Viime aikoina testattuja uutuuksia

*Sisältää mainoslinkkejä

Tykkään ostella kotiin maisteltavaksi kaikenlaisia vegaanisia uutuuksia, jos ne vain kukkaronnyöreille sillä hetkellä sopivat. Voisin viettää tuntikausia isoissa marketeissa hyllyjen väleissä kuljeskellen ja valikoimaa tutkiskellen. Useinhan se menee siihen, että kiireellä pitää kahmia ne samat vanhat tuotteet, koska mies vihaa kaupoissa kiertelyä ja harvoin tulee isompiin kauppoihin pyörällä lähdettyä. Vegaanisia uutuuksia tippuu markkinoille tiuhaa tahtia ja seuraan aktiivisesti paria facebook-ryhmää, joista näitä uutuuksia voi bongata nopeastikin. Jos vegaaniset uutuudet kiinnostaa, kannattaa ottaa instassa seurantaan vegaanituotteet! Sinne saa ihmiset laittaa bongauksiaan, jotka jaetaan koko kansan nähtäville.

Tässäpä muutamia viime aikoina testattuja uutuuksia vegaanituotteiden rintamalla! Huom, osa tuotteista on saattanut olla markkinoilla pidempäänkin, mutta ne ovat minulle uusia.

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Lidlin uusi vaniljainen soijajäätelö. Yksi sana: NAM! Soijan käytöstä keskustellaan paljon ja sen haittavaikutuksista on tehty useita tutkimuksia puolesta ja vastaan. En ole mikään soijan suurkuluttaja, mutta en myöskään totaalikieltäytyjä. Petyin pahasti Ben&Jerry´sin vegaanisiin jäätelöihin, mutta tämä Lidlin versio kolahti ja kovaa kaikessa yksinkertaisuudessaan. En normaalisti juurikaan välitä vaniljajäätelöstä: se on vain niin tylsä valinta. Laiton vähän mansikkahilloa päälle ja todellakin maistui! Täydet 5/5. Ostan toisenkin (ja varmasti kolmannenkin) kerran.

 

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Ostin Saarioisen vegepizzan viime viikolla, koska siinä oli alelappu ja koska en ole sitä koskaan aikaisemmin maistanut. Yleisesti ottaen en juuri mikropizzoja eli roiskeläppiä juuri ostele, mutta päätin testata tätäkin. Täytteissä oli lueteltu paljon hyviä asioita, kuten herkkusienet, paprika, linssit ja porkkana. Selvästi en erottanut pizzan pinnalta kuin herkkusienet ja paprikan. Raastoin pizzan pinnalle vegejuustoa ja lämmitin pizzan uunissa, jotta saisin siihen mahdollisimman rapsakan rakenteen. Olisin tuunannut pizzaa vielä avocadolla ja punasipulilla, jos niitä olisi kotona sattunut olemaan. Sanoisinko, että ihan kelpo suoritus. Makua huomattavasti enemmän kuin lihaversioissa, mutta ehkä nyt en kuitenkaan ostaisi uudelleen, ainakaan ilman alelappua. Arvosana 3/5 (tuunattuna).

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Tescon mustaherukka-juustokakkua ostin mökille herkkupäiväksi. Tämä löytyi Oriveden S-marketin hyllystä ja uskoisin, että on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa. Juustokakun pohja on tehty kekseistä, täytteessä maistuu kookos ja pinnalla on ihanan marjaisa hilloke mustaherukoista. Upposi mun makuhermoille aivan täydellisesti! Ainoa miinus tulee pohjasta, joka ei ole rapsakka niin kuin itse tehdyissä juustokakuissa, vaan turhan pehmeä minun makuuni. Pakkauksessa on kaksi annosta. Ostaisin uudestaan! Arvosana 4/5.

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Anoppi oli ostanut tätä uutta Kellogin vegaanista mysliä makuna kookos & cashew. Tästäkös riemu repesi, kun maistoin ensimmäisen kerran! Myslissä ei ole lisättyä sokeria ja se on täysin kasvipohjainen. Mielettömän hyvän makuista ja ihanan rapsakkaa. Haluan maistaa muitakin sarjan myslejä! Tämä paketti tyhjeni ennen kuin kukaan ehti kissaa sanoa. Arvosana 5/5.

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Alpron soijapohjainen suklaavanukas käveli eteeni lähi-Alepassa. Teki mieli jotain hyvää ja tämä lähti mukaani. Enpä olisi arvannut, että vegaaninen vanukas on näin hyvää, mutta niin se vain oli. Osui ja upposi. Kiva vanukasmainen koostumus, sopivan makea ja mielettömän suklainen. Voisi tosin olla isommissakin purnukoissa. Tuosta yhdestä pienestä tulee lähinnä vihaiseksi! Arvosana 4,5/5.

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Nämä herkut ostin mökille toissa viikonloppuna. Estrellan linssisipsit (superhyviä!!) ovat jo entuudestaan tuttuja ja lakujakin on tähän ikään mennessä tuhottu aika monta pussia. Mutta tuo iChocin suklaa oli täysin uusi tuttavuus. Vegaaniksi siirtymisen jälkeen nimenomaan suklaa on se, jota olen kaivannut eniten. Rakastan suklaata!! Noh, kukapa ei? Oriveden S-marketissa oli kolmea eri makua iChocia myytävänä, mutta päädyin itse ostamaan pähkinäsuklaata, joka muuten oli todella hyvä valinta. Järjettömän hyvää! Jopa mies sanoi, että eipä uskoisi vegaaniseksi. Tässäkin levykoko saisi olla isompia ja hinta pienempi. Muistaakseni tämä pieni levy maksoi noin 3 euroa eli ihanan kallista oli. Arvosana 5/5.

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Lisää pizzaa, jei! Tämä herkullisuus on tilattu Kotipizzasta ja kyseessä on siis vegaaninen härkis-burgeripizza extra-avocadolla. En ole kauheasti Kotipizzasta pizzoja tilaillut, koska se on aika paljon kalliimpi kuin peruslähiöpizzeriat, mutta tämä pizza saattoi muuttaa mieleni täysin. Jumalaisen hyvät täytteet ja tuo salaatin päälle ruilutettu kastike kruunasi koko komeuden. Satavarmasti tilaan toistekin! Ehkä elämäni paras pizza. Mielenvikaisen hyvää ja mikä parasta, sain syödä sen ihan yksin omasta rauhasta nauttien 😀 Arvosana 5/5.

Tässäpä mun viime aikoina testattuja uutuuksia ruokarintamalla. Kiinnostaisiko tällaisia nähdä lisää? Pistähän vinkkiä, jos olet törmännyt hyviin uutuuksiin mitä mun kannattaisi maistaa!

Täytyy vielä hehkuttaa yhtä mulle uutta juttua, nimittäin Matsmartia. Tilasin joku aika sitten Fiksuruualta hävikkiruokaa ja sitten joku esitteli mulle Matsmartin, jonka valikoima kolahti ja kovaa. Tänään lähti sinne jo kolmas tilaus: kikherneitä, pastaa, kookosmaitoa, Frooshin smoothieita ja muulle poppoolle mm. laatikollinen turkinpippuri-lakuja hintaan 1,99e (tarjouksessa vain tänään 4.9). Kannattaa ehdottomasti tsekata sivut täältä, jos hyvät tarjoukset ja halpa ruoka kiinnostaa hävikkiruoan vähentämisen ohella 🙂

Edellinen postaus: Viikon 34 ruokapäiväkirja – Missä motivaatio?

Testissä Valion kasvipohjaiset uutuudet!

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Valion kasvipohjaiset uutuudet – Näitä on odotettu!

Olen jo pitkän aikaa miettinyt, että milloinkahan Valio ottaa kopin ja alkaa valmistaa kasvipohjaisia tuotteita. No, sieltähän ne tulivat! Valion Oddlygood tuotteet on valmistettu suomalaisesta kaurasta, joten nämä sopivat hyvin myös vegaaneille. Monessa kaurapohjaisessa tuotteessa on se oma ”kaurainen” makunsa, mutta nähtävästi itse olen siihen jo tottunut, sillä Oddlygood-tuotteet olivat todella mun mieleen! Jotta joku ei ajattele, että kehun vain koska sain tuotteita testattavaksi, niin voin myös rehellisesti kertoa, että meidän tytölle ne eivät uponneet. Hänelle tosin ei nykyään uppoa mikään normaalista poikkeava.

Saimme kotiin maisteltavaksi Oddlygood -sarjasta jogurtteja (vanilja, mango, vadelma, mansikka ja mustikka), kaurajuomaa kaakaonmakuisena sekä maustamatonta kaurajuomaa. Näiden lisäksi kassista löytyi myös proteiinijuomia, proteiinivanukasta, valmispuuroa, kookosmaitoa sekä raejuustoa. Oddlygood -jogurtit on hauskasti nimetty gurteiksi mikä on omasta mielestäni varsin innovatiivinen uusi nimitys! Tyttö hihitteli vaikka kuinka pitkään nimelle, joten se jäänee varmasti ihmisten mieleen. Valio Oddlygood gurtit ovat 100% kasviperäisiä, jogurtin tapaan käytettäviä herkullisuuksia, joiden pääraaka-aine on suomalainen kaura. Gurtit sisältävät maitohappobakteereita sekä herneproteiinia ja ne ovat täysin maidottomia sekä myös laktoosittomia. Makeuttaminen on toteutettu tavallisella sokerilla ja rasvaa tuotteissa on vain 0,7%.

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Oddlygood -kaurajuoma ei taasen sisällä lisättyä sokeri ollenkaan ja sitä voi juoda ihan sellaisenaan, käyttää smoothieissa, leivonnassa tai ruuanlaitossa. Kaurajuomaan on lisätty B2-, B12- ja D2-vitamiinia sekä kalsiumia ja jodia. Muita lisä- tai säilöntäaineita tuotteissa ei olekaan. Meillä kaurajuomaa on käytetty smoothieihin ja mies laittaa sitä aina murojen sekaan. Hän kun syö cornflakeseja aina ennen treenejä kera mustaviinimarjojen. Älkää kysykö miksi. Suureksi suosikiksi meillä nousi kaurajuomista kaakaonmakuinen, joka on pakattu 2,5 dl pakkaukseen. Se on siis hyvin näppärä ottaa mukaan ja hörpätä missä ikinä haluaa. Myös tämä tuote on vegaaninen, maidoton ja laktoositon.

Kuten jo mainitsinkin niin kassista löytyi myös uutta Valion Profeel proteiinivanukasta ja tämä sai meillä erinomaisen vastaanoton! Tiedättekin ehkä, että varsinkin minä pidän suuresti proteiinivanukkaista, joten tämän tuotteen kimppuun sormeni (tai makunystyräni) suorastaan syyhysivät! Eikä muuten tarvinnut pettyä. Sekä suklaa-nougat että minttu-suklaa olivat molemmat todella hyviä ja tuunasin annoksia hieman myslillä ja pähkinöillä. Proteiinivanukkaissa on 10g protskua 100g kohti, hiilareita 5,3 g ja rasvaa 1,5g. Vanukkaissa ei ole lisättyä sokeria ollenkaan ja ne ovat myös laktovegetaarisia, laktoosittomia ja gluteenittomia. Suosittelen! Profeel sarjaan kuuluu myös 2,5 dl  proteiinipirtelö makuina kaakao sekä appelsiinikaakao. Lahjoin työkaverin toisella purkilla ja kovasti sai kehua tuo appelsiiniversio eikä yhtään huonompaa ollut kaakaokaan! Pirtelössä on 25g protskua per annos (tölkki) eikä lainkaan lisättyä sokeria. Juoma on myös laktoositon. Tässäkin tuote, joka uppoaa meikäläiseen kuin veitsi voihin.

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Mitäs vielä? Saatiin testattavaksi myös raejuustoa, mutta kaikki varmasti tiedätte mitä raejuusto on, joten ei siitä sen enempää. Sen sijaan uudet valmispuurot on varsin mielenkiintoinen uutuus. Puurot on pakattu tetroihin ja ne ovat valmiita syötäväksi samoin tein. Puuroissa makuina on omena sekä puolukka ja ne ovat täysin luomuja. Makeutuksena on käytetty hedelmän tai marjan omaa sokeria. Puuro sisältää luomukauraa hiutaleina sekä leseinä sekä tietysti hedelmää/marjaa. Hiilareita puurot sisältävät n. 12g/100g, proteiinia 1,5g ja rasvaa 2,7g. Puurot ovat laktoosittomia ja lisäaineettomia.

Tsekkaa lisätietoa tuotteista Valion sivuilta.

* Tuotteet saatu

Joko Valion kasvipohjaiset uutuudet on teille tuttuja? Oletteko testanneet tai törmänneet kauppojen hyllyillä?

Edellinen postaus: Kodin järjestäminen – Olohuone

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Valion kasvipohjaiset uutuudet

 

Testissä HoviRuoan Kasvispiirakka

Processed with VSCO with 4 preset

Surffattiin viime lauantaina anopin kanssa Jumbon cittarissa. Ihmeteltiin uutuuksia ja hypisteltiin kaikkea mahdollista. Suuressa ruokakaupassa käynti on mieleinen seikkailu joka kerta. Minusta on ihanaa tsekkailla uutuuksia, tutkia tuoteselosteita ja vertailla hintoja. Tartun helposti uutuustuotteisiin ja kaikkeen minkä olen esimerkiksi blogeissa nähnyt. Mainoksen uhri siis pahimmasta päästä 😀

Vegeruoka on ollut nyt kovasti pinnalla ja olen jonkin verran kärryillä senkin puolen uutuuksista sipsikaljavegaani-ryhmän ansiosta. Haluaisin testata myös vegeuutuuksia, varsinkin juustoja, mutta niiden järkyttävät hinnat ovat saaneet jättämään tuotteet toistaisekso hyllyyn. Kysynpä vaan miten vegaaneilla on varaa niihin kaikkiin! Kiskurihintoja sanon minä. Toisaalta, vegetuotteet ovat vielä niin uusia ettei kilpailijoita ja tuotetulvaa juuri ole. Toivottavasti hinnat kohtuullistuvat, kun ihmiset ostavat niitä enemmän.

Processed with VSCO with 4 preset

Cittarin vegehylly oli jo varsin kattava! Ensimmäiseksi silmiini hyppäsi HoviRuoan Kasvispiirakka, josta olen kuullut paljon kehuja. Hinta taisi olla parin euron kieppeillä, joten nappasin piirakan mukaan maisteltavaksi. Kasvispiirakka sisältää mm. tomaattia, porkkanaa, sipulia, paprikaa, purjoa sekä valkosipulia. Rasvaa 14g, hiilareita 34g ja protskua 8,4g per 100g. Yhden piirakan paino on 115 g. Kaloreita tästä kertyy ilman lisukkeita reilut 300. Tylsänä sekasyöjänä nakkasin väliin cheddarjuustoa, vihanneksia sekä ketsuppia, tuli varsin toimiva kombo! Lisää speksejä kasvispiirakasta täällä.

Processed with VSCO with 4 preset

Jos en olisi tiennyt syöväni kasvispiirakkaa niin enpä olisi lihapiirakasta erottanut. Tämä oli itse asiassa sata kertaa parempaa kuin lihapiirakka! Todella maukas sekä sopivan rasvainen. Sopii hyvin viikonlopun herkuksi. Lapsikin halusi maistaa ja söi mokoma puolet koko piirakasta. Seuraavan kerran täytyy kuulemma ostaa hänelle oma.

Äänestän HoviRuoan Kasvispiirakan jatkoon! Joko olette maistaneet?

Ruokauutuuksia!

Processed with VSCO with a6 preset

Ai että mä rakastan kaikkia ruokatapahtumia, joissa pääsen hiplailemaan tuoteuutuuksia. Kaupoissakin voisin tutkia ja ihmetellä hyllyjä vaikka tuntitolkulla, mutta mies ei kovin usein ole yhtä innoissaan kuin minä 😀 Ruokakaupoissa ovat onneksi ymmärtäneet nykyään merkitä kaikki uutuustuotteet, joten ne pistävät helposti sieltä silmään. Melkein jokaiselta isommalta kauppareissulta tarttuu jokin uutuus testiin. Pari viikkoa sitten kävin Food for media-tapahtumassa, jossa esiteltiin kevään uutuuksia ruokarintamalla. Uutuustuotteissa oli sekä suolaista että makeaa, juotavaa ja syötävää, välipalaa ja lisuketta, kastiketta ja pientä naposteltavaa. Bloggaamisen suola on ehdottomasti kaikki tällaiset tapahtumat, joissa pääsee sekä tapaamaan tuttuja että verkostoitumaan ja ihmettelemään markkinoille tulleita uusia tuotteita.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Aloitin kierroksen lasillisella André Clouetin shampanjaa ja jatkoin maistelemaan Mallasmestarin saaristolaisleipää höystettynä Champin herkkusienillä. Välipalaksi Pastellan uutta kasvistuorepastaa, josta oli tehty herkullinen salaatti. Plantin pisteellä oli maisteltavan uusia kasvipohjaisia ja maidottomia  juomia, joista toinen oli kahvin ja toinen latten makuinen (Planti oat mocha ja Planti oat latte). Molemmat todella hyviä, mutta jostain kumman syystä tykkäsin enemmän miedommasta lattesta! Plantin kasvipohjaisten juomien ohella pääsin maistamaan uusia Eriks kastikkeita, joiden takana on Ruotsin tunnetuin kokko Erik Lallerstadt. Kastikkeiden takan on ajatus tuoda gastronominen elämys ihan tavallisten kotikokkien keittiöihin. Testasin mökillä Chili bearnaise-kastikkeita lihapullien kanssa ja toimi mielettömän hyvin. Luulen, että grillaamisen nämä kastikkeet ovat napakymppi! Grillauskelejä odotellessa 😉

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Suolaisista siirrytiin makeiden asioiden pariin. Meiran pisteellä pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni juttelemaan Kinuskikissan eli Sini Visan kanssa, jota olen itsekin seuraillut todella pitkään ja leiponut hänen ohjeillaan monen monet kerrat! Meiralla on nykyään todella laaja leipomiseen käytettävien raaka-aineiden valikoima ja minultakin löytyy laatikosta useampi pussukka ja nyssykkä. Suurena leivonnan ystävänä näitä raaka-aineita täytyy olla paljon! Kinuskikissan marenkikääretortun jälkeen maisteltiin Pauligin uusia kahveja (Parisien, New york & Havanna) ja siirrytiin ravintolakoulu Perhon oppilaiden loihtimiin mielettömän kauniisiin ja herkullisiin jälkiruokiin. Maistiaiset olivat osittain lähiruokaa ja valmistettu myös osin omista ja mahdollisimman luonnonmukaisesti viljellyistä raaka-aineista.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Minä rakastan yli kaiken juustoa ja olin ihan pähkinöinä, kun pääsin maistelemaan eri vahvuisia ja ikäisiä Appenzeller ja Gruére-juustoja. Ai että! Mä en ole aina ollut tällainen juustofriikki, mutta iän karttuessa sekä viini että juustot ovat astuneet mun elämään eikä tälle hulluudelle loppua näy. Maisteltavana oli eri ikäisiä juustoja ja jopa tällä ”kokemuksella” iän pystyi arvioimaan juuston voimakkuuden perusteella. Omasta mielestäni juusto on sitä parempaa mitä voimakkaampaa! Juustoista päästiin kätevästi Grillimaisteri-grillaustuotteisiin Lidlin pisteelle, johon Hans Välimäki oli loihtinut erilaisia korealaishenkisiä pikkusyötäviä käyttäen hyödykseen kesän kuuminta grillaustrendiä jälkimarinointia. Jälkimarinoinnissa liha tai kala grillataan kypsäksi ja se maustetaan vasta kypsennyksen jälkeen. Jälkimarinoinnin ansiosta liha voidaan tarjota kylmänä eikä grillikään sotkeennu enää marinadiin. Näitä on pakko testata kesän aikana mökillä!

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Loppukierros olikin entistä mieleisempi mulle: Leaderin Suomessa valmistettuja uusia protskupatukoita & raakasuklaata, Pirkan mutakakkua ja uusia maidottomia jätsekejä (mango-passion oli mielettömän hyvää!!), Valion Polarjuustoa (koska juusto <3), Yosan uutuuksia ja R-kioskin mielettömän hyviä broiskun makkara hodareita! Enpä tiennyt, että tällaisia saa ärrältä, mutta nytpä tiedän. Tuo melkoisen mausteinen broilerimakkara sopi hodariin todella hyvin ja oli ehkä maukkain syömäni hodari ever.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Masu täynnä herkkuja ja mieli täynnä uusia ideoita suuntasin kulkuni kohti työpaikkaa. Ei tarvinnut ihan heti syömässä käydä 😀

Testissä Alpron uudet välipalat

Processed with VSCO with c1 preset

Mä saisin kulumaan ruokakaupoissa aikaa vaikka kuinka paljon. Tykkään kävellä ja ihmetellä ihan rauhassa. Tsekkailla tuoteselostuksia ja vertailla hintoja. Etsin aina uutuuksia ja ostan niitä mielelläni kokeiluun, jos tuote on yhtään minun makuni mukainen. Pitkäaikaisimmat lukijat ovat varmasti huomanneet, että uutuuksien ostelu ja maistelu on mun ja anopin yhteinen harrastus varsinkin kesäaikaan mökillä! Herkkupäiväksi ostetaan usein herkku-uutuuksia ja viikolle sitten jotain terveellisempää. Viime viikolla löysin lähikaupan hyllystä Alpron uusia välipaloja, jotka ovat hyviä vaihtoehtoja rahkalle. Ostin heti maisteltavaksi kolme uutta tuotetta! Siskon tytön pääsivätkin sopivasti mun kanssa pöydän ääreen näitä ihmettelemään eikä kukaan tainnut tyrmätä mitään näistä ensi istumalta.

Processed with VSCO with c1 preset

Maustamaton Alpro Go on

Tässä hyvä maidoton kasvipohjainen vaihtoehto rahkojen suurkuluttajille. Koostumus on paksumpi, mutta ei ihan niin paksu kuin rahkassa. Maku on suhteellisen mieto ja tykkäsin itse tästä mm. bataatti-linssikeiton pinnalla sekä välipalana mustikoiden ja pähkinöiden kera. Tämä tuote sisältää energiaa 71 kcal, hiilihydraattia 2,5g, rasvaa 3,6g ja (soija)proteiinia 6,2g per 100g.

Processed with VSCO with c1 preset

Alpro Go on passionhedelmä

Passionhedelmä on koostumukseltaan paljon jogurttimaisempi kuin yllä oleva maustamaton kaverinsa. Mieltäisin tämän enemmän nimenomaan välipalalle ja miksipäs ei vaikka smoothien sekaan. Jogurtin alta löytyi ihana kerros kirpsakkaa passionhedelmähilloa ja tästä tuli heittämällä mun suosikkituote! Kiva lisä esimerkiksi viikonloppujen aamupalalle. Tämä tuote sisältää energiaa 84 kcal, hiilihydraatteja 8,5g, rasvaa 2,9g ja proteiinia 5,2 per 100g. Sisältämänsä sokerin vuoksi en ehkä käyttäisi päivittäin.

Processed with VSCO with c1 preset

Alpro Go on mustaherukka

Mustaherukassa koostumus on myös jogurttimainen ja pohjalta löytyy aimo annos herkullista hilloketta. Tämäkin on todella hyvän makuinen, mutta näistä kahdesta maussa vie voiton passionhedelmä. Kiva lisä tämäkin vaikka viikonloppujen aamiaiselle. Ravintoarvot ovat aika lailla samat kuin passionhedelmässä.

Processed with VSCO with c1 preset

Lisää tuotteista voit lukea täältä. Ainesosaluettelo teitä kiinnostaa ainakin 😉

Oletteko jo maistaneet näitä tuotteita ja mitäpä olitte mieltä? Oletteko löytäneet kauppojen hyllyltä jotain sellaisia uutuuksia, joita kannattaisi ostaa ja maistaa?

Rakkaudesta ruokaan. Ja Hans Välimäkeen!

Olin eilen Akvamariinin järjestämässä ruokatapahtumassa nimeltä Food for media. Tapahtumassa esiteltiin kauden uutuuksia ja paikalle saapuneet saivat maistella ja testailla toinen toistaan herkullisempia ruoka-annoksia. Minä hyppäsin aamulla bussiin ja köröttelin yhdessä Maijun kanssa Etelärantaan hotelli Palaceen. Siellä treffasin vielä Katrin, jonka kanssa lähdettiin kiertelemään pöytiä ja syömään itsemme pinkeiksi (ei väriltään vaan vatsan koolta).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pääsin fanittamani Hans Välimäen kainaloon <3

Tiedätte varmaan tämän mun ruokainnostuksen ja rakkauden ruuanlaittoa ja leipomista kohtaan? Tällaiset tapahtumat ovat mun taivas! Just kun ehdin marista etten koskaan bongaa mitään uutuuksia kaupoissa niin pääsinkin tarkastelemaan niitä varsin läheltä. Tulen varmasti tapahtumasta ja tuotteista puhumaan jatkossakin, mutta tässä kuvia aamusta. Ja niitä ei ole sitten ihan vähän…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAAloitettiin kierros Parmegiano Reggianon pöydästä, jossa saimme maistella ihanan voimakkaan makuisia juustoja, parman kinkkua sekä hunajamelonia. En ole koskaan aikaisemmin tällaista yhdistelmää maistanut ja se harmittaa suunnattoman paljon. Aivan mielettömän rikas makupläjäys! Täytyy joskus tehdä kotiin näistä vaikka lauantai-illan alkupalalautanen 🙂 Seuraavaksi mentiin Lidlin pisteelle ja minähän olin suurena Lidl sekä Hans Välimäki fanina aivan täpinöissäni. Hans oli taikonut maisteltavaksi kolme eri annosta. Kaikki hilppeet ei kyllä siinä herkutellessa jääneet mieleen, mutta yhdessä oli chorizomakkaraa ja vähän italiansalaatin tyyppinen salaattiratkaisu. Kahdessa muussa oli kanaa sekä pulled beefiä. Olisipa mukavaa saada nuo Hansin taikomat reseptit myös itselleni! Kaikki annokset nimittäin olivat järjettömän maukkaita! Lidliin on myös tulossa Finlaysonin tekstiilejä myyntiin ja ainakin mun mielestä kuosi on varsin leikkisä ja hauska. Just mun tyyliä 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAApetitin pöydässä oli tarjolla mehukasta lohta ja uusia pehmeän pippurisia muurikkakasviksia (saa pakasteena). Noita kasviksia täytyy ostaa joskus itsellenikin. Sopis erittäin hyvin juurikin viikonlopun ruualle. Tai miksi ei viikollekin jos haluaa spessuhyvää 😉 Tuollaisia vartaita voisi myös tehdä joku kerta. Täytyy vaan hommata varrastikkuja!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Myllyn Paras oli taikonut herkullisia leipiä lehtitaikinasta, tuorejuustosta, juustosta ja paprikasta sekä pikkuleipiä suklaisesta taikinasta. Tällaiset sopii hyvin esim. juhliin! Helpottaa urakkaa aika paljon kun ymmärtää käyttää myös puolivalmisteita. Mä teen aika usein piirakat valmiiseen piirakkapohjaan, koska maultaan ne on mun mielestä ihan yhtä hyviä kuin itse tehdytkin. Juustoportilla käytiin hörppäämässä smoothiet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Pirkan pisteellä maistoin jotain mistä en olis ikinä uskonut tykkääväni, nimittäin tuorejuustotäytteisistä paprikoista! Niiden kanssa oli coctailtikkuun laitettu antipastoleikkelettä sekä basilikaa. Oli yhtä hyvää kuin Parmegiano Reggianon tarjoilut! Oh lord, pitääkö jos ens viikonloppuna värkätä jotain tämmösiä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Meiran pisteellä maisteltiin pähkinöitä ja siitä siirryttiin Alprolle jogurttikesteille! Noi Alpron uudet maut manteli ja kookos on mun mielestä todella hyviä ja oon niitä tässä lähiaikoina tuhonnutkin useamman purkin. Dansukkerilla saatiin maistaa vähän erikoisempaa hilloa jossa oli mansikkaa, inkivääriä, hillosokeria sekä thai-basilikaa. Tosi jännä, mutta hyvällä tavalla 🙂 Voisin tehdä samanlaista itsekin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mites se makea puoli? Viihdyin niidenkin parissa vähän turhan hyvin 😀 Saatiin maistella toukokuussa kauppoihin tulevia Ekorrens ekologiskan luomunameja ja noi lakut vihreässä pussissa oli mun suosikkeja! Pyrexillä kävin ihastelemassa lasisia leivontakulhoja, mutta muffinsia unohdin maistaa 🙁 Ajattelin jättää sen ihan viimeiseksi ja sit se vaan jäi. No ehkä ihan hyvä niin 😀 Hotelli Palace tarjoili muhkeita kakkutikkareita ja Perhon ravintolakoulun oppilaat olivat loihtineet todella hienoja jälkiruokia, joista tuo tötterö kera kukan oli jonkinlainen jogurttimousse. Voi kun saisi ohjeen jostain!

Kuten kuvista ja innostuksestani voi päätellä niin tämä tapahtuma oli kuin mulle luotu! Tietysti tuota syömispuolta olis voinut vähän rajoittaa, mut…. herkkuperse mikä herkkuperse!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Herkkuperse x 2.

 

Miltäs tällainen tapahtuma teistä vaikuttaa? Näkyykö mitään mielenkiintoista kuvissa?