Lohturuokaa: Pähkinävoipannarit

Processed with VSCO with 4 preset

Pähkinävoipannarit ovat ensimäinen resepti, jota testasin Outi Rinteen uudesta kirjasta Lohturuokaa. Sain kirjan kotiin lueskeltavaksi tovi sitten ja olen viikon päivät sitä selannut kuola valuen ja sopivaa hetkeä odottaen. Kirjasta on tulossa oma postauksensa, joten en lähde sitä tässä sen enempää avaamaan. Säilyköön jännitys sinne asti 😉 Kirjan resepteistä päädyin testaamaan ensimmäisenä hieman erikoisen kuuloisia pähkinävoipannareita. Erikoisia siinä mielessä, että pannareihin tulee kikherneitä, joista en kauheasti pidä. Ajatuksena kikherneet tai linssit pannareissa ei herätä kovin miellyttävää saati houkuttelevaa mielikuvaa, joten tätä ajatusta vastustellen tartuin paistinpannuun ja lähdin kokeilemaan mitä nämä pannarit oikein ovat miehiään! Tein pannareita välipalaksi ennen treeniä ja mietiskelin kuinkahan hyvin nämä pitävät nälkää. Aikaa treeniin oli kuitenkin kolme tuntia…Nälkä pysyi loitolla täysin! En huomannut koko treenin aikanakaan pienintkään mahan murahdusta. Päin vastoin. Näistä pähkinävoipannareista tuli sopivan täysi, mutta kuitenkin kevyt fiilis. Kaiken lisäksi nämä pannarit sopivat paremmin kuin hyvin mun sokerittomaan ajanjaksoon!

Pähkinävoipannarit (12 kpl)

  • 4 dl kypsennettyjä kikherneitä (tölkistä tai itse keitettyjä)
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5-1 tl suolaa
  • 2,5 dl kaura- tai mantelimaitoa
  • 2 rkl voita tai kylmäpuristettua kookosöljyä paistamiseen

Tehosekoita kaikki taikinan aineet. Jos tölkkiherneet on säilötty suolaliemeen, lisää vähemmän suolaa. Lämmitä paistinpannu, jossa on tarttumaton pinta. Jos käytät valurautapannua, sipaise pintaan luomuvoita tai kookosöljyä. Levitä pannulle pari ruokalusikallista taikinaa ja paista miedolla lämmöllä molemmin puolin, kunnes letut saavat vähän väriä. Papuja sisältävät taikinat kärähtävä helposti, joten paista maltilla.

Omat pannarini nautiskelin kera sulatetuiden mansikoiden, mutta näihin pannareihin oli liitetty myös herkullisen kuuloinen pähkinäsiirapin ohje:

Pähkinäsiirappi

  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 dl makeuttamatonta manteli- tai kauramaitoa

Tehosekoita kaikki ainekset tasaisiksi ja tarjoile pannareiden kanssa!

Herkullista sunnuntaita!

 

Terveellinen suklaa-maapähkinävoifudge

Processed with VSCO with 6 preset

Mä olen aivan rakastunut maapähkinävoin ja suklaan yhdistelmään, jos ette ole jo huomanneet! Terveellinen suklaa-maapähkinävoifudge syntyi hetken mielijohteesta, koska alkoi tekemään mieli jotain hyvää. Mulla on usein jääkaapissa tummaa suklaata herkkuhetkiä varten, mutta nyt yritän tehdä itse enemmän raakasuklaata sekä erilaisia fudgeja ostamisen sijaan. Ei ole järkeä säilöä kaapissa kaikkia ihania raaka-aineita, kun voin yhtä lailla taikoa niistä itselleni ja perheelleni terveellisiä ja maistuvia herkkuja!

Erilaiset fudget ovat mielettömän helppoja tehdä. Periaatteessa sulatat ja sekoitat ainekset, annostelet seoksen muotteihin, laitat jääkaappiin ja pienen odottelun jälkeen syöt ne. Nämä ei tosiaankaan vaadi paljon aikaa eikä vaivaa, mutta ovat mielettömän herkullisia! Kukapa meistä ei mieluummin söisi sitä Fazerin sinistä, mutta aina se ei ole vaihtoehtona. Ainakaan jos suklaalla haluiaa herkutella hyvällä omallatunnolla päivittäin! Mä olen ratkaissut ongelman fudgeilla 😀

Processed with VSCO with 6 preset

Terveellinen suklaa-maapähkinävoifudge

  • 100g (reilu dl) kookosöljyä (itse käytin CocoVin)
  • noin 100g ( reilu dl) maapähkinävoita
  • 4 rkl raakakaakaojauhetta
  • 0,5 tl vaniljauutetta
  • ripaus suolaa tuomaan maapähkinävoin makua esille
  • 0,5 dl vaahterasiirappia

Laita kookosöljy pieneen kattilaan ja sulata se miedolla lämmöllä. Lisää maapähkinävoi, kaakaojauhe, vaniljauute sekä suola kattilaan ja sekoita kunnolla. Nosta kattila liedeltä, lisää sekaan vaahterasiirappi ja sekoita jälleen hyvin. Kaada fudgeseos haluamiisi muotteihin. Itse käytin silikonisia sydänmuotteja. Nosta fudget jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Säilytä rasiassa jääkaapissa tai pakkasessa ja nappaa sieltä herkkuhetken koittaessa!

Katso myös:

Kookos-pähkinäfuge

Suklainen pähkinäfudge