Lauantaina syötiin raakakakkua

raakakakkua

Tein yhteen aikaan paljon raakakakkuja muitakin raakaherkkuja. Muistan tämän raakamustikkapiirakan, joka oli mielettömän hyvää! Raakakakuissa on se hienous, etteivät ne sisällä lisättyä valkoista sokeria, gluteenia tai maitoa ollenkaan (ellei niitä tunge sekaan). Raakakakut ovat tuhteja eikä niitä todellakaan tarvitse kovin montaa palaa syödä taltuttaakseen herkkuhampaan kolotuksen. Hyvin energiapitoisiahan ne ovat ja kalliitakin tehdä joka viikonloppu. Varsinkin pähkinöihin saa upotettua sievoisen summan kuussa, jos näitä herkkuja harrastaa enemmänkin. Toisaalta, se raha saattaisi muuten mennä kaikkeen muuhun höttöön. Puolensa ja puolensa!

Sain vähän aikaa sitten Foodinilta herkkulähetyksen ja paketissa oli myös raakakakun valmistuspaketti. Olen monta kertaa syönyt eri messuilla Foodinin raakakakkuja ja jokaikinen kerta ne ovat olleet mielettömän hyviä! Tällaisessa valmistuspaketissa on se etu, että saat tarvikkeita juuri sen verran kuin yhteen kakkuun tarvitset. Näin ei jää kaappeihin pyörimään jos jonkinlaista purkkia ja purnukkaa. Toki jos harrastat raakakakkuja enemmänkin, niin kannattaa hankkia itselleen hyvät tarvikevarastot. Mulla ei ole enää kovin kummoisia varastoja raakakakkujen tekemiseen, joten tämä valmistuspaketti tuli sopivaan saumaan. Paketissa on siis kyseiseen kakkuun tarvittavat ainekset sekä hyvät yksityiskohtaiset ohjeet. Omasta takaa tarvitsin vain blenderin, leivinpaperia, kakkuvuoan sekä kärsivällisyyttä. Raakakakkujen pohjan teko on joskus aikaa vievää, mutta joka kerta se palkitsee tasaisella koostumuksellaan. Kärsivällisesi siis vain!

raakakakkua

Tässä paketissa oli mukana cashewpähkinöitä, taateleita, kookosmannaa sekä oma jauhopussukkansa pohjalle sekä täytteelle. Pussukoissa oli raakakaakaojauhetta, lucumaa, bourbonvaniljaa, tiikeripähkinäjauhoa sekä suolaa. Itse tekoon ei kauan mennyt. Noin 15 minuutissa koko kakku oli jähmettämistä vaille valmis. Jähmetin kakkua ensin tunnin pakkasessa ja nostin sen sieltä jääkaappiin. En ole aiemmin näin helppoa kakkua tehytkään! Vain pari hassua vaihetta ja se on valmis.

Vein kakun sunnuntaina anoppilaan ja maistatin sitä ihmisillä, jotka eivät ole aiemmin raakakakkua syöneet. Olin ihan varma, että ainakin yksi heistä ei pitäisi kakusta, mutta väärinpä luulin! Kaikki kehuivat kakun makua sekä anoppilassa että töissä, jonne rahtasin loput syötäväksi. Omasta mielestänikin tämä oli yksi parhaimmista raakakakuista mitä olen tehnyt.

Teettekö te usein raakakakkua? Oletteko koskaan testanneet tällaisia valmispaketteja?

raakakakkua

Edellinen postaus: Viikon 3 rahapäiväkirja – Ei mennyt niin kuin Strömsössä

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Viikon 1 ruokapäiväkirja – ensimmäinen sokeriton viikonloppu

viikon 1 ruokapäiväkirja

Huh, tänään on onneksi taas perjantai ja samalla myös esitellä teille viikon 1 ruokapäiväkirja! Kuinkas teidän viikko on sujunut? Mun mielestä tämä viikko on ollut jotenkin todella pitkä verrattuna viime viikkoon. Viime viikolla oli toki työpäiviäkin yksi vähemmän, mutta silti. Ihan rikki poikki koko muija! Viime viikolla ruokailut sujuivat kuta kuinkin vanhaan malliin, joskin päätin aloittaa sokerittoman tammikuun. Se taas tarkoitti sitä ettei viikonloppuna vedetty donitsia, jäätelöä ja karkkia kaksin käsin, vaan turvauduttiin astetta terveellisempiin herkullisuuksiin. Dieetti on edelleen päällä, vaikka ei tämä siltä kyllä tunnu. Nälkä ei ole ja energiaa riittää. Treenata ei ole tarvinnut normaalia enempää saati alkaa mitään aamuaerobisia vääntämään. Eipä sillä, en niitä alkaisi muutenkaan tekemään! Homma rullaa mainiosti omalla painollaan eteenpäin ja tämä ruokavalio tuntuu mulle sopivalta. Mutta eipä siitä sen enempää, laitetaan ilmoille viikon 1 ruokapäiväkirja!

MAANANTAI

viikon 1 ruokapäiväkirja

Vapaapäivä!

11.00 paistettuja munia, vihanneksia, hapankaalia ja ruohosipulia

14.30 puuroa, marjoja ja kanelia

16-18 treeni salilla: vetävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.30 makaronia, kanaa, vihanneksia ja fetajuustoa

21.15 hapankorppua kalkkunleikkeellä ja muutama lindströmin lihapulla

TIISTAI

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 munia, vihanneksia ja teetä mct-öljyllä

11.15 kana-fetasalaatti

14.45 ehrmannin protskuvanukas ja pähkinöitä

16-18 Fit Tammistossa aerobinen ja lihashuolto

19.30 iso annos puuroa ja marjoja

KESKIVIIKKO

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, vihanneksia, hapankaalia ja teetä gheellä

11.15 puuroa ja marjoja iso satsi

14.30 banaani ja hera

16-17.45 treeni salilla: työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.15 bataattia, kanaa, fetajuustoa, ruohosipulia ja jälkkäriksi mustaviinimarjoja

21.15 hapankorppuja kalkkunaleikkeellä

TORSTAI

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, porkkanaa ja teetä gheellä

11.00 iso satsia puuroa

14.45 hera, mandariini ja vähän rusinoita

16-17.45 treeni salilla: vetävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.15 lohkoperunoita, anopin tekemää kanakastiketta, vihanneksia ja fetajuustoa

21.30 hapankorppuja oivariinilla ja kalkkunaleikkeellä

PERJANTAI

viikon 1 ruokapäiväkirjaTöissä 10-18

7.00 paistettuja munia, tomaattia ja teetä gheellä

12.00 kanasalaattia fetajuustolla ja avocadolla

16.15 protskuvanukas ja pähkinöitä

20.30 iso satsi puuroa heralla ja marjoilla

LAUANTAI

viikon 1 ruokapäiväkirja

9.30 kauraleipää kalkkunaleikkeellä ja avocadolla, kiivi, mustaherukoita ja teetä gheellä

13.00 smoothie, jossa banaania, avocadoa, heraa, marjoja sekä kauramaitoa

55 minsan jooga + vatsatreeniä Fit Tammistossa

16.30 Lidlin kaurasydän kalkkunaleikkeellä, juustolla ja kurkulla, protskuvanukas ja latte machiato omalla kahvikoneella

19.30 neljä tortillaa, joissa creme fraichea, kanaa, vihanneksia, sipulia, salsaa, juustokastiketta ja juustoraastetta

pahimpaan herkun nälkään pala suklaapäällysteistä keksitaikinajutskaa

SUNNUNTAI

viikon 1 ruokapäiväkirja

10.00 Lidlin kauraleipää juustolla ja paistetulla kananmunalla, marjoja, porkkanaa ja teetä gheellä

14.00 anoppilassa kaalilaatikkoa, puolukkahilloa ja vihanneksia, yksi leipä vielä ruuan kylkeen

16.00 teen kanssa pala suklaapäällysteistä keksipohjajutskaa

18-20 treeni salilla: työntävät lihasryhmät

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

21.00 Lidlin kauraleipää, joissa toisessa päällä vihanneksia ja viipaloitua broiskua ja toisessa ulko- tai sisäfilettä (en muista kumpaako tuo oli, kun mies noita lihoja meille hommailee) sekä hummusta

No niin, semmoinen viikko oli se. Jännästi ei tehnyt yhtään mieli mitään herkkuja koko viikonloppuna. Siis niitä normaaleja, joita olen ”tottunut” syömään viikonloppuisin. Huomaa, että tämäkin asia on enemmän opittu tapa kuin varsinainen tarve. Mitähän sitä leipoisi/tekisi huomiseksi….?

Miltäs näyttää viikon 1 ruokapäiväkirja?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

10 suosituinta reseptiäni

10 suosituinta reseptiäni

10 suosituinta reseptiäni – ovatko sinulle jo tuttuja?

Ida Jemina teki vähän aikaa sitten postauksen, jossa esitteli 10 suosituinta reseptiänsä ja siitä se ajatus sitten lähti. Kaikki kunnia siis Ida Jeminalle! Olen tällaisia koostepostauksia tehnyt joskus itsekin ja nyt päätin pitkästä aikaa listata suosituimmat reseptit teidänkin iloksenne. Tekin olette ehkä huomanneet ettei reseptejä tipu enää samalla tahdilla kuin ennen ja syynä tähän on vain ja ainoastaan aikapula. En enää ehdi arkena väsäilemään ja testaamaan reseptejä ja viikonloppuisinkin vain harvakseltaan. Haluaisin kyllä kovasti ja mulla onkin vino pino testattavia ruokia ja leivonnaisia odottamassa! Noh, tehdään asioita silloin kun ehditään ja pyritään olemaan stressaamatta niistä. Tässä teille kuitenkin mun blogihistorian 10 suosituinta reseptiäni, olkaapa hyvät 🙂

1.Vadelmainen raakasuklaakakku

10 suosituinta reseptiäni

Tämä kakku on saanut aivan huikean suosion, mutta siitä huolimatta en ole itse tehnyt tätä kuin tämän yhden ainoan kerran! Muualla olen tätä kyllä maistellut ja mieskin on minun halunnut tekevän tätä monet kerrat eli nyt voisi olla aika testata reseptiä uudelleen ja näpsiä samalla vähän paremmat kuvat 😉 Reseptiin tästä.

2. Hurmaava ja herkullinen mangojuustokakku

10 suosituinta reseptiäni

Mangojuustokakku on meidän perheessä miehen suurinta herkkua. Olen tehnyt tätä varmasti kymmeniä kertoja ja aina se on yhtä hyvää! Jos haluat juhliin tai viikonlopun istujaisiin takuuvarman hitin niin tämä on se. Reseptiin tästä.

3. Jumalaisen hyvä snickersraakakakku

10 suosituinta reseptiäni

Ah ja voih! Tämä snickersraakakakku on ehdottomasti mun blogihistorian paras raakakakku! Pidän tästä jopa enemmän kuin vadelmaisesta raakasuklaakakusta ja olen tehnyt tätä useita kertoja. Itse asiassa mulla on muutama pala tätä pakkasessa odottamassa 😉 Reseptiin tästä.

4. Jauheliha-bataattivuoka

10 suosituinta reseptiäni

Kuva on ruma, mutta ruoka on hyvä ja tämän suosio on suoraan sanottuna räjähtänyt käsiin! Reseptiä tsekkaillaan useita kertoja päivässä edelleen enkä yhtään ihmettele miksi. Voisi olla aika tehdä taas jauheliha-bataattivuokaa ja kuvata samalla koko ruljanssi uusiksi 🙂 Reseptiin tästä.

5. Minttusuklaa raakakakku

10 suosituinta reseptiäni

Minttusuklaa raakakakku on mielettömän freesi ja raikas raakakakku! Sen tekemiseen on käytetty raakasuklaata eikä maku ole ollenkaan niin ”tunkkainen ja raskas” niin kuin monissa raakakakuissa. Tykkään! Reseptiin tästä.

6. Banaanimuffinssit (paleo)

10 suosituinta reseptiäni

Paleoliittiset banaanimuffinssit ovat viljattomia, maidottomia sekä sokerittomia. Banaani tuo muffinsseihin sekä kosteutta, makua että makeutta ja terveellisiäkin ne vielä ovat! Tämä on ehdottomasti yksi mun parhaista paleoresepteistäni. Reseptiin tästä.

7. Terveellinen mustikkapiirakka

10 suosituinta reseptiäni

Terveellisempään mustikkapiirakan saat tehtyä gluteenittomana kun käytät pohjaan gluteenittomia kaurahiutaleita. Piirakka on maukas sillä pohjaosaan tulee mm. bataattisosetta sekä maapähkinävoita! Tässä piirakka, jota voi hyvillä mielin syödä välipalaksi tai iltapalaksi. Niin ja jälkiruokana! Reseptiin tästä.

8. Kermainen suklaa-chiavanukas

10 suosituinta reseptiäni

Kermainen suklaa-chiavanukas on melkoisen tuhtia tavaraa, joten sitä ei tarvitse nautiskella kovinkaan suurta määrää kerrallaan makeanhimon taltuttamiseksi. Vanukas on viljaton, sokeriton ja maidoton. Ja tosi suklainen! Reseptiin tästä.

9. Banaani-protiinivohvelit

10 suosituinta reseptiäni

Mä rakastan vohveleita, mutta usein arki-illat varsinkin on niin kiireisiä etten ehdi vohveleita paistelemaan. Terveellisimpinä versioina erilaiset vohvelit ovat kuitenkin mitä maittavin välipala! Nämä banaani-proteiinivohvelit ovat viljattomia, sokerittomia ja pienellä kikkailulla myös maidottomia. Reseptiin tästä.

10. Maailman parhaat kaurasämpylät

10 suosituinta reseptiäni

Nämä kaurasämpylät ovat oikeasti parhaat ikinä leipomani sämpylät! Mielettömän meheviä ja ihanan rapsakka kuori. Koko perhe tykkäsi näistä suunnattoman paljon ja tätä reseptiä on kulutettu ja sovellettu meillä ihan urakalla. Reseptiin tästä.

Siinäpä 10 suosituinta reseptiäni tällä hetkellä! Heh, kovimpa oli reseptit kakkuvoittoisia ja eniten tänne eksytään nimen omaan raakakakkujen sekä erilaisten paleoleivonnaisten kautta. Oletko sinä testannut jotain minun jakamaani reseptiä? Tälle postauksellehan voisi melkein tehdä jatko-osan….

 

 

Helppo korvapuustikakku mukissa (low carb)

korvapuustikakku

Oi että mä olen kaivannut omaa keittiötäni! Mökillä on aina mukavaa olla, mutta jostain syystä en inspiroidu siellä kokkailemaan ihan samassa mittakaavassa kuin kotona. Kotona toki kaikki on käden ulottuvilla, mökiltä taas puuttuu yhtä sun toista. Varsinkin jos haluaa kyhätä jotain hieman terveellisempää. Nyt on akut ladattu taas täyteen ja mun sormet suorastaan syyhyävät päästä testailemaan kaikenlaisia uusia reseptejä! Aion ehkä kehitellä taas pientä herkutonta jaksoa, joka käsittää taas sokerittomat herkut, mutta juttu on vielä ajatuksen tasolla. Ja kaikkia ihania kasvisruokiakin tekee mieli kokeilla 🙂 Heh, oikeastaan on aika mukavaa palata takaisin arkeen!

Tämä korvapuustikakku on todella helppoa tehdä ja mikrossa se valmistuu hetkessä! Korvapuustikakku tosiaan maistuu korvapuustille, mutta on toki hieman terveellisempää ja sen voi hyvillä mielin tehdä vaikka iltapalaksi! Ei sillä etteikö oikeaa ja mehevää korvapuustia voisi syödä iltapalaksi 😉 Tässä kakussa on aimo annos proteiinia ja vähän hiilareita. Sanoinko jo että se maistuu korvapuustille ja on nopeaa tehdä?

Helppo korvapuustikakku

  • 1 mitallinen vaniljaproteiinia
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl kanelia
  • 1 rkl kookosjauhoja
  • 1 rkl haluamaasi makeutusta (itse käytin steviaa)
  • 1 iso kananmuna
  • 0,75 dl kauramaitoa tai muuta maitojuomaa
  • pieni ripaus vaniljajauhetta

Kastike

  • 1 rkl kookosöljyä
  • 0,5 tl kauramaitoa
  • ripaus kanelia

Voitele ensimmäisenä mikron kestävä pieni astia. Sen jälkeen sekoita toisessa astiassa proteiinijauhe, leivinjauhe, kookosjauho, kaneli, makeutus ja sekoita hyvin. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää maitojuoma ja vanilja ja sekoita. Lisää tarvittaessa maitojuomaa, jos taikina on liian kokkareista. Sekoita tasaiseksi. Lisää sekaan vielä kanelia sekä makeutusta ja pyöräytä kevyesti lusikalla taikinaan. Kaada taikina mikron kestävään astiaan ja mikrota 1 minuutti. Varo mikrottamasta liian kauan ettei kakusta tule kuivaa!

Tee vielä kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Valele korvapuustikakku kastikkeella ja herkuttele!

Suklaapäällysteiset maapähkinävoi-taatelit

suklaapäällysteiset maapähkinävoi-taatelit

Nyt olis helpon ja herkullisen herkun reseptiä tarjolla! Tein näitä itse asiassa jo pari viikkoa sitten, mutta muistin näiden olemassaolon vasta tänään kun aloin selailla koneelta kuvia ja videoita. Rakastan yli kaiken helppoja ja terveellisiä herkkuja. Sellaisia, joita voi syödä hyvillä mielin ilman että tulee henkisesti tai fyysisesti huono olo. Itse olen sitä mieltä ettei mistään herkuttelusta pitäisi tulla henkisesti huono olo, mutta pää ei aina toimi niin kuin tahtoisi.

Olen tehnyt näitä pieni herkkupalleroita aiemminkin, joten tällä kertaa innostuin tekemään niistä videonkin! Resepti tällä kertaa siis videon muodossa. Toivottavasti tykkäätte 🙂 Jos video näyttää hassulta, voit katsoa sen myös täältä. Ja muistakaahan tilata kanava!

Mies keittiössä: maidoton mustaherukkajäätelö

maidoton mustaherukkajäätelö

Morjens! Me ollaan juuri matkalla Tampereelle Särkänniemeen ja tähän hetkeen on hyvä tempaista ilmoille miehen loihtima loistoresepti! Hän sai pari päivää sitten inspiraation maidottomaan ja varsin helppotekoiseen jäätelöön, jonka tekemiseen ei juuri aikaa ja vaivaa kulu. Tämä maidoton mustaherukkajäätelö tekeytyy pakkasessa eikä sen valmistamiseen tarvita jäätelökonetta. Aineksetkin löytyvät varsin kätevästi jokaisen marketin ja lähikaupan hyllyltä, joten ei muuta kuin synnitön herkku tulille.

Mulla on takataskussa useampikin maidottoman herkkujäätelön resepti ja kesäloma olisi varsin hyvää aikaa toteuttaa näistä jokaikinen! Jäätelökoneen möin jo aikaa sitten pois, koska sille ei ollut käyttöä, joten reseptin täytyy olla toteutettavissa pelkän pakkasen avulla. Onko sulla hyviä jäätelöreseptejä käytössä, jotka haluaisit jakaa muillekin? Tai haluaisit että minä testaisin? Laitappa kommenttiloota laulamaan, jos tiedät hyviä reseptejä! Lupaan laittaa houkuttelevimmat reseptit testiin 😉 Mutta nyt miehen kehittelemän reseptin pariin.

Maidoton mustaherukkajäätelö

  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 pss mustaherukoita (200g)
  • 5 taatelia
  • 2 rkl kaurahiutaleita

Laita ensimmäisenä kaurahiutaleet blenderiin ja surauta jauhoksi. Lisää muut ainekset sekaan ja aja tasaiseksi massaksi. Lusikoi jäätelömassa pakkasen kestävään rasiaan ja nosta pakkaseen. Käy sekoittamassa jäätelömassaa noin tunnin välein, jotta saat ihanaa kuohkeutta jädeen. Anna olla pakkasessa kunnes jäätelö on saavuttanut haluamasi koostumuksen. Meillä jäätelö oli pakkasessa 6-7 tuntia. Tässä ajassa jäätelö ei ollut karahtanut ihan umpijäähän, vaan oli keskeltä jäistä mutta pehmeää.

maidoton mustaherukkajäätelö

Epäilin ensin vähän kaurahiutaleiden laittoa jäätelömassaan, mutta se toikin ihanan pehmeän ja kauraisen vivahteen jäätelöön. Sopi mustaherukoiden kanssa todella hyvin! Ja mikä mikä oudointa, kookos ei tässä jäätelössä juuri maistu.

Jos testailette reseptiä ja laitatte kuvaa esim. instaan niin muistakaahan tägät minut @jonna_musakka kuvaan niin pääsen ihastelemaan luomuksianne!

Tsekkaa myös: Pähkinä-suklaajäätelön ohje ja maidottomat mansikka-suklaatikkujädet!

Vaniljainen proteiiniherkku juhannuksen kunniaksi!

vaniljainen proteiiniherkku

Helou! Kuinkas teidän juhannus meni? Onko tukka kipee hei? Mulla nimittäin ei ole. Vietettiin jussia perinteiseen tapaan isolla porukalla täällä mökkimaisemissa. Ilta eteni varsin rauhallisissa merkeissä hyvin syöden, juoden ja kuulumisia vaihtaen. Join yhden lasillisen valkkaria ja lasillisen likööriä, joka nenän eteeni kauniisti pyytämättä kannettiin. Syötiin mielettömän hyvää kinkkupiirakkaa, täytekakkua ja brita-kakkua. Seurueeseen kuului myös useampi koira, joita rapsuteltiin tytön kanssa tämän tästä. Taitaa mimmillä olla pienoinen koirakuume! Sen verran tiiviisti hän koirien seurassa viihtyi. Nukkumaan könyttiin yhden aikaan yöllä ja tänään onkin sitten väsyttänyt aika lailla. Ei voi muuta sanoa kuin että hauskaa oli ja ensi vuonna uudestaan 🙂

Juhannusherkuttelun jälkeen kaipaan ainakin itse jotain vähän kevyempää. Bongasin tämän proteiiniherkun ohjeen Miisas -vlogista, mutta muuntelin sitä hieman omaan tuttuun tapaani. Vaniljainen proteiiniherkku käy hyvin niin aamu-, ilta- kuin välipalaksikin ja siihen tulevia aineksia voi muunnella maailmaan ääriin saakka. Rakastan itse helppoja ja hyviä reseptejä, jotka töhäyttää blenderilla nopeasti valmiiksi. Tietysti jos haluat oikein jäätelömäisen rakenteen niin banaaneja kannattaa olla aina varalla pakkasessa!

Vaniljainen proteiiniherkku

  • 1 jäinen banaani
  • 1 prk vaniljan makuista proteiinipuddingia (Ehrmann, Njie, Puddix…jne)
  • marjoja pakkasesta (minulla mustaviinimarjoja)
  • loraus kauramaitoa tai muuta nestettä makusi mukaan
  • ripaus vaniljajauhetta

Laita kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Kaada annos kulhoon, koristele tuoreilla marjoilla tai hedelmillä ja nautiskele välittömästi 🙂

vaniljainen proteiiniherkku

 

Varsin siistiä syömistä – Viikon 18 ruokapäiväkirja

Taas pukkaa ruokajuttuja ja luvassa on viikon 18 ruokapäiväkirja! Viime viikolla tosiaan alkoi mun herkuton toukokuu, josta olen jauhanut varmaan jo kyllästymiseen asti. Mulla on ollut paha tapa napsia töissäkin herkkuja, jos niitä on ollut tarjolla, mutta nyt olen saanut pidettyä näppini niistäkin erossa. Homma on rullannut aika iisisti eikä ole ollut mitään normaaleja mielitekoja. Paitsi eilen kun mies toi monta pussia tuoreita lakuja töistä kotiin. Silloin itkin sisäisesti ihan vain pikkasen, koska rakastan lakuja! On ollut jännä huomata miten viime päivien aikana ruoka on alkanut maistua ihan erilaiselta. Ehkä vieläkin paremmalta kuin ennen! Aamupalalta munat ovat jääneet nyt vähemmälle ja olen taas siirtynyt leipäaamiaiseen. Syy on ehkä semikyllästyminen sekä joka aamuinen järkyttävä nälkä ja hiilarin himo. Lounaan yritän edelleen syödä mahdollisimman vähillä hiilareilla, koska niistä seuraa aina kauhea iltapäivän väsymys ja tässä työssä se ei ole hyvä juttu ollenkaan. Eikä se ole mukavaa muutenkaan. Näin sitä mennään sykleissä ja hyvin fiilispohjalta. Aamupalalle pitäisi lisätä ehdottomasti jotain, mutta en tiedä mitä. Ehkä smoothie olisi hyvä lisä?

Tältä näyttää viikon 18 ruokapäiväkirja.

MAANANTAI

Vappupäivä. Ei treenejä. Vain kotona puuhastelua koko päivä!

9.45 kauraleipää, juustoa, paistettua kananmunaa ja teetä

13.30 puuroa, omenaa ja maapähkinävoita

17.30 itse tehtyä jauhelihakeittoa kaksi lautasellista

20.45 pari bataatti-linssisämpylän puolikasta päällisillä ja protskuvanukas

TIISTAI

Töissä 7.30-15.30, ei treeniä

5.20 paistettuja munia, vihanneksia ja teetä

11.00 jauhelihakeittoa ja porkkanoita

14.15 riisikakkuja ja banaania

15.30-17 treeni: kyykky, penkki ja negatiiviset leuat

18.00 riisiä, kanaa ja vihanneksia

21.00 Linssi-bataattisämpylä päällisillä

KESKIVIIKKO

Töissä 10-18

7.00 pari leipää juustolla ja kananmunalla, omenaa ja teetä

9-9.40 kävely töihin

12.00 Picnicin kana-fetasalaatti

15.30 jauhelihakeiton loppu riisillä

19.00 puuroa marjoilla ja pähkinöillä

21.00 iso pala raakakakkua

TORSTAI

Töissä 7.30-15.30

5.20 ruisleipää päällisillä, vuohenmaitojogurtti ja teetä

11.00 jauhelihakeitto ja porkkanaa

14.15 puuroa ja marjoja

hieronnassa 16-17

18.45 riisiä, vihanneksia ja broilerinjauhelihapihvejä

21.00 annos puuroa ja marjoja

PERJANTAI

Töissä 7.30 – 15.30

5.20 kauraleipää päällisillä + teetä

11.30 Kokkikartanon kinkku-ananaspastaa, porkkanaa ja perotskuvanukas

14.15 puuroa, banaania ja pähkinöitä

16.15-17.45 Treeni: mave, tempausveto, raakatempaus ja yhden käden pystypunnerrus

kävely kotiin ja palkkari

19.oo riisiä, broiskunjauhelihapihvejä ja vihanneksia

21.30 kauraleipää juustolla ja broiskunj.lihapihvillä

LAUANTAI

9.30 kauraleipää päällisillä + teetä

13.30 kana-fetasalaattia

16.45 mysliä ja mehukeittoa

19.00 itse tehtyä vähän terveellisempää pizzaa

21.00 pari suklaa-appelsiinipalleroa

SUNNUNTAI

8.00 kolme riisipiirakkaa salaatilla, kinkulla, juustolla ja kurkulla + teetä

11.30 eilisen kanasalaattia

13.30 mysliä, omenaa ja kauramaitoa

15-16.30 treeni: etukyykky, suorinjaloin mave ja hyvää huomenta

17.45 kanaa, riisiä, tomaattia ja leipä päällisillä

20.30 annos juuri tehtyä makaronilaatikkoa

Meillä oli viime viikolla niin kiireisiä päiviä töissä etten päässyt ollenkaan mun klo 9 välipalalle. Ruokailuväli venyi aivan liian pitkäksi ja mulla oli jumalaton nälkä kun pääsin lounaalle. Teki mieli syödä muidenkin eväät omien lisäksi! Viikonloppu meni siististi eikä tehnyt edes tiukkaa. Jännää ettei tehnyt yhtään herkkuja mieli! Kun on paljon puuhaa koko päivän aikana niin ei edes ehdi miettimän, että jotain ”puuttuu”. Tehtiin lauantai-iltana kuitenkin pizzaa, mutta ei millään kauhealla juustokuorrutteella. Pohjat ovat Pågenin valmiita pizzapohjia ja täytteeksi laitettiin mausteista jauheliha-tomaattikastiketta, fetajuustoa tuoretta tomaattia. Todella hyvää! Noita voisi tehdä toistekin.

Tykkään kokkailla ja tehdä uusia juttuja ja siksi mulle on henkilökohtaisesti tärkeää, että saan testailla uusia juttuja varsinkin viikonloppuisin. Nyt pitäisikin sitten keksiä mitä tekisin äitienpäiväksi? Täytyy alkaa ihan tosissaan miettimään ja tutkailemaan jo tallennettuja reseptejä. Joku sokeriton juttuhan se on tehtävä, mutta mitä….Kerro ihmeessä jos sulla on ideoita!

Lauantailta kuvasin videonkin koko sen päivän ruokalistan. Jos olet missannut videon, löydät sen täältä.

Miltäs viikon 18 ruokapäiväkirja näyttää? Onko eroa jo aiemmin julkaistuihin?

Herkuton toukokuu

Mies ehdotti viime viikon sunnuntaina, että pidetäänkö ihan vaihtelun vuoksi herkuton toukokuu? Eipä tarvinnut minua ylipuhua, koska ainahan minä lähden tällaisiin mukaan ja kun mies on vielä samassa veneessä niin mikäs siinä! Olen huomannut, että perjantai-iltana sitä alkaa viimeistään miettimään mitä hyvää söisi viikonloppuna. Jäätelöä pitää olla ainakin ja yleensä ainakin yksi ruuista on jokin epäterveellisempi vaihtoehto, joskus kaksikin.

Mietin alkuun, että tämähän on ihan pala kakkua, mutta selkeästi mieli halajaa tänään herkkuja. Ehkä homma on enemmän päästä kiinni kuin mistään muusta tai sitten kroppa tahtoo viikottaisen sokeriannoksensa. Olen kuitenkin päättänyt pitää pääni ja mennä tällä linjalla. Aamulla söin perusleipäset teen kanssa ennen fyssaria ja lounaaksi tein kana-fetasalaattia. Illalla tehdään kuulemma pizzaa, mutta terveellisemmillä täytteillä. Juustokuorrutukset jäävät siis pois tällä kertaa.

Käytiin alkuviikosta keskustelua mikä on herkuttelua ja mikä ei. Mitä saa syödä ja mitä ei. Pääsyttiin siihen, että kaikki hampurilaiset ym mätöt jää pois, samoin sokeripitoiset asiat. Hei hei jädet ja karkit siis! Seuraavaksi aloin miettiä mitä sitten voisin tehdä, koska kyllähän lauantaina ainakin pitää jotain spessua olla! Sen pitää olla terveellistä, mutta kuitenkin ”herkkua”. Niinpä tein äsken jääkaappiin odottamaan suklaa-appelsiinitryffeleitä ja illalla voisin tehdä myös banskujädeä jos siltä tuntuu. Tää koko projekti tuntuu oikeastaan aika mielenkiintoiselta! Hyvä välillä vähän herätellä kroppaa ja itseään ja päästä joka viikkoisista mielihaluista eroon.

Sen unohdin tosin varmistaa, että lasketaanko tumma suklaa herkuksi….? Oletteko te pitäneet aika ajoin herkuttomia kausia?

Välipalaksi viljattomat banaani-pähkinämuffinssit

Mietin muutama päivä sitten mitä voisin tehdä töihin mukaan välipalaksi. Kaipaan aika ajoin vaihtelua myös välipalaosastolle ja arvoin pitkään muffinssien ja chiavanukkaan välillä. Muffinssit ovat näppäriä tehdä ja niistä saa hyviä ja terveellisiä vaihtoehtoja välipaloihin, kun vähän miettii raaka-aineita. Alkuperäinen resepti on peräisin Running paleo momma -blogista, josta löydän nykyään parhaat ideat ruokiin, jotka haluan tehdä viljattomina tai maidottomina. Kuten tiedätte, viljattomuus ja maidottomuus ei todellakaan ole mulle mikään ehdoton juttu, vaan teen niitä lähinnä vaihtelun vuoksi. Laitoin näihin muffinsseihin cashewpähkinöitä ja lisäsin vielä puoleen tummaa suklaata. Muffinsseista tuli mielettömän hyvä ja toimivat erinomaisesti välipalana tai vaikkapa teen tai kahvin kanssa 😉

Viljattomat banaani-pähkinämuffinssit 

  • 2 kypsää banaania muussattuna
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 0,5 dl juoksevaa hunajaa tai maun mukaan
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 3 dl mantelijauhoja
  • 0,5 dl chia-siemeniä morttelissa murskattuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Iso ripaus suolaa
  • noin dl pähkinöitä pilkottuna
  • 0,5-1 dl tummaa suklaata pilkottuna

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele muffinssipellin kolot tai vuoraa ne paperisilla muffinssivuoilla. Muussaa banaanit haarukalla isossa kulhossa. Lisää munat, hunaja, maapähkinävoi ja vaniljauute ja sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa mantelijauhot, chia-siemenet, leivinjauhe ja suola.

Yhdistä kuivat aineet kosteisiin ja sekoita tasaiseksi, mutta älä ylisekoita! Lisää pähkinät ja suklaa ja pyöräytä vielä hyvin sekaisin. Lusikoi taikinaa 3/4 muffinssivuoan tilavuudesta. Muffinssit kohoavat jonkin verran, joten älä laita vuokia täyteen. Taikinasta tulee noin 12 muffinssia. Paista muffinsseja uunissa 20 minuuttia tai kunnes reunat alkavat ruskistua ja keskusta kiinteytyy.

Anna jäähtyä hetki ja herkuttele!

Herkkuhetkeen suklaa-appelsiinitryffelit

Joskus sitä kaipaa viikollakin jotain makeaa ja hyvää. Teen itse pääasiassa arkisin vain terveellisempiä herkkuja, joista jätän valkoisen sokerin, voin ja vehnäjauhot pois. Nämä perinteisemmät herkut jätän sitten viikonloppuun. Erilaiset fudget ja tryffelit ovat oiva tapa herkutella arkisin terveellisemmin. Ne ovat myös nopeita tehdä ja säilyvät hyvin jääkaapissa. Meillä tosin ei mikään säily kovin pitkään ja nämäkin suklaa-appelsiinitryffelit hävisivät parissa päivässä parempiin suihin! Reseptin löysin Deliciously Ella -blogista ja en voi muuta kuin suositella 😉

Suklaa-appelsiinitryffelit

  • 200g taateleita kivet poistettuna
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna
  • loraus appelsiinimehua
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 3 rkl raakakaakaojauhetta + lisää pyörittelyyn
  • ripaus suolaa

Laita kaikki ainekset blenderiin. Laita appelsiinimehua vain pieni loraus ettei taikina mene liian vetiseksi. Pyörittele taikinasta pieniä palluroita.

Laita raakakaakaojauhetta lautaselle ja pyörittele tryffelit siinä. Voit hieroa vähän kookosöljyä käsiin niin taikina ei tartu niihin niin helposti. Nosta tryffelit jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi ja Herkuttele!

 

Lukulistalla Outi Rinne: Lohturuokaa

Processed with VSCO with a6 preset

Vuosi on hyvä startata kirjalla, joka on pullollaan terveellistä lohturuokaa. Sain Outi Rinteen Lohturuokaa – kirjan luettavaksi Atena Kustannukselta tovi sitten. Olen lukenut kirjan jo moneen kertaan läpi ja sieltä alkaa nousta selvät suosikit esille. Minä rakastan reseptikirjoja yli kaiken ja nimenomaan kirjoina, joita voin selata sohvan nurkassa kera teemukin. Selaan paljon reseptejä myös netistä, mutta perinteisissä kirjoissa on sitä jotain! Lohturuokaa kirjan kaltaiset terveellisiä reseptejä sisältävät kirjat ovat mun intohimo. Tämän kirjan lisäksi pidän paljon myös Virpi Mikkosen sekä Ella Woodwardin kirjoista. Kaikissa teema on sama, mutta toteutus hyvin erilainen ja pidän niistä kaikista.

” Vaikka mieliteot ovat yksilöllisiä, tietyntyyppisten ruokien himo on yleisinhimillistä ja melko pysyvää. Siihen liityy rasvan, suolan ja hiilihydraattien sopiva suhde, jonka nauttiminen saa nopeasti aikaan mielihyväkokemuksen. ”

Processed with VSCO with a6 preset

Outi Rinne on ravintoon ja hyvinvointiin erikoistunut psykologi, joka työskentelee silloin tällöin myös kokkina. Hänen aikaisemmat kirjansa Raakaruoka-aika sekä Mielekkäät eväät ovat olleet myös hyvin suosittuja. Harmikseni minun hyllystä näitä kirjoja ei (vielä) löydy. Lohturuokaa kirjan ideana on loihtia perinteisistä mukavuusruoista terveellisempiä versioita. Myös syntisen ihania herkkuja saa nautiskella uuden asunsa ansiosta hyvällä omalla tunnolla!

” Oma filosofian on se, ettei mielitekoja tarvitse eikä pidäkään kieltää. Kieltäminen tekee kohteesta entistä houkuttelevamman ja aiheuttaa rasittavaa kamppailua mielihalun ja tahdonvoiman välillä. ”

Pidän paljon kirjan houkuttelevista ja herkullisista kuvista sekä kirjailijan nokkelasta ja hauskasta sanailusta. Kirja on todella viihdyttävä ja sitä lukee mielellään pelkästään tekstin vuoksi!  Kirjan teksteistä näkyy Outi Rinteen psykologitausta, sen verran hyvin ja seikkaperäisesti esimerkiksi mielitekojen syntyminen on selvitetty. Itse pidän psykologiaa ja ihmisen käyttäytymistä todella mielenkiintoisena, joten nämä tarinat iskivät minuun kuin veitsi voihin. Luin koko kirjan läpi heti ensi istumalta ja minä kun harvoin jaksan lukea reseptikirjojen tarinoita läpi kerralla.

”Mieliteot heräävät tyypillisesti stessitilanteessa, jossa monet meistä elävät lähes kroonisesti. Tänä virittää epäonnistumisen ansa, jonka seurauksena on usein pettymys, itsesyytöksiä, lisää stressiä – ja uusia mielitekoja! ”

Processed with VSCO with a6 preset

Kirja on mielestäni suunnattu juuri minunkaltaisilleni terveellisestä ruoasta innostuneille ihmisille sekä niille, jotka haluavat perinteisten lohturuokien tilalle kroppaa enemmän helliviä vaihtoehtoja. Kirjasta saat ideoita aamiaiselle, lounaalle ja illallisiin, mättöruokiin, snäkseihin, dippeihin ja höysteisiin, leipiin ja makeisiin leivonnaisiin, mousseihin ja jädeihin, nameihin sekä sooseihin, hilloihin ja erilaisiin kermoihin. Tässä kirjassa ei kauheasti näy valkoista sokeria, maitotuotteita, lihaa eikä viljatuotteita! Omalla listallani seuraavina testausvuorossa ovat Next benedict (parempi versio eggs benedictistä), Zuch’n’nuts, Pottunesca, Tuliset vegeranskalaiset, Kauraskonssit, Maapähkinä-suklaacookiet, Bataattimutakakku sekä Kinuskinen valkosuklaamousse. Oi, vesi herahtaa kielelle kun ajattelenkin noita herkkuja! Testattujen listalla on tällä hetkellä herkulliset pähkinävoipannarit.

”Painonhallintaan liityy usein uskomus siitä, että elämä muuttuu onnelliseksi sitten kun paino laskee, lihasmassaa kertyy tai olemme muuten ihannekuosissa. Kannattaa kuitenkin miettiä, heijastaako tämä ulkopuolisten käsityksiä vai omia todellisia toiveita.”

Processed with VSCO with a6 preset

Arvosana kirjalle 5/5. Suosittelen!

*Kirja saatu arvosteltavaksi blogiin. Kursivoidut tekstit ovat suoria lainauksia kirjasta.

Ps. Vlogissa uusi video!

Lohturuokaa: Pähkinävoipannarit

Processed with VSCO with 4 preset

Pähkinävoipannarit ovat ensimäinen resepti, jota testasin Outi Rinteen uudesta kirjasta Lohturuokaa. Sain kirjan kotiin lueskeltavaksi tovi sitten ja olen viikon päivät sitä selannut kuola valuen ja sopivaa hetkeä odottaen. Kirjasta on tulossa oma postauksensa, joten en lähde sitä tässä sen enempää avaamaan. Säilyköön jännitys sinne asti 😉 Kirjan resepteistä päädyin testaamaan ensimmäisenä hieman erikoisen kuuloisia pähkinävoipannareita. Erikoisia siinä mielessä, että pannareihin tulee kikherneitä, joista en kauheasti pidä. Ajatuksena kikherneet tai linssit pannareissa ei herätä kovin miellyttävää saati houkuttelevaa mielikuvaa, joten tätä ajatusta vastustellen tartuin paistinpannuun ja lähdin kokeilemaan mitä nämä pannarit oikein ovat miehiään! Tein pannareita välipalaksi ennen treeniä ja mietiskelin kuinkahan hyvin nämä pitävät nälkää. Aikaa treeniin oli kuitenkin kolme tuntia…Nälkä pysyi loitolla täysin! En huomannut koko treenin aikanakaan pienintkään mahan murahdusta. Päin vastoin. Näistä pähkinävoipannareista tuli sopivan täysi, mutta kuitenkin kevyt fiilis. Kaiken lisäksi nämä pannarit sopivat paremmin kuin hyvin mun sokerittomaan ajanjaksoon!

Pähkinävoipannarit (12 kpl)

  • 4 dl kypsennettyjä kikherneitä (tölkistä tai itse keitettyjä)
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5-1 tl suolaa
  • 2,5 dl kaura- tai mantelimaitoa
  • 2 rkl voita tai kylmäpuristettua kookosöljyä paistamiseen

Tehosekoita kaikki taikinan aineet. Jos tölkkiherneet on säilötty suolaliemeen, lisää vähemmän suolaa. Lämmitä paistinpannu, jossa on tarttumaton pinta. Jos käytät valurautapannua, sipaise pintaan luomuvoita tai kookosöljyä. Levitä pannulle pari ruokalusikallista taikinaa ja paista miedolla lämmöllä molemmin puolin, kunnes letut saavat vähän väriä. Papuja sisältävät taikinat kärähtävä helposti, joten paista maltilla.

Omat pannarini nautiskelin kera sulatetuiden mansikoiden, mutta näihin pannareihin oli liitetty myös herkullisen kuuloinen pähkinäsiirapin ohje:

Pähkinäsiirappi

  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 dl makeuttamatonta manteli- tai kauramaitoa

Tehosekoita kaikki ainekset tasaisiksi ja tarjoile pannareiden kanssa!

Herkullista sunnuntaita!

 

Miksi kaiken täytyy olla terveellistä?

2016-06-21-06_17_27-1-800x600

Sain eilen loistavan kommentin mun suklaa-maapähkinävoifudgen reseptipostaukseen ja aloin miettimään kommenttia ihan ajan kanssa. Kommentoija kysyi pitääkö kaiken olla aina terveellistä? Niin, pitääkö? Minä olen jo vuosikausi tehnyt näitä terveellisempiä leivonnaisia ja jälkiruokia, mutta syön kyllä siinä ohessa ihan tavallisia sokerilla ja vehnäjauhoilla höystettyjäkin. Halusin joskus olla ihminen, joka söisi vain terevellisempiä versioita, mutta totesin elämän olevan liian lyhyt kaikesta kieltäytymiseen. Siispä nykyään herkuttelen viikonloppuisin varsin hyvällä omallatunnolla!

2016-08-14-02_34_27-1-800x600

Itse miellän terveelliseksi herkutteluksi asiat, jotka eivät sisällä valkoista sokeria ja usein ne ovat myös gluteenittomia/viljattomia sekä maidottomia. Tällaisia jälkkäreitä ja leivonnaisia tykkään tehdä viikolla, jos herkkuhammasta kolottaa. Viikolla herkuttelen raakasuklaalla, banskuletuilla, fudgella, muffinsseilla, banaanileivällä, raakakakuilla…Mitä nyt milloinkin sattuu tekemään mieli! Viikonloppuna sen sijaan syön juuri sitä mitä haluan. Usein ostan suklaata, jäätelöä ja jotain pullaa. En tosin viikollakaan ole mikään terveysnatsi eli jos anoppilassa tarjotaan jälkiruokaa tai työkaveri tuo pullaa niin en todellakaan kieltäydy! Silti pyrin pitämään kohtuuden herkuttelussa arkena.

suklaafudge-800x600

Onko kaiken sitten pakko olla terveellistä? Mun mielestä ei. Niin kuin jo sanoin niin viikonloppuna syön juuri sitä mitä mieli tekee. Viikolla taas välttelen sokeria ja kaikkea epäterveellistä ihan sen vuoksi, että jaksan tällä tavalla paremmin töissä ja treeneissä. Jos vetää karkkia ja pullaa joka päivä niin todennäköisesti löytää itsensä helpommin sohvalta päiväunilta kuin salilta huhkimasta. Itse huomaan heti olossa, jos olen syönyt viikolla liikaa herkkuja ja sokeria. Pää on sumussa ja kroppa tahmea. Väsyttää koko ajan eikä oikein saa edes kotitöitä tehtyä. Viikonlopun sokerikoomapäikkärit sen sijaan on ihan parhaat! Mikäs sen parempaa kuin suklaalevy kainalossa sänkyyn kirjaa lukemaan ja siitä pienille päiväunille. Mun mielestä rentoutumista parhaillaan!

2016-06-18-04_22_56-1-800x600

Sanoisin, että tässäkin asiassa kultainen keskitie on paras. Mulle toimii parhaiten tällainen jaottelu, että viikolla syödään niitä terveellisempiä herkkuja ja viikonloppuna mitä vain. Oma olohan se paras mittari on. Aion jatkaa tällä hyväksi havaitulla linjalla jatkossakin 😉

Mites teillä, oletteko samanlaisia herkkuperseitä kuin minä, että viikollakin pitää saada jotain hyvää?

Terveellinen suklaa-maapähkinävoifudge

Processed with VSCO with 6 preset

Mä olen aivan rakastunut maapähkinävoin ja suklaan yhdistelmään, jos ette ole jo huomanneet! Terveellinen suklaa-maapähkinävoifudge syntyi hetken mielijohteesta, koska alkoi tekemään mieli jotain hyvää. Mulla on usein jääkaapissa tummaa suklaata herkkuhetkiä varten, mutta nyt yritän tehdä itse enemmän raakasuklaata sekä erilaisia fudgeja ostamisen sijaan. Ei ole järkeä säilöä kaapissa kaikkia ihania raaka-aineita, kun voin yhtä lailla taikoa niistä itselleni ja perheelleni terveellisiä ja maistuvia herkkuja!

Erilaiset fudget ovat mielettömän helppoja tehdä. Periaatteessa sulatat ja sekoitat ainekset, annostelet seoksen muotteihin, laitat jääkaappiin ja pienen odottelun jälkeen syöt ne. Nämä ei tosiaankaan vaadi paljon aikaa eikä vaivaa, mutta ovat mielettömän herkullisia! Kukapa meistä ei mieluummin söisi sitä Fazerin sinistä, mutta aina se ei ole vaihtoehtona. Ainakaan jos suklaalla haluiaa herkutella hyvällä omallatunnolla päivittäin! Mä olen ratkaissut ongelman fudgeilla 😀

Processed with VSCO with 6 preset

Terveellinen suklaa-maapähkinävoifudge

  • 100g (reilu dl) kookosöljyä (itse käytin CocoVin)
  • noin 100g ( reilu dl) maapähkinävoita
  • 4 rkl raakakaakaojauhetta
  • 0,5 tl vaniljauutetta
  • ripaus suolaa tuomaan maapähkinävoin makua esille
  • 0,5 dl vaahterasiirappia

Laita kookosöljy pieneen kattilaan ja sulata se miedolla lämmöllä. Lisää maapähkinävoi, kaakaojauhe, vaniljauute sekä suola kattilaan ja sekoita kunnolla. Nosta kattila liedeltä, lisää sekaan vaahterasiirappi ja sekoita jälleen hyvin. Kaada fudgeseos haluamiisi muotteihin. Itse käytin silikonisia sydänmuotteja. Nosta fudget jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Säilytä rasiassa jääkaapissa tai pakkasessa ja nappaa sieltä herkkuhetken koittaessa!

Katso myös:

Kookos-pähkinäfuge

Suklainen pähkinäfudge