5 x herkkua viikonloppuun

Perjantai ja ajatukset alkavat suuntautua viikonloppuun. Moni miettii viikonlopun ruokalistaa ja mahdollisesti myös herkkuhetkiä. Itselläni on tapana alkaa suunnittelemaan viimeistään perjantaina lauantain herkkupäivää ja selaan mahdottoman määrän reseptejä läpi. Usein niistä joku vaikuttaa niin kiinnostavalta, että se päätyy keittiössäni toteutettavaksi. Meillä on miehen kanssa vielä herkuton toukokuu menossa, joten mitään sen kummempia herkkuja en leivo, mutta vieno pyyntö tuli tehdä erästä tiettyä raakakakkua annosvuokiin ja saattaapa olla, että tämän pyynnön toteutankin! Kokosin teille, jotka saatte herkutella ihan normaaliin tapaan, viisi herkkua viikonloppuun, joista voitte ottaa kopin, mutta ei oo pakko hei 😉

1. Mangojuustokakku browniepohjalla

Tein tätä juustokakkua muistaakseni maaliskuussa ihan vain huvikseni. Rakastan sekä brownieta että juustokakkuja, joten niiden risteytys kuulosti todella houkuttelevalta. Sitä se olikin! Ehdottomasti yksi parhaista koskaan tekemistäni juustokakuista. Reseptin löydät täältä.

2. Viljaton banaani-suklaaleipä

Banaanileipiä olen tehnyt vaikka minkälaisilla resepteillä, mutta tämä suklaasattumin varustettu oli mielettömän maukasta! Kukapa nyt ei suklaasta pitäisi!? Saatoin sipaista vielä nutellaa kylkeen…ah ja voih! Reseptin löydät täältä.

3. Brookies

Pohjalla brownie, päällä cookie. Tarvitseeko sanoa muuta? Jos en olisi herkuttomalla, tekisin ehdottomasti tätä uudestaan! Huh, nyt alkaa kuola valua näppikselle, pakko siirtyä seuraavaan! Reseptin löydät täältä.

4. Kaura-kookossämpylät

Nämä kaura-kookossämpylät on ehdottomasti parhaat gluteenittomat sämpylät, joita olen koskaan tehnyt. Niin pehmeitä ja maukkaita unohtamatta todella hyvää makua! Jos kaipaat hyvää reseptiä gluteenittomiin sämpylöihin niin testaappa näitä 😉 Reseptin löydät täältä.

5. Vadelmainen raakasuklaakakku

Tämä on kakku, jota mies pyysi minua tekemään tänä viikonloppuna. Olen ovela ja puolitan ainesten määrän ja teen kakun pieniin neliönmuotoisiin irtopohjavuokiin jolloin kakkua ei toivottavasti jää yhtään yli! Appiukon minulle ostamista vuoista on ollut raakakakkujen teossa paljon iloa. Ei tarvitse tehdä niin isoa määrää, jos tekee mieli syödä vain vähän 😉 Reseptin löydät täältä. Tämä kakun ohje on muuten tämän blogin suosituin ja haetuin resepti eikä turhaan! Onneksi kaupastakin saa jo tuoreita vadelmia…

Mitäs herkkua te meinasitte tehdä viikonlopuksi?

Heittämällä maailman parhaat kaurasämpylät

Processed with VSCO with c1 preset

Eilen meiltä loppui leipä täällä mökillä kokonaan ja päätin heti alkaa tekemään itse sämpylöitä. Sämpylät ovat aina yhtä hyviä, oli ne sitten gluteenittomia tai ihan tavallisia, molemmat uppoavat! Olen tehnyt itse sämpylöitä vaikka kuinka monta kertaa ja todennut, että itse tekemällä saa aina parempaa. Lisäksi ne tulevat huomattavasti halvemmaksi kuin kaupasta ostetut. Jos aamulla jää puuroa yli tai lounaalla osa porkkanaraasteesta jää syömättä niin jämät voi viskata kätevästi sämpylätaikinan sekaan. Sinne uppoaa myös pottumuusit, juustonkannikat sekä maustamattoman jogurtin jämät. Hävikkiruokaa parhaimmillaan!

Tämä resepti ei suinkaan ole täysin omaa käsialaani vaan löysin reseptin Kulinaari-blogista. Selasin pitkään sämpyläreseptejä läpi ja tämä natsasi täydellisesti meidän kaapin sisällön kanssa. Tuunasin reseptiä vain juustoraasteella, joka muuten sopi näihin sämpylöihin todella hyvin! Nämä ovat sekä maultaan että koostumukseltaan heittämällä parhaat sämpylät, joita olen tehnyt tai maistanut. Suosittelen!  Reseptistä tulee 12-15 sämpylää koosta riippuen. Itsehän teen aina liian suuria…

Maailman parhaat kaurasämpylät

  • 5 dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • 0,5-1 tl suolaa
  • 0,5 dl siirappia
  • n. 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl juustoraastetta
  • 50g sulatettua voita tai 1 dl öljyä
  • päälle esim. kaurahiutaleita ja sormisuolaa
  • vettä

Liota kuivahiiva 42 asteiseen veteen. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Peitä ja anna seistä lämpimässä paikassa 20 minuuttia. Lisää sen jälkeen suola, siirappi ja jauhoja pienissä erissä. Lisää myös juustoraaste. Lisää sulatettu voi ja alusta joukkoon loput jauhot parissa erässä.

Pyörittele taikina sämpylöiksi ja laita kohoamaan pellille lämpimään paikkaan. Voitele kohotuksen jälkeen vedellä ja sirottele pinnalle sormisuolaa ja kaurahiutaleita. Pirskottele myös paistopellille vähän vettä, niin kuoresta tulee rapeampi.

Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Herkuttele!

Lue myös:

Moni gluteeniton sämpylä päältä kaunis 

Kaura-hunajasämpylät

Keskiyön gluteenittomat sämpylät

Kaura-kookossämpylät

Ehkä maailman helpoimmat sämpylät