Viljattomat suklaahippukeksit

Processed with VSCO with hb2 preset

No niin, nyt ollaan taas vauhdissa reseptien kanssa! Olen jo pitkään halunnut kokeilla leipoa oikeasti hyviä viljattomia keksejä ja nyt sen tein. Yllätyin miten herkullisia näistä tuli, koska joskus mantelijauhot tekevät viljattomiin leivoksiin tympeän maun. Nämä keksit onnistuivat kuitenkin niin hyvin, että tyttö meinasi syödä kaikki yhdeltä istumalta ja täytyy myöntää, että himo iski itsellekin 😉 Miksi enää ostaa kaupasta sokerilla kuorrutettuja, kun voi tehdä itsekin superherkullisia ja terveellisempiä keksejä? Näistä ei ainakaan tule morkkis ja ainakin minä syön keksin tai pari kahvin kanssa ihan mielelläni. Ehdottomasti jatkoon!

Tämä resepti on tehty paleohengessä eli keksit ovat sokerittomia, viljattomia ja maidottomia ja niin kuin jo sanoin – superherkullisia!

Viljattomat suklaahippukeksit (10-14 keksiä)

  • 1 kananmuna
  • 1,2 dl maapähkinävoita
  • 1 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 1 dl kookossokeria
  • 1,5 tl vaniljauutetta
  • 2,5 dl mantelijauhoja
  • vajaa 0,5 dl kookosjauhoja
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • pieni ripaus suolaa
  • vajaa dl pieneksi pilkottua tummaa suklaata

Yhdistä kulhossa kananmuna, maapähkinävoi, kookosöljy, kookossokeri ja vaniljauute ja sekoita hyvin. Sekoittaminen onnistuu hyvin lusikalla.

Yhdistä toisessa kulhossa mantelijauhot, kookosjauhot, ruokasooda sekä suola ja sekoita hyvin.

Kaada jauhoseosta vähitellen maapähkinävoiseokseen ja sekoita taikinaa käsin, kunnes kaikki jauhot ovat kulhossa ja taikina tasaista. Lisää viimeisenä pilkottu tumma suklaa ja sekoita vielä taikina tasaiseksi.

Laita leivinpaperi uunipellille ja pyörittele käsissäsi taikinasta pieniä palloja, aseta ne leivinpaperin päälle ja paina sormilla littanoiksi kekseiksi. Voit laittaa keksejä melko lähekkäin, koska nämä eivät juuri leviä uunissa. Paista keksejä uunissa 175 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes keksit alkavat ruskistua.

Nosta keksit ritilälle jäähtymään ja nautiskele jäähtyneitä, ihanan pehmoisia keksejä, vaikkapa kahvin tai kylmän maidon kera!

Processed with VSCO with hb2 preset

 

Terveellinen key lime pie

Processed with VSCO with c1 preset

Tein key lime pieta ensimmäistä kertaa joskus vuosia sitten. Ai että se oli hyvää! Joku siinä kirpeydessä viehättää mua ja saa makunystyrät syyhyämään. Jo silloin mieleen jäi itämään ajatus terveellisemmästä versiosta. Voisikohan sellainen olla mahdollista? Olen jo kauan koonnut pinterestiin suurta reseptipankkia ja löysin tämän reseptin sieltä pari päivää sitten. Tein alkuperäiseen englanninkieliseen reseptiin muutamia muutoksia ja tässä on lopputulos – mun lautasella! Tämä terveellisempi versio käsittää piirakan maidottomana, viljattomana ja sokerittomana, mutta ei todellakaan mauttomana. Mies väitti, että tämä olisi jopa parempaa kuin tämän piirakan normaaliversio, jonka muuten löydät mun vanhoista resepteistä täältä.

Processed with VSCO with c1 preset

Näiden terveellisempien versioiden etu on siinä ettei näitä syödessä tule huono olo saati ala väsyttämään. Tätäkin piirakkaa voisi hyvällä omalla tunnolla syödä vaikka aamupalaksi! Key lime pie on helppo ja suhteellisen nopea tehdä ja se säilyy jääkaapissa useamman päivän, jos sitä sattuu yhtään jäämään säilytettäväksi….niin hyvää se on!

Terveellinen key lime pie (maidoton, sokeriton, viljaton)

POHJA

  • 2,5 dl pekaanipähkinöitä
  • 2,5 dl taateleita (pehmitä vähän aikaa mikrossa pienessä määrässä vettä)
  • 2 dl kookoshiutaleita
  •  2 tl hunajaa

TÄYTE

  • 2 kananmunaa + 1 keltuainen
  • noin dl puristettua limemehua (about 3 limeä!)
  • 0,5 dl hunajaa
  • reilu dl kookoskermaa
  • 1 rkl raastettua limen kuorta
  • 2 rkl arrowroot-jauhoa (myös perunajauho ajaa saman asian)

KOOKOSKERMAVAAHTO

  • 1 tlk kookosmaidon jähmettynyttä osaa (jähmetä yön yli jääkaapissa)
  • 1rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 0,5 tl aitovaniljajauhetta

Voitele 23-24 cm kokoinen piirakkavuoka kookosöljyllä. Voit käyttää myös irtopohjavuokaa! Laita kaikki pohjan ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Voi olla, että joudut kaapimaan massaa reunoilta useampaan otteeseen ja käyttämään blenderiä taas päällä. Ole kärsivällinen! Taputtele pohjamassa piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Yhdistä kulhossa kananmunat + keltuainen sekä hunaja. Sekoita. Lisää seokseen kookoskerma, limemehu, limen kuori sekä arrowroot-jauho ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista piirakkaa uunissa ensin 15 minuuttia, peitä vuoka foliolla ettei reunat pala ja jatka paistamista vielä 10-15 minuuttia. Piirakka on valmis kun keskusta vielä tutisee hieman heiluteltaessa.

Nosta valmis piirakka pois uunista ja anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Nosta sen jälkeen puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen kuin lisäät vaahdotetun kookoskerman piirakan päälle.

Valmista kookoskermavaahto lusikoimalla jähmettynyt osa kookosmaitotölkin pinnalta. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi, lisää vanilja sekä hunaja ja vatkaa sekaisin. Lusikoi kookoskermavaahto jäähtyneen piirakan päälle. Koristele piirakka vielä raastetulla limen kuorella, kutsu ystävät kahville ja herkuttele!

Varoitus: tähän jää koukkuun…

Processed with VSCO with c1 preset

 

 

Maidottomat mansikka-suklaa tikkujädet

Processed with VSCO with c1 preset

Vaikka kelit on nyt olleet vähän mitä on (perinteinen Suomen kesä..) niin jäde meillä maistuu aina! Terveellisiä nicecreameja mä olen tehnyt useastikin, mutta muunlaisia maidottomia jätskejä harvemmin. Tikkujädejä en ole tehnyt itse yhtään kertaa! Sain kotiin testattavaksi Lèkuèn silikonisia jätskimuotteja ja teinkin nämä mansikka-suklaa jätskit niihin. Näissä muoteissa on hauskoja ja erilaisia muotoja ja tytön suuri suosikki oli jalan muotoinen jätski. Lapsille hyvä idea on myös hedelmäjääpuikko johon voi pakastaa erilaisia hedelmiä jäätelöpuikon muotoon. Me tosin käytettiin tätäkin ihan vain jäden tekoon. Nämä Lékuén jätskimuotit ovat konepestäviä ja valmistettu 100% platinasilikonista eli samasta materiaalista kuin vauvojen tutitkin! Saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista sekä tietysti Mastermarkbrandsin nettisivuilta.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Itse jäätelömassan tekoon ei kauan mennyt. Tähän sokerittomaan, maidottomaan ja vegaaniin jäätelöön tehdään kaksi erilaista jäätelömassaa – mansikka ja suklaa. Näitä kahta massaa lusikoidaan muotteihin kerroksittain jolloin saadaan jäätelöön eri makuisia ja värisiä kerroksia. Tuoreet mansikat käyvät mielettömän hyvin tähän jäätelöön!

Maidottomat mansikka-suklaa tikkujädet (6-10 kpl muoteista riippuen)

SUKLAAKERROS

  • 2 isoa banaania
  • 2 kukkuraista ruokalusikallista maapähkinävoita
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 2 rkl kaakaonibsejä

MANSIKKAKERROS

  • 1 tlk (400ml) kookosmaitoa (jähmetetty yön yli jääkaapissa)
  • 1/2 tl vaniljauhetta
  • 2 rkl kookossiirappia tai muuta makeutusta (käytin vaahterasiirappia)
  • reilu desi tuoreita mansikoita pieneksi pilkottuna

Laita banaanit, maapähkinävoi ja kaakaojauhe blenderiin ja aja tasaiseksi. Lisää kaakanibsit ja sekoita kevyesti. Kaada seos pieneen kulhoon ja jätä odottamaan (tai voit jättää blenderin kulhoonkin).

Lusikoi kookosmaitopurkista päällimmäinen jähmettynyt osa toiseen kulhoon. Lisää vaniljajauhe sekä makeutus ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Lisää vielä tuoreet mansikat ja sekoita ne muun massaan joukkoon kevyesti.

Ota esille jäätelömuottisi ja lusikoi niihin vuorotellen suklaa- ja mansikka seosta. Laita täydet muotit pakastimeen ja pakasta jätskejä 4-6 tuntia tai kunnes ne ovat jähmettyneet kunnolla. Irrota jäätelöt muoteistaan lämpimän veden avulla!

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Tämä resepti on peräisin Virpi Mikkosen ja Tuulia Talvion englanninkielisestä kirjasta nimeltä N´ice cream, jonka tilasin itselleni amazonista. Tästä on saatavilla myös suomenkielinen versio! Jos nicecreamit ja maidottomat sekä vegaanit jäätelöt innostavat niin tämä on hankkimisen arvoinen opus 🙂

 

Maaliskuun reseptit

mokkapalat_maaliskuun_reseptit

Jep, luitte ihan oikein: MAALISKUUN reseptit. On näköjään vähän unohtuneet nämä resptien koostepostaukset. Noh, hätähän ei ole tämän näköinen, koska resptithän vain paranevat ajan myötä. Eikös se niin mennyt? Oikeastaan ihan kiva selailla taas vanhempia reseptejä, koska en muistanut näidenkaan kaikkien olemassa oloa. Pää liian täynnä kaikkea (ainakin räkää tällä hetkellä) niin ei siellä kaikki reseptit pysy yhdessä koossa. Pysyisikin! Olisi aina kattava määrä ruokaohjeita mukana, kuinka kätevää. Ei olisi enää koskaan ongelmaa mitä tänään syötäisiin?

No mutta, mennäänpä maaliskuun resepeihin ennen kuin juttu karkaa ihan muihin sfääreihin.

Maaliskuun reseptit

kollaasiYön yli haudutettu ohrapuuro // suklaakakku mukissa (viljaton) // pääkallomössö // bataatti-linssikeitto.

kollaasi2Kana-aurapasta // sitruuna-inkiväärishotti flunssaa vastaan // perinteiset mokkapalat // hedelmäinen smoothiebowl.

kollaasi4Maailman parhaat lihapullat (paleo) // banaani-maapähkinävoiraakapuuro.

Hitsi vei, voisin tehdä näistä jokaista uudestaan! Noi lihapullat ja bataatti-linssikeitto ovat mieleettömän hyviä ja smoothiebowl olis mitä parhain aamupala tai välipala. Eniten ehkä kaipaan tähän hetkeen inkiväärishottia, lämmintä teetä ja mokkapaloja <3

Terveellistä herkuttelua arkeen: Mustikka-nicecream

Processed with VSCO with f2 preset

Minusta on ihanaa syödä jälkkäriä myös arkisin ja erilaiset maidottomat jätskit ja vanukkaat ovat arkiherkutteluun mitä parhaimpia! Edellisestä banskupohjaisesta nicecreamista on vierähtänyt jo tovi, joten nyt oli jo aika ottaa tämäkin jälkkäri taas haltuun. Ideahan lähti siitä, kun tyttö vonkui ruuan päälle jäätelöä ja muistin pakastimessa odottavat banaanit. Mulla on muuten melkeinpä aina pari banskua pakkaseen pilkottuna ja ainakin yksi kookosmaito valmiina jääkaapissa! Nyt on myös ite tehtyä suklaafudgea pakkasessa, mutta parin päivän sisällä täytyy tehdä uusi erä sillä fudget on kelvanneet muillekin kuin minulle…jännä juttu!

Tähän nicecreamiin ei tarvita kuin muutama hassu raaka-aine sekä tehokas blenderi. Äläkä hermostu, jos blenderi ei tee banskuistasi jäätelöä yhdellä hurauksella. Minäkin jouduin kaapimaan banskuja blenderin reunoilta useampaan kertaan eli malttia vaaditaan, mutta se kyllä palkitaan 😉 Tämä mustikkainen nicecream on maidoton ja sokeriton eli todella hyvä jälkkäri arkeen ja viilentää myös mukavasti kesä kuumalla!

Mustikka-nicecream

  • 2 pakastettua banaania
  • loraus kookoskermaa tai muuta nestettä (laitoin noin 3 rkl)
  • ripaus kanelia
  • 1 dl jäisiä mustikoita

Laita jäiset banaanit blenderiin ja lorauta vähän kookoskermaa joukkoon. Blendaa niin pitkään kunnes sinulle on pientä banaanimurua. Lisää kaneli ja mustikat ja jatka blendaamista, kunnes seos alkaa muistuttaa jäätelöä.

Kaavi jäätelö kulhoon ja koristele esimerkiksi pienellä lorauksella kookoskermaa sekä palalla tummaa suklaata. Nauti heti!

Täyteläinen suklaafudge marjoilla ja pähkinöillä

 

suklaafudgeYritän viedä ruokavaliota pikku hiljaa terveellisempään suuntaan – myös herkkujen osalta. Älkää pelätkö, minusta tuskin mitään sokerinatsia tulee, mutta jos haluan herkutella myös viikolla niin terveellisemmät ja sokerittomat herkut ovat oiva ratkaisu tähän! Minusta on ihanaa ottaa joku pieni herkkupala kahvin kanssa ja aika usein se on jotain suklaista. Siksipä päätin itse tehdä pitkästä aikaa suklaafudgea ja höystää sen  pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla, koska niitä minulla oli laatikossa yllin kyllin. Suurena maapähkinävoin ystävänä ujutin myös tätä kyseistä ihanuutta fudgeen ja väitänpä, että se sopii muiden ainesosien kanssa yhteen täydellisesti! Yksi pala tätä täyteläistä suklaafudgea vie taatusti makennälän sen siliän tien 😉

Täyteläinen suklaafudge marjoilla ja pähkinöillä

MAAPÄHKINÄVOISEOS

  • reilu desi pehmeää maapähkinävoita
  • 2 rkl kookossokeria
  • 2 rkl sulatettua kookosöljyä
  • lusikan kärjellinen aitovaniljajauhetta

SUKLAASEOS

  • 70g mahdollisimman tummaa suklaata (mulla 87%)
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 3 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 2-3 rkl kookossokeria
  • 0,5 dl kookoskermaa
  • ripaus merisuolaa
  • n. 0,5 dl kuivattuja marjoja tai hedelmiä (mulla CocoVin marjamixiä + rusinoita)
  • n. 0,5 dl haluamiasi pähkinöitä

Vuoraa noin 10 x 20 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla. Jos käytät pienempää niin saat vain paksumpia paloja ja isommassa ohuempia 😉

Sekoita kaikki maapähkinävoiseoksen ainekset kulhossa tasaiseksi ja jätä odottamaan.

Sulata tumma suklaa pienessä kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun suklaa on sulanut, lisää joukkoon kookosöljy, kaakaojauhe ja kookossokeri. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon vielä kookoskerma, nosta kattila pois levyltä ja sekoita koko ajan kunnes seos alkaa paksuuntua. Sekoita kunnes seos on tasaista ja paksua.

Nostele suklaaseos maapähkinävoiseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon ripaus merisuolaa ja puolet pilkotuista pähkinöistä ja kuivatuista marjoista. Lusikoi seos leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele loput marjat ja pähkinät suklaafudgen päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Kun fudge on jähmettynyt, leikkaa se paloiksi ja nauti esimerkiksi hyvän kahvin keran! Voit myös pakastaa fudgea!

 

*Maapähkinävoi Nu3:lta ja pähkinät, kookosöljy sekä raakakaakaojauhe Luontaistukulta saatuja.

terveellinen_suklaafudge

Jauhottomat banaani-kookosletut

jauhottomat banaani-kookosletut

Banskuletut tai -pannarit, ihan miten niitä haluaa kutsua, ovat taas kovassa nousussa meidän residenssissä. Tyttö on ihan hulluna banskulettuihin ja pyysi minua jälleen kerran tekemään niitä iltapalaksi. Mä olen aamuisin vähän turhain laiska ja mukavuudenhaluinen paistohommiin, joten aika usein näitä syödäänkin meillä joko päiväsaikaan tai illalla kun paisteluun on enemmän aikaa. Mun luottoreseptiin kuuluu aina maapähkinävoita, mutta ei nämä kookosversiot niille ainakaan hävinneet! Mukavaa vaihtelua vanhan reseptin rinnalla 🙂

Ohjeen löysin Green kitchen stories-kirjasta, mutta modasin sitä aavistuksen verran. Kirjan reseptissä käytettiin mustikoita, mutta meiltäpä löytyi mustikoiden sijasta pakastemansikoita niin käytin sitten niitä. Olisi vain pitänyt tehdä isompi satsi, koska eihän nämä riittäneet mihinkään 😀 Jauhottomia versioita en ole tehnyt pitkään aikaan ja alkuun näitä oli jotenkin hankalampi käsitellä pannulla. Tatsi löytyi kuitenkin ensimmäisen erän mentyä niin sanotusti läskiksi.

Jauhottomat banaani-kookosletut

  • 3 kypsää banaania
  • 6 munaa
  • 50g kookoshiutaleita
  • 150g mustikoita tai mansikoita
  • 1/2 tl kanelia
  • kookosöljyä paistamiseen
  • vaahterasiirappia tai jogurttia päälle halutessasi

Laita banaanit, munat, kaneli ja kookoshiutaleet kippoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää mustikat tai pilkotut mansikat. Voit käyttää marjat vasta tarjoiluunkin!

Paista letut molemmin puolin kookosöljyssä. Sopivan kokoisen letun saat 2-3 rkl taikinaa. Tarjoile jauhottomat banaani-kookosletut yhdessä marjojen ja vaahterasiirapin tai hunajan kanssa 🙂

Rouskuva banaani-mustikkaleipä (viljaton, maidoton)

Processed with VSCO with a6 preset

Ai että nämä erilaiset banskuleivät on hyviä! Olen tehnyt näitä vaikka millä ohjeella ja soveltanut niitä mieleisekseni. Tällä kertaa luvassa on vähän rouskuvampi versio, kiitos pähkinöiden, joilla korvasin osan jauhoista. Mustikat antavat banaanin lailla kosteutta ja ihanaa marjaisaa makua. Tämä oli varsin onnistunut ja herkullinen kokeilu! Banskuleivät rules 😉 Ohje on viljaton, maidoton ja sokeriton. Pitäisi tosin kokeilla sitä ihan perinteistäkin banaanileipää, mutta ihan vielä ei ollut sen aika.

Rouskuva banaani-mustikkaleipä

  • 4 kypsää banaania
  • 3 kananmunaa
  • 150g pähkinöitä (mulla puolet cashewpähkinöitä ja toinen puolikas manteleita)
  • 100g mantelijauhoja
  • 1/4 dl sulaa kookosöljyä
  • 3 rkl hunajaa/vaahterasiirappia
  • 1 tl vaniljauutetta tai ripaus aitovaniljajauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus kanelia
  • 2 dl mustikoita

Muussaa banaanit haarukalla. Laita muussatut banaanit, munat, kookosöljy, vanilja sekä hunaja kulhoon ja sekoita hyvin. Yhdistä murskatut pähkinät, mantelijauho, kaneli sekä leivinjauhe toisessa kipossa, sekoita ja lisää nestemäisten aineiden joukkoon. Sekoita hyvin ja lisää mustikat. Pyöräytä hellästi sekaisin.

Voitele leipävuoka kookosöljyllä tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada leipätaikina vuokaan ja paista sitä 175 asteessa uunin alatasolla, kunnes pinta alkaa ruskistua. Oman leipäni paistuminen vei noin 70 minuuttia. Voit tarkistaa leivän kypsyyden upottamalla siihen hammastikun tai veitsen. Jos tikkuun ei jää taikinaa, leipä on kypsä! Anna leivän jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

Herkullista viikonloppua!

Viljattomat suklaa-protskuvohvelit

Processed with VSCO with a6 preset

Oon jo pitkään  halunnut tehdä protskuvohveleita iltapalaksi, mutta meidän lisäravinnekaapista ei ole löytynyt kuin maustamatonta protskua. Se ei oikein houkuta, koska maku. Tai lähinnä kun sitä makua ei ole. Nämä suklaanmakuiset protskuvohvelit ovat jatkojalostus mun viljattomista kookosvohveleista. Sain Bodyboosterilta testiin Selfin suklaanmakuista heraprotskua ja tiesin saman tien mihin sitä käytän ensimmäisenä. Ja kyllä, käytin sitä ensimmäisenä leivontaan enkä suinkaan palkkariin!

Viljattomat suklaa-protskuvohvelit (3 vohvelia)

  • 0,2 dl kookosjauhoja
  • 1 mitallinen suklaan makuista protskujauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 3 kananmunaa
  • hyppysellinen suolaa
  • 0,5 dl kauramaitoa tai muuta maitojuomaa
  • 2 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 1-2 rkl hunajaa
  • veitsen kärjellinen aitovaniljajauhetta
  • paistamiseen kookosöljyä tai voita
  • päälle maapähkinävoita ja pähkinäsekoitusta

Processed with VSCO with a6 preset

Sekoita pienessä kipossa keskenään kookosjauhot, protskujauhe, ruokasooda, vaniljajauhe sekä suola. Sekoita toisessa kipossa hyvin keskenään kananmunat, kauramaito, kookosöljy sekä hunaja. Yhdistä kuivat aineet muna-kauramaitoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista vohvelit rapeiksi vohveliraudalla pienessä määrässä kookosöljyä. Okei, mitä enemmän sen parempi!

Sipaise vohvelien päälle maapähkinävoita ja ripottele niille vielä esimerkiksi Nutisalin Dry roasted mixiä!

Processed with VSCO with a6 preset

Helmikuun reseptit

Elellään ja huhtikuun loppupuolta, mutta mulla on kuulkaas vielä helmikuunkin reseptikooste tekemättä! Tapanani on ollut koostaa teille joka kuusta ihan oma pläjäys kuukauden aikana ilmestyneistä resepteistä, jotta teidänkin olisi helpompi seurata mitä olen kokkaillut ja ehkä saada ideoita omaankin keittiöönne. Kas kummaa, tilanne näyttää jälleen kerran siltä, että normaaleja arkiruokareseptejä on erittäin vähän? Mitä voimme tästä päätellä? Elän pelkillä herkuilla! Ja tämähän ei siis ole totuus….:D

kollaasi3
Minttusuklaa raakaleivokset // Mustikkamuffinssi mikrossa // Pehmeä banaanivanukas // Tortillapizza.

 

Kookosvohvelit // Puolukkainen smoothiebowl // sitruunalimu // Viljaton sämpylä mikrossa.
Viljattomat kookosvohvelit // Puolukka-kookos smoothiebowl // Kotitekoinen sitruunalimu // Viljaton mukileipä mikrossa.
kollaasi4
Savulohipasta // Suklainen riisikakku sandwich // Kuumepotilaan välipala.

Nyt kun näitä kuvia katselen ja muistelen yllä olevien ruokien makuja niin parhaiten on mielessä helppo tortillapizza (ikisuosikki!!), minttusuklaa raakaleivokset, vohvelit sekä savulohipasta, joka kelpasi erinomaisesti perheen pienimällekin. Pitäis löytää lisää hyvä arkiruokareseptejä. Niitä mä kaipaan suuresti! Kyllästyn itse todella helposti ruokiin enkä jaksa viikosta toiseen samoja duunailla. Musta on paljon kivempaa kokeilla uusia reseptejä viikoittain ja sitten kun en muuta keksi niin palaan tuttuihin ja turvallisiin. Mikä teidän lempiarkiruoka on?

Lue myös nämä ruoka-aiheiset postaukset: Parasta mitä voi vaatteet päällä tehdä, Rakkaudesta leipään, Testissä Fazerin juuresleipä, Onko olemassa hyvää valmisruokaa?, Käsissä Viljaton kattaus, Miksi kohtelen itseäni näin huonosti?, Menikö överiksi? sekä Helppo keino vähentää ruokahävikkiä.

Ja jos näitä testailette niin tägäilkäähän instassa meitsi messiin nimimerkillä @jonnam1983 🙂

Keväinen melonisorbetti

Processed with VSCO with c1 presetOikein mukavaa lauantaita kaikille! Kuinkas teillä on viikonloppu lähtenyt käyntiin? Me palattiin juuri Jumbosta ostoksilta ja syömästä. Käytiin katsastamassa uusi Amerikan diner ja sellaisen jättipurilaisen jälkeen on olotila melkoisen raskas ja tunkkainen. Ihan erilainen kuin tämän kevyen melonisorbetin jäljiltä! Meidän tyttö tykkää vesimeloneista kuin hullu puurosta ja päätin kokeilla tehdä hänelle vähän terveellisemmän version sorbettia jälkiruuaksi. Täytyy sanoa, että lopputulos oli jälleen kerran varsin onnistunut!

Tein melonisorbetin vähän samalla ajatuksella kuin viime kesäisen kiivisorbetin, muistattekos tuon ohjeen? Ihan tulee kesä mieleen kun noita kuvia katselee! Tein sorbettia mökillä ja kaikki ihastuivat siihen appivanhempia myöten. Kiivisorbetin kuvat nappasin aitan rapulla. Ei ole enää pitkä aika, kun päästään taas mökille!

Keväinen melonisorbetti (2 annosta)

  • Noin 300g vesimelonia pakastettuna
  • puolikas banaani
  • pikku loraus hunajaa tai vaahterasiirappia makeutukseksi
  • 3-4 rkl kookosvettä (käytin raakakakun teosta jääneet purkin jämät) voit käyttää muutakin!
  • puolikas kiivi (valinnainen)

Anna vesimelonipalojen sulaa hetki huoneenlämmössä. Surauta ne ensin tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää muut ainekset ja aja tasaiseksi massaksi. Lusikoi sorbetti kippoihin, nappaa kuva snäppiin ja herkuttele 😉

Suklaakakku mukissa

Processed with VSCO with a6 preset

Olen kovin tykästynyt näihin mukikakkuihin niiden helppouden ja annoskoon vuoksi. Suurin osa näistä valmistaa ihan parissa minuutissa mikrossa, mutta voihan näitä toki valmistaa myös uunissa. Tein tätä suklaakakkua viime viikolla kahvin kaveriksi, mutta koko resepti oli painunut vallan unholan kaiken kiireen ja hössötyksen keskella ja muistui mieleen, kun löysin kuvat puhelimelta. Olen yrittänyt metsästää täydellistä suklaisen sufflen ohjetta viljattomana ja maidottomana, mutta vielä en ole täyttä kymppiä onnistunut tekemään. Tässä mentiin jo aika lähelle, mutta lopputulos kaipaa vielä pientä hiomista. Ei silti ollut mikään huono kaveri kahvihetkeen 😉

Resepti on maidoton, viljaton ja sokeriton.

Suklaakakku mukissa (yhdelle)

  • 2 rkl kookosjauhoja
  • 2-3 rkl makeuttamatonta kaakaota
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl kookosmaitoa tai mantelimaitoa
  • 2 rkl sulatetua kookosöljyä
  • 2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • ripaus aitovaniljajauhetta
  • pala tummaa suklaata

Yhdistä pienessä astiassa kookosjauho, kaakao ja leivinjauhe. Sekoita. Lisää muna, kookosmaito/mantelimaito, kookosöljy, vaahterasiirappi ja vanilja ja sekoita kaikki hyvin. Kaada taikina mikron kestävään mukiin ja paina suklaapala taikinaan. Mikrota täydellä teholla 2-2,5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen herkuttelua!

Mitä tekisin toisin? Lisäisin toisenkin palan tummaa suklaata ja mikrottaisin vähemmän aikaa. Itse pidin tuon 2,5 minuuttia ja se oli ainakin meidän mikrossa liikaa. Suosittelen tsekkaamaan koostumuksen jo 1,5 minuutin kohdalla! Tämä kannattaa ehdottomasti jättää snadisti pehmeäksi 😉

Processed with VSCO with a6 preset

Pehmeä banaanivanukas

Processed with VSCO with c1 preset

Jälkiruokien ja makean ystävä täällä hei! Olette varmasti huomanneet, että suurin osa mun resepteistä on erilaisia jälkiruokia ja leivonnaisia ja teen niitä viikollakin. Viikolla yritän pitää mielessä terveysaspektin, mutta viikonloppuna teen mielelläni ihan normaaleja leivonnaisia. Jännä miten makunystyrät ovat tottuneet näihin vähemmän makeisiin jälkkäreihin eikä mieli tälläkään hetkellä halaja minkään munkkien ja pullien perään. Ei ole aina ollut näin helppoa!

Tänään tein jälkiruuaksi banaanivanukasta, jonka reseptin olen raapustanut joskus paperille varmaankin pinterestistä. Vanukkaan tekeminen vaatii vähän aikaa ja hellan ääressä seisomista, mutta on ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen! Resepti on gluteeniton, maidoton ja sokeriton. Vegaanikin, jos vaihdat hunajan vaahterasiirappiin!

Banaanivanukas (2 annosta)

  • 4 kananmunan keltuaista
  • 0,5 dl hunajaa
  • 0,5 dl maissitärkkelystä tai arrowroot-jauhoja
  • 2 kypsää banaania muussattuna
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 tl vaniljauutetta tai lusikan kärjellinen aitovaniljajauhetta
  • koristeluun esim. pähkinöitä ja banaaniviipaleita

Vatkaa keltuaiset, hunaja sekä maissitärkkelys sekaisin sähkövatkaimella. Nosta syrjään odottamaan.

Lämmitä kookosmaitoa pienessä kattilassa noin 5 minuuttia, sekoittele välillä. Kaada lämmin kookosmaito ohuena norona keltuaissekoitukseen koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Siirrä sekoitus takaisin kattilaan ja nosta kattila liedelle. Keitä miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes seos on paksuuntunut. Varo polttamasta sitä!

Siirrä seos kulhoon ja vatkaa sekaan muussatut banaanit sekä vaniljauute. Jäähdytä jääkaapissa vähintään tunti.

Annostele vanukas tarjoiluastioihin ja koristele esimerkiksi viipaloidulla banaanilla ja pähkinöillä! Omaani laitoin mehiläisen siitepölyä sekä pilkottuja pähkinöitä.

Processed with VSCO with c1 preset

Jos innostutte tekemään niin näkisin mielelläni tuotoksianne instassa tägillä jonna1983 😉

Edit. Vanukas jäi omaan makuuni liian löysäksi, joten jos tykkäät paksummasta tavarasta niin kannattaa lisätä maissitärkkelyksen/arrowrootin määrää  tai chia-siemeniä jos tykkäät niistä 🙂

Mustikkamuffinssi mikrossa

Processed with VSCO with f2 preset

Päätinpä piristää mieltä tekemällä itselleni jonkun kivan jälkiruoan. Innostuin kovasti mukileivästä, joten päätin käyttää samaa ideaa myös jälkkäriin. Mustikkapiirakka on mun suuri suosikki leivonnaisista  ja mustikka tuo ihanasti kosteutta leivonnaisiin, joten valinta ei ollut vaikea kun näin pakkasessa suuren pussin mustikoita. Me ollaan mustikoiden suurkuluttajia koko perhe!

Resepti on viljaton, maidoton ja sokeriton ja aikaa sen toteuttamiseen menee noin 5 minuuttia.

Mustikkamuffinssi mikrossa (1 annos)

  • 1 rkl kookosjauhoja
  • 1 rkl mantelijauhoja
  • 1 rkl kaurajauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • ripaus kanelia
  • 2 rkl hunajaa (kokeile myös vaahterasiirappia tai steviaa)
  • 1-2 rkl muussattua banaania
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kauramaitoa tai muuta maitojuomaa
  • 3 rkl mustikoita

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Lisää sekaan loput aineet lukuunottamatta mustikoita. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää mustikat ja pyöräytä taikinaa vielä kevyesti lusikalla. Lusikoi taikina mikron kestävään mukiin tai pieneen shufflevuokaan. Mikrota täydellä teholla 90-120 sekuntia mikrosta riippuen. Omaani aloin tarkkailla 60 sekunnin kohdalla ja mikrottelin sitä loppuajan 20 sekunnin erissä.

Koristele mustikoilla ja kookoshiutaleilla!

 

Puolukka-kookos smoothiebowl

Processed with VSCO with c1 preset

*postaus sisältää mainoslinkkejä.

Uppista keikkaa, taas tuli tekaistua yksi smoothie kulhossa eli smoothiebowl! Surautin tämän perjantaiaamuna mun uudella KitchenAidilla, pätevä vehje ettenkö sanoisi. Yritän kovasti tyhjennellä meidän marjavarastoja pakkasesta ja erilaiset smoothiet ja nicecreamit ovat tähän oikein hyvä keino. Tällä kertaa upotin pinaatin lisäksi kipposeen kauhean kasan marjoja ja koristeeksi maukkaita Luontaistukun luomu cashewpähkinöitä. Sanottakoon, että tästä tuli aika iso annos!

Puolukka-kookos smootiebowl

  • 1,5 dl kookosmaitoa
  • 1 jäinen banaani
  • 4 jääpalaa
  • 4 dl huuhdottua pinaattia
  • 1 mitallinen maustamatonta heraprotskua
  • 2 dl jäisiä puolukoita
  • 1 dl jäisiä mansikoita
  • koristeeksi puolukoita, cashewpähkinöitä, kaakaonibsejä ja kookosmaitoa

Laita kaikki ainekset koristeita lukuunottamatta tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi. Smoothien kuuluu olla aika tönäkkää, hieman jäätelömäistä tavaraa. Kaada smoothie syvään kulhoon ja koristele haluamillasi asioilla. Erilaiset pähkinät ja siemenet tuovat sielään rakenteeseen kivaa rousketta 😉

Processed with VSCO with c1 preset

Ps. Vielä tänään 14.2 saatte Ellokselta jo alennetuista ALE-tuotteista -25% pois koodilla 335705! Kannattaa käydä tsekkaamassa jos on tarvetta vaikka uusille treenivaatteille, sisustusjutuille tai vaikkapa lastenvaatteille!

Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee alehintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus on voimassa 14.2.2016 asti. Pienin toimitettava tilaus on 25 euroa. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin eikä Design by -tuotteisiin.