Suunnitelmana sokeriton tammikuu

suunnitelmana sokeriton tammikuu
Maidottoman ja sokerittoman mustaherukkajäätelön ohje täällä.

Suunnitelmana sokeriton tammikuu, kyllä! Kuulitte aivan oikein. Tämäkin asia on muhinut mielessä jo tovin. En pidä siitä, että aina viikonlopun tullen mieli alkaa halajamaan kaikkea herkkua ja nimenomaan sokeripitoista. Arvatkaa montako kertaa olen päättänyt etten syö sokeria seuraavana viikonloppuna? Ei riitä yhden käden sormet laskemaan! Yhtä monta kertaa olen myös epäonnistunut, koska himo sokerisiin herkkuihin vie aina voiton. Mun kohdalla ei toimi mikään muu kuin totaalikieltäytyminen, joten sillä tiellä nyt sitten ollaan.

suunnitelmana sokeriton tammikuu
Terveellisemmän suklaa-maapähkinävoifudgen ohje täällä.

Olen aikaisemminkin toteuttanut vähäsokerisia tammikuita ja niistä muistan, että olotila oli mitä mainioin. Ennen päätavoitteena on ollut päästä raskaasta olotilasta ja jatkuvasta sokerinhimosta eroon. Nyt olo ei ole millään tavalla raskas – kiitos pudotetun 5kg – mutta haluan päästä eroon sokerinhimosta ja nähdä edistäisikö sokerittomuus jollain tavalla dieettiä. Dieetti alkaa olla loppusuoralla, kuten olen jo vihjaillutkin, mutta haluan tsekata vielä tämän kortin. Mun salainen haavehan oli pudottaa paino alle 60 kilon ja nyt alin paino on ollut 62,2. Jonkin verran olisi matkaa vielä tavoitteeseen, mutta en tiedä jaksanko enää sinne asti ja toisiko tuo kilolukema mun elämään tai vointiin mitään uutta? On vaikeaa jaksaa tavoitella vain tiettyä numeroa, se ei motivoi minua oikeastaan millään tavalla.

suunnitelmana sokeriton tammikuu
Suklaa-appelsiinitryffelien ohje täällä.

Sokeriton tarkoittaa meille kaikille vähän eri asiaa. En aio kaikkea sokeria karsia ruokavaliostani pois eli en aio syynäämään esim. ketsuppia ja muita ruoka-aineita. Tarkoituksena on karsia nimenomaan valkoinen sokeri kokonaan pois eli en syö karkkeja tai mitään muutakaan herkkuja, joissa on valkoista sokeria. Hedelmiä syö entiseen malliin eli hedelmäsokeri on ihan ok. Toisethan karsivat sokerittomalla ihan kaiken sokerin, mutta se ei ole mun tarkoitukseni. Haluan innostua taas luonnollisemmasta leivonnasta ja testailla terveellisten herkkujen reseptejä. Olen itse asiassa jo nyt niin innoissani, että motivaatiota siihen asiaan ei tarvitse juurikaan hakea 😀 Reseptejä on mielessä enemmän kuin ehdin tehdä ja toivon, että niistä on iloa teillekin!

suunnitelmana sokeriton tammikuu
Herkullisen protskuletun ohje täällä.

Onko muilla suunnitelmana sokeriton tammikuu? Tai jonkinlainen herkuton vuoden alku?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Uuden vuoden lupaukset vuodelle 2018!

Lue myös: Houkuttaako vähäsokerinen tammikuu?

Herkuton toukokuu – mitä se minulle merkitsee?

Irti herkkuhimoista – Viikon 19 ruokapäiväkirja

Helppo korvapuustikakku mukissa (low carb)

korvapuustikakku

Oi että mä olen kaivannut omaa keittiötäni! Mökillä on aina mukavaa olla, mutta jostain syystä en inspiroidu siellä kokkailemaan ihan samassa mittakaavassa kuin kotona. Kotona toki kaikki on käden ulottuvilla, mökiltä taas puuttuu yhtä sun toista. Varsinkin jos haluaa kyhätä jotain hieman terveellisempää. Nyt on akut ladattu taas täyteen ja mun sormet suorastaan syyhyävät päästä testailemaan kaikenlaisia uusia reseptejä! Aion ehkä kehitellä taas pientä herkutonta jaksoa, joka käsittää taas sokerittomat herkut, mutta juttu on vielä ajatuksen tasolla. Ja kaikkia ihania kasvisruokiakin tekee mieli kokeilla 🙂 Heh, oikeastaan on aika mukavaa palata takaisin arkeen!

Tämä korvapuustikakku on todella helppoa tehdä ja mikrossa se valmistuu hetkessä! Korvapuustikakku tosiaan maistuu korvapuustille, mutta on toki hieman terveellisempää ja sen voi hyvillä mielin tehdä vaikka iltapalaksi! Ei sillä etteikö oikeaa ja mehevää korvapuustia voisi syödä iltapalaksi 😉 Tässä kakussa on aimo annos proteiinia ja vähän hiilareita. Sanoinko jo että se maistuu korvapuustille ja on nopeaa tehdä?

Helppo korvapuustikakku

  • 1 mitallinen vaniljaproteiinia
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl kanelia
  • 1 rkl kookosjauhoja
  • 1 rkl haluamaasi makeutusta (itse käytin steviaa)
  • 1 iso kananmuna
  • 0,75 dl kauramaitoa tai muuta maitojuomaa
  • pieni ripaus vaniljajauhetta

Kastike

  • 1 rkl kookosöljyä
  • 0,5 tl kauramaitoa
  • ripaus kanelia

Voitele ensimmäisenä mikron kestävä pieni astia. Sen jälkeen sekoita toisessa astiassa proteiinijauhe, leivinjauhe, kookosjauho, kaneli, makeutus ja sekoita hyvin. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää maitojuoma ja vanilja ja sekoita. Lisää tarvittaessa maitojuomaa, jos taikina on liian kokkareista. Sekoita tasaiseksi. Lisää sekaan vielä kanelia sekä makeutusta ja pyöräytä kevyesti lusikalla taikinaan. Kaada taikina mikron kestävään astiaan ja mikrota 1 minuutti. Varo mikrottamasta liian kauan ettei kakusta tule kuivaa!

Tee vielä kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Valele korvapuustikakku kastikkeella ja herkuttele!

3 + 3 ihanaa herkkua viikonlopuksi!

PicsArt_01-27-01.52.52

Mua niin harmittaa etten ole ehtinyt leipomaan aikoihin. Rakastan leipomista ja ruuanlaittoa ja minusta on aina ihanaa jakaa herkkureseptejä tänne blogiin! Fiilikset leipomiseen eivät todellakaan ole muuttuneet, mutta tuntuu että aika on niin kortilla ettei ehdi jauhopeukaloimaan. Maailmassa olisi mielettömän paljon ihania reseptejä, jotka vain odottavat testaamista. Mulla on tulossa ensi viikolla synttärit ja niiden kunniaksi ajattelin leipoa jotain tänä viikonloppuna. Olen jo pitkään halunnut tehdä sitruuna-marenkipiirakkaa ja se on tällä hetkellä listan kärkipäässä. Toisena tulee Lidlin valmis browniepakkaus, jossa on kuivat aineet valmiina. Jotain minä leivon tänään tai huomenna, se on vuoren varmaa! Kokosin teille muutamia herkkureseptejä blogin arkistoista viikonloppua ilostuttamaan. Osa on terveellisempiä versioita ja osa ihan täyttä tavaraa 😉

2015-11-25-05_23_42-1-800x600Nämä gluteenittomat browniet ovat ihanan suklaisia, rouskuvia ja tahmaisia! Sopii täydellisesti lämpimänä esimerkiksi jäätelön kaveriksi 😉 Browniet ovat harvoin pahoja!

taikaMuistatteko tätä Taikapannarin ohjetta, jota testasin kesällä mökillä? Todella helppoa tehdä ja vie pannarin ihan uudelle levelille! En vieläkään ymmärrä miten pannariin muodostuu kolme erilaista kerrosta uunissa…ihan mysteeri!

Pokkomuffinssit-800x600Onko juhlat tulossa? Tai haluatko muuten vain hauskuuttaa itseäsi ja perhettäsi? Tee se näillä herkullisilla ja hauskoilla pöllömuffinsseilla! Me tehtiin näitä viime keväänä siskoni luona, kun juhlittiin samalla reissulla myös meidän tytön synttäreitä. Näillä jos ei saa hymyä huulille niin ei millään 😉

Snickerspiirakka-800x595Mulla on joku ihmeellinen fiksaatio piirakoihin! Ihan sama mikä piirakka niin kelpaa mulle, aina. Piirakoissa kiehtoo ehkä eniten niiden helppous ja nopeus. Piirakoiden tekoon menee harvoin kovin kauan. Tämä snickerspiirakka oli melkoisen hyvää! Eikä todellakaan kaukana oikean snickersin mausta…

riisikTämän helpomalla ja nopeammin et herkkua saa! Suklaisen riisikakku sandwichin tekoon ei aikaa tai raaka-aineita kauheasti vaadita ja on muuten hyviä 😉 Maista vaikka.

2016-06-21-06_17_27-1-800x600Väitän, että tämä terveellisempi versio key lime piesta on parempaa kuin sen aito versio. Koska se on! Piirakassa on kaikki samat maut kuin alkuperäisessäkin, paitsi tämä on vain tehty huomattavasti paremmista raaka-aineista. Mahottoman hyvää!

Aiotteko te leipoa jotakin viikonloppuna? Äh, mulle tuli kauhea nälkä näitä katsellessa….

 

Täyteläinen suklaafudge marjoilla ja pähkinöillä

 

suklaafudgeYritän viedä ruokavaliota pikku hiljaa terveellisempään suuntaan – myös herkkujen osalta. Älkää pelätkö, minusta tuskin mitään sokerinatsia tulee, mutta jos haluan herkutella myös viikolla niin terveellisemmät ja sokerittomat herkut ovat oiva ratkaisu tähän! Minusta on ihanaa ottaa joku pieni herkkupala kahvin kanssa ja aika usein se on jotain suklaista. Siksipä päätin itse tehdä pitkästä aikaa suklaafudgea ja höystää sen  pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla, koska niitä minulla oli laatikossa yllin kyllin. Suurena maapähkinävoin ystävänä ujutin myös tätä kyseistä ihanuutta fudgeen ja väitänpä, että se sopii muiden ainesosien kanssa yhteen täydellisesti! Yksi pala tätä täyteläistä suklaafudgea vie taatusti makennälän sen siliän tien 😉

Täyteläinen suklaafudge marjoilla ja pähkinöillä

MAAPÄHKINÄVOISEOS

  • reilu desi pehmeää maapähkinävoita
  • 2 rkl kookossokeria
  • 2 rkl sulatettua kookosöljyä
  • lusikan kärjellinen aitovaniljajauhetta

SUKLAASEOS

  • 70g mahdollisimman tummaa suklaata (mulla 87%)
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 3 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 2-3 rkl kookossokeria
  • 0,5 dl kookoskermaa
  • ripaus merisuolaa
  • n. 0,5 dl kuivattuja marjoja tai hedelmiä (mulla CocoVin marjamixiä + rusinoita)
  • n. 0,5 dl haluamiasi pähkinöitä

Vuoraa noin 10 x 20 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla. Jos käytät pienempää niin saat vain paksumpia paloja ja isommassa ohuempia 😉

Sekoita kaikki maapähkinävoiseoksen ainekset kulhossa tasaiseksi ja jätä odottamaan.

Sulata tumma suklaa pienessä kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun suklaa on sulanut, lisää joukkoon kookosöljy, kaakaojauhe ja kookossokeri. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon vielä kookoskerma, nosta kattila pois levyltä ja sekoita koko ajan kunnes seos alkaa paksuuntua. Sekoita kunnes seos on tasaista ja paksua.

Nostele suklaaseos maapähkinävoiseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon ripaus merisuolaa ja puolet pilkotuista pähkinöistä ja kuivatuista marjoista. Lusikoi seos leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele loput marjat ja pähkinät suklaafudgen päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Kun fudge on jähmettynyt, leikkaa se paloiksi ja nauti esimerkiksi hyvän kahvin keran! Voit myös pakastaa fudgea!

 

*Maapähkinävoi Nu3:lta ja pähkinät, kookosöljy sekä raakakaakaojauhe Luontaistukulta saatuja.

terveellinen_suklaafudge

Herkulliset mustikkaskonssit (paleo)

Processed with VSCOcam with c1 presetEilen oli niin hyvä flow päällä treenien jälkeen, että innostuin leipomaan. Mustikkaa on pakkanen ja jääkaappi puolillaan, joten oli aika luonnollinen vaihtoehto käyttää mustikoita leivontaan. Vaihtoehtona olivat nämä viljattomat ja maidottomat mustikkaskonssit tai raakamustikkapiirakka ja pitkän pähkäilyn jälkeen päädyin kokeilemaan mustikkaskonsseja! Eipä tarvinnut taaskaan pettyä. Resepti on todella helppo toteuttaa eikä vaadi miljoonaa eri komponenttia. Ainoa outo ainesosa näissä on arrowroot-jauhot, joita saa ehkä vain Ruohonjuuren tyyppisistä liikkeistä. Omani olen tilannut Iherbistä. Nuo jauhot pystynee kuitenkin korvaamaan vaikkapa manteli-tai kookosjauhoilla tai jollain gluteenittomalla jauholla jos absoluuttinen viljattomuus ei ole ongelma. Jos kokeilette jollakin muulla jauholla niin kertokaa minkälainen oli lopputulos!

Herkulliset mustikkaskonssit

  • 3,5 dl cashewpähkinöitä (meillä Luontaistukun luomuversioita)
  • 0,5 dl arrowroot-jauhoja
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl tuoreita mustikoita
  • 0,5 dl sulatettua kookosöljyä (meillä Luontaistukun luomuversiota)
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 2 tl vaniljauutetta
  • 1 kananmuna

Laita cashewpähkinät blenderiin ja surauta ne jauhoksi. Älä blendaa liian kauan ettei pähkinät ala paakkuuntua. Sekoita yhdessä kipossa cashewjauho, arrowroot-jauho, suola ja leivinjauhe keskenään. Lisää mustikat ja pyöräyttele lusikalla ne sekaan. Sekoita toisessa kipossa keskenään sulatettu kookosöljy, vaahterasiirappi, vaniljauute sekä kananmuna.

Processed with VSCOcam with c1 presetLisää nämä märät aineet kuiviin aineksiin ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Vuoraa noin 21 senttinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta lusikalla.

Processed with VSCOcam with c1 presetPaista mustikkaskonsseja 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia tai kunnes pinta alkaa muuttua kullanruskeaksi. Anna kokonaisen piirakan jäähtyä hieman ja leikkaa sitten veitsellä skonsseiksi. Tarjoile heti tai anna vetäytyä yön yli jääkaapissa!

Processed with VSCOcam with c1 presetToimii erinomaisesti aamupalana, välipalana tai vaikkapa kahvin kaverina 🙂

Toukokuun reseptit (+ Biophilus-arvonnan voittaja)

Taas on se aika kuukaudesta, kun kurkataan reseptirintamalla edelliseen kuukauteen. Moni on toivonut näitä koosteita ja saamanne pitää vaikka ette haluaisikaan, muahhahaa! Olen aktivoitunut leipomaan taas vähän enemmän ja nimenomaan niitä arkeen sopivia hieman terveellisempiä herkkuja. Paljon olen tehnyt gluteenitonta, maidotonta ja sokeritonta. Välillä voisin tehdä jotain ihan normaalileivonnaisiakin, mutta ei ole vielä sattunut eteen itseäni innostavaa reseptiä. Tässäpä näite viime kuun reseptejä, olkaapa hyvät!

kol2

Mariannejuustokakku // Raikas kiivisorbetti // Banaani-proteiinivohvelit.

kol 3Suklaa-kaurakeksit + Minuutin gluteeniton mukikakku + Maapähkinäinen banaanijäätelö

kol 4

Raikas mango-minttusmoothie // Home made kanaburgeri // Lohkoperunat uunissa & kalkkunapihvit kastikkeella (video)

kol 5

Kirpsakka chia-marjavanukas // Jauhottomat suklaamuffinssit.

Viikonloppuna voisin tehdä taas banoffeeta, koska jääkaapissa odottelee yksi kondensoitu maitoa käyttöänsä. Mies rakastaa banoffeeta yli kaiken eikä se mullakaan syömättä jää 😀 Oletteko kokeilleet jotain näistä resepteistä ja mitä tykkäsitte? Vai tykkäsittekö? Tuleeko ruokapostauksia liikaa, liian vähän vai sopivasti?

Ps. Biophilus-arvonnassa kasan maitohappobakteereita voitti itselleen MaaritT, onneksi olkoon! Sinuun ollaan yhteydessä palkinnon tiimoilta 🙂

Kolme helppoa, terveellistä ja makeaa herkkua arkeen!

Kaupallinen kampanja // Yhteistyössä Hermesetas

Mä arvostan arkileivonnassa helppoja ja nopeita reseptejä. Haluan myös, että raaka-aineet löytyvät aina kaapista eikä mitään tarvitse inspiraation iskiessä lähteä hakemaan kaupasta. Tykkään leipoa makeita leivonnaisia, mutta varsinkaan arkena en halua käyttää juurikaan sokeria. Viikonloppuna voi herkutella sokerillakin! Hermesetas on lanseerannut tänä keväänä uuden korvikkeen sokerille – Stevia Sweet Crystalin – joka sopii hyvin ruuanlaittoon, leivontaan ja makeutukseen. Sopii siis mun tarpeisiin paremmin kuin hyvin! Stevia Sweet Crystal on jatkoa Hermesetaksen stevia-tuoteperheen valikoimalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAStevia Sweet Crystal on kasviperäinen, kaloriton makeutusaine. Stevian makeutusaineina toimivat erytritoli ja steviakasvista valmistetut stevioliglykosidit. Mikä parasta: tämä makeutusaine on hammasystävällinen eikä nosta verensokerin tasoa! Sopii erittäin hyvin siis arkikäyttöön ja lapsillekin vaikkapa murojen sekaan 🙂 Tuotetta voi käyttää sokerin korvikkeena niin leivonnassa, jälkiruuissa kuin juomissakin. Tuotteen käyttötarkoitus vastaa normaalia kidesokeria, mutta Sweet Crystalia käytettäessä täytyy muistaa, että se on kaksi kertaa makeampaa kuin sokeri! Jos ja kun korvaat sokerin määrää Stevia Sweet Crystalilla niin käytä sitä puolet vähemmän kuin sokeria, muuten saattaa suu vääntyä irvistykseen 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASain tehtäväkseni kehitellä pari reseptiä, joissa käytän makeuttajana Stevia Swwt Crystalia. Tiesin heti mitä tekisin: mukikakkua ja suklaakeksejä! Halusin kehitellä reseptit, jotka ovat helppoja toteuttaa, mutta toisivat kuitenkin helpotusta mahdolliseen makean nälkään. Halusin myös, että reseptit ovat soveltuvia lapsillekin. Olen tehnyt reseptit tarkoituksella niin, että niistä riittää parille hengelle. Ettei tule liikaa ahmittua 😉 Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, kunhan vain käytät gluteenittomia kaurahiutaleita kaurakekseissä ja maidottomiakin näistä saa korvaamalla voin kookosöljyllä! Hommahan lähti taas lapasesta, joten reseptejä tulikin loppujen lopuksi kolme…

OLYMPUS DIGITAL CAMERASuklaa-kaurakeksit (6-7 kpl)

  • 1 kypsä banaani
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 rkl kookoshiutaleita
  • 1 rkl Stevia Sweet Crystalia
  • 0,5 dl tummaa suklaata rouhittuna paloiksi

Muussaa banaani haarukalla kulhossa. Lisää muut ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta käsin 6-7 pientä keksiä leivinpaperin päälle. Keksit eivät juurikaan leviä eli niitä voi laittaa pellille melko lähekkäin. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes keksit ovat kivan rapsakoita! Anna jäähtyä hetki ennen maisteluhetkeä 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAMinuutin gluteeniton mukikakku (1 mukillinen)

  • 1 rkl (luomu) voita
  • 0,5 rkl Stevia Sweet Crystalia
  • 1 rkl ruskeaa sokeria/kookossokeria
  • 0,5 tl vaniljauutetta
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 3 rkl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 rkl tummaa suklaata rouhittuna

Sulata voi mukissa miroaaltouunissa. Lisää sulan voin joukkoon tumma sokeri, Stevia Sweet Crystal, vaniljauute sekä suola ja sekoita kunnolla. Lisää sekaan kananmunan keltuainen ja sekoita kunnolla. Lisää joukkoon gluteenittomat jauhot ja sekoita kunnolla. Maista ja taivastele kuinka hyvää jo pelkkä taikina on! Ripottele taikinan päälle rouhittu suklaa ja mikrota koko komeuttanoin 40 sekuntia. Älä mikrota liian kauan jottei kakusta tule kuivaa. Nautiskele kakkusia rennosti parvekkeella (tai terassilla) löhöten ja auringonpaisteesta nauttien 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKaksi ensimmäistä reseptiä oli lämpöisiä, joten bonarina vielä yksi kylmä resepti: maapähkinävoijätski! Banaani, nam. Maapähkinävoi, nam. Suklaa, nam. Makeus, nam. Tässä yhdistettynä ne kaikki terveelliseksi ja helpoksi reseptiksi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMaapähkinäinen banaanijäätelö (1 iso annos tai 2 pientä)

  • 2 kypsää pakastettua banaani
  • 2 rkl maapäähkinävoita
  • 0,5 rkl Stevia Sweet Crystalia
  • päälle esim. raastettua suklaata

Pakasta banaaneita muutama tunti. Mitä pienemmäksi ne pilkot sitä nopemmin ne jäätyvät. Laita jäätyneet banaanilohkot, maapähkinävoi sekä Stevia Sweet Crystal tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Nostele jätski kippoon ja pudottele vielä sekaan pieniä maapähkinävoiknöllejä (jos haluat, minä halusin!). Koristele jätski esim. raastetulla suklaalla. Tarjoile heti!

Vinkki: pidä aina pakastettuja banaaninpaloja pakkasessa!

Täytyy sanoa, että tämä maapähkinäinen jätski oli omatekoisista jäätelöistä ehdottomasti paras! Ja söin koko annoksen ihan yksin…. 😀

Lisää hyviä reseptejä Stevia Sweet Crystalista löydät täältä! Osallistu myös kilpailuun samaisella sivulla!

Joko Stevia Sweet Crystal on teille tuttu ja miltäs nämä mun reseptit vaikuttivat? Meni ainakin meillä kuin kuumille kiville 😉

Banaani-proteiinivohvelit

Sain jokin aika sitten luettavaksi Anna Swardin Potkua proteiinista-kirjan, jota olen viime aikoina selannut ahkerasti. Kirjasta on tulossa ihan erillinen postauksensa! Kirjasta löysin helpon ja hyvän kuuloisen ohjeen banaani-proteiinivohveleihin. Olen itse aika vähän käyttänyt proteiinijauhoja leivonnassa eikä mulla ole hajuakaan miten ne käyttäytyvät esim. kuumennuksen aikana. Vähän skeptisin mielin lähdin reseptiä testaamaan, mutta niin vaan hyvää sain taas aikaiseksi ja vedeltiin tytön kanssa vohvelit aika hätäiseen tahtiin parempiin suihin. Vohveleita halusin tehdä senkin vuoksi, että vohvelirauta on pölyttynyt jo aika kauan laatikon pohjalla…

Resepti on viljaton, gluteeniton ja sokeriton.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Banaani-proteiinivohvelit (2 vohvelia)

  • puolikas (kypsä) banaani
  • 1 kananmuna
  • 25-30g banaanin tai vaniljan makuista proteiinijauhetta
  • 4 rkl maitoa/mantelimaitoa
  • 4 rkl kvinoajauhoja (itse laitoin kookosjauhoja)
  • voita/öljyä paistamiseen

Laita kaikki ainekset kippoon ja surraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuumenna vohvelirauta. Paista vohvelit pienessä määrässä voita kypsiksi.

Vohvelit tarvitsevat ehdottomasti kaverikseen jotain kosteaa. Tee vohveleille ”kastike” esim. sulatetuista mansikoista tai mustikoista, jotka on surrattu sauvasekoittimella tasaiseksi! Maku vohveleissa on todella hyvä, mutta koostumus mun mukaan vähän turhan kuiva eli kastike on must 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA* Kirja Potkua proteiinista on saatu blogin kautta.

Toffeeraakakakku

Välillä vähän terveellisempää leivontareseptiä eli sukelletaan taas raakakakkujen ihmeelliseen maailmaan. Bongasin tämän toffeeraakakakun ohjeen Unelmien talo&koti-lehdestä Kinuskikissan pitämältä leivontapalstalta. Kakku näytti jo paperilta juuri sellaiselta, josta itse tykkään eli raikkaan ja pehmeän makuiselta. Kakun pinnalle oli vielä tehty koristelu puolukoista, joten ei kyllä voi mennä pieleen! Raakakakuissa on se hyvä puoli, että ne säilyvät kylmässä hyvänä suht pitkään ja terveellisyytensä puolesta ne sopivat hyvin välipaloiksi ihan arkenakin  🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toffeeraakakakku 

Pohja

  • 1,5 dl kuorittuja ja vedessä liotettuja manteleita
  • 6 kuivattua viikunaa
  • 0,5 dl sulatettua kookosöljyä
  • 0,5 dl raakakaakaojauhetta
  • 1/4 tl kanelia
  • 1/4 tl jauhettua kardemummaa

Täyte 

  • 4 dl liotettuja cashewpähkinöitä
  • 1 dl kaakaovoita raasteena
  • 1 1/4 dl agavesiirappia tai hunajaa
  • 3/4 dl sulatettua kookosöljyä
  • 1 rkl vaniljauutetta
  • ripaus suolaa

Pinnalle

  • 50g puolukoita
  • 1/4 dl sulatettua kookosöljyä

Ennen kakun tekoa liota cashewpähkinöitä ja manteleita vedessä muutama tunti tai yön yli. Vuoraa 20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Vuoraa myös reunat leivinpaperisuikaleilla. Kostuta reunoja vedellä niin saat paperin pysymään paikallaan.

Hienonna mantelit tehosekoittimessa. Lisää loput pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele pohja massa irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti sormilla.

Hienonna täytteen pähkinät tehosekoittimessa. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää kaikki loput täytteen ainekset tehosekoittimeen pähkinöiden kaveriksi ja aja tasaiseksi massaksi. Tämä voi kestää vähän aikaa riippuen tehosekoittimesi tehokkuudesta, joten malttia tarvitaan! Kaada toffeetäyte vuokaan pohjan päälle.

Soseuta puolukat ja sulatettu kookosöljy tasaiseksi. Lusikoi puolukkaseosta täytteen pinnalle. Kuvioi veitsenkärkeä apuna käyttäen. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Irrota vuoasta ja asettele kauniisti tarjolle 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse käytin kakun tekoon Luontaistukun luomupähkinöitä. Tekin saatte pähkinöistä ja muusta 10% alennusta koodilla jonna10. Banneri on tuossa oikealla palkissa, josta pääsette suoraan nettikauppaan 🙂

 

Mustaherukkakakku

Mustaherukka on yksi mun lempimarjoista ja kesäisin ahmin niitä mökillä kourakaupalla suoraan pensaista. Näin talvisaikaan, kun omat varastot on jo tuhottu, ostetaan mustaherukoita aina pakkaseen. Sieltä niitä on kiva napsia esim. puuron, rahkan ja smoothien joukkoon. Virpi Mikkosen kirjasta Kiitos hyvää mun huomio osui ensimmäisenä tähän mustaherukka raakakakun ohjeeseen. Kirjassa tämä resepti tosin on nimellä Manuka-mustaherukkakakku, koska kakusta on käytetty manuka-hunajaa. Minulta ei kyseistä hunajaa löydy niin kakku on ihan vaan mustaherukkakakku 🙂 Muuntelin reseptiä hieman omien mieltymysten mukaan, jälleen kerran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mustaherukkakakku

Pohja

  • 3 dl manteleita
  • 6 pehmeää taateleita (Juicy dates)
  • Ripaus suolaa

Täyte

  • 3,5 dl liotettuja cashewpähkinöitä
  • 0,5 dl mantelimaitoa (tai muuta maitojuomaa)
  • 3 rkl hunajaa
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 1 tl aitovaniljajauhetta
  • 1 dl sulaa kaakaovoita + 0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä (voit käyttää myös pelkästään kookosöljyä tai kaakaovoita)

Kuorrutus

  • 1 pss (200g) mustaherukoita, ota ajoissa sulamaan jos käytät pakastettuja!
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 tl aitovaniljajauhetta

Hienonna mantelit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää suola ja taatelit ja aja tasaiseksi. Seos on sopivaa kun voit muovaillaan siitä pallon joka pysyy kasassa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun 17-20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Valmista seuraavaksi täyte. Soseuta kaikki ainekset, paitsi kaakaovoi/kookosöljy, tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman nestettä, mikäli tehosekoittimesi teho ei riitä, mutta pidä seos mahdollisimman paksuna. Sulata kaakaovoi/kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi ja lisää täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa jotain maustetta tai makeutusta. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja siirrä vuoka pakastimeen reiluksi puoleksi tunniksi tai kunnes kakun pinta on hieman jähmettynyt.

Valmista seuraavaksi kuorrute. Soseuta mustaherukat, hunaja ja aitovaniljajauhe tasaiseksi soseeksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa jotain maustetta tai makeutusta. Ota vuoka pakastimesta ja kaada kuorrute kakun pinnalle. Laita kakku takaisin pakastimeen tekeytymään noin pariksi tunniksi. Anna sulaa vähän aikaa huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nauti! Tämä kakku vie kielen mennessään 🙂

Sitruunaiset raakajuustokakkuset

No niin, tässäpä tulee lupaamani ohje sitruunaisiin raakajuustokakkuihin, joita tein vähän aikaa sitten. Instassa (@jonnam1983) ehdin jo minikokoisia kakkusia hieman esittelemään ja täytyy sanoa, että oikein onnistunut resepti on! Reseptiä voi varioida loputtomiin upottamalla päälliseen esim. mustikoita, itse tehtyä kinuskikastiketta tai maapähkinävoita. Kakut oli todella helppoja tehdä ja ainoat välineet, jotka tarvitset näiden tekemiseen on tehokas blenderi, muffinssivuoka sekä pakastin!

kuvia 004Päällinen muistuttaa erittäin vahvasti juustokakun rakennetta ja maistuukin hyvin paljon perinteiseltä amerikkalaiselta juustokakulta. En itse huomannut koko asiaa ennen kuin mies kehui näiden juustokakkumaista makua ja koostumusta. Olenkin aina miettinyt voisiko juustokakusta taikoa terveellisen, mutta silti mahdollisimman autenttisen, version ja tässä se nyt on! Kaikki kunnia reseptistä kuuluu Minimalist bakerille. Kannattaa käydä tsekkaamassa sivusto, siellä on vaikka mitä todella helppoja, terveellisiä ja maistuvia reseptejä 🙂

kuvia 006Sitruunaiset raakajuustokakkuset

Pohja

  • 2 dl taateleita (liota lämpimässä vedessä n. 10 minuuttia)
  • 2 dl manteleita tai saksanpähkinöitä

Täyte

  • 2,5 dl cashewpähkinöitä (liota vedessä 4-6 tuntia)
  • 1 sitruunan mehu + puolikkaan raastettu kuori
  • reilu 0,5 dl suletettua kookosöljyä
  • reilu 1 dl kookosmaidon jähmettynyttä osaa (jähmetä jääkaapissa!)
  • 0,5 – 1 dl hunajaa/agavesiirappia, siippuen kuinka makeaa täytteestä tahdot

Tee ensin pohja. Laita liotetut taatelit blenderiin ja jauha tasaiseksi. Lisää mantelit/saksanpähkinät ja blensaa tasaiseksi. Voit myös jauhaa molemmat erikseen ja yhdistää ne sen jälkeen. Tein itse tälla tavalla, koska meidän blenderi ei ole mikään maailman tehokkain. Nosta pohjan ainekset sivuun odottamaan.

Voitele muffinssivuoan kolot kevesti kookosöljyllä. Leikkaa kakkusten irrotusta helpottamaan leivinpapereista reilun 10 cm mittaisia suikaleita.  Aseta suikaleet vuokaa ja lusikoi noin 1 rkl pohja-ainesta kuhunkin koloseen. Tasoittele sormilla tai lusikalla pohjalle sekä aavistuksen verran reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

kuvia 014kuvia 015

Tee seuraavaksi täyte. Blendaa kaikki täytteen ainekset tasaiseksi blenderissä. Jos täytteestä ei tule omaan makuusi riittävän tasaista, lisää hieman sitruunamehua tai kookosmaitoa. Maista ja lisää tarvittaessa esim. makeutusta. Jos tahdot kaikkiin kakkusiin maapähkinävoita niin lisää se tässä vaiheessa ja blendaa tasaiseksi. Itse laitoin puoleen kakkusista maapähkinävoita, jolloin täytin ensin puolet muffinssivuoista sitruunatäytteella, lisäsin jäljelle jääneeseen täytteen puolikkaaseen maapähkinävoita, blendasin ja laitoin loppuihin vuokiin maapähkinäisen täytteen. Jos tahdot täytteeseen mustikoita niin lisää ne vasta muffinssivuokiin ja sekoita hieman, jolloin saat kauniita kuvioita kakkusiin.

kuvia 017

Kelmuta muffinssivuoka ja laita pakkaseen 4-6 tunniksi.  Irrotus vuoista käy helposti veitsen sekä suikaleiden avulla! Säilyvät pakkasessa noin kaksi viikkoa. Nosta kakkuset huoneeenlämpöön noin vartti ennen tarjoilua 🙂

kuvia 007kuvia 005

Itsehän olen syöpötellyt näitä pikku kakkuja töissä välipalana 🙂

Mustikkaraakapiirakka

Herkullista keskiviikkoa kaikille! Lupailin reseptiä viikonloppuna tekemääni mustikkaraakapiirakakan ja tässä tulee 🙂 Tätä jos päädytte kokeilemaan niin voin luvata ettette pety. Piirakka oli nimittäin sen verran suuri hitti, että mies ahmi ensimmäisen palasen kokonaan itse vaikka on normaalisti aika nihkeä maistelemaan raakakakkuja tai ylipäänsä mitään ”erikoisia” leivonnaisia. Viime aikoina oon kuitenkin niin hyvin onnistunut leivontahommissa, että lähes kaikesta hänkin on tykännyt.

kuvia 006mustikkaraakapiirakka

Mustikkaraakapiirakka on ihanan ja energisen Maria Lönnqvistin käsialaa ja tämä resepti on bongattu hänen inspiroivasta kirjastaan Raakaleipurin parhaat kakut. Tämä piirakka oli helppo valmistaa ja kaikki piirakkaan käytetyt raaka-aineet löytyvät hyvin varustelluista ruokakaupoista, kuten Prismasta ja Citymarketista. Itse asiassa ostin kaikki ainekset vaniljajauhetta lukuunottamatta meidän lähikaupasta!

Mustikkaraakapiirakka

Kookosmurupohja

  • 5 dl kookoshiutaleita
  • 1-2 dl taateleita
  • ripaus vuorisuolaa

Mustikkatäyte

  • 3 dl mustikoita
  • 2 rkl psylliumia

Vaniljakuorrute

  • 4 dl cashewpähkinöitä (liota muutama tunti)
  • 1/2 dl hunajaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl aitoa vaniljajauhetta
  • ripaus vuorisuolaa

Jauha kookoshiutaleet monitoimikoneessa tai vahvalla tehosekoittimella jauhoksi. Lisää joukkoon taatelit ja suola ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Mitä tuoreempia ja pehmeämpiä taatelit ovat, sitä vähemmän niitä tarvitset! Itse käytin taateleita 1,5 dl ja ehkä vähän olisi voinut laittaa vielä lisää.  Seos on sopivaa, kun voit pyörittää taikinasta pallon, joka pysyy hyvin kasassa. Painele seos tiiviisti piirasvuoan pohjalle sekä reunoille.

Soseuta mustikat ja sekoita joukkoon huolellisesti psyllium. Itse käytin pakastemustikoita (alkup. ohjeessa metsämustikoita) ja täyte onnistui varsin hyvin niillä. Levitä täyte pohjan päälle.

kuvia 001

Sekoita vaniljakuorrutteen ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Sekoita sosta riittävän kauan, jotta cashewpähkinät liukenevat täysin. Lisää tarvittaessa 1-2 rkl vettä. Levitä kuorrute piiraan päälle.

kuvia 003

Koristele mustikkapiirakka tuoreilla tai pakastemarjoilla. Piirakka on heti valmista tarjoiltavaksi! Piirakka säilyy jääkaapissa noin viisi päivää.

kuvia 005kuvia 010

* Tekijän huomio: meidän tehosekoittimella cashewpähkinöitä ei saanut täysin liukenemaan vaan ne jäivät hieman rakeiseksi mikä toi mun mielestä kivaa suutuntumaa 🙂 Pääasia ettei se vaikuta makuun millään tavalla!

Banaani-suklaabrownie

kuvia 009

Instagrammissa (@jonnam1983) jo lupailin, että jaan tämän herkullisen banaani-suklaabrownien ohjeen teille joten tässä tulee! Kyseessä on taas mun nykyiseen ruokavalioon sopiva leivonnainen eli browniessa ei ole valkoista sokeria ja gluteenitonkin se on vaikken mitenkään erityisesti gluteenia välttelekään 🙂 Maidottomankin tästä suklaisesta unelmasta saat jos käytät voin tilalla kookosöljyä. Itselläni oli kookosöljy aivan finaalissa, joten käytin sen tilalla voita. Ei se ole niin vakavaa!

kuvia 011

Banaani-suklaabrownie

  • 100g kookosöljyä tai tavallista voita
  • 100g agavesiirappia*
  • 50g hyvälaatuista tummaa kaakaojauhetta
  • 50g mantelijauhoja*
  • 2 keskikokoista kypsää banaania
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl kookosjauhoja
  • 1 rkl mantelimaitoa (tavallinenkin käy!)
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata kookosöljy/voi mikrossa tai vesihauteessa. Muussaa banaanit kunnolla. Lisää muussatut banaanit ja agavesiirappi kookosöljyn/voin sekaan ja sekoita kunnolla vispilällä. Anna jäähtyä hetken ja lisää sen jälkeen vielä kananmunat. Sekoita.

kuvia 006

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Lisää vielä mantelimaitoon ja sekoittele taikinaa varovasti (pallo) vispilällä. Kaada taikina esimerkiksi pieneen leipävuokaan tai irtopohjavuokaan niin että taikinaa on vuoan pohjalla reilun parin sentin kerros. Paista uunin keskitasolla 30-45 minuuttia. Aika riippuu uunisi tehosta sekä vuoan koosta! Kokeile brownien kypsyyttä esimerkiksi haarukalla.Brownie on valmista kun haarukkaan ei tartu enää taikinaa.

Anna brownien jäähtyä hetki ja tarjoile esim. vaniljajäden kanssa! Näppärimmät voivat taiteilla brownien kylkeen vaikkapa cashewkermaa 🙂

kuvia 010

kuvia 008

Suklaisia herkkuhetkiä!

*mainoslinkkejä. Psst. Hyvinvoinnin tavaratalossa tuotteidein toimitus pakettiautomaattiin 1e! Lisäksi viikolla 42 tilatessasi saat kampanjakoodin, jolla saat 15% alennusta koko tilauksestasi, kampanjakoodi voimassa 15.11- 18.12.2014!

Herkkusuille

Mä olen nyt kovin innostunut vähän terveellisemmästä leivonnasta ja valitettavasti tekin saatte siitä osanne 😀 Olen värkkäilyt gluteenittomia ja sokerittomia herkkuja päivänä jos toisenakin tai vähintään etsinyt uusia reseptejä testattavaksi. Nyt saatte parin varsin helpon jälkiruuan ohjeen ja lisäksi erinomaisten viljattomien tortillojen ohjeen!

kuvia 018Banaani on naurettavan hyvä raaka-aine terveellisessä leivonnassa ja siitä saa helposti taiottua vaikka mitä! Eniten käytän banaania smoothieissa sekä riisikakkujen päällä ennen treeniä, mutta kyllä siitä saa myös erinomaisen jälkiruuankin!

Banaani-suklaajäätelo (2 annosta)

  • 2 viipaloitua ja pakastettua banaani
  • loraus maitoa/mantelimaitoa
  • 1-2 rkl (raaka)kaakaojauhetta
  • päälle raastettua tummaa suklaata

Nosta banaanit sulamaan hetkeksi ennen jäätelön tekoa pakastimesta. Laita kaikki ainekset sekaisin blenderiin ja surauta tasaiseksi jääteömäiseksi massaksi. Raasta tummaa suklaata päälle ja nautiskele 🙂

C360_2014-09-17-20-40-27-864

Näitä pieniä suklaisia herkkuja tein jääkaappiin jähmettymään keskiviikkona ennen töihin lähtöä. Ovat nopeita ja helppoja tehdä ja todella herkullisia! Ei siis kannata tehdä kovin suurta satsia kerralla, koska tulet syömään kaiken kerralla…

Täytetyt suklaataatelit

  • pehmeitä kivettömiä taateleita
  • pekaanipähkinöitä
  • tummaa suklaata (itse käytin Lidlin 81%)

Tee taateleihin keskelle viillot veitsellä ja ujuta taatelin sisään yksi pekaanipähkinä. Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kasta täytetyt taatelit sulaan suklaaseen ja asettele ne leivinpaperille ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Nautiskele hyvän televisiosarjan kera lämpöisen villapeiton alla 🙂

C360_2014-09-17-18-17-51-912

Laita ensin suklaata touiseen lusikkaan.
Laita ensin suklaata touiseen lusikkaan.
Nosta pähkinällä täytetty taateli sulan suklaan päälle lusikkaan.
Nosta pähkinällä täytetty taateli sulan suklaan päälle lusikkaan.
Valuta toisella lusikalla sulaa suklaata taatelin päälle.
Valuta toisella lusikalla sulaa suklaata taatelin päälle.
Asettele leivinpaperille lautasen päälle.
Asettele leivinpaperille lautasen päälle.
Nosta jähmettymään jääkaappiin!
Nosta jähmettymään jääkaappiin!

Pari päivää sitten innostuin treenin jälkeen tekemään viljattomia tortilloja. En tiedä mistä se ajatus lähti, mutta kaikki ainekset löytyivät kaapista joten oli helppoa lähteä testaamaan reseptiä. Reseptin olen löytänyt Pinterestin kautta täältä. Ohjeeseen on käytetty Arrowroot-jauhoa jota tilasin joskus Iherbistä. En tiedä saako sitä mistään Suomesta ostettua? Tulipahan nyt käyttöä sillekin jauholle 🙂

IMG_20140916_213619

Viljattomat tortillat

  • 2 kananmunaa
  • 1 tl sulatettua kookosöljyä
  • 1 rkl vettä
  • 0,5 dl arrowroot-jauhoja
  • 1 tl kookosjauhoja
  • ripaus suolaa

Vatkaa munat, sulatettu kookosljy ja vesi sekaisian kipossa. Lisää kuivat aineet ja sekoita kunnolla.

C360_2014-09-17-18-22-31-829

C360_2014-09-17-18-21-43-704

Paista kestolämmöllä noin 1/3 taikinasta kerrallaan. Kaada taikina pannulle ja käännä tortilla ympäri noin 5 sekunnin kuluttua! Palavat kiinni pannun todella nopeasti jos et muista kääntää nopeasti. Paista tortilloja noin minuutti per puoli.

C360_2014-09-17-18-21-02-063Täytä haluamillasi täytteillä. Itse täytin tortillat jauhelihakastikkeen jämällä, avocadolla ja vihanneksilla 🙂 nämä viljattomat tortillat ovat erittäin hyvä vaihtoehto perinteisille kaupasta saataville vehnätortilloille!

C360_2014-09-18-12-39-37-463Mukavia herkkuhetkiä!

<3:lla Jonna

Minttusuklaa raakakakku

Päätin yrittää aivopestä siskoani raakakakkujen maailmaan ja tein eilen järkyttävän hyvää minttusuklaa raakakakkua! Tällä jos jollain luulisi kiinnostuksen heräävän raakaleivonnaisia kohtaan 🙂 Yhdistin tähän kakkuun ideoita parista eri raakakakusta. Pohja on melkein suoraan vadelmaisesta raakasuklaakakusta ja täyte ihan semisti muunneltu versio Ainon gluteenittomasta minttusuklaakakusta. Mielestäni tämä minttusuklaa raakakakku oli helppo tehdä, mitä nyt taateleiden kanssa on aina yhtä suurta taistelua, varsinkin meidän blenderillä 😀 Tällä samalla idealla, jossa täytteeseen sulatetaan raakasuklaalevyä, taidan kokeilla seuraavaksi samanlaista versiota appelsiinin makuisena 😉 Jälleen kerran jäin kakkua maistettuani miettimään, että miksi en tee raakaleivonnaisian useammin!?

kuvia 017

kuvia 016

Minttusuklaa raakakakku

Pohja

  • 3 dl pähkinöitä (käytä mieleisiäsi!)
  • 2 dl taateleita
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl raakakaakaojauhetta
  • 3-4 rkl vettä

Täyte

  • n. 90g (1,5 levyä) raakaminttusuklaata (itse käytin CocoVin levyä)
  • n. 2 dl kookoskerman jähmettynyttä osaa (jähmetä jääkaapissa muutama tunti!)
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 3-4 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 7 taatelia

kuvia 002

Tee ensin pohja. Jauha pähkinät blenderissä sekaisin. Lisää taatelit, rusinat ja raakakaakaojauhe ja blendaa tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä, helpottaa blendaamista! Voit myös hoitaa koko homman sauvasekoittimella, jos hermot kestävät 😉 Vuoraa n. 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä pohjan massa vuokaan. Kelmuta ja laita jääkaappiin odottamaan.

Valmista seuraavaksi täyte. Sulata vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kookoskerma, kookosöljy sekä pilkottu raakasuklaalevy. Sekoittele koko ajan.

kuvia 001

Laita täyte blenderiin ja lisää sekaan raakakaakaojauhe, vaniljajauhe sekä taatelit. Blendaa tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Koristele esim. raastetulla raakasuklaalla!

kuvia 003

kuvia 019