Uusien asioiden ostaminen kielletty

Uusien asioiden ostaminen kielletty

Olen jo jonkin aikaa tarkastellut omaa rahan käyttöäni osaamatta tehdä sille oikeastaan mitään. Olen tietoinen mitä mun pitäisi tehdä (tai jättää tekemättä), mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Olen odottanut niin sanottua inspiraatiota ja nyt se taisi sitten tulla! Olen viime aikoina puhunut paljon rahasta, säästämisestä ja sijoittamisesta innoissani. No, into ei ole laantumaan päin, päinvastoin. Ahmin innolla kaikkea aiheeseen liittyvää tekstiä niin kirjoista kuin netistäkin. Kuulun moniin säästämistä koskeviin fb-ryhmiin ja etsin koko ajan vain lisää. Olen aina ollut tosi huono kommentoimaan ja toimimaan millään tavalla twitterissä, mutta nyt olen aktivoitunut silläkin puolella. Lueskelen paljon sijoittajien twiittejä ja imen aiheesta kaiken mahdollisen itseeni. En muista koska viimeksi olisin jostain asiasta ollut näin innoissani!

Budjettia en ole vieläkään saanut laadittua, mutta olen tarkastellut kuitenkin omaa tiliäni aktiivisesti. On todella helppoa vain maksella kaikki pankkikortilla ja unohtaa saman tien. Kuun lopussa mietin, että miten on rahat taas näin vähissä, vaikka en ole ostanut juuri mitään. Tiliä tarkemmin tarkastellessa totuus on ihan toinen. Minä käyn ihan liikaa kaupassa tekemässä niitä kuuluisia pikkuostoksia. Aina sieltä lähtee mukaan jotain pelkästään mieliteon vuoksi. Tässä kuussa pelkästään minä olen ostanut meille ruokaa melkein 200 eurolla. Siihen lisäksi miehen tekemät isot ostokset perjantaisin, niin huomataan että ruokaan menee aika paljon rahaa kuukaudessa. Tämä on asia, jossa voisin varmasti säästää ihan vain suunnittelemalla ruokaostokset paremmin. Mekin käydään monesti sunnuntaina Lidlissä tekemässä ruokaostoksia, mutta aina sieltä lähdetään vain pienten ostosten kanssa, koska ei tiedä mitä viikolla haluaa syödä. Hölmösti ajateltu. Lidlistä kannattaisi ainakin iso kasa vihanneksia kantaa kotiin, koska siellä ne ovat halvempia kuin muualla.

Uusien asioiden ostaminen kielletty

Tämä kuu on ollut poikkeuksellinen kulutuksen osalta. Rahaa on mennyt kaikkeen normaalista poikkeavaan melkoinen määrä. Ainoat shoppailut, jotka olen tehnyt, ovat kohdistuneet Suomalaiseen kirjakauppaan, josta olen ostanut yhden kirjan ja kasan erilaisia askartelutarvikkeita yhteensä 62 eurolla. Kirjakaupat ovat kukkakauppojen ohella paikkoja, joissa multa lähtee mopo käsistä. Rakastan kasveja, kirjoja ja nykyään vielä askartelutarvikkeitakin. Ihan pommipaikkoja mulle. Pahintahan tässä on se, että meidän duunin alakertaan avattiin Suomalainen kirjakauppa, jossa on aina kaikkea ihanaa! Joskus pystyn kävelemään katsomatta ohi, toisinaan taas en. Apteekkiin on tässä kuussa mennyt noin 50 euroa, koska flunssa ja astma. Hammaslääkäriin meni melkein 120 euroa, Hoplop synttäreiden loppusummaan 117 euroa ja junalippuihin 139 euroa. Bussilipusta köyhdyin tänään 106,50 euroa ja pizzaan ja mäkkäriin on tässä kuussa uponnut yhteensä 42 euroa. Että onhan noissa!

Normaalikuukaudesta voitaisiin jättää pois osa apteekkikuluista, hammaslääkäri, Hoplop ja junaliput eli pyöreästi noin 500 euroa. Ilmankos tili onkin ollut tyhjänlainen! En ollut edes tajunnut kuinka paljon mulla on tässä kuussa mennyt rahaa kaikkeen ylimääräiseen. Avartava kokemus! Kävin tänään ostamassa bussilipun ja päätin, että ensi kuussa en enää osta, vaan laitan pyörän ajokuntoon. Päätin myös etten osta mitään uutta eli kaiken uuden ostaminen on kielletty. Poikkeuksena toki tytön kaverisynttärit joille pitää jokin lahja ostaa. Olen muutenkin miettinyt, että mikä järki maksaa kauheita summia esimerkiksi treenivaatteista, kun käytettynä saa uudenveroisia ja Lidlissäkin on itse asiassa nyt todella kivan näköisiä! Lidl on mun ihan suosikkikauppa, koska sieltä löytyy aina kaikkea kivaa ja edullista. Teen tytölle viikonloppuna synttärikakun ja mies kävi ostamassa Lidlistä kakkutyllat. Katsotaan saanko aikaiseksi tytön haluaman yksisarviskakun 😀 Mun ei siis ole tarkoitus myöskään alkaa nyt kauheita määriä ostelemaan vaatteita ja huonekaluja käytettynä, koska niihinkin saa halutessaan ison summan rahaa menemään. Jos jotain hankin, niin käytettynä, mutta harkiten. Tytölle ollaan etsitty pitkään jo parvisänkyä, mutta sopivaa ei ole vielä tullut eteen. Jos tulee, niin se hankitaan, mutta käytettynä sekin.

Oletteko te tarkastelleen omaa tiliänne viime aikoina? Meneekö rahaa johonkin ihan turhaan?

* Kuvat: Pixabay.

Lue myös: Miksi puskurirahastoon säästäminen kannattaa? & Saako rahalla brassailla?

Edellinen postaus: Näin mulla menee just nyt

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Viikon 3 rahapäiväkirja – ei menny niin kuin Strömsössä

viikon 3 rahapäiväkirja

Lupasin jatkaa rahapäiväkirjojen tekoa, joten tässä viikon 3 rahapäiväkirja! Starttasin tammikuun normaalia pienemmillä tuloilla (koska verottaja vei sievoisen summan) ja päätin, että nyt säästellään mistä pystytään. Jännästi ne isoimmat laskut ja kuluerät tulevat juuri silloin, kun rahaa niiden maksamiseen ei olisi. Mies on hoitanut meillä nyt aika paljon ruokaostoksia. Hän tekee meillä ruokaostokset kerran viikossa isommin ja minä hoidan täydennykset sattuneista syistä. Onnistuin myymään vähän vanhaa treenivaatetta ja kodintavaraa, joten tässä rahapäiväkirjassa oli onneksi vähän varaa joustaa. Ei tarvinnut ihan tiukilla mennä.

Tältä näyttää viikon 3 rahapäiväkirja

MAANANTAI

Ei niin kivana yllätyksenä kotona odotti opintolainan korkojen lasku, 165e. Miksi nämä tulevat aina olevinaan yllätyksenä, vaikka tiedän niiden tulevan 2 x vuodessa!

TIISTAI

Nocco x 2, 5e. Vannoin etten osta näitä enää, mutta väsymys oli niin jumalaton, että oli melkeinpä pakko. Tämän jälkeen en ole Noccoja ostanutkaan, hyvä minä 🙂

Uimahalli minä + tyttö, 5,50e. Ruokaostokset Alepasta: vihanneksia, jogurttia, leipää, banaania, fetajuustoa, 16,52e.

viikon 3 rahapäiväkirja

KESKIVIIKKO

 Ei ostoksia

TORSTAI

Ruokaostokset K-markista samalla kun hain paketin: kananmunia, marjoja, tomaattia, kissanruokaa ja mysliä, 13,05e.

PERJANTAI

Salaatti picnicistä, maksettavaa jäi lounarin ja alennuksen jälkeen 1,15 euroa

LAUANTAI

Mustista ja Mirristä kissoille ruokaa ja kissanhiekkaa, 20,93 euroa. Tytön synttärivaraus HopLopiin 50e.

viikon 3 rahapäiväkirja

SUNNUNTAI

Ei ostoksia

Ruokaan meni minulta viikolla 3 vaivaiset 35,72 euroa, laskuihin 165 euroa, lemmikkeihin 20,93 euroa ja viihteeseen 55,50 euroa. Viihteeseen laskin uimahallin sekä tytön synttärivarauksen HopLoppiin. Yhteensä rahaa kului männä viikolla 277,15 euroa, josta leijonan osa opintolainan korkojen maksuun. Tällä hetkellä kiroan taas opintolainojen maksamisen alimpaan helvettiin, mutta tiedän etten olisi muutakaan voinut silloin joskus tehdä. Tämän vuoden aikana saan suurimman osan maksettua onneksi pois alta ja kahden vuoden sisään kokonaan. Maksan tällä hetkellä vajaa 200 euroa kuussa opintolainoja pois. Mitä nopeammin saan ne pois alta, sen parempi. Jääpähän sekin raha tulevaisuudessa johonkin muuhun käyttöön, kuten matkustamiseen.

Näistä kuluista olisi toki voinut nipistää pois 5 euron Noccot sekä tytön synttärivarauksen. Hän on kuitenkin toivonut, että synttärit järjestetään tänä vuonna Hoplopissa, joten halusin varata synttärihuoneen ajoissa. Muutapa tuosta ei kauheasti pysty karsimaankaan. Sain tosiaan facebook-kirpparilla taas myytyä kamaa eteenpäin ja ”tienasin” niistä 70 euroa. Helpotti arkea kummasti! Joku teistä kommentoi edelliseen postaukseen, että mistä oikein kaivan aina myytävää tavaraa, mutta kyllä sitä vaan kummasti aina löytyy 😀 Nyt olen tosin viemässä muutaman säkillisen vaatteita kierrätykseen, koska en yksinkertaisesti jaksa alkaa niitä myymään ja haluan nurkkia tyhjemmäksi. Mulle tulee aina kova vimma tyhjennellä paikkoja, kun rahat on vähissä. Ehkä haluan vain saada ajatukset muualle tai mitä lie, mutta näin siinä vain aina käy!

Miltäs viikon 3 rahapäiväkirja näyttää?

Tässä teille vielä eilen julkaisemani my day -pätkä, joka löytyy siis myös YouTubesta. Mun muita videoita pääset tsekkailemaan tästä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Miten sokeriton ajanjakso on vaikuttanut minuun?

Viikon 1 rahapäiväkirja – kitukuukausi alkaa

viikon 1 rahapäiväkirja

Rahasta on mukava keskustella, joten viikon 1 rahapäiväkirja esille ja analysointi käyntiin. Tammikuu on jostain syystä aina todellinen kitukuukausi. Tänä vuonna ei painanut edes joulun ostelut päälle, mutta oman typeryyden vuoksi saan elellä vähemmillä varannoilla kuin normaalisti. En siis ollut tajunnut tsekata palkkalaskelmaani ollenkaan ja niinhän siinä kävi, että tulorajat pamahtivat joulukuussa yli niin että rytinä kävi. Normaalin 18% sijaan maksoin veroa palkastani 40% ja voin sanoa, että sellainen lovi kukkarossa tuntuu! Eikä huonot uutiset vielä tähän lopu. Eilen pamahti postiluukusta opintolainan korkojen lyhennykset eli niihin pitäisi jostain kaivaa 180e. Onneksi on se puskurirahasto olemassa!! Ärsyttää kajota rahastoon, mutta pakkohan se tässä tapauksessa on. Tammikuusta tulee mulle todellinen kitukuukausi. Rehellisesti sanottuna mun tilillä on tällä hetkellä 40 euroa rahaa ja sillä pitäisi pärjätä kuun loppuun asti. Toki taloudessa on myös mies, joka tienaa, mutta olisi niitä omiakin menoja maksettavana…Ei auta kuin kärvistellä ja tyhjennellä taas kaappeja kirpparille myyntiin.

Viikon 1 rahapäiväkirja

Maanantai: ei ostoksia

Tiistai: Bussikortti 20e, 2 x Nocco 5e, raha kengistä työkaverille 40e ja kummitytölle joululahjaraha (yhteisesti ostetuista lahjoista+hänelle lahjaraha) 45e.

Keskiviikko: ei ostoksia

viikon 1 rahapäiväkirja

Torstai: kaksi laskua, yhteensä 71 euroa. R-kioskilta 2 x Nocco, yht. 5e. Alepasta ruokaostokset 15,79 + K-kaupasta ruokaostokset 10,42 euroa (kaikkea ei löytynyt alepasta). Kassiin eksyi vihanneksia ja hedelmiä, protskuvanukasta, riisifrutti tytölle, mausteita, nyhtökauraa, kaurakorppua ja kalkkunaleikettä.

Perjantai: Alepasta ostokset 18,79e: marjoja, vadelmaista kaurapuuroa, normikaurahiutaleita ja Suuri käsityö -lehti.

viikon 1 rahapäiväkirja

viikon 1 rahapäiväkirja

Lauantai: ei ostoksia

Sunnuntai: Prismasta Scart -johto nintendoon 9,95e.

Koko viikon kulut yhteensä 240,95e. Ei kuulosta miltään kituviikolta… Tästä ei voi kuin parantaa!

En ole vähään aikaa käyttänyt taas budjetointia tai laskuria kulujen syynäämiseen, mutta nyt voisi taas olla sen paikka. Tiedän omat sudenloukkuni kulutuksen osalta, mutta kun niitä ei näe konkreettisesti, ne on myös helppo ohittaa. Poissa näkyvistä, poissa mielestä. Ostin siis työkaverilta kengät, vaikka en olisi oikeasti tarvinnut kenkiä. Mutta kun oli niin hienot ja uudet. Lehtitilauksia olen perunut viime aikoina vaikka kuinka paljon ja vain pari tilausta on jäljellä. Niistä en halua luopua, mutta tarkoitus ei ole myöskään alkaa ostelemaan lehtiä kotiin. Suuri käsityö -lehti houkutteli kovasti, koska olen taas niin kovin innostunut käsitöistä. Toisaalta, lehti on sellainen jota voi selata vuosikausia, mutta silti. Mies teki viikolla meidän suuremmat ruokaostokset, joten itse kävin lähinnä täydentelemässä puuttuvia asioita. Marjoja, vihanneksia ja hedelmiä meillä menee paljon viikon aikana ja niitä saa olla jatkuvasti ostamassa. Osti miten ison lastin tahansa, kaikki on menneet muutamassa päivässä. Yksi turha meno ovat Nocco -juomat mutta tunnun olevan niihin ihan koukussa…Yksi odottelee juuri jääkaapissa. Se on aina mun palkintoni iltavuorossa, kun kaikki pakolliset hommat ja paperityöt on hoidettu 😉

Onko teillä säästökausi menossa vai elelettekö ihan normaalin malliin? Miltäs viikon 1 rahapäiväkirja näyttää?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Kuinka pitää koti siistinä – 6 vinkkiä!

Viikon 46 rahapäiväkirja – herkkuja ja taulukoukkuja

*Sisältää mainoslinkkejä

viikon 46 rahapäiväkirja

Innostuin pitkästä aikaa pitämään taas rahapäiväkirjaa, joten tässäpä teille ihmeteltäväksi viikon 46 rahapäiväkirja. Viime viikolla minä kävin selkeästi enemmän kaupassa ja kannoin talouteemme ruokaa selkä vääränä. Toki mies kävi ostamassa jossain välissä lihaa ja kalaa, mutta muun hoidin minä vihanneksista ja kissanruuista lähtien. Lauantaina laitettiin oikein ranttaliksi ja tuhlattiin kunnolla, joskin suurin osa ruokaan ja herkkuihin. Duunin pikkujoulut pidettiin myös viime viikolla ja leivoin sinne kaksi glögijuustokakkua, joten leivonta-aineksiinkin meni jokunen pennonen. Niihin nyt menee muutenkin rahaa melkein joka viikko, koska leipominen on todella rentouttavaa puuhaa!

Viikon 46 rahapäiväkirja, olkaapa hyvät 🙂

MAANANTAI

Ei ostoksia.

TIISTAI

Alepasta kassillinen ruokaa ja leivontatarvikkeita 33,95e

Kissanruokaa, gluteenittomia piparkakkuja, tomaattia, luumu-kanelirahkaa, liivatelehtiä, kurkkua, porkkanaa, oivariinia….

viikon 46 rahapäiväkirja

KESKIVIIKKO

Pienet ostokset Alepasta 5,67e

Vanutyynyjä, ohuen ohut kanafilee ja alennus jauheliha

viikon 46 rahapäiväkirja

TORSTAI

K-kaupasta taulukoukkuja 2,50e.

viikon 46 rahapäiväkirja

PERJANTAI

Seutulippu firman pikkujouluista kotiin 5,50e

viikon 46 rahapäiväkirja
Tällaiset kakut valmistui pikkujouluihin.

LAUANTAI

Salin jälkeen ruokaostokset (+ vähän muutakin) Lidlistä 35,07

muratti tontturuukussa, joulutarroja, nyhtökauraa, paprikaa, kurkkua, maksalaatikkoa, brownie-donitseja, riisipiirakoita ja kaurasydämiä paistopisteeltä, kirisikkatomaatteja sekä karkkia.

Illalla herkkuja Alepasta 14,64e

Mutakakku, Aino jäätelöä, Ehrmannin protskuvanukas, Fanta ja pieni kinkkupizza.

Kinkku-ananas-aurajuustopizza lähipizzeriasta 7,90e.

Naapurilta ostin Adidaksen leuanvetotangon 25e.

viikon 46 rahapäiväkirja

viikon 46 rahapäiväkirja

viikon 46 rahapäiväkirja

viikon 46 rahapäiväkirja

viikon 46 rahapäiväkirja

SUNNUNTAI

Ruokaa Alepasta 21,90e

Mustaherukoita, mansikoita ja parsakaalia pakkasesta, luomukananmunia x 2, pinaattia, 15 kpl kananmunarasia, porkkanoita ja banaania.

Yhteensä rahaa kului viikon aikana 152,13 euroa.

Jälleen kerran huomasin, että koko viikon tuntui ettei rahaa olisi mennyt juuri ollenkaan, mutta kuinkas kävikään? Nyt täytyy ihan oikeasti ottaa taas spending tracker käyttöön, koska tili tyhjenee mystisen kovaa vauhtia joka kuukausi…Olihan tuossa taas viikon aikana asioita, joita ei olisi välttämättä tarvinnut. Lidl on paha paikka, kun siellä on aina kaikkea kivaa oheistuotetta myynnissä. Halpa, mutta petollinen 😀 Pikku hiljaa pitäisi alkaa taas säästämään ulkomaanmatkaa varten ja kiirehän tässä tulee, jos lähdetään jo toukokuussa! Ääk, nyt rahahanat kiinni ja tavaraa myyntiin ennätystahtia.

Miltäs viikon 46 rahapäiväkirja näyttää?

Muistakaahan tsekata Elloksen Black wednesday -tarjoukset! Sieltä löytyy vaikka ja mitä esim. pukinkonttiin ja omaan vaatekaappiin 😉 Tsekkaa tarjoukset tästä.

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Lue myös:

Rahapäiväkirja – Mihin mun rahat oikein menee?

Viikon 41 rahapäiväkirja – Joulu tulee!!

Velaton elämä tavoitteena

Mitä syödään kun tili on punaisella?

Let´s nuukaillaan!

 

Aina sitä on liikaa tai liian vähän

Raha. Mielenkiintoinen keskustelun aihe. Vähän niin kuin ruokavalio – jokaisella tilanne erilainen kuin vieruskaverilla. Jostain syystä mä tykkään puhua rahasta vaikkei sitä kauheasti olekaan. Just sen verran, että aina pärjää. Saa ruokaa kaupasta, maksettua laskut ja katon pään päälle. Havahdun aika ajoin tarkastelemaan omaan rahankäyttöäni ja nähtävästi jälleen on sen aika. Huomasinpa nimittäin jotain erikoista männä viikolla. Sain lomarahat eli tili oli suurempi kuin normaalisti. Niin vain ei ole tällä hetkellä sen enempää rahaa tilillä kuin normaalistikaan tässä vaiheessa kuuta. Mitä suuremmat tulot, sitä suuremmat menot. Näköjään.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Omaa rahankäyttöä on hyvä syynätä välillä vähän tarkemmin. Ainakin minä ajaudun ihan huomaamattani tuhlaamaan välillä johonkin mihinkä ei välttämättä tarvitsisi. Ihmettelin laskuja maksaessani, että mistä niitä kertyy. Kuukauden aikana niitä ei olevinaan tule ollenkaan, mutta kun se surullinen laskujen maksupäivä koittaa niin niitä onkin kauhea pino! Katselin omia tilitietojani ja huomasin jotain todella kauhistuttavaa. Tunsin oloni typeräksi ja tunnen vieläkin. Tiedättekö mitä? Mulle tulee 13 eri lehteä kotiin kannettuna. K o l m e t o i s t a. How stupid is that. Ja suurin osa on sellaisia, joita ne edes ostaisi kaupasta irtonumeroina. Olen tilannut, kun olen halvalla saanut. Tai niin ainakin olen ilmeisesti olettanut. Ei ihme, että laskuja on joka kuukausi niin paljon. Usein niistä pari kolme on lehtilaskuja. Mutta nyt se loppuu. Olen päättänyt, että muutaman lehden jätän ja kaikki muut perun.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Mitä shoppailuun tulee niin senkin osalta olen välillä melko impulsiivinen. Jos näen jotain mitä haluan niin ostan sen. Siinä mielessä olen rauhoittunut, että katselen asioita aika paljon käytettynä. Nytkin ostin kesäshortsit, bikinit ja mekon fb-kirpparilta. Hintaa näille tuli pari kymppiä kun taas uutena ne olisivat olleen ainakin kolme kertaa kalliimmat. Yhden laukun ja kesäsandaalit ostin uutena, mutta nekin 40% alesta. Ruoka on sellainen, jossa en kauheasti säästele. Toki jos saatavilla on punaisella lapulla varustettu tuote niin otan sen, mutta muuten ostan aika lailla sitä mitä haluan. Lidlissä käydään paljon ja mahdollisimman paljon keskitetään myös S-kauppaan. Me otettiin yhteinen S-etukortti melko lailla meidän suhteen alussa eli 10 vuotta sitten eikä olla yhtään kertaa ostettu sillä kortilla. Hauska olis tietää kuinka paljon ollaan kerätty kortille bonareita tässä ajassa! Ei vaan koskaan muisteta tsekata saldoa 😀 Matkoilla en myöskään halua kauheasti miettiä rahanmenoa, mutta se vaatii säästämistä. Nyt onkin säästökuuri menossa elo- ja syyskuun matkoja varten!

Processed with VSCOcam with c1 preset

Olen ennekin kysynyt teiltä rahankäytöstä, joten jos olet sellaiseen postaukseen jo vastannut niin ei ole pakko tähän mitään kommentoida. Mutta kiva olisi tietää minkälaisia rahan käyttäjiä olette? Tiedän, että ruudun toisella puolella on mestarisäästäjiäkin! Noh, olen minä tuhlailun ja typeryyden ohella jotain säästänytkin. Säästöillä maksoin meidän kaksi ulkomaanmatkaa ihan itse. Ja olen todella ylpeä siitä. Koskaan aiemmin en ole tällaista onnistunut tekemään 🙂

Processed with VSCOcam with c1 presetKuvituksena viime aikaisia ruokaostoksi, Aleksi13:sta alesta ostettu laukku ja kengät sekä yksi mun suuri heikkous eli kukat. Kävin viime torstaina ostamassa synttärisankarille kukkakimpun ja samalla mukaani mönki tuollainen puikkoanopinkieli. Mä rakastan kukkia ja viherkasveja! Tekis mieli tänäänkin käydä ostamassa itselleni joku kimppu…

Ps. Vitamokselta on nyt tilattavissa minttusuklaa Questbareja! Kauppaan pääset tuosta bannerista oikeassa sarakkeessa 🙂

Hämmentävä kauppareissu

Me käydään tosi usein lauantaisin vähän isommassa ruokakaupassa, kuten Jumbon Prismassa tai Tammiston Cittarissa. Fiksumpaa olisi välttää ihmispaljous ja tehdä viikonlopun ruokaostokset myöhään perjantai-iltana, mutta lauantaisin kaupassa on jotenkin enemmän fiilistä. Mä lähden aina kaupoille rennolla fiiliksellä ja hyvällä mielellä. Tiedän, että siellä on paljon jengiä eikä tyttökään aina käyttäydy kovin hyvin. Tiedän, että hermot saattaa palaa, mutta oon jo valmistautunut siihen. Osaan yleensä käyttäytyä melko zenmäisesti, koska olen valmistautunut vastoinkäymisiin.

Kaupusteluasu. Paita & housut: H&M.
Kaupusteluasu. Paita & housut: H&M.

Kierreltiin kaupassa ihan rauhassa ja mies jäi tytön kanssa katselemaan leluja vähän pidemmäksi aikaa. Mä menin sit jo hevi-osastolle hakemaan tarpeellisiimmat, kun törmäsin perheeseen, jossa oli kolme lasta ja molemmat aikuiset mukana. Vanhin lapsista oli ehkä 12-vuotias ja kaksi pienempää ehkä 6kk-2 vuotta. Mä en ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka huutavat ja räyhäävät ruokakaupassa, jossa on kymmeniä muitakin ihmisiä. Enkä varsinkaan niitä, jotka kiroloivat ja huutavat vittua pää punaisena. Tällä naisella oli ilmeisesti kovin huono päivä, koska hän huusi, meuhkasi ja hoki vittusaatanaperkelettä vanhimmalle lapselleen: Etkö sä nyt vittu nähnyt, että me oltiin tässä!? Minkä kurkun otit, varmaan vittu kaupan kalleimman!? Siis ihan kauheaa kuunneltavaa ja katseltavaa. Miksi lähteä tuollaisella mielellä kauppaan? Eikö käy edes mielessä, että siellä saattaa olla muitakin pieniä lapsia kuulemassa tätä huutoa ja kiroilua? Saati, että omien lastenkaan tarvitsisi kuunnella ja oppia tuollaista. Ehkä musta on tulossa vanha tai jotain, mutta mun mielestä tuollainen käytös ei kuulu julkisille paikoille vai mitä olette asiasta mieltä?

OI000488-1OI000489-1OI000490-1OI000491-1Normaalisti meillä on selvät sävelet mitä lauantai-iltana syödään, mutta nyt ei kummallakaan  tullut mitään mieleen. Ehdoteltiin molemmat vaikka mitä, mutta toista ei napannut ehdotukset ollenkaan. Mies olis halunnut lohilaatikkoa tai jotain kanaruokaa. Mä ehdotin uunilenkkiä ja pottumussia sekä lihapullia tomaattikastikkeessa. Ei kelvannut. Päädyttiin varsin perisuomalaiseen ateriaan eli makkaraperunoihin 😀 Niiden lisäksi kaupasta ostettiin tarvikkeita gluteenittomiin vohveleihin (jauhoseos ja vichy, päälle mustikoita ja vaahterasiirappia, tarvikkeita mustaherukka raakakakkuun (pähkinöitä, mustaherukoita, mantelimaitoa), tytölle lauantaipussi ja saunalimu ja ihan peruselintarvikkeita, joita käytetään joka päivä, kuten maitoa, vihanneksia ja hedelmiä. Niin ja tuoreita kukkia 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERANuo gluteenittomat vohvelit oli todella hyviä! En olis uskonut, että noin hyviä vois olla. Mun mielestä jopa parempia kuin ”normaalit” vohvelit. Meidän vohvelirauta on varmaan 10 vuotta vanha, ihme että jaksoi vielä paistella… Laitan teille reseptiä noihin vohveleihin ihan lähipäivinä! Ja mustaherukka raakakakkuun kans. Se onkin vielä parvekkeella odottelemassa loppusilausta 🙂

Mitäs tykkäätte mun lauantain shoppailuasusta? Mies oli ihan silmät pyöreenä mitä sulla on päällä? En ihan ymmärrä, mut ei kuulemma ollut mun tyyliset vaatteet. Se ei jotenkin ollenkaan päässyt tosta ruutupaidasta yli 😀 Miehet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA