Kuinka pysyä ”kuosissa” dieetin jälkeen?

Kuinka pysyä "kuosissa" dieetin jälkeen?

Dieetti on ohi ja paluu normaaliin arkeen tuntuu ihanalta. Ei enää listoja ruuista, ruoka-aineiden punnaamista ja omien ruokien kantamista ympäriinsä. Herkkuja saa taas syödä hyvällä omalla tunnolla eikä treenaamaankaan ole pakko lähteä, jos ei huvita. Tuttuja ajatuksia dieetin jälkeen? Ainakin itse ajattelin kuta kuinkin noin, kun päätin tammikuun alussa lopettaa yli kolme ja puoli kuukautta kestäneen dieettini. Vapaus syödä mitä tahansa tuntui ihanalta ja vapauttavalta, mutta samalla myös pelottavalta. Entä jos pullahdan entisiin mittoihin saman tien?

Kuinka pysyä "kuosissa" dieetin jälkeen?

Pelko dieetin tulosten tuhoamisesta on mun mielestä aiheeton ellei aio palata vanhoihin ruokailu- ja treeni(ttömiin)tottumuksiin. Itsekin koin taas melkoisia oivalluksia dieetin aikana omasta kehontoiminnasta, vaikka treenivuosia on jo yli 15 ja kisadieettejäkin pari alla puhumattakaan lyhyemmistä projekteista. Tiettyihin tapoihin on niin helppoa juurtua ja vaikka tietäisi, että olisi parempiakin tapoja syödä, niin silti ei saa muutosta tehtyä. Minäkin tiedän tasan tarkkaan miten mun pitää syödä, jotta mun kroppa voi hyvin. Niin vain annoin pikkuhiljaa pirulle pikkusormen ja luisuin vähitellen yhä huonompiin ja huonompiin valintoihin. Tähän tarkka dieetti auttoi hyvin. Se toimi hyvänä herätyksenä ja johdatuksena parempaan hyvinvointiin. Mulla on sukurasitteena diabetes, kilpirauhasen vajaatoiminta sekä sydänsairaudet, joten tässä iässä (huomenna 35-vee) täytyy alkaa tekemään niitä oikeita valintoja, jos mielii pysyä terveenä. Vanhempana elintapojen muuttaminen on aina vain vaikeampaa ja vaikeampaa, joten nyt on iskostettava oikeat elintavat hyvin syvälle selkärankaan.

Kuinka pysyä "kuosissa" dieetin jälkeen?

Kuinka pysyä "kuosissa" dieetin jälkeen?

En voi sanoa etteikö olisi ollut hankalia päiviä dieetin jälkeen. On vaikeaa vastustaa leivän taianomaista kutsua, mutta tiedän helposti palaavani järjettömään leivän mussutukseen, jos annan itselleni siihen luvan. En missään nimessä sano, että leipä on paha asia, mutta siinä vaiheessa kun korvataan joka toinen ateria leivällä, mennään metsään. Yritän myös nipistää hieman hiilareista aina lepopäivinä, koska mun kroppa on aika hiilariherkkä ja kerää rasvaa liiallisesta hiilarin puputtamisesta nimenomaan vyötärölle. Herkkuja olen sallinut itselleni pienesti viikolla ja isosti viikonloppuna. En halua enkä edes yritä saavuttaa herkutonta elämää! Yritän löytää hyvän balanssin tähän kaikkeen. Ruokavalio ei saa missään nimessä olla liian niukka, koska haluan jaksaa arjessa ja treenata kovaa. Tarkoituksena on pitää vatsa tyytyväisenä ja mieli kirkkaana. Nautin suuresti, että voin varioida ruokia nyt loputtomiin ja kokkailla uusia reseptejä. Mikään ei ole kiveen hakattua. Tällaisena elämä on mielettömän mukavaa ja antoisaa! Rakastan ruokaa, mutta saattaisin rakastaa sitä ihan liiankin kanssa ellen välillä rajoittaisi ja miettisi ruokavaliotani.

Onhan tämä balanssin etsiminen vähän tällaista taiteilua alkuun, mutta mestariksi tullaan vain harjoittelemalla 😉 Pääasia on, että ruoka maistuu ja treeni kulkee!

Edellinen postaus: Jestas näitä mun unia

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Viikon 3 ruokapäiväkirja – Ihan vaan vähän lipesin

viikon 3 ruokapäiväkirja

Ihanaa, on perjantai ja viikon 3 ruokapäiväkirja pärähtää ilmoille! Onko ehkä viikon paras päivä, vai häh? Jännää miten aina perjantaisin on ihan erilainen fiilis kuin muina viikon päivinä: odottava ja innostunut. Ainakin näin arkityöntekijänä. Katsotaan tilanne uudestaan jos ja kun meillekin tulee viikonloppuvuorot. Toisaalta, viikonloppuvuorot tarkoittavat arkivapaita ja nekin on ihan kivoja välillä 🙂 Saa touhuta kotona, syödä aamiaisen kiireettä, hoitaa asioita eikä lastakaan tarvitse viedä hoitoon. Joten kyllä, tekisin mielelläni myös viikonloppuvuoroja! Ehkä teitä ei kauheasti kiinnosta mun työjutut, joten mennään itse asiaan!

Viikon 3 ruokapäiväkirja

MAANANTAI

viikon 3 ruokapäiväkirjaTöissä 11.30-19.30

6.00 iso satsi puuroa heralla ja marjoilla sekä teetä kera gheen

9.00-10.30 treeni salilla

treenin aikana bcaa + malto ja treenin jälkeen palkkari

12.00 riisiä, kanaa ja vihanneksia

16.00 omena ja pähkinöitä

20.15 munakas, tomaattia ja ruusukaalia

vähän illemmalla vielä pari näkkäriä kalkkunaleikkeellä ja kurkulla

TIISTAI

viikon 3 ruokapäiväkirjaTöissä 9-17

6.00 munia, vihanneksia, hapankaalia ja teetä gheellä

11.30 kanasalaatti, jossa kanaa, avocadoa, salaattia, paprikaa, porkkanaa, ruohosipulia ja kurkkua

15.45 hera, omena ja pähkinöitä

18.30 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

21.00 näkkäriä kalkkuneleikkeellä ja kurkulla

KESKIVIIKKO

viikon 3 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-14.30

5.20 munia, vihanneksia ja teetä gheellä

11.00 spagettia, jauhelihakastiketta, fetajuustoa ja vihanneksia

14.00 hera ja pähkinöitä

15.45-17 Georgian Housessa 3 ruokalajin menu, tsekkaa ruuat tärkemmin täältä.

illalla söin vielä jonkun kevyen iltapalan, en muista mitä. Aika täysi olo oli monta tuntia raflaruuan jälkeen…

TORSTAI

viikon 3 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 munia, tomaattia, porkkanaa ja teetä gheellä

11.15 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

13.00 teen kanssa laskiaispulla

14.30 hera ja banaani

17.00 anoppilassa kaalilaatikkoa, pari ruispalaa juustolla sekä tomaatteja

20.30 näkkäriä kalkkunaleikkeellä ja marjoja

PERJANTAI

viikon 3 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-14

5.20 paistettuja munia, tomaattia ja teetä gheellä

11.15 picnicistä lohi-fetasalaatti

13.30 teetä, mandariini ja pähkinöitä

17.00 kaurapaahto kalkkunaleikkeellä ja kurkulla + teetä

20.00 banaanilettuja kookosmannalla

illalla vielä marjoja sekä näkkäriä kalkkunaleikkeellä ja vihanneksilla

LAUANTAI

viikon 3 ruokapäiväkirja8.00 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, omenaa ja teetä gheellä

12.00 subin 30 cm:n patonki

14.00 mukillinen cappucinoa ja muutama pala tummaa suklaata

17.00 smoothie, jossa banaania, avocadoa, marjoja, lehtikaalia, heraa ja kauramaitoa

20.00 pizzaa!!!!

SUNNUNTAI

viikon 3 ruokapäiväkirja9.00 kauraleipää avocadolla ja kalkkunaleikkeellä, marjoja, porkkanaa ja teetä gheellä

13.00 anoppilassa siskonmakkarakeitto

jälkkäriksi pannaria mansikkahillolla ja kermavaahdolla

16.00 teetä ja pala raakakakkua

18-19.30 Treeni Fit Tammistossa: yläkropan työntävät

20.30 mies oli tehnyt juotavan salaatin: kurkkua, lehtikaalia, salaattia, sitruunaa ja suolaa

21.15 keräilylautanen: kalapihviä, riisiä, nyhtökauraa ja lehtikaalia, kananmuna, tomaattia ja paprikaa

Tämä ruokapäiväkirja olikin vähän erilaisempi kuin hetkeen. Oli raflaruokaa, jälkkäriä, laskiaispullaa ja vähemmän treeniä. Olin taas viime viikolla niin tukossa etten uskaltanut mennä salille kuin parina päivänä. Luulen, että allergiaa se on, koska mitään muita oireita ei ole ollut. Mun sokeriton tammikuuhan karahti raflan jälkkäriin ja tuohon laskiaispullaan, mutta mitäpä pienistä. Aina voi jatkaa siitä mihin jäi. Lauantaina en sitten mitään makeaa syönytkään. Aika hyvin olen päässyt eroon lauantain herkkuhimoista! Olen myös tosi hyvin saanut pidettyä ruokahävikin pienenä ja kaikki on syöty tarkasti ennen pilaantumista. Siksi noita keräilylautasia tulee varmasti jatkossakin 😀 Avainsana on siisti jääkaappi, josta näkee ensisilmäyksellä kaiken mitä se sisältää.

Miltäs viikon 3 ruokapäiväkirja näyttää?

Edellinen postaus: Lauantaina syötiin raakakakkua

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

 

 

 

 

Lauantaina syötiin raakakakkua

raakakakkua

Tein yhteen aikaan paljon raakakakkuja muitakin raakaherkkuja. Muistan tämän raakamustikkapiirakan, joka oli mielettömän hyvää! Raakakakuissa on se hienous, etteivät ne sisällä lisättyä valkoista sokeria, gluteenia tai maitoa ollenkaan (ellei niitä tunge sekaan). Raakakakut ovat tuhteja eikä niitä todellakaan tarvitse kovin montaa palaa syödä taltuttaakseen herkkuhampaan kolotuksen. Hyvin energiapitoisiahan ne ovat ja kalliitakin tehdä joka viikonloppu. Varsinkin pähkinöihin saa upotettua sievoisen summan kuussa, jos näitä herkkuja harrastaa enemmänkin. Toisaalta, se raha saattaisi muuten mennä kaikkeen muuhun höttöön. Puolensa ja puolensa!

Sain vähän aikaa sitten Foodinilta herkkulähetyksen ja paketissa oli myös raakakakun valmistuspaketti. Olen monta kertaa syönyt eri messuilla Foodinin raakakakkuja ja jokaikinen kerta ne ovat olleet mielettömän hyviä! Tällaisessa valmistuspaketissa on se etu, että saat tarvikkeita juuri sen verran kuin yhteen kakkuun tarvitset. Näin ei jää kaappeihin pyörimään jos jonkinlaista purkkia ja purnukkaa. Toki jos harrastat raakakakkuja enemmänkin, niin kannattaa hankkia itselleen hyvät tarvikevarastot. Mulla ei ole enää kovin kummoisia varastoja raakakakkujen tekemiseen, joten tämä valmistuspaketti tuli sopivaan saumaan. Paketissa on siis kyseiseen kakkuun tarvittavat ainekset sekä hyvät yksityiskohtaiset ohjeet. Omasta takaa tarvitsin vain blenderin, leivinpaperia, kakkuvuoan sekä kärsivällisyyttä. Raakakakkujen pohjan teko on joskus aikaa vievää, mutta joka kerta se palkitsee tasaisella koostumuksellaan. Kärsivällisesi siis vain!

raakakakkua

Tässä paketissa oli mukana cashewpähkinöitä, taateleita, kookosmannaa sekä oma jauhopussukkansa pohjalle sekä täytteelle. Pussukoissa oli raakakaakaojauhetta, lucumaa, bourbonvaniljaa, tiikeripähkinäjauhoa sekä suolaa. Itse tekoon ei kauan mennyt. Noin 15 minuutissa koko kakku oli jähmettämistä vaille valmis. Jähmetin kakkua ensin tunnin pakkasessa ja nostin sen sieltä jääkaappiin. En ole aiemmin näin helppoa kakkua tehytkään! Vain pari hassua vaihetta ja se on valmis.

Vein kakun sunnuntaina anoppilaan ja maistatin sitä ihmisillä, jotka eivät ole aiemmin raakakakkua syöneet. Olin ihan varma, että ainakin yksi heistä ei pitäisi kakusta, mutta väärinpä luulin! Kaikki kehuivat kakun makua sekä anoppilassa että töissä, jonne rahtasin loput syötäväksi. Omasta mielestänikin tämä oli yksi parhaimmista raakakakuista mitä olen tehnyt.

Teettekö te usein raakakakkua? Oletteko koskaan testanneet tällaisia valmispaketteja?

raakakakkua

Edellinen postaus: Viikon 3 rahapäiväkirja – Ei mennyt niin kuin Strömsössä

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Miten sokeriton ajanjakso on vaikuttanut minuun?

miten sokeriton ajanjakso on vaikuttanut minuun

Kaikki tai ei mitään, vai vähän kuitenkin?

Kuten teistä jo suurin osa tietääkin, aloitin tammikuun alussa sokerittoman jakson. Olen näitä ottanut aina silloin tällöin. Tarkoituksena oli tällä kertaa päästä eroon sokerinhimosta, joka vaivasi minua viikottain. Pahimmat himot alkoivat viikonlopun koittaessa ja vaikka kuinka vannoin etten syö karkkia, niin löysin itseni aina makoilemasta kera ison namipussin. Tiesin, että kyseessä on vain mieliteko, ei kehon tarve, mutta niin sitä vain ihminen on heikko mielitekojen alla. Mulla vaikutti varmasti myös käynnissä ollut dieetti, jolloin söin viikolla hyvin tarkasti, mutta hölläsin viikonlopuksi. Ehkä tämänkin takia viikonloppuna oli todellinen ”sokka auki” -fiilis, joskin sokerin kanssa.

Kun tein päätöksen olla syömättä sokeria, tiesin että pystyn siihen paremmin kuin vain vähentämällä sen käyttöä. Mulle toimii aina parhaiten kaikki tai ei mitään -ajattelutapa. Tiesin myös sen, että elämässä tulee eteen tilanteita, jolloin sitä myös söisin, mutta se ei tulisi kaatamaan mun projektia. Viime viikolla kävin esimerkiksi Georgian Housessa syömässä ja menuun kuului myös jälkiruoka. Seuraavana päivänä söin myös töissä laskiaispullan ihan vain koska niitä oli tarjolla (ja olin tosi väsynyt). Tiesin ettei homma kaadu noihin, vaan jatkaisin vanhaan malliin. Viikonloppuna en sitten syönytkään mitään sokerinamuja tai mitään muutakaan. Mun ajatuksena on ihan oikeasti lopettaa sokerin syöminen pidemmäksi aikaa. En voi sanoa, että loppuelämäksi, koska kuka tietää mitä elämä tuo eteen, mutta yritys on ainakin.

miten sokeriton ajanjakso on vaikuttanut minuun

miten sokeriton ajanjakso on vaikuttanut minuun

Miten sokeriton ajanjakso on vaikuttanut minuun?

Sokerin käytön huonot puolet huomaa vasta kun sen lopettaa kokonaan. Enää himot ei vaivaa viikonloppuisin, vaan syön ihan normaalia ruokaa. Toki olen tehnyt niitä vähän terveellisempiä herkkuja, mutta niitäkään ei oikeastaan olisi mikään pakko tehdä. Mun ei tee yhtään pahaa, vaikka muu perhe söisi jäätelöä tai karkkia vieressä. Ei hetkauta pätkääkään. Ennen olisin ollut käsi ojossa kahmimassa niitä itselleni. Ehkä tärkein asia minkä olen huomannut, on unenlaatu. Aikaisemmin nukuin viikonloppuisin pitkiä unia, mutta heräsin kuitenkin väsyneenä. Viime viikonloppuna heräsin molempina aamuina virkeänä jo seitsemän aikaan! Eikä ole enää sunnuntaisin silmät ja vatsa turvoksissa ja suussa paha maku. Mun mielestä varsin hyviä syitä olla syömättä sokeria!

En silti aio olla absoluuttinen tämän asian kanssa. Jos on juhlat, jossa tarjolla kakkua ja muita herkkuja, aion todellakin nauttia niistä. Jos ollaan ravintolassa ja tekee mieli jälkiruokaa, niin todellakin aion ottaa sitä! Absoluuttisella ehdottomuudella saadaan harvoin onnistumisia aikaiseksi. Aina pitää olla vähän varaa joustaa. Elämästä nauttiminen on kuitenkin se tärkein asia, ei henkilökohtaisten kieltolistojen tekeminen. Aion jatkossakin nauttia viikonloppuisinTällä tiellä kuitenkin jatketaan, koska olotila ja unenlaatu sen verran hyvää tällä hetkellä!

Mites te muut sokerittomat, oletteko huomanneet samat positiiviset vaikutukset?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Miten tähän on tultu?

Viikon 2 ruokapäiväkirja – dieetin loppumetrit

viikon 2 ruokapäiväkirja

Eilen oli hieman kiirus päivä, joten viikon 2 ruokapäiväkirja pärähtää blogiin vasta nyt. Töiden jälkeen koomasin sohvalla reilu pari tuntia, joten mun kirjoitusaika meni siinä. Joskus koomailukin tosin on hyvä ratkaisu. Varsinkin hektisen työviikon jälkeen. Loppuilta menikin kotona järjestellessä ja varastoakin kävin vähän siivoilemassa. Viime viikko meni ruokailuiden osalta ihan ookoosti. Dieetti alkoi painaa päälle ja mietin kovasti sen lopettamista. Pysyttelin silti sitkeästi omassa ruokavaliossani, joskin sovelsin sitä vähän siellä ja täällä.

Mennäänpä sitten tsekkaamaan miltä viikon 2 ruokapäiväkirja näyttää!

MAANANTAI

viikon 2 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, hapankaalia ja tomaattia sekä teetä gheellä

11.00 itse tehty kanasalaatti

15.00 hera ja pähkinöitä

salilla aerobinen ja lihashuolto

treenin jälkeen protskudrinkki

19.30 iso satsi puuroa heralla ja marjoilla

TIISTAI

viikon 2 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, hapankaalia, tomaattia, paprikaa ja teetä gheellä

11.00 puuroa ja marjoja

14.45 banaani ja protskuvanukas

16-17.30 treeni salilla

treenin aikana malto + bcaa ja treenin jälkeen palkkari

19.00 perinamuussia, seitä ja vihanneksia

21.00 kaurakorppuja oivariinilla ja kalkkunaleikkeellä

KESKIVIIKKO

viikon 2 ruokapäiväkirja

Töissä 11.30-19.30

7.00 paistettuja munia, paprikaa, porkkanaa, kurkkua ja teetä gheellä

12.00 Picnicin kana-fetasalaatti

16.00 pähkinöitä ja hera

17.00 Nocco-juoma

19.30 puuro heralla ja marjoilla

TORSTAI

viikon 2 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia ja vihanneksia sekä teetä gheellä

11.00 iso satsi puuroa ja marjoja

14.30 protskuvanukas ja banaani

16-17.30 treeni salilla

treenin aikana malto + bcaa ja treenin jälkeen palkkari

19.00 lohkopottuja, jauhelijaa, pinaattia ja paprikaa

21.00 kaurapaahtosämpylä kalkkunaleikkeellä ja paprikalla

PERJANTAI

viikon 2 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-14.30

5.20 paistettuja munia, tomaattia ja teetä gheellä

11.00 iso satsi puuroa ja marjoja

14.00 banaani (hera unohtui kotiin…)

15-16 treeni crossfit Vantaalla: leukoja, vauhditonta pituushyppyä, burpeita, käsilläseisontapunnerruksia

17.15 kotona palkkari ja tytöltä jäänyt riisipiirakan jämä

19.00 jääkaapin jämistä jauhelihaa, perunamuussia ja vähän seitä, vihanneksia ja kaurapaahtosämpylän puolikas kalkkunaleikkeellä ja paprikalla

21.15 kaurakorppua oivariinilla ja vihanneksilla

LAUANTAI

viikon 2 ruokapäiväkirja

10.00 kaureleipää juustolla ja kananmunalla, omenaa ja marjoja, teetä gheellä

14.00 Fonda del Solissa lohta ja valkosipuliperunoita sienikastikkeessa

16.45 banaani

19.00 mäkkärista elmaco deluxe ateria + päärynäpirtelö + tuplajuustohampurilainen

SUNNUNTAI

viikon 2 ruokapäiväkirja

10.30 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, marjoja, porkkanaa ja teetä gheellä

14.00 anoppilassa perunamuussia, lihapullia kastikkeessa ja vihanneksia

16.00 teen kanssa pala suklaapäällysteistä keksitaikinaneliötä

17-18.30 treeni salilla: työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + eaa ja treenin jälkeen palkkari

19.45 riisiä, kanaa ja vihanneksia

21.30 pari kaurakorppua kalkkunaleikkeellä ja vihanneksilla

Aika perusmeininkiä jälleen kerran. Pitkästä aikaa tein seitä ja perunamuussia ruuaksi. Tyttö tykkää meillä kalasta todella paljon ja sitä pitäisi ostaa useammin. Ihan vaikka halvempaa seitä, jos rahat on tiukalla. Keskiviikkona kävin lounareilla hakemassa salaatin Picnicistä ja lauantaina käytiin tytön kanssa valokuvauksen jälkeen Jumbossa syömässä. Tämänkin kustansin lounareilla, joita mulla on vielä iso pino käytettävänä ennen kuin menevät vanhaksi. Lauantaina söin aika harvakseltaan, mutta isosti joka aterialla, koska oltiin menossa ihan koko päivä. Ensin valokuvaus, siitä Jumboon syömään ja ostamaan luistimet ja sieltä kodin kautta luistelemaan useaksi tunniksi. Siinäpä se päivä sitten vierähtikin! Vihanneksia haluaisin oppia käyttämään monipuolisemmin, mutta aina ostoskoriin eksyvät samat vanhat kurkut, paprikat ja tomaatit. Laitetaanpa tämä asia työn alle!

Miltäs viikon 2 ruokapäiväkirja näyttää?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Georgian House – Ruokakerho kokoontuu

Kana-pekonimättösalaatti

*Sisältää mainoslinkkejä

kana-pekonimättösalaatti

Salaatista tulee helposti mieleen kevyt, värikäs laihdutusruoka. Siinä ei juurikaan ole hiilareita ja naiset tykkäävät syödä sitä lounaaksi, koska laihari. Itsekin ajattelin näin aika pitkään. Mielestäni salaatti ei ollut ”kunnon ruokaa”, joka pitää nälän hyvin ja pitkään poissa. Kovin vähänpä tiesin. Dieetin myötä pääsin taas kunnolla sisälle salaattien maailmaan ja huomasin, että kyllähän niistä on hyvinkin nälän pitäjäksi! Sekaan vain laadukasta proteiinia ja hyviä rasvoja, niin energiatasotkin pysyvät korkealla pitkään. Jostain syystä hiilihydraattipitoinen ruoka tekee minulle kovan väsymyksen, mutta vihannesten ja proteiinin avulla mun kone pysyy käynnissä pitkään ja tasaisesti.

Pari viikkoa sitten perjantai-iltana minun teki aivan kauheasti mieli jotain ”perjantairuokaa”, mutta silti kevyempää kuin pizzat, hampurilaiset ynnä muut perusmätöt. Hetken aikaa pähkäiltyäni marssin kauppaan ostamaan mättösalaatin ainekset. Jestas miten hyvän kombon saakaan aikaiseksi kanasta, pekonista ja vihanneksista! Salaatti on tuhti, mutta silti kevyt, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Se täyttää vatsan erittäin hyvin, on makoisa ja menee hyvin perjantairuuasta. Kunnon mättösalaatti siis! Pekonilla ei koskaan voi mennä metsään, tässä sen taas todistin 😀 Ainesten osalta vain taivas ja mielikuvitus on rajana, mutta tässä minun versioni.

kana-pekonimättösalaatti

Kana-pekonimättösalaatti

  • broilerin reisipaloja (tai valmiiksi grillattua kanaa kaupasta)
  • 3-4 siivua pekonia
  • paljon salaattia, kurkkua, paprikaa, tomaattia
  • 1 pieni punasipuli
  • puolikas avocado
  • fetajuustoa
  • ruohosipulia + yrttejä halutessasi

Jos käytät broilerin reisipaloja, paista ne ensin pakkauksen ohjeen mukaan uunissa. Jos käytät valmiiksi grillattua kanaa, revi vain sopivia suupaloja kulhoon. Paista pekonit pannulla kivan rapsakoiksi. Valmista salaattipohja repimällä salaatinlehdet ja pilkkomalla vihannekset ja sipuli. Laita kanat ja pekoni vihannesten joukkoon ja sekoita kunnolla. Lusikoi sekaan avocadoa ja murustele vielä fetajuustoa. Hienonna ruohosipuli + yrtit joukkoon ja sekoita kunnolla.

Herkuttele! Täydellistä perjantairuokaa minun mielestäni 😉

Ps. Tsekatkaahan Fitnesstukun lisäravinnepaketit vahvaan vuoteen! Siellä on hyviä tarjouksia 😉 Paketteihin tästä.

Tikkurilan Grande Parillasta saatte nyt 3 ruokalajin pihvimenun 2-6:lle hengelle alkaen 36e! On muuten tuttu paikka minulle 😉 Tarjoukseen tästä.

Grillsonin paljon kehuttu kolmen ruokalajin menu kahdelle nyt 38e! Tsekkaa tarjous tästä.

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Nyt on varaa mistä valita

kana-pekonimättösalaatti

Viikon 1 ruokapäiväkirja – ensimmäinen sokeriton viikonloppu

viikon 1 ruokapäiväkirja

Huh, tänään on onneksi taas perjantai ja samalla myös esitellä teille viikon 1 ruokapäiväkirja! Kuinkas teidän viikko on sujunut? Mun mielestä tämä viikko on ollut jotenkin todella pitkä verrattuna viime viikkoon. Viime viikolla oli toki työpäiviäkin yksi vähemmän, mutta silti. Ihan rikki poikki koko muija! Viime viikolla ruokailut sujuivat kuta kuinkin vanhaan malliin, joskin päätin aloittaa sokerittoman tammikuun. Se taas tarkoitti sitä ettei viikonloppuna vedetty donitsia, jäätelöä ja karkkia kaksin käsin, vaan turvauduttiin astetta terveellisempiin herkullisuuksiin. Dieetti on edelleen päällä, vaikka ei tämä siltä kyllä tunnu. Nälkä ei ole ja energiaa riittää. Treenata ei ole tarvinnut normaalia enempää saati alkaa mitään aamuaerobisia vääntämään. Eipä sillä, en niitä alkaisi muutenkaan tekemään! Homma rullaa mainiosti omalla painollaan eteenpäin ja tämä ruokavalio tuntuu mulle sopivalta. Mutta eipä siitä sen enempää, laitetaan ilmoille viikon 1 ruokapäiväkirja!

MAANANTAI

viikon 1 ruokapäiväkirja

Vapaapäivä!

11.00 paistettuja munia, vihanneksia, hapankaalia ja ruohosipulia

14.30 puuroa, marjoja ja kanelia

16-18 treeni salilla: vetävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.30 makaronia, kanaa, vihanneksia ja fetajuustoa

21.15 hapankorppua kalkkunleikkeellä ja muutama lindströmin lihapulla

TIISTAI

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 munia, vihanneksia ja teetä mct-öljyllä

11.15 kana-fetasalaatti

14.45 ehrmannin protskuvanukas ja pähkinöitä

16-18 Fit Tammistossa aerobinen ja lihashuolto

19.30 iso annos puuroa ja marjoja

KESKIVIIKKO

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, vihanneksia, hapankaalia ja teetä gheellä

11.15 puuroa ja marjoja iso satsi

14.30 banaani ja hera

16-17.45 treeni salilla: työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.15 bataattia, kanaa, fetajuustoa, ruohosipulia ja jälkkäriksi mustaviinimarjoja

21.15 hapankorppuja kalkkunaleikkeellä

TORSTAI

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, porkkanaa ja teetä gheellä

11.00 iso satsia puuroa

14.45 hera, mandariini ja vähän rusinoita

16-17.45 treeni salilla: vetävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.15 lohkoperunoita, anopin tekemää kanakastiketta, vihanneksia ja fetajuustoa

21.30 hapankorppuja oivariinilla ja kalkkunaleikkeellä

PERJANTAI

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 10-18

7.00 paistettuja munia, tomaattia ja teetä gheellä

12.00 kanasalaattia fetajuustolla ja avocadolla

16.15 protskuvanukas ja pähkinöitä

20.30 iso satsi puuroa heralla ja marjoilla

LAUANTAI

viikon 1 ruokapäiväkirja

9.30 kauraleipää kalkkunaleikkeellä ja avocadolla, kiivi, mustaherukoita ja teetä gheellä

13.00 smoothie, jossa banaania, avocadoa, heraa, marjoja sekä kauramaitoa

55 minsan jooga + vatsatreeniä Fit Tammistossa

16.30 Lidlin kaurasydän kalkkunaleikkeellä, juustolla ja kurkulla, protskuvanukas ja latte machiato omalla kahvikoneella

19.30 neljä tortillaa, joissa creme fraichea, kanaa, vihanneksia, sipulia, salsaa, juustokastiketta ja juustoraastetta

pahimpaan herkun nälkään pala suklaapäällysteistä keksitaikinajutskaa

SUNNUNTAI

viikon 1 ruokapäiväkirja

10.00 Lidlin kauraleipää juustolla ja paistetulla kananmunalla, marjoja, porkkanaa ja teetä gheellä

14.00 anoppilassa kaalilaatikkoa, puolukkahilloa ja vihanneksia, yksi leipä vielä ruuan kylkeen

16.00 teen kanssa pala suklaapäällysteistä keksipohjajutskaa

18-20 treeni salilla: työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

21.00 Lidlin kauraleipää, joissa toisessa päällä vihanneksia ja viipaloitua broiskua ja toisessa ulko- tai sisäfilettä (en muista kumpaako tuo oli, kun mies noita lihoja meille hommailee) sekä hummusta

No niin, semmoinen viikko oli se. Jännästi ei tehnyt yhtään mieli mitään herkkuja koko viikonloppuna. Siis niitä normaaleja, joita olen ”tottunut” syömään viikonloppuisin. Huomaa, että tämäkin asia on enemmän opittu tapa kuin varsinainen tarve. Mitähän sitä leipoisi/tekisi huomiseksi….?

Miltäs näyttää viikon 1 ruokapäiväkirja?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt olvat mun viime viikonlopun innovatiivinen luomus, koska pidin silloin ensimmäisen sokerittoman viikonlopun. En siis ostanut perinteisiä jäätelöitä ja karamelleja kaupasta, vaan päätin tehdä jotain herkkua, jossa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Mun linjaus on se, että hedelmäsokeria saa olla ja olen kyllä syönyt tummaa suklaatakin (vaikka siinä sokeria onkin), mutta kaakaopitoisuuden täytyy olla yli 80%. Tällä viikolla en ole syönyt palaakaan edes tummaa suklaata, mutta näihin keksitaikinaneliöihin käytin sitä.

Päätin, että teen jotain sellaista herkullista syötävää johon ainekset löytyvät omasta kaapista (koska on menossa myös kitukuukausi 😀). Tsekkailin netistä vähän samantapaisia ohjeita ja päädyin taas soveltamaan hieman omanlaiseni. Näiden keksineliöiden valmistaminen on mahdottoman helppoa ja työvaiheita vähän. Miehen mielestä keksiosa on hieman liian kuiva, mutta omasta mielestäni se on taas juuri sopiva. Resepti on viljaton, vähäsokerinen (suklaa ja makeutus), maidoton (jos käytät maidotonta suklaata) sekä vegaanikin, jos käytät vegaanisuklaata.

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

Pohja

  • 3 dl mantelijauhoja
  • 5 rkl kookosjauhoja suolaa
  • 1 dl vaahterasiirappia/agavesiirappia/hunajaa
  • vaniljajauhetta ripaus
  • 6 rkl maapähkinävoita
  • n. 2,5 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 2 dl pilkottua tummaa suklaata

Päällinen

  • 2,5 dl tummaa suklaata
  • 2 rkl maapähkinävoita (tai muuta pähkinävoita)
  • 1/2 rkl kookosöljyä

Sekoita mantelijauhot, kookosjauhot ja suola keskenään. Nosta sivuun odottamaan.

Sekoita vaahterasiirappi, vaniljajauhe, maapähkinävoi sekä sulatettu kookosöljy keskenään keskikokoisessa kulhossa. Kaada kuivat aineet nestemäisiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää pilkottu tumma suklaa ja pyöräytä vielä muutaman kerran niin että suklaat leviävät tasaisesti taikinaan.

Vuoraa pieni lasikulho (meillä noin 10 x 15 cm) leivinpaperilla ja taputtele keksitaikina vuoan pohjalle tasaisesti. Nosta vuoka hetkeksi pakastimeen.

Tee seuraavaksi suklaapäällinen sulattamalla tummasuklaa yhdessä maapähkinävoin ja kookosöljyn kanssa joko mikrossa tai vesihauteessa.

Kaada suklaatäyte keksipohjan päälle tasaisesti. Nosta herkku jääkaappiin odottelemaan pariksi tunniksi. Leikkaa sitten neliöiksi ja herkuttele esimerkiksi cappucinon kera 😉

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt on nyt testattu, mitäs seuraavaksi?

suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Viikon 1 rahapäiväkirja – kitukuukausi alkaa!

Viikon 52 ruokapäiväkirja – viimeiset joulun rippeet

viikon 52 ruokapäiväkirja

Viikon 52 ruokapäiväkirja sisältää vielä joulun rippeet, koska joulupäivä ja tapsanpäivä sattui kivasti alkuviikolle. En pistä yhtään vastaan, koska sehän tiesi minullekin paria ylimääräistä vapaapäivää! Seuraavat ylimääräiset vapaat onkin vasta pääsiäisen tienoilla ja seuraava loma vasta huhtikuun lopussa. Tässä on koko pitkä ja synkkä talvi painettavana. Tällä viikolla olen taas jaksanut panostaa enemmän ruokavalioon, mutta viime viikolla motivaatio oli aika vähissä. Joulu jää joka vuosi päälle ja niin se teki tälläkin kertaa. Kun herkuttelee ja syö normaalia vapaammin useamman päivän, ei terveellisempi ruokavalio paljon kiinnostele. Vähän sama kun on poissa treeneistä viikon pari niin ei kiinnosta yhtään lähteä salille. No mutta mennäänpä pääteeman pariin eli viikon 52 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät 🙂

MAANANTAI

viikon 52 ruokapäiväkirjaJoulupäivä

10.00 kauraleipää salaatilla, juustolla, kalkkunaleikkeellä ja paprikalla, smoothie: banaania, avocadoa, heraa, marjoja ja kauramaitoa. Teetä.

13.30 jouluruokia: laatikoita, kaloja, kinkkua, perunaa, smetanasilliä, sienisalaattia ja skagen röraa saaristolaisleivällä

jälkiruuaksi karpalokiisseliä kermavaahdolla

17.00 teen kanssa nutellakuusesta jokunen palanen

illan aikana muutama suklaa

20.00 saaristolaisleipää ja skagen röraa

TIISTAI

viikon 52 ruokapäiväkirjaTapaninpäivä

10.00 kauraleipää salaatilla, juustolla ja paistetulla kananmunalla, protskuvanukas pähkinöillä ja teetä

13.30 skagen röraa ja saaristolaisleipää, teetä

16.00 seitä, perunaa ja vihanneksia

19.00 vihreä smoothiebowl: lehtikaalia, avocadoa, päärynää, heraa, kauramaitoa, viherjauhetta ja päälle päärynää, pähkinöitä, kookoslastuja sekä chiasiemeniä

21.30 saaristolaisleipää ja skagen röraa (pakko syödä ettei joudu heittämään pois :D)

KESKIVIIKKO

viikon 52 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.10 lasillinen Fermixiä

5.20 paistettuja munia, kurkkua, salaattia, tomaattia ja teetä gheellä

11.15 rosollia ja kanaa

16.15 kotona protskuvanukas, pähkinöitä ja teetä

20.00 iso satsi puuroa (kuivapaino 100g), heraa ja marjoja

TORSTAI

viikon 52 ruokapäiväkirjaTöissä 11.30-19.30

8.45 munia, hapankaalia, paprikaa, tomaattia, kurkkua ja teetä gheellä

12.30 pannulla paistettuja kasviksia (paprikaa, sipulia, lehtikaalia), kanaa ja pähkinöitä

16.00 protskuvanukas ja pähkinöitä

20.00 mysliä, mustikoita, mustikkakeittoa ja kalkkunaleikkeeseen käärittyjä kurkkuja

PERJANTAI

viikon 52 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, paprikaa, kurkkua ja teetä gheellä

11.30 puuroa ja marjoja

16.15 kotona hera ja pähkinöitä

19.30 kana-pekonisalaattia

jälkkäriksi maistoin Lohilon banana split -jadea, oli niin hyvää että meni koko purkki…

LAUANTAI

viikon 52 ruokapäiväkirja10.00 kauraleipää kalkkunaleikkeellä ja avocadolla, pala saaristolaisleipää, mustaviinimarjoja ja teetä

13.30 pieniä riisipiirakoita kalkkunaleikkeellä

16.00 kupillinen cappucinoa, pari dallaspullaa ja viimeinen pala itse tehdystä rocky roadista

17.17 banaani ennen saunaa

19.15 ranskalaisia, nakkeja, chorizomakkaraa ja lihapullia

illan aikana huono leffa, muutamat joululta jääneet suklaanamit ja Ben&Jerry´sin jämät (puoli purkkia)

SUNNUNTAI

viikon 52 ruokapäiväkirja10.15 kauraleipää kalkkunaleikkeellä ja avocadolla, protskuvanukas marjoilla ja teetä

13.45 anoppilassa perunaa, lihakastiketta, parsakaalia, salaattia ja fetajuustoa

jälkiruuaksi marjarahkaa

16.30 teen kanssa pala suklaakääretorttua

18.30 smoothie, jossa banaania, marjoja, avocadoa, kauramaitoa ja heraa

21.00 iso kana-pekonisalaattia, jossa myös avocadoa ja fetajuustoa

Tämä oli vähän tällainen löysin rantein -viikko. Sanoisin, että teki todella hyvää! Ainoa miinuspuoli oli se etten päässyt koko viikolla treenaamaan ollenkaan. En ollut varsinaisesti kipeä, mutta olin niin tukkoinen koko viikon etten viitsinyt lähteä leikkimään asian kanssa. Joten kotona tein joogaa useampana päivänä ja lihashuoltoa. Niitä en ole erikseen ruokapäiväkirjaan merkinnyt. Koska viime viikon otin löysemmin, tällä viikolla olen jaksanut taas paahtaa menemään normaaliin malliin. Energiatasot on hyvällä mallilla ja treenit on kulkeneet mahtavasti. En ole hetkeen ollut näin innoissani!

Miltäs viikon 52 ruokapäiväkirja näyttää?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Skagen röra suolaiseen herkutteluun

Vuoden 2017 kaikki reseptit

vuoden 2017 kaikki reseptit

Minulla on ollut tapana koota vuosikatsaus kaikkiin jakamiini resepteihin, joten tässä tulee vuoden 2017 kaikki reseptit! Loppuvuodesta en ole niin paljon reseptejä blogiin naputellut kuin aikaisemmin, johtuen tästä omasta dieettiprojektistani. Pari reseptiä viime vuodelta (ihan outoa sanoa näin!) on vielä julkaisematta, mutta ne naputtelen blogiin tämän viikon aikana. Mä olen niin innoissani tästä sokerittomasta tammikuusta, koska pääsen testailemaan uusia reseptejä viikonloppua varten ihan paikkoin! Oletteko muuten mukana juuri alkaneessa vegaanihaasteessa? Itse lähdin nimellisesti mukaan, koska siihen liittyvät reseptit ja ruokavinkit kiinnostaa suunnattomasti. Pakko myöntää, että hyvältä vaikuttaa!

Tammikuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Ruokaisa bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä (paleo)

Tacomaustetulla jauhelihalla täytetyt bataatit

Helppoa arkiruokaa: pestopasta & sitruunalla maustettu kala

Helppoa arkiruokaa: viljattomat pinaatti-broileripullat

Superhyvät pinaattiletut

Näppärä mango-chiavanukas

Helmikuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Herkkuhetkeen suklaa-appelsiinitryffelit

Ystävänpäivän sydänjuustokakku

Smoothiekulhot

Mehukas lihamureke pekonilla (paleo)

Lauantaiaamun vihreä smoothiebowl

Maaliskuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Patapuusti – jättimäinen korvapuusti

Appelsiinijuustokakku

Viljattomat banaani-pähkinämuffinssit

Maalaiskanan parmesanleikkeet ja spagettia aglio et olio

Huhtikuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Proteiinipitoinen vihannespannari aamupalaksi

Mies keittiössä: kalkkunan jauhelihapihvit ja currykastike

Töhnämunat – pääsiäisen trendiherkku

Pääsiäiseksi mangojuustokakku browniepohjalla

Maistuva lohi-katkarapukeitto

Helpot kasvispihvit – kasvisruokaa parhaimmillaan

Toukokuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Gluteenittomasti leivitetyt broileripihvit

Kana-pistaasipähkinä-ricottapasta

Helppo ja täyttävä protskulettu

Kesäkuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Mies keittiössä: maidoton mustaherukkajäätelö

Vaniljainen proteiiniherkku

Mustikkapullapuuroa aamupalaksi!

Sweet dreams -puuro

Heinäkuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Salaattikääröt (5:2 dieetti)

Helppo korvapuustikakku mukissa (low carb)

Kasvistortillat – nam mitä herkkua!

Elokuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Kookosleivitettyä turskaa avocadosalsalla ja mango-chilikastikkeella

Paistettu banaani-maapähkinävoipuuro

Itse tehdyt raakapatukat

Mustikkakukko – oletko koskaan maistanut?

Syyskuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Pasta nokkospestolla

Täyttävä nordic bowl

Täyttävä Sportti-kulho

Luomu makkarakastike, perunat ja maustekurkut

Superherkulliset kukkakaaliwingsit ja avocadodippi

Lokakuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Diettaajan sloppy joe

Marraskuu

vuoden 2017 kaikki reseptit

Raikas glögijuustokakku joulupöytään

Sitruuna-limepiiras viikonlopun herkutteluun

Halloweenin kummituskuppikakut

Joulukuu

Ei jaettuja reseptejä, paitsi rocky roadin, joka oli vain hienosti rustattu postauksen lomaan 😀 Tosin pari testattua reseptiä on tulossa vielä blogiin!

No onhan noita taas vuodelle kertynyt, mutta halaisin olla taas aktiivisempi reseptipuolella kuin loppu vuonna! Reseptipostaukset eivät ole niitä luetuimpia, mutta haluan itse laittaa ne säilöön tänne blogiin. Aika monen ohjeen kohdalla tuli taas ajatus ”Tuotakin voisin taas tehdä uudestaan!Oletteko kokeilleet mitään näistä jakamistani resepteistä?

Vuoden 2017 kaikki reseptit oli siinä, kiitos nam.

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Suunnitelmana sokeriton tammikuu

Suunnitelmana sokeriton tammikuu

suunnitelmana sokeriton tammikuu
Maidottoman ja sokerittoman mustaherukkajäätelön ohje täällä.

Suunnitelmana sokeriton tammikuu, kyllä! Kuulitte aivan oikein. Tämäkin asia on muhinut mielessä jo tovin. En pidä siitä, että aina viikonlopun tullen mieli alkaa halajamaan kaikkea herkkua ja nimenomaan sokeripitoista. Arvatkaa montako kertaa olen päättänyt etten syö sokeria seuraavana viikonloppuna? Ei riitä yhden käden sormet laskemaan! Yhtä monta kertaa olen myös epäonnistunut, koska himo sokerisiin herkkuihin vie aina voiton. Mun kohdalla ei toimi mikään muu kuin totaalikieltäytyminen, joten sillä tiellä nyt sitten ollaan.

suunnitelmana sokeriton tammikuu
Terveellisemmän suklaa-maapähkinävoifudgen ohje täällä.

Olen aikaisemminkin toteuttanut vähäsokerisia tammikuita ja niistä muistan, että olotila oli mitä mainioin. Ennen päätavoitteena on ollut päästä raskaasta olotilasta ja jatkuvasta sokerinhimosta eroon. Nyt olo ei ole millään tavalla raskas – kiitos pudotetun 5kg – mutta haluan päästä eroon sokerinhimosta ja nähdä edistäisikö sokerittomuus jollain tavalla dieettiä. Dieetti alkaa olla loppusuoralla, kuten olen jo vihjaillutkin, mutta haluan tsekata vielä tämän kortin. Mun salainen haavehan oli pudottaa paino alle 60 kilon ja nyt alin paino on ollut 62,2. Jonkin verran olisi matkaa vielä tavoitteeseen, mutta en tiedä jaksanko enää sinne asti ja toisiko tuo kilolukema mun elämään tai vointiin mitään uutta? On vaikeaa jaksaa tavoitella vain tiettyä numeroa, se ei motivoi minua oikeastaan millään tavalla.

suunnitelmana sokeriton tammikuu
Suklaa-appelsiinitryffelien ohje täällä.

Sokeriton tarkoittaa meille kaikille vähän eri asiaa. En aio kaikkea sokeria karsia ruokavaliostani pois eli en aio syynäämään esim. ketsuppia ja muita ruoka-aineita. Tarkoituksena on karsia nimenomaan valkoinen sokeri kokonaan pois eli en syö karkkeja tai mitään muutakaan herkkuja, joissa on valkoista sokeria. Hedelmiä syö entiseen malliin eli hedelmäsokeri on ihan ok. Toisethan karsivat sokerittomalla ihan kaiken sokerin, mutta se ei ole mun tarkoitukseni. Haluan innostua taas luonnollisemmasta leivonnasta ja testailla terveellisten herkkujen reseptejä. Olen itse asiassa jo nyt niin innoissani, että motivaatiota siihen asiaan ei tarvitse juurikaan hakea 😀 Reseptejä on mielessä enemmän kuin ehdin tehdä ja toivon, että niistä on iloa teillekin!

suunnitelmana sokeriton tammikuu
Herkullisen protskuletun ohje täällä.

Onko muilla suunnitelmana sokeriton tammikuu? Tai jonkinlainen herkuton vuoden alku?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Uuden vuoden lupaukset vuodelle 2018!

Lue myös: Houkuttaako vähäsokerinen tammikuu?

Herkuton toukokuu – mitä se minulle merkitsee?

Irti herkkuhimoista – Viikon 19 ruokapäiväkirja

Viikon 51 ruokapäiväkirja – Jouluruokia, nam!

viikon 51 ruokapäiväkirja

Viikon 51 ruokapäiväkirja ajoittuu sopivasti joulun ajalle. Tai no, oikeastaan vain jouluaattoon, mutta viikko oli muutenkin hiukan erikoinen. Loppuviikostahan minulla meni niskat niin jumiin etten kyennyt treenaamaan ollenkaan, joten viime viikolla ei kovin montaa treenipäivää tainnut tullakaan. Tänään tulee jo yli viikko edellisestä treenikerrasta, mutta näillä mennään! En viitsi puolikuntoisena lähteä salille, koska haluan jatkossakin pysyä kunnossa ja välttyä esim. sydänlihastulehdukselta. Päätettiin miehen kanssa, että syödään ruokavalion mukaan aina sunnuntaihin asti eli lauantaina ei pidetty perinteistä herkkupäivää. Viime viikolla napsahti mittariin myös dieetin alin paino, joten kiloja on nyt lähtenyt tasan viisi. Mennäänpä sitten itse asiaan eli viikon 51 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät 🙂

MAANANTAI

viikon 51 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia ja vihanneksia, teetä gheellä

11.00 kanaa ja vihanneksia, cashewpähkinöitä

15.00 hera ja pähkinöitä

18.00 anoppilassa perunoita, makkarakastiketta ja vihanneksia

21.00 kaurakorppuja oivariinilla ja kalkkunaleikkeellä

TIISTAI

viikon 51 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia ja vihanneksia, teetä gheellä

11.00 puuroa ja mustaviinimarjoja

14.15 banaani ja hera

16-18 salilla työntävät lihasryhmät (muistaakseni)

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.15 spagettia ja lihapullia tomaattikastikkeessa, vihanneksia eri kipossa

21.15 kaurakorppuja oivariinilla ja kalkkunaleikkeellä

KESKIVIIKKO

viikon 51 ruokapäiväkirjaKotona kipeän lapsen kanssa koko päivä

7.30 paistettuja munia, vihanneksia ja teetä gheellä

13.00 lihapullia tomaattikastikkeessa, wokkivihanneksia ja punasipulia raakana

17.00 Ehrmannin ptotskuvanukas ja pähkinöitä

20.00 iso satsi puuroa, jonka seassa Fastin cookies&cream -pudding ainekset (oli yllättävän hyvää!)

TORSTAI

viikon 51 ruokapäiväkirja

Kotona sairaan lapsen kanssa

10.00 paistettuja munia ja vihanneksia, teetä gheellä

13.00 puuroa puolukoilla ja marjajauheella

15.30 hera ja banaani

16.30-18.30 salilla vetävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

20.00 makaronia, lihapullia tomaattikastikkeessa ja vihanneksia

22.00 kaurakorppuja oivariinilla ja kalkkunaleikkeellä

PERJANTAI

viikon 51 ruokapäiväkirja

8.00 paistettuja munia, vihanneksia ja teetä gheellä

12.30 Fonda del Solissa Jumbossa grillipihvi ja juureksia

16.30 Ehrmannin protskuvanukas, pähkinöitä ja teetä

20.30 iso satsi puuroa, jonka seassa vanilja-päärynäheraa

LAUANTAI

viikon 51 ruokapäiväkirja

10.00 protskupannaria Fastin valmiista pussista (makuna toffee-joku..)

14.00 puuroa mustaviinimarjoilla ja maapähkinävoilla

18.00 hera ja banaani

21.00 smoothie bowl (ohje näkyy tässä videossa)

SUNNUNTAI

viikon 51 ruokapäiväkirja

09.00 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, kulhollinen mustaviinimarjoja sekä omenaa ja teetä gheellä

12.30 anoppilassa riisipuuroa mustikkakeitolla ja leipä joulukinkulla+sinapilla

iltapäivän aikana muutama suklaa

17.oo jouluaterialla perunaa, erilaisia kaloja, mätiä, smetanaa, sienisalaattia,viiriäisenmunia, kinkkua, laatikoita ja joulumakkaraa

Jälkiruuaksi lahjojen jaon jälkeen pala kuivakakkua, muutama suklaa ja pipari

23.00 kaksi riisipiirakkaa kinkulla, juustolla ja kurkulla

Loppuviikosta laskettiin ihan tarkoituksella vähän kaloreita, koska tulossa oli melkoiset syöpöttelyt! Suklaata en yllättävää kyllä kovin paljon joulun aikana syönyt. Ehkä eniten meni tapaninpäivänä. Jouluruoka oli pitkästä aikaa ihanaa ja mun lemppareiksi joulupöydästä nousi imelletty perunlaatikkoa, joulumakkara sekä sienisalaatti. Sienisalaatista en ole koskaan aikaisemmin juuri välittänyt, mutta niin vain näköjään maku muuttuu!

Nyt täällä odotellaan, koska tämä pikku pöpö menisi ohi että pääsisin takaisin treeneihin kiinni. Tänään meinasin jo mennä, mutta olo muuttui niin tukkoiseksi iltapäivällä, että päätin jäättää välistä. Ehkäpä joogaa tiedossa tälle illalle! Onneksi on Yogaian jäsenyys edelleen voimassa 🙂

Miltäs viikon 51 ruokapäiväkirja näyttää?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Kotini on linnani ja turvasatamani

Lue myös: Treeniä ja tavoitteita tukeva ruokavalio

Viikon 50 ruokapäiväkirja – muutoksia ruokavalioon

*Sisältää mainoslinkkejä

viikon 50 ruokapäiväkirja

Aloha los pulleros, tarjolla olisi viikon 50 ruokapäiväkirja! Kuis mahat jaksaa näin joulupäivänä? Omani on erittäin pinkeänä, sillä nousin juuri ruokapydästä. Ruokapäiväkirjaa on kaipailtu ja ajattelin tässä vaiheessa palata niihin. Vielä on ainakin yksi joulupostaus tulossa, mutta se saa odottaa huomiseen. Tekee mieli jo puhua jostain muustakin kuin vain joulusta, joten tähän väliin rehellisiä ruokajuttuja. Dieettiä on porskuteltu jo 11 viikkoa (12:sta alkoi juuri) ja ensimmäiset muutokset ruokavalioon tehtiin toissa viikolla. Kaloreihin ei varsinaisesti koskettu, mutta fiksattiin makroja treeni- ja lepopäivien välillä. Alkuun tuntui, että mitään tapahdu siitä huolimatta, mutta viime viikolla kroppa hörähti taas käyntiin. Oikeilla jäljillä siis ollaan!

Pidemmittä puheitta, viikon 50 ruokapäiväkirja olkaapa hyvät 🙂

MAANANTAI

viikon 50 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, vihanneksia, hapankaalia ja teetä gheellä

11.00 puuroa mustaviinimarjoilla

14.15 protsku ja piltti + teetä

16-18 treeni: työntävät lihasryhmät salilla

treenin aikana malto + bcaa, treenin jälkeen palkkari

19.15 kanaa, riisiä, tomaattia, paprikaa, oliiviöljyä

21.30 riisikakkuja + kalkkunaleikettä

TIISTAI

viikon 50 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30, välipäivä salilta

5.20 paistettuja munia, tomaattia ja hapankaalia

11.00 kanaa, vihanneksia ja pähkinöitä

13.00 teetä iso mukillinen

15.00 protsku ja pähkinöitä

17.30-18.45 tytön joulujuhlassa

20.00 iso satsi puuroa, puolukoita ja kanaa

KESKIVIIKKO

viikon 50 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 paistettuja munia, vihanneksia, hapankaalia ja teetä gheellä

11.15 ruispuuroa ja marjoja

14.30 protsku ja banaani

16-18 treeni: vetävät lihasryhmät salilla

treenin aikana malto + bcaa, jälkeen palkkari

19.15 riisiä, jauhelihaa ja kasa vihanneksia

21.30 hapankorppuja oivariinilla ja kalkkunaleikkeellä

TORSTAI

viikon 50 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 lohta, vihanneksia, hapankaalia ja teetä gheellä

11.15 ruispuuroa mustaviinimarjoilla

14.15 protsku ja omena

16-18 treeni salilla: työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa, jälkeen palkkari

19.30 makaronia, jauhelihaa ja punaisia vihanneksia

21.30 hapankorppua, oivariinia ja kalkkunaleikettä

PERJANTAI

viikon 50 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, vihanneksia, hapankaalia ja teetä gheellä

11.15 jauhelihaa, vihanneksia ja vähän kalkkunaleikettä

13.15 iso muki teetä

15.00 protsku ja pähkinöitä

18.00 iso satsi puuroa marjoilla

20-22 Ultra Bran konsertissa

23.15 pari paksua siivua savustettua kalkkunaa

LAUANTAI

viikon 50 ruokapäiväkirja

10.00 riisipiirakoita kalkkunaleikkeellä, juustolla ja kurkulla + iso muki teetä

13.30 kiinalainen buffa

17.00 smoothie: avocadoa, banaania, marjoja, heraa, kauramaitoa

19.30 Pirkan mozzarella- ja hawaipizzaa (ei olleet kovin kummoisia)

ruissipsejä ruohosipulilevitteelle ja 1/4 purkillista Ben&Jerry´siä illan mittaan

SUNNUNTAI

viikon 50 ruokapäiväkirja

9.30 riisipiirakka juustolla ja kananmunalla, banaani ja Ehrmannin protskuvanukas

11-13 salilla vetävät lihasryhmät (tsekkaa tästä videosta)

treenin aikana malto + bcaa, jälkeen palkkari

14.30 muutama pala itse tehtyä pizzaa

teen kanssa tyttöjen tekemiä pipareita

18.00 smoothie: banaania, marjoja, heraa, pähkinöitä ja kauramaitoa

21.00 pari kauraleipää juustolla ja kananmunalla, pari siivua savustettua kalkkunaa

Tällä viikolla opin miten tärkeää vatsan hyvinvoinnin kannalta on itselleen hyvä ruokavalio. Viikonloppuna käytiin kiinalaisessa syömässä eikä mun vatsa kestänyt sitä ollenkaan. Sanotaanko näin, että elettiin aika jänniä aikoja matkalla hakemaan tyttöä Hoplop-synttäreiltä. En tiedä mitään kauheampaa kuin se, että vatsa kääntyy ympäri ja seisot keskellä kauheaa jouluruuhkaa kaukana vessasta. Mun vatsa ei yksinkertaisesti kestä mitä tahansa ja kun tämä sama ongelma ilmeni taas eilen jouluillallisen jälkeen, totesin että saattaisi olla aika alkaa tutkimaan asiaa tarkemmin. Epäilen itse ärtyvän suolen oireyhtymää, koska mulla ei ole mitään tiettyä ruoka-ainetta, josta vatsa ärtyy. Se saattaa ottaa nokkiinsa ihan mistä tahansa. Viime aikoina olen myös saanut allergiaoireita ihan oudoista ruoka-aineista, siis sellaisista joille en ole aikaisemmin oireillut pahemmin. Vietin tuossa jo muutaman päivän kitalaki auki ja turvoksissa ja ikenet turvoksissa. Tuntui ettei suu kestänyt oikein mitään.

No, nämä on näitä ihmiselimistön merkillisiä juttuja! Mulla on nyt säännöllisessä käytössä sekä hapankaali, että Fermix, jota mies tilasi meille Fitnessfirstiltä. Onko tuote tuttu teille? Mutta tällainen oli viikon 50 ruokapäiväkirja. Miltäs näyttää?

Psst. Fitnesstukulla alkoi välipäiväale, jossa tuotteita jopa -70% alennuksella + ilmaiset postikulut! Shoppailemaan tästä. Isosti suosittelen 8kg:n pakkausta whey-100:sta ja ainakin yhtenä makuna vanilja-päärynä! On aivan superhyvää!!! Tsekkaa tästä.

Myös Elloksella on alkanut talviale ja tuotteita jopa -70% alennuksella! Tsekkaa talviale täältä. Juuri nyt saatte myös -20% alennusta kodintuotteista (myös merkkituotteet ja huonekalut!!!) koodilla 365727. Voimassa 1.1.2018 asti. Tsekkaa kodintuotteet tästä. Lämpimästi suosittelen tätä mattoa. Laitoin juuri meille lattialle ja rakastan <3 Jopa mies tykkää siitä erityisen paljon!

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Kuinka välttää joulukilot (+ Rocky roadin ohje)

Lue myös: Viikon 35 ruokapäiväkirja.

 

Viikon 48 ruokapäiväkirja – vanukkaita ja patukoita

*Sisältää mainoslinkkejä

viikon 48 ruokapäiväkirja

Se olis taas perjantai ja aika laittaa viikon 48 ruokapäiväkirja esille! Viime viikolla oltiin perjantaista sunnuntaihin Kuopiossa siskon luona enkä viikon aikana päässyt treenaamaankaan kuin kahdesti. Kuopiossa ruokavalio luonnollisesti poikkeaa omasta tämän hetkisestä, mutta mikään ei ole ihanempaa kuin vaihtelu! Innostuin soveltamaan taas hieman ja viikon aikana upposi aika paljon erilaisia protskuvanukkaita sekä muutamat Delightin patukat. Täytyykin taas käydä täydentämässä patukka- sekä raakasuklaavarastoja, koska molemmat uhkaavat loppua. Raakasuklaata olen silloin tällöin ottanut palan jälkiruuaksi, mutta en muista otinko viime viikolla ainuttakaan. Pidemmittä puheitta, viikon 48 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät!

MAANANTAI

viikon 48 ruokapäiväkirja

Töissä 11-19

7.30 paistettuja munia, pinaattia, paprikaa, manteleita ja teetä gheellä

12.30 puuroa mustaviinimarjoilla ja maapähkinävoilla

15.00 teen kanssa Delight-patukka

17.30 banaania, Ehrmannin protskuvanukas ja cashewpähkinöitä

20.00 riisiä, parsakaalia, punajuurta ja kanaa sweet chilikastikkeella + oliiviöljyä

TIISTAI

viikon 48 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, tomaattia ja paprikaa + teetä gheellä

11.00 mysliä, marjoja ja mehukeittoa

14.30 Ehrmannin protskuvanukas ja banaani

16-18 salilla vetävät lihasryhmät

Treenin aikana malto + eaa, jälkeen palkkaria

19.00 lohta, riisiä, parsakaalia, punajuurta ja paprikaa

21.30 hapankorppua kalkkunaleikkeellä ja babyporkkanoita

KESKIVIIKKO

viikon 48 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-14

5.20 paistettuja munia, pinaattia, porkkanaa, paprikaa ja teetä gheellä

11.00 tattaripuuroa mansikoilla ja maapähkinävoilla

15.30 kotona Njie vanukas ja Delight-patukka

18.30 riisiä, lohta ja parsakaalia

21.00 hapankorppua kalkkunaleikkeellä ja vihanneksia

iltaan kuului mm. putkirullausta ja varaston siivous

TORSTAI

viikon 48 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, pinaattia, paprikaa, porkkanaa ja teetä gheellä

11.00 tattaripuuroa mustaherukoilla ja maapähkinävoilla

14.15 Fastin vanukas ja Delight-patukka

16-18 salilla työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + eaa ja jälkeen palkkari

19.15 riisiä, kanaa, tomaattia, porkkanaa sweet chilikastiketta ja oliiviöljyä

21.30 pari riisikakkua kalkkunleikkeellä ja vihanneksilla

PERJANTAI

viikon 48 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-14

5.20 lohta, kurkkua, paprikaa, hapankaalia ja teetä gheellä (munat ja melkein kaikki vihannekset loppu…)

11.00 mysliä, marjoja, mehukeittoa ja maapähkinävoita

16-19 junassa Makulan kylmäsavulohipatonki ja pala kinkku-ananaspizzaa + protskuvanukas

21.00 siskon luona pannaria mansikkasoseella, nam!

LAUANTAI

viikon 48 ruokapäiväkirja9.00 puuroa ja leipää kinkulla ja juustolla + teetä

12.15 perunamuussia, nakkikastiketta, leipä ja suolakurkkuja

15.00 kinkku-juustopatongin jämät

pötkötellessä ja ohjelmaa katsoessa nameja

17.15 kana-vihannes-noodeliwokkia

20.45 kolme lämmintä voileipää ja teetä

SUNNUNTAI

viikon 48 ruokapäiväkirja9.00 munakasta, paahtoleipää kinkulla ja kurkulla + teetä

12.15 edellisen päivän wokkia ja riisipiirakka päällisillä

15-19 junassa sämpylä kinkulla, protskuvanukas, namipussin jämät ja cashew-karpalosekoitusta

20.45 ciabattaleipä, jossa oivariinia, kurkkusalaattia ja jauhelihapihvi siivutettuna + ketsuppia

Viikonlopun vedin tosiaan ihan fiilispohjalta ja ainoa herkku oli nuo kuvissa näkyneet namit. Hommaa oli niin paljon muksujen kanssa aamusta iltaan ettei siinä ehtinyt paljon herkkuja miettimään. Nuokin karamellit napsin suuhuni lauantaina kun pienin oli päiväunilla ja isommat tytöt viihtyivät hetken netflixistä ohjelmaa katsellen. Se oli sitä kuuluisaa omaa aikaa 😀 Tällä hetkellä mietin kuumeisesti josko leipoisin huomiseksi jotain…

Miltäs viikon 48 ruokapäiväkirja näyttää?

Ps. Olettehan jo osallistuneet Offerillan joulukalenteriin? Ja kannattaa tsekata myös kaksi yhden hinnalla syömään -tarjoukset myös tästä!

Jos hyvää treenilaturia kaipaatte niin mulla käytössä oleva Mr.Hyde on nyt tarjouksessa Fitnesstukulla!