Herkuton toukokuu – mitä se minulle merkitsee?

*Sisältää mainoslinkkejä

Happy milkshake -lautanen täältä*
Instagramin puolella tuli hyvää keskustelua herkuttelusta ja herkuttomuudesta. Näinhän se on, että jokainen ymmärtää se eri tavalla. Toiselle herkuttomuus tarkoittaa sitä ettei mitään ylimääräistä syödä normaalin ruuan sijaan. Toisille se on pelkästään sokerista kieltäytymistä ja toiset saattavat sallia esimerkiksi jäätelön. Kuka mitenkin sen oman ajattelumallinsa mukaan asettaa. Koko idea herkuttomaan toukokuuhun lähti mieheltä ja minä olin heti mukana. Meidän tarkoituksen on vältellä nimenomaan valkoista sokeria ja kaikki jumalattoman rasvaiset roskaruuat ovat myös kiellettyjen listalla. Emme syö mitään minkä koemme epäterveelliseksi. Hän ei syö myöskään protskupatukoita, mutta itse taas sallin ne täysin. Syön myös sokerittomia herkkuja, kuten raakakakkuja ja kaikkea missä ei ole käytetty valkoista sokeria. Tiedän, että keho reagoi samalla tavalla oli kyse mistä sokerista tahansa, mutta se ei ole mulla se pointti. Raja piti vetää johonkin ja minulla se on valkoisen sokerin käyttö. Sinulla asia saattaisi olla toisin!

Olen itse vetänyt kaikenlaista sokerimättöä nyt todella pitkän aikaa ja huomannut, että määrät vain kasvavat viikko viikolta. Mikään ei tunnu olevan tarpeeksi ja kokonainen karkkipussi heilahtaa nasuun ihan sormia napsauttamalla. Joka perjantai alan miettimään mitä hyvää söisin lauantaina. Olo sunnuntaina on myös todella väsynyt ja herään turvoksissa ja kauheaan janoon. Näistä haluan eroon. Herkuttoman toukokuun ideana on myös kokeilla uusia, hieman terveellisempiä, reseptejä ja opetella myös lauantaisin syömään ennemmin oikeaa ruokaa kuin mättämään vain kourakaupalla herkkuja. Onnistui ainakin viime viikonloppuna! Olin miettinyt tekeväni ainakin banskulettuja ja banskujädeä, mutta söinkin niin paljon oikeaa ruokaa ettei tehnyt muuta enää mieli. Pari suklaa-appelsiinipalleroa (raaka) maistoin, mutta siinä kaikki. Tehtiin illalla pizzaa, mutta jätettiin perinteiset juustokuorrutteet laittamatta. Ei ollut huono noinkaan!

Alla video mun herkuttoman toukokuun ensimmäisestä herkuttomasta lauantaista! Muistakaahan klikata itsenne videon kautta youtubeen ja tilata kanavaa 😉

Miten sinä käsität herkuttomuuden?

Lohturuokaa: Pähkinävoipannarit

Processed with VSCO with 4 preset

Pähkinävoipannarit ovat ensimäinen resepti, jota testasin Outi Rinteen uudesta kirjasta Lohturuokaa. Sain kirjan kotiin lueskeltavaksi tovi sitten ja olen viikon päivät sitä selannut kuola valuen ja sopivaa hetkeä odottaen. Kirjasta on tulossa oma postauksensa, joten en lähde sitä tässä sen enempää avaamaan. Säilyköön jännitys sinne asti 😉 Kirjan resepteistä päädyin testaamaan ensimmäisenä hieman erikoisen kuuloisia pähkinävoipannareita. Erikoisia siinä mielessä, että pannareihin tulee kikherneitä, joista en kauheasti pidä. Ajatuksena kikherneet tai linssit pannareissa ei herätä kovin miellyttävää saati houkuttelevaa mielikuvaa, joten tätä ajatusta vastustellen tartuin paistinpannuun ja lähdin kokeilemaan mitä nämä pannarit oikein ovat miehiään! Tein pannareita välipalaksi ennen treeniä ja mietiskelin kuinkahan hyvin nämä pitävät nälkää. Aikaa treeniin oli kuitenkin kolme tuntia…Nälkä pysyi loitolla täysin! En huomannut koko treenin aikanakaan pienintkään mahan murahdusta. Päin vastoin. Näistä pähkinävoipannareista tuli sopivan täysi, mutta kuitenkin kevyt fiilis. Kaiken lisäksi nämä pannarit sopivat paremmin kuin hyvin mun sokerittomaan ajanjaksoon!

Pähkinävoipannarit (12 kpl)

  • 4 dl kypsennettyjä kikherneitä (tölkistä tai itse keitettyjä)
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5-1 tl suolaa
  • 2,5 dl kaura- tai mantelimaitoa
  • 2 rkl voita tai kylmäpuristettua kookosöljyä paistamiseen

Tehosekoita kaikki taikinan aineet. Jos tölkkiherneet on säilötty suolaliemeen, lisää vähemmän suolaa. Lämmitä paistinpannu, jossa on tarttumaton pinta. Jos käytät valurautapannua, sipaise pintaan luomuvoita tai kookosöljyä. Levitä pannulle pari ruokalusikallista taikinaa ja paista miedolla lämmöllä molemmin puolin, kunnes letut saavat vähän väriä. Papuja sisältävät taikinat kärähtävä helposti, joten paista maltilla.

Omat pannarini nautiskelin kera sulatetuiden mansikoiden, mutta näihin pannareihin oli liitetty myös herkullisen kuuloinen pähkinäsiirapin ohje:

Pähkinäsiirappi

  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 dl makeuttamatonta manteli- tai kauramaitoa

Tehosekoita kaikki ainekset tasaisiksi ja tarjoile pannareiden kanssa!

Herkullista sunnuntaita!