Texmex kanakeitto

Duunasinpa eilen niin hyvän iltasapuskan ettei mitään järkeä! Tykkään paljon mexikolaistyylisestä ruuasta ja tortillat, enchiladat sun muut on mun suurinta herkkua! Hiilareita tähän keittoon ei kovin paljon tule, mutta protskua ja vihannesta siitäkin edestä 🙂 Tästä keitosta voi jokainen myös muokata just niin tulisen tai mausteisen kun itse tahtoo. Itse laitoin yhden chilin ja tulisuus jäi aika miedoksi. Mies pistikin sit niin sanotusti oman lusikkansa soppaan ja lorautti sekaan ”vähän” jotain naga morich-kastiketta… Saa nähdä puhallanko tulta tänä iltana 😀 Jos jotain tästä muuttaisin niin vaihtaisin purkkivihreätpavut vaikka pakasteversioon. Tällä kertaa niitä pakasteversioita ei ollut saatavilla..

kuvia 007

Texmex kanakeitto

  • 1 litra vettä + 2 kasvisliemikuutiota
  • n. 500g maustamattomia kanafileita/suikaleita
  • 2 punasipulia
  • 2-3 tomaattia
  • 1 chili
  • 1 avocado
  • 2-3 kynttä valkosipulia
  • 1 tlk kidneypapuja
  • 1 tlk vihreitä papuja
  • pakastemaissia
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 lime
  • creme fraichea
  • (juustoraastetta päälle)

kuvia 001Ruskista ensimmäisenä broilerit. Itse käytin suikaleita. Pilko sipulit, paprika ja tomaatit suurinpiirtein saman kokoisiksi paloiksi. Kun broiskut ovat ottaneet vähän väriä pintaan, siirrä ne sivuun odottamaan ja laita pilkotut vihannekset pannulle pehmiämään.

kuvia 002

Kasvisten paistuessa laita kattilaan litra vettä ja kasvisliemikuutiot perään. Anna kiehahtaa ja lisää tomaattimurska. Hienonna chili ja valkosipuli. Lisää pehmentyneet vihannekset kattilaan ja sekoita kunnolla. Laske lämpöä pienemmälle ja anna porista hetki kannen alla. Jos käytit kanafileitä niin pilko ne pienemmiksi ja lisää yhdessä chilin ja valkosipulien kanssa kattilaan. Heitä sekaan myös pavut sekä maissi. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja mieleisilläsi mausteilla. Pudota lämpöä ja anna hautua tovin. Itsehän laskin lämmön nollaan ja lähdin tytön kanssa ulos. Sisälle tullessa meillä oli lämmin ja pitkään hautunut ruoka odottamassa!

kuvia 006kuvia 004Lisää keiton päälle loraus limen mehua, pari ruokalusikallista smetanaa ja puolikas avocado pilkottuna. Niin hyvää!

kuvia 005Tarjoile kaverina juuri leivottuja sämpylöitä <3 Olinpa reipas!

kuvia 003

Tämän reseptin alkuperäisversion löydät Anna ja Sebastian-blogista!

Omatekoinen kasvislevite margariinin tilalle

Luin viikonloppuna uutta Yhteishyvän ruokaliitettä anoppilassa ja silmiini osui ohje itse tehtyyn kasvislevitteeseen. Mä tykkään tehdä kaikenlaisia levitteitä itse ja onhan ne aina huomattavasti paremman makuisia sekä terveellisempiä kuin kaupasta ostetut. Itse tekemällä saat valita mieleisesi makumaailman eikä levite varmasti sisällä mitään lisä- tai väriaineita.

kuvia 008

Tämä pehmeä ja täyteläinen kasvislevite sisältää pelkästään vihanneksia, mausteita sekä hyviä rasvoja oliiviöljystä. Levite on helppo tehdä ja todella hyvää esimerkiksi riisikakkujen päällä tai lisukkeena vaikkapa broiskulle! Saletisti terveellisempää kuin markettien margariinit 😉

Pehmeä kasvislevite

  • 1 punainen paprika
  • 1 munakoiso
  • 1 punasipuli
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria, oreganoa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä

Pilko paprika, munakoiso ja punasipuli suht rouheiksi paloiksi uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä sekä suola ja mustapippuri. Paahda uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

kuvia 007Anna kasvisten jäähtyä hetki ja siirrä ne tehosekoittimeen tai kippoon jos teet levitteen sauvasekoittimella. Puserra sekaan valkosipulin kynnet ja lisää myös tomaattipyree sekä oregano. Surruuta ainekset tasaiseksi massaksi, maista ja lisää mausteita jos tahdot. Säilytä jääkaapissa tai nauti heti! Säilynee jääkaapissa noin viikon.

 

Älä anna ulkonäöen pettää, tämä on todella hyvää!
Tiedetään, näyttää ihan purkilliselta sitä itseään, mutta maistuu todella hyvältä!

kuvia 011

Jos keksit tälle muita käyttötaroituksia kuin mainitsemani niin kerro ihmeessä! Myös parhaat levitereseptit saa laittaa jakoon 🙂

 

Terpat Turkista!

IMG_20140921_200806

Helou täältä Turkin lämmöstä 🙂 Tultiin tänne Bodrumin Gumbetiin myöhään viime perjantaina. Yövytään Paloma hotellissa, joka on noin kolmen tähden luokkaa. Ei mikään luksus mutta ihan ok kuitenkin. Olin ennen matkaa haaveillut miten herään auringonnousun aikaan ennen muita, istahdan parvekkeelle ihastelemaan maisemia ja näpyttelemään hetken blogia. Ei menny ihan mun kuvitelmien mukaa , koska a) meillä ei toimi wifi huoneessa b) nukun itekin kuin tukki ja c) meidän näköala huoneen parvekkeelta on tällainen

20140922_175245

20140922_175252

Eka päivä meni ihmetellessä paikallista kulttuuria ja kaupungin menoa. Turkkilaiset on todella ystävällisiä ihmisiä, mutta hulluja kaahaamaan autoilla ja skoottereillaan! Täällä tiet on kapeita eikä mitään liikennevaloja saati suojateitä ole olemassakaan. Se menee kuka ehtii! Maisemat on todella kauniita ja rannat loistavia. Täällä talot ovat melko erikoisia,  koska kaikki talot ovat valkoisia ja max kaksikerroksisia.  En ymmärrä miten täällä kukaan löytää kotiinsa 😀 päivät on kuumia, pimeä tulee todella nopeasti mutta ei yötkään ole mahdottoman kuumia olleet.

20140920_171753

20140920_172229

Näkymä aamupalalla :)
Näkymä aamupalalla 🙂
Käynti meidän huoneeseen. Kaikki huoneet on tällaisissa erillisissä "taloissa". Yhdessä talossa on ehkä kymmenen huonetta kahdessa kerroksessa.
Käynti meidän huoneeseen. Kaikki huoneet on tällaisissa erillisissä ”taloissa”. Yhdessä talossa on ehkä kymmenen huonetta kahdessa kerroksessa.

Eka päivänä ei muuta erikoista tehty kuin uitiin,  otettiin aurinkoa ja käytiin syömässä. Vettä täällä kuluu paljon eikä kraanavesi ole juomakelpoista. Täällä on melkein joka nurkalla Marketta,  joista vettä käydään ostamassa. Litran pullon vettä ja limutölkin saa eurolla 🙂

20140921_103526

IMG_20140920_174205

IMG_20140922_084744

Ravintola Windmill.
Ravintola Windmill.

IMG_20140920_193634

20140920_183502

Sunnuntaina käytiin turkkilaisessa hamam-hoidossa jonka sanotaan pidentävän ja syventävän rusketusta. Siihen kuului sauna, pesu, vaahtohieronta, hieronta öljyn kanssa sekä kasvonaamio. Kokemisen arvoinen hoito! Aika erikoista kun joku muu pesee koko kropan ja ite vaan köllöttelee! Hoitoa ennen käytiin syömässä hotskan vieressä olevassa pienessä turkkilaisessa paikassa jossa oli aivan tajuttoman hyvät ruuat! Sieltä saa ihan aitoa turkkilaista ruokaa eikä mitään burgereita ja raneja… Kerron nimen kunhan muistan! Ei jää Turkkilaiset nimet kovin hyvin muistiin 😀 Illalla käytiin vielä syömässä Cute Casperissa jossa söin pelkän tomaattikeiton. Olin ihan täynnä vielä lounaastakin! Ei ehkä mitään maailman kevyitä ruokaa nuo Turkkilaiset ruuat 😀

20140921_175430

20140921_175345

Kunnon turkkilaista safkaa! Ton leipähässäkän nimi oli muistaakseni pide ja omani otin turkkilaisena spesiaalina :)
Kunnon turkkilaista safkaa! Ton leipähässäkän nimi oli muistaakseni pide ja omani otin turkkilaisena spesiaalina 🙂
20140921_190100
Cute casper oli vähän fiinimpi paikka. Paitsi että henkilökuntakin tuli viereiseen pöytään polttamaan röökiä… Yritä siinä sit syödä!

20140921_191304

20140921_191258

Tällaista tälle puolelle maailmaa! Nautitaan vielä lämmöstä ja hyvästä ruuasta kun ehditään 🙂 Lisää kuulumisia jahka ehdin taas kirjoittelemaan. On muuten varsin vapauttavaa olla välillä somepimennossa ja keskittyä ihan muihin asioihin 🙂

 

Inbody-mittauksen seuraukset ja makkaraperunat goes 2014

Hyvin huomaa Fitfashionin bloggausten otsikoista ja aiheista, että fitnesslajien osalta käy kisakausi kuumana. Lueskelin parit postaukset aamulla ja meinas mennä kyllä kahvit väärään kurkkuun, sen verran kärkkäitä kommentteja oli ilmoilla! Moni teistä varmaan tietääkin, että mä olen itse kisannut fitnesslajeissa pariin otteeseen ja tiedän myös sen kisaajan näkökulman ja suuren intohimona lajia kohtaan. Mun mielipide lajin terveydestä ei ole tämän fitnessbuumin myötä muuttunut yhtään mihinkään. Totta kai lajin pariin ajautuu myös niitä syömishäiriöille alttiita, mutta aiheuttaako itse kisaaminen syömishäiriön? Mun mielestä ei. Jos sulla on nuppi kunnossa ja osaat kuunnella kroppaasi niin on aika epätodennäköistä sairastua mihinkään. Jos et osaa yhtään tulkita kroppasi toimintaa ja pusket vaan väkipakolla dieetistä toiseen vaikka tukka lähtee päästä, masentaa, olet jatkuvasti ärtynyt etkä jaksa tehdä mitään ylimääräistä niin ollaan aika helvetin väärällä tiellä. Jokaisen fitneksessä kisaavaan täytyy osata kuunnella omaa kroppaa ja jokaisen fitnesslajien valmentajan täytyy osata havaita hälytysmerkit! Kisadieetin ei kuulu olla suurta kärsimystä ja jos se sitä on niin on ihan omaa tyhmyyttä jatkaa sitä. Kisaajan kuuluu näyttää lavalla kauniilta ja sädehtivältä, kireältä ja lihaksikkaalta eikä suinkaan langanlaihalta ja väsyneeltä. Jos näytät jälkimmäiseltä niin taas on menty aika helvetisti metsään. Moni on kauhistellut sitä kun joitakin kisaajia on haukuttu läskeiksi lavalla. Kyllähän siinä ”läskiltä” näyttää jos vieressä on huomattavasti kireämpiä tyyppejä niin hirveältä kuin se kuulostaakin. Ei se kuitenkaan tarkoita että olisit tosielämässä läski. Se nyt vaan sattuu olemaan pelin henki ja jokainen lavalle nouseva tietää sen. Ihan samalla tavalla jos menet juoksukisoihin etkä pärjääkään, olet hidas muihin verrattuna vaikka normitallaajaan verrattuna olisitkin nopea. Ymmärrättekö yhtään mitä tarkoitan? Näissäkin asioissa on puolensa ja puolensa ja täytyy aina muistaa ettei se oma (minunkaan) näkökanta ole se ainoa ja oikea. Toisten mielestä fitness on sairasta eikä urheilua ollenkaan ja toisille se on urheilua parhaimmillaan! Mun mielestä se on urheilua isolla U:lla. Jokainen kisaaja joutuu tekemään hemmetinmoisen duunin päästäkseen lavalle eikä siihen urakkaan ihan jokainen pysty. Mun ei pitänyt ottaa asiaan minkäänlaista kantaa, mutta otinpa näköjään kuitenkin 😀 Iso hatunnosto kaikille lavalle nousseille. Muistakaa, että olette tehneet kovan työn eikä sitä ota teiltä kukaan pois, oli ihmisten mielipide mikä tahansa.

C360_2014-09-10-14-54-01-977

No niin, nyt kun on ruodittu muiden läskejä niin ruoditaanpa myös omia. Kävin viime tiistaina Inbody-mittauksessa ja tulos oli vähän mitä odotonkin. Mun kroppa on aina ollut sellainen, että ilman suurempaa duunia paino asettuu 65kg tietämiin ja rasvaprossa on noin 23. Mun on yleensä aika helppo pudottaa painoa, mutta hankala pitää painoa ja rasvaprosentti alempana. Se mikä pisti mun hälytyskellot nyt soimaan mittauksessa oli viskeraalisen rasvan määrä, joka on noussut aika paljon sitten edellisen mittauksen. Mulla kerääntyy rasva aina ensimmäisenä ja eniten keskivartaloon ja nyt se ikävä kyllä näkyi jo mittauksessakin. En löytänyt mistään mun edellistä mittaustulosta, mutta muistan ettei se noin korkealla ollut kuin nyt. Toinen yllätys oli se, että yläkroppa on mennyt lihasmassassa alakropan ohi. Mä olen aina ollut kovin alakroppa painotteinen, mutta nyt on tapahtunut jotain kummallista…Enemmän kyykkyjä siis tiedossa!

C360_2014-09-15-14-24-55-490

C360_2014-09-15-14-25-47-654

Nyt on sitten aika ottaa lusikkaa kauniiseen käteen ja tehdä asioille jotakin. Tarkoituksena on pikku hiljaa lähteä laskemaan rasvamassaa ja -prosenttia alemmaksi ja samalla yrittää saada viskeraalisen rasvan määrä laskemaan. Treenin määrä pitäisi siis saada lisättyä ja ruokavalioon täytyy kiinnittää enemmän huomiota. Tarkoittaa käytännössä sitä että hiilarien ajoitus täytyy saada kohilleen, niiden määrää laskea snadisti ja vähentää sokerin käyttöä. Veden juontia alan lisäämään myös ja kiinnitän entistä enemmän huomiota käytettäviin ruoka-aineisiin. Millekään tietylle ruokavaliolle en ala, mutta pientä paleosuuntaisuutta on havaittavissa. Kun vaan jaksaisin vähän laskeskella kaloreitakin… Se on niin puuduttavaa hommaa! Seuraava mittaus on noin kolmen kuukauden päästä. Ihan mielenkiintoista nähdä mitä saan aikaiseksi pienillä muutoksilla vai saanko mitään.

kuvia 006

Viime torstaina tehtiin muuten legendaarinen benchmark-wod Cindy eli 20 minuutin aikana niin monta kierrosta kuin ehtii ja liikkeinä: 5 x pullup, 10 x pushup ja 15 x airsquat. Edellisen kerran oon tehnyt tän joskus alkutalvesta ja sillon jouduin skaalamaan osan leuoista kumpparilla ja osan punnerruksista boksille, tuloksena 14 kierrosta. Nyt tein kaikki liikkeet standardien mukaan ja tuloksena 12 kierrosta. Parannettavaa on vielä paljon, mutta on näköjään kehitystäkin tullut! Vaikka välillä tuntuu ettei kehitystä tule ollenkaan niin benchmark-wodeissa ja voimaosuuksissa kehitystä on havaittavissa tasaisesti koko ajan 🙂 Pitäisi välillä muistaa miettiä mistä on aloittanut eikä aina miettiä vain sitä mitä haluaisi jo olla!

kuvia 013

kuvia 012

kuvia 008

kuvia 007

kuvia 009

kuvia 010

Treenin jälkeen tein paleohenkisen ruuan, jossa käytin pitkästä aikaa makkaraa. Etsin kaupasta lihaisimman version jonka löysin ja käytin sitä. Teen todella harvoin mitään makkararuokia, mutta täytyy sanoa että oli varsin piristävää vaihtelua! Nyt jaksaa taas puputtaa kanaa ja jauhelihaa.

Makkaraperunat goes 2014

  • 1 bataatti
  • 1 paprika
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pkt makkaraa (lihaisinta mitä löytyy!)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mausteita maun mukaan

Kuori ja pilko bataatti sekä porkkanat. Pilko paprika ja sipulit pieniksi. Irrota makkarasta kuori ja kuutioi pieniksi paloiksi.

kuvia 014

Laita vihannekset ja makkarat suureen kulhoon. Lorauta päälle öljy ja mausteet. Sekoittele hyvin niin, että öljyä ja mausteita on joka puolella tasaisesti. Levitä ainekset leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla 35-45 minuuttia!

kuvia 016

Helppoa ja hyvää ruokaa. Voit makkaran tilalla käyttää ihan hyvin vaikka kanaa tai jättää proteiinin kokonaan pois.

kuvia 017

Ps. Nyt kun treenin määrää pitäis saada lisättyä niin vasemman takareiden jänne otti ja tulehtui. Ei vissiin tykännyt Tough vikingin juoksenteluista 🙁

Mies keittiössä: kreikkalainen makaronilaatikko

Mun mies on todella hyvä kokki ja siltä onnistuu melkein mikä vaan. Pääasiassa minä leivon  ja teen meillä kaikki ”erikoisemmat” ruuat, mutta silloin tällöin tuo toinenkin puolisko innostuu käyttämään hellaa ja uunia. Miehelle tulee aina hirveä päähänpinttymä resepteistä mitä hän on lehdissä tai netissä nähnyt eikä rauhaa saa ennen kuin resepti on testattu. Vähän niin kuin mullakin! Viime viikonloppuna mä olin Tough vikingin jäljiltä niin poikki etten jaksanut alkaa ruokaa tekemään ja jos mun olis pitänyt huolehtia ruokapuolesta niin oltais syöty pizzaa 😀 Onneksi miehellä oli takataskussa yksi kokeilemisen arvoinen resepti jä syötiin saunan jälkeen mielettömän hyvää kreikkalaista makaronilaatikkoa. Lauantai-illan safkaa parhaimmillaan! Tässä ruuassa on hieman tekemistä, mutta siihen käytetty aika kyllä palkitaan ruhtinaallisesti 🙂

20140906_202354

Kreikkalainen makaronilaatikko

Jauhelihakastike

  • 400g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 prk (500g) paseerattua tomaattia
  • 1 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 1 tl paprikajauhetta, 1 tl oreganoa, 0,5 tl kanelia, ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Maitokastike

  • 50g margariinia
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 kananmuna

Lisäksi

  • 7 dl pennepastaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl juustoraastetta

Pinnalle 1-2 dl juustoraastetta

Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sekaan hienonnettu sipuli sekä valkosipulin kynnet. Kääntele hetki ja lisää pannulle paseerattu tomaatti ja purkin huuhteluvesi. Murskaa sekaan lihaliemikuutio ja mausta kastike hyvin.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Valmista seuraavaksi maitokastike. Sulata margariini, lisää jauhot ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää maito vähitellen, sekoita koko ajan. Keitä muutama minuutti ja mausta suolalla. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraaste sekä kananmuna.

Valuta pasta ja sekoita joukkoon kananmunat sekä juustoraaste. Valuta voidellun uunivuoan pohjalle pastaseos ja kaada päälle jauhelihakastike. Levitä pinnalle maitokastike ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

20140906_192147

20140906_192318

Nautiskele raikkaan salaatin kera!

Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

Terveellinen mustikkakaurapaistos

Mietin eilen, että onko tämä enemmän puuro vai paistos? En osannut päättää niin olkoon nyt paistos. Bongasin mustikkapaistoksen ohjeen instagrammista ja muokkailin sitä hieman omien raaka-ainevarastojen mukaan. Mustikan lisäksi paistoksessa on häivähdys sirtuunaa mikä sopii mielestäni tähän aivan loistavasti! Tyttö oli asiasta eri mieltä. Sitruuna kuulemma haisee ja maistuu pahalta. Suosittelen tekemään paistosta kerralla kaksinkertaisen annoksen, varsinkin jos syöjiä on useampi! Tästä ohjeesta tulee juuri ja juuri yhden nälkäisen ihmisen annos. Jos lisäät kylkeen jotain lisuketta 😉

IMG_20140826_210824

Mustikkakaurapaistos

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl omenasosetta (sokeritonta, esim. Bonne)
  • 2 tl kookossokeria tai muuta makeutusta
  • 2 rkl agavesiirappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl sitruunan kuorta
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • 1 dl mustikoita
  • päälle kookoshiutaleita ja nokare mantelivoita/maapähkinävoita

20140826_191304

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Pese sitruuna hyvin, raasta tarvittava määrä kuorta ja purista mehu. Sekoita kaikki ainekset, paitsi päälliset, kipossa sekaisin. Voitele uunin kestävä kulho ja kaada taikina kulhoon. Ripottele kokoshiutaleita päälle ja paista uunissa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja nautiskele maapähkinävoin kera 🙂

20140826_195513

Vaikka reseptiin tulee kookossokeria sekä agavesiirappia niin paistos ei ollut mitenkään erityisen makea. Jos tahdot oikeasti makeampaa niin lisää makeutusta! Gluteenittoman version saat käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita 😉

Dark chocolate chip cookies with seasalt

Löysin viime viikolla uuden mahtavan leivontablogin, joka on pullollaan toinen toistaan herkullisempia reseptejä! Kyseinen blogi on Wicked sweet kitchen, kannattaa käydä tsekkaamassa, jos olet yhtään leivontaihminen 🙂 En ole pitkään aikaan tehnyt minkäänlaisia keksejä, mutta näiden suklaisten keksien resepti oli niin houkutteleva, että oli melkein pakko katkaista keksien teon kuiva kausi 😀

kuvia 016Keksit on todella helppoja ja nopeita tehdä, mutta itselläni oli jo unohtunut kuinka paljon keksit aina uunissa leviää. Taikinaa ei tosiaan tarvitse laittaa pellille kuin pieni nokare ellei nyt sitten tahdo tehdä samanlaisia kämmenen kokoisia lämpäreitä niin kuin minä 😀 Näiden keksien hienous piilee, paitsi tietysti tummassa suklaassa, myös suolassa jota keksien pinnalle ripauteetaan. Suola tuo kivasti lisää kontrastia makeaan keksiin ja korostaa entisestään tumman suklaan mahtavaa makua!

kuvia 009

Dark chocolate chip cookies with seasalt

  • 225g huoneenlämpöistä voita
  • 4 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 6 1/5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 270g tummaa suklaata (mulla 70%)
  • sormisuolaa/himalajan vuorisuolaa päälle ripoteltavaksi

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pilko tumma suklaa pieniksi paloiksi. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, vaniljasokeri sekä suola keskenään kulhossa ja aseta sivuun odottamaan.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella (n. 5 minuuttia). Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita kunnolla molempien jälkeen. Lisää kuivat ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele lopuksi vielä suklaarouhe sekaan.

Ota taikinasta reilun kokoisia kekoja ja asettele pellille. Muista jättää kunnon leviämisvara! Ripottele suolaa keksien päälle ja paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia keksien koosta riippuen. Ota keksit uunista kun ne näyttävät vielä aavistuksen verran raaoilta. Anna jäähtyä hetken pellillä ja nosta ritilälle jäähtymään kokonaan. Itse en ritilää omista, joten keksit saivat jäähtyä ihan vain lautasella.

kuvia 015

Nauti kylmän maidon kera!

Laiha läski & Krippers-arvonta

Kyllähän alkais jo riittää tämän taudin kanssa. Suuri toive on, että maanantaina pääsisin töihin tai viimeistään tiistaina. Maanantaiaamuksi varasin vielä lääkärin ja katsotaan josko tilanne olisi jo sellainen, että uskallan mennä töihin koskettelemaan muita ihmisiä 😀 Syömiset on olleet mitä sattuu ja ihan liian vähän. Ei vaan maistu eikä tällä suulla juuri mitään syödäkään. Mies meinasi tehdä illalla pizzaa. Saas nähdä jääkö mulla vain nuuhkimiseksi sen kanssa.. Peilistä näkyy lähinnä laiha läski. Painoa on lähtenyt melkein pari kiloa, mutta ulkomuoto ei juuri silmää hivele tällä hetkellä! Täytyy siis vältellä peilejä vielä hetken aikaa ja muistaa se tosiasia ettei tilanne ole tämä lopun elämää 😉

PicsArt_1408183432111

 

Maanantainahan mä kävin vielä treenaamassa. Tehtiin alkuun 12 minuutin emom tempausta, jossa joka toisella minuutilla kaksi toistoa hangista ja joka toisella hi-hangista. Ei se oikein kulkenut. Vasemman käden ranne oikkuili oikein urakalla enkä saanut sitä asettumaan mitenkään päin. Aina se on tuo vasen ranne mikä tempauksella kipuilee. Joskus enemmän ja joskus vähemmän. Emomin jälkeen tehtiin hauska metcon. Työtä tehtiin aina 1 minuutti, jonka jälkeen 30 sekunnin palautus. Liikkeinä double unders, pistoolikyykky, käsillä seisominen seinää vasten, toes to bars sekä bar muscle ups/pull ups. Kierroksia tehtiin kaksi ja tuloksena oli huonoimman kierroksen toistomäärä. Mun huonompi kierros oli ensimmäinen ja toistoja sadan kieppeillä.

kuvia 002

kuvia 004

kuvia 003

kuvia 005

kuvia 006

kuvia 007

kuvia 008

kuvia 009

Siinäpä sit olikin mun treenit tälle viikolla. Tänään vois jotain lihashuoltohommia tehdä ja toivottavasti pääsisin jo maanantaina takas boksille 🙂 Ollaan tytön kanssa yritetty ulkoilla päivittäin ja aika hyvin ollaan osattu ajottaa ulkoilu niin ettei muita lapsia ole saman aikaan lähipuistossa. Itse asiassa yhtään kertaa ei ole sattunut muita pihalle samaan aikaan.

IMG_20140811_204959

IMG_20140815_122619

IMG_20140815_204550

IMG_20140814_121824

Ruokapuolella tuorepuuro on uponnut suht hyvin. Ensimmäisen erän vaan tein kirpeistä punaviinimarjoista ja ne kirveli aika kivasti auenneessa suussa 😀 Tämä versio tuorepuurosta on itseasiassa aika helppo tehdä!

IMG_20140814_171350

Kirpeä tuorepuuro

  • noin 2 dl erilaisia marjoja (itse laitoin puna- ja mustaviinimarjoja)
  • 1 dl tattari/kaurahiutaleita
  • 3-4 dl maustamatonta/kreikkalaista/turkkilaista jogurttia
  • 2-3 rkl siemeniä
  • 2-3 rkl pähkinöitä
  • loraus hunajaa
  • loraus vettä

Laita kaikki ainekset blenderiin ja surraa tasaiseksi massaksi. Laita hetkeksi jääkaappiin turpoamaan. Nauti! 🙂

Marjoja voi vaihdella oman mieltymyksensä mukaan ja itse laitoin ne jäisinä puuroon, jolloin puurosta tulee mukavan viileää ja suuta hellivää. Makeutukseen voi käyttää muutakin kuin hunajaa, itselläni sattui olemaan nestemäistä hunajaa kaapissa niin käytin sitä. Vettä laitetaan sen mukaan miten juoksevaa puurosta haluaa. Helppo ja terveellinen ateria!

PicsArt_1408181561058

PicsArt_1408181608433

Pitkästä aikaa vähän treenivaate hankintojakin. Ylemmässä kuvassa oleva toppi on Reebokin ja vaikuttaa todelta hyvällä päällä. Alemman kuvan oranssi treenitoppi on Lidlistä! Samalla reissulla ostin myös juoksushortsit, joita olen testannut jo yhdessä treenissä. Vaikuttavat hyviltä ja kestäviltä, vaikka halpiskamaa ovatkin 🙂 Ootteko te koskaan ostaneet treenivaatteita tai muita vaatteita Lidlistä? Mitä tykkäsitte? Farkkushortsit ostin FB kirpparilta. Oon ihan koukussa niihin…. Tänäänkin sain kotiin pari muumikulhoa, jotka ostin FB kirpparin kautta ja postissa on tytölle tulossa Hello Kitty huppari! Täällä kun makoilee vaan päivät niin ei oo muutakaan tekemistä kuin selaille noita facen kirppiksiä. Ja rahan menoa ei voi estää 😀

IMG_20140814_094552

Pitkästä aikaa pääsin taas mukaan Buzzador-kampanjaan ja tällä kertaa pääsin testaamaan Vanishia. Eka testi on jo tulossa pesukoneessa 😉 Tästäkin siis tulossa juttua lähitulevaisuudessa!

Ja sitten siihen arvontaan. Olen testaillut Tafferin luotsaamia Kripperssejä nyt jonkun aikaa ja todennut ne erittäin toimiviksi. Krippersit ovat valmistettu synteettisestä kumista ja ovat siis täysin suomalaista tekoa. Oon käyttänyt noita paljon toes to bareissa sekä leuanvedoissa ja kädet on välttyneet nyt suuremmilta rakoilta 🙂 Sain arvottavaksi teille lukijoille yhden parin Kripperssejä eli jollakin teistä on nyt mahdollisuus päästä testaamaan Kripperssejä ilmaiseksi! Arvontaan osallistut kommentoimalla tähän postaukseen. Aikaa osallistua arvontaan on keskiviikkoon 20.8 klo 18 saakka!

Tämmöttiis Krippersit lähtee voittajalle :)
Tämmöttiis Krippersit lähtee voittajalle 🙂

Ps. Suomessa järjestetään ensimmäisen kerran äänestys inspiroivimmille sportti- ja hyvinvointiblogeille sarjassa sport & wellness blog awards 2014. Munkin blogi voisi hyvinkin olla jommassa kummassa sarjassa, eikös? Palkinnot tullaan jakamaan lokakuussa ILoveMe-messuilla ja äänestäneiden kesken arvotaan 3 kpl Silja Linen risteilyjä Tukholmaan! Jos olet sitä meiltä että minun blogini kuuluu jompaan kumpaan kategoriaan ja ansaitsee palkinnon  niin käyppäs äänestämässä blogia TÄÄLLÄ. Toki voit äänestää jotain muutakin blogia, mutta sitä ei katsota hyvällä 😀

Pss. Jos tahdot nähdä mun julkaisemat youtube-videot ensimmäisten joukossa niin käy liittymässä tilaajaksi täällä (oikealla nappula ”tilaa”) ja saat sähköposti-ilmoituksen aina kun uudi video on ladattu. Voipi nimittäin olla että youtubeen alkaa ilmestyä videoita, joita ei blogissa näy 😉 Ehkä jo tänään!

Nyt mä lähden leivontahommiin!

*omat krippersit saatu yhteistyönä blogin kautta

Päärynä-kinuskikakku

Torstai on näemmä hyvä päivä postata leivontaohjeita ja miksi ei olisi? Eikös viikonloppua kohden ihmiset ala miettimään josko leipoisi viikonlopuksi tai viikonloppuna jotain hyvää? Leipominen on mulle itselleni yksi parhaista tavoista rentoutua ja onhan se joka kerta aivan yhtä mahtavaa maistaa omaa tuotostaan ja tarjota sitä muillekin 🙂 Taas on mielessä kolme eri ohjetta, joita täytyisi päästä kokeilemaan: yksi raakakakku, yksi makea piirakka jenkkityyliin ja yksi suolainen resepti!

kuvia 028

Tämä päärynä-kinuskikakku on tuttu monien lehtien mainossivuilta ja alkuperältään Valion ohje. Vaikka olen ohjeen nähnyt kymmeniä kertoja ja joka kerta miettinyt että tätä on pakko tehdä niin aina se vaan on jäänyt. Viime viikolla mies sitten sanoi tahtovansa juuri tätä tiettyä kakkua mökillä niin mikäs siinä sitten, ei muuta kuin vispilät heilumaan!

kuvia 026

Päärynä-kinuskikakku

Pohja

  • 150g kaurakeksejä
  • 50g voita
  • 50g Snickers-suklaapatukkaa

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 prk ( á 200g) päärynä-kinuskirahkaa (Valio)
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
Pohjan ainekset.
Pohjan ainekset.
Täytteiden ainekset.
Täytteiden ainekset.

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai vanhanajan perunanuijalla, kuten minä 😀 Sulata voi mikrossa ja pilko Snickers-patukka pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki tasaiseksi massaksi keskenään. Vuoraa n. 22cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele pohjamassa tiiviisti vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan täytteen teon ajaksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi. Yhdistä rahka ja sokerit keskenään. Kiehauta noin 1 rkl vettä kattilassa, puristele vedet liivatelehdistä ja sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele viimeisenä hellävaraisesti kerma rahkaseokseen. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa 4-6 tuntia, mielellään yön yli. Tarjoa kakun kanssa Aurajuustoa, viinirypäleitä sekä kinuskikastiketta. Myös tuoreet tai säilykepäärynät toimivat kera suolapähkinöiden!

Täyte itsessään on melko platun makuista eli kakku vaatii maistuakseen nuo härpäkkeet ympärilleen. Meillä oli tarjolla Aurajuustoa sekä kinuskikastiketta. Viinirypäleet unohtuivat kauppaan, mutta ne olisivat sopineet kakun kylkeen täydellisesti! Testaile eri makuyhdistelmiä ja löydä oma suosikkisi 🙂

kuvia 025

kuvia 027

Vähähiilarinen ja kasvisrikas arkiruoka: jauheliharatatouille

Jos ette ole lukeneet uusinta Kotivinkkiä (15/2014) niin suosittelen sen kipin kapin ostamaan/lainaamaan ja lukemaan! Lehti on nimittäin täynnä aivan mahtavia reseptejä, kuten tämä ratatouillen resepti, ja minä kun olin jo lopettamassa koko lehden tilauksen… ehkäpä annan sille vielä uuden mahdollisuuden ja jään odottelemaa lisää hyviä reseptejä 😉

kuvia 051

Oon jo pitkään tahtonut kokeilla munakoisoa ruuanlaitossa, mutta edellinen kokeilu vuosia sitten oli niin kammottava etten ole uskaltanut. Niin moni kyseistä raaka-ainetta on kuitenkin kehunut, että nyt päätin ottaa härkää sarvista ja voittaa pelkoni. Onneksi sen tein, koska loppu tulos oli todella hyvä! Google, tuo internetin suuri ja viisas oraakkeli, kertoo munakoisolle olevan toinen toistaan herkullisempia reseptejä, joten luulenpa ettei kohtaamiseni munakoison kanssa jäänyt tähän yhteen kertaan…

Jauheliharatatouille valmistuu vähällä vaivalla ja on varsin täyttävä vaihtoehto esimerkiksi lounaalle. Ratatouille tehdään puhtaista ja hyvistä raaka-aineista ja pitkästä aikaa sain käyttää tuoretta basilikaakin! Juustokuorrute ei ole mikään välttämätön, mutta suurena juuston ystävänä oli pakko laittaa ripaus juustoraastetta ratatouillen päälle ennen uuniin laittoa 😉

kuvia 049

Jauheliharatatouille

  • 400g jauhelihaa
  • 200g munakoisoa
  • 200g kesäkurpitsaa
  • 2 paprikaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • loraus öljyä
  • 1 tlk (500g) luomu tomaattimurskaa
  • maustamiseen suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl timjamia
  • 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • pinnalle juustoraastetta

Kuutioi kaikki kasvikset suurin piirtein saman kokoisiksi paloiksi.

kuvia 046

kuvia 047

Ruskista jauheliha, sipulit ja valkosipulit yhtä aikaa pienessä määrässä öljyä. Lisää pannulle loput kasvikset ja pehmitä niitä hetken aikaa. Lisää tomaattimurska ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Mausta hyvin suolalla, mustapippurilla, sokerilla, timjamilla sekä basilikalla.

kuvia 048

Kumoa koko komeus pannulta uunivuokaan. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta. Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Voit kypsentää ratatouillen myös liedellä kattilassa!

kuvia 050

Ratatouillen hienous on siinä, että sekaan voit laittaa melkein mitä vain: papuja, herkkusieniä, maissia, fetajuustoa, vuohenjuustoa, ehkäpä bataattiakin? Tästä satsista riittää yhdelle ja kahdellekin ihmiselle syötävää useaksi päiväksi!

Arkiruokailun helppous

Keskusteltiin yhtenä päivänä duunissa ruoanlaitosta ja siitä miten toisten on saatava joka päivä eri ruokaa ja toiset taas pystyy syömään monta päivää samaa sapuskaa. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään ja viime viikollakin söin kolme päivää samaa ruokaa,  vieläpä kaksi kertaa päivässä! Yritetään aina miehen kanssa valmistaa sunnuntaisin vähän isompi satsi ruokaa ettei tarttis joka päivä käyttää kallisarvoista aikaa hellan ääressä. Pyrin tekemään ainakin kerran viikossa jonkin riittoisan laatikkoruuan uunissa ja sen oheen vielä hiilarilisukkeen, jonka syön aina treenin jälkeen. Lounaalla en niin välitä kauheista hiilarimätöistä,  koska mua ne väsyttää aivan järjettömän paljon. Se tuli todistettua taas viime viikolla.

Surffaan paljon erilaisilla ruokasivustoilla ja Valion,  Yhteishyvän ja k-ruoka -sivustojen ohjeet olen todennut erittäin hyviksi,  toimiviksi ja monipuolisiksi. Blogeissa on aika vähän tarjolla hyviä ja helppoja perusruokia. Onhan ne varmaan joidenkin mielestä kovin tylsiä,  mut itse arvostan niitäkin perheellisenä suuresti. Raha ja aika kun eivät puussa kasva! K-ruuan sivuilta löysin alkuviikosta ohjeen helppoon tonnikala-makaronilaatikkoon ja sitä meillä sit syötiinkin useampi päivä. Alkuperäisessä ohjeessa oli tosin neljän annoksen satsiin laitettu vain yksi purkillinen tonnikalaa,  waaaaaat!? Omaani laitoin kolme purkkia ja syötiin tuota lootaa kyllä useampi kuin neljä annosta. Ihmettelenpä vaan miten purkki tonnikalaa riittää neljälle hengelle…

20140805_193226

Tonnikala-makaronigratiini

  • 300g tummaa makaronia
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 prk tonnikalaa öljyssä + 1 prk vedessä
  • 1 pss kasvissuikaleita (pakaste)
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • mausteeksi suolaa, mustapippuria ja pizzamaustetta
  • Pinnalle juustoraastetta

Keitä makaronit kypsiksi liemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit sekä tonnikalat.

Pilko sipulit ja valkosipuli pieniksi. Kuullota ne pannulla öljyssä yhdessä kasvissuikaleiden kanssa. Kaada joukkoon tomaattimurska ja mausta hyvin. Anna hautua hetki.

Kaada makaronit, tonnikalat sekä kasvisseos uunivuokaan ja sekoita hyvin. Ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoile esim raikkaan salaatin kera! Jos proteiinin riittävä saanti mietityttää niin lisää annokseesi vaikkapa raejuustoa 🙂

Leivotuttaako?

Tekisikö mieli leipoa jotain viikonlopuksi tai onko juhlat tulossa? Herkkuhammasta kolottaa ja jotain pientä olisi kiva napostella? Tässä muutamia hyväksi havaittuja ohjeita kokeiltavaksi ja maisteltavaksi!

Ehkäpä kaipaat jotain pientä suolaista naposteltavaa itsellesi ja perheellesi? Kokeile jauhelihapannaria!

kuvia-0063-800x440

Jauhelihapannarin ohjeen löydät täältä.

Mietitkö jotakin hyvää perusruokaa, jota voisi tarjota isommallekin porukalle? Miten olisi juustoinen lihamureke?

kuvia-016-800x470Lihamurekkeen ohjeen löydät täältä.

Ehkäpä kaipaat jotain suklaista, makeaa ja rouskuvaa? Miltä kuulostaisi Brookiesit?

kuvia-005-800x533Brookiesien ohjeen löydät täältä.

Juustokakuttaako? Siinä tapauksessa sinun on kokeiltava juustokakkujen kuningasta eli amerikkalaisen juustokakun ohjetta! Tee kaveriksi vielä vadelmamelbaa ja täydellinen makunautonto on valmis 🙂

IMG_20140316_110549Amerikkalaisen juustokakun ohjeen löydät täältä.

Oletko innostunut raakakakuista? Onko sinulla aikaa panostaa kakun tekoon? Maltatko odottaa seuraavaan päivään että pääset maistamaan tätä jumalaisen hyvää raakakakkua? Jos vastasit kysymyksiin kyllä niin sinun täytyy ehdottomasti tehdä blogin ehkä suosituinta kakkua, vadelmaista raakasuklaakakkua. Takaan ettet tule pettymään!

kuvia-0233-800x466Vadelmaisen raakasuklaakakun ohjeen löydät täältä. Tsekkaa myös mun ensimmäinen raakakakkukokeilu täältä!

Haluatko tehdä vaikkapa gluteenitonta leipää? Varoituksen sanana, että tämä leipä menee parempiin suihin suoraan uunista!

kuvia-0118-800x449Gluteenittoman leivän ohjeen löydät täältä. Jos sen sijaan tahdotkin leipoa sämpylöitä niin gluteenittomien sämpylöiden ohjeen löydät täältä.

Ehkäpä mielesi tekee vain jotain pientä hyvää ja terveellisempää? Mustikkainen protskusorbetti toimii pieneen makean nälkään ja välipalanakin 🙂

kuvia-0272-800x542

Mustikkasorbetin ohjeen löydät täältä. Haluaisitko kuitenkin jotain suklaisempaa? Miten olisi terveellisempi versio suklaavanukkaasta? Tämä on taatuisti tuhti, suklainen ja vie makeannälän hyvin pois!

kuvia-0055-635x800Suklaisen vanukkaan ohjeen löydät täältä.

Okei, leikki sikseen ja kunnon herkkureseptiä kehiin! Tsekkaa nämä jos oikeasti haluat leipoa jotain kunnon settiä –>

IMG_20131117_090540-800x800Banaanineliöiden ohjeen löydät täältä.

kuvia-018-800x435Suklaa-banaanikakku maapähkinäkuorrutteella, morrrrjens! Ohjeen löydät täältä.

kuvia-0114-800x445Browniekakun ohjeen löydät täältä. On muuten hyvvee!

Toivottavasti löytyi jotain hyvää ja kokeilemisen arvoista reseptiä itse kullekin. Jos ei niin, tagin ”reseptit” alta löytyy lisää 😉

Makoisaa viikonloppua muruset! Me lähdetään tänään ajelemaan mökille 🙂

Ps. Olen ajastanut huomiselle blogikirppiksen alkaen klo 10! Myynnissä treenivaatteita, käyttövaatteita ja jokunen kirja 🙂 Tsekkaapas löytyykö just sulle jotain kivaa.

 

Terveelliset omena-kardemummamuffinssit

Innostuin sunnuntai-iltana vielä vielä leipomaan kaiken ruuanlaiton ja siivouksen jälkeen. Teki mieli tehdä muffinsseja ja tällä kertaa vähän terveellisempää versiota. Ens viikonloppuna voi taas tehdä jotain vähän tuhdimpaa kamaa 😉

kuvia 001

Löysin tämä reseptin That cake chickin sivuilta. Siellä on paljon hyviä terveellisiä reseptejä, joissa käytetään luonnollisia, gluteenittomia sekä maidottomia raaka-aineita. Muistatteko tämän banaani-suklaatäytekakun ohjeen? Sekin on peräisin samaiselta sivustolta! Kannattaa selailla reseptejä That cake chicistä, siellä on vaikka mitä herkkuja! Terveellisenä versiona vieläpä 😉

IMG_20140803_210616

Näistä muffinsseista tuli todella kosteita omenasoseen ansiosta ja kookosöljyssä paistetut omenakuutiot maistuvat ihanan makeilta! Omasta mielestäni nämä muffinssit on parhaita terveellisimmistä versioista mitä olen kokeillut. Ohje on gluteeniton, maidoton ja sokeriton.

Kosteaakin kosteammat omena-kardemummamuffinssit

  • 2 dl mantelimaitoa
  • 4 kananmunaa
  • 100g agavesiirappia
  • 200g omenasosetta (otin omasta pakkasesta) esim. Bonne
  • 200g mantelijauhoja
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl kardemummaa

Omenatäyte

  • 1 vihreä omena esim. Granny Smith
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1 rkl hunajaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Vatkaa kananmunat keltaiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mantelimaito sekä agavesiirappi. Sekoita kuivat ainekset parissa erässä nestemäisiin aineksiin. Vatkaa kunnolla jottei taikinaan jää möykkyjä. Laita taikina sivuun odottamaan.

Kuivat ainekset.
Kuivat ainekset.
Nestemäiset ainekset.
Nestemäiset ainekset.

Täytettä varten sulata kookosöljy pannulla. Lisää pannulle kaardemumma, hunaja sekä pilkotut omenan palaset. Paista kunnes omenat ruskistuvat ja pehmenevät.

kuvia 009Laita muffinsivuoan koloihin paperimuotit ja täytä muotit noin puoleen väliin saakka taikinalla. Lisää jokaiseen vuokaan paistettuja omenanpaloja tasapuolisesti ja peitä omenan palaset vielä taikinalla. Voit halutessasi sekoittaa lusikan toisella päällä omenanpaloja taikinan sisään tasaisesti.

kuvia 010kuvia 011Paista muffinsseja uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Tarkista kypsyys esim. haarukalla tai hammastikulla. Herkuttele!

kuvia 002

Huom. Nämä muffinssit kestävät myös pakastamisen!

Viikonlopun helppo jälkiruoka: grillatut persikat & vaniljakerma

Grillattiin viime viikonloppuna mökillä ja mä kun olen kova kaikenlaisia ruokaohjeita selaamaan niin löysin jostakin lehdestä (Kotivinkki/Kodin Kuvalehti tms) ohjeen jälkiruokaan, joka olis kätevä valmistaa grillauksen yhteydessä. Tykkään itse todella paljon persikoista, nektariineista ja oikeastaan kaikista hedelmistä jälkiruuassa (paitsi luumukeitosta, hyi)! Mukavaa tehdä välillä jotain vähän kevyempää ja raikkaampaa jälkkäriä kuin suklaakakut sun muut. Sitä paitsi sain samalla houkuteltua muutkin kauppareissulle Halliin persikoiden hakuun ja jätskin syöntiin 😀

IMG_20140727_160850

Grillatut persikat ja nektariinit sekä vaniljakerma

  • persikoita ja nektariineja syöjien lukumäärän mukaan (jokaiselle yksi per laji on hyvä määrä)
  • 1 dl mantelilastuja

Vaniljakerma

  • 1/2 vaniljatanko (tai 2-3 tl vaniljasokeria)
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 prk (200g) ranskankermaa, creme fraichenakin tunnetaan
  • 1/2 dl sokeria

Lisää vaniljasokeri (tai puolet vaniljatangon sisuksesta) ja osa normaalisokerista kerman joukkoon ja vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon ranskankerma ja loput sokerista. Vatkaa kunnolla sekaisin.

Paahda mantelilastut kullanruskeiksi kuivalla pannulla. Halkaise persikat sekä nektariinit ja poista kivet (hermoja saatetaan koetella).

20140726_152917

Grillaa persikoita/nektariineja molemmin puolin, kunnes ne tummuvat ja mehustuvat. Tarjoile vaniljakerman sekä paahdettujen mantelilastujen kera, slurps 🙂

PicsArt_1406798431173

Tyhmästä päästä sakotetaan

IMG_20140724_180446

Huh, onpa ollut aika hikiset olosuhteet tällä viikolla töissä ja treeneissä! Eilen labran sisälämpömittari näytti vaatimattomat 29 astetta ja oli pakko nöyrtyä kasaamaan tuuletin. Tiedänpähän ainakin missä menee mun lämmön sietokyvyn raja 😀

Viime viikollahan meillä oli deload-viikko treeneistä. En tiedä johtuuko siitä vai mistä, mutta tällä viikolla mun kroppa on ollut ihan hakatun oloinen aamusta iltaan. Asiaa tuskin helpottaa yhtään että viikonloppuna hankasin niitä hemmetin toes to bareja vähän turhankin paljon ja sain olkapäät kunnon jäkkiin. Ne ei oo palautuneet tällä viikolla juuri ollenkaan vaikka kuinka olen mobbaillut, venynyt ja vanunut. Toissa päivänä olkapäät oli niin kipeät etten uskaltanut niille edes mitään tehdä. Taju olis varmasti lähtenyt jos olisin juntannut lacrossepallon noin kipeeseen lihakseen!

Tällä viikolla oon treenannut ti-to. Tänään lähdetään mökille joten treenit jää välistä. Mökillä treenaan viikonloppuna jos kroppa alkaa tästä yhtään palautua. Jos ei, niin sitten vaan levätään. Haluan olla ens viikolla täydessä iskussa ja päästä tekemään täysillä voimatreenit ja varsinkin painonnostotreenit! Tällä viikolla jäi sekä tempaus- että clean&jerk-treenit välistä ja se jos mikä harmittaa todella paljon. Vaikka olen molemmissa ihan susipaska niin ne on todella kivoja liikkeitä tehdä 🙂

Tiistaina oli hyvin olkapääpainotteinen treeni. Voimaosiossa tehtiin shoulder pressiä 3×5 ja wodissa push pressiä, chest to baria sekä bar muscle uppeja. Toiset sit taas skaalas kun ei vielä oikein noin bar muskeli upit suju 😀

5 minuutin amrap: 5-4-3-2-1

  • push press
  • chest to bar (tai normileuat)
  • 2 minuutin lepo

5 minuutin amrap: 5-4-3-2-1

  • push press
  • bar muscle up (tai chest to bar)

Treenissä tehtiin siis ensin 5 toistoa molempia, sit 4 toistoa, 3 toistoa jne.. Tarkoituksena oli että toinen setti olis vähän raskaampi eli jos ekassa teki chest to bareja niin toisessa bar MU:ta. Itse skaalasin niin, että ekassa setissä vedin leuat omalla painolla ja tokassa räpistelin chest to bareja kuminauhalla. Tykkään tehdä tällaisia lyhkäsiä ja säpäköitä settejä. Oli mahtavaa huomata miten pystyin jatkamaan koko ajan eteenpäin vaikka pumppu löi tuhatta ja sataa!

kuvia 001
Push pressejä.

kuvia 002

kuvia 003

Treenin jälkeen yritin opetella kippiä leukoihin...
Treenin jälkeen yritin opetella kippiä leukoihin…

kuvia 004kuvia 005

...mutta kuten kuvasta näykyy niin olen jäykkä kuin mikäkin kun kipatessa pitäis yrittää olla mahdollisimman rento! Ääh..
…mutta kuten kuvista näykyy niin olen jäykkä kuin mikäkin kun kipatessa pitäis yrittää olla mahdollisimman rento! Ääh..

Keskiviikkona oli open gym ja mulla ei ollut ohjelmassa muuta kuin viikon voimaosio eli 3 x 5 kyykyt, jokunen sarja hyvää huomenta-liikettä sekä mobbausta. Mun nilkkojen mobbaukset on selkeesti tuottaneet tulosta, koska kyykkäminen tuntui paremmalta kuin ikinä! Valmentajakin sanoi, että kyykkyasento on parantunut vähän ajan sisään paljon ja siltä se kyllä tuntuikin 🙂 Palauttavaksi ateriaksi kokkailin pekoniin käärittyä broiskua, riisiä ja kylkeen vihanneksia (pakaste). Mielettömän hyvä safka!

IMG_20140723_204351

Eilen oli ulko-wod joka käsitti juoksua sekä kahvakuulailua. Kivaa pientä puuhaa tuolla kohtuullisen kuumassa ja trooppisessa ilmastossa 😀

Running & kettlebells, 30 min amrap:

  • run 400m
  • kb swing x 50
  • run 400m
  • kb shoulder to overhead x 40
  • run 400m
  • goblet squat x 30
  • run 400m
  • kb snatch x 20
  • run 400m
  • one handed kb farmers 200m/200m

Mulla veti penikat niin jumiin jo heti alkuhölkällä niin mä tein noi juoksuosiot soutamalla. Sain hyviä neuvoja koutsilta soutamiseen, en ees tiennyt että voi soutaa ”väärin” 😀 Tärkeintä ei olekaan soutaa nopeasti vaan saada jokaiseen vetoon paljon voimaa. Helpotti soutamista suunnattomasti! Kroppa tuntui vähän väsyneeltä ja löysäilin ehkä liikaakin, ainakin painojen kanssa. Toisaalta, sillon kun ei ole kroppa ja pää ihan täysillä mukana niin on turha yrittää vetää sata lasissa. Välillä on ihan ok löysätäkin tahtia!

Kahvakuula tempauksia.
Kahvakuula tempauksia.

kuvia 012kuvia 013

Goblet squat.
Goblet squat.

kuvia 010

Jonselmi soutaa.
Jonselmi soutaa.

kuvia 016

Eilen tein treenin jälkeiseksi ateriaksi broiskunkoipia uunissa (maustamattomia, itse maustoin) ja seuraksi uunissa paahdettuja porkkanoita sekä edellisen päivän riisiä. Olenpas mä ollut nyt ahkera kokkauspuolella kun tyttö on mökillä. Hyviä ja helppoja ruokia, näitä täytyy tehdä jatkossakin 🙂 Herkkuja en ole viikon aikana syönyt yhtään, mut eiköhän tämäkin asia balanssoidu viikonloppuna 😀 Raparperipiirakkaa vois tehdä mökillä… ja grillata!

20140724_193257

Nyt on tosiaan kroppa sen verran juntturassa, varsinkin forkut ja olkapäät, että pieni lepo tekee ehkä terää. Pakkaan mökille mukaan treenikamoja, lacrossepallot sekä lenkkarit ihan vaan varmuuden vuoksi jos satun innostumaan treenaamaan. Juoksemaan tuskin ainakaan lähden koska noi penikat on K_I_P_E_E_T! Ehkäpä vaan lekottelen ja käyn välillä uimassa. Huollan kehoa ja mieltä hyvällä ruualla ja seuralla 🙂 Ja seuraan crossfit Gameseja! Huh, miten huikeita tyyppejä kisaamassa! Aivan järjettömiä suorituksia. Siinäpä tavoitetta itse kullekin 😉 Ootteko seuranneet Gameseja?

Aurinkoista viikonloppua! 🙂