Tuntuma hukassa selkätreenissä? – Lue tämä!

Tuntuma hukassa selkätreenissä

Selkätreenit ovat aina olleet mulle hyvin mieleisiä. Selkätreeni on uponnut suht hyvin perille ja voimatasot nousseet tasaisesti. Aina on kuitenkin ollut mielessä, että treenistä puuttuu se viimeinen silaus. Pystyisikö jotain tekemään vielä paremmin? Olkapääleikkauksen jälkeen vasen puoli kropasta laahasi pitkään oikean perässä eikä puoliero ole vieläkään ihan 100%:n. Osa liikkeistä on hankaloitunut ja varsinkin lapojen väliin on ollut todella vaikeaa saada minkäänlaista kontaktia. Vaikken mihinkään kisoihin olekaan menossa, haluan rakentaa symmetrisen kokonaisuuden. Symmetria on tärkeää arkipäiväisen elämänkin vuoksi. Jos kroppa on kovin toispuoleinen, ongelmia ilmenee ennemmin tai myöhemmin kipuina ja väärinä liikeratoina muualla kehossa. Tämän opin kantapään kautta olkapään ollessa sökönä.

Kävin joku aika sitten treenaamassa Takamaan Tomin kanssa olkapäitä ja olen sen jälkeen huomannut selkää kehitystä sekä olkapäiden hermotuksessa että niiden koossa. Epäkkäät eivät enää ole pääosassa, vaan työn tekevät nimenomaan olkapäät. Tämän seurauksena mun niskajumit ovat poistuneet kokonaan eikä jännitysmigreeniäkään ole hetkeen kuulunut. Jotain on siis tehty oikein. Tomia ei turhaan sanota Tuntuma Takamaaksi, sillä hän todella ymmärtää ihmiskehoa ja tietää miten sen saa työskentelemään juuri halutulla tavalla. Tätä pääsin todistamaan viime viikolla, kun Tomi veti mulle salilla selkätreenin. Jo ensimmäisestä lämmittelysarjasta lähtien tunsin varmasti jokaisen selän lihaksen. Eipä ole moista sattunut mun kohdalle koskaan ennen! Tomi katsoi mun liikeradat läpi ja teki niihin pieniä korjauksia.

Tuntuma hukassa selkätreenissä

Tuntuma hukassa selkätreenissä

Tuntuma hukassa selkätreenissä

 

Mitkä mun mielestä sitten olivat ne tajunnanräjäyttävimmät neuvot?

 • oikein tehtynä liike tuntuu selän yläosasta alas asti (siis ihan koko selässä!)
 • ajatellaan koko ajan selällä eikä keskitytä vain vetämään tankoa käsillä
 • olkapäät kunnolla taakse
 • rinta kunnolla auki ja pystyyn
 • selkä suorana, ei nojata taaksepäin
 • riittävä eteenpäin nojaaminen esim. ylätaljassa. Liikettä ei tehdä heivaamalla kroppaa taaksepäin.
 • pienillä tekniikkaviilauksilla saa tuntuman parannettua potenssiin tuhat!
 • alkuun pienet painot ja tekniikka haltuun

Pari päivää sitten kävin tekemässä selkätreeniä omin päin ja luulin käyvän niin kuin aina käy: ohjeet ovat unohtuneet eikä treeni tunnu niin hyvin kuin ohjauksessa. Tällä kertaa ei käynytkään niin! Jo heti ekasta sarjasta lähtien koko selän valtasi jäätävä pumppi ja viimeiset sarjat pystyin tekemään enää ihan miniminipainoilla. Ihan mahtava tunne, kun treeni alkaa kulkea ja tuntua kerta kerralta paremmin. Odotan innolla, että päästään Tomin kanssa tekemään yhdessä vielä kädet ja jalat ja sitten onkin koko kroppa hallussa 😉 Mulle vaihtelu treenissä on erittäin tärkeää. En jaksa kovin kauan samaa liikettä tehdä, joten on hyvä että sain muutaman uuden idean liikkeisiin. Ylätaljaa voi varioida vaikka miten monella tavalla ja salilta löytyy selkä laite jos toinenkin!  Mun treeneistä ei ehkä ihan heti ideat lopu jatkossa 😀

Tuntuma hukassa selkätreenissä

Jos sinäkin arvostat hyvää tuntumaa, niin ilouutisia just sulle. Tomi on tehnyt yhdessä CompactFitin kanssa Punttiopiston, josta löytyy yli 5h HD-tason videomateriaalia, lähes 90 liikkeen tekniikat selitettynä kirjallisesti, 83 videota jaoteltuna lihasryhmittäin sekä 4 valmista treeniohjelmaa. Videoilla näkyy juuri näitä liikkeitä ja tekniikoita mitä mekin ollaan treeneissä käyty läpi ja voin kyllä lämpimästi suositella!

Tomin sanoin:

”Tomi Takamaan Punttiopiston tarkoitus on jakaa oppimiani tekniikoita, vinkkejä ja liikkeitä muille, etteivät heidän tarvitse hakata päitäinsä seinään yhtä pitkään kuin minä. Se, että joku ei treenaa ”väärin”, ei tarkoita automaattisesti sitä, etteivätkö treenit voisi mennä vieläkin paremmin perille.

Lihakset oikein löytämällä pystyt välttämään kropan epätasapainoja ja tekemään heikkouksistasi vahvuuksiasi. Lihakset kehittyvät paremmin ja harjoittelusta tulee mielekkäämpää ja tarkoituksenmukaisempaa”. Hintaa Punttiopistolla on nyt 59e (earlybird hinta, norm. 74e.). Tsekkaa Punttiopisto täältä.

Onko sulla tuntuma hukassa selkätreenissä tai jossain muussa treenissä?

Tuntuma hukassa selkätreenissä

Edellinen postaus: Rahaneuvoja opiskelija-Jonnalle

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Itkisinkö onnesta, jos mavettaisin kunnolla?

Processed with VSCO with a6 preset

Kyllä. Kyllä. Kyllä. KYLLÄ!! Eilen oli se hetki, kun tuntui ettei olkapää vaivannut salilla yhtään. Kyllähän sen mukanaolon toki koko ajan tuntee eikä se suinkaan normaali vielä ole, mutta pätkääkään se ei treeniä haitannut. Ensimmäisen kerran sitten…ööö…maaliskuun? Se kireys, mikä on aikaisemmin vaivannut muun muassa alataljassa, oli tipotiessään. Sain lasetella menemään ihan huolella! Mitään isoja painoja ei vielä liikutella, koska olkapäätä ympäröivät pikkulihakset eivät ole vielä samassa vahvuudesta kuin oikealla puolella. Haluan saada ne kondikseen ennen kuin alan nostaa sarjapainoja tavoitteellisesti. Tuntumakin oli selkeästi parantunut vasemmalla puolen eli eteenpäin mennään!

Processed with VSCO

Mä olin niin haltioissani eilen, että tanssahtelin sarjojen välissä, mutta toivottavasti en laulanut 😀 Pystyin tekemään jo kolme eri alhaalta vedettävää liikettä selälle. Kävin istuskelemassa ja roikkumaan myös pulldown-laitteessa ja pienellä painolla olisin pystynyt sitäkin jo tekemään, mutta en tahtonut ahnehtia. Se kun tuppaa aina kostautumaan pahemman kerran. Mutta ens kerralla sit! Saa olkapää ja selkä siinä hyvää venytystä kun varovasti tekee. Mutta arvatkaa mistä olin kaikista iloisin ja eniten liekeissä? Mavesta! Pystyin tekemään sitä ihan ongelmitta, mutta olkapää asentoon piti kiinnittää koko ajan tiukasti huomiota. Vielä ei lapa jaksaisi varmasti kannatella isompia painoja, joten 50kg oli mulle eilen passeli kilomäärä.

Vitsi miten onnellinen mä olen! Vihdoin ja viimein alkaa tuntua siltä, että elämä alkaa hymyillä, treenit kulkea ja toivottavasti pääsen jo ensi viikolla töihinkin! Mutta nyt mä meen osteopaatille hoidattamaan olkapäätä ja huomenna on vuorossa fysioterapeutti 😉

Fitnesskissojen keskellä

Processed with VSCO with c1 preset

Mä oon päässyt aika hyvin tällä viikolla treenaamaan. Into on kova ja yritän kaikin voimin kuitenkin pitää järjen päässä ettei homma mene yli. Oon tälle viikolle mahduttanut useamman salitreenin, intervallilenkkiä (tänään suoraan sängystä), kevyemmän lenkin ja kotitreeniä. Tälle päivälle on tiedossa vielä kotitreeniä ja lihashuoltoa. Yritän pitää fokuksen koko ajan olkapään kuntouttamisessa ja kropan toimintakyvyn ylläpitämisessä. Salilla näkee kuitenkin koko ajan niin paljon kovassa kunnossa olevia mimmejä ja kundeja, että ajatus karkaa välillä väkisinkin omaan peilikuvaan.

Processed with VSCO with c1 preset

Kun vaakalukema alkaa näyttää jo aikoimoisia lukemia, mutta en tunnusta kuitenkaan lihoneeni. Tai ehkä vaan en huomaa sitä? Enivei, en voi kieltää etteikö olis mukavaa olla kovemmassa kunnossa ja pienemmissä rasvoissa, mutta olisinko tämän onnellisempi saavutettua sen? En usko. Näitä pohdintoja käyn aina silloin tällöin ja aina lopputulos on sama. Haluan treenata aktiivisesti mahdollisimman kovaa, mutta haluan syödä näin niin kuin olen syönyt tähänkin asti. Syön aina kun on nälkä ja just sitä mitä tykkään. Viikolla siististi ja viikolla rennommin. Leivon paljon ja teen herkkuja viikollakin. Terveellisempiä versioita tosin. En ole valmis luopumaan omasta elämäntavasta vain sen takia että näyttäisin paremmalta. Varsinkaan kun viihdyn omassa kropassani varsin hyvin. Treenaaminen on tällä hetkellä mulle erinomainen keino purkaa työstressiä ja se riittää mulle.

Kävin eilen tekemässä hyvän selkätreenin. Olkapää ei tykännyt ylätaljasta, mutta oikeastaan kaikkea muuta pystyin tekemään kivuitta. Tenniskyynerpää taas estää kulmasoudut, kun en pysty puristamaan vasemmalla kädellä kunnolla tankoa. Pientä kikkailua tämäkin treeni taas vaati, mutta onneksi powerfitillä on todella laaja valikoima laitteita. On vara mistä valita! Treenin loppuun tein vielä pienen 10 minuutin hikijumpan, jossa joka toisella minuutilla 15 boksihyppyä ja joka toisella 15 kahvakuulaheilautusta pään päälle. Kivasti tuli hiki ja sykkeet nousi 140 paremmalle puolelle.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Youtubesta löysin vielä muutaman videon crossfit treeneistä. Tuon surullisen kuuluisan chest to bar treenin jälkeen olkapää kipeytyi taas uudelleen. Onneksi ei niin pahasti kuin tammikuussa, mutta semitulehdus siellä taitaa taas olla päällä… Nyt vaan rauhassa 😉

Never say never.

Iso perjantaimoi kaikille! Yritän tässä vähän kiireessä kirjottaa kun kohta lähdetään ajelemaan möksälle päin 🙂

Taas olen parit hyvät treenit vetässyt. Aloin tosiaan seuraamaan crossfit Tampereen treenejä ja niiden mukaan nyt meen. Eilen oli vuorossa pelkkä juoksutreeni, jonka tein salin juoksumatolla. Miettikää, minä joka en ole ihan hetkeen juossut metriäkään, juoksin kaksi kilometriä putkeen! 100 metrin välein otin niin kovan sprintin kuin pystyin (nostin joka kerta vauhtia) ja seuraavat sata metriä hölkättiin. Näitä kymmenen kierrosta. Hiki tuli kyllä ja tänään hanuriosasto ollut aika juntturassa. Näköjään juoksu ottaa sinnekin!?

Salilla treenasin extrana kippileukoja ja rinnallevetoja. Ei oikein kipit onnistuneet 😀 Ehkä pari sinne päin kippiä sain tehtyä. Jotenkin hankalaa kun on tottunut tekemään tosi siistejä ja mahdollisimman hyvällä tuntumalla. Nyt pitäiskin yhtäkkiä tehdä vaan niin monta vauhdilla kuin pystyy. Ei ihan vielä ummarra 😀 HArjottelin kippejä sekä myötä- että vastaotteella. Vastaote tuntuu mulle jotenkin helpommalta eli myötäotetta on treenattava enemmän!

Kippileuka harjoituksia.
Kippileuka harjoituksia.

kuvia 007

Vauhtia ottaa hän.
Vauhtia ottaa hän.

kuvia 010kuvia 012kuvia 013

Ja loppuun venyy :)
Ja loppuun venyy 🙂

Rinnallevetoon sain taas hyviä vinkkejä. Ihan uskalsin jo 30 kilolla kokeilla. Hyvin män 🙂

kuvia 001kuvia 002kuvia 005kuvia 004

Anna-murukin oli pitkästä aikaa salilla samaan aikaan <3

Testasin illalla uusimman Fit-lehden ohjetta MAailman parhaisiin lettuihin. Ihan en kyllä allekirjoita tuota kuvaelmaa niistä, mutta kyllä ne hyviä oli! Lettuihin tarvitset 2 banaani, 4 kananmunaa, ripauksen kanelia sekä ripauksen vaniljasokeria. Kaikki pamixilla sekaisin ja paistetaan pannulla öljyssä/voissa. Heleppoo!

Kaikki ainekset kippoon jo surrur.
Kaikki ainekset kippoon jo surrur.

Paistetaan pannulla voissa tai öljyssä.
Paistetaan pannulla voissa tai öljyssä.

Koemaistatetaan ahneimmalla.

Hieman epäilyttävää, miettii hän.
Hieman epäilyttävää, miettii hän.

kuvia 018

Tuohan niitä sit söikin yhden jos toisenkin!
Tuohan niitä sit söikin yhden jos toisenkin!

Omalle lautaselle sämppäreitä myös.
Omalle lautaselle sämppäreitä myös.

Tänään päätin testata kunnon mission impossiblen aamulla eli otin mimmin kainaloon ja mentiin yhdessä salille. Joku aika sitten sanoin etten koskaan sitä ota mukaan, mut niinpä vaan joudun taas sanani syömään. Olin varustautunut iPadillakin mut enhän mä muistanut ettei siinä ole ees sirua, joten siitä vehkeestä ei paljon iloa ollut!

Tarhapöllönä taas kerran..
Tarhapöllönä taas kerran..

kuvia 025

Palkkarivaras :)
Palkkarivaras 🙂

Pistin omasta kännykästä mimmille piirrettyjä ja tyrkkäsin hänet rattaineen sopivaan paikkaan ettei ole kenenkään tiellä. Mulla olikin ylläripylläri leuanvetoja vuorossa 😀 On se hyvä että niitä eilen harjottelin…

Reenikaveri.
Reenikaveri.

Srjoina 5*bw, 5*1,25kg, 5*2,5kg, 5*3,75kg, 5*5kg ja 4*6,25kg.
Srjoina 5*bw, 5*1,25kg, 5*2,5kg, 5*3,75kg, 5*5kg ja 4*6,25kg.

kuvia 029kuvia 030Enpä olis uskonut, että ilman remmejä koskaan tekisin edes noilla lisäpainoilla. Päivän WOD jäi nyt tekemättä, kun ei tuolla salilla ollut painopalloa ja ihan suoraan sanottuna halusin aika äkkiä sieltä pois. En halunnut ekalla kerralla mimmiä kovin kauan salilla pitää, kun vasta totutellaan 🙂 Leukojen päälle vähän venyttelyä.

kuvia 031kuvia 032kuvia 035kuvia 034Postisetä oli tuonut mulle Lumenelta pienen paketin. Onko teille tullut tällaista postissa?

kuvia 037Kirjeessä sanottiin jotta osoitetiedot on otettu väestörekisteristä, joten varmaan muillekin on tällainen näyte tullut?

”Tiedämme, että aktiivinen perhe-elämä pitää sinut onnellisen kiireisenä, mutta ei jätä sinulle juurikaan aikaa keskittyä itseesi – tai ihoosi. Siksi kehitimme Lumene LAB Age Preventing -ihonhoitolinjan, joka on suunniteltu erityisesti kaltaisillesi meneville äideille.”

Mistä ne tiesi? Menevä äiti ja kaikenlisäksi vielä jo pitkään suunnitellut hankkivansa seuraavat ihonhoitotuotteet apteekista! Meedioita sanon minä. Iso kiitos Lumenelle tästä, menee saman tien testiin 🙂

Oletteko itse kyseistä tuotetta testanneet? Tämä ei siis ole mikään mainos. Tuli koko näyte ihan yllätyksenä itsellenikin ja ilolla sen otan vastaan 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Muutos lähtee itsestä.

Näin se on, asiassa kuin asiassa. Jos et ole tyytyväinen vartaloosi, on sinun alettava tekemään asialle jotakin. Jos et ole tyytyväinen elämääsi, etsi asioita jotka tekevät sinut onnelliseksi. On täysin turhaa jäädä vatvomaan asioita ja ajatella sitten kun.. Mä olen jo jonkin aikaa ollut vähän kyllästynyt normaali bodailuun. Tuntuu vaan niin saakelin tylsältä. Se suurin into koko touhuun on kadonnut. Rakastin kyllä treenaamista yli kaiken, mutta kaipaan uusia haasteita. Lauantaina niitä tulee, kun lähden testaamaan Keravan crossfit salille crossfittiä! Hui, mua jänskättää 🙂

Crossfitin aloitusta oon miettinyt varmaan viimeiden vuoden, mutta loikkaus tutusta ja turvallisesta salitreenistä on tuntunut liian suurelta. Samoja liikkeitä crossfitissäkin tehdään kuin salilla, mutta se vaatii myös paljon enemmän räjähtävyyttä, ketteryyttä, nopeutta ja venyvyyttä. Vaikka tuttujen aioiden parissa liikutaan edelleen niin silti se on täysin vierasta maaperää. Crossfitissä kiehtoo juuri  nuo ominaisuudet mitä crossfittaajalta vaaditaan (ja mitä kehitetään koko ajan), mutta totta kai myös mahdolliset ulkonäkö muutokset. Crossfittaaja naiset on aika hot hot vai mitä ootte mieltä?

Eilinen salitreeni poikkesi mun normaalista treenistä aika paljon. Tein ensin penkkiä 5 sarjaa, vedin leukoja 5 sarjaa ja loput 40 minuuttia keskityin harjoittelemaan rinnallevetoa, työntöä, tempausta ja valakyykkyä. Joskus vuosia sitten olen noita tehnyt ja voin sanoa, että helvetin vaikeeta oli! Ihan pelkällä kepillä tein alkuun ja loppuun jollakin pienellä ja kevyellä tangolla.

Jumpalle menossa.
Jumpalle menossa.

Sara ja Annakin sattuivat samaan aikaan treenaamaan niin sain tytöt nakitettua kameran taakse 😀 Kiitos kuvista tytskät!

Team Mammat. Etsi kuvasta pätkä :D
Team Mammat. Etsi kuvasta pätkä 😀

 

Nähtävästi rinnallevetoa menossa.
Nähtävästi rinnallevetoa menossa.

 

Valmistautuu...
Valmistautuu…

kuvia 012kuvia 013

Tempausta. Todella vaikea liike!!!
Tempausta. Todella vaikea liike!!!

 

Valakyykkyä..
Valakyykkyä..

kuvia 022

Vaatii kohtuullisen hyvää keskivartalon hallintaa. Tangolla en saanut yhtään toistoa!
Vaatii kohtuullisen hyvää keskivartalon hallintaa. Tangolla en saanut yhtään toistoa!

Päällimmäisenä koko treenistä jäi mieleen järkyttävä epätoivo: miks mä en osaa??? No siks kun en oo noita tehnyt. Tahdon niin kovasti oppia ja aionkin noi liikkeet oppia tekemään oikein. Miljoona asiaa on opeteltavana ja pitäis osata tuoda tanko oikein rinnalle, kääntää se oikein, mennä tangon alle, kyykätä… Tuntuu ettei mun kroppa ja pää tee ollenkaan yhteistyötä. Nilkat on sikakireet, ranteet ei taivu, en pääse kyykkyyn…. Aaaargh! On tässä työmaata, mut mä oon valmis tekemään duunia!

Kuka lähtee lauantaina mun kans Keravan crossfitille demoon (saa käydä kokeilemassa) klo 12-13? Kuka on messissä? Kaverin kanssa olis mukavempaa 🙂

Heitin housut pois, hah!
Heitin housut pois, hah!

 

JA tommosta söin eilen välipalalla.
JA tommosta söin eilen välipalalla.

Juu, nyt mä alan valmistautumaan tän päivän treeniin. Tiedossa kyykkyjä eri muodossa sekä maastavetoa ilman remmejä. Ihme on jos ees pelkkä tanko pysyy näpeissä kun aina oon remmejä käyttänyt. On muuten tänään ollut sellaisetkin lihakset kipeinä joita en ees tiennyt olemassa olevankaan 😀 Forkut on varsinkin aivan juntturassa kaikesta siitä kääntelystä ja tangon puristamisesta. On tää vaan mahtavaa touhua! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Mökillä.

Ah, ihana maanantai ja paluu tuttuun ja turvalliseen arkeen! Vaikka mökillä on aina yhtä mukavaa niin kyllä pienen ihmisen paras paikka on kotona <3 Vaikka täällä odottaa aina tiskit, pyykit ja muut velvollisuudet niin siitä huolimatta mä viihdyn kotona paremmin kuin hyvin 🙂

Kisut viihtyy siellä missä on lämmintä ja pehmeää :)
Kisut viihtyy siellä missä on lämmintä ja pehmeää 🙂

Hah, muistattekos kun täällä sanoin näin: ”Saas nähdä kuinka toi ruokapuoli sujuu mökillä. Anopilla on tapana ostaa kaapit täyteen herkkuja ja se kun vielä tekee niin pirun hyvää safkaa! Kovasti olen suunnitellut treenejä mökille ja käydään perjantaina testaamassa Oriveden uusi sali, joka avattiin muistaakseni vuosi sitten sinne. Ihan mukava päästä uudelle salille :)”.

No eipä menny ihan niin kuin Strömsössä toi reissu. Mulla kipeytyi kurkku heti torstaiaamuna enkä uskaltanut tehdä mitään treenaamiseen liittyvää. Olin suunnitellut punttitreenejä sekä mäkivetoja. Itsekuri ruoan osalta katos saman tien kun mökkitie alkoi näkyä ja söin kuin porsas koko reissun. Ruokapuoli oli todella hiilaripitoista ja protskuköyhää mikä on kyllä ihan hyvää vaihtelua kovin protskupainotteiselle normaalille ruokavaliolle. Herkkujakin tuhosin ihan hyvällä tahdilla, mutta päätin olla ottamatta siitäkään mitään stressiä. Välillä on ihan hyvä vaihtaa vapaalle ja heittäytyä pois ”fitnesskuplasta”. Tekee hyvää päälle ja kropalle. Eipä ollut vaa´an viisari juuri heilahtanut viime viikkoisesta, joten kun ei ota ressiä niin ei kerry ylimääräistä 🙂

Salaattia tehtiin jokaisella lämpimälle aterialle.
Salaattia tehtiin jokaisella lämpimälle aterialle.

 

Kahvin kanssa pullaa, munkkia, keksiä tms :D
Kahvin kanssa pullaa, munkkia, keksiä tms 😀

Mökkireissujen perinteiisiin kuuluu aina reissut Oriveden ”kylille” kaupoille, leipomoon sekä kirppikselle. Kirpparilta en kyllä tällä kertaa löytänyt mitään 🙁

Mökillä ykkösjuttu on puusauna, joka lämpenee joka ilta!
Mökillä ykkösjuttu on puusauna, joka lämpenee joka ilta!

kuvia 029Hulluimmat kävivät uimassa (mä en) ja miespuoliset käy päivittäin kalassa. Jospa mäkin tänä kesänä pääsisin edes kerran kalaan…

Kalasaalis savustumassa!
Kalasaalis savustumassa!

Mä jaksan joka kesä ihastella samoja asioita mökillä: ihanaa vanhaa omenapuuta, maasta esiin pilkistäviä kukkia, lintujen laulua, sitä tunnelmaa kun saunan päälle istuskelet viileässä pukuhuoneessa ja haistelet luonnon tuoksua!

Vanha omenapuu.
Vanha omenapuu.

 

Lyhtyyn sytytetään kynttilä, kun alkaa tulla syksy ja illat pimetä.
Lyhtyyn sytytetään kynttilä, kun alkaa tulla syksy ja illat pimetä.

kuvia 011kuvia 013kuvia 014kuvia 020kuvia 021

Tikkaakin viskeltiin! Yhtä surkea oon edelleen...
Tikkaakin viskeltiin! Yhtä surkea oon edelleen…

kuvia 023

Mimmi ihmettelmi maassa mönkiviä öttimönkiäisiä.
Mimmi ihmettelmi maassa mönkiviä öttimönkiäisiä.

Huomaatteko mikä luontokuvaaja musta kuoriutuu maaseudun rauhassa? 😀 Ihan vakavissani olen jo pidemmän aikaa miettinyt jonnekin valokuvauskurssille lähtöä!

Mut hei, kyllä me loppujen lopuksi saatiin treenattuakin möksällä! Lauantaina heitettiin kohtuullisen intensiivinen olkapäät-hauis treeni. Ideana oli se, että mies joutui tekemään jokaisessa liikkeessä puolet enemmän toistoja kuin mä samalla painolla! Kyllähän siinä pieni kilpailuasetelma syntyi kun minä halusin tehdä mahdollisimman paljon toistoja että mies joutuisi tekemään vielä enemmän tai jopa luovuttamaan 😀 Ei se perhana vaan luovuttanut edes 50 toiston viparisarjassa!

Vipareita sivulle.
Vipareita sivulle.

 

Huomaa treeniasu viimeistä muotia :D
Huomaa treeniasu viimeistä muotia 😀

 

Pystysoutua.
Pystysoutua.

 

Maa vietti kivasti alaspäin, siks näyttää että oon ihan vinossa!
Maa vietti kivasti alaspäin, siks näyttää että oon ihan vinossa!

 

Mimmi seurasi vierestä tarkasti :)
Mimmi seurasi vierestä tarkasti 🙂

 

Olkapäille sixways. Ensin nosto sivuille.
Olkapäille sixways. Ensin nosto sivuille.

 

Sivuilta eteen.
Sivuilta eteen.

 

Ja edestä ylös.
Ja edestä ylös.

Hauiksille tehtiin kääntöjä tangolla vasta- ja myötäotteella sekä stattisia pitoja. Pidot oli aika killereitä! Mulla oli painoa tangossa n.20kg ja sain pidettyä sitä vajaan minsan. Kädet oli ihan spagettia sen jälkeen! Sunnuntaina treenasin vähän selkää ja takaolkapäitä: kulmasoutua myötä- ja vastaotteella, yhden käden t-kulmasoutua ja vipareita kulmassa takaolille. Aika basic jumppa 🙂

Katsokaas mikä mua odotti postissa kun tultiin kotiin!

Voitin Valion Onni-kilpailusta postauksellani 100e lahjakortin :) Kannattaa olla buzzador!
Voitin Valion Onni-kilpailusta postauksellani 100e lahjakortin 🙂 Kannattaa olla buzzador! Mitähän tolla tekis???

Oli siellä toinenkin buzzadorin paketti odottamassa 🙂

Pääsen testaamaan Veet-vahoja :)
Pääsen testaamaan Veet-vahoja 🙂

Tämmöstä tälle suunnalle. Nyt täytyisi jotain välipalaa saada murisevan mahan pohjalle ja miettiä et tekiskö jonkun kotitreenin, lähtiskö lenkille vai eikö tekis mitään 🙂 Mitä ootte mieltä?

Mites teidän viikko on muuten alkanut?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa parhaat treenibiisisi!

Nyt on kuulkaa sellainen tilanne, että mua kyllästyttää! Treenibiisien lista salisoittimella nimittäin. Kaipaan kovasti nyt uusia ideoita teiltä lukijoilta 🙂 Pistäkääs tulemaan parhaat menobiisit salitreeneihin! Mikä iskee oikein kunnolla? Onko jotain hyviä uutuuksia? Mä kun en juuri radioo kuuntele (ehkä pitäis?) niin en mistään uusista biiseistäkään tiedä mitään…

Eilen aamu alkoi tuttuun tapaan vauvauinnilla. Kohta en kyllä tuota mukulaa sinne enää vie, kun ei tahdo siellä mitään nykyään enää tehdä. Kunhan vaan mölyää. Lasten altaassa heittäytyy holtittomasti sinne, tänne ja tuonne ja menee umpsukkeliin ihan koko ajan. Muutama kerta on ohjattua uintia vielä jäljellä ja sit siirrytään omatoimiseen uintiin, kun uimahallikin menee kesälomille. Syksyllä ei ohjattua uintia ole järkeä enää jatkaa, kun mulla on edessä duuniin lähtö. Hui!!!! Enhän mä osaa siellä enää ees mitään tehdä…

Tässä eiliseltä vähän kuvatuksia mun syömisistä.

Aamupalana smoothie, johon oon nyt laittanut avocadoakin!
Biokian marjajauheita tungin kans. Päiväys noissa on mennyt jo vuosi sit,  mut ei tuntunut missään 😀

Päivällisellä hiilaripläjäys: mysliä, omenaa, raejuustoa, mehukeittoa ja sämpylää.

Lounaalla nakkikeiton jämät, lihakeittoa, raikkua ja vihanneksia.

Illallisella munakasta kinkulla ja aamupalajuustolla ja kasa pakastevihanneksia.

Iltapalaksi maistelin Leaderin tuplasuklaa-puddingia. Oli todella hyvää ja ihan vanukasta siitä tuli 🙂

Dieetillä suunnittelin, että syön sit ”offilla” tosi siististi ja gramman tarkasi. Paskat, sanon minä. Kyllähän noi ruuat menee vähän sinne päin ja jos anoppilasta saadaan mukaan nakkikeittoa niin sitähän sit syödään pari päivää. Pääasia kunhan kaikkea tulee riittävästi eikä mitään herkkuja uppoa suuhun päivittäin. Herkkujen osalta oonkin pysynyt ruodussa paremmin kuin hyvin 🙂

Iltapäivällä sain viettää arvokasta omaa aikaa ihan omassa arvokkaassa seurassani. Otin kävelysauvat vaatehuoneesta ja lähdin sauvojen ulkoilutus lenkille! Reilu 5 km köpöttelin sauvat viuhuen paskalta haisevan vantaajoen varrella. Se on kuulkaa kevät kun paska haisee! 😀

Lenkille lähdössä eilen.
No onhan se mukavaa! Ommoo aikoo 🙂
Oli ne mukana.
Punapukuinen hiihtäjä.

Tämmösiä hiekkateitä meidän ympäristössä riittää!

Läheltä löytyy myös tuollainen koski, jota pysähdyn ihastelemaan joka kerta! Varsinkin kesällä se on tosi kaunis 🙂 Ja hei, siinä sais kalastaakin! Pitänee ostaa kesäksi pilkki.

Tänään kävelin mimmin kanssa Jumboon treffaamaan yhden mun kaverin, jolla on saman ikäinen poitsu kuin meidän mimmi. Mukelot sai telmiä Jumbon leikkipaikalla ja mammat juorusi sivussa. Stadiumista kävin kotiuttamassa pari uutta treenivaatetta ja sit vappulounaalle Amarilloon. Mukelotkin sai ihan raflaruokaa ensimmäistä kertaa elämässään. Ainakin miedän mimmille maistui 🙂

Just do it – eikun vuan mänet ja tiet! (Joo, oon juntti)
Housut: SOC
Paita: Nike

Karkumatkalla…
Palikan kääntelijä.

Lounasta amarillossa 🙂

Illalla salilla rintaa ja selkää. Lähdin hirmu innolla ja energiaa täynnä treenaamaan, mut kolmannen liikkeen jälkeen kiinnostus lakkasi täysin. Lähinnä vaan vitutti. Tein kuitenkin treenin loppuun niin kuin olin suunnitellutkin. Ei se vaan aina lähe. Nih.

Kyllähän sen ilmeestäkin näkee…
…ettei aina huvita.

Nerokkaasti kuvasin selkää toisesta peilistä.

 Selälle leukoja myötäotteella, ylätaljaa niskan taakse ja alataljaa laveällä. Rinnalle vinopenaa käsipainoilla, penkkiä smithissä ja levityksiä käsipainoilla. Kaikissa minuutin palautukset. Tein aina vuoron perään liikkeen rinnalle ja selälle. Tuntuma hyvä, pumppi hyvä, fiilis vähän niin ja näin.

Alataljaa vastaotteella.

Tuntu toimivan.

Piti jo viime viikolla kertoa teille, että blogin lukijat pääsee nyt treenaamaan Malmin East bodylle halavalla! Kolme kuukautta jumppaat hintaan 90e ja tämän edun saat mainitsemalla nimeni Eastin kassalla. Etu on voimassa niin kauan kuin toisin ilmoitan. Ja eikun jumpalle 🙂

M

Tulipahan tempastua.

Heippati arvon herrasväki! Kuinkas teidän viikonloppu on sujunut? Täällä sitä normaalia eli kotihommia, treeniä, lauantaina cheat meal ja tänään on syöty vähän mitä sattuu. Sillä lailla 🙂 Nooh, huomenna taas paluu tuttuun ja tavalliseen ruotuun. Can´t wait!
Oon muuten ollut koko viikon omituisen väsynyt. Yhtään kotitreeniä en saanut viikon aikana aikasiks hyvästä aikomuksesta huolimatta. Sen sijaan oon nukkunut välipäivinä sekä tänään parin tunnin päiväunia. Yksinkertaisesti vaan on väsyttänyt tosi paljon joka päivä.
Viime viikolla ostin salilta maisteltavaks Leaderin uutta puddingia, toffee-hasselpähkinää. Makeaa se oli ja maistui ihan toffeelle, mut jotain siitä puuttui… Ei ainakaan voittanut Fastin minttusuklaata!
Toffee-hasselpähkinä puddingia.

Parina aamuna oon värkkäillyt aamupalaksi smoothien. Jotenkin tuollainen nestemäinen aamupala sopii mulle paremmin. Ällöttävää jos heti aamusta on kauhean täysi olo. Smoothieen oon tunkenut vähän kaikkea mitä kaapista löytyy: protskujauhoa, maustamatonta jogurttia, pähkinöitä, ananasta, marjoja, vehnän alkioita… mitä nyt millonkin!

Aamusmoothie :
Lidlistä mies toi tämmöstä kahvia. Jumankekka miten hyvää!

Maximia on nyt täällä testailtu ja tuota Hypotonic sports drinkiä ollaan käytetty treenin aikaisessa juomassa. Enpä ole mitään eroa maltoon huomannut, paitsi maun tietysti, koska malto ei maistu millekään. Purkki kumisee nyt tyhjyyttään ja hyvin kelpasi sekä miehelle että minulle 🙂

Maximia sain testattavaksi Buzzadorilta.

Treenit on kulkeneet vähän turhankin hyvin viime aikoina. Oon saanut järjettömän hyvän tuntuman joka treenissä ja nyt on kroppa taas aika hakatun oloinen. Huominen lepopäivä tulee tarpeeseen 🙂 Vähän olen suunnitellut itselleni erilaisia treeniviikkoja. Nythän oon mennyt aika lailla samalla ohjelmalla koko ajan. Liikeiden paikkaa ja sarjojen pituuksia olen jonkun verran vaihdellut,mut en sen kummempaa.

Perjantaina treenasin selkää ja vähän takaolkapäitä sekä pohkeita. Takaolkapäitä ensin käsipainoilla kulmassa ja sit selän kimppuun. Selälle tein leukoja kapealla kahvalla, t-kulmasoutua, kulmasoutua myötä-ja vastaotteella ja kun en räkkivetoa päässyt tekemään niin tein selänojennuksia kunnon puristuksella ja maastavetoa kahvakuulalla superina. Pitkiä ja kiduttavia sarjoja! Veti selän aika buenosti jäkkiin, kantsii kokeilla 😉 Ja hei, vedin leukoja kympin lisäpainolla!! Iso bodypeukku mulle 😉

Videoita on toivotta niin tässä heti alkuun yksi video t-kulmasoudusta. Menossa kolmas sarja.

Alla vähän kuvamatskua kulmasoudusta, jonka oon normaalisti tehnyt heti leukojen jälkeen, mutta nyt vasta kolmantena liikkeenä. Pikkusen pienemmillä painoilla jouduin tekemään, mut hyvinhän tuo meni perille joka tapauksessa.

Valmistautuu.

Tanko pukeilta..

Kunnon venytys.

Ja supistus!

32 kg Kahvakuulalla maastavetoa.

Selkä suorana alas.

Treenin päälle ne perinteiset.
Paita flagnorfail.com, takki BB/gazoz

Vatsat on kivasti jonkun nestehötön peitossa vaikka paino ei ole noussut…

Lauantaina käytiin Sellossa kaupoilla ja pyörähdettiin samalla myös stadiumissa, ylläripylläri 😀 Itkin kyllä erittäin pahasti verta koko reissun ajan koska siellä olis ollut vaikka mitä ihania treenikuteita mitä ei nettisivuiltakaan löydy, nyyh! Useampikin rytky jäi kummittelemaan mieleen pahasta. Kai se pitää vaan kimppalottoa nyt oikeasti laittaa menemään 😀

Tän lauantain cheat mealina tehtiin itse hampurilaisia. Tuhottoman hyviä! Sämpylät ostettiin valmiina, mutta pihvit tehtiin itse (mies teki). Väliin vielä cheddaria, punasipulia, ketsuppia ja hampparikastiketta, slurps! Voittaa mäkkärin mätökkäät sata nolla.

Yhden söin..

No oikei, kaks! Saatto upota kolmaskin 😀

Jälkkäriks vetäsin vielä Arnold´sin Spinnyn joka oli tällä kertaa aikamoinen pettymys. Kovin kuiva ja mauton 🙁 Sittenpä olinkin jo valmis unten maille. Tosi asiassa luin varmaan pari tuntia sängyssä.. Ei ihme että aina väsyttää kun kukun vaikka kuinka pitkään joka ilta kirjaa lukien. Ei vaan malta lopettaa!

Tänään olin taas ajoissa salilla, mut oli sinne eksynyt jokunen muukin. Mulla oli vuorossa olkapäät ja kädet ja lisäks tein vähän vatsoja ja pyllyn puolikkaita. Aikamoinen maratontreeni siitä sit tulikin, mut hyvin jaksoin.

Kaivelin kaapista vanhan addun takin ja hyvin meni päälle!

Olkapäille otin ensin vipareita taljassa selän takaa. Ne on mulle aika hyviä, koska selän takaa tehtynä epäkkäät ei aktivoidu niin helposti kuin normi sivuvipareissa. Noiden jälkeen teinkin triplasetin: pystypunnerrusta koneessa väärin päin + sivu+etuviparit levypainoilla + etunostot levypainolla. Huh huh, että olin hapoilla! Muutaman viikon välein on hyvä tehdä tällainen kunnon hermotustreeni. Saa ainakin uutta ärksykettä lihaksille 😉

Pystypunnerrusta koneessa.

Yläasennossa jätetään vähän vajaaksi, ei siis lukita kyynerpäitä!

Myöskin ala-asennossa jännitys päällä koko ajan, hitaat negatiiviset!

Etunostoja levypainolla.
Hitailla negatiivisilla tämäkin 🙂

Mitäs mä tein käsille? Vähän kaikenlaista! Alkuun dippiä ja hauiksia mutkatangolla vuorosarjoina. Sen jälkeen Scottia taljassa ja hauiskääntökä vinopenkissä kässreillä superina. Ojentajille supersarjana toimi pushdown köydellä ja ranskalainen käsipainoilla. Pari sarjaa otin loppuun vielä hammeria ja kapeita punnerruksia superina. Nyt kädet tuntuu siltä että tulipahan tempastua 😀 Tumput on täysin tapettu!

Huomenna pidän välipäivän. Kovasti tekis mieli käydä lenkillä (ehkä jopa vähän juoksemassa) ja tehdä joku kotitreeni. Katsotaan mikä on taas väsymyksen taso huomenna… Nyt tää painuu unten maille. Tai siis kirjaa lukemaan. Pakko saada kesken oleva opus luettua, kun kirjastossa odottaa jo uusi 🙂

Big news!

Helou! Täällä mennään vähän silmät ristissä, kun mukelo herätteli taas pitkin yötä ja vieressäkin lähinnä pyöri ja potki. Näillä mennään mitä on annettu 🙂 Nukutaan sit haudassa.

Tänään aamukävelylle lähdössä. 45 minsaa rivakalla tahdilla tossua toisen eteen!

Ihan alkuun mulla on teille uutisia! Suomeen ollaan perustamassa Sporttiportaalia ja mun blogi siirtyy toukokuun alussa monen muun urheilu- ja hyvinvointi blogin seuraksi osoitteeseen fitfashion.fi! Blogi ei tule muuttumaan miksikään vaan jatkaa samalla hömpänpömppä linjalla kuin tähänkin asti 😀 Lukijana sinä hyödyt portaalista niin, että kaikki samankaltaiseen urheilulliseen elämäntyyliin keskittyvät blogit ovat saman sivuston alla ja yhdellä kertaa pystyt lukemaan kaikkien suosikkiblogiesi uusimmat postaukset läpi, jei!

Blogin uusi osoite tulee olemaan:

En edes tiedä ketkä kaikki muut fitfashionilta löytyy, mutta ainakin Anna, Monna ja Sara ovat messissä. Ihan mahtavaa päästä samaan paikkaan bloggaamaan noiden supersuosittujen tytskien kanssa! Infoilen asiasta uudestaan, kun h-hetki lähestyy 🙂 Toivottavasti seuraatte matkassani fitfashionille!

Pääsin taas mukaan uuteen Buzzador-kampanjaan. Tällä kertaa testaillaan Hälsans Kök-kasvisruokia!

Lahjakortti tuotteisiin tuli viime viikolla ja nyt odottelen että pääsen isoilla kaupoille. Tiedän ainakin mitän ens viikonloppuna meillä maistellaan 🙂 Ootteko maistaneet Hälsans Kök-tuotteita? Mitä piditte? Jos kiinnostaa päästä testailemaan uusia tuotteita ilmaiseksi niin Buzzadoriksi voi liittyä täältä. Ai niin, voitin Valio Onnien buzzauksessa blogikilpailun (siis olin yksi voittajista) tällä postauksella ja sain palkinnoksi 100e lahjakortin cittariin, not bad!

Eilen oli aika tympeä päivä. Tyttö kiukutteli aamusta alkaen eikä muutenkaan oikein jaksanut tehdä mitään. Suunnittelin aluksi eiliselle kotitreeniä, mut päädyinkin nukkumaan 2,5h päiväunet 😀 Toisaalta, nukkuminenhan on vähän niin kuin rahaa laittaisi pankkiin! Aina kannattavaa 🙂

Illalla innostuin tekemään ruuaksi ja iltapalaksi jotain normaalista poikkeavaa: kesäkurpitsa lasagnea ja rahkalettuja!

Valmis lasagne!

Kesäkurpitsa lasagne:

 • 2 kesäkurpitsaa
 • 400g paistijauhelihaa
 • sipulia
 • 1 prk tomaattimurskaa (meillä valkosipulilla maustettua)
 • 1 dl sinihomejuustoa
 • 2 dl juustoraastetta
 • suolaa ja mausteita
 • kaikkea mitä kaapista löytyy
Uuniin menossa.

Kuori kesäkurpitsat ja vetele juustohöylällä siivuiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa ja itketä kesäkurpitsoja noin 15 minuuttia. Tällä välin ruskista jauheliha, lisää joukkoon mausteet, sipuli ja tomaattimurska. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Lado uunivuokaan alimmaiseksi kesäkurpitsasiivuja, sitten kerros jauhelihakastiketta ja ripottele päälle sinihomejuustoa jos haluat sitä laittaa. Jatka näin vielä yksi kerros, päällimäiseksi jää kesäkurpitsasiivut. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista uunissa keskitasolla n. 40 minuuttia.

Jonnan suuhun menossa.

Rahkaletut (6-8 kpl):

 • 250g rahkaa (minä käytin Lidlin 4,2%)
 • 4 kananmunaa
 • 1 dl makeutusjauhetta (esim. tätä)
 • 3 rkl kookosjauhoa/mantelijauhoa
 • kookosöljyä/ voita paistamiseen

Sotke kaikki ainekset tasaiseksi massaksi kulhossa. Anna turvota n. 30 minuuttia. Paista lettupannulla tai normaalipannulla voissa tai kookosöljyssä. Soseuta lettujen päälle mansikoita, jotka voit makeuttaa esim. stevialla. On hyvvee!

Rahkalettuihin käytin sokeriton.fistä ostettua sukrinia.

Kookosjauhoa.
Aitoa steviaa! Ei tarvita kuin pieni määrä makeuttamaan.

Ruokavalioon oon tehnyt nyt pieniä muutoksia. Jännästi on alkanut leipomisvimma mennä ohi kun dieettikin loppui. Nyt kiinnostaa enemmän syödä mahdollisimman puhtaasti ja ravintorikkaasti. Leivontajutut tuskin tästä blogista loppuu, mutta tuotokset saattaa olla vähän erilaisempia ja terveellisempiä kuin ennen. Tai sit ei 😀 Oon hullun lailla etsinyt uusia reseptejä ja löytänytkin ihan kivan määrän. Jos ruokajutut kiinnostaa niin kannattaa pysyä linjoilla 😉

Aikasemminhan mun aamupala oli aika lailla nestemäinen: prodedrinkki ja paria erilaista öljyä. Nyt oon siirtynyt kiinteään versioon.

Munia ja vihanneksia!

 Lounaalla syön välipäivinä puuroa ja eilen kaivelin kaapista tämmöstä.

Vehnänalkioita. Näistä saa varmasti hyvän tuorepuuron 🙂 Testattava on!

 Päivälliselle kaivelin taas jääkaappia. Täytyy taas yrittää tyhjennellä sitä ettei mitään pääse pilaantumaan…

Kanakastiketta (tehty 7% ruokakermaan), fetajuustoa, kesäkurpitsaa, kurkkua, tomskua, punasipulia ja  porkkanaa. Päälle loraus oliiviöljyä!

Muistakaa nyt ihmiset syödä hyviä rasvoja riittävästi! Yllättävän monelta laadukkaat rasvat puuttuvat ruokavaliosta lähes kokonaan. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta rasvan syönti auttaa painonpudotuksessa ja painon hallinnassa, pitää ihon kunnossa ja verensokerin tasaisena. Hyviä rasvoja saa mm. avocadosta, pähkinöistä, siemenistä, rasvaisesta kalasta (lohi, makrilli, sardiini..) ja öljyistä. Öljyistä itse käytän kylmäpuristettua rypsiöljyä sekä extra virgin oliiviöljyä. Välillä myös mct-öljyä sekä kookosöljyä. Kahta viimeistä tosin harvemmin, en edes joka päivä.

Tänään lounaalla kesäkurpitsa lasagnea, parsakaalia ja porkkanaraastetta.
Tänään taas sattuneista syistä nestemäinen aamupala + pähkinöitä.

Öhh, busted! Kahvin kanssa pala mud cakea kun en viitsinyt pakastimeen tunkea eikä ruokaa saa heittää roskiin 😀

Ennen salille lähtöä satsi vihreitä linssejä ja oliiviöljyä. Ei muuten tullut nälkä!

Salilla tänään rintaa ja selkää. Selälle leukoja myöteotteella 5x, ylätaljaa vastaotteella 5x ja alataljaa kapealla kahvalla 3x. Rinnalle tein vinopenkkiä smithissä 5x ja punnerruksia 5x. Kaikki sarjat minuutin palautuksilla. Leukoihin sain laittaa jo vitosen lisäpainon ja ekassa sarjassa tais tulla kutonen, jei! Rinnan sain heti ekasta vinopena sarjasta megapumppiin, kuten tavallista. Ottaispa muutkin lihasryhmät yhtä hyvin treeniä vastaan!

Vinopenaa smithissä.

Kiitos Paula kuvausavusta! 🙂

Oho, siellähän näkyy olkapää!

 Pukkarissa otin poseja useammatkin ja ihan pikku vaatteissa. Saatte niitä kuvatuksia myöhemmin. Tähän väliin perus pällistely peilinkautta. Niistähän kaikki tykkää 😀

Treenipaita vuodelta nakki.

Mitäs mieltä olette kuvien määrästä ja laadusta mun blogissa? Pitäiskö olla enemmän tai vähemmän? Parempi laatuisia kuvia, minkälaisia? Joissakin blogeissa (lähinnä sisustus- ja muoti) on ollut juttua kuvien ottamisesta. Niiden pitäisi olla viimeisen päälle hienosta rajattuja, siloteltuja ja käsiteltyjä. Mitä mieltä ootte? Henkilökohtaisesti en tykkää liian lavastetuista ja käsitellyistä kuvista. Hauskat kuvakulmat ja tilannekuvat tuo nimenomaan sitä bloggaajan luonnetta esiin. En mä ainakaan jaksa katsoa päivästä toiseen käsiteltyjä ja viimeisen päälle harkittuja kuvia. Menee kuulkaa maku sellaiseen! Mutta mä oonkin tämmönen juntti ja tykkään enemmän ”maanläheisemmästä” lähestymistavasta myös kuvaamisessa.

Nyt mä meen syömään! Mulle lisättiin treenin jälkeiseen ateriaan hiilua jonniin verran ja mielenkiinnolla odotan mitä tapahtuu…

Ihana arki.

Haudi! Kuinkas teillä viikonloppu sujui? Mulla tuli nyt pieni blogitauko, kun loppuviikosta tällä suunnalla nukuttiin vähän huonosti ja perjantaina menikin ensin aamupäivä kaupoilla, iltapäivä tytön kanssa ja treeniohjelmia tehden, illalla salilla ja sen jälkeen miettiessä et mitähän hittoa sitä laittais päälle kisoihin ja kisojen jatkoille 😀 Vaikeeta tää naisen elämä välillä! 
Mun kotitoimista, jossa syödään, juodaan, hoidetaan hommat koneella, istutetaan kukat… Monitoimi toimisto 😀

 Perjantaiaamuna innostuin ottamaan muutamat räpsyt tän hetken kunnosta. Painohan ei ole noussut dieetin jäljiltä grammaakaan. Tällä viikolla tiedossa kaloreiden nosto!

Tuplat takaa.
Selkää.

Löysin mun tavoitefarkut kaapista!
Isoiksi olivat käyneet. Vähän turhan myöhään siisn löytyivät.

 Perjantaina illalla salille. Oli aika väsynyt olo, mut ajattelin tehdä sen minkä jaksan ja pystyn. Joskus sekin riittää 🙂

1. Leuat kapealla kahvalla 3x
2. Kulmasoutu vo 3x
3. Räkkiveto 3x
4. T-kulmasoutu 3x
5. Pohkeet istuen 2x

Vaikka nupissa oli vähän väsynyt fiilis niin yllättävän paljon voimaa löyty kropasta! Leukoja vedin samat toistot kuin viimeksi, mutta 2,5 kiloa isommalla kuormalla. Nyt siis jalkojen välissä roikkui 7,5kg. Ens kerralla kymppi kehiin! Räkkivedossa tein ennätyksen: 130 kilolla 6 toistoa! Eipä ole koskaan moiset painot nousseet, jeah 🙂 Onnistumisen pieniä, mutta niin mahtavia, iloja!

Valmistautuu leuanvetoon. Kuva Annalta
Ja kevyesti nousi!
Sit pikkasen räkkivetoa 🙂
Remmit kiinni.

Tiukka keskittyminen,. Huomaa tuijotus 😀

120kg nousi 10 kertaa! Ei muuta kuin malmia lisää tankoon.

Treeniseurana mulla oli jälleen kerran Anna, jolla oli jalkapäivä. Toinen veteli leukoja ja toinen kyykytteli vieressä.

Loppuunnkerkee aina ottaa yhteiskuvat.
EB;n mammat!

 Joo, illalla löysin Pinterestistä helpon ohjeen tukan kikertämiseen. Suihkun jälkeen panta päähän ja kierretään tukkaa pannan ympärille. Nukutaan panta päässä yön yli ja aamulla ihmetellään pehkoa. Juu ei ihan onnistunut. Aamulla edessä oli kauheet kikkarat, takana ei mitään ja sillä välillä ne laineet mitkä olisin halunnut koko päähän.

Illalla.

 Lauantaiaamuna suhattiin isännän kanssa bussilla kultsalle kisoja katsomaan. Ukko pakeni miesten kisojen jälkeen paikalta ja jäin tyttöjen kanssa katselemaan naisten kisat.

Seurana oli….

Anna (kuva Annan blogista)
NiiNii *blogi* (ja hänen kaverinsa Mallu) sekä…
Kuopiosta Piia! (kuva Piian blogista jonne pääset tästä. )
Tässäpä sekalaista settiä kisoista.
Fitneksen vertailuja. Melkosia kisuja!

 Itseänihän kiinnosti eniten naisten fitnessfysiikka. Tää olis se mun sarja!

Tytti Kajasniemi, Tiina Kasvi ja Anne Varonen.

Sivuposeeraus.

Selkää.

Toinen sivu.

Rintaposeeraus. Tätä pitäis munkin harjotella…

Tuplat edestä.

Tuplat takaa.

Ojentajaposeeraus.

Vatsat ja reisi.

Posedown!

 Tässä muutamia kisaajia, jotka itseäni kiinnosti kovasti.

Junioreiden BF:n voittaja Jessica Silvfernagel.
T-kävelyä.

Jessica ja Isa Mursu, kovia junnuja molemmat!

Kaikki junnut vertailussa.

BF mastersien voittaja Maarit Suomenkorpi *blogi*
Kaiken kaikkiaan aivan upea paketti ja hienosti kehittynyt Maarit!
Fitnessfysiikan palkintojen jako.

BF -163 cm Päivi Bothas, 5.sija.

Tykkään Päivin fysiikasta aivan suunnattoman paljon!

Päivillä oli myös upea stailaus ja erittäin hallittu t-kävely sekä säteilevä lavaesiintyminen.

-163cm vertailua.

Minna Vento, -168cm voittaja! Minna on saanut hiottua täydellisen bf-fysiikan, tykkäsin kovasti!

T-kävelyä.
-168cm kakkoseksi tullut Mariliisa Heininen *blogi*

-168 cm sarjan vertailuja.

Siinä on selkäfilettä rivissä!

+168 cm voittaja Elin Hassel. Elin olisi tainnut mennä myös junnusarjaan ikänsä puolesta, lahjakas tyttö!

Ei ollut suurin eikä kirein, mutta paketti oli kyllä aivan omaa luokkaansa kokonaisuutena!

+168cm vertailuja.

Sivuposeerausta.

Naisille saatiin myös vähän eyecandya kun esittelyyn tuli syksyllä alkava men´s physique sarjan poikia. Ei oo rumia ei vai mitä mieltä ootte?

Bikinistä laitan vain yhden kuvan sarjasta -163cm, keskellä Jelena ”Alona” Malone, jonka kisadebyyttiä odotin eniten.  Tämän sarjan lavalle tullessa en kyllä saanut silmiäni irti Alonasta. Vähän hämmästelin hänen sijoitustaan. Olisi ollut suvereeni voittaja! *blogi*

Kisojen jälkeen suunnattiin Annan kanssa Memphisiin syömään. Muu porukka meni kampaamaan hotellille naamansa ja liittyivät vähän myöhemmin meidän seuraan.

Burgeria nassuun kun kerrankin saa kunnollisia!
Nälkäinen kuolaa 😀 Kuva Annalta.
Loistavaa ruokaseuraa. Lautaset tyhjeni aika hätäseen 🙂

Jälkiruuaksi mudcake, joka oli vähän pettymys, Olivat tunkeneet jotain kahvia siihen! Ei hjuva.
Hehehee, mulle oli kadun toisella puolella ihan oma jatkopaikka 😀

Ruuan jälkeen kävin vaihtamassa Memphisin vessassa vähän bilepaitaa päälle, pöyhin tukkaa ja piirsin silmät. Sit vaan kohti jatkopaikkaa eli Apolloa!

Tytöt mempparin vessassa.

Musta on selkeesti tullut vanha. Olin ihan valmis lähtemään himaan jo yhdentoista aikaan, väsytti niin kovin. Muutaman lonkeron otin illan aikana ja yhden aikaan lähdin lompsimaan bussille ja pääsin turvallisesti kotiin. Oikeesti pahin pelko koko jatkoissa oli seuraavan päivän olotila, joten juomapuoli jäi senkin takia aika vähäiseksi. Ei toi alkoholilla läträäminen taida enää olla mun juttu enkä näköjään jaksa kovin kauan olla ihmispaljoudessakaan. Seura oli silti aivan mahtavaa ja olen erittäin onnellinen, että olen saanut tutustua kaikkiin näihin ihaniin ihmisiin!  Kiitos murut <3

Sunnuntaina mut potkittiin kera iloisten kikatusten ysiltä ylös. Vähän oli mamma väsynyt, mut muuten ok. Taisin elää eilisen päivän lähinnä makaronilaatikolla, sämpylöillä ja jäätelöllä. Bodyruokaa parhaasta päästi siis 😀 Kerrankos sitä… Ihanaa palata normaaliarkeen vihdoin syömisine ja treeneineen! En ymmärrä miten jengi pystyy bilettämään joka viikonloppu ja pöljimmät vielä kaksi päivää putkeen…

Mulla alkoi kurkku kipeytyä lauantaina aamupäivällä ja nyt alkaa ääni kähentyä mukavasti. En uskaltanut tänään mitään kotitreenejä vetää, vaikka mieli vähän tekikin. Voipi olla, että huomennakin jää treenit välistä. Katsotaan nyt mikä olotila on huomenna!
Tää oli tämmöttiis maratonpostaus nyt, mut kiva jos jaksoit lukea loppuun. Tai edes katsoa kuvat 🙂

Loppuun ne pakolliset 😀

Ps. mulla on kuvattuna kaikki naisten vaparit ja laittelen ne tänne kunhan saan ladattua youtubeen 🙂

Höpösti kovvoo.

Täällä on ollut taas tosi kiva päivä 🙂 aamusta lähtien oon ollut täynnä energiaa ja ollaan tytön kanssa ulkoiltu ja puuhailtu vaikka mitä! Aah, tätä ihanaa offielämää 🙂 Kauheasti ei ole tuota painoa kertynyt. Tänä aamuna vaaka näytti 62,9kg et zillai.. Kohta saa lisätä hintsusti kaloreita!

Päivällä hain postista Buzzadorin paketin. Tämmöstä sieltä löyty tällä kertaa.

Oli palkkaria ja patukkaa jos jonkinmoista.

Näitä pitäis nyt vähän aikaa maistella ja ihemetellä ja sit kirjottaa tuomio. Ootteko kokeilleet?

Tässä teille päivän tylsä ruokakuva. Joidenkin mielestä ruokakuvat on äärimmäisen tylsiä, mut musta ne on inspiroivia!

Karjalanpaistia, kukkakaalia ja hemapaa. Tätä samaa päivällä ja illalla. Illalla vaan tuplasti isompi satsi!

Illalla salille ja vuorossa rintaa ja selkää. Rinnan treenaamisesta en ole viime aikoina juuri välittänyt, mut nyt sekin alkaa maistua. Selkäjumppa nyt natsaa aina 🙂 Sain kaveriksi Annan ja taas kerran oli kaverin apu korvaamaton. Anna huomasi ylätaljassa, että mulla menee kädet taas miten sattuu. Siis vasen puolihan mulla elää ihan omaa elämäänsä muutenkin, mutta huomautuksen jälkeen muistin taas keskittyä siihen paremmin. Kiitos Anna-muru <3

Valmistautumisposet.
Rarrrrrr… Vain musta silmälappu puuttuu 😀

Jumppa meni kutakuinkin näin:
1. Leuat leveä myötäote 5x
2. Vinopena kp 5x
3. Ylätalja vastaotteella 5x
4. Punnerrukset 5x
5. Alatalja kapealla 3x
6. Jalannostot maaten penkillä 2x
7. V-vatsat 2x

Kaikki sarjat tein minuutin palautuksilla eli kiirettä piti ja soijaa pukkas 😀 Leuoissa 2,5kg lisäpaino käyttöön pariin ekaan sarjaan. Vinopenaa päräyttelin kahdenkympin hantteleilla ekat sarjat. Aivan hemmetin hyvä tuntuma ja pumppi tuli pikku muskuloihin. Sarjojen välissä kerettiin vähän jutustelemaankin vaikka vauhdilla jumpattiinkin. Ollaan hei opittu!

Näin se menee vinoon, huomaattekos?
Pystyssä liike tällä kertaa.

 Mä vaihtelen ylätaljassa tekniikkaa aika paljonkin. Välillä tehdään isommilla painoilla vähän ronskimmalla tekniikalla ja välillä pienemmillä painoilla hitaasti ja hartaasti rutistellen. Välillä menen enemmän takakenoon ja välillä teen ihan pystyssä. Pääasia kun selkä pysyy samassa asennossa koko liikkeen ajan eikä heijaa ees taas takaraivo lattiaan joka toistolla.

Ylhäällä kädet jää vähän koukkuun.
JA sieltä vedetään…

…alas asti! Ilmeellä.

 Sit vähän alataljaa. Tällä kertaa kolmiokahvalla. Alataljaa tykkään yleensä tehdä vähän ronskimmalla tyylillä. Tuntuu mulla sillä tavalla parhaiten. Vikan sarjan otin nätisti puristellen. Vaihtelu virkistää ja kehittää tässäkin.

Versat kiinni.
Mä vedän painopakan aina seisaaltaan mukaani.

Hyvä venytys.

Ja tässä seuraava virhe… kuka tietää mikä???

Heiiiiii, siellä näky joku moukku! Onko se lihas!?

Ton enempää en koskaan nojaa taakse.

Tommonen pöllö mulla oli reenikaverina 😀
Ihana ja sädehtivä Anna <3

Vähän vatsoja loppuun. Tokana liikkeenä tein kotijumpissakin joskus tekemiäni V-vatsoja.

Ylhäasento.

Alhaalla V. Tai jotain sinne päin…

 Loppuun pikku pöllöilyt. Voi luoja 😀 Anteeks…

WTF….
Noin se pistää…

On se joskus vaikeeta 😀

Tässä tää tönöttäis. Ota kuva! Ota kuva!

Luonnollinen kuin mikä.
Mitäpä olis treeni ilman bodypeukkua?

Hih, muutamat kuvatukset vielä kotoota. Sit lopetan. Lupaan sen. Tai sit en, muahhahaa!

Isin siro neljävitonen ja mimmin suuri kakskymppinen 🙂

Mamman mussu <3
Aloo? Sanoo hän puhelin melkein korvalla 😀

Tämmöstä ruudun tälle puolelle, mitäs sille? Ketä on lähdössä kisoja katsomaan lauantaina ja sit jatkoille??? Nyt meillä aletaan ruokaohjelma maratonille eli mastercheffiä ja topcheffiä tiedossa 🙂

Everybody mush mush.

Jaahas, en taas tiedä mistä alottais! Pariin päivään en ole blogia päivitellyt, vaikka asiaa olis ollut kuinka. Ollaan vietetty perheiltoja: puuhailtu yhdessä, touhuttu tytön kanssa ja katottu miehen kanssa ihan kahdestaan leffaakin! Harvinaista herkkua 🙂

Arvonta suoritettu ja arpaonni suosi nimimerkkiä Janna955! Onnittelut Janna 🙂 Laitatko mulle osoitteesi tulemaan sähköpostiini [email protected] niin laitan lehden tulemaan sulle!

Perjantaina pyörähdettiin mimmin kans taas vaihteeksi kirppiksellä. Löytyihän sieltä vaikka ja mitä: pari paitaa mulle ja erinäistä krääsää kotiin.

Vanhan mallinen kello, Ikean peltipurkkeja ja anopille tuollainen taulu.

Keittiön seinälle taulu. Kissataulua kissaihmiselle 🙂

Tytskä sai lisää dubloja. Osu ja uppos 🙂

Iltapäivällä salille selkätreenin pariin. Ihan ookoo treeni, oli vaan ajatus jossakin muualla koko ajan. Tein sen mitä lapussa luki niin hyvin kuin pystyin. Eipä voi sanoa, että mikään maailman paras jumppa olis ollut mut tulipahan tehtyä.

1. Takaolkapäät taljassa 3x
2. Leuanvedot kapealla kahvalla 3x
3. Kulmasoutu vastaotteella 4x
4. T-kulmasoutu 4x
5. Räkkiveto 3x
6. Pohkeet istuen 2x

Kapeat leuanvedot tein ikään kuin soututyylillä eli en pyrkinyt nostamaan itseäni mahdollisimman hyvin vaan kaartamaan selkää ylhäällä, jotta liike tulisi enemmän soututyylisesti. Vaikea selittää, mutta hyvin kävi ainakin lapojen väliin. Hitaita ja hallittuja toistoja, kunnon puristuksella. Viisi kiloa sain lisätä painojakin vyötärölle 🙂 Räkkiveto tein 110 kilolla kolme sarjaa. En edes muista millon olisin tuollaisilla painoilla tehnyt. Vaikka ajatus oli jossain muualla niin voimaa näkyi olevan kohtuullisen hyvin.

Leuanvetoa kapealla kahvalla. 
Lisäpainot, tsek!!!

 Noissa kuvissa vähän vilahtaa mun uudet hankinnat eli versa grippsit! Aivan loistavat välineet, ei tartte niitä perhanan remmejä enää tuhrata tangon ympärille. Versoissa on vaan sellainen kuminen läpyskä jolla napataan tangosta kiinni, kevyesti kierretään tangon ympärille ja ote muuten pitää! 54e tuli versoille hintaa ja ovat kyllä jokaisen lantin arvoiset 🙂

Ei se ihan aina kiinnosta…

Huomasin joitakin kuukausia sitten, että meilläkin heitetään ruokaa ihan liikaa roskiin. Jääkaappiin siis unohtuu kasviksia, rahkoja, mitä nyt millonkin pilaantumaan. Oon nyt ottanut tavaksi ainakin kerran viikossa käydä koko jääkaapin läpi ja yrittänyt keksiä jonkun ruuan mihin tungen kaiken mahdollisen. Siitäpä se syntyi perjantainkin eväs eli Everybody mush mush 😀

Kaalia, paprikaa, kesäkurpitsaa, punasipulia, valkosipulia. Öljyä pannulle ja kaikki sinne töhisemään.

Sekaan tomaattipyreen loput sekä ruokakermaa ja paljon mausteita. Haudutellaan kannen alla.

Viereen tyrkkäsin possunfileen jämät. Eipä mennyt taas ruokaa hukkaan!
Perjantaina leivoin myös kuningatarkakkua…

Ja laitettiin mimmille uudet tarrat seinään 🙂
Niissäpä sitä riittikin ihmettelemistä!

Lisäravinteet hallussa jo pienestä pitäen 😀

Lauantaina vietettiin aamupäivä Jumbossa koko perheen voimin. Ensin mentiin syömään Fonda del Soliin, jossa oli taas aivan loistava palvelu. Ei uskallettu mimmille vielä mitään tilata listalta niin ystävällisesti tarjoilija toi hänelle patonkia ja kurkkua syötäväksi 🙂

Alkuruuaksi tapaslautanen ja alla on mun lounas: pihviä ja uunikasviksia

Kierreltiin ruuan päälle vähän kaupoilla ja vietiin tyttö Jumbon leikkipaikalla puuhastelemaan muiden lasten kanssa. Hauska oli nähdä miten innoissaan toinen viiletti siellä muiden joukossa. Muutenkin tytskä ihan selvästi nauttii kun ympärillä on paljon ihmisiä ja hässäkkää. Ai niin, olenkos mä maininnut että toi meidän töttöröö ihan oikeasti nyt kävelee? Kotosallakin tepastelee jo vaikka kuinka. Välillä toki konttaa, mutta koko ajan kävelymatkat lisääntyy 🙂 Jumbosta mukaan tarttui yksi treenipaita (stadiumista) sekä leffa ja vähän nätteysjuttuja mulle Anttilasta. Halvalla selvittiin tällä kertaa 🙂

Kaupoille lähdössä.
Tukka auki, huomaatteko 😀

Tyttö ei suostunut koko päivänä nukkumaan päiväunia, mut saatiin hänet illalla varsin ajoissa unille. Kerrankin saatii miehen kanssa katsoa leffa ihan kahdestaan! Katsottiin Rahalla saa 2, joka perustuu Jens Lapiduksen Stockholm Noir kirjasarjaan. Ykkönen oli jo tosi hyvä, mut eipä ollut tämä kakkososakaan huono! Lauantaina mulla on aina cheatmeal ja tällä kertaa….

Tortilloja! Söin neljä 😀 Nää on ehkä parasta mitä tiedän!

Jälkiruuaksi vähän jätskiä, pari palaa tummaa suklaata ja kourallinen aakkosia. Sit olinkin jo ihan täys..

Tänään aamulla oli kroppa kohtuullisen hyvin tankattu eilisen cheatmealin jäljiltä, joten salille mars heti aamusta! Vuorossa olkapäät ja kädet. Niin ja vähän bärssiä. Sen treenaaminen kun nyt tuntuu olevan pinnalla niin pakkohan se munkin on etten huonommaksi jää 😀

Vähän poseja ennen treeniä.
Tortillamaha!!!
1. Pystypunnerrus kp 4x (vähän pudotuksia ja pakkotoistoja)
2. Sivuviparit kp 3x (pudotussarjoja)
3a. Dippi 2x
3b. Hk tangolla 2x
4a. Hk scott mutkatangolla 3x
4b. Ranskalainen mutktangolla vinopenkillä
5a. Hipthrust tangolla 2x
5b. Sumokyykky kp 2x

Pystypunnerrusta sain ekassa sarjassa tehtyä 20 kilosilla kaikki neljä toistoa 😀 Oli vähän raskasta! Siihen sit perään pudotus 15 kilosiin niin johan alkoi tuntua. Ei sen pidä aina olla niin vakavaa…Dippiin sain laittaa jo 7,5 kilon lisäpainot ja sillä vielä tein ysin, jei! Dippi kulkee nyt hyvin, menee just sinne minne pitääkin 🙂 Tuo ranskalainen vinopenkillä oli varsin loistava liike! Painoin koko ajan kyynerpäitä yhteen niin etteivät yhtään päässeet leviämään sivuille, kunnon venytyksellä eikä missään vaiheessa kyynerpäitä lukkoon! Morjens miten hyvä liike 😉

Sivuvipareita.
Hitailla negatiivisilla!

Loppuun otin muutamat poset pukkarissa kun ei ollut muita näkemässä.

Laiheliini.
Vatsat hävis treenin aikana jonnekin.

Tuplat edestä.
Sivulta. Ei ihan pöllön näkönen?

Luulin näkeväni olkapäät..

Möh? Se olikin joku muu.

Nyt tää painuu unille. Tuhosin äsken tortillojen jämät niin kait se pitää huomenna jotain kotireeniä kehitellä 😀

Urheiluvamma.

Sainpa tänään pitkästä aikaa hajotettua itteeni. Onneks en pahasti. Taas sen huomaa miten tärkeää lihashuolto on. Heti kun venyttelyn unohtaa niin alkaa paikat hajota. Kohta onkin ohjelmassa kunnon venyttelysessiot! Oikea takaolkapää ilmeisesti jotenkin vähän revähti tänään leuanvedoissa. Ekalla toistolla tuntui pieni vihlaisu ja sitten takalohko alkoi kipeytyä. Mitään painavaa ei oikealla kädellä voi kantaa, koska kipu säteilee heti etupuolellekin. Kylmää vaan paljon tänään ja piikkimatto hoitoa niin eiköhän se siitä taas!

Rintaa ja selkää tänään salilla vuorossa. Ekat liikkeet tein vuorosarjana, mutta sen jälkeen joka liikkeen omanaan minuutin palautuksilla.

1a. Leuat myötäotteella 5x
1b. Vinopenkki kp 5x
2. Ylätalja vastaotteella 5x
3. Punnerrukset rinnalle 5x
4. Alatalja kapealla 3x

Leuoissa hidastettu negatiiviset kahdessa vikassa sarjassa. Parantaa tuntumaa kyllä huimasti!Ylätaljaa vastaotteella en ole ihan lähiaikoina tehnyt, mutta hyvän tuntuman sain ihan koko selän matkalta. Kaiken kaikkiaan varsin hyvä jumppa aamupuuron voimalla tehtynä 🙂

Leukoja myötäotteella.
Selällä vetää…

Ylös asti.

Tänään on muuten ollut varsin tylsä päivä. Ollaan vaan loisittu kotona. Piti mennä miehen enon synttäreille, mutta herralla meni salireissu niin myöhäiseksi ettei me mihinkään keretty. Pöh. Kävin sit mimmin kanssa ulkona kävelyllä ja otin samalla maratonpuhelun kuopion suuntaan. Meneehän se aika niinkin 🙂

Ruokaa täällä on vähän laitettu: lohta vähän paisteltu ja maisteltu ja mies värkkäsi puhalillit. On se vaan kokki 😀

Toi yks on vetänyt kaikenlaista mässyä täällä nassuunsa ja mä olen istunut vieressä sylkeä nieleskellen. Jotenkin kun nyt on päättänyt siirtyä plussakaloreille ja periaatteessa saisi syödä herkkujakin niin niistä kieltäytyminen on entistä vaikeampaa. Varsinkin tämmöselle herkkuperseelle. Pari lusikallista maistoin jätskiä, mut siihen jätin. Hyvä minä 🙂 Joku roti tässä touhussa on pidettävä! Karppaajan leivontakirjaa selailin äsken ja ens viikonloppuna vois kokeilla jotain uutta reseptiä. Ehkä mutakakkua 😉

Sain uuden kukkapöydän puhdistettua ja roudattua olkkariin. Jotain mä vielä tohon tuunaan kunhan saan hyvän idean. Ehdotuksia?

Eipähän lojota enää kukat pitkin lattioita. Keittiöstä saan pari rehua vielä hilata tuohon alahyllylle. Eilen tonkasin meidän varastoa ja löysin kasan siemeniä, jotkä täytyy pikapuoliin laittaa itämään. Mansikkaa, basilikaa ja ananaskirsikkaa siellä ainakin oli. Kukille pitäis vaihtaa mullatkin ja osalla uudet ruukut. Kun vaan sain inspiksen siihen touhuun…

Huomenna pidänkin välipäivän ja ohjelmassa yksi saliohjaus illalla 🙂 Jos sitä vaikka kirpparilla taas pyörähtäis etsimässä kankaita!

Huomioi ympäristösi.

En tiedä olenko koskaan maininnut, mut ehkä parasta ajanvietettä mitä mä tiedän, on istua jossakin kahvilassa ja katsella ohi kulkevia ihmisiä. Enkä nyt tarkoita mitään ihmisten kyttäämistä ja arvostelemista. Parhaat ideat  esimerkiksi pukeutumiseen olen saanut seuratessani ihmisiä kaupungilla ja ruokakaupoissa. Mä vaan yksinkertaisesti tykkään, että jokainen on niin erilainen!

Tästä saatiinkin hieno aasinsilta salitreenaamiseen. Salilla ihmiset ei tykkää jos heitä jää katselemaan. Itsellekin tulee todella vaivautunut olo jos joku tuijottaa pitkään. Tulee fiilis, että räkä valuu nenästä tai kamelin varvas paistaa housuista 😀 Mulla on tapana vaivihkaa katsella varsinkin naisten treenivaatteita (edelleenkin inspiroitumismielessä!) ja jengin tyyliä treenata. Mun mielestä jokaiselta voi oppia jotain uutta, oli henkilö sitten treenannut kuukauden tai 20 vuotta. Tällä viikolla oon bongannut monta hyvää liikettä, joita haluan päästä testaamaan omissa treeneissä! Eilen näin salilla Riikan tekevän sivuvipareita kyljellään vinopenkillä ja pakko oli apinoida kyseinen liike tämän päivän treenissä 🙂 Kannattaa siis aina pitää silmänsä auki, koska ympäristöstä ne parhaat vinkit ja ideat saa!

Tänään olikin hyvä ja säpäkkä treeni. Treenasin olkapäät ja selän ja kroppa oli kyllä hyvin jumpassa mukana!

Mikä ilme 😀

1. Pystypunnerrus kp 3x (vikassa sarjassa yksi pudotus)
2. Sivuviparit kp vinopenkillä kyljellään 3x (vaihto lennosta)
3a. Vipunostot kulmassa kp 3x
3b. Pystysoutu tangolla 3x
4. T-kulmasoutu 3x (vikassa kaksi pudotusta)
5. Alatalja vastaotteella 3x
6. Kulmasoutu käsipainolla 3x

Sivuvipareita kyljellään.

Sivulohkot otti hyvin osumaa!


Pitkästä aikaa pystypunnerrusta käsipainoilla ja kohtuullisen hyvin kulki! Sain pariin sarjaan varmistajankin ja hyviä neuvoja tekniikkaan. Pientä viilausta, ei miteen kovin kummoista 🙂 Tuolla kyljellään tehtävillä sivuvipareilla liikkeen sai eristettyä tosi hyvin sivulohkoille. Siihen vielä hidastetut negatiiviset niin ai että poltti! Selälle tänään pelkästään soutuliikkeitä. T-kulmasoudun jälkeen piti ottaa kulmasoutua, mutta oli paikat niin lahjakkaasti varattu, että päätin tehdä tilalla alataljaa. Joka sarjaan sain siinäkin lisätä painoja, jee 🙂

Pystysoutua tangolla.

Ihme pulloposki…

Ja kunnon puristuksella!

Lähikuvaa…

Jaa että tolta mä näytän treenatessani 😀

Mulla on tässä ihan jokusen päivän ajan ollut aika voimaton ja flegu olo. Tänään keksin siihen syynkin: suolan vähyys ruokavaliossa! Teen itselleni ja tytölle samat ruuat enkä ole kauheasti niihin ruokiin vielä suolaa lisäillyt  niin on näköjään suolan syönti jäänyt aika vähille. Tänään käytiin aamusella Malmilla ruokakaupassa ja tulomatkalla bussissa mulla oli jo niin heikko olo että hyvä kun kotiin asti selvisin. Saman tien viskasin ruokalusikallisen suolaa nassuun eikä mennyt kovin kauan kun olo alkoi kohenemaan. Mä oon ollut ihan kuin eri nainen koko tämän päivän! Pienistä jutuista voi olotilakin olla kiinni… Kun juo paljon vettä päivän aikana niin suolat täytyy muistaa myös. Asia jonka minäkin varsin hyvin tiedän, mutta pieni muistutus nähtävästi oli paikallaan 🙂 Kummasti alkoi kuntokin taas muuttua suolan syönnin jälkeen. Monta päivää vatsat on olleet jossain nestehötön peitossa, mutta äsken näytti jo tältä.

Jotain sieltä jo pilkottaa.
Arvetkin ovat aika hyvin vaalenneet 🙂

Juttua mun ruokavaliosta on toivottu, mut se ei ole muuttunut viime kuukausina yhtään mihinkään. Pääasiassa lihaa, öljyä ja kasviksia, ennen treeniä hiilaritankkaus ja treenin aikana hiilarijuoma. Ruokaohjeitakaan ei tule juuri laitettua, kun en mä mitään kummallista tee: jauhelihakastiketta tomaattipyreestä, kanakastiketta ruokakermasta ja erilaisia vihanneksi fiiliksen mukaan. Ennen treeniä hiilariaterialla syön yleensä riisiä, bataattia tai perunaa. Joskus pastaa.

Tän päivän kauppaostokset, pottuja, porkkanaa, mannasuurimoita, maitoa, vuonankaalia, keräkaalia, tomaattia, kurkkua, chiliä, purjosipulia ja chilejä. Niin ja kissan naksuja.

Eilen lounaalla parsakaalia, kanakastiketta ja pari siivua kalkkunaleikettä.

Tänään jauhelihakastiketta, vuonankaalia, tomaattia, kurkkua ja porkkanaraastetta.

Mimmin lounas: spagettia, jauhelihakastiketta ja porkkanaraastetta.

Tän päivän hiilariateria ennen treeniä: pottuja, öljyä ja katsuppia.

Taidan siirtyä vakituisesti Lidlin asiakkaaksi. Kassillinen ruokaa tulee siellä huomattavasti halvemmaksi kuin esimerkiksi Prismassa. Tänään tosin jouduin vähän täydentämään ostoksia Prisman puolella, mutta onneksi vain parilla eurolla 🙂

Niin teinhän mä tänään vähän jotain normaalista poikkeavaa jauhelihan kaveriksi: kaalisalaattia nimittäin!

Tarvitset puolikkaan (n.400g) kaalin (punakaali tai keräkaalia), 10 cm pala purjoa, yhden chilin, puolikkaan limen mehun, suolaa ja öljyä. Myös raastettua inkivääriä voi laittaa jos tykkää. Mä en muistanut ostaa niin jäi laittamatta.

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita astiaan, lisää suola ja puristele kaalia käsillä niin, että siitä alkaa valua nestettä. Leikkaa purjo ja chili suikaleiksi ja lisää kaalin joukkoon. Purista puolikkaan limen mehu ja lisää salaattiin. Sekoita. Lisää 3-4 rkl oliiviöljyä salaattin, sekoita kunnolla ja nosta hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

Hahaa, meidän tyttö ei osaa sanoa vielä sanaakaan, mutta se osaa haukkua kuin koira ja miukua kuin kissa 😀 Neitkokainen on viime päivinä alkanut kävelemään lyhyitä matkoja. Saas nähdä millon se ihan oikeesti lähtee kävelemään!

Täältä mä tuun! Vähän haparoiden mutta tuun kuitenkin.
Pussatakin se osaa <3

Huomenna mulla onkin tankkauspäivä tiedossa. Ihan kunnon lähteistä tankataan, joten luulis perjantaina jalkatreenin kulkevan!

Anna Janssonin uusimman sain just luettua. Taas kerran loistava kirja tältä kirjailijalta!

Nyt tekemään vielä viimeiset iltapuhteet ja sit unille. Huomenna mennään heti aamusta mammakaverin luokse kahvittelemaan ja höpöttämään. Loppupäivä onkin sit syömistä ja lepäilyä. Katsotaan jos jonkun kotitreenin sais aikasiks 😉

Piirakkatalkoot.

Hahaa, ennen kuin härskeimmät siellä laittaa mielikuvituksensa valloilleen niin puhutaan ihan syötävistä piirakoista joita taioin viikonloppuna sattuneista syistä kaksin kappalein 😀 Hyi teitä.. Aina vaan piirakat mielessä.  Kävi näemmä tällä(kin) kertaa niin, että nappasin mustikkapiirakkaa varten kaupasta suolaisen piirakkataikinan vaikka piti ottaa makea. Jouduin väkertämään piirakoita ihan urakalla, mutta arvatkaas millaisia!

Mustikka-mascarponepiirakka. Ohje täällä. Taivaallista!

Hieman erikoisempi versio suolaisesta piirakasta: kalkkunanakkipiirakka! Ohje täällä

Tämmöstä se oli lautasella ja vaikka kuulostaa epämääräiseltä niin vei kielen perssiiseen! Nam. Piirakalle siis 😀

Ja koska erittäin poukkoileva kirjoitustyyli on minulle ominaista niin peruutetaan perjantaihin ja perjantain treeneihin. Kävin silloin EB:llä – rakkaalla ja Helsingin parhaalla salilla – tekemässä olkapäät ja selän. Olkapäille kyseessä oli viikon toinen treeni, joten päätin tehdä jotain hieman erilaista 🙂

1. Six ways + pystypunnerrus kp 4x
2. Takaolkapäät koneessa 4x
3. Leuat mo ja vo 4x
4. T-kulmasoutu 3x
5. Rack-veto 3x
6. Ylätalja eteen leveällä 4x
6. Ylätalja niskan taakse 4x

Tuo olkapääliikehän on kaikille varmasti tuttu 😀 Näin meidän salin guru-Petterin tuota liikettä viime viikolla tekevän ja pakko oli kokeilla. Sopi tällaiseen pumppitreeniin kuin nenä päähän. Jos joku sille tietää ”oikean” nimen niin minua siitä valaiskoon 🙂

Ensin nosto reisien sivuilta ylös (sivuvipari tyyliin).

Sivuilta puristetaan käsipainot eteen.
Edestä ylös.

Ylhäällä pystypunnerrus ja samaa reittiä takaisin: ylhäältä eteen, edestä sivulla ja sivulta reisien viereen. Siinä oli yksi toisto!

Koko liike tehdään hitaasti ja hallitusti. Ylös nostot räjähtävästi ja alas laskut hitaasti ja jarruttaen. Tällä jos ei tuntumaa ja pumppia tule niin ei millään!

Selkätreenissä vedin leukoja omalla painolla myötä- sekä vastaotteella. Kahdessa viimeisessä sarjassa tein kevennyksen nostamalla jalat edessä olevalle tangolla, jolloin sain itse puskettua jaloilla kroppaa ylöspäin ja samalla autettua vielä muutaman lisätoiston. Räkkivedossa otin jälleen kerran vähän pidempiä, 12-15 toiston, sarjoja ja keskityin puristamaan yläasennossa koko selän matkalta. Ylätaljat tein 30 sekunnin palautuksilla ja varsinkin niskan taakse tehtynä kyllä tuntui! Mun on tosi hankala saada mitään tuntumaa tuonne yläselkään lapojen väliin, mutta tuolla niskan takaa versiolla ei ollut tuntumasta puutetta. On meinaan vielä tänäänkin selkä hellänä perjantain treenistä 😉

Treenin jälkeen ne perinteiset. Saatto olla ennenkin.

Lauantaina huilattiin. Aamulla käytiin anopin ja miehen siskon kanssa tuossa ihan lähellä lasten kirppiksellä, mutta heittäydyin kitsaaksi enkä ostanut tytölle kuin yhden mekon ja collegeasun. Rahaa meni vitonen. Olishan siellä ollut vaikka ja mitä, mutta meillä tursuaa joka paikka jo ennestään leluja ja mimmin vaatteita. Päivä meni ruokaa laitellessa ja noita piirakoita värkätessä. Illalla mies karkasi katsomaan lätkää ja me tyttöjen kesken siivottiin vaatekaapista pois kaikki isot ja käyttämättömät vaatteet. Eipä jäänyt vaatekaappiin juuri mitään!

Tytön kanssa syötiin samoja eväitä: kanakastiketta, vihanneksia ja mimmillä vielä pottua.

Sunnuntaina päästiin ukon kanssa taas yhteisjumpalle. Mulla oli vuorossa viikon toinen jalkatreeni ja keskityin tässä treenissä enemmän tuonne takaosastolle. Vähän kyllä kyykättiinkin 🙂

Hahaa, kalsariposet ennen treeniä 😀
Vähän sivulta kans.

No oli mulla ihan treenihousutkin matkassa 😀

1. Takareidet maaten 3x (lyhkäsiä sarjoja)
2. Askelkyykky tangolla 4x
3. Etukyykky 2x
4. Takakyykky 1x (kahdella pudotuksella)
5a. Hip thrust tangolla 3x
5b. Loitontajat 3x
6. Pohkeet istuen 1x 1,5 minsan sarja
7. Jalannostot roikkuen 3x

Mielenkiintoinen uusi tuttavuus oli tuo askelkyykky tangolla. En ole varmaan koskaan tehnyt! Vähän joutu alkuun tasapainoa hakemaan, mutta yllättävän nopeasti se alkoi luistamaan. Loistavasti otti perberiin ja takareisille 🙂 Pohkeille tein tuollaisen vähän erikoisemman setin eli katsoin kellosta puoltoista minsaa ja sen aikana vaan tein hitaita ja hallittuja toistoja. Kunnon supistuksella ja venytyksellä. Kramppiin sain molemmat pohkeet 😀

Etukyykkäily lämmittelyä.

Alas asti mennään!

Ilmeellä jo lämmittelysarjassa 😀

Eilen kävin poikkeuksellisesti treenaamassa kun tänään piti mun ystävän tulla kylään. Kyläily peruuntui, mutta tulipahan tehtyä ainakin hyvä treeni! Jumppa oli pakko tehdä melko nopealla tahdilla, koska mies tulee maanantaisin vähän myöhemmin kotiin ja senkin piti keretä vielä salilla. Tahkosin sit 29 sarjaa rintaa ja käsiä 40 minuuttiin. Se on aika paljon mulle!

1. Pena kp 5x
2a. Pushdown tangolla 4x
2b. Kapea pena 4x
2c. Ranskalainen kp 4x
3a. Hk tangolla 4x
3b. Hk kp vinopenkillä 4x
3c. Hk köydellä taljassa 4x

Rinnalle tein penkkiä käsipainoilla pyramidina ja nopeilla palautuksilla. Taisin aloittaa 10kg käsipainoilla ja joka sarjaan nostin painoja ja tein niin monta toistoa kuin meni. Käsille tein triplasarjoja eli kolmeliikettä putkeen ja sitten vasta tauko. Tauonkin pidin maximissaan minuutin pituisena. Kohtuullisen turvoksissa oli tumput, kyllä veri kiersi! Nyt on alkanut suonetkin tulla pintaan tuolta pehmeän alta. Moit vaan teillekin 🙂

Sunnuntain nautinnollinen aamupala omassa rauhassa ja hiljaisuudessa klo 06.

Tänään en mee salille treenaamaan, mut meen venyttelemään ja pitämään samalla yhden yhteistyöpalaverin. Siitä lisää myöhemmin 🙂 Eiks oo ärsyttävää tämmönen heruttelu 😀 Ihan hyvä ettei tälle päivälle sattunut treeniä, koska mimmi päätti herättää tänä aamuna klo 04.30… Oliskohan taas hampaita tulossa, kun ihan selkeää kipuitkua se itkeskeli eikä hellittänyt kuin buranalla. Mun piti tänään tehdä himatreeni, mut oon ollut koko päivän sen verran kuutamolla että päätin ottaa ihan levon kannalta. Päiväuniakaan en saanut jostain syystä nukuttua, ei vaan uni tullut 🙁

Nyt on kuulkaa nälkäkin tainnut asettua tähän taloon. Viime viikon loppupuoli ja koko tän viikon (kaikki nää kaksi päivää) mulla on ollut järkyttävä nälkä. Koko ajan. Kalorit on täysin samat kuin ennenkin, mutta jotain nyt on meneillään. Sunnuntaina sain kaiken lisäksi syödä vaikka kuinka paljon ja siitä huolimatta paino ei noussut juuri mitään ja nälkä tuli ilmeisesti jäädäkseen. Tekis mieli napostella vähän kaikkea, mut en mä napostele. Ei anna nuppi periksi. Tänään olen tosin luvan kanssa syönyt rasvaa vähän enemmän ja se näkyy nostattavan suonia entistä enemmän pintaan! Mielenkiintoista…

Ai niin!!! Mä pääsen kesällä pidettävälle Nicole Wilcinsin leirille, jei 🙂 Siellä toivottavasti saan vähän infoa omasta fysiikastani ja tasosta, että kannattaako haaveilla kisaamisesta (ainahan kannattaa haaveilla!) ja jos niin missä lajissa ja millon. Hihii, mä olen niiiiiin innoissani!

Mites teidän viikkon on hurahtanut käyntiin? Onko kovia treenejä tälle viikolle tiedossa ennen pyhiä?