Viikon 1 ruokapäiväkirja – ensimmäinen sokeriton viikonloppu

viikon 1 ruokapäiväkirja

Huh, tänään on onneksi taas perjantai ja samalla myös esitellä teille viikon 1 ruokapäiväkirja! Kuinkas teidän viikko on sujunut? Mun mielestä tämä viikko on ollut jotenkin todella pitkä verrattuna viime viikkoon. Viime viikolla oli toki työpäiviäkin yksi vähemmän, mutta silti. Ihan rikki poikki koko muija! Viime viikolla ruokailut sujuivat kuta kuinkin vanhaan malliin, joskin päätin aloittaa sokerittoman tammikuun. Se taas tarkoitti sitä ettei viikonloppuna vedetty donitsia, jäätelöä ja karkkia kaksin käsin, vaan turvauduttiin astetta terveellisempiin herkullisuuksiin. Dieetti on edelleen päällä, vaikka ei tämä siltä kyllä tunnu. Nälkä ei ole ja energiaa riittää. Treenata ei ole tarvinnut normaalia enempää saati alkaa mitään aamuaerobisia vääntämään. Eipä sillä, en niitä alkaisi muutenkaan tekemään! Homma rullaa mainiosti omalla painollaan eteenpäin ja tämä ruokavalio tuntuu mulle sopivalta. Mutta eipä siitä sen enempää, laitetaan ilmoille viikon 1 ruokapäiväkirja!

MAANANTAI

viikon 1 ruokapäiväkirja

Vapaapäivä!

11.00 paistettuja munia, vihanneksia, hapankaalia ja ruohosipulia

14.30 puuroa, marjoja ja kanelia

16-18 treeni salilla: vetävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.30 makaronia, kanaa, vihanneksia ja fetajuustoa

21.15 hapankorppua kalkkunleikkeellä ja muutama lindströmin lihapulla

TIISTAI

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 munia, vihanneksia ja teetä mct-öljyllä

11.15 kana-fetasalaatti

14.45 ehrmannin protskuvanukas ja pähkinöitä

16-18 Fit Tammistossa aerobinen ja lihashuolto

19.30 iso annos puuroa ja marjoja

KESKIVIIKKO

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, vihanneksia, hapankaalia ja teetä gheellä

11.15 puuroa ja marjoja iso satsi

14.30 banaani ja hera

16-17.45 treeni salilla: työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.15 bataattia, kanaa, fetajuustoa, ruohosipulia ja jälkkäriksi mustaviinimarjoja

21.15 hapankorppuja kalkkunaleikkeellä

TORSTAI

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, porkkanaa ja teetä gheellä

11.00 iso satsia puuroa

14.45 hera, mandariini ja vähän rusinoita

16-17.45 treeni salilla: vetävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.15 lohkoperunoita, anopin tekemää kanakastiketta, vihanneksia ja fetajuustoa

21.30 hapankorppuja oivariinilla ja kalkkunaleikkeellä

PERJANTAI

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 10-18

7.00 paistettuja munia, tomaattia ja teetä gheellä

12.00 kanasalaattia fetajuustolla ja avocadolla

16.15 protskuvanukas ja pähkinöitä

20.30 iso satsi puuroa heralla ja marjoilla

LAUANTAI

viikon 1 ruokapäiväkirja

9.30 kauraleipää kalkkunaleikkeellä ja avocadolla, kiivi, mustaherukoita ja teetä gheellä

13.00 smoothie, jossa banaania, avocadoa, heraa, marjoja sekä kauramaitoa

55 minsan jooga + vatsatreeniä Fit Tammistossa

16.30 Lidlin kaurasydän kalkkunaleikkeellä, juustolla ja kurkulla, protskuvanukas ja latte machiato omalla kahvikoneella

19.30 neljä tortillaa, joissa creme fraichea, kanaa, vihanneksia, sipulia, salsaa, juustokastiketta ja juustoraastetta

pahimpaan herkun nälkään pala suklaapäällysteistä keksitaikinajutskaa

SUNNUNTAI

viikon 1 ruokapäiväkirja

10.00 Lidlin kauraleipää juustolla ja paistetulla kananmunalla, marjoja, porkkanaa ja teetä gheellä

14.00 anoppilassa kaalilaatikkoa, puolukkahilloa ja vihanneksia, yksi leipä vielä ruuan kylkeen

16.00 teen kanssa pala suklaapäällysteistä keksipohjajutskaa

18-20 treeni salilla: työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

21.00 Lidlin kauraleipää, joissa toisessa päällä vihanneksia ja viipaloitua broiskua ja toisessa ulko- tai sisäfilettä (en muista kumpaako tuo oli, kun mies noita lihoja meille hommailee) sekä hummusta

No niin, semmoinen viikko oli se. Jännästi ei tehnyt yhtään mieli mitään herkkuja koko viikonloppuna. Siis niitä normaaleja, joita olen ”tottunut” syömään viikonloppuisin. Huomaa, että tämäkin asia on enemmän opittu tapa kuin varsinainen tarve. Mitähän sitä leipoisi/tekisi huomiseksi….?

Miltäs näyttää viikon 1 ruokapäiväkirja?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt olvat mun viime viikonlopun innovatiivinen luomus, koska pidin silloin ensimmäisen sokerittoman viikonlopun. En siis ostanut perinteisiä jäätelöitä ja karamelleja kaupasta, vaan päätin tehdä jotain herkkua, jossa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Mun linjaus on se, että hedelmäsokeria saa olla ja olen kyllä syönyt tummaa suklaatakin (vaikka siinä sokeria onkin), mutta kaakaopitoisuuden täytyy olla yli 80%. Tällä viikolla en ole syönyt palaakaan edes tummaa suklaata, mutta näihin keksitaikinaneliöihin käytin sitä.

Päätin, että teen jotain sellaista herkullista syötävää johon ainekset löytyvät omasta kaapista (koska on menossa myös kitukuukausi 😀). Tsekkailin netistä vähän samantapaisia ohjeita ja päädyin taas soveltamaan hieman omanlaiseni. Näiden keksineliöiden valmistaminen on mahdottoman helppoa ja työvaiheita vähän. Miehen mielestä keksiosa on hieman liian kuiva, mutta omasta mielestäni se on taas juuri sopiva. Resepti on viljaton, vähäsokerinen (suklaa ja makeutus), maidoton (jos käytät maidotonta suklaata) sekä vegaanikin, jos käytät vegaanisuklaata.

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

Pohja

  • 3 dl mantelijauhoja
  • 5 rkl kookosjauhoja suolaa
  • 1 dl vaahterasiirappia/agavesiirappia/hunajaa
  • vaniljajauhetta ripaus
  • 6 rkl maapähkinävoita
  • n. 2,5 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 2 dl pilkottua tummaa suklaata

Päällinen

  • 2,5 dl tummaa suklaata
  • 2 rkl maapähkinävoita (tai muuta pähkinävoita)
  • 1/2 rkl kookosöljyä

Sekoita mantelijauhot, kookosjauhot ja suola keskenään. Nosta sivuun odottamaan.

Sekoita vaahterasiirappi, vaniljajauhe, maapähkinävoi sekä sulatettu kookosöljy keskenään keskikokoisessa kulhossa. Kaada kuivat aineet nestemäisiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää pilkottu tumma suklaa ja pyöräytä vielä muutaman kerran niin että suklaat leviävät tasaisesti taikinaan.

Vuoraa pieni lasikulho (meillä noin 10 x 15 cm) leivinpaperilla ja taputtele keksitaikina vuoan pohjalle tasaisesti. Nosta vuoka hetkeksi pakastimeen.

Tee seuraavaksi suklaapäällinen sulattamalla tummasuklaa yhdessä maapähkinävoin ja kookosöljyn kanssa joko mikrossa tai vesihauteessa.

Kaada suklaatäyte keksipohjan päälle tasaisesti. Nosta herkku jääkaappiin odottelemaan pariksi tunniksi. Leikkaa sitten neliöiksi ja herkuttele esimerkiksi cappucinon kera 😉

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt on nyt testattu, mitäs seuraavaksi?

suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Viikon 1 rahapäiväkirja – kitukuukausi alkaa!