Fitistä fätiksi ja takaisin

Processed with VSCO with a6 preset

Olen tainnut aikaisemminkin mainita, että rakastan tositv -ohjelmia enkä edes häpeä sanoa sitä! En silti katso ihan mitä tahansa rikkaiden ihmisten rellestyksiä, vaan minua puhuttelee enemmän tosielämän onnistumiset. Seuraan jonkin verran myös parisuhdekoukeroihin liittyviä realityohjelmia, kuten Temptation islandia, mutta pääasiassa mun suosikkeja on erilaiset laihdutusohjelmat. Vaikka en itse mikään laihduttaja olekaan niin minusta on mielenkiintoista nähdä mitä sarjojen ihmisille tapahtuu. Mistä he lähtevät liikkeelle ja mihin tulokseen pääsevät. Mitä kokevat matkan varrella ja koska oivallus terveellisemmästä elämästä tulee. Usein näissä ohjelmissa tunteita ei säästellä ja kyllä, usein myös minä itkeä tihrustan sohvalla! Mä olen tällainen herkkis, joka eläytyy jopa ohjelmiin niin valtavasti, että koen tunteet yhtä vahvasti kuin ohjelmien henkilötkin. Enkö edes häpeä myöntää sitä 😀 Realityohjelmissa on se hienous, että oma arki ja murheet unohtuu täysin hetkeksi. Saa heittää ajatukset nurkkaan ja nollata päätä. Toimii mainiosti ainakin mun kohdalla!

Tämän hetken suurin suosikki on subilla keskiviikkoisin tuleva Fitistä fätiksi ja takaisin. Jokaisessa jaksossa on yksi personal trainer ja yksi asiakas ja heidän matkaansa seurataan kahdeksan kuukauden ajan. Alussa traineri lihottaa itseänsä neljän kuukauden ajan fätiksi, jotta hän ymmärtää lihomisen tuomat fyysiset ja psyykkiset vaikutukset. Neljän kuukauden lihotuskuurin jälkeen valmentaja alkaa pudottamaan painoa yhdessä ylipainoiset asiakkaan kanssa. Ohjelmaa on tullut vaikka kuinka monta jaksoa nyt, mutta viime jakso oli tähän astisista parhain. Siinä oli niin mielettömän ihania tyyppejä ja aivan loistava valmentaja, että oli pakko kirjoittaa ohjelmasta! Kaikki ohjelman valmentajat eivät ole olleet kovin mielenkiintoisia tyyppejä saati sellaisia, jonka itselleni haluaisin, mutta viime jakson kaverin huolisin traineriksi milloin vain enkä vähiten siksi, että hän treenaa crossfittiä 😀 Ainoa asia mikä tässä ohjelmassa mietityttää on se, että vaikka valmentajat lihottaa itseään noin 20kg niin eiväthän he missään nimessä lihavia ole! Suurin osa heistä on lähtökunnoltaan änkyräkireitä ja kun siihen lisätään parikymppiä painoa niin he ovat ihan normaalin näköisiä. Toissa jaksossa naisvalmentaja oli vain 152 cm pitkä ja hänessä kyllä painon lisäys näkyi selkeästi, mutta muissa ei niinkään paljon.

Minä saan näistä ohjelmista hurjasti lisää motivaatiota itselleni niin hullulta kuin se kuulostaakin! Alan miettimään omia tavoitteitani ja keinoja päästä niihin, vaikka ne eivät laihdutukseen liitykään. Mulle toisten onnistumisen näkeminen toimii motivaattorina ja siksi näitä sarjoja viihteen lisäksi katselenkin. Toki motivaatiota saa salilta treenikavereista, mutta myös tämä on hyvä keino lisätä sitä ja pohtia omia unelmia ja keinoja saavuttaa ne. Juuri eilen katselin boksilta Fitistä fätiksi ja takaisin ja mietin miten haluan kääntää mun tämän viikon yhden treenin paremmaksi. Mietin mitä minun pitäisi tehdä sen eteen ja menin tänään ja tein sen. Ja hyvinhän se onnistui! Välillä sitä vaan kaipaa tsemppausta enemmän kuin toisina päivinä ja tsemppi voi tulla mitä ihmeellisemmistä asioista, kuten mulla laihdutusohjelmista 😀 Väliäkö sillä mistä tulee kunhan tulee!

Onko Fitistä fätiksi ja takaisin teille tuttu? Mistä te saatte motivaatiota lisää?

20 minuutin olkapäät & käsitreeni kotona

Processed with VSCO with a5 presetViime viikolla tuli sellainen tilanne eteen, että salitreeni vaihtui lennosta kotitreeniin. Meillä on suhteellisen hyvä arsenaali treenivälineitä myös kotona, joten treeni kuin treeni luonnistuu myös näissä neliöissä. Leuanvetotankoa olen toivonut kotiin, mutta sitä on aika hankalaa asentaa meille. Pysyykö sellaiset oven karmeihin kiinnitettävät härvelit hyvin paikoillaan? Välineistä ehkä eniten kaipaisin kotiin levytankoa sekä kunnon käsipainoja. Tuo meidän ainokainen käsipaino on vuodelta nakki ja ruosteessa kuin mikä. Välillä lukot on niin ruosteessa ettei niitä saa kirveelläkään auki 😀 Mennään siis aina niillä painoilla mitkä tankoon on viimeksi onnistuttu laittamaan!

Olkapäiden treenaus on viimeisen vuoden ajan ollut mulla vähän niin ja näin enkä tälläkään kertaa mitään kovin monimutkaista niille kehitellyt. Tykkään hurjan paljon vipariyhdistelmästä olkapäille ja kun niitä tekee riittävän monta sarjaa pidemmillä toistoilla ja hyvällä fiiliksellä niin eipä sitä muuta enää tarvitsekaan. Ojentajille tässä treenissä on kolme liikettä ja hauiksille vain yksi, mutta voit hyvin jättää jonkun ojentajaliikkeen pois ja keksiä sen tilalle hauisliikkeen. Itselläni vain yksi hauisliike, koska tenniskyynerpää ei enempää anna tehdä. Tällaisessa ”kevyempien liikkeiden” kotitreenissä tykkään itse tehdä kaikki liikkeet kiertoharjoitteluna tai supersarjoina jolloin aikaa ei mene kovinkaan paljon, mutta jos tahdot niin voit tehdä jokaista liikettä esimerkiksi 3 sarjaa ja 10-15 toistoa! Varioi mieleiseksesi 😉

Liike 1. Triplaviparit olkapäille

Processed with VSCO with a5 presetVoit tehdä liikkeen seisten tai polviltaan.  Vie käsi painovartalon sivulle suorana. Vedä olkapäätä ryhdikkäästi taaksepäin. Nosta käsi suorana sivulle, pidä hetki ja vie sen jälkeen käsi suorana eteesi. Pidä hetki ja nosta käsi suorana ylöspäin. Pidä hetki ja palaa samaa reittiä hitaasti ja hallitus takaisin. Toista 10-15 kertaa ja tee sama toiselle puolelle.

Liike 2. Dippi penkiltä

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetTämän liikkeen voit tehdä jalat maassa (kevyempi versio) tai jalat toisella penkillä (raskaampi versio). Aseta kädet suorana penkillä kuvan osoittamalla tavalla, vedä olkapäät taakse ja pyri pitämään ne siellä koko liikkeen ajan. Lähde laskeutumaan lattiaa kohti niin että kyynerpäät ovat ala-asennossa 90 asteen kulmassa. Työnnä itsesi tästä suorille käsille ojentajilla, ei jaloilla! Pidä katse eteenpäin ja vatsa tiukkana koko liikkeen ajan. Tee 10-15 toistoa.

Liike 3. Keskitetty hauiskääntö

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetVoit tehdä liikkeen seisten tai istuen. Jos teet seisten niin mene pieneen kumaraan (selkä kuitenkin suorana!) ja ota tukea kädellä toisesta reidestä. Aseta toisen käden kyynerpää tukevasti reittä vasten ja anna käden venyä kohti lattiaa. Vedä olkapää ryhdikkäästi taakse ja pidä se siellä koko liikkeen ajan. Nosta käsipainoa kohtirintaa ja purista hetki yläasennossa. Keskity tekemään liike nimenomaan hauiksella. Jos olkapää alkaa työskennellä liikaa, on paino liian suuri! Tee 15 toistoa per käsi.

Liike 4. Punnerrus jalannostolla

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetTämän likkeen voit tehdä myös polviltaan. Mene punnerruasentoon kyynerpäät lukittuna, vatsa tiukkana ja pakaroita yhteen puristaen. Laskeudu niin alas kuin suinkin pääset, nosta toinen jalka samaan aikaan suorana ylös ja työnnä itsesi takasiin suorille käsille. Laske jalka alas ja toista. Vaihda joka toistolla jalkaa! Tee 10 toistoa.

Liike 5. Ojentajapunnerrus niskan takaa

Processed with VSCO with a5 presetVoi tehdä liikkeen seisten tai istuen. Nosta käsipaino suoralla kädelle käsi aivan korvan vieressä. Lähde laskemaan paino hitaasti pään taakse kohti toista korvaa. Pysäytä ala-asennossa ja nosta räjähtävästi ylös. Purista ojentajalla hetki yläasennossa. Tee 15 toistoa per puoli!

Koko treenin voit tehdä myös salilla! Oliko liikkeet tuttuja entuudestaan?

Toppi: Taffer

Housut: Reebok

Kello: Garmin

Tarina Tafferista

7Olipa kerran pariskunta Jyväskylän seudulta. Olkoon miehen nimi vaikka Otto ja naisen nimi vaikka Ira. Heistä kumpikin opiskeli säännöllisesti – Otto energiainsinööriksi ja Ira tradenomiksi – ja vapaa-aika kului salilla raudan parissa. Elämä oli kaikin puolin mukavaa, mutta jotain puuttui. Kumpikaan ei tiennyt mitä tämä jokin saattoi olla. Eräänä päivänä Otto kyllästyi salilla loppuun ajettuihin vetoremmeihinsä ja päätti kehitellä jotain entistä parempaa niiden tilalle. Otto sai valtavan hyvän idean, kävi ostamassa tarvittavat välineet ja marssi äitinsä tykö ompelukoneen ääreen. Äidin opastuksella Otto ompeli itselleen juuri sellaiset vetoremmit, joista oli aina haaveillut. Ja niin oli haaveilleet muuten muutkin. Kyselyitä remmien alkuperästä alkoi sadella ja siitä pariskunta saikin idean… Ehkä se jokin elämästä puuttunut asia oli löytynyt? Ni-in. Totisesti olikin.

6Ira ja Otto päättivät yhdistää rakkaan harrastuksensa sekä työnteon ja siitä syntyi mahtava liikeidea. Firmalle keksittiin nimeksi Taffer, joka tulee englanninkielisesti sanasta tougher = kestävämpi, parempi. Pariskunnalla on halu tehdä asioita entistä paremmin eikä pelkästään fysiseellä osa-aluella tai tuotteiden kestävyydessa, vaan ihan kaikessa. Alusta asti on ollut selvää, että tuotteet tehdään niin, että niiden alkuperä on selvillä: tiedetään missä tuotteet valmistetaan ja kuka ne valmistaa. Iralle ja Otolle on tärkeää tietää, että ihmiset tuotteiden takana työskentelevät hyvissä olosuhteissa ja että he saavat työstään riittävän korvauksen. Tafferin tuotteet valmistetaan Suomessa jolloin voidaan olla varmoja, että nämä seikat toteutuvat!

2Virallisesti Taffer laitettiin pystyyn noin puolitoista vuotta sitten kahden ihmisen voimin 2500 eurolla, joka koostui opintolainasta sekä pariskunnan viimeisistä säästöistä. Homma polkaistiin käyntiin Iran ja Oton omassa 49 neliön asunnossa, siinä tutulla keittiön pöydällä. Pahvilaatikot ja Tafferin kamat valtasivat pariskunnan asunnon varsin nopeasti, mutta kun jotain oikein haluaa niin pieni tilan ahtaus ei edes ahdistanut. Paitsi ehkä ihan vähän. Ira ja Otto tekevät itse tuotteiden eteen niin paljon kuin mahdollista ja koko ajan on jokin idea raksuttamassa ja pari eri projektia kesken. Erityisen tärkeää heille on tuotteiden kotimaisuus. Kaikki mahdolliset materiaalit hankitaan kotimaasta ja tuotteiden valmistus on 100% suomalaista kaikkien työvaiheiden osalta. Helppoahan se olisi ostaa ulkomaisia vaatteita valmiina ja painattaa niihin vain omat tunnukset, mutta voisiko silloin olla ylpeä omasta työstään ja erottuisiko sillä massasta? Juu ei. Taffer myy tällä hetkellä suomalaisia urheiluvarusteita sekä -vaatteita, mutta mistäpä sitä tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan 😉

4

No miten minä sitten liityn Tafferiin? Minä aloitin yhteistyön Oton ja Iran kanssa noin vuosi sitten. Sain testattavaksi Tafferin krippersit joihin ihastuin ikihyviksi ja siitä se yhteistyö sitten lähti. Arvostan isosti Iran ja Oton työtä jokaisen tuotteen eteen ja ennen kaikkea sitä, että Suomeen on saatu näin laadukkaita, kestäviä ja täysin kotimaisia tuotteita! Siitä saa ja täytyykin olla ylpeä! Mulla itselläni ei älli riittäisi tuotesuunnitteluun (muuta kuin testaajan roolissa) saati pyörittämään firmaa omassa asunnossani. On jotain todella käsittämätöntä miten pienestä ideasta on saatu aikaiseksi jotain näin suurta. Ja sanoinko jo, että tuotteet ovat kotimaisia 😉

5Tämä ei ole mikään mainospostaus enkä ansaitse tällä yhtään mitään. Tämä postaus on kirjoitettu ihan puhtaasti omasta halusta, koska diggaan tätä pariskuntaa ihan hulluna! Tafferin tuotteista jokainen on ollut priimaa ja säilynyt ehjänä kuukaudesta ja käyttökerrasta toiseen. Mulla itsellänihän vakikäytössä on krippersit, rannetuet sekä vetoremmit. Lämpimästi voin suositella myös Tafferin treenivaatteita!

Mutta hei, ihan meinasi unohtua. Sen lisäksi, että Taffer tekee laadukkaita treenivermeitä niin Otto on aktiivinen kaveri myös kameran takana. Otto on kuvannut treenivideoita ympäri Suomea mm. Bettina Gräsbeckin, Essi Vasankarin, Hanna Turtiaisen sekä Pekka Kotipohjan kanssa. Kannattaa käydä tsekkaamassa!

Tafferin youtubeen tästä. Uuteen (!!!!) verkkokauppaan tästä. Facebookiin tästä. Instagramiin tästä. Ehkä jonain päivänä näemme Tafferin myös snäpissä….?

Peiliin katsomisen paikka

Processed with VSCO with c1 presetEilen hommat räjähtivät totaalisesti käsiin. Olin niin pettynyt itseeni ja itkin miehelle olevani ihan paska kaikessa. Kyse ei ollut mistään vakavasta, ihan vain treenaamisesta. Viime aikoina oon treenannut normaalia vähemmän ja se alkaa näkyä. Ei niinkään ulkomuodossa vaan ihan fyysisessä kunnossa. Hengästyn ja väsähdän helpommin kuin ennen ja eilen se sitten kävi vähän liikaa nupin päälle. Raivostuin itselleni ihan täysin. Miten ihminen voi olla näin surkea lajissa, jota rakastaa yli kaiken? Miksi tulokset ottaa takapakkia ja hyydyn heti alkumetreillä. Ajatukset olivat ihan solmussa ja vannoin lopettavani urheilun siihen paikkaan. Virkkaaminen olisi paljon helpompaa.

Otin itseäni niskasta kiinni ja viestittelin ensin valmentajan kanssa ja puhuin sen jälkeen vielä miehen kanssa. Ei tässä voi syyttää kuin itseään, niin se vaan on. Treeniä on tullut viime aikoina yksinkertaisesti liian vähän pitämään peruskuntoa yllä ja sitä on pakko lisätä, jos mielin saada tuloksia vielä aikaan. Toisaalta voin olla tekemättä mitään ja surkutella jokaisen treenin jälkeen miten huono, hidas ja heikkokuntoinen olen. Voin tietysti myös lyödä hanskat naulaan ja siirtyä salille hankaamaan taas hauiskääntöjä. Mies sanoi etten voi odottaa tuloksia tekemättä mitään niiden eteen ja tottahan se on. Jossain mättää ja on otettava selvää missä.

Luulen, että petrattavaa on useammalla osa-alueella. Ensinnäkin on mun on ujutettava pari peruskestävyys lenkkiä viikolle, jotta saan taas peruskunnon paremmaksi ja keuhkot toimimaan entiseen malliin. Unta on myös lisättävä mikä tarkoittaa sitä etten voi kukkua yhteentoista illalla telkkaria katsellen kun aamulla on herätys viideltä. Myös ruokapuolta täytyy tsekkailla. Ennen treeniä on syötävä kunnolla, pari leipää ei ehkä ole se optimaalisin ateria kun tarvitaan energiaa treeniin. Lisäravinnepuoltakin voisi fiksailla, mutta sen kanssa vielä katsellaan. Ehkä otan jonkin treenin aikana juotavan systeemin käyttöön. Joskus siitä ainakin oli apua valtavasti. En ymmärrä miksi ylipäänsä olen jättänyt sen pois?

Niin ja se treenaamisen ilokin olisi taas kiva löytää. Iloa tästä hommasta onkin viime aikoina puuttunut, koska olen stressanut treenejä jo etukäteen. Eilen oli kovin olkapääpainotteinen treeni ja menetin hermoni heti kun tajusin ettei olkapäät ole vieläkään entisellään. Ne väsyvät todella helposti, kiitos melkein neljän kuukauden tauon niiden treenaamisessa. Pitäisi muistaa, että voimat ei kasva hetkessä takaisin ja maltti on valttia. Nyt sitä positiivisuutta kehiin!

Onni on loistava valmentaja, joka kuuntelee ja ehdottaa ratkaisuja väheksymättä ketään. Iso kiitos siis sulle Jesse, että jaksat aina tsempata ja puskea meitä eteenpäin <3 Onni on myös mies, joka jaksaa kuunnella huoliani ja uskaltaa laukoa totuuden päin naamaa. Niin rajulta kun se välillä tuntuukin.

Onni on myös huikean lahjakkaat siskon tytöt, joista toinen on tehnyt mielettömän hienon videon Anssi Kela kilpailuun. Toivoisin, että käytte katsomassa videon täältä. Klikkaamalla videoon äänestätte Reettaa kyseisessä kilpailussa. Eniten klikkauksia saanut video voittaa koko kilpailun! Linkki vie youtubeen. Kiitos jo etukäteen 🙂

Ps. Labello-arvonta on suoritettu ja voittajiksi arpa valitsi Katjan sekä Th:n. Olen kommentoinut arvontapostaukseen vastauksenne alle. Laitatteko mulle osoitteenne sähköpostilla [email protected] niin saadaan palkinnot postiin!

* pipo saatu Tafferilta!

Melkoinen aktiiviurheilija

Processed with VSCOcam with c1 preset

Pistetääs välillä treenijuttuakin kehiin, vaikka nämä ei tunnu ihmisiä aina hirveästi kiinnostavan. Treenaaminen kuuluu kuitenkin mun elämään ja on lähellä sydäntä niin täytyy välillä siitäkin höpöttää. Kroppa alkaa olla pikku hiljaa sillä tavalla kuosissa ettei esim. olkapää juurikaan vaivaa. Viime viikolla sen sijaan kipeytyi kunnolla toisen takareiden jänne (vanha vaiva) ja alkuviikosta venäytin niskani 😀 En ole muuten kovin tapaturma-altis ihminen, mutta urheilu aiheuttaa mulle jatkuvasti jotain pikkukremppaa. Tietää ainakin olevansa elossa!

Mun treenitahti ei viime viikkoina ole ollut mikään päätä huimaava. Keskimäärin oon treenannut kolme kertaa viikossa. Mä en palaudu treeneistä näinä päivinä enää yhtä nopeasti kuin ennen ja oon ottanut ihan rohkeasti lisää lepopäiviä, jos siihen on ollut tarvetta. Enkä ole jaksanut enää edes stressata asiasta! Elämästä löytyy niin paljon kaikkea muutakin puuhasteltavaa ja on kiva antaa välillä perheellekin extra-aikaa ja vaikka rymytä leikkipuistossa tytön kanssa pidempään treenaamisen sijaan. Muutama kuukausi sitten haaveilin vielä kisaryhmään pääsystä, mutta en oikeastaan enää. Joihinkin salikisoihin aion osallistua, jos vaan paikat pysyy kunnossa, mutta ei mulla ole aikaa alkaa treenaamaan kauheita määriä viikossa ja kisaaminen sen kyllä vaatisi.

Processed with VSCOcam with c1 preset
Paita saatu Tafferilta. Samanlaisen löydät täältä. Jos tilaat niin muista käyttää koodia JONNA10 niin saat 10% alennusta loppusummasta!

Treenaaminen tuntuu taas pitkästä aikaa hauskalta ja kivalta. Saan puskettua itseni omille äärirajoille ja pientä kehitystä tapahtuu koko ajan. Tempauksen osalta oon päässyt ehkä entisiin treenipainoihin, mutta en uskalla nyt kauheasti vielä painoja lisäilläkään. Pelottaa, että olkapää kipeytyy uudestaan. Tiistaina oli mukava temmata pitkästä aikaa niin ettei mihinkään sattunut. Keskiviikoksi olin suunnitellut aloittavani taas muscle up ja käsilläkävelyn treenauksen, mutta sitten venähti niska enkä saanut nostettua käsiä vaihteeksi pään yläpuolelle. Ens viikolla uusi yritys! Täältä löytyy yksi tempaus emomin video. Joo tiedän loikkivani eteenpäin, mut ei nyt puututa siihen ollenkaan 😀

Mitään kovin suuria tavoitteita mulla ei tällä hetkellä ole treenaamisen osalta. Pääasia kun se on kivaa ja paikat pysyy kunnossa. Uutta haluan oppia koko ajan ja haaveissa siintää se ensimmäinen muscle up sekä tangolla että renkailla. Olin jo niin hyvässä vauhdissa ennen kuin olkapää meni! Yritin muuten googletella josko Gumbetista löytyisi crossfit-salia ja olin yhteydessä crossfit Turkkiinkin, mutta ei siellä mitään salia ole. Lähin on Istanbulissa ja sainkin kutsun sinne treenaamaan. Matka vaan on turhan pitkä, mut ehkä jonain päivänä 😉

Processed with VSCOcam with c1 preset

Tänään tiedossa rinnallevetotreeniä ja illalla joutuu ehkä vetäsemään korkkarit jalkaan ja lähteä juhlistamaan loman alkua 😀 Huomenna ei siis todellakaan mitään urheilua tiedossa…

Last chance (+arvonta)

Olen täysin kyllästynyt temppuilevaan olkapäähän ja otin asian esille tiistaina treeneissä. Hetken treenikaverin kanssa juteltuani tuli selville, että hänelläkin on ollut olkapäiden kanssa samanlaisia ongelmia. Syyksi oli paljastunut liian kireät lihakset olkapään ympärillä. Siltä istumalta varasin huomiselle ajan osteopaatille ja aloitin mobbailemaan olkapäätä ja sitä ympäröiviä lihaksia entistä enemmän. Mullahan on melkeinpä aina ollut hieman eteenpäin kääntyneet olkapäät ja punttiaikoina ne vasta kireällä olivatkin! Empä yhtään ihmettelis vaikka vika löytyiskin näin ”läheltä”…

Processed with VSCOcam with c1 preset

Osteopaatilla käynti on oikeastaan mun viimeinen oljenkorsi. Jos tästä ei ole apua niin sit lääkäriin, ultra, röntgen ja kortisonipiikki. Näistä olen jo alustavasti keskustellut lääkärin kanssa. En vaan millään haluaisi kortisonia pistättää. Vaikka pistelen ihmisiä ammatikseni niin jo ajatus piikistä mun olkapäässä kauhistuttaa. Enkä kyllä muutenkaan halua tunkea kroppaani mitään ylimääräistä. Lääkkeitäkin olen jo pienen elämäni aikana syönyt ihan riittävästi, joten niistäkin haluan pysyä mahdollisimman kaukana niin pitkään kuin pystyn.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Treeneissä harjottelin pistoolikyykkyjä ja huomasin, että koko mun vasen puoli kropasta elää ihan omaa elämäänsä. Oikealla jalalla pistoolit onnistuu ihan ongelmitta, mutta vasemmalla ei. Vasemmalla jalalla pääsen ehkä kyykyn puoleen väliin asti, kun taas oikealla syväkyykkyyn. Vasemman jalan nilkka ja pohje on törkeän kireällä ja oon niitä huoltanut nyt monta kertaa päivässä. Tiedä vaikka koko olkapäähommakin lähtee tuolta nilkoista. Koko akka on ihan toispuoleinen 🙁

PicsArt_1435223644584

Mitä jälleen (ehkä) opimme? Lihashuoltoa, lihashuoltoa ja vielä lisää lihashuoltoa! Omatoimista paljon ja lisäksi hierontaa ja osteopatiaa. Mä niin toivon, että vika olis näinkin pieni ja pelkällä lihashuollolla tulisin taas kuntoon. Wish me luck!

Teille, jotka olette noista Tafferin rannesiteistä kyselleet, onkin nyt mahdollisuus voittaa itselle sellaiset! Mä olen jokusen kuukauden päässyt rannesiteitä testailemaan ja nää on kyllä yhdet parhaista ikinä. Tukee todella hyvin rannetta, mutta eivät ole ikävän tuntuiset kädessä. Helppo laittaa ranteeseen ja löysätä sekä kiristää tarpeen mukaan. Materiaali miellyttävää ja kestävää. Sinun tehtävänäsi on kommentoida nimimerkillä tähän postaukseen Missä liikkeessä tarvitset treeneissä rannesiteitä ja olet mukana arvonnassa! Arvon yhteistyössä Tafferin kanssa yhden parin rannesiteitä ja arvontaan on aikaa osallistua sunnuntaihin 28.6 klo 18 asti. Onnee arvontaan just sulle 🙂

Huomaathan, että arvottavana on nimenomaan rannesiteet eli rannetuet, ei vetoremmit!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niskasta kiinni ja menoks

No nyt täällä on päästy taas treenin makuun kiinni! Kiitos teille kaikille, jotka kommentoitte postaukseen Liikettä läski! ja jaoitte hyviä vinkkejänne. Joskus totuus täytyy vaan kuulla toisten suusta, vaikka sen itsekin tietäisi ja mun kohdalla kävi just näin. Lakkasin miettimästä, että vedän treenin sitten kun.. Sen sijaan heitin vaan kamat niskaan heti kun siihen tuli mahdollisuus ja nyt on tehtynä jo kolme peräkkäistä treeniä: kaksi Origymillä ja yksi mökkimaisemissa. Jos liikutte Orivedellä päin niin voin suositella Origymiä erittäin lämpimästä. Todella hyvä sali ja monipuoliset laittaat. Tällainen crossfittaajan alkukin saa siellä hyvin tehtyä treenit sillä salilta löytyy kyykkyräkit, leuanvetotangot, boksit ja renkaat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERATorstaina mentiin miehen kanssa salille kun muu porukka kävi kaupassa ja vapputorilla pallo-ostoksilla. Minä kyykkäsin alkuun ja ihmettelin kun kyykyt tuntuivat niin kevyiltä! Ollaan jo jonkin aikaa tehty kyykyt 5×5 systeemillä ja kuormat nousevat joka viikko. Tuntuu toimivan ainakin mun kohdalla. Treenin loppuun tein vielä 10 minuutin amrapin: 5 x pullup + 10 x boksihyppy + 15 x kahvakuulaheilautus. Kierroksia viisi täyttä ja muutamat boksit päälle. Hiki virtas ja sykkeetkin nousi kohtuullisen hyvin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Toppi: Nike // Treenileggarit: Adidas // Kengät: Reebok

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAKyykkyjen jäljiltä koivet oli perjantaina niin kipeät, että kävin tekemässä vain vajaan tunnin kävelylenkin ja venyttelin vetokumin kanssa jalat siihen päälle. Mulle noi kävelylenkit on joka kerta melkoisia motivaatiolenkkejä. Mietin ihan omia juttuja koko köpöttelyn ajan, kuuntelen hyvää musiikkia ja kuin huomaamatta vauhti kovenee aina melkein juoksuksi. En osaa kovin hyvin selittää, mutta teen aika paljon mielikuvaharjoittelua kävelylenkkien aikana ja niiden voimalla saan paljon lisämotivaatiota niin ruoka-asioihin kuin treenaamiseenkin. Nytkin on miljoona ja yksi ideaa päässä, jotka vaatii vain toteutuksen 🙂 Pitäisi päästä yksin kävelemään useamminkin! Mökkillä saa joka kerta kävellä pieni pelko perssiissä kun viime kesänäkin törmäsin ilvespesueeseen. Ikinä ei tiedä mikä otus tuolta metsän keskeltä mönkii esille. Toissa päivänä nähtiin saunareissullakin ilves tien toiselle puolelle. Siellä se seisoi ja tuijotti meitä kunnes totesti ettei olla kovin mielenkiintoisia ja jatkoi tyynen rauhallisesti matkaansa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAEilen käytiin taas miehen kanssa Origymillä ja mulla oli tarkoituksena tehdä rinnallevetoja taskusta vaan kuinkas kävikään. Neljä onnistunutta sarjaa alla ja aloin venyttämään vasenta ojentajaa… Kävi kova vihlaisu kipeässä olkapäässä ja sen jälkeen ei enää tanko taipunutkaan rinnalle. Rivet jäi siihen ja kaivoin taskusta plan Been. Kyykkyä ja maveja ei voi koskaan tehdä liikaa eli mavehommiin sitten vaan! Mä oon aika heikko mavettaja eikä tarvitse olla pitkäkään tauko kun sarjapainot on laskeneet jo roimasti. Sen huomasin tälläkin kerralla.. Nostelin painoja pikku hiljaa ja tein vitosen sarjoja.. 90 kilolla tein vielä kolmosen ja 95 kilolla otin ykkösen. Enempää en uskaltanut laittaa ja tuon ykkösen jälkeen tein vielä 50 kilolla tempausotteella 20 toistoa. Ihan bueno setti! Mavejen jälkeen leukoja myötäotteella 4 x 3 toistoa 10 sekunnin palautuksilla. Jotain bodausjuttuja kuulemma 😀 Alla video 85 kilon mavesta.

Kiva oli treenailla pitkästä aikaa miehen kanssa kahdestaan ja vetää toi mavetreeni hänen ohjeidensa mukaan. Huomasin, että kauas on tultu niistä bodausajoista kun tein mielelläni kaiken maailman supersarjoja ja eristäviä liikkeillä vähän jokaiselle olkapään lohkolle. Nyt teen mieluiten raskaita perusliikkeitä ja jos poweria vielä on niin kunnon hikiroiskaisun siihen päälle. Olkapää ei näytä vieläkään paranemisen merkkejä ja luulen, että lähiaikoina kyykätään ja mavetetaan aika paljon… Mulla ei ollut mankkua ollenkaan mukana salilla ja kädet meinas luistaa vähän liikaakin tangosta. Muistin sitten, että mullahan on Tafferin vetoremmit laukussa ja otin ne käyttöön. Johan alkoi tankokin pysyä näpeissä! Normaalisti en remmejä juurikaan käytä, koska haluan kehittää myös puristusvoimaa, mutta nyt oli ihan pakko. Muisattehan, että saatte Tafferin tuotteista -10% koodilla JONNA10. Jos vaikka alkaa noi remmit kiinnostaa!

Ootko te jaksaneet liikkua vapun aikaan vai menikö rötväilyksi? Mä ihan villiinnyin ja otin yhden saunalonkeron eilen!

Ps. 5-vuotissynttäreiden kunniaksi Sportamorella paljon tuotteita -25%. Naisten alevaatteisiin pääset tästä.

*postaus sisältää linkin yhteistyökumppanin sivuille sekä mainoslinkin

Jostain on revittävä iloa tähänkin päivään

Iltaa taloon! Meillä on Fitfashionilla ollut remontti tänään käynnissä ja siksi postausta vasta näin ilta aikaan 🙂 Aamu alkoi varsin mielenkiintoisissa merkeissä kun tyttö alkoi oksentaa aamukuudelta. Vatsatauti vol 2 is here! Mä olen istunut koko päivän silmlmät ristissä, ensin kotona ja nyt töissä. Tulin duuniinkin vähän myöhempään, kun odottelin miestä kotiin tyttöä hoitamaan. Saas nähdä saanko minäkin tämän kakkosversion vai joko säästyisin? Viheliäinen tauti… Etsin kännykältä kuvia yhteen kuvakilpailuun ja löysin kasan kuvia päivän iloksi. Muutama kesäinen kuva, joita katsellessa tuli mökkielämää ja hyttysiä ikävä ja muutama kuvakollaasi muista puhelimelta löytyneistä kuvista.

kuvia-0053-800x709kuvia-0181-627x800kuvia-0162-800x533IMG_1060Näitä kesäkuvia katsellessa aloin miettimään parvekkeen laittoa ja kukkapenkkien möyrimistä mökillä. Tänään alkoi Hullut Päivät ja siellä olis myynnissä minikasvihuone parvekkeelle. Ainakin äsken oli vielä muutama jäljellä. Mietin tässä asiaa vielä, mutta kovasti haluttais tilata kasvihuone parvekkeelle!

PicsArt_14272866466081. Lidlissä on taas creme bruleita myynnissä! Kävin hamstraamassa pari pakettia 😉 Bonarina näissä lasikippo, jonka voi säästää omiin leivontaprojekteihin. Nää on todella hyviä! Pitäis varmaan joskus kokeilla tehdä bruleeta itsekin. 2. Viime sunnuntain asukuvaa anoppilan reissulta: villatakki Seppälästä, poolo H&M j ahousut Nellystä. 3. Cafe Balderin rocky road oli järisyttävän hyvää! Tuolla seassa oli jotain mitän en ole aikaisemmin rocky roadissa maistanut, ehkä jotain keksitaikinaa? 4. Rengasdippejä viime viikolla. Näitäkin pitäisi muistaa tehdä useammin. Auttais muscle uppien treenauksessa 🙂

PicsArt_14272867375611. Sain Tafferilta testiin myyntiin tulevia rannesiteitä* ja ei voi kuin kehua! Mun kipuileville ranteilla todella hyvät ja tukevat. Tempauksissa ja valakyykyissä ei eilen ranteet vihloneet yhtään 🙂 2. Itsetehtyjä lihapullia ja kaupan ranskalaisia, viikonloppu safkaa parhaimmillaan. Ei mitään paskaa, mutta kuitenkin vähän rennompaa kuin viikolla 🙂 3. Glitteristä parit uudet korvikset. En voi töissä pitää muita koruja niin olen haalinut itselleni varsin kunnioitettavan määrän korviksia. 4. Alpron uudet jogurtit on muuten hyviä! Itse tykkään valtavasti tästä mantelin makuisesta soijajogurtista.

PicsArt_14272868442241. Katsokaa mitä bongasin eilen lähikaupasta!! Ainon jogurttikermajäätelöä <3 Tiedän millä herkuttelen viikonloppuna… 2. Peruskampaus treeneissä ja töissä. Olen varsin mielikuvitukseton ihminen mitä tulee kampauksiin. Välillä kokeilen erilaisia joka päivä ja välillä meen yhdellä ja samalla pari viikkoa. Fiiliksen mukaan nämäkin 🙂 3. Kisut omivat tytön nukensängyn itselleen. 4. Vanhat Inovit uusiokäytössä. Erinomaiset siivouskengät! Näillä tulee puhdasta 😀

En ole tainnut teiltä kysellä pitkään aikaan postaustoiveita, joten onko tullut mieleen asioita joista tahtoisitte mun kirjoittavan tai kertovan?

Näihin kuviin ja tunnelmiin! Töissä on hiljaista, joten taidan käyttää ajan hyödyksi ja murjoa pallolla kipeitä lihaksia edes vähän auki 🙂 Suosittelen samaa teillekin!

*Rannesiteet saatu Tafferilta testattavaksi.

Joululahjavinkki kovaa treenaavalle!

Tiedän, että täällä mun blogissa liikkuu paljon urheilusta tykkääviä ihmisiä ja varsinkin crossfittiä ja kuntosalia harrastavia! Tässäpä teille hyvä joululahjavinkki pukinkonttiin joko itsellenne toivottavaksi tai sille kovaa treenaavalle puoliskolle 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tafferilla on myynnissä Versa gripsien kaltaisia todella hyviä vetoremmejä ja nämä on ainakin meidän perheessä olleet kova hitti. Jopa niin kova, että olen omiani päässyt testaamaan tasan kerran ennen kuin ne salamyhkäisesti eksyivät miehen treenikassiin… Vetoremmeissä on ranteessa kätevä tarrakiinnitys ja ne saa todella nopeasti kiinnitettyä tankoon ja taljaan lyhyemmän ja napakamman remminsä ansiosta. Näpsäkät esim. lyhyellä palautuksella tehtäessä kun kaikki aika ei mene remmien tankoon kierittämiseen. Remmejä on vain yhtä kokoa ja sama koko käy sekä miehille että naisille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vetoremmien lisäksi mulla on olleet kovassa käytössä Krippersit, joista olen täällä blogissakin monet kerrat kertonut. Krippersit on omassa treeneissä olleet uusien kenkien lisäksi paras hankinta ikinä! Ote leuanvetotangosta pitää todella hyvin, ei tule enää rakkoja käsiin ja ne on myös nopeat wodeissakin laittaa käsiin. Eivätkä muuten ole hinnallakaan pilatut 😉

krippers2

Tafferin nettikaupasta löytyy nykyään myös vaatteita. Toistaiseksi myynnissä on pipoja ja treenipaitoja parissa eri värissä. Treenipaidat on aika naftia kokoa ja omani on M-kokoinen ja just passeli. Itse tykkään vähän väljemmästä paidasta, joten valitsin isomman koon.

IMG_20141212_182534

Ja kaikista nettikaupan tuotteistahan te saatte 10% alennuksen koodilla JONNA10. Alennus tulee siis tilauksen loppusummasta! Jos on tarvetta näiden kaltaisille treenivehkeille niin kannattaa tilata vikkelään niin ehtivät vielä pukinkonttiin 🙂

*postaus sisältää linkkejä yhteistyökumppanin nettikauppaan