Minäkö muka täti-ihminen?

*Sisältää mainoslinkkejä

täti-ihminen

Täällä istutaan junassa tällä kertaa matkalla Kuopiosta takaisin mökille. Juhlittiin siskon tytön valmistujaisia eilen ja kemut olivat oikein onnistuneet. Kyllähän ne vaativat taas jokusen työtunnin, mutta kaikki oli sen arvoista. Uskon, että itse juhlakalukin oli varsin tyytyväinen juhliin 😉 Autoin siskoa valmisteluissa sen minkä pystyin ja mitä hommia mulle annettiin. Rakastan kaikkea pikkunäpertelyä ja sainkin koristella gluteenittoman kasvisvoileipäkakun oman mieleni mukaan. Voileipäkakut eivät ole mun ominta alaani, joten ei muuta kuin google laulamaan ja tekemään koristeluita sen opeilla! Hyvä tuli vaikka itse sanonkin. Laitan ohjetta tänne bloginkin puolelle tulemaan myöhemmin.

täti-ihminen

täti-ihminen

täti-ihminen

Näissä sukujuhlissa huomaan miten nuoret aikuistuvat, mutta samalla tuntuu ettei itse vanhene ollenkaan. Toki ikää tulee lisää, mutta mieli on edelleen sama kuin parikymppisenä. Tätä asiaa ei voi tietää ennen kuin on itse tässä iässä. Muistan kun oli itse parikymppinen ja tällainen kolmevitonen tuntui ikälopulta tapaukselta. Sitä ajatteli, että yli kolmekymppiset on ihan vanhuksia. Elämä takana ja sitä rataa. Jännästi on mieli muuttunut. Elämä sen kuin paranee koko ajan mitä enemmän vuosia tulee mittariin. Niin kuin sanoin, mieli on edelleen sama kuin 15 vuotta sitten enkä näe tässä iässä kuin hyviä puolia. Ehkä muutama ryppy on tullut silmäkulmaan lisää ja lisää järkeä päähän, mutta muuten olen tasan sama tyyppi kuin nuorempanakin.

täti-ihminen

täti-ihminen

täti-ihminen

Kun katselin nuorempien juhlintaa eilen, niin tajusin miten pihalla oikeastaan olenkaan heidän jutuistaan. Ei ne enää tän ikäistä ota mukaan juttuihinsa. Joskus muutama vuosi sitten olin tunkemassa itseäni mukaan kaupunkiin baariin nuorempien mukaan, mutta yritykseni tyrmättiin lempeästi, mutta jämäkästi: ”ei me mitään täti-ihmisiä mukaan huolita”. Täti-ihminen. Totta, sehän minä olen heihin verrattuna. Itse sitä on olevinaan ihan yhtä nuori kuin hekin ja niin mielellään heidän jutuissaan mukana, mutta toiset taitavat nähdä asian vähän eri tavalla 😀 Ja se on kuulkaas ihan ok. On ihan ok olla täti-ihminen. Mua se ei haittaa yhtään. Tykkään itsestäni ja elämästäni juuri nyt hullun paljon. Kaikki on hyvin näin. Enkä mä sitä paitsi jaksaisi enää valvoa ja remuta nuorempien matkassa. Menen varsin mielelläni myös viikonloppuisin viimeistään 22.30 nukkumaan.

täti-ihminen
Mekko: Dress like Marie.

Kiitos ja kumarrus, tää täti-ihminen menee nyt lepäämään mökille!

Kuvat: Kaisa Karhunen

Edellinen postaus: Viikon 22 ruokapäiväkirja

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Kolme on jo ihan liikaa

kolme on jo ihan liikaa
Kuva: Kaisa K.

Kolme on jo ihan liikaa, todellakin.

Kun puhutaan lapsista. Istun juuri junassa kohti Tikkurilaa. Hypättiin tytön kanssa perjantaina junaan ja matkustettiin siskon tykö Kuopion liepeille. Tämä oli ainoa mahdollinen viikonloppu ennen joulua millon kummallakaan ei ollut mitään menoja. Jännästi nämä joulun ajan viikonloput täyttyy ennätystahtia. Tekemistä on enemmän kuin riittävästi ja levätäkin pitäisi jossain vaiheessa. Mielenkiintoinen yhtälö!

Meidän tytöllä on serkkuja useampikin Kuopion seudulla ja päätettiin iskeä useampi kärpänen samalla iskulla. En ole pitkään aikaan nähnyt veljenpoikaa ja otettiin hänet siskoineen myös minun siskoni luokse yökylään, jotta serkukset saavat tutustua taas toisiinsa. Ja pääsinhän itsekin siinä samalla rakentamaan jonkinlaista sidettä veljenpoikaan, joka on jo 2,5-vuotiaana melkoisen hauska ja vekkuli tyyppi! Viime kerralla matkustin Kuopioon ihan yksin ja saatiin siskon kanssa vain olla ja chillata. Tällä kertaa tehtiin kaikkea muuta. Voin sanoa, että tällä hetkellä väsyttää niin helvetisti.

Ihan liikaa kaikkea

Pakko nostaa hattua teille kaikille, joilla muksuja on perheessä useampi. Henkilökohtainen mielipiteeni tällä hetkellä on, että kolme lasta on mun mielenterveydelle ihan liikaa. Koko ajan on jotain kitinää ja kärhämää käynnissä. Aina on joku, joka ei ole tyytyväinen vallitseviin olosuhteisiin. Koko ajan saa laittaa ruokaa ja siivota jälkiä. Pyyhkiä pyllyä ja vaihtaa vaippaa. Viihdyttää tai komentaa. Pukea ja riisua. Aamusta iltaan ja koko ajan. Ei hetken rauhaa missään vaiheessa. Ehkä olen tottunut liian hyvälle, mutta ei olis mun juttu. Tykkään meidän elämästä juuri tällaisena kuin se nyt on. Toisaalta, lapsista on toisilleen myös seuraa, mutta on niissä hommaakin. Ehkä omaan elämääni sopisi maximissaan kaksi lasta ja onhan se toinen ollut suunnitelmissa jo kauan, mutta katsotaan nyt miten käy.

Ihan varmasti myös kolmen muksun kanssa elämiseen tottuisi ja kuulemma kolme on helpompi kuin kaksi. Mene ja tiedä. Ei ole kokemusta niin olen aika jäävi sanomaan tähän mitään. Lapset ovat ilo ja rikkaus, mutta ei minusta suurperheen äidiksi olisi. Haluan myös omaa aikaa ja rauhaa joka päivä. Muulloinkin kuin aamu viideltä tai ilta yhdeltätoista. Eilen illalla, kun lapset oli saatu yksi toisensa jälkeen nukkumaan, istuttiin siskon kanssa aivan umpiväsyneinä sohvalla ja vain tuijotettiin jotain laihdutusleikkauksista kertovaa ohjelmaa. Ei puhettakaan mistään henkevistä keskusteluista. Vain kaksi naista ja lasittuneet ja väsyneet katseet suunnattuna kohti telkkaria.  Kun sain pään tyynyyn, nukahdin sillä sekunnilla. Kunnes heräsin yöllä kun toinen tytöistä pyöri kylmissään sängyssä pudotettuaan peiton. Ja toisen kerran kun toinen halusi vessaan. Ja kolmannen kerran kun joku halusi taas vessaan. Ei ehkä ihmekään, että odotan pääsyä omaan sänkyyn ja töihin 😀 Kyllä, kolme on jo ihan liikaa.

Miten te useamman lapsen vanhemmat oikein pyöritätte koko palettia? Jääkö itselle aikaa päivässä ollenkaan?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Kalamies se on eri mies

kalamies

Matkustin viikonlopuksi siskoni tykö Kuopioon. Kyseessä oli a-luokan reissu, koska mies ja tyttö olivat mökillä. Sain siis ihan itsekseen katsoa junamatkalla netflixiä ja huolehtia vain ja omista tarpeistani. Olin olevinaan viisas ja varasin meno – ja paluumatkoille pöydällisen paikan että voin kirjottaa ja editoida videoita koko matkan. Laiskotteluhan ei tule kyseeseen edes junamatkoilla! Menomatkalla juna oli niin täynnä ettei hommista meinannut tulla mitään. Koko ajan joku käytävällä kulkeva töni ja tuuppi minua. Yritä siinä pitää konetta pöydällä. Tulomatkalla pöytä oli niin jumalattoman ahdas ja kapea, että hyvä kun juomapullo siihen mahtui. Vähiin jäi siis konehommat. Junassa on joka kerta mielettömästi tunnelmaa, matkusti sitten yksin tai lapsen kanssa.

kalamies

kalamies

kalamies

kalamies

Viikonloppuna käytiin mustikassa useampaan otteeseen ja raahasin 5 litran ämpärillisen mustikoita junassa meillekin. Samassa kassissa kulki perintö-kiinanruusu, joka on peräisin mummoni kasvattamasta kasvista. Katsotaan mitä hän tykkää olla meillä ja saanko vaalittua perinteitä vai tuhottua ne täysin. Lauantaina käytiin Matkuksessa shoppailemassa ja vaikka ei pitänyt ostaa mitään niin mukaan lähti pari jutskaa meidän tulevalle matkalle. Okei, ostin myös uudet treenipöksyt koska ne maksoivat vain 9e eivätkä tippuneet jalasta niin kuin mun kaikki muut treenihousut. Kai mulla on vain omituinen perse kun mikään ei pysy jalassa. Muuta selitystä en keksi.

kalamies

kalamies

kalamies

Mutta tiedättekös mitä! Käytiin lauantai-iltana järvellä uistelemassa ja meikämamma sai virvelillä ensimmäistä kertaa elämässään hauen! Ehkä kuvan ilmekin kertoo miten pähkinöinä olin tapahtuneesta. Ihan mahtava fiilis! Samaisena iltana pääsin nauttimaan ensimmäistä kertaa tänä kesänä grilliruaasta ja maistamaan mustikkakukkoa. Kyllä mun sisko osaa <3 Ihan huikea viikonloppu kaikin puolin (lukuunottamatta junan liian pieniä pöytiä) ja taas harmittaa, kun asutaan näin kaukana. Onneksi junat ja lentokoneet kulkee ihan päivittäin eikä matkakaan niillä kestä kovin kauan. Ens kerralla sitten tyttökin mukaan!

kalamies

kalamies

Kuinkas teidän viikonloppu sujui?

Rippijuhlissa

Processed with VSCO with c3 preset

Lauantaina kokoonnuttiin vaatimattomalla reilun sadan hengen porukalla juhlistamaan kummitytön rippijuhlia. Ilma ei tällä kertaa ollut kuin morsian, mutta tunnelma oli suhteellisen lämmin kun kurjasta kelistä johtuen ahtauduttiin kaikki samaan tilaan juhlimaan. Onneksi siskon perheellä on vähän enemmän talossa neliöitä kuin meillä 😀 Nämä olikin sitten viimeiset juhlat hetkeen ellei joku mene naimisiin tai tee lapsia. Mistäs nyt keksittäis uusia juhlan aiheita?

IMG-20160813-WA0001

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Ehdin itse osallistua juhlien järjestelyyn siivousavun ja leipomisen muodossa. Lupauduin tekemään juhliin vegaanisen vadelmajuustokakun, koska mullahan on jonkin verran noista raakakakuista kokemusta. Pöytä oli jälleen kerran täynnä ihania herkkuja ja tässä ollaan muutama päivä menty vatsan seutu kohtuullisen pinkeänä. Lomakilojen kerääminen aloitettu! Tällä mallilla kun jatkan vielä meidän lomareissulla niin talven rasvakerros on hankittu eikä tartte pakkasilla juuri palella 😀

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Huomenna me otetaan juna ja ajellaan kotiinpäin pakkaamaan matkakamat. Ehkä ehdin jonkun treeninkin vetämään! Viime päivinä en ole juurikaan liikkunut. Torstaina tein kotitreenin ja lauantaiaamuna kävin aamulenkillä. Vaikka välillä on ihan kivaa ottaa chillisti ja ollaan vaan niin kyllä mun kroppa, ja etenkin pää, kaipaa treeniä tasaisin väliajoin!

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Mukavaa alkavaa viikkoa! Muistinko jo mainita, että mulla alkoi kesäloma?

Le Petit Kammar

Processed with VSCO with a6 presetVietin kivan viikonlopun siskon luona Kuopion kupeessa. Meillä on näin joulun alla tapana viettää yhteinen viikonloppu ja jakaa samalla kätevästi joululahjat ja kaikki kuulumiset. Samalla reissulla käyn aina myös molempien vanhempien luona. Lueskelin viime viikolla uutta Unelmien Talo&Koti-lehteä, jossa oli juttu eräästä todella ihanasta koulurakennuksesta perheen kodiksi muutetusta talosta Karttulassa. Olen itse Karttulasta kotoisin ja mietin pitkään missä tämä talo oikein on, mutta en vain keksinyt. Sisko ilmoitti perjantaina että vie minut erääseen uuteen sisustusliikkeeseen Karttulassa ja kaarsimme sitten juuri tämän kyseisen lehtijutussa olleen talon pihaan. Tiesin jutun perusteella, että ulkorakennuksessa sijaitsee sisustusliike, mutta en arvannut minkälainen! Voi veljet, olisin voinut vielä koko liikkeen mennessäni. Siis aivan ihana pieni puoti täynnä kaikkea kivaa kotiin ja lahjaksi. Liike on nimeltään Le Petit Kammar ja sen omistaja Anna-Riikka myös leipoo liikkeeseen myyntin ihania herkkuja (maidottomat korvapuustit <3) ja häneltä voi tilata myös leivonnaisia omiin juhliin.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetMelkoisen kasan sain haalittua tavaraa ostoskoriini, mutta suurin osa niistä menee lahjaksi. Itselleni hankin vain uusia pillejä sekä kätevästi irtotavarana myytäviä palloja mun pallovaloihin. Joskus on todella hankalaa hahmottaa kaiken tuon ihanan sisustustavaran keskellä, että mitä oikeastaan haluan itselleni ja mitä voisi antaa lahjaksi. Sitä suorastaan sekoaa! Mulla menikin todella kauan miettiä ostoksiani ja moni asia jäi vielä kaivelemaan. Ollaan tytön kanssa molemmat melkoisia harakoita ja kaikki kiiltävä ja kimmeltävä kiinnostaa 😀 Le Petit Kammarilla on myös verkkokauppa, josta tilata jos ei tuonne Karttulan perukoille satu eksymään 😉 Verkkokauppaan pääset tästä.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetPaljon olisi sisustusjuttuja kotona laitettavaksi ja tälle illalle odottaakin koko kodin siivous ja ehkä joulukoristeitakin voisi laitella taas enemmän esille. Mä olen tällä hetkellä ärsyttävässä flunssassa, joka ei ota hellittääkseen. Mulla ei ole kuumetta, mutta kurkku on välillä kipeä ja välillä todella karhea – ihan kuin kaktuksen olisin niellyt! Semmonen ärsyttävä flunssainen olo koko ajan. Tarpeeksi terve työntekoon, mutta liian sairas treenaamaan. Käytetään tämä aika hyödyksi ja laitellaan kotia ja leivotaan 😉

Le Petit Kammar:  Lamperilantie 562, 72100 Karttula. Facebook-sivut löydät täältä.

 

Turnaus väsymys

Nyt oli taas touhun täyteinen viikonloppu. Matkattiin perjantaina junalla siskon luokse Kuopioon ja vartti sitten palattiin kotiin junassa, jonka leikkivaunu oli aivan liian täynnä…

Viikonlopun aikana olen…

– matkustanut junassa yhteensä 7 tuntia

– vieraillut siskon, isän ja äidin luona

IMG_20150719_132240

Maisemat isän laiturilta <3
Maisemat isän laiturilta <3

– saunonut ja uinut

– käynyt sienimetsässä löytämättä kuitenkaan mitään

Processed with VSCOcam with c1 preset

– pitänyt sylissä ja nuuhkuttanut veljen pientä vauvaa

– käynyt ihmettelemässä siskon naapurissa suurta mehiläisparvea ja sen kiinniottoa ja rapsuttamalla samalla reissulla villejä koiranpentuja

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

– herännyt joka aamu aivan liian aikaisin ja mennyt nukkumaan aivan liian myöhään

– voittanut siskon ja hänen miniä ehdokkaansa kanssa Aliaksessa murskatuloksella

– syönyt järjettömän hyvää ruokaa ulkoterassilla

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

– miettinyt josko pitäisi lomalla tehdä vielä pidempi visiitti siskon ja isän tykö?

– leiponut raparperipiirakkaa siskon ohjeella ja herkutellut sitä kahvin kanssa

Processed with VSCOcam with c1 preset

– surkutellut miksi viikonloput menee aina niin nopeasti ohi

– opetellut juomaan viiniä ja jopa tykännyt siitä

Processed with VSCOcam with c1 preset

– jutellut ummet ja lammet siskon kanssa

– tehnyt aselevon heidän ilkeän kissansa kanssa (ei hyökännyt kertaakaan mun jalkoihin tai käsiin)

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

– hämmästellyt kuinka monta tuntia pieni tyttö jaksaakaan hyppiä trampoliinilla

– ihastellut  siskon kukkia ja kasvihuonetta

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

– nauranut paljon ja ennen kaikkea, ollut onnellinen <3

Nyt on tämä mamma sen verran rättipoikkiväsynyt,  että taidan heittäytyä hetkeksi unten maille ja alkaa sen jälkeen suunnittelemaan ensi viikon ruokalistaa. Rankkoja nämä viikonloput kaikessa ihanuudessaan!

Kevätkiäryleitä jiäkuapin piällä piäsiäisuamuna

Ihan alkuun pyydän, että kävisitte äänestämässä mun chili-bataattikeiton ohjeen voittoon Alrpon kokkaushaasteessa. Äänestää voit täällä 🙂 Kiitän ja kumarran jo etukäteen! Äänestää voi torstaihin 9.4 klo 14 asti.

Hahaa, kuten otsikostakin huomaa niin tein visiitin kotiseudulle Kuopion kupeeseen pääsiäisenä. Murre palautui kivasti itselle ja sain siitä jo kotona huomautuksen. Myös tyttö oppi uusia kivoja sanoja ja niitä viljellään kotona yhdessä kikatellen. Meillä oli tosi mukava ja rentouttava pääsiäinen siskon luona ja visiitin jälkeen harmittaa ettei pääse useammin käymään. Näin samalla reissulla myös omia vanhempiani sekä isoveljeäni. Kunnon sukukokous siis 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perjantai meni ensin ruokaa laitellessa ja leivontahommissa ja myöhemmin suoritettiin perinteinen munanetsintä sekä pääsiäispäivällinen. Ruuaksi valmistettiin kauriin käristystä, pinaattilohta, hunajaisia uunikasviksia sekä pottumuussia. Lisänä sienisalaattia ja tavallista tuoresalaattia. Jälkiruuaksi siskon tytöt tekivät mangojuustokakkua ja yhteistuumin tehtiin vielä kinderpiirakkaa, joka oli melkoinen hitti! Miten voi piirakka maistua oikeasti niin paljon kinder-munalta!? Illan aikana uppisi muutama lasi skumppaa ja viiniä ja ensimmäisen kerran elämässäni voin sanoa, että skumppa oli hyvää ja pystyin juomaan sitä ilman irvistelyä. Perjantaina saunottiin, seurusteltiin ja valvottiin myöhään. Ihanaa vaihtelua normaaliarkeen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samalla reissulla juhlittiin myös tytön 3-vuotis synttäreitä Kuopion puolen suvun kanssa :)
Samalla reissulla juhlittiin myös tytön 3-vuotis synttäreitä Kuopion puolen suvun kanssa 🙂

Lauantaiaamu menikin sit sukuloidessa ja sen jälkeen värkätessä kevätkääryleitä. En ole koskaan aikaisemmin niitä tehnyt, mutta satavarmasti yritän tehdä niitä kotonakin. Nyt kun olen maistanut itsetehtyjä kevätkääryleitä niin ei ole enää paluuta mihinkään Lidlin versioihin. Paljon aikaa ja vaivaahan noiden tekemiseen uppoaa, mutta ovat täysin sen arvoisia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASisko oli saanut työkaverinsa tytöltä kauhean kasan vaatteita meille sovitettavaksi ja kivasti löysin minäkin sieltä vaatekaapin täytettä. Mulla on joka kerta kotiin palatessani varmaan tuplasti enemmän kamaa kuin mennessä 😀 Nytkin tuli vaatteiden lisäksi tytön synttärilahjoja ja jotain muuta sälää. Harmittaa, kun aika rientää aina niin nopeasti ja kotiinpaluu koittaa aivan liian pian. Sunnuntaina puksuteltiin junalla takaisin kotiin ja onneksi sentään kotiin palatessa oli paikka leikkivaunussa. Menomatkalla koko junassa ei ollut leikkivaunua…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt on taas palattu normaaliarkeen ja eilen kävin myös treenailemassa. Siitä lisää myöhemmin! Mites teillä sujui pääsiäinen?

Totuus tulee nuorten miesten suusta

Luoja että voi yksi Kuopion reissu viedä ihmisestä mehut. Matkattiin viime keskiviikkona siskon luokse avustamaan juhlien järjestämisessä ja eilen illalla palattiin takaisin kotiin. En muista millon olisin ollut näin väsynyt kuin eilen ja tänään olen ollut. Ei oo mikään ihan pikku juttu järjestää juhlia 100 hengelle! Huh, onneks mulla on pieni suku ja joskus tulevaisuudessa meidän häihin kutsutaan max 50 henkeä eikä yhtään enempää.

kuvia 2014-06-28 049

IMG_20140629_164617 IMG_20140701_114612 PicsArt_1404103879801

Olin kovasti suunnitellut treenaavani melkeinpä joka päivä, mut mitä vielä! Juhlia suunniteltiin ja toteutettiin aamusta iltaan ja leipomiseen meni aikaa tuntikausia. Mun treenit koostui käsilläkävelystä, kahvakuulajumppailusta, satunnaisista leuanvedoista, trampoliinilla pomppimisesta sekä dippailuista keittiötason kulmauksessa. Nilkkojen mobbaustreenejä tosin muistin tehdä säännöllisesti ja torstaina pääsin koko kropan hierontaan 🙂 On se hyvä että kuitenkin kuljetin matkassani lenkkarit ja treenivaatteet…

kuvia 2014-06-27 028 IMG_20140629_220939

kuvia 2014-06-29 022

 

kuvia 2014-06-28 017 kuvia 2014-06-27 008 kuvia 2014-06-26 003

Juhlien järjestämisen lomassa ehdittiin tietysti kokkailla ja syödä porukalla, käydä Karttulan torilla ostoksilla ja saunoa oikein urakalla. Kyllä kelpas saunoa vanhassa kunnon savusaunassa! Uimaankin olis päässyt suoraan saunasta mutta vilukissana jätin sen homman muille 😀 Torilla sattui olemaan lasten kirppis ja löysin tytölle taas parit kengät ja paidat. Siellä missä kirppari, siellä myös Jonna.

IMG_20140627_133239 20140627_134337

 

kuvia 2014-06-28 034 kuvia 2014-06-28 039

kuvia 2014-06-28 052

Lauantaina sitten juhlittiin oikein urakalla siskon pojan ammattiin valmistautumista sekä tyttären ripille pääsyä. Väkeä riitti enkä tainnut kaikkia edes tunteakaan. Ruoka oli todella hyvää ja sitä riitti onneksi vielä sunnuntaillekin maisteltavaksi 🙂 Itse ainakin olin lauantaina niin nälkäinen, että taisin hotkaista ruuan ilman sen kummempaa maistamista niin oli kiva sunnuntaina makustella oikein ajan kanssa. Tarjolla oli siis ensin lämmin ruoka ja sen jälkeen vielä pöydän täydeltä erilaisia herkkuja! Nuoremmalla väellä tuntui olevan melko usein puhelu saunalla mikä ei kummaksuta kyllä yhtään, koska siellä oli boolikin 😀 Tiedättekö muuten mistä tietää tulleensa vanhaksi? Tarjottelin itseäni ihan vitsillä illalla mukaan Kuopion yöelämään johon juhlakalu tuumasi ettei tää ole mikään täti-ihmisten reissu. Korjasi vielä hyvin korrektisti ettei millään pahalla, mutta vanhempia naisia ei nyt oteta matkaan 😀 Hei tänks!

collage collage1 10489109_657537454338464_338396721_n

kuvia 2014-06-28 022 kuvia 2014-06-27 035

20140628_164923 10487647_657537451005131_1541493601_n

10487837_657537374338472_1497221918_n 10484424_657537447671798_875058100_n 10455555_657537361005140_2029981814_n

Sunnuntaiksi saatiin kutsu mun veljelle syömään. Mä en oo veljen uudella talolla käynyt kertaakaan enkä nähnyt hänen uutta harrastustaan eli fasaanifarmia! Siellä oli pikku tipu poikineen ja lisää hautomossa tulossa. Veli kasvattaa myös koiria ja mun sydämen vei täysin pieni Martta-pötkylä <3 Tiedä vaikka meilläkin olis joku päivä samanlainen, koirasta kun ollaan haaveiltu ja viimeiset pari vuotta.

collage2 kuvia 2014-06-29 001 kuvia 2014-06-29 009 kuvia 2014-06-29 007 kuvia 2014-06-29 012

 

Eilen matkattiin tytön kanssa junalla takaisin kotiin ja oli taasen junamatka suoraan helvetistä. Tyttö oli ilmeisesti ottanut tulomatkalla mallia niistä huonosti käyttäytyvistä pojista ja kasvatti saman tien pirunsarvet päähänsä kun juna lähti liikkeelle. Oli muuten pinna erittäin tiukalla koko nelituntisen junamatkan… Se siitä hyvin käyttäytyvästä äidin kullanmurusta!

20140630_111422

20140630_122815

Eilen oli illalla väsy niin kova etten jaksanut mihinkään treeneihin edes lähteä. Tänään sit taas paluu boksille, jossa on tänään tahkottu kuulemani mukaan niin kovia ennätyksiä etten tiedä ilkeänkö edes mennä treeneihin…. heikko kun olen!