhoitotuotteita, joista en ollut koskaan kuullutkaan. Aion tehdä videon niiden testaamisesta ja laittelen sen sitten tännekin 🙂

Jotain erilaista arjen keskelle

Jotain erilaista arjen keskelle

Jotain erilaista arjen keskelle

Jotain erilaista arjen keskelle

Ensi viikko onkin kokonaan työn täyteinen ja sunnuntaina lähdetään mökille noin kolmeksi viikoksi lomailemaan. Ihanaa päästä luonnon keskelle nauttimaan elämästä ja tehdä kaikkea sitä, mistä arkena voi vain haaveilla. Ainakin saumuri lähtee mukaan, samoin iso kasa lankoja!

Rentouttavaa sunnuntaita toverit! Millonkas te pidätte kesälomaa ja onko suunnitelmia lomalle?

Edellinen postaus: Viikon 20 ruokapäiväkirja – Vähän lipsuu

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Koskenlaskija-broilerit ja tomaatti-ananassalsa

koskenlaskija-broilerit ja tomaatti-ananassalsa

Yritän joka viikko kokeilla jotain uutta reseptiä. Aina se ei onnistu, mutta suurimmaksi osaksi kyllä. Meillä haastetta tuo ehkä eniten se ettei tyttö suostu ihan mitä vain syömään. Kahta ruokaa en ala laittamaan, joten yritän löytää reseptejä, jotka sopisivat meille kaikille. Tämän reseptin löysin omista kätköistäni. Minulla on iso pino reseptejä laatikossa odottamassa ja päätin alkaa niitä käymään läpi systemaattisesti. Laatikosta löytyikin todella paljon helppoja ja hyviä arkiruokaohjeita, joten ideat eivät ihan heti lopu kesken 😉 Ensimmäisenä testiin pääsi tämä koskenlaskija-broilerin resepti, jonka kaveriksi löysin vielä ohjeen tomaatti-ananassalsaan. Alun perin molemmat on tulostettu yhteishyvän sivuilta. Koskenlaskija-broilerissa on alkuperäisessä ohjeessa käytetty Valion Mustapekkajuustoa, mutta koska sitä ei lähikaupasta löytynyt, tartuin Koskenlaskijaan eikä muuten mennyt pieleen! Lapsuudessa meillä oli usein Koskenlaskijaa kotona, mutta omaan kotiin en ole sitä ostanut vuosikausiin. Näitä broiskuja syötyäni ihmettelin miksi.

Koskenlaskija-broilerit ja tomaatti-ananassalsa

 • 1 rs (n.600g) kananpojan maustamattomia paistileikkeitä (Kariniemi)
 • Koskenlaskija-juustoa (tähän menee n. 1/3 paketista)
 • suolaa ja mustapippuria
 • hammastikkuja

Tomaatti-ananassalsa

 • 2 tomaattia
 • 2 säilykeananasrengasta tai ananaspaloja
 • puolikas kurkku
 • 2 rkl hienonnettua basilikaa
 • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • ripaus suolaa ja mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Nostele broilerin paistileikkeet leikkuulaudalle. Leikkaa jokaisella leikkeelle noin puolen sentin paksuinen pala Koskenlaskijaa. Aseta se keskelle leikettä, kääräise rullalle ja sulje hammastikulla. Nosta paistileikkeet uunivuokaan ja paista uunissa noin 30 minuuttia.

Valmista tomaatti-ananassalsa broilerien paistuessa uunissa. Leikkaa kurkku, ananakset ja tomaatit pienen pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa kaikki salsan ainekset. Anna maustua hetki viileässä ennen tarjoilua.

Tarjoile broilerit tomaatti-ananassalsan kanssa ja lisukkeeksi sopii lisäksi myös riisi!

Herkullista viikon alku toverit!

koskenlaskija-broilerit ja tomaatti-ananassalsa

koskenlaskija-broilerit ja tomaatti-ananassalsa

Edellinen postaus: Meidän kotona

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Meidän kotona

meidän kotona

Minusta on ihanaa keskustella ihmisten kanssa ja käydä läpi kotitalouksien erilaisia tapoja. Se oma tapa kun ei välttämättä ole se ainoa (ja paras) tapa. Toisilla syödään joka päivä tiettyyn aikaan ja toisilla taas vähän miten sattuu. Toisilla on määrätyt siivouspäivät ja toisilla taas ei. Tapoja hoitaa kotia ja arkea on yhtä monta kuin on perhettä ja kotitalouttakin. Tässä random asioita mitä meidän kotona tapahtuu.

MEIDÄN KOTONA:

 • hella lämpenee 3-4 kertaa päivässä
 • minä ja tyttö syömme illallisen yhdessä ja mies vasta myöhemmin
 • ei ole tiettyä siivouspäivää, vaan siivotaan silloin kun ehditään ja jaksetaan
 • syödään aivan liian usein olohuoneessa
 • asuu kolme kissaa, jotka kiipeävät heti syliin, kun asetun sohvalle istumaan.
 • kierrätetään kaikki mahdollinen
 • on paljon viherkasveja, koska minä rakastan niitä!
meidän kotona
Uusin hankinta Lidlistä.
 • piirretään ja askarrellaan paljon
 • pitäisi maalata eteisen seinät
 • mies hoitaa tiskit ja minä järjestelen tavarat oikeille paikoilleen
 • oleillaan paljon keittiössä ja rakastetaan ruokaa
 • lauantai pyhitetään yhdessäololle, rentoutumisella ja herkuttelulle
 • katsotaan yhdessä Masterchefiä keskiviikkoisin ja torstaisin
 • äiti venyttelee aina katsellessaan Masterchefiä
 • ei stressata turhasta
 • pestään pyykkiä 3-4 koneellista viikossa
 • mies vie ja hakee pyykit ja minä viikkaan kaappeihin
 • imuroidaan pari kertaa viikossa ja keittiön lattia lakaistaan joka päivä
 • keittiön pöydällä on aina ylimääräistä kamaa
meidän kotona
Keittiönpöydältä löytyy välillä kaikkea hedelmistä astioihin ja askarteluvälineisiin.
 • kylppärissä roikkuu aina tytön kuraisia tai märkiä ulkovaatteita
 • eteisestä löytyy joka päivä ainakin yksi sukkapari riisuttuna (tytön)
 • on aivan liikaa kenkiä
 • pakkasesta löytyy aina jäätelöä, marjoja sekä lihaa
 • haaveillaan aurinkoisista kesäpäivistä ja random piknikistä
 • laitetaan ruokaa ihan joka päivä

meidän kotona

 • peilit pitäisi pyyhkiä pölyistä useammin
 • tytön huone on aina pikkuisen sekaisin
 • ikkunat suorastaan huutavat pesemistä
 • katsotaan paljon Netflixiä
 • on aina joku projekti menossa (nyt eteinen)
 • jääkaapissa on aina maapähkinävoita, oivariinia, kauramaitoa, vihanneksia ja juustoa
 • kissat ovat repineet sohvan, rahin ja sängyn riekaleiksi
 • jotkut asiat jäävät roikkumaan pitkiksi ajoiksi (lightboxissa on edelleen joulun toivotukset)
meidän kotona
Tytön huone näyttää aina vähintään tältä.
 • mietitään viikon ruokalistaa aina yhdessä
 • ikkunassa roikkuu edelleen joulutähdet
 • tavaramäärä vähenee hitaasti, mutta varmasti
 • ollaan ennen kaikkea onnellisia <3

Meidän kotona näin, mites teidän kotona?

Edellinen postaus: Viikon 14 ruokapäiväkirja -Välillä on kauhea nälkä

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Tehdäänkö yhdessä ruokalista arkeen?

tehdäänkö yhdessä ruokalista arkeen?

Arki ja mitä tänään syötäisiin? Vakioajatus ainakin minun päässäni joka viikko. Samat ruuat pyörivät viikosta toiseen ja jos tytöltä kysyttäisiin, niin miellä syötäisiin vain ja ainoastaan spagettia ja jauhelihakastiketta. Tiedän, että on olemassa paljon hyviä, helppoja ja monipuolisia arkiruokia. Jännästi niistä yksikään ei kuitenkaan juolahda mieleen kauppaan astuessa. Haluaisin tehdä vaihtelevasti kalaa ja kasviksia, välillä toki lihaakin, kun sitäkin meillä syödään. Miehen mielestä ihmiset jotka eivät syö lihaa, ovat outoja. Olen hiukan eri mieltä asiasta, mutta ymmärrän myös vannoutuneen lihansyöjä-korstoni aivoituksia. Häntä tuskin saisi koskaan käännytettyä kasvissyöjäksi ellei lihansyönti uhkaisi akuutisti henkeä. Jokainen tallatkoon tällä maapallolla omien mieltymystensä mukaisesti ja itse pidän ruuasta ihan kaikissa sen skaaloissa.

Huomaan, että tyttö on alkanut nirsoutua pikku hiljaa. Ennen hän söi ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta nyt ei tunnu kelpaavan kuin tutut ja turvalliset asiat. Kyllä hän onneksi maistaa kaikkea ja se on tärkeintä. En halua pakottaa häntä mihinkään, mutta aion ohjata kuitenkin syömään joskus sellaisiakin asioita, joista ei välttämättä niin pidäkään. En nimittäin voi rakentaa koko meidän ruokalistaa pelkästään hänen mielipiteensä ja -halujensa perusteella ja senkin vuoksi olen alkanut pakastaa nyt ruokia enemmän. Jos teen ruokaa mikä ei hänelle maistu, niin pakkasesta varmasti löytyy parempi vaihtoehto.

Omassa ruokavaliossani on vähän kaikkea. Maitotuotteita en käytä enää kauheasti, mutta rahkaa voisin ostaa taas joku päivä välipalaksi. Kasvisruokiakin tekisin mielelläni entistä enemmän ja haluaisin opetella käyttämään papuja ja linssejä. Jostain syystä en pidä pavuista, mutta uskon että oppisin, jos vain tekisin niistä jotain hyvää. Ehkäpä kasvistortillojen väliin ne voisivat sopia jonkin soosin kanssa? Ajattelin, että voitaisiin porukalla koostaa kattava lista arkiruuista ja lataan sen tuohon blogin sivupalkkiin, josta jokainen löytää sen helposti. Mitäs olette mieltä asiasta? Tehdäänkö yhdessä ruokalista arkeen? Jos teillä on linkata myös johonkin hyvään reseptiin, niin linkatkaa ihmeessä! Suunnitelmissa on myös alkaa kasaamaan kaikki mun julkaisemat reseptit yhdelle sivulle tuohon blogin yläpalkkiin. Hommaahan siinä on, mutta pikku hiljaa saisin sen varmasti kokoon 🙂

Mun ehdotuksia arkiruokiin:

 • lohi ja perunamuussi, kylkeen esim. porkkanaraaste
 • kasvissosekeitto
 • täytetyt paprikat
 • täytetyt kesäkurpitsat
 • jauhelihakastike ja spagetti
 • makkarakastike ja perunat (resepti)
 • jauhelihakeitto
 • lohikeitto
 • kinkkukiusaus (resepti)
 • pyttipannu
 • savulohipasta (resepti) tai savulohi-pinaattipasta (resepti)
 • pinaattiletut (resepti)

Jatkakaahan listaa kommentteihin niin kasaan näistä vielä oman postauksensa, jota voi jatkaa loputtomiin 🙂 Tehdään tästä lista, josta on kaikille hyötyä kauppareissulla ja viikon ruokalistaa suunnitellessa!

Edellinen postaus: Selätin yhden pahimmista peloistani

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Viikon 6 ruokapäiväkirja – En voi jatkaa enää näin

viikon 6 ruokapäiväkirja

Poikkeuksellisesti viikon 6 ruokapäiväkirja tulee vasta näin sunnuntaina. Olin koko eilisen päivän niin väsynyt, että lupauksestani huolimatta en kyennyt koko päivänä edes ajattelemaan blogin avaamista. Ihme päivä kokonaisuudessaan, kun oikein mitään en jaksanut tehdä. Tällainen päivä kun tulee eteen niin täytyy vain levätä, ei siinä muu auta! Olen huomannut, että mun ruokavalio vaan lipsuu koko ajan vanhaan malliin ja viidestä pudotetusta kilosta jo kolme on tullut takaisin. Ei siis mene ihan suunnitelmien mukaan tämä homma. Se on vain pakko uskoa etten voi syödä miten sattuu, jos mielin pitää dieetin tulokset hallussa edes joten kuten. Huomaan, että vanha raskas olo alkaa hiipiä takaisin ja housun vyötärö kiristää ikävästi. Eihän tämä mikään maailman loppu toki ole, mutta ärsyttää suunnattomasti. Tiedän miten mun pitäisi syödä ja olla, mutta kaikki tämä on niin helppoa unohtaa. Tulipahan taas hyvä muistutus asiasta ja nyt täytyy vähän skarpata varsinkin arkiruokailuissa. Itselleni sopii hyvin 80/20 tyyli, mutta nyt ollaan oltu kaukana siitä. Ei, en ole mikään nipo ruuan suhteen, mutta en myöskään halua luisua vanhaan tyyliin, jossa leipää puputetaan jatkuvasti ja hiilaria muutenkin liian kanssa. Ei, myöskään hiilari ei ole pahasta, mutta oma kroppani ei vain sitä kestä liikaa syötynä. Kaikki ylimääräinen kertyy suoraan vyötärölle, jonne onkin jämähtänyt jo varsin mukavat jenkkikset. Noh, ei muuta kuin uutta viikkoa kohti hiukka viisaampana taas!

Viikon 6 ruokapäiväkirja

MAANANTAI

viikon 6 ruokapäiväkirja

Töissä 12-20

7.15 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, Valion vadelmagurttia mustikoilla ja pähkinöillö + teetä gheellä

11.00 smoothie, jossa banaania, avocado, marjoja, pinaattia, kuorittuja hampunsiemeniä, heraa ja kauramaitoa

14.30 itse tehty tonnikalasalaattia ja runebergin torttu

18.00 kaksi riisipiirakkaa kalkkunaleikkeellä

21.15 Valion proteiinivanukasta ja pähkinöitä

TIISTAI

viikon 6 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 munia, vihanneksia ja teetä gheellä

11.00 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

14.45 hera ja banaani

16-17.30 treeni salilla

treenin aikana malto ja bcaa, ja treenin jälkeen palkkari

18.45 Kokkikartanon naudanlihapata ja vihanneksia + R-kioskin paleomehua

21.00 omena

KESKIVIIKKO

viikon 6 ruokapäiväkirja

Vapaapäivä

9.00 kauraleipää juustolla ja paistetulla munalla, Valio vadelmagurttia marjoilla ja pähkinöillä + teetä gheellä

12.30 marjasmoothie

16.30 Ärrän falafel wrap, mango-kvinoapuddin ja teetä gheellä

19.30 kasvissosekeittoa raejuustolla

TORSTAI

viikon 6 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, hapankaalia, vihanneksia ja teetä gheellä

11.00 puuroa marjoilla ja cashewtahnalla

15.00 banaani ja hera

16-17.30 treeni salilla

treenin aikana malto+bcaa ja jälkeen palkkari

19.00 edellisen päivän kasvissosekeittoa jauhelihalla ja riisipiirakka

21.15 omena

PERJANTAI

viikon 6 ruokapäiväkirja

Töissä 10-18

6.20 munia ja vihanneksia, teetä gheellä

11.30 Picnicin lohi-fetasalaattia

16.00 Lidlin bcaa-juoma ja Tupla+ protskupatukka salmiakin makuisena (oli hyvää!)

19.30 tortillapizza, jossa jauhelihaa, ananasta ja juustoa + päällä vielä punasipulia ja avocadoa

21.30 omena

LAUANTAI

viikon 6 ruokapäiväkirja

Töissä 10-15

6.00 cornflakeseja, marjoja ja teetä gheellä

7-9 treeni salilla

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

11.00 riisiä, kanaa ja vihanneksia

13.30 bcaa-juoma ja possumunkki (hain koko meidän työporukalle)

16.15 kauraleipää päällisillä ja teetä

puolet pätkis-levystä

19.30 itse tehtyjä hamppareita kaksi kappaletta

Ainon mustaherukka-valkosuklaajäätelöä

SUNNUNTAI

viikon 6 ruokapäiväkirja

10.15 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, Valion vadelmagurttia marjoilla ja pähkinöillä, teetä gheellä

14.30 anoppilassa rankalaisia ja lankkuperunoita, possunlihaa ja vihanneksia

teen kanssa pala kääretorttua

piti mennä salille, mutta olin niin väsynyt, että jätin väliin ja päätin pitää koko seuraavan viikon kevyenä

18.30 Kokkikartanon havaijinleika ja juustoperunat

21.00 omenaa ja pähkinöitä

Näin kun katselen itsekin kuvia mitä olen viikolla syönyt, niin kyllähän noista huomaa että aika paljon on kaikkea ”ylimääräistä”. Tällä viikolla käynnistän taas treenit ja eiköhän tämä jumalaton turvotuskin ala laskemaan ja kunnon ruoka maistumaan paremmin. Ainahan mulla on kevyellä viikolla tällainen fiilis ja treenaamaan palaaminenkin on todella hankalaa. Ei huvittaisi ei sitten yhtään! En kuitenkaan halua orjuuttaa itseäni taas ruokavaa´alle, vaan jatkaa samalla rennolla otteella, mutta ehkä kuitenkin vähän siistimmällä linjalla kuin viime viikot 😀

Miltäs viikon 6 ruokapäiväkirja näyttää?

Edellinen postaus: Ystävänpäivän rocky road

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Ruuanlaiton kuuluu olla hauskaa, ei pakko!

ruuanlation kuuluu olla hauskaa, ei pakko

Niin monesti sitä miettii, että hitto kun pitää tänäänkin laittaa ruokaa. Kun on aikaa, kokkaaminen on hauskaa, mutta arkena se on usein lähinnä rasite. Siltä se ainakin välillä tuntuu. Raskainta on keksiä mitä tänäänkin syötäisiin. Olen jo pitkään miettinyt, että pitäisi tehdä puhelimeen lista hyvistä ja helpoista arkiruuista. Mystisesti pää lyö nimittäin tyhjää juuri sillä sekunnilla kun astun sisälle kauppaan. Puff vaan ja sinne hävisi kaikki ideat! Kauppalistaakaan en osaa tehdä, joten usein puolet suunnitelluista ostoksista jää kaupanhyllylle odottamaan seuraavaa kertaa.

Katselin eilen Kaappaus keittiössä -ohjelmaa miehen kanssa. Se on yksi parhaista ruokaohjelmista ja ylipäänsä ohjelmista mitä televisiosta tällä hetkellä tulee. Kape on niin hauska ja rento tyyppi ja ohjelmassa laitetaan aina suhteellisen helppoa, mutta herkullista ruokaa. Mua kiinnostaa suunnattomasti tarinat ihmisten takana ja on ollut ilo nähdä miten monen ruokailutottumukset muuttuvat ohjelman ansiosta. No, ainakin vähäksi aikaa, koska eihän katsojille näytetä mikä tilanne on esim. puolen vuoden päästä. Toivottavasti yhtä innostunut kuin ohjelman aikanakin!

ruuanlation kuuluu olla hauskaa, ei pakko

ruuanlation kuuluu olla hauskaa, ei pakko

ruuanlation kuuluu olla hauskaa, ei pakko
Jos ei huvita kokkailla kuitenkaan, niin Ärrältä saa nykyään myös vegaanisia välipaloja! Tässä vegaaninen falafel wrap sekä kvinoavanukas. Oli superhyvää!

Eilisestä jaksosta (oli tullut töllöstä jo maanantaina) mieleen jäi osuva lausahdus: ruuanlaiton kuuluu olla hauskaa, ei pakko! Se on ihan totta, mutta välillä arjen keskellä niin helppoa unohtaa. Ruuanlaitto on oikeasti hauskaa ja mahtavaa puuhaa ja se pitäisi muistaa huonoinakin päivinä. Ruuanlaiton kuuluu antaa enemmän kuin ottaa ja tähän vaikuttaa pitkälti oma suhtautuminen. Meidän tyttö ei ole kauhean kiinnostunut vielä kokkaamisesta, mutta yritän hänellekin aina pieniä tehtäviä antaa, kuten vihannesten pilkkomista, ainesten sekoittelua ym helppoa. Yhdessä kokkaaminenkin on hauskempaa kuin yksin ja on mahtavaa nähdä miten pieni ihminen innostuu uusista asioista. Eilen ei olisi yhtään huvittanut laittaa ruokaa, mutta olin luvannut tehdä kasvissosekeittoa. Muistin ohjelman lausahduksen ja kas kummaa kun alkoi heti innostaa! Ruuanlaitto on mukavaa kun siitä tekee itselleen sellaista. Mikäs siinä on pilkkoessa vihanneksia kun tietää kohta saavansa itse tehtyä edullista ja hemmetin hyvää ruokaa lautasellisen eteensä 🙂 Ja maistui muuten jälkikasvullekin!

Millä keinoin te pidätte ruuanlaiton hauskuutta yllä? Tai miten helpotatte ruuanlaitto arkena?

Meillä oli muuten vähän aikaa sitten jääkaappi aivan täyteen ahdettu ja siivottomassa kunnossa. Sieltä ei meinannut löytää mitään ja ruuat jäivät hyllyille vanhenemaan. Päätin eräs kaunis päivä hoitaa homman kuntoon ja nappasinpa operaatiosta myös videon 🙂 Mun muita videoita pääset tsekkaamaan tästä. Muista tilata myös kanava, se ei maksa mitään!

Edellinen postaus: Kasvisruokaa: Feta-pinaattipasta

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

*R-kioskin jutskat saatu testattavaksi.

Viikon 4 ruokapäiväkirja – raflaa ja vihreitä papuja

*Sisältää mainoslinkkejä

viikon 4 ruokapäiväkirja

Ihanaa, jälleen perjantai ja aika jakaa teille viikon 4 ruokapäiväkirja. Mä olen tässä pari päivä ollut todella väsynyt ja sen takia jäi eilen blogikin päivittämättä. Onneksi huomenna saa taas nukkua pitkään ja levätä kunnolla. Viime viikko meni aika normisti. Tytön kummi tuli viikonlopuksi meille kylään ja käytiin lauantaina päiväseltään treenaamassa ja sen jälkeen syömässä American dinerissa. Illalla katseltiin leffaa ja tehtiin pizzaa. Herkkuihin en vieläkään ”sortunut” tummaa suklaata lukuunottamatta. Saas nähdä kuinka käy tulevana viikonloppuna, kun sokeriton tammikuu on ohi…. No, mennäänpä sitten itse asiaan!

Viikon 4 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät

MAANANTAI

viikon 4 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, vihanneksia, hapankaalia ja teetä gheellä

11.00 iso satsi puuroa marjoilla ja tyrnijauheella

14.30 hera ja banaani

16-17 treeni crossfit Vantaalla: kyykyt 5 x 5 ja wod: wallballeja ja boksihyppyjä

treenin aikana malto + bcaa ja treenin jälkeen palkkari

19.30 lohkoperunoita, nyhtökauraa, lehtikaalia ja avocadoa

TIISTAI

viikon 4 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, porkkanaa, hapankaalia ja teetä gheellä

11.00 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

14.30 hera ja banaani

16-17.30 treeni salilla

Treenin aikana malto + bcaa ja treenin jälkeen palkkari

19.15 spagettia, jauhelihakastiketta, vihanneksia ja fetajuustoa

KESKIVIIKKO

viikon 4 ruokapäiväkirja

Töissä 9-17

6.30 paistettuja munia, tomaattia, porkkanaa, hapankaalia ja puolikas bansku sekä teetä gheellä

12.00 vihreitä papuja, jauhelihakastiketta ja fetajuustoa

16.00 cashewpähkinöitä, gojimarjoja ja battle oats -patukka

20.00 mysliä, omenaa, pähkinöitä ja kauraleipä päällisillä

TORSTAI

viikon 4 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, tomaattia ja porkkanaa

11.00 puuroa marjoilla ja cashewtahnalla

14.30 hera ja banaani

16-17.30 treeni salilla

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.30 lohkoperunoita, jauhelihakastiketta ja jälkkäriksi marjoja (koska jääkaapissa ei ollut vihanneksia)

PERJANTAI

viikon 4 ruokapäiväkirja

Töissä 10-18

7.00 kinkkumunakas, porkkanaa ja teetä gheellä

12.30 kana-pasta-fetasalaatti (lääke-esittelijä oli jättänyt)

16.15 protskuvanukas ja pähkinä-marjasekoitusta (niin hyvää!!)

18.30 puolikas kahdesta eri Subin patongista (Subway melt ja toista en muistakaan)

21.30 pari riisipiirakkaa kinkulla ja kurkulla

LAUANTAI

viikon 4 ruokapäiväkirja

8.00 kolme riisipiirakkaa salaatilla, kalkkunaleikkeellä, juustolla ja kurkulla + teetä gheellä

10-12 treeni salilla, jossa osallistuin mm. otevoimakisoihin ja vedin lisäpainoleukoja. Tämän hetken ykkösmaximi 17,5kg!

14.30 American dinerissa kana sandwich

16.45 cashew-karpalosämpylä päällisillä ja kuppi cappucinoa

19.45 itse tehtyä pizzaa muutama pala kera kauhuleffan (Open house netflixistä)

SUNNUNTAI

viikon 4 ruokapäiväkirja

11.00 kauraleipää paistetulla kananmunalla, marjoja ja teetä gheellä

15.00 smoothie bowl

16.30-18.30 treeni Fit Tammistossa: työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja treenin jälkeen palkkari

20.00 maksalaatikkoa, raejuustoa, vihanneksiaja avocadoa

No semmosta! Huomaan ainakin itse, että tiettyä rentoutta on tullut taas syömiseen, kunhan nyt ei ihan lekkeriksi taas mene. Haluaisin pitäytyä ruokavaliossa, jossa olisi hyvä olla. Olo olisi energinen eikä vatsa turvottaisi. Itse kun kuulun niihin herkkävatsaisiin, joiden pötsi ottaa oiretta milloin mistäkin. Elää ihan omaa elämäänsä. Tiedän tasan kuinka minun tulisi syödä, mutta joskus se vain on niin vaikeaa. Viime viikko meni ainakin hyvin eikä vatsakaan oireillut mitenkään! Loppuviikosta meillä oli vihannekset vähissä ja söin niiden tilalla mm. marjoja. Yritän jättää kauppareissut väliin, jos sieltä on haettavana vain pari juttua. Niitä kun lähtee pelkästään hakemaan, niin tulee yleensä ison kassin kanssa takaisin. Joskus on ihan hyvä kaivella kaapeista juuri sitä mitä on ja käyttää hieman mielikuvitustaan, vai mitä olette mieltä? 😉

Miltäs viikon 4 ruokapäiväkirja näyttää?

Ps. House of Brandonilla vielä kaikki tuotteet -20%!!! Tsekkaa valikoima täältä.

Edellinen postaus: Kuinka pysyä ”kuosissa” dieetin jälkeen?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Viikon 52 ruokapäiväkirja – viimeiset joulun rippeet

viikon 52 ruokapäiväkirja

Viikon 52 ruokapäiväkirja sisältää vielä joulun rippeet, koska joulupäivä ja tapsanpäivä sattui kivasti alkuviikolle. En pistä yhtään vastaan, koska sehän tiesi minullekin paria ylimääräistä vapaapäivää! Seuraavat ylimääräiset vapaat onkin vasta pääsiäisen tienoilla ja seuraava loma vasta huhtikuun lopussa. Tässä on koko pitkä ja synkkä talvi painettavana. Tällä viikolla olen taas jaksanut panostaa enemmän ruokavalioon, mutta viime viikolla motivaatio oli aika vähissä. Joulu jää joka vuosi päälle ja niin se teki tälläkin kertaa. Kun herkuttelee ja syö normaalia vapaammin useamman päivän, ei terveellisempi ruokavalio paljon kiinnostele. Vähän sama kun on poissa treeneistä viikon pari niin ei kiinnosta yhtään lähteä salille. No mutta mennäänpä pääteeman pariin eli viikon 52 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät 🙂

MAANANTAI

viikon 52 ruokapäiväkirjaJoulupäivä

10.00 kauraleipää salaatilla, juustolla, kalkkunaleikkeellä ja paprikalla, smoothie: banaania, avocadoa, heraa, marjoja ja kauramaitoa. Teetä.

13.30 jouluruokia: laatikoita, kaloja, kinkkua, perunaa, smetanasilliä, sienisalaattia ja skagen röraa saaristolaisleivällä

jälkiruuaksi karpalokiisseliä kermavaahdolla

17.00 teen kanssa nutellakuusesta jokunen palanen

illan aikana muutama suklaa

20.00 saaristolaisleipää ja skagen röraa

TIISTAI

viikon 52 ruokapäiväkirjaTapaninpäivä

10.00 kauraleipää salaatilla, juustolla ja paistetulla kananmunalla, protskuvanukas pähkinöillä ja teetä

13.30 skagen röraa ja saaristolaisleipää, teetä

16.00 seitä, perunaa ja vihanneksia

19.00 vihreä smoothiebowl: lehtikaalia, avocadoa, päärynää, heraa, kauramaitoa, viherjauhetta ja päälle päärynää, pähkinöitä, kookoslastuja sekä chiasiemeniä

21.30 saaristolaisleipää ja skagen röraa (pakko syödä ettei joudu heittämään pois :D)

KESKIVIIKKO

viikon 52 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.10 lasillinen Fermixiä

5.20 paistettuja munia, kurkkua, salaattia, tomaattia ja teetä gheellä

11.15 rosollia ja kanaa

16.15 kotona protskuvanukas, pähkinöitä ja teetä

20.00 iso satsi puuroa (kuivapaino 100g), heraa ja marjoja

TORSTAI

viikon 52 ruokapäiväkirjaTöissä 11.30-19.30

8.45 munia, hapankaalia, paprikaa, tomaattia, kurkkua ja teetä gheellä

12.30 pannulla paistettuja kasviksia (paprikaa, sipulia, lehtikaalia), kanaa ja pähkinöitä

16.00 protskuvanukas ja pähkinöitä

20.00 mysliä, mustikoita, mustikkakeittoa ja kalkkunaleikkeeseen käärittyjä kurkkuja

PERJANTAI

viikon 52 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, paprikaa, kurkkua ja teetä gheellä

11.30 puuroa ja marjoja

16.15 kotona hera ja pähkinöitä

19.30 kana-pekonisalaattia

jälkkäriksi maistoin Lohilon banana split -jadea, oli niin hyvää että meni koko purkki…

LAUANTAI

viikon 52 ruokapäiväkirja10.00 kauraleipää kalkkunaleikkeellä ja avocadolla, pala saaristolaisleipää, mustaviinimarjoja ja teetä

13.30 pieniä riisipiirakoita kalkkunaleikkeellä

16.00 kupillinen cappucinoa, pari dallaspullaa ja viimeinen pala itse tehdystä rocky roadista

17.17 banaani ennen saunaa

19.15 ranskalaisia, nakkeja, chorizomakkaraa ja lihapullia

illan aikana huono leffa, muutamat joululta jääneet suklaanamit ja Ben&Jerry´sin jämät (puoli purkkia)

SUNNUNTAI

viikon 52 ruokapäiväkirja10.15 kauraleipää kalkkunaleikkeellä ja avocadolla, protskuvanukas marjoilla ja teetä

13.45 anoppilassa perunaa, lihakastiketta, parsakaalia, salaattia ja fetajuustoa

jälkiruuaksi marjarahkaa

16.30 teen kanssa pala suklaakääretorttua

18.30 smoothie, jossa banaania, marjoja, avocadoa, kauramaitoa ja heraa

21.00 iso kana-pekonisalaattia, jossa myös avocadoa ja fetajuustoa

Tämä oli vähän tällainen löysin rantein -viikko. Sanoisin, että teki todella hyvää! Ainoa miinuspuoli oli se etten päässyt koko viikolla treenaamaan ollenkaan. En ollut varsinaisesti kipeä, mutta olin niin tukkoinen koko viikon etten viitsinyt lähteä leikkimään asian kanssa. Joten kotona tein joogaa useampana päivänä ja lihashuoltoa. Niitä en ole erikseen ruokapäiväkirjaan merkinnyt. Koska viime viikon otin löysemmin, tällä viikolla olen jaksanut taas paahtaa menemään normaaliin malliin. Energiatasot on hyvällä mallilla ja treenit on kulkeneet mahtavasti. En ole hetkeen ollut näin innoissani!

Miltäs viikon 52 ruokapäiväkirja näyttää?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Skagen röra suolaiseen herkutteluun

Kuinka välttää joulukilot (+ Rocky roadin ohje)

kuinka välttää joulukilot

No ne kuuluisat joulukilot puhututtaa taas ja moni niitä tuskastelee varmasti tässä vaiheessa jo tosissaan. Itsehän kuulun siihen porukkaan, joka ei joulukiloista juuri välitä! Saa tulla jos on tullakseen ja paras saavutus taitaa ollakin +5kg kolmessa päivässä. Eikä tehnyt edes tiukkaa! Tästä syytän tosin täysin anoppia, joka pakotti meidät syömään ensin pahat konvehdit pois (mm. Juliat, hyi!) ennen kuin päästiin parempiin käsiksi (Fazerin sininen, Geisha, Da Capo, oh yes!!). Tyhmempikin ymmärtää, että vaikka vaakaan pamahtaisi tuon verran ”lisäkiloja” niin ei todellakaan puhuta rasvan kertymisestä. Nestettä ja suolistossa majailevaa ruokaahan tuo kaikki on ja muutamassa päivässä kaikki on haihtuneet pois. Joten ei stressiä!

Lueskelin juuri Piian vastaavaa postausta jouluähkystä ja olen Piian kanssa täysin samoilla linjoilla! Turha murehtia madollisia joulukiloja tai -ähkyä. Mieluummin antaa itselleen luvan nautiskella päivän pari hyvästä ruuasta ja herkuista hyvällä omalla tunnolla. Ainakin itse olen herkkuni ansainnut ja taatusti nautin hyvästä ruuasta, herkuista, seurasta ja parista lasillisesta viiniä. Tekee meinaan hyvää tässä vaiheessa elämää. Itse odotan aina eniten jouluna nimenomaan ruokaa sekä perheen kanssa yhdessäoloa, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin. Kaikki ovat hyvällä tuulella ja itselläkin on jotenkin niin rauhallinen ja stressitön fiilis. Ehkä eniten kuitenkin odotan perinteistä minä+uusi kirja+suklaarasia -hetkeä, joka koittanee taas joulupäivänä mikäli tonttuja on uskominen 😀

kuinka välttää joulukilot

Tänään ja huomenna puuhastellaan vielä kotosalla joulujuttuja, leivotaan pipareita ja laitellaan valoja ja kuusta. Osittain olen jo kaiken tehnyt, mutta pieniä juttuja vielä uupuu. Käytiin tänään hankkimassa vikat lahjat ja vietettiin tytön kanssa laatuaikaa kahdestaan Jumbossa mm. lounaan merkeissä. Hitsi miten mukavaa oli olla liikkeellä ilman kiirettä ja minkäänlaista stressiä! Tästähän voisi ottaa ihan perinteen 🙂 Huomenna yritän saada tänne vielä värkättyä ruokapäiväkirjan ja käydä salilla. Mun niska jumahti eilen kotona ja on aivan sikakipee, mutta jospa se siitä alkaisi aueta ja uskaltaisin huomenna käydä pikku jumpat vetämässä. Ainakin jouluaaton blogi viettää hiljaiseloa ja kenties joulupäivänkin. Katsotaan mikä on fiilis!

Jos mietit vielä helppoa ja nopeaa ruokalahjaa niin ehdotan rocky roadia, jota itse tein toissa viikonloppuna. Tein vähän terveellisemmän version, johon käytin tummaa suklaata, kuivattuja karpaloita, kookoslastuja sekä suolattuja+paahdettuja manteleita. Ehkä oletkin nähnyt reseptin jo tässä videossa? Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin sulattaa suklaa ja pilkkoa sekaan laitettavat asiat vähän pienemmiksi. Sekoita asiat ja suklaa keskenään ja laita seos esim. leivinpaperilla vuorattuun lasivuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa veitsellä sopivia paloja jähmettyneestä rocky roadista ja laita palaset kauniiseen lasipurkkiin tai kääri vaikkapa leivinpaperiin ja kauniiseen rusettiin 🙂 Maistuu varmasti kaikille!

kuinka välttää joulukilot

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Haluaisin olla edes jossain asiassa hyvä.

Lue myös: Lahjaksi itse tehtyä ketsuppia, vielä ehtii!