Texmex kanakeitto

Duunasinpa eilen niin hyvän iltasapuskan ettei mitään järkeä! Tykkään paljon mexikolaistyylisestä ruuasta ja tortillat, enchiladat sun muut on mun suurinta herkkua! Hiilareita tähän keittoon ei kovin paljon tule, mutta protskua ja vihannesta siitäkin edestä 🙂 Tästä keitosta voi jokainen myös muokata just niin tulisen tai mausteisen kun itse tahtoo. Itse laitoin yhden chilin ja tulisuus jäi aika miedoksi. Mies pistikin sit niin sanotusti oman lusikkansa soppaan ja lorautti sekaan ”vähän” jotain naga morich-kastiketta… Saa nähdä puhallanko tulta tänä iltana 😀 Jos jotain tästä muuttaisin niin vaihtaisin purkkivihreätpavut vaikka pakasteversioon. Tällä kertaa niitä pakasteversioita ei ollut saatavilla..

kuvia 007

Texmex kanakeitto

  • 1 litra vettä + 2 kasvisliemikuutiota
  • n. 500g maustamattomia kanafileita/suikaleita
  • 2 punasipulia
  • 2-3 tomaattia
  • 1 chili
  • 1 avocado
  • 2-3 kynttä valkosipulia
  • 1 tlk kidneypapuja
  • 1 tlk vihreitä papuja
  • pakastemaissia
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 lime
  • creme fraichea
  • (juustoraastetta päälle)

kuvia 001Ruskista ensimmäisenä broilerit. Itse käytin suikaleita. Pilko sipulit, paprika ja tomaatit suurinpiirtein saman kokoisiksi paloiksi. Kun broiskut ovat ottaneet vähän väriä pintaan, siirrä ne sivuun odottamaan ja laita pilkotut vihannekset pannulle pehmiämään.

kuvia 002

Kasvisten paistuessa laita kattilaan litra vettä ja kasvisliemikuutiot perään. Anna kiehahtaa ja lisää tomaattimurska. Hienonna chili ja valkosipuli. Lisää pehmentyneet vihannekset kattilaan ja sekoita kunnolla. Laske lämpöä pienemmälle ja anna porista hetki kannen alla. Jos käytit kanafileitä niin pilko ne pienemmiksi ja lisää yhdessä chilin ja valkosipulien kanssa kattilaan. Heitä sekaan myös pavut sekä maissi. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja mieleisilläsi mausteilla. Pudota lämpöä ja anna hautua tovin. Itsehän laskin lämmön nollaan ja lähdin tytön kanssa ulos. Sisälle tullessa meillä oli lämmin ja pitkään hautunut ruoka odottamassa!

kuvia 006kuvia 004Lisää keiton päälle loraus limen mehua, pari ruokalusikallista smetanaa ja puolikas avocado pilkottuna. Niin hyvää!

kuvia 005Tarjoile kaverina juuri leivottuja sämpylöitä <3 Olinpa reipas!

kuvia 003

Tämän reseptin alkuperäisversion löydät Anna ja Sebastian-blogista!

Omatekoinen kasvislevite margariinin tilalle

Luin viikonloppuna uutta Yhteishyvän ruokaliitettä anoppilassa ja silmiini osui ohje itse tehtyyn kasvislevitteeseen. Mä tykkään tehdä kaikenlaisia levitteitä itse ja onhan ne aina huomattavasti paremman makuisia sekä terveellisempiä kuin kaupasta ostetut. Itse tekemällä saat valita mieleisesi makumaailman eikä levite varmasti sisällä mitään lisä- tai väriaineita.

kuvia 008

Tämä pehmeä ja täyteläinen kasvislevite sisältää pelkästään vihanneksia, mausteita sekä hyviä rasvoja oliiviöljystä. Levite on helppo tehdä ja todella hyvää esimerkiksi riisikakkujen päällä tai lisukkeena vaikkapa broiskulle! Saletisti terveellisempää kuin markettien margariinit 😉

Pehmeä kasvislevite

  • 1 punainen paprika
  • 1 munakoiso
  • 1 punasipuli
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria, oreganoa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä

Pilko paprika, munakoiso ja punasipuli suht rouheiksi paloiksi uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä sekä suola ja mustapippuri. Paahda uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

kuvia 007Anna kasvisten jäähtyä hetki ja siirrä ne tehosekoittimeen tai kippoon jos teet levitteen sauvasekoittimella. Puserra sekaan valkosipulin kynnet ja lisää myös tomaattipyree sekä oregano. Surruuta ainekset tasaiseksi massaksi, maista ja lisää mausteita jos tahdot. Säilytä jääkaapissa tai nauti heti! Säilynee jääkaapissa noin viikon.

 

Älä anna ulkonäöen pettää, tämä on todella hyvää!
Tiedetään, näyttää ihan purkilliselta sitä itseään, mutta maistuu todella hyvältä!

kuvia 011

Jos keksit tälle muita käyttötaroituksia kuin mainitsemani niin kerro ihmeessä! Myös parhaat levitereseptit saa laittaa jakoon 🙂