Tyttäreni halusi yksisarviskakun

*Sisältää mainoslinkkejä

Tyttäreni halusi yksisarviskakun

Tyttäreni halusi yksisarviskakun synttäreilleen. Mietin pitkään yritänkö edes tehdä sellaista, mutta miksipäs ei? On tässä elämässä vaikeampiakin juttuja yritetty tehdä ja kysehän oli vain yhdestä täytekakusta. Löysin Kinuskissalta todella hyvät ja yksityiskohtaiset ohjeet ja niiden perusteella kakku ei ollut edes vaikea tehdä. Niinpä käytin pari tuntia viime lauantaina ja noin tunnin sunnuntaina kakkutehtaan parissa! Eihän siitä todellakaan yhtä kaunista tullut kuin Kinuskissalla, mutta kakku kuitenkin ja olen jopa tyytyväinen siihen!

Pohja on tavallinen sokerikakkupohja, joka paistettiin leivinpellin kokoiseksi. Kakku on halkaisijaltaan 16 cm ja löysin meiltä jonkun muovikipon, jota käytin muottina pohjien teossa. Kakun täytteeksi tulee vispikermasta ja vadelmatuorejuustosta tehty massa ja lisäksi väleihin ripotellaan kokonaisia vadelmia. Päälliskuorrutus tehdään vispikermasta, vaniljakreemijauheesta ja rahkasta. Kokonaisuudessaan kakku on maultaan ihanan raikas! Kaikki meillä pitivät siitä todella paljon.

Tyttäreni halusi yksisarviskakun

Tiesin, että mun kohdalla suurimmat haasteet kakussa tulevat olemaan pursotukset sekä sokerimassakoristeet. Kun tekee kakun kerran vuodessa, ei taidot voi kovin kummoisiksi harjaantua. Sarven ja korvat tein sokerimassasta ja silmät hopeatoffeesta. Alkuperäisen reseptin mukaan silmätkin pitäisi tehdä mustasta sokerimassasta, mutta en todellakaan halunnut ostaa 3 euron pakettia pienten silmien takia. Tässä siis vinkkivitonen: pieniä koristeita voi tehdä myös hopeatoffeesta! Sarvesta tuli mun mielestä liian iso, vaikka tein muotin siihen ihan ohjeen mukaan. Pursotuksia varten mies osti meille sellaisen pursotusruutan Lidlista vajaalla 8 eurolla (järjettömän hyvä!!!). Tätä kakkua vartenhan tulee kolme eri makuista pursotetta ja jokaiselle pitää olla oma pursotuspussi ja tylla.

tyttäreni halusi yksisarviskakun
Lidlin pursotusruutta ja tyllat.

Pursotuksista ei todellakaan tullut samanlaisia kuin Kinuskissalla, mutta mielestäni niistä tuli ihan kauniit ja hauskat. Pääasia, että päivänsankari tykkäsi kakusta suunnattomasti eikä muutkaan kakkua maistaneet ole roskiin sylkeneet 😀 Tässä kakussa ehkä parasta oli se ettei sokerimassaa ollut kovin paljon. En pidä kovinkaan paljon kakuista, jotka on päällystetty sokerimassalla. Ne ovat kauniita, mutta maku ei aina kohtaa kakun ulkonäköä. Olisi ihanaa tehdä erilaisia kakkuja enemmänkin, mutta kun ei ole aikaa enkä halua laittaa isoja summia rahaa kakkujen tekoon. Ehkä pääsiäiseksi voisi näpertää jotain pientä!

Tyttäreni halusi yksisarviskakun

Minkälaisen kakun sinä haluaisit omille synttäreillesi tai ovatko lapset toivoneet jotain spesiaalia?

tyttö halusi yksisarviskakun

 

Epämukavuus alueella

Processed with VSCO with c1 preset

Tänä viikonloppuna on juhlittu tytön 4-vuotis synttäreitä. Virallinen päivä oli tiistaina 15.3 jolloin hän sai heti aamusta lahjat meiltä ja päiväkotiin vietiin tietenkin herkkuja synttäreiden kunniaksi. Aivan hurjaa tämä ajan kuluminen! Vastahan tyttö syntyi ja nyt jo mennä viilettää kauheaa vauhtia, tunnistaa kirjaimet ja numerot ja osaa laskea pitkälti yli sadan.

Tänä vuonna pidettiin tytölle ensimmäiset kaverisynttärit ja ulkoistin ne suosiolla Hoploppiin. Näillä voimavaroilla en olisi jaksanut alkaa siivoamaan koko kotia lattiasta kattoon ja leipomaan kauheaa määrää herkkuja siihen päälle. Puhumattakaan siitä energisestä ja kiljuvasta tyttölaumasta, joka viiletti pitkin HopLoppia eilen. En vaan olisi jaksanut. Kyllähän tuo reissu muutaman pennosen maksoi, mutta pääasia että äiti sai säilyttää mielenrauhansa ja tyttö sai hauskat synttärit. Hauskaa tuntui tytöillä olevan ja minä sain samalla tutustua muihin äiteihin paremmin.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Tänään pidetään vielä pienimuotoiset synttärikemut mummalla ja paapalla ja leivoin kahvittelua varten tytölle hänen haluamansa frozen-aiheisen kakun. Frozen on edelleen kova sana ja Elsaa ja Annaa leikitään harva se päivä. Täytyy sanoa etten ole mikään mestari kakkujen tekijä. Juustokakut ja raakakakut onnistuu millon vaan, mutta täytekakut… juu ei! Viime vuosina oon saanut kakuista jopa syötäviä, mutta muutaman kerran kakut on olleet ihan hirveän makuisia. Ehkä näitäkin pitäisi vaan tehdä enemmän! Tämä kakku on ehkä hienoin mitä olen koskaan saanut aikaiseksi. Harmi kun ei ollut kirjain- ja numeromuotteja niin jouduin tytön nimen ja iän sötöstelemään käsivaralla. Rumiahan niistä tuli, mutta lumihiutaleet ovat kauniita. Onneksi mies kävi ostamassa muotit mulle eilen 🙂

Processed with VSCO with c1 preset

Tätä kakkua näprätessäni kakun tekeminen tuntui jopa ihan kivalta ja ihan pikkusen vaan innostuin hommasta 😀 Aikaisemmin oon vihannut tällaista näpräämistä yli kaiken! Kakkua tehdessä mietin, että pitäisi näitä normaalileivonnaisiakin alla tekemään taas enemmän ja miksipä ei kakkujakin siinä samalla. Työkaverit on ainakin vihjailleet, että voisin taas alkaa leipomaan töihin enemmän. Yhteen aikaanhan vein joka maanantai jotain herkkua tarjolle. Laittelen kakun ohjeen tännekin, jos se on syömäkelpoista. Vielä ei olla maistettu; )

Olettekos te kovia leipomaan kakkuja? Saa linkata, jos ootte julkaisseet kuvia ja ohjeita jossakin!