Mies keittiössä: maidoton mustaherukkajäätelö

maidoton mustaherukkajäätelö

Morjens! Me ollaan juuri matkalla Tampereelle Särkänniemeen ja tähän hetkeen on hyvä tempaista ilmoille miehen loihtima loistoresepti! Hän sai pari päivää sitten inspiraation maidottomaan ja varsin helppotekoiseen jäätelöön, jonka tekemiseen ei juuri aikaa ja vaivaa kulu. Tämä maidoton mustaherukkajäätelö tekeytyy pakkasessa eikä sen valmistamiseen tarvita jäätelökonetta. Aineksetkin löytyvät varsin kätevästi jokaisen marketin ja lähikaupan hyllyltä, joten ei muuta kuin synnitön herkku tulille.

Mulla on takataskussa useampikin maidottoman herkkujäätelön resepti ja kesäloma olisi varsin hyvää aikaa toteuttaa näistä jokaikinen! Jäätelökoneen möin jo aikaa sitten pois, koska sille ei ollut käyttöä, joten reseptin täytyy olla toteutettavissa pelkän pakkasen avulla. Onko sulla hyviä jäätelöreseptejä käytössä, jotka haluaisit jakaa muillekin? Tai haluaisit että minä testaisin? Laitappa kommenttiloota laulamaan, jos tiedät hyviä reseptejä! Lupaan laittaa houkuttelevimmat reseptit testiin 😉 Mutta nyt miehen kehittelemän reseptin pariin.

Maidoton mustaherukkajäätelö

  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 pss mustaherukoita (200g)
  • 5 taatelia
  • 2 rkl kaurahiutaleita

Laita ensimmäisenä kaurahiutaleet blenderiin ja surauta jauhoksi. Lisää muut ainekset sekaan ja aja tasaiseksi massaksi. Lusikoi jäätelömassa pakkasen kestävään rasiaan ja nosta pakkaseen. Käy sekoittamassa jäätelömassaa noin tunnin välein, jotta saat ihanaa kuohkeutta jädeen. Anna olla pakkasessa kunnes jäätelö on saavuttanut haluamasi koostumuksen. Meillä jäätelö oli pakkasessa 6-7 tuntia. Tässä ajassa jäätelö ei ollut karahtanut ihan umpijäähän, vaan oli keskeltä jäistä mutta pehmeää.

maidoton mustaherukkajäätelö

Epäilin ensin vähän kaurahiutaleiden laittoa jäätelömassaan, mutta se toikin ihanan pehmeän ja kauraisen vivahteen jäätelöön. Sopi mustaherukoiden kanssa todella hyvin! Ja mikä mikä oudointa, kookos ei tässä jäätelössä juuri maistu.

Jos testailette reseptiä ja laitatte kuvaa esim. instaan niin muistakaahan tägät minut @jonna_musakka kuvaan niin pääsen ihastelemaan luomuksianne!

Tsekkaa myös: Pähkinä-suklaajäätelön ohje ja maidottomat mansikka-suklaatikkujädet!

Terveellistä herkuttelua arkeen: Mustikka-nicecream

Processed with VSCO with f2 preset

Minusta on ihanaa syödä jälkkäriä myös arkisin ja erilaiset maidottomat jätskit ja vanukkaat ovat arkiherkutteluun mitä parhaimpia! Edellisestä banskupohjaisesta nicecreamista on vierähtänyt jo tovi, joten nyt oli jo aika ottaa tämäkin jälkkäri taas haltuun. Ideahan lähti siitä, kun tyttö vonkui ruuan päälle jäätelöä ja muistin pakastimessa odottavat banaanit. Mulla on muuten melkeinpä aina pari banskua pakkaseen pilkottuna ja ainakin yksi kookosmaito valmiina jääkaapissa! Nyt on myös ite tehtyä suklaafudgea pakkasessa, mutta parin päivän sisällä täytyy tehdä uusi erä sillä fudget on kelvanneet muillekin kuin minulle…jännä juttu!

Tähän nicecreamiin ei tarvita kuin muutama hassu raaka-aine sekä tehokas blenderi. Äläkä hermostu, jos blenderi ei tee banskuistasi jäätelöä yhdellä hurauksella. Minäkin jouduin kaapimaan banskuja blenderin reunoilta useampaan kertaan eli malttia vaaditaan, mutta se kyllä palkitaan 😉 Tämä mustikkainen nicecream on maidoton ja sokeriton eli todella hyvä jälkkäri arkeen ja viilentää myös mukavasti kesä kuumalla!

Mustikka-nicecream

  • 2 pakastettua banaania
  • loraus kookoskermaa tai muuta nestettä (laitoin noin 3 rkl)
  • ripaus kanelia
  • 1 dl jäisiä mustikoita

Laita jäiset banaanit blenderiin ja lorauta vähän kookoskermaa joukkoon. Blendaa niin pitkään kunnes sinulle on pientä banaanimurua. Lisää kaneli ja mustikat ja jatka blendaamista, kunnes seos alkaa muistuttaa jäätelöä.

Kaavi jäätelö kulhoon ja koristele esimerkiksi pienellä lorauksella kookoskermaa sekä palalla tummaa suklaata. Nauti heti!

Keväinen melonisorbetti

Processed with VSCO with c1 presetOikein mukavaa lauantaita kaikille! Kuinkas teillä on viikonloppu lähtenyt käyntiin? Me palattiin juuri Jumbosta ostoksilta ja syömästä. Käytiin katsastamassa uusi Amerikan diner ja sellaisen jättipurilaisen jälkeen on olotila melkoisen raskas ja tunkkainen. Ihan erilainen kuin tämän kevyen melonisorbetin jäljiltä! Meidän tyttö tykkää vesimeloneista kuin hullu puurosta ja päätin kokeilla tehdä hänelle vähän terveellisemmän version sorbettia jälkiruuaksi. Täytyy sanoa, että lopputulos oli jälleen kerran varsin onnistunut!

Tein melonisorbetin vähän samalla ajatuksella kuin viime kesäisen kiivisorbetin, muistattekos tuon ohjeen? Ihan tulee kesä mieleen kun noita kuvia katselee! Tein sorbettia mökillä ja kaikki ihastuivat siihen appivanhempia myöten. Kiivisorbetin kuvat nappasin aitan rapulla. Ei ole enää pitkä aika, kun päästään taas mökille!

Keväinen melonisorbetti (2 annosta)

  • Noin 300g vesimelonia pakastettuna
  • puolikas banaani
  • pikku loraus hunajaa tai vaahterasiirappia makeutukseksi
  • 3-4 rkl kookosvettä (käytin raakakakun teosta jääneet purkin jämät) voit käyttää muutakin!
  • puolikas kiivi (valinnainen)

Anna vesimelonipalojen sulaa hetki huoneenlämmössä. Surauta ne ensin tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää muut ainekset ja aja tasaiseksi massaksi. Lusikoi sorbetti kippoihin, nappaa kuva snäppiin ja herkuttele 😉