Myo repsit – Erikoistekniikat salilla

myo repsit

Mitä ihmettä ovat myo repsit? Tätä ihmettelin itsekin vielä vähän aikaa sitten. Meillä mies lueskelee ja testailee koko ajan erilaisia treenitekniikoita, ruokajuttuja, tuotteita jne mikä vain treenaamiseen liittyyä. Hän on oikea kävelevä tietopankki mitä treenijuttuihin tulee. Jos hän ei jotain tiedä, sitä ei tarvitsekaan tietää. Mieshän oli myös mun dieetin takana niin kuin on myös mun treenienkin. Mulla on siis treeniosastolla varsin helppo elämä. Ei tarvitse kuin tehdä ohjeiden mukaan!

Käytän treeneissä vaihtelevasti erilaisia erikostekniikoita, kuten pudotussarjoja, rest pausea, osatoistoja sekä supersarjoja. Melkein joka treenissä on maximissaan parissa liikkeessä jokin erikoistekniikka, yleensä pudotussarja. Osatoistoja teen myös sarjojen loppuun kun yritän saada lihaksen väsytettyä loppuun. Ennen kuin erikoistekniikoita aletaan tekemään, täytyy treenaamisen ja liikkeiden olla hyvin hallussa. Niitä ei myöskään kannata tehdä joka liikkessä ja joka sarjassa, vaan nimenomaan silloin tällöin boostata treeniä erikoistekniikoilla.

myo repsit

Myo repsit olivat mulle aivan uusi juttu. Mies ne oli taas jostain bongannut ja ehdotti minulle yhtä treenikiertoa tehtäväksi niillä. Myo repsejä tehdessä otetaan liikkeeseen paino, jolla saat tehtyä 15-20 toistoa niin, että vikan toiston jälkeen saisit ehkä vielä yhden toiston tehtyä. Varsinaisen sarjan jälkeen tehdään mikrosarjoja. Mikrosarjojen pituus määrittyy ensimmäisen sarjan mukaan, sillä mikrosarja on alkuperäisen sarjan toistot jaettuna neljällä. Jos et saa neljällä jaollista lukua, pyöristä seuraavaan neljällä jaolliseen lukuun. Esimerkiksi jos teet reidenojennusta 15 toistoa, teet mikrosarjoissa 4 toiston sarjoja. Mikrosarjoja pitäisi saada tehtyä niin monta, että saat tehtyä yhteensä yhtä monta toistoa kuin alkuperäisessä sarjassa. Tässä tapauksessa esim. reidenojennuksia pitäisi saada tehtyä neljä 4 toiston mikrosarjaa = 16 toistoa. Mikrosarjojen välissä pidetään taukoa 10-20 sekunnin tauko rippuen liikkeestä. Raskaille liikkeille pidetään 20 sekunnin taukoa ja kevyemmille 10-15 sekuntia. Mikrosarjoja tehdessä liikettä ei tehdä koko liikelaajudelta, vaan liike jätetään vähän vajaaksi sekä ylä- että ala-asenosta. Liike on siis enemmän pumppaavaa. Jokaista liikettä tehdään vain yksi sarja eli ”pääsarja” + mikrosarjat = 1 sarja.

Mikä myo repsien idea sitten on? Niiden avulla saadaan akitvoitua sellaisia lihasmekanismeja, jotka aktivoituvat normaalisti vain raskailla painoilla. Nyt samat mekanismit saadaan toimimaan pienemmillä painoilla. Oman lyhyen kokemukseni mukaan myo repsit ovat hyvin tehokkaita ja niillä saa tehtyä napakan treenin lyhyessä ajassa. Uusi erikoistekniikka toi lihaksille kivasti uutta ärsyketta ja lihakset olivat useamman päivänk kipeinä tämän kierron jälkeen! Suosittelen lämpimästi testaamaan 🙂

Alla video treenistä, jossa testasin myo repsejä. Mun muita videoita pääset tsekkaamaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään!

Kovaa ja onnistutta treeniviikkoa itse kullekin!

Edellinen video: Viikon 2 ruokapäiväkirja – Dieetin loppumetrit

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Torstaiaamun yllätystreeni

torstaiaamun yllätystreeni

Olin pyytänyt viime torstaiksi myöhempää iltavuoroa töihin, koska olin buukannut samalle päivälle sekä tytön neuvolan että hammaslääkärin. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kun on säännöllinen päivätyö, ei jää juuri aikaa muulle ja tällaiset pakolliset menot joutuu suunnittelemaan kalenterin kanssa. No, niinhän siinä kävi, että neuvola peruuntui hoitajan sairastuttua. Miehelle sattui samalle päivälle tasausvapaa, joten delegoin hammaslääkärin hänelle ja päätin ylittää itseni ja painua aamulla salille ennen töihin menoa. Voisipa aina treenata ennen töitä! Olo on todella energinen koko päivän treenin jälkeen ja saan aina aikaiseksi asioita, joita muuten ei jaksaisi tehdä millään. Siis niitä ikäviä paperihommia ja muuta turhanpäiväistä (mutta pakollista).

Mies on viimeisen neljän kuukauden ajan tehnyt mulle treenin aina edellisenä päivänä, mutta tällä kertaa se jäi. Aamulla salille lähtiessäni herra nukkui vielä sikeästi enkä viitsinyt herätellä häntä. Niinpä päätin tehdä treenini ihan itse. Mulle on paljon helpompaa kun joku tekee treenit valmiiksi, koska tekisin muuten vain niitä kivoimpia liikkeitä ja päästäisin itseni varmasti aivan liian helpolla. Niin vain on jo neljä kuukautta vierähtänyt täyspainoisten salitreenien parissa! Alkuun oli todella nihkeää, mutta nyt luistaa todella hyvin. Ihan kun en olisi koskaan taukoa pitänytkään 🙂

Alla video torstain treenistä, toivottavasti tykkäätte! Mun muita videoita pääset tsekkailemaan tästä, muistahan tilata myös kanava. Se ei maksa mitään 🙂

Sunnuntaina salilla vetävät lihasryhmät

*Sisältää mainoslinkkejä

sunnuntaina salilla

Kovasti on toivottu ihan perinteisiä treenipostauksia, joten tässä kuulkaas pesee! Treenaan edelleenkin 2-jakoisella ohjelmalla, jossa teen työntävät ja vetävät lihasryhmät eri päivinä. Ihanteellinen treenimäärä olisi neljä kertaa viikossa, mutta se ei kyllä ihan aina toteudu. Tällä viikolla saattaa toteutuakin, jos oikein hyvä tuuri käy (ja haluan treenata lauantaina). Kroppa on alkanut vastata hyvin tällaiseen treenityyliin ja voimatasot kasvavat koko ajan. Ehkä pitäisi ottaa treenipäiväkirja käyttöön pikku hiljaa, jotta tietäisin missä mennään minkäkin liikkeen osalta. Toisaalta, jokainen päivä on erilainen ja vaikka tänään kyykkäisin painolla x 10 toistoa, saattaa seuraavalla kerralla olla huonompi päivä ja tuloksena olisi vain 6 toistoa. Pidättäydyn toistaiseksi fiilispohjalta treenaamisessa ja jos jossain vaiheessa on intoa niin sitten aletaan kirjaamaan treenejä tarkemmin ylös. Sunnuntaina tein salilla vetävät lihasryhmät ja kuvasin kyseisin treenin teille ihan valokuvina.

1.Suorinjaloin maastaveto 5 x 6-8

sunnuntaina salilla

sunnuntaina salilla

2. Takareidet maaten

sunnuntaina salilla

sunnuntaina salilla
Paita ja sen alla oleva toppi Nike // housut täältä // kengät täältä.

3. Alatalja 3 x 8-10

sunnuntaina salilla

sunnuntaina salilla

4. Ylätalja leveällä 3 x 8-10

sunnuntaina salilla

sunnuntaina salilla

5. Hauiskääntö mutkatangolla 4 x 6-8

sunnuntaina salilla

sunnuntaina salilla

Loppuun pohkeet seisten + lantionnostot laitteessa supersarjana 4 x 8-12

sunnuntaina salilla

Nyt ollaan tiistaissa ja mun takareidet on edelleen ihan överikipeet. Ylipäänsä reidet, selkä ja rinta ovat mulla ne lihasryhmät, jotka ottavat hyvin treeniä vastaan ja saan niihin aina salilla tosi hyvän tuntuman. Pienemmät lihasryhmät (hauikset, olkapäät, ojentajat) on mulle ne suurin ongelma. Tosi vaikea saada tuntumaa ja siltä ne kyllä näyttävätkin. Toisaalta, en ole kovin kauan tehnyt systemaattista salitreeniä taas, joten turhapa nyt olisi olettaakaan että ne kauheasti olisi kasvaneet. Tämän hetken dieetti ja miinuskalorit takaavat myös sen ettei mitään suuri lihaskasvupyrähdyksiä ole tiedossa ihan hetkeen.

Tällä hetkellä mulla on enemmän voimapainotteisia treenejä. Teen pikkuisen lyhyempiä sarjoja ja pyrin nostamaan kuormaa treeni treeniltä. Tähän mennessä tavoitteessa on onnistuttu varsin hyvin. Toivon vain, että saan treenata terveenä ja motivaatio pysyy yllä. Ai niin, teinhän minä loistavan vatsatreeninkin loppuun, mutta laittelen siitä videon instagramiin!

Terhakkaa ja treenin täyteistä tiistaita tyypit! Minäpä lähden kohta kyykkimään salille 🙂

Ps. Latasin eilen huuto.netiin ison treenivaatepaketin huudettavaksi! Jos treenivaatteet kiinnostaa niin löydät mun paketin täältä. Fitnesstukulla myös treenivaatteita alessa! Tsekkaa valikoima täältä.

 

 

 

Kädet ihan spagettia – Salilla mun kanssa!

*Sisältää mainoslinkkejä

kädet ihan spagettia

Tulinpa juuri jumpalta ja voi pojat, että kulki! Turkin lekotteluviikko teki tehtävänsä ja kroppa on hyvin levännyt. Nyt täytyykin laittaa kalenteriin ylös koska täytyy pitää seuraava lepoviikko. Levon merkitystä ei koskaan voi korostaa liikaa! Se tekee ihmeitä kropalle sekä henkisesti että fyysisesti! Huomenna mulla alkaa kahden viikon loman jälkeen taas työt ja normaali arki. Yöunet vähenee ja tekemistä on taas päivän aikana paljon enemmän, joten täytyy pitää palautumisesta ja lihashuollostakin enemmän huolta. Ensi viikolle ei näillä näkymin tule kuin kolme salitreeniä muiden menojen vuoksi, mutta sekin on riittävästi kun tekee vain treenit kerralla. Kolmella kerralla tulee kuitenkin kroppa treenattua 1,5 kertaa läpi. Mielestäni ei huono saavutus ollenkaan. Mun duuniaikoihin tulee nyt pieniä muutoksia sillä viikkoon tulee yksi iltavuoro lisää. Mä oon aika huono treenaamaan iltavuoropäivinä, joten niistä tulee väkisinkin lepopäiviä ja taas saa suunnitella asioita uusiksi. Noh, kai siihenkin taas tottuu ajan kanssa.

Alla video mun salitreenistä ennen Turkin reissua! Vuorossa oli työntävät eli luvassa mm. kyykkyä, vinopenaa, pari liikettä olkapäille ja ojentajajumppaa. Kädet oli ihan spagettia tän setin jälkeen….Mun kanavalle muita videoita tsekkailemaan pääset tästä. Muistakaahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 🙂

Seuraava treenivlogi onkin kuvattu GoProlla. Jännä nähdä onko jälki kovin erilaista kuin Olympuksella kuvattuna! Antakaahan sitten palautetta jookos? 🙂

Hei, vielä tänään on Fitnesstukulla protskujauheet jopa -35% alessa + ilmaiset postikulut!!! Protskuja tsekkailemaan pääset suoraan tästä. Lämpimästi suosittelen Starnutritionin Whey 100:sta ja makuna suklaa-maapähkinävoi. Terwe miten hyvää! Tsekkaa etusivulta myös muut hyvät tarjoukset. Siellä on vaikka mitä!

Minäpä lähden tästä testailemaan meille tänään lainaan saapunutta laatikkopyörää. Vaikuttaa hauskalta vehkeeltä!

Miten aloittaa salitreenit pitkän tauon jälkeen?

salitreenit

Tepastelin viime perjantaina pitkästä aikaa kuntosalille. Kuntoutin viime syksynä olkapäätäni Powerfit Vantaalla ja sinne suuntasin tälläkin kertaa. Kokemuksesta tiedän sen olevan hyvä ja monipuolinen sali, jossa onnistuu perusbodaaminen, crossfit-tyyppinen treeni kuin painonnostokin. Pakko myöntää, että minua hiukan jännitti! Olen kyllä ennen crossfittiä treenannut salilla yli 10 vuotta, mutta silti olin vähän ulapalla. Päätin etten ala hötkyilemään, vaan teen asioita ihan rauhassa ja aloitan salitreenit hiljalleen.

Pitkän tauon jälkeen on hyvä alkaa totuttamaan kroppaa hieman eri tyyppiseen treeniin tai treeniin ylipäänsä. Itse tykkään silloin tehdä vähän pidempiä sarjoja tuntumaa, hermotusta ja tekniikkaa hakien. Aion tehdä jokusen viikon voimaliikkeissä vähemmän toistoja ja muissa vähän pidempiä. Varsinkin selän lihakset kaipaavat tauon jälkeen kunnon hermotusjakson. Tein perjantaina kevyesti rintaa ja käsiä, mutta siitä huolimatta paikat meni todella kipeiksi! Sama kävi eilisen selkätreenin jälkeen ja varsinkin leikatun olkapään takaosa meni kipeäksi. Ilmeisesti tällä kohtaa on juurikin kiertäjäkalvosimen pää, joka multakin reilu vuosi sitten leikattiin. Yksi treenien tavoitteena on saada kropan puolierot tasattua. Vasen puoli varsinkin yläkropassa on paljon heikompi.

salitreenit

salitreenit

salitreenit

Mutta rauhassa tässä edetään ja fiilistellään. Treenaan fiiliksen ja oman jaksamisen mukaan noin kolme kertaa viikossa. Otan sekaan vähän painonnostotyyppistä treeniä kunhan ranne asettuu taas, mutta muuten mun treeni tulee olemaan enemmänkin bodaustyyppistä settiä. Aion jatkaa myös crossfitin parissa, mutta pienemmässä mittakaavassa kuin ennen ja siellä teen lähinnä sykkeitä nostavia treenejä. Mulla on toki se etu, että olen koko tämän ajan tehnyt hieman erityyppistä treeniä eli kaikki ei tule mulle kuin puskista. Tekniikat on suurin piirtein muistissa, mutta lihakset täytyy saada taas hermotettua vastaanottamaan salitreeniä. Rassukat mahtavat olla tällä hetkellä ihan kummissaan! Mitään erikoistekniikoita sun muita en lähde todellakaan vielä tekemään, vaikka varmasti nekin sujuisivat vanhasta muistista. Otan ensin haltuun ihan perusasiat ja totuttelen uuteen ympäristöön ja ihmisiin. Eiköhän tämä tästä vielä lähde kulkemaan!

Tällaisia suunnitelmia täällä! Miltäs kuulostaa mun suunnitelmat ja salitreenit?

Ps. Instaan tippuu tänään eilisen treenivideoita, löydät minut tunnuksella @jonnamusakka.

Sunnuntain punttijumppa

punttijumppa

Onnistuin perjantain treenissä kipeyttämään vasemman ranteeni ja se on edelleen kipeä. En taas ymmärrä mistä otti osumaa, mutta annetaan hänen nyt parantua rauhassa. Päätin eilen tehdä suht rauhallisen treenin, joten valitsin muutaman hyvän liikkeen joita lähdin tekemään. Leukojakin yritin vetää, mutta ranne ei sitä sallinut ollenkaan. Koko treeni oli enemmän lihaksia ja voimaa kehittävää kuin koneistoa kuormittavaa. Lämmin toki tuli, mutta sykkeiden kummoisesta noususta ei voida puhua. Normaali punttijumppa siis! Yritän löytää hyvän balanssin perinteisen crossfitin sekä lihaskuntotreenin välillä ja sekaan pitäisi ujuttaa vielä sopiva määrä lihashuoltoa ja liikkuvuuttakin. Siinäpä mulla onkin hommaa!

Treenin alkuun tein hyvät lämmittelyt kehonpainolla ja availin nilkat, olkapäät ja lantion sekä aktivoin pakarat kyykkäämistä varten. Tykkään tehdä aina lämmöt kehonpainoliikkeillä, koska ne on huomattavasti kokonaisvaltaisempia kuin pelkkä fillarilla polkeminen. Samalla pystyy tekemään myös liikkuvuustreeniä.

Sunnuntain treeni

Kyykky 4 x 2 x 67.5kg

Kulmasoutu 4 x 10 about 16kg

Pystypunnerrus yhdellä kädellä (käsipaino) 4 x 8 x 8kg

Venyttelyt

punttijumppa

punttijumppa

punttijumppa

punttijumppa

punttijumppa

punttijumppa

Lämmittelyihin mulla meni noin 30 minuuttia aikaa, itse treeniin noin tunti ja jälkivenyttelyihin 30 minuuttia. Mulla menee aina yksin tehtäviin treeneihin kauheasti aikaa, koska jään suustani kiinni milloin kenenkin kanssa… Kyykyt tuntui ärsyttävän panavilta, koska en ole moneen viikkoon kyykännyt selän takia. Kaikki muu olikin iisiä ja mukavaa. Lihashuoltoa teen nykyään todella mielelläni ja oikein odotan, että pääsen treenin loppuun tekemään kunnon venytykset. Tälle päivälle olen suunnitellut 90 minuutin joogasession eli paljon venymistä tiedossa! Eihän venyttelyllä paljon aerobista kuntoa saati lihasmassaa kehitetä, mutta tässä iässä on pakko alkaa miettimään jo kropan elastisuutta ja hyvinvointia vähän eri kantilta. Tärkeintä on pysyä vetreänä ja pitää paikat kunnossa. Mulla varsinkin kun on taipumusta milloin mihinkin kremppaan 🙁

punttijumppa
Tässä venyy selkä, kylki sekä lonkankoukistaja.
punttijumppa
Mainio liike takareiden venyttämiseen.
punttijumppa
Yksi parhaista liikkeistä sisäreisien venyttämiseen!

Vetreää viikon alkua!

#StrongBecause

Processed with VSCO with a7 preset

Sis.mainoslinkin.

Motivaatio on asia, joka on pohdituttanut minua taas paljon viime aikoina. Mun kohdalla sitä on tai ei ole. Siinä välissä voi olla vaihe, jossa etsin motivaatiota ja tämä vaihe tuli minulle aika tutuksi viimeisen vuoden aikana. Mikään ei syö motivaatiota niin paljon kuin loukkaantuminen ja vastoinkäymiset. Olin fyysisesti elämäni parhaimmassa kunnossa kun olkapää hajosi. Toimivan kropan mukana menetin osan itseäni ja suurimman osan motivaatiosta urheilla. Minulla ei ole taitoa vaihtaa lajia lennosta. Yritin korvata crossfitin saliharjoittelulla ja juoksulla, mutta eihän siitä mitään tullut, kun suurin palo oli aivan jotain muuta lajia kohtaan. Urheilu tuntui pakko pullalta, jota suoritin hampaat irvessä päivästä päivään.

Processed with VSCO with a7 preset

Nyt alan olla kunnossa ja motivaatio treenaamista kohtaan on niin korkealla kuin se vain voi olla. Laji on vaihtunut saliharjoitteluun, mutta olen innoissani lihasmassan keräämisestä ihan jo kuntoutusmielessä. On ollut hienoa huomata miten kroppa vahvistuu päivä päivältä. Tällä hetkellä mun suurin motivaattori olen minä itse! Kun syön hyvin ja treenaan laadukkaasti niin kehitystä tapahtuu koko ajan ja se jos mikä motivoi jatkamaan! Joka treenissä huomaan, että olen pikkuisen vahvempi liikkeissä ja leikattu olkapää tuntuu pikkuisen paremmalta kuin edellisellä kerralla. Viime viikolla pystyin jo kyykkämään ensimmäistä kertaa vapaalla tangolla ongelmitta. Ihan huikeeta!

Jos mietitään ulkopuolisia motivaation lähteitä niin niitähän on pilvin pimein. Oma mies on todella kova treenaamaan ja handlaa ravintohommat erittäin hyvin. Salilla saan motivaatiota ympäröivistä ihmisistä. Ei tarvitse kuin vilkaista sivulle niin omakin tekeminen saa ihan uudenlaisen buustin! Vaikka en kisaamisesta haaveilekaan missään lajissa niin viime viikonloppuna pidetyt Jyväskylän kisat motivoivat mua kovasti. Olen katsellut kuvat tarkalla silmällä läpi ja valikoinut omat suosikkini sieltä. Mielettömiä fysiikoita! Ihan yhtä lailla mun treeni-intoa nostaa myös crossfit-kisojen sekä painonnostokisojen katselu siinä missä blogien ja instakuvienkin selailu! Olen ehkä siitä onnellisessa asemassa, että minun on kovin helppoa motivoitua, oli kyse mistä elämän alueesta tahansa.

Mikä sinua motivoi? Kuvituksena pari videoita viime aikojen treeneistä sekä takaolkapäitä eilisestä treenistä!

Haasteen postaukseen heitti ilmoille Ellos, josta muuten vielä voimassa 40% alennus kalleimmasta tuotteesta koodilla 340502.

Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus on voimassa 20.10.2016 asti ja sen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin ja tilaajaetuihin, ale- ja kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin.

Ensi kertaa tilaavat saavat 50% alennusta tilauksen kalleimmasta tuotteesta + ilmaiset postikulut koodilla 345418. Voimassa 30.9.2016 asti. Säännöt samat kuin yllä.

Ellokselle TÄSTÄ.

Kohta on peto irti

Processed with VSCO with k2 preset

Kävin keskiviikkona taas fyssarilla, jonka olen todennut ehkä maailman parhaaksi! Käyn siis Hiekkaharjun Foreverillä, jossa on nykyään myös todella hyvät fyssaripalvelut. Siellä mun olkapäätä on hoitanut todella taitava kaveri nimeltään Pasi Pitkänen enkä voi muuta kuin kehua ja suositella häntä lämpimästi! Jo ensimmäisellä kerralla Pasi sai mun käden nousemaan kohti suoraan kattoon mitä ei ollut siihen mennessä tapahtunut kertaakaan. Aikaa leikkauksesta oli tuolloin kulunut kuutisen viikkoa. Siitä lähtien on olkapää parantunut kerta kerralta ja liikkuvuus parantunut pikku hiljaa. Toki olen joutunut tekemään itse töitä paljon sen eteen, mutta Pasi on antanut siihen hyvät eväät ja omilla käsittelyillään saanut olkapäähän joka kerta pikkusen lisää liikerataa. Jos teillä on tarvetta pätevälle fyssarille niin tiedätte minne ottaa yhteyttä 😉

Keskiviikkona kuulin Pasin suusta sen mitä olen jo pitkään odottanut kuin kissa kermaa. Liikkuvuudesta puuttuu enää ihan pikkuisen ja nyt aletaan takomaan olkapäähän voimaa! Voitte ehkä kuvitella missä pilvissä liihotellin kotia kohti. Ulko- ja sisäkiertoja treenaan nyt ahkerasti, koska suurimmat liikerajoitukset tulevat juuri sieltä. Niiden heikkouden ja jäykkyyden vuoksi en vielä taivu kyykkytangon alle, mutta siellä aion olla pikemmin kuin arvaattekaan! Myös lavan hallinnan harjoituksia jatketaan edelleen ettei jatkossa tule ongelmia sen kanssa. Nyt kun jumppaan olkapään täysin kuntoon niin ei tarvitse kuukausien tai vuosien päästä miettiä, että olisinpa…

Processed with VSCO with k2 preset

Torstaina jumppailin selkää ja pystyin ensimmäistä kertaa tekemään mm. kulmasoutua käsipainolla. Ylätaljaakin pystyn tekemään jo kohtuullisen hyvin eli selkätreenit alkavat olla melko kokonaisvaltaisia ihan niin kuin jalkatreenitkin, kiitos Powerfitin loistavien laitevalikoimien. Ja arvatkaa mitä muuta pystyin tekemään!? Wallballeja ja kahvakuulaa! Ei ole tätä ihmettä ihan äskettäin tapahtunut. Pakko kai tässä on itsekin uskoa, että normaalitreeneihin pääsen kiinni piakkoin!

Treeni- ja ruokajuttuja puljailtiin miehen kanssa eilen illalla. Alan nyt treenaamaan kaksijakoisella ohjelmalla ja suunnitelmissa olisi tehdä neljä treeniä viikon aikana. Tällöin kroppa tulee treenattua kaksi kertaa läpi viikon aikana. Ohjelma sisältää ihan perusliikkeitä mikä sopii mulle tällä hetkellä erittäin hyvin. Alan myös pitämään treenipäiväkirjaa matkassa salilla niin pysyn kartalla paremmin, että millä painoilla olen tehnyt milloinkin. Saadaan siis treeneihin pientä nousujohteisuuttakin. Ruokapuolella tehdään pientä viilausta lähinnä hiilareihin. Vetelen niitä tällä hetkellä ihan liikaa kulutukseeni ja kokooni nähden.

Jännää nähdä miten tuo olkapää lähtee vahvistumaan ja voimatasot muutenkin nousemaan! Mä olen niin kovin innoissani! 😉

Vatsapainotteinen lihaskuntotreeni – sykkeet kattoon! (video)

Processed with VSCO with c3 preset

Sis.mainoslinkin

Vaikka en enää crossfittiä kykenekään treenaamaan niin siitä on jäänyt mulle paljon vaikutteita. Salilla en toki vielä ihan 100%:sti pysty kaikkia liikkeitä tekemään, mutta joka viikko saan lisätä ohjelmistoon jonkin uuden liikkeen. Teen aika usein treenin alkuun varsinaisen punttiosuuden ja siihen päälle vielä jonkin sykkeitä nostattavan crossfit-tyylisen jumpan. Tällä systeemillä saan treenattua vatsojakin viikossa useamman kerran ja jalatkin saavat aika hyvin kyytiä erilaisilla kyykyillä ja askelkyykyillä. Nämä loppujumpat teen kuitenkin pääasiassa oman kehon painolla ettei kropalle tulisi liikaa rasitusta. Olen myös upottanut nerokkaasti näihin treeneihin mun olkapäätä kuntouttavia liikkeitä. Sykkeet nousee, rasva palaa, hapenottokyky paranee, maitohappojen sietokyky paranee ja samalla vielä olkapää vahvistuu. Win win!

Alla video treenistä kokonaisuudessaan!

Ps. Ellokselta saatte nyt -30% kalleimmasta tuotteesta + postikulut ilmaiseksi koodilla 345403!

Edut koskevat uutta tilausta Elloksen valikoimasta. 30%:n alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Säästät normaalipaketin toimituskulut (norm. 5,20) kun tilaat nyt. Tili- ja laskuasiakkaan toimitusmaksu ilman toimituskuluja 0,-/tilaus, käteisasiakkaan 2,90/tilaus. Edut ovat voimassa 30.12.2016 asti ja ne voi käyttää vain kerran. Etuja ei voi yhdistää muihin alennuksiin ja tilaajaetuihin, ale- ja kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Guest Designer -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin.

Treenit kovenee ja tyttö tiivistyy

PicsArt_08-31-01.49.51

Kolme kuukautta olkapääleikkauksesta ja aletaan olla pikku hiljaa kunnossa. Pienen pieniä liikerajoitteita on vielä ja lavan hallintaa täytyy opiskella aina vaan. Aion saada nyt liikeradat kunnolla ennalleen ennen kuin alan lisäilemään painoja liikkeissä. Se nimittäin kostautuu myöhemmin jos lähden nyt räiskimään enkä anna olkapään asettua kunnolla. Varsinaista kipua ei enää tunnu ollenkaan, mutta olkapää on välillä vähän jäykkä, ja on sitä varmasti vielä pitkään. Nyt oon alkanut ottaa lisää venyttelyä ohjelmaan ja päivä päivältä olkapään seutukin venyy paremmin ja paremmin. Uskaltaa ehkä sanoa, että voiton puolella ollaan!

Reissun jälkeen pystyin tekemään jo ihan täysipainoisen selkätreenin ja toissa päivänä jalkatreenin ilman, että tarvitsi sen enempää liikkeitä miettiä. Sen kun vaan painelin menemään. Ensimmäistä kertaa kävin myös kyykkytangon alla, mutta siinä huomaa ettei toinen puoli veny ihan samalla tavalla kuin toinen. Kyykkyyn en painoja lisää ennen kuin olen tämän puolieron saanut pois. Ei ole ehkä kovin järkevää kyykätä vinossa! Selällekin pystyn tekemään aika lailla jo kaikkea paitsi leukoja. En ole vielä uskaltanut edes hypätä tankoon roikkumaan, mutta eipä ole kiire senkään asian kanssa. Leukoja ehdin vetämään vaikka loppuelämäni!

Yläkroppatreeniä testasin eilen. Kokeilin vähän mitä pystyy tekemään ja mitä ei. Vinopenkki rinnalle on vielä hankalaa, mutta normipenkki käsipainoilla ja alaviistokone taas sopii hyvin. Olkapäille tein lähinnä vipunostoja eteen käsipainoilla ja sivulle kuminauhalla. Ojentajalle vähän punnerruksia penkkiä vasten sekä taljassa köydellä. Hauiksia en pysty tekemään vielä ollenkaan. Kiristää ja vääntää ihan liikaa! Noh, kaikki aikanaan 😉 Täytyy vaan lihashuollosta huolehtia nyt tuplasti ja kohta olen jo hauistreenien kimpussa! Joka viikko olen saanut lisäillä jotain liikkeitä ohjelmaan ja varmasti parin kuukauden päästä on taas tilanne ihan toinen.

Sen olen huomannut, että peilikuva muuttuu koko ajan ja vieläpä positiiviseen suuntaan! Mitä kovempaa olen pystynyt treenaamaan niin sitä enemmän kroppa tiivistyy koko ajan. Ainakin omasta mielestäni! Ja onhan se ihan luonnollistakin, että kropassa tapahtuu muutoksia. Lihasmuisti on hyvä ja uskon, että saan vanhan lihasmassan takaisin suhteellisen nopeasti kunhan vaan pääsen entiseen vauhtiin. Sitä odotellessa! Videoina liikkeitä viimetreeneistä ja lisää löytyy youtubesta nimimerkillä jomu83! Siellä on vieläkin mun vanhoja treenivideoita tyyliin vuodelta 2007. Laatukamaa 😀 Ja kantsii liittyä kanavan tilaajaksi, jos tahdot videot näkyville saman tien kun lataan niitä 🙂

On tää treenaaminen vaan niiiiiin mukavaa puuhaa!

 

Sano silloin kun on jotain sanottavaa

Processed with VSCO with acg preset

Kävin eilen salilla. Tympäisi koko touhu ihan jonkun verran, koska taas piti treenata jalkoja. Päätin tehdä takareisipainotteisen treenin. Liikkeistä ei mitään hajua. Päätin miettiä lämmittelyn aikana treenin valmiiksi ettei aikaa menisi miettimiseen itse treenin aikana. Ja niinhän minä tein. Valmis suunnitelma päässäni suunnistin ensin takareisilaitteelle ja siitä ns. toiminnalliselle puolelle. Toiminnallisella puolelle on mm. rata kelkan työntöä varten, vieressä vielä suurempi rata esim. renkaan pyöritystä varten, köysiä, kahvakuulia, leuanvetorigit ja niissä renkaat, bokseja ym toiminnallisen treenin oheistuotteita. Katselin hetken ympärilleni ja kun totesin ettei ketään ole treenaamassa kelkkaradalla, kannoin siihen kahvakuulat ja viereen otin boksin ajatuksena tehdä ensin askelkyykkykävelyä ja heti perään boksihyppyjä. Lämmittelin ja otin parit tuntumasarjat. Ja sitten alkoi tapahtua. Eräs wannabe-crossfittaaja tuli ja alkoi asentelemaan omia treenejään samalla puolella. Meitä oli jo siinä useampi tyyppi tekemässä omia juttujaan ja minä aloittelemassa omaa treeniäni. Niin hän siinä hetken asetteli painojaan, siirsi mun käsipainot syrjään, koska hänen piti päästä juuri sille radalle kantamaan levypainoja. Hän oli jo varannut itselleen viereisenkin radan overhead askelkyykkyjä varten eikä sit näköjään voinut kannella painojaan samalla radalla. Ei voinut ei. Niin tämä tyyppi tuli ja siirteli mun kamojen lisäksi myös muiden kamat ”koska hän nyt tarvitsee vähän enemmän tilaa”. Kukapa ei?

Processed with VSCO with acg preset

Tiedätte, että mä treenasin aika pitkään crossfittiä ja tiedän mitä laji on ja rakastan sitä edelleen. En siis todellakaan halua morkata lajia tai sen harrastajia, mutta joku roti pitää olla tässäkin touhussa. Jos haluaa treenata crossfittiä normisalilla niin on myös rakennettava treeninsä sen mukaan. Jos ei kykene niin varsin lähellä on ihan virallisia crossfit-saleja (joilla itsekin treenaisin jos vaan pystyisin). Kun itse menin ns. normisalille tekemään crossfit-treeniä niin rakensin treenini niin, että pystyn sen tekemään mahdollisimman pienessä tilassa ja häiritsemättä muita. Minun mielestä se on kohteliasta. Ilmeisesti kaikki eivät kuitenkaan ajattele niin. Toiset valtaavat kaiken mahdollisen alan miljoonille eri liikkeilleen. Ja juuri silloin kun sali on muutenkin täynnä väkeä! Mutta tiedättekö mikä tässä kaikessa on silti ärsyttävintä? Se, että annoin jonkun toisen määrätä mun treeniä ja siirrellä mun kamoja hänen mielensä mukaan. Se etten sanonut mitään. Aivan liian usein myötäilen muita ja hymyilen vain nätisti, vaikka mielessäni huudan ”et saatana koske mun kamoihin! Mä olin tässä ensin ja myös pysyn tässä!” Mutta ei. Mekaanisesti hymyillen siirryin muualle ja annoin toisen ihmisen pilata mun treenin. Mitä tästä opimme? Sano silloin kun on jotain sanottavaa ja pidä puolesi. Aina.

Lopputreenin ärsyttikin niin paljon etten viitsinyt kameraakaan kaivaa repusta treenikuvia varten. Halusin vaan pois. Ihania pukkarikuvia siis <3

Mieletön pakararalli

Mun treenit on tällä hetkellä todella vahvasti alakroppaan painotettuja, koska ei tuolla vasemmalla kädellä vielä ihan kauheasti tehdä. Juuri tänään kävin lääkärissä ja sairasloma jatkuu aina 24.7 asti. Ei vaan pysty vielä kannattelemaan vasenta kättä vielä riittävästi, mutta eteenpäin mennään koko ajan! Olenkin nyt tehnyt paljon jumppaa alakropalle ja yrittänyt löytää erilaisia liikevariaatioita. Täysi hitti oli mun postaus Minähän en persettä treenaa, josta sain teiltä mielettömän litanian hyviä liikkeitä pakaroille! Ne mielessäni lähdin toteuttamaan keskiviikon treeniä takareisille ja pakaroille. Kyseinen treeni on siis toteutettu vain ja ainoastaan teidän vinkkienne perusteella 😉

Treenin alkuun tein huolelliset lämmittelyt jaloille erilaisilla dynaamisilla venytyksillä ja heti treenin alkuun tein myös olkapään kuntouttavat liikkeet. Itsehän en juurikaan käytä lämmittelyyn aerobisia laitteita, koska mun mielestä kroppa lämpenee parhaiten omaa kehoa käyttäen. Tein tässä treenissä yhteensä viisi liikettä, joista neljä ensimmäistä kahtena liikeparina (supersajana). Toistoja jokaisessa liikkeessä noin 20 ja palautus vasta kahden peräkkäisen liikkeen jälkeen. Palautusaikana pidin minuutin.

Liikepari 1: sivuttaisaskellus kuminauhalla & suorinjaloin maastaveto

Processed with VSCO with k3 presetProcessed with VSCO with k3 presetProcessed with VSCO with k3 presetTaittelin tuollaisen keltaisen vetokumian kahtia ja kietaisin nilkkojen ympärille. Otin pienen kyykkyasennon ja lähdin köpöttelemään pienillä sivuttaisaskeleilla niin, että kuminauha pysyi kireänä koko ajan. Tällä sain todella hyvän poltteen sekä reisiin että pakaroihin! Tästä siirryin välittömästä suorinjaloin maveen, jota tein todella pienillä painoilla (30kg). Tämä oli ensimmäinen kerta olkapääleikkauksen jälkeen kun uskalsin tarttua tankoon ja olkapää jaksoi pysyä ryhdikkäänä myös alaspäin mennessä. Tein liikkeen todella hitaasti ja hallitusti. Ylhäällä kunnon puristus pakaroilla! Näitä 4 sarjaa ja about 20 toistoa.

Liikepari 2: Reidenkoukistus maaten & sumokyykky käsipainolla

Processed with VSCO with k3 presetProcessed with VSCO with k3 presetMaatenkoukistuksista ei ole kuvaa, mutta se lienee kaikille tuttu. Tein niissä alaslaskut hitaasti ja hallitusti ja yläasennossa kunnon puristus. Toistoja noin 20. Heti sen jälkeen siirryin sumokyykkyyn, jonka tein 15 kg käsipainolla. En löytänyt mistään laatikoita tms jalkojen alle jolloin olisin päässyt syvemmälle kykkyyn, joten nyt mentiin näillä. Tein tätäkin 20-30 toistoa. Ensi kerralla isompaa käsipainoa, kun olkapääkin näköjään kestää jo tehdä! Muista viedä polvet jokaisella toistolla varpaiden suuntaisesti ja pitää selkä suorana koko liikkeen ajan! Jaaaaa ylhäällä kunnon puristus pakaroilla!

Näiden jälkeen siirryin vielä tekemään niitä kuuluisia lantionnostoja tangon kanssa. Kyseisestä liikkeestä en saanut kuvaa, mutta sarjoja tein 4 ja toistoja jokaisessa 20. Aikamoinen herkuttelu näin treenin loppuun! Voin sanoa, että tänään on sekä takareidet että persposket todella hellinä….

Treenaamisen vaikutus mieleen ja ruokavalioon

Processed with VSCO with c1 preset

Sis.mainoslinkkejä. Suurin osa teistä blogin lukijoista on varmasti jo juhannusta viettämässä eikä kovin moni tätä postausta tule lukemaan, mutta kirjoitanpahan silti, koska tuntuu siltä että pitää kirjoittaa! Eilen oli niin paljon hässäkkää koko ajan etten ehtinyt blogin pariin kuin ajatuksen tasolla ja automatkankin käytin lahjakkaasti nukkumiseen 😉 Aina pitää nukkua kun vaan voi! Nyt istun auringonpaisteessa mökin pihalla, bloggaan ja nautiskelen. Ei vois olla parempaa paikkaa tähänkään touhuun.

Processed with VSCO with c1 preset

Mä olen jumppaillut nyt melkoisen ahkerasti. Kuntoutusliikkeitä teen edelleen pari kolme kertaa päivässä ja edistystä tapahtuu hitaasti mutta varmasti. Tälle viikolle on niiden lisäksi kertynyt jo pari salitreeniä, kaksi uintireissua ja yksi lenkki. Tämän loppuviikon otan vähän chillimmin ja käyn lähinnä kävelemässä ja teen ehkä jonkun vatsatreenin. Olishan sitä varmasti paljonkin kaikkea mitä voisi tehdä, mutta jostain syystä pää lyö nyt liikkeiden osalta ihan tyhjää enkä viitsi vetää itseäni ja olkapäätä ihan tilttiin. Jos teillä on jotain ideoita liikkeiden osalta niin saa jakaa!

Tiistaina jalkatreeniä Tafferin Oton kanssa. Seurassa myös upea Johanna Hermans!
Tiistaina jalkatreeniä Tafferin Oton kanssa. Seurassa myös upea Johanna Hermans!

Tässähän on muuten käynyt just niin kuin aiemmin tuumailinkin. Ruokavalio on pikku hiljaa alkanut asettua uomiinsa ja fiilis on koko ajan energinen ja huomattavasti positiivisempi kuin vähän aikaa sitten. Kaikki tämä on treenaamisen ansiota! Heti kun pääsin edes vähän jumppailemaan niin elämänlaatu on alkanut paranemaan päivä päivältä. Salilla käyminen on mulle kaikista parasta terapiaa! Odotan malttamattomana aikaa kun pääsen bodaamaan ihan tosissani, mutta sitä ennen on tehtävä huolellinen pohjatyö. Aion kuntouttaa olkapääni niin hyvin, että siitä tulee parempi kuin ennen. Se vie varmasti aikaa, mutta työ tekijänsä palkitsee. Lihasmassaa on kadonnut vuoden aikana todella paljon eli pikku hiljaa alan keräämään sitäkin takaisin. Enkä yhtään pistä pahakseni jos samalla rasvakin alkais palaa 😉

Haubereita kilon käsipainoilla! On se vahva :D
Haubereita kilon käsipainoilla! On se vahva 😀

Nyt mä jään odottelemaan, että ruoka laskeutuu vähän ja lähden sit kävelylle ennen illan juhannusjuhlia! Rentouttavaa juhannusta tyypit!

ps. Ellokselta saatte nyt 30% alennusta tilauksen loppusummasta koodilla 335476 , koskee myös ale-tuotteita! Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus on voimassa 29.6.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin.

Muistakaa tsekata myös offerillan tarjoukset! Uutiskirjeen tilaajille siellä olikin tänään kiva yllätys 😉

Treenaan kuin ammattilainen

Processed with VSCO with c1 preset

Neljä viikkoa olkapääleikkauksesta ja meitsi on päässyt treenin makuun! Viikko sitten sain kantositeen pois ja siitä lähtien olen jumpannut kättä niin paljon kuin mahdollista. Tällä hetkellä mun treenitahti on kaksi kertaa päivässä eli voidaan sanoa, että treenaan kuin ammattilainen 😀 Jonkinlaista edistymistä huomaan päivittäin, mutta isoimmat harppaukset tuntuvat tulevan parin päivän sykleissä. Eniten edistymistä huomaan ihan päivittäisissä askareissa, kuten pyykkien viikkaamisessa, kengän nauhojen sitomisessa ja vaatteiden pukemisessa. Edelleen odotan kuitenkin sitä päivää, kun voin sheivata toisenkin kainalon ja saan tukan ponnarille omin avuin!

Jumppaliikkeitä teen tällä hetkellä ihan käden omalla painolla sekä kuminauhalla. Käsi ei edelleenkään montaa senttiä nouse suorana ylöspäin ilman apuja, mutta toisella kädellä avustettuna se nousee ilman ongelmia. Sanokaapa te saman projektin läpi käyneet ja alan ammattilaiset, että milloin koittaa se aika kun käsi nousee vaakatasoon omin avuin? Noin niin kuin suunnilleen aikaa menee…? Kaikista tuskallisin liike mulle tuntuu olevan käden roikottaminen rentona alas. Menen puoliksi keittiön pöydälle makaamaan ja annan käden roikkua lattiaa kohti ihan rentona lavasta lähtien. Hitsi se sattuu! Olkapää tuntuu muutenkin jotenkin ahtaalta ja jäykältä, mutta kuuluu varmaan asiaan. Ja kun yritän kättä nostaa ylöspäin niin olkapäässä tuntuu ikään kuin jokin este, jonka takia käsi ei nouse. Liike vaan stoppaa yhteen kohtaan. Saa nähdä kauanko tässä menee!

Eilen lenkille lähdössä.
Eilen lenkille lähdössä.

Kävin tekemässä ensimmäisen salitreenin lauantaina. Tein ensin mulle annetut olkapääliikkeet ja sitten siirryin jalkatreenin pariin. Koukistuksia maaten ja istuen, vaakahackia ja askelkyykkyjä omalla painolla. Kiva olis tehdä lihashuoltoakin, mutta rullan päälle ens saa kammettua itseäni mitenkään saati pysty liikuttelemaan itseäni siinä yhdellä kädellä. Eilen kävin 45 minsan lenkillä ja otin pieniä juoksupyrähdyksiäkin. Olkapään ja käden asennon kanssa saa olla aika tarkkana juostessa eikä kyllä ole kauhean optimaalista pitää vasenta kättä juostessa paikallaan… No, ehkä pääasia tällä hetkellä on se, että ylipäänsä pääsee liikkumaan eikä se kuinka kovaa pääsee eteenpäin 😉

Tänään kävin tytön kanssa uimahallissa simmaamassa pari tunteroista. Minähän en siis pysty vielä uimaan, mutta jumppasin kättä vedessä ja tykkäsin kovasti! Uimahalli jää kesälomille loppuviikosta ja mietinkin pitäisikö käyttää tämä aika hyväksi ja käydä joka päivä uimahallissa kuntouttamassa kättä. Salillekin voisin kohta lähteä, mutta onkohan se jo liikaa….?