Iisi sunnuntai – mistä aineksista se koostuu?

iisi sunnuntai

Sunnuntai on nykyään ehkä mun lempipäivä koko viikosta. Toisten hyvien yöunien jälkeen olo on virkeä ja energinen. Lauantaina kulunut työviikko tuntuu vielä kropassa, mutta sunnuntaina keho on levännyt ja mieli virkeä. Nukun aina sunnuntaina niin pitkään kuin unta riittää. Usein valvotaan lauantaina noin yhteentoista, joten sunnuntaina heräilen vasta yhdeksän kymmenen maissa. Tyttö jatkaa uniaan vielä tovin. Normaalisti syön heti herättyäni aamupalan, mutta sunnuntaina keitän ensin kupillisen teetä ja hörpin sen samalla kun katselen jotain ohjelmaa tai selailen blogeja sekä uutisia netistä. Aamupalan valmista usein pitkän kaavan mukaan. Jaksan ihan paistaa kunnon munakkaan tai tehdä herkkuleipäset.

Aamupalan jälkeen touhuilen kotona. Mies menee aina sunnuntaiaamuna salilla ajoissa, joten mulla on aikaa olla tytön kanssa ja puuhastella omiani. Usein järjestelen kotia, vaihdan petivaatteita, vien roskia tai ihan vain olen ja selailen lehtiä, jos ei ole muuta tekemistä. Jälkimmäistä vaihtoehtoa ei ole sattunut hetkeen 😀 Rakastan värkkäillä kotona kaikkia pikku juttuja ja suunnitella tulevaa viikkoa. Puolen päivän jälkeen lähdetään anoppilaan lounaalle ja hengaillaan siellä muutama tunti. Ollaan vain ja höpötellään. Vaihdetaan kuulumisia ja katsellaan töllöstä usein Huutokauppa keisaria. Anoppilasta lähtiessä käydään kaupassa ja sen jälkeen minä lähdenkin jo salille. Salilla menee aina se pari tuntia, koska sunnuntaisin on usein mun kuvauspäivä. Kuvaan youtubeen treeniä, koska silloin ei salilla ole kauhea ryysis. Saatan ottaa myös kuvia blogia varten. Kotona olen usein vasta yhdeksän jälkeen ja sitten pitääkin hoitaa alta suihkut, iltaruuat jne. Menen usein maanantaisin iltavuoroon, joten olen antanut tytön valvoa yhtä myöhään kuin minä. Meillä on tapana istua keittiön pöydän ääressä ja katsella kännykältä ja tabletilta jotain ohjelmaa samalla kun syödään. Mies on tässä vaiheessa jo nukkumassa 😀 Näin kulkee aika tyypillinen iisi sunnuntai mun malliin! Ainekset täydelliseen sunnuntaihin on aika yksinkertaiset, kuten huomaatte. En tarvitse mitään kovin kummoista ollakseni tyytyväinen.

Alla video toissa sunnuntailta. Mun muita videoita pääset tsekkailemaan tästä, muista tilata kanava! Se ei maksa mitään 🙂 Mahtavaa maanantaita tyypit! Tehdään tästä viikosta loistava <3

Munlainen sunnuntai

Processed with VSCO with c1 preset

Mä olen saanut nautiskella tänään ihan omasta rauhastani, koska mies jäi vielä tytön kanssa mökille jatkamaan lomailua. Mun lomat on lusittu ja huomenna koittaa taas töihin ja arkeen paluu. Tuntuu kuin olisin ollut jo ikuisuuden lomalla eli varsin virkein mielin otan työt taas vastaan. Ja mikäs tässä on palatessa duuniin, josta tykkää! On siellä kuulemma jo odoteltukin 😉

Eilen kävin mun nuoruuden ystävän synttäreillä Hakaniemessä ja tuli siinä pari sidukkaakin otettua. Oli ihanaa nähdä kamua yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Aika rientää eteenpäin aivan järkyttävää vauhtia! Mulle iski kauhea hiuko jo ennen puolta yötä ja kävin nappaamaassa mäkkäristä säkin matkaan ja köröttelin bussilla kotiin katselemaan töllöä ja syömään mäkkimättöä. Olipa muuten hyvää pitkästä aikaa! Edellisestä kerrasta onkin taas ainakin pari kuukautta. Yhden maissa olin nukkumassa ja tänä aamuna nousin 7.30 tikkana ylös 😀

Processed with VSCO with c1 preset

Mun oli tarkoitus mennä tänään habitareen, mutta innostuin laittamaan taas omaa kotia niin tohkeissani järjestykseen, että koko messuilu unohtui täysin. Siis mä olen oikeasti raatanut täällä kuin hullu ja ihmetellyt jälleen kerran tätä järjetöntä tavaran määrää. Mä ”maritin” tänään meidän kirjahyllyn ja tein vielä loppusilauksen vaatehuoneeseen. En ole vieläkään itse KonMaria lukenut, mutta sitäkin innokkaammin oon seurannut suomen konmari-facebookryhmiä. Niistä olen saanut todella paljon vinkkejä ja ideoita, mutta aion kyseisen kirjankin vielä joku päivä kahlata läpi. Melkein jo luovutin ton vaatehuoneen kanssa päivällä, mutta pikku selailu fb-ryhmään ampaisi motivaation niin kovaan nousuun, että homma hoitui silmänräpäyksessä loppuun. Vitsi mä olen ylpeä itsestäni!

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Sunnuntai ja kotipäivähän ei olisi mitään ilman kunnon ruokaa ja pientä herkuttelua. Tein ruuaksi jumalaisen hyvää pestopastaa, jonka reseptin laitan lähipäivinä tännekin. Se olikin melkoista halpisruokaa, koska kaikki ainekset löytyi omasta kaapista! Jälkkäriksi vetäisin vadelma-chili-lakritsijäätelöä, joka kuulostaa hyvin epäilyttävältä, mutta oli todella hyvää! Se on jotain s-kauppojen omaa merkkiä. Sinkkuillallista katsellessa saatoin syödä myös puolikkaan suklaalevyn, mutta en ole ihan varma olinko se kuitenkaan minä..

Tulin juuri lenkiltä ja mä ehkä ansaitsen loput pestopastasta palauttavaksi ateriaksi ja sittenhän sitä onkin jo käytävä unille jotta jaksaa herätä aamulla ajoissa tekemään treenin ennen duunia! Kuinkas sun sunnuntai on sujunut?

Sillon lähti

Processed with VSCOcam with c1 preset

Mahtavaa sunnuntaiaamua täältä mökiltä! Aamupala nassussa ja pää täynnä suuria suunnitelmia. Sunnuntai on ehdottomasti mulle päivistä paras. Vielä eilen olin väsynyt lötköpötkö ja päivä kului lähinnä pötkötellessä, mutta tänä aamuna tunsin taas sen normaalin energisen olon. Suorastaan tulvin hyviä ideoita ja ajatuksia treeneihin ja blogiin liittyen, joita on pakko päästä toteuttamaan heti. Touhun täyteinen päivä siis tiedossa!

Olettekos te sunnuntai-ihmisiä?