Lauantaina syötiin raakakakkua

raakakakkua

Tein yhteen aikaan paljon raakakakkuja muitakin raakaherkkuja. Muistan tämän raakamustikkapiirakan, joka oli mielettömän hyvää! Raakakakuissa on se hienous, etteivät ne sisällä lisättyä valkoista sokeria, gluteenia tai maitoa ollenkaan (ellei niitä tunge sekaan). Raakakakut ovat tuhteja eikä niitä todellakaan tarvitse kovin montaa palaa syödä taltuttaakseen herkkuhampaan kolotuksen. Hyvin energiapitoisiahan ne ovat ja kalliitakin tehdä joka viikonloppu. Varsinkin pähkinöihin saa upotettua sievoisen summan kuussa, jos näitä herkkuja harrastaa enemmänkin. Toisaalta, se raha saattaisi muuten mennä kaikkeen muuhun höttöön. Puolensa ja puolensa!

Sain vähän aikaa sitten Foodinilta herkkulähetyksen ja paketissa oli myös raakakakun valmistuspaketti. Olen monta kertaa syönyt eri messuilla Foodinin raakakakkuja ja jokaikinen kerta ne ovat olleet mielettömän hyviä! Tällaisessa valmistuspaketissa on se etu, että saat tarvikkeita juuri sen verran kuin yhteen kakkuun tarvitset. Näin ei jää kaappeihin pyörimään jos jonkinlaista purkkia ja purnukkaa. Toki jos harrastat raakakakkuja enemmänkin, niin kannattaa hankkia itselleen hyvät tarvikevarastot. Mulla ei ole enää kovin kummoisia varastoja raakakakkujen tekemiseen, joten tämä valmistuspaketti tuli sopivaan saumaan. Paketissa on siis kyseiseen kakkuun tarvittavat ainekset sekä hyvät yksityiskohtaiset ohjeet. Omasta takaa tarvitsin vain blenderin, leivinpaperia, kakkuvuoan sekä kärsivällisyyttä. Raakakakkujen pohjan teko on joskus aikaa vievää, mutta joka kerta se palkitsee tasaisella koostumuksellaan. Kärsivällisesi siis vain!

raakakakkua

Tässä paketissa oli mukana cashewpähkinöitä, taateleita, kookosmannaa sekä oma jauhopussukkansa pohjalle sekä täytteelle. Pussukoissa oli raakakaakaojauhetta, lucumaa, bourbonvaniljaa, tiikeripähkinäjauhoa sekä suolaa. Itse tekoon ei kauan mennyt. Noin 15 minuutissa koko kakku oli jähmettämistä vaille valmis. Jähmetin kakkua ensin tunnin pakkasessa ja nostin sen sieltä jääkaappiin. En ole aiemmin näin helppoa kakkua tehytkään! Vain pari hassua vaihetta ja se on valmis.

Vein kakun sunnuntaina anoppilaan ja maistatin sitä ihmisillä, jotka eivät ole aiemmin raakakakkua syöneet. Olin ihan varma, että ainakin yksi heistä ei pitäisi kakusta, mutta väärinpä luulin! Kaikki kehuivat kakun makua sekä anoppilassa että töissä, jonne rahtasin loput syötäväksi. Omasta mielestänikin tämä oli yksi parhaimmista raakakakuista mitä olen tehnyt.

Teettekö te usein raakakakkua? Oletteko koskaan testanneet tällaisia valmispaketteja?

raakakakkua

Edellinen postaus: Viikon 3 rahapäiväkirja – Ei mennyt niin kuin Strömsössä

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Viikon 1 ruokapäiväkirja – ensimmäinen sokeriton viikonloppu

viikon 1 ruokapäiväkirja

Huh, tänään on onneksi taas perjantai ja samalla myös esitellä teille viikon 1 ruokapäiväkirja! Kuinkas teidän viikko on sujunut? Mun mielestä tämä viikko on ollut jotenkin todella pitkä verrattuna viime viikkoon. Viime viikolla oli toki työpäiviäkin yksi vähemmän, mutta silti. Ihan rikki poikki koko muija! Viime viikolla ruokailut sujuivat kuta kuinkin vanhaan malliin, joskin päätin aloittaa sokerittoman tammikuun. Se taas tarkoitti sitä ettei viikonloppuna vedetty donitsia, jäätelöä ja karkkia kaksin käsin, vaan turvauduttiin astetta terveellisempiin herkullisuuksiin. Dieetti on edelleen päällä, vaikka ei tämä siltä kyllä tunnu. Nälkä ei ole ja energiaa riittää. Treenata ei ole tarvinnut normaalia enempää saati alkaa mitään aamuaerobisia vääntämään. Eipä sillä, en niitä alkaisi muutenkaan tekemään! Homma rullaa mainiosti omalla painollaan eteenpäin ja tämä ruokavalio tuntuu mulle sopivalta. Mutta eipä siitä sen enempää, laitetaan ilmoille viikon 1 ruokapäiväkirja!

MAANANTAI

viikon 1 ruokapäiväkirja

Vapaapäivä!

11.00 paistettuja munia, vihanneksia, hapankaalia ja ruohosipulia

14.30 puuroa, marjoja ja kanelia

16-18 treeni salilla: vetävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.30 makaronia, kanaa, vihanneksia ja fetajuustoa

21.15 hapankorppua kalkkunleikkeellä ja muutama lindströmin lihapulla

TIISTAI

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 munia, vihanneksia ja teetä mct-öljyllä

11.15 kana-fetasalaatti

14.45 ehrmannin protskuvanukas ja pähkinöitä

16-18 Fit Tammistossa aerobinen ja lihashuolto

19.30 iso annos puuroa ja marjoja

KESKIVIIKKO

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, vihanneksia, hapankaalia ja teetä gheellä

11.15 puuroa ja marjoja iso satsi

14.30 banaani ja hera

16-17.45 treeni salilla: työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.15 bataattia, kanaa, fetajuustoa, ruohosipulia ja jälkkäriksi mustaviinimarjoja

21.15 hapankorppuja kalkkunaleikkeellä

TORSTAI

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, porkkanaa ja teetä gheellä

11.00 iso satsia puuroa

14.45 hera, mandariini ja vähän rusinoita

16-17.45 treeni salilla: vetävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.15 lohkoperunoita, anopin tekemää kanakastiketta, vihanneksia ja fetajuustoa

21.30 hapankorppuja oivariinilla ja kalkkunaleikkeellä

PERJANTAI

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 10-18

7.00 paistettuja munia, tomaattia ja teetä gheellä

12.00 kanasalaattia fetajuustolla ja avocadolla

16.15 protskuvanukas ja pähkinöitä

20.30 iso satsi puuroa heralla ja marjoilla

LAUANTAI

viikon 1 ruokapäiväkirja

9.30 kauraleipää kalkkunaleikkeellä ja avocadolla, kiivi, mustaherukoita ja teetä gheellä

13.00 smoothie, jossa banaania, avocadoa, heraa, marjoja sekä kauramaitoa

55 minsan jooga + vatsatreeniä Fit Tammistossa

16.30 Lidlin kaurasydän kalkkunaleikkeellä, juustolla ja kurkulla, protskuvanukas ja latte machiato omalla kahvikoneella

19.30 neljä tortillaa, joissa creme fraichea, kanaa, vihanneksia, sipulia, salsaa, juustokastiketta ja juustoraastetta

pahimpaan herkun nälkään pala suklaapäällysteistä keksitaikinajutskaa

SUNNUNTAI

viikon 1 ruokapäiväkirja

10.00 Lidlin kauraleipää juustolla ja paistetulla kananmunalla, marjoja, porkkanaa ja teetä gheellä

14.00 anoppilassa kaalilaatikkoa, puolukkahilloa ja vihanneksia, yksi leipä vielä ruuan kylkeen

16.00 teen kanssa pala suklaapäällysteistä keksipohjajutskaa

18-20 treeni salilla: työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

21.00 Lidlin kauraleipää, joissa toisessa päällä vihanneksia ja viipaloitua broiskua ja toisessa ulko- tai sisäfilettä (en muista kumpaako tuo oli, kun mies noita lihoja meille hommailee) sekä hummusta

No niin, semmoinen viikko oli se. Jännästi ei tehnyt yhtään mieli mitään herkkuja koko viikonloppuna. Siis niitä normaaleja, joita olen ”tottunut” syömään viikonloppuisin. Huomaa, että tämäkin asia on enemmän opittu tapa kuin varsinainen tarve. Mitähän sitä leipoisi/tekisi huomiseksi….?

Miltäs näyttää viikon 1 ruokapäiväkirja?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt olvat mun viime viikonlopun innovatiivinen luomus, koska pidin silloin ensimmäisen sokerittoman viikonlopun. En siis ostanut perinteisiä jäätelöitä ja karamelleja kaupasta, vaan päätin tehdä jotain herkkua, jossa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Mun linjaus on se, että hedelmäsokeria saa olla ja olen kyllä syönyt tummaa suklaatakin (vaikka siinä sokeria onkin), mutta kaakaopitoisuuden täytyy olla yli 80%. Tällä viikolla en ole syönyt palaakaan edes tummaa suklaata, mutta näihin keksitaikinaneliöihin käytin sitä.

Päätin, että teen jotain sellaista herkullista syötävää johon ainekset löytyvät omasta kaapista (koska on menossa myös kitukuukausi 😀). Tsekkailin netistä vähän samantapaisia ohjeita ja päädyin taas soveltamaan hieman omanlaiseni. Näiden keksineliöiden valmistaminen on mahdottoman helppoa ja työvaiheita vähän. Miehen mielestä keksiosa on hieman liian kuiva, mutta omasta mielestäni se on taas juuri sopiva. Resepti on viljaton, vähäsokerinen (suklaa ja makeutus), maidoton (jos käytät maidotonta suklaata) sekä vegaanikin, jos käytät vegaanisuklaata.

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

Pohja

  • 3 dl mantelijauhoja
  • 5 rkl kookosjauhoja suolaa
  • 1 dl vaahterasiirappia/agavesiirappia/hunajaa
  • vaniljajauhetta ripaus
  • 6 rkl maapähkinävoita
  • n. 2,5 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 2 dl pilkottua tummaa suklaata

Päällinen

  • 2,5 dl tummaa suklaata
  • 2 rkl maapähkinävoita (tai muuta pähkinävoita)
  • 1/2 rkl kookosöljyä

Sekoita mantelijauhot, kookosjauhot ja suola keskenään. Nosta sivuun odottamaan.

Sekoita vaahterasiirappi, vaniljajauhe, maapähkinävoi sekä sulatettu kookosöljy keskenään keskikokoisessa kulhossa. Kaada kuivat aineet nestemäisiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää pilkottu tumma suklaa ja pyöräytä vielä muutaman kerran niin että suklaat leviävät tasaisesti taikinaan.

Vuoraa pieni lasikulho (meillä noin 10 x 15 cm) leivinpaperilla ja taputtele keksitaikina vuoan pohjalle tasaisesti. Nosta vuoka hetkeksi pakastimeen.

Tee seuraavaksi suklaapäällinen sulattamalla tummasuklaa yhdessä maapähkinävoin ja kookosöljyn kanssa joko mikrossa tai vesihauteessa.

Kaada suklaatäyte keksipohjan päälle tasaisesti. Nosta herkku jääkaappiin odottelemaan pariksi tunniksi. Leikkaa sitten neliöiksi ja herkuttele esimerkiksi cappucinon kera 😉

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt on nyt testattu, mitäs seuraavaksi?

suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Viikon 1 rahapäiväkirja – kitukuukausi alkaa!