Yhtä kituuttamista? – viikon 12 ruokapäiväkirja

Viime viikolla sain laskeskella pennosia ja kaupassa ei tosiaankaan tarvinnut käydä kovin monena päivänä…Onneksi tilanne helpotti loppuviikosta, kun lapsilisät tulivat tilille. Meillähän on lapsilisät laitettu tytön omalle säästötilille hänen syntymästään saakka ja heti tilipäivänä siirrän ne sinne tälläkin kertaa. Vuosien mittaan hänelle ehtii kertyä sinne mukava pesämuna esimerkiksi oman asunnon ostoon. Loppukuusta lapsilisät helpottaa kuitenkin vähän munkin elämää, koska niiden turvin pääsin käymään kaupassa ihan rauhassa. Lauantaina käytiin Cumuluksen mielettömän hyvällä brunssilla ja siitä jatkettiin vielä miehen enon syntymäpäiville. Sunnuntaina päästiin anopin ruokapatojen ääreen eli jos viikolla syötiin sitä mitä löytyi kaapeista, niin viikonloppuna saatiin vähän höllätä.

MAANANTAI

Töissä 7.30-15

5.30 kauraleipää salaatilla, kinkulla ja juustolla + teetä

9.00 pähkinöitä, teetä ja Fastin pudix

11.15 spagettia, jauhelihakastiketta ja vihanneksia

14.00 puuroa marjoilla ja pähkinöillä

16-17.20 omaa voimisteluohjelmaa ja treeneissä pelkkää lihashuoltoa, koska kevyt viikko

kävely kotiin

19.30 makaronia, jauhelihaa + jääkaapista tuorejuuston ja ruokakerman jämät (näistä kastike) + vihanneksia

TIISTAI

Töissä 7.30-15

5.30 kauraleipää päällisillä, omenaa ja teetä

9.00 omena ja teetä

11.15 edellisen päivän ruokaa + vihanneksia

14.15 puuroa marjoilla ja pähkinöillä

16-17 crossfit-treeni: bar muscle up-tekniikkaa

kävely kotiin 20 min

19.30 samaa kuin lounaalla + uunikasviksia

KESKIVIIKKO

 Töissä 7.30-15.30, ei treeniä

5.30 kauraleipää päällisillä + teetä

9.00 kuppi teetä

11.15 puuroa marjoilla ja pähkinöillä

14.00 kaksi gluteenitonta näkkäriä ja mandariini

16.30 kauraleipää päällisillä + teetä

19.30 lohta, perunamuussia ja uunisporkkanoita

 20.30-21 Lihashuoltoa kotona

TORSTAI

Töissä 7.30-14.30

5.30 kauraleipää päällisillä + teetä

9.00 kuppi teetä + muutama pähkinä

11.15 edellisen päivän ruokaa

14.00 puuroa marjoilla ja pähkinöillä

17-18.30 reipas kävelylenkki + lihashuoltoa kotona

19.00 lohta, perunamuussia ja kauraleipä päällisillä

21.00 viili ja pari pähkinää

PERJANTAI

Töissä 7.30-15

5.30 kauraleipää päällisillä + teetä

9.00 omena + teetä

11.15 kana-cesarsalaatti johon lisäsin uuinikasvisten jämät sekä avocadoa

14.15 puuroa marjoilla ja pähkinöillä

16-17.30 crosfit-treeni: open 17.5 eli 10 kierrosta: 9 thrusteria ja 35 naruhyppyä. Tämän jälkeen vielä omaa voimisteluohjelmaa. Näiden aikana osmolite 20g + bcaa 5g

Kävelykotiin + palkkari

19.00 tortillapizza, jossa jauhelihaa, ananasta, juustoa, punasipulia ja avocadoa

21.00 Fastin suklaapuddix

LAUANTAI

9.30 omeletti, jossa kolme munaa, tomaattia ja sipulia + päärynää ja teetä

12.00 brunssilla Cumulus Meilahdessa

15.00 lasi skumppaa, pala kinkku-ananaspiirakkaa pala sacherkakkua

17.00 banaani

19.15 neljä palaa pizzaa ja lasi cokista

20.15 pari palaa patapuustia

SUNNUNTAI

10.00 omeletti samoilla täytteillä kuin lauantaina, hapankaalia, vihanneksia ja teetä

13.30 anoppilassa perunoita ja makkarakastiketta, parsakaalia, fetajuustoa ja salaattia

16-17.30 treeni: omaa voimisteluohjelmaa, bar muscle up -tekniikkaa sekä leukoja myötäotteella

kävely kotiin + palkkari

18.45 tortillapizza samoilla täytteillä kuin perjantaina

jälkkäriksi pari palaa patapuustia

21.00 Risentan proteiinimuroja, pähkinöitä ja kauramaitoa

Tyhjentelin viime viikolla ihan urakalla kaappeja ja pakastinta ja kuvista päätellen sieltä on löytynyt varsin hyvin syötävää. Vaikka silloin tuntui itsestä kurjalta ja viikko oli muka yhtä kituuttamista, kun en voinut ostaa kaupasta juuri sitä mitä huvittaa, niin nyt koen sen vain hyvänä asiana. Oppiipahan taas arvostamaan rahaa ja ruokaa ihan eri tavalla. Mulla menee ruokaan melko paljon kuukaudessa rahaa ja vaikka mietinkin aina tarkkaan mitä kotiin kaupasta kannan, niin onhan se mukavaa kun ei tarvitse aina miettiä kaupassa mitä mikin maksaa. Voi vaan ottaa koriin juuri sitä mitä haluaa. Näin ei kuitenkaan tarvitse aina olla! Mun mielestä on ihan hyvä olla välillä niukempia aikoja, jotta tulee kaapit ja pakastinkin koluttua kunnolla läpi. Auttaa selkeästi myös ruokahävikin pienentämisessä. Viime viikolla ei hävikkiä tullutkaan! Tytön synttäreiltä jäi yksi pussi vaniljakreemijauhetta ja mietin kuumeisesti mitä voisin siitä valmistaa ettei pussi jäisi laatikon pohjalle vanhentumaan…ideoita?

Miltäs viime viikko näytti ruokien osalta?

Kesäkuntoon 2017

*Sisältää mainoslinkkejä

Joko siellä on kesädieetit ja kesäkuntoon projektit aloitettu? Kohta saadaan taas lukea lehdistä hyviä vinkkejä kuinka on vielä aikaa päästä bikinikuntoon helposti ja nopeasti! Miten mahtavaa hei, eikö? Ei tarvitse kuin yksi lehtiartikkeli lukea ja homma on jo puoliksi tehty. Paitsi ettei ole. Diettaaminen on ihan hanurista enkä itse lähde siihen hommaan varmasti enää ikinä. Kiristellä voin iha kevyesti pelkästään pieniä muutoksia ruokavalioon tekemällä, mutta varsinaiset dieetit ei nappaa yhtään. Itse kun tykkään kokkailla ja syödä melko vapaasti niin en pysty enkä halua mitään ruokavaliota orjallisesti noudattaa. Liian kurinalaista mulle 😀

Mä olen syönyt viime aikoina melko reippaasti hiilareita omiin tarpeisiin ja herkkujakin oon vetänyt pitkin viikkoa pienissä määrin. Viime viikolla pidin tiukkaa linjaa herkkujen osalta enkä napsinut töissä mitään tarjolla olevia keksejä tai suklaita suuhuni. Kroppa reagoi heti siihen ja tiivistyi viikon aikana ihan selkeästi. Mulla huomaa vatsan seudusta helposti kaikki tällaiset muutokset, ja kas kun solahti aiemmin inasen verran liian tiukat treenipökät ihan vaivatta tänään jalkaan! Melkoisen mukava tunne 🙂

Niken pitkähihainen täältä* // housut täältä*.
Jo parin viikon ajan olen haudutellut ajatusta pienestä hiilarikikkailusta. Oon jo pitkään syönyt myös lounaalla melkoisen pläjäyksen hiilaria ja huomannut miten se väsyttää iltapäivästä todella paljon. Ikävä tunne, mutta en ole jaksanut välittää siitä. Viime viikolla tuli mitta täyteen sen asian kanssa ja päätin, että nyt loppuu tämä nuupahtelu. Huomisesta alkaen lounaan hiilarimäärät vähenee roimasti ja kokeilen miltä olotila tämän muutoksen myötä tuntuu. Voi olla, että aamupalakin vaihtuu hetkeksi munakkaaseen, mutta aamiaisen kanssa mennään ihan fiilispohjalta!

Treeneissä meillä alkaa ensi viikolla juoksutreenit ja painonnosto. Juoksua yritän lisätä taas enemmän muutenkin ohjelmaan ja mökkeilykauden alkaessa se onkin helppoa ja nopea valinta. Kun maa on vielä mökillä märkää niin ei siinä viitsi mitään burpeita kauheasti vetää. Juoksua ja painoilla kolistelua siis tiedossa! Normaalisti stessaan kesää aika paljon, koska en pääse aina säännöllisesti treeneihin, mutta nyt odotan sitä innolla. Mulla on tuhat ja yksi ideaa mitä voin mökillä treenata! Powerblockit lähtee mökille mukaan ja tarkoituksena olis hankkia sinne myös renkaat ja väsätä leuanvetotanko sekä kyykkylava. Että ei mulla tule olemaan mitään hätää, pääasia kun saa tehdä edes jotain.

Mun kesäkunto 2017 tulee siis perustumaan pieneen hiilarikikkailuun sekä vaihteleviin treeneihin juoksua ohjelmaan lisäten. Just Go with the flow 😉 Onko teillä jotain suunnitelmia jo kesätreenejä varten?