Puuron uusi aika – Kaipaatko vaihtelua aamu- ja välipaloihin?

puuron uusi aika

Kuten ehkä jo tiedättekin, minä olen todella vaihtelun haluinen ihminen. En tee asioita kovin kauan samalla kaavalla, vaan kaipaan rutiineihin aika ajoin jotain täysin uutta ja erilaista. Alkuun ärsyynnyin tästä piirteestä, mutta nykyään hyväksyn sen ja jopa pidän siitä! Eipähän käy elämä ainakaan tylsäksi. Arkirutiinit pysyvät rungoltaan suurin piirtein samoin päivästä toiseen, mutta niitä arjen pieniä asioita tykkään vaihdella. Aikaisemmin mulla oli esimerkiksi tietyt treenipäivät, joita noudatin todella tarkasti. Nykyään se ei ole niin justiinsa. Mieluummin treenaan joka viikko vähän eri päivinä, koska silloin saan myös arkeen uusia ärsykkeitä ja iltaisin on muutakin tekemistä kuin vain treenaaminen. Pitää muuten mielen virkeänä! Eilen käytiin tytön kanssa pitkästä aikaa yhdessä uimassa. Normaalisti he käyvät miehen kanssa pulikoimassa aina keskiviikkoisin kun minä olen iltavuorossa. Niinpä en ole hetkeen päässyt näkemään mitä kaikkea tyttö osaa ja tiedättekö mitä? Se mokoma ui jo todella pitkiä matkoja! Olin aivan hämmästynyt, kun näin miten tyttö mennä polskutti ilman huolen häivää tai paniikkia siitä kun en ole ihan vieressä.

Ruoka on asia, jonka kanssa kaipaan eniten vaihtelua. Ehkä olette huomanneetkin, että mun syömiset menee kausittain. Varsinkin aamupala ja iltapala ovat sellaisia joihin kaipaan vaihtelua. Saatan syödä pitkäänkin tasan saman aamupalan joka aamu ja sitten tulee yhtäkkiä totaalinen stoppi. Ei vain uppoa enää. Sitten ei auta kuin keksiä jotain aivan muuta ja homma pelittää taas oman aikansa. Tavallinen kaurapuuroa ei jostain syystä uppoa minulle aikaisina aamuina, mutta hitaina viikonloppuaamuina se maistuu vallan mainiosti. Iltapalan taas pitäisi olla aina suhteellisen nopea syödä, koska mulla on joka ilta niin kauhea kiire nukkumaan etten malta istua alas ja syödä rauhassa. Usein syön illalla vain jonkin nopean protskuvanukkaan, banaanin tai muun helposti hotkaistavan vaihtoehdon. Nytpä näihin ongelmiin on löytynyt ratkaisu!

puuron uusi aika

Puuron uusi aika

Sain blogin kautta luettavaksi uuden Puuron uusi aika -kirjan, joka mullisti mun puuro-, välipala- ja iltapalamaailman täysin. Kirjan ovat kirjoittaneet Tuulia Järvinen (Wellberries -blogi) ja Tiina Strandberg (My berry forest -blogi). Puuron uusi aika sisältää ihania reseptejä niin puuroihin, vanukkaisiin kuin terveellisiin jogurtteihin. En ole hetkeen saanut käsiini niin hyvää ja herkullista reseptikirjaa kuin tämä! Okei, jos ette usko niin kertokaas miltä kuulostaa seuraavat ateriat: tattari-suklaapuuroa ja tahinikinuskia, banoffee-puuro, avokadopuuro tomaattisalsalla, snickers-puuro, puuromuffinit ja vadelma-chiahillo sekä cookies´n´cream -vanukas? Mun mielestä kuulostaa todella namilta! Mulla on pitkä listä mitä kaikkea täytyy kokeilla 😉 Kirjan resepteissä käytetyt viljat ovat gluteenittomia, ravitsevia ja herkullisia. Kaikki reseptit ovat maidottomia ja gluteenittomia, myös viljattomia ohjeita löytyy! Resepteissä käytetään paljon erilaisia siemeniä sekä pähkinöitä ja valkoisen sokerin sijaan makeutukseen on käytetty luonnollisia makeuttajia, kuten hunajaa, vaahterasiirappia, hedelmiä sekä kookossokeria.

Testasin ensimmäisenä kaura-suklaavanukasta eli brownie puddingia, joka valmistui hyvinkin nopeasti! Tein vanukasta iltapalaksi ja se oli sen verran tuhtia tavaraa, että jätin puolet siitä seuraavalle aamulle. Yön aikana puuro turposi entisestään ja nyt ymmärrän miksi ohjeessa sanotaan älä anna turvota yön yli jääkaapissa 😀

Kaura-suklaavanukas 

Kahdelle, 15 minuuttia

  • 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2 dl täysrasvaista kookosmaitoa
  • 2 dl mantelimaitoa tai muuta kasvimaitoa
  • 2-3 rkl raakakaakaojauhetta (maun mukaan, itse laitoin 4)
  • 4-6 tuoretta taatelia
  • 2 rkl psylliumia
  • ripaus suolaa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • ripaus kardemummaa
  • päälle esim. vadelmia tai granaattiomenan siemeniä

Poista taateleista kivet ja laita muiden ainesten kanssa blenderiin. Tee massasta todella tasaista eli anna pyöriä täydellä teholla hetken aikaa. Kaada tarjoiluastiaan.

Siirrä kylmään noin 10 minuutiksi tai kunnes koostumus on hyvä. Vanukkaasta tulee sitä jähmeämpi, mitä kauemmin se on jääkaapissa, joten suositus on että nautit sen aika pian valmistuksen jälkeen – älä siis anna turvota yötä jääkaapissa. Koristele esim. tuoreilla vadelmilla!

Suuren kuitupitoisuuden vuoksi pala painikkeena kannattaa juoda reilusti vettä!

Tsekkaa myös Pilkettä -blogista snickers-puuro.

puuron uusi aika

Treeniä ja tavoitteita tukeva ruokavalio

Processed with VSCO with c3 preset

Mun ruokavalio on ollut viimeisen kahden viikon melko siisti. Päivästä toiseen olen syönyt suurin piirtein samalla rungolla ja kroppakin on peilin mukaan tiivistynyt aika kivasti. Mitään dieettiä tässä ei todellakaan olla vetämässä, mutta katson nyt vähän tarkemmin mitä suuhuni pistän. Pari viikkoa sitten sain aloitella koventamaan treenejä ja mies teki mulla ihan oikean saliohjelman. Olkapään takia en ole mitään saliohjelmaa aikaisemmin käyttänyt, vaan olen tehnyt milloin mikäkin on sattunut huvittamaan. Nyt treeneissä on polkaistu uusi vaihde silmään ja samalla myös ruokavalio on laitettu uuteen uskoon.

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Mun tavoitteena treeneissä on tällä hetkellä tulla vahvemmaksi ja kerätä vanha lihasmassa takaisin. Vasemmassa ja oikeassa kädessä on havaittavissa aika suuri puoliero varsinkin lihasmassan osalta ja se täytyy saada balanssiin. Salin ohella käyn lenkillä silloin kuin suinkin ehdin. Kulutus ei todellakaan ole enää samaa luokkaa kuin crossfittiä harrastaessa mikä tietää myös pienempää ruokamäärää. Me lähdettiin nyt miehen kanssa kokeilemaan mikä ruokamäärä mulle on sopiva ja miten päivän hiilihydraatit kannattaa sijoittaa. Mä olen kohtuullisen herkkä hiilihydraateille eli suuresta määrästä ei ole apua, vaan tietyn rajan yli mentäessä kaikki vain kertyy fylliksi ympärille. Tarkoitus ei todellakaan ole syödä mitään minikaloreita, vaan etsiä se mulle sopiva määrä, jolla jaksan treenata hyvin ja kehityn, mutta toisaalta myös pysyisin kohtuullisen hyvässä kunnossa.

Muistelen, että parhaimpina bodausaikoinani mun kalorimäärä oli keskimäärin 2300 kcal/vrk ja se oli mulle aika sopiva. Tällä hetkellä mennään noin 2000 kalorissa viikolla ja viikonloppuna otan rennommin. Crossfittiä treenatessa sain syödä just niin paljon kuin halusin eikä se ainakaan rasvan kertymisenä näkynyt! Intervalli-tyylinen treenaaminen siis sopii mun kropalle suhteellisen hyvin. Salilla ei juuri sykkeet nouse muuta kuin kyykätessä ja tarkoituksena onkin ottaa välillä treenien loppuun sykkeitä nostattavia lihaskunto-osuuksia tai porraskonetta, crossaria tai muuta vastaavaa.

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCOProcessed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Nyt ruokavaliokokeilun kanssa on lähdetty liikkeelle niin, että ensimmäiset varsinaiset hiilarit syön vasta ennen treeniä välipalalla. Treenijuomassa on vähän hiilaria, samoin palautusjuomassa. Myös treenin jälkeisessä ateriassa on reilusti hiilihydraatteja riisin, bataatin tai pastan muodossa. Aamupäivällä taas syön hyvin proteiini+rasva-painotteisesti ja tämä systeemi on ainakin toistaiseksi tuntunut aika hyvältä. Jäämme jännityksellä odottamaan miten tämä toimii 😉 Ehkä parasta tässä on se, että lauantaina voi herkutella niin paljon kuin sielu sietää ja muutenkin voin leipoa ja syödä terveellisempiä herkkuja viikollakin! Ennen treeniä syötäväksi olen tehnyt mm. viljattomia mustikkamuffinsseja ja banaani-suklaaleipää. Kelpaa 😉

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Miltäs syömiset näyttää ja kuulostaa?

Yhden pannun ihmeruoka aka arjen helpottaja

Processed with VSCO with c2 preset

Mikä on ihmeruoka!? No en tiedä, mutta kuulosti hauskalta niin tästä tuli sitten yhden pannun ihmeruoka. Itse tykkään arkisin laittaa mahdollisimman nopeaa ruokaa. Aikaa on muutenkin vähän iltaisin, ja koska muutama nälästä kurniva ruoka on ruokittavana, niin yritän valmistaa mahdollisimman helppoa, nopeaa ja terveellistä ruokaa. Mikä onkaan helpompaa kun heittää kaikki ainekset samalle pannulle ja antaa niiden kypsyä siinä kylki kyljessä? Helppoa kuin mikä ja siinä samalla voi vaikka tyhjentää astianpesukoneen ja pyyhkiä tasot puhtaiksi. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Tässä yhden pannun ihmeruoassa on sopivasti protskua, riittävästi hiilaria ja kaupan päälle ravinnerikkaita vihanneksia. Aikaa vie ainoastaan kuoriminen ja pilkkominen sekä tietysti paistaminen, mutta sitä ei lasketa koska ainekset paistuvat kuin itsekseen. Ruokakeon päälle paistetaan vielä kananmunaa rasvaa ja makua tuomaan ja jos olet viitseliäs niin voit valmistaa vielä jonkin kastikkeenkin kaveriksi! Minulla oli tarkoitus edellisenä päivänä tehdä itse majoneesia, mutta siitä tulikin kastiketta, joten ripottelin sitä annoksen päälle. Toimi! Mitä isompi pannu sitä enemmän siihen mahtuu tavaraa, joten omalla mielikuvituksella voi ruokaisuutta lisätä vaikka kuinka paljon. Meidän arkea helpottava pannullinen ihmettä sisälsi seuraavia raaka-aineita.

Yhden pannun ihmeruoka

  • 400g jauhelihaa
  • yksi bataatti (noin 500g)
  • 1 parsakaali
  • iso nippu lehtikaalia
  • pari sipulia
  • 1 kananmuna paistettuna jokaiselle (paistettu jälkikäteen)
  • öljyä tai voita paistamiseen
  • paljon mausteita!
  • itse tehtyä kastiketta (keltuaista, öljyä, omenaviinietikkaa, ketsuppia, sinappia, mausteita)

Kuori ja pilko ensimmäisenä bataatti pieniksi. Paista bataattikuutioita viitisen minuuttia voissa/öljyssä. Kuori ja pilko sipuli pieniksi. Pilko myös parsakaali. Lisää jauheliha, sipulit sekä parsakaali bataattien sekaan ja jatka paistamista noin 20 minuuttia. Lehtikaali kannattaa lisätä pannulle vasta aivan paistamisen loppupuolella! Mausta ruoka hyvin ja paista vielä jokaiselle omaan annokseen kananmunat. Tarjoile raikkaan salaatin sekä itse tehdyn kastikkeen kera 🙂

Ps. Olen lisäillyt blogin facebook-sivulle ruokakuvaosion blogissa julkaistuista resepteistä. Olen sinne jo jonkin verran lisäillyt kuvia ja linkittänyt niistä suoraan postauksiin. Kunnianhimoinen tavoite olisi saada tallennettua sinne kaikki reseptit linkkeineen!

Kaksi viikkoa täynnä – viime viikon ruokia!

PicsArt_07-12-03.12.39

Dieettiä viedään nyt kolmatta viikkoa. Kaksi on täynnä ja nyt siis kolmas aluillaan. Ekalla viikolla painoa tippui 1,3kg, mutta viime viikon saldosta ei olekaan mitään hajua, koska täällä mökillä ei ole vaakaa. Olo on kuitenkin varsin energinen ja ainakin itsestäni tuntuu, että vatsan seudulla on tapahtunut jotain. Sinnehän mulla rasva pesiytyy ensimmäisenä ja pysytteleekin hyvin tiukasti! Mä tiedän, että syön liikaa hiilaria ja se kerääntyy varsinkin jenkkoihin, mutta minkä teen kun ruoka on niin hyvää 😀 Nyt siihen syöpöttelyyn on kuitenkin tehty stoppi ja opettelen vähän järkevämpää syömistä. On ollut mielenkiintoista huomata etten oikeasti tarvitse mitään pieniä välipaloja vaan voin syödä ihan kunnon aterioita pitkin päivää. Okei, riisikakut avocadolla, vihanneksilla ja kalkkunaleikkeellä on ihan sillä ja rajalla, mutta niitäkään en syö joka päivä. Eilen oli ensimmäinen päivä kun olin vielä illallakin todella nälkäinen, mutta se on sitten seuraavan ruokavaliopostauksen heiniä!

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Yhtään smoothiekuvaa en ole näköjään viikon varrelta ottanut, vaikka sellaisen joka aamu juonkin. Jos kiinnostaa mun aamusmoothien sisältö niin edellisestä postauksesta löytyy! Edelleen puputan paljon vihanneksia ja jokaisella kauppareissulla saan kantaa niitä lisää. Mökillä on vähän hankala arvioida paljonko niitä täytyy ostaa, kun kauppaan ei todellakaan joka päivä pääse. Täältä on lähimpään kauppaan about 20 km… Kauppareissut täytyy muutenkin suunnitella huolella, koska jos tahdon kikkailla ruokien kanssa ja laittaa jotain spesiaalimpaa, niin se pitää olla tiedossa kauppaan mennessä. Tänään kävi juuri niin kuin ei pitäisi eli parhaat ideat pälkähti päähän vasta mökille tullessa. Siinäpähän sitten kärvistelen!

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Makeaa mun ei ole tehnyt mieli yhtään ja se on aika jännää. Noi muut veteli vaikka mitä herkkuja viikonloppuna ja nytkin keittiössä odottaa munkkirinkilät päiväkahveja. Outoa ettei tee yhtään mieli edes maistaa! Aika hyvä flow on päällä niin mikäs tässä on ollessa. Tänään tosin jätin yhden kyläilyreissun välistä, koska tiedän pöytien notkuvan siellä vaikka ja mitä. Emäntä tyrkyttää jatkuvasti herkkuja, joten ajattelin että aiheutan vähemmän mielipahaa kun jään suosiolla tiskaamaan kuin menen kahvipöytään kieltäytymään kaikesta. Tämä on valintojen maailma!

Mikäs pössis teillä on?

Unohtuiko vihreät lautaselta?

Processed with VSCO with s3 preset

Mä olen ehkä maailman surkein vihannesten ja kasvisten syöjä. Jotenkin ne tuntuu niin vaivalloisilta pilkkoa ja syödä. Silti yritän mutustaa vihreitäkin mahdollisimman paljon, koska tiedän niiden terveysvaikutukset. Nyt viedään toista päivää mun uudesta ruokavaliosta, joka sisältää vihanneksia todella paljon. Ja koska kyllästyn todella helposti niin kohta on aika keksiä niidenkin kohdalla mahdollisimman paljon vaihtelua. Onneksi on hyvä mielikuvitus ja netti täynnä loistavia ideoita!

Processed with VSCO with s3 presetTällä hetkellä vihanneksia tulee jossain muodossa jokaisella aterialla. Myös hedelmät ja marjat kuuluvat mun jokaiseen päivään. Marjoihin uppoaakin tällä hetkellä sievoiset summat rahaa, koska tuoreet marjat vaan on niin hyviä! Käyn monta kertaa viikossa ostarilta hakemassa mansikoita ja vadelmia. Lisävahvistusta hankitaan vielä pakasteena. Tänään avasin juuri viimeisen puolukkapussin pakkasesta eli kohta on viime kesän marjasato virallisesti tuhottu. Vieläkö teillä on viime kesäisiä jäljellä?

Processed with VSCO with s3 presetMutta niihin vihanneksiin ja vihreisiin. Mulla ainakin tulee päiviä tai aterioita jolloin ei vaan jaksa pilkkoa mitään tai jääkaappi on niin tyhjä ettei edes sitä perinteistä kurkun pätkää löydä vihanneslaarista. Näihin tilanteisiin kannattaa hamstrata kaappiin jonkinlainen viherjauhe. Sen kun kulauttaa aterian kylkeen niin on taas viherannos taputeltu. Meillä on kaapissa spirulinaa sekä ohranorasta ja näitä molempia olen yrittänyt käyttää säännöllisesti. Sain vähän aikaa sitten nu3:lta kokeiltavaksi myös tablettimuotoista spirulinaa ja tämä on kyllä paras keksintö ikinä! Kaikki te, jotka viherjauheita käytätte, tiedätte varmasti miten kauhean makuisia viherlitkut on. Mun miehellähän ei ilmekään värähdä kun se juo spirulinaa, mutta mun mielestä se on todella ällöttävän makuista. Mulle nämä tabut on siis kuin luotu! Näitä tablettimuotoisia spirulinoja voit tsekata täältä.

Onko teillä viherjauheita käytössä ja syöttekö muuten riittävästi vihanneksia päivässä?

*spirulinatabletit saatu nu3:lta

Processed with VSCO with s3 preset

Suklaa-maapähkinävoismoothie

Mä teen yleensä smoothieita terveysaspekti edellä. En ole pitkiin aikoihin tehnyt ihan oikeaa herkkusmoothieta, johon tulis esim. jätskiä, banaania, suklaakastiketta ja maitoa…Oh dear! Tällä hetkellä mietin miksi en! Noh, päätin tehdä terveellisen ja herkullisen välimallin, mutta jätin tällä kertaa protskujauhon pois kokonaan. Normaalisti mun smoothie sisältää aina protskua ja tähänkin kävis varmasti suklaanmakuinen protsku todella hyvin! Jälleen kerran voin todeta, että maapähkinävoi käy ihan kaikkeen 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suklaa-maapähkinävoismoothie

  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 kypsä banaani
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 3 dl mantelimaitoa
  • 2-3 taatelia

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja blendaa tasaiseksi. Jos taatelit on kovia niin liota niitä hetki ennen smoothien tekoa vedessä. Blendaa riittävän kauan, jotta taatelitkin pilkkoutuvat riittävän pieniksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä tyttö rakastui tähän smoothieen niin paljon, että joi melkein koko smoothien. Tätähän voisi hyvin tehdä ihan jälkiruuaksikin! Tai laittaa jätskimuotteihin ja tehdä jäätelöä lapsille 😉

Puuro is back – arkipäivien ruokapäiväkirja

OLYMPUS DIGITAL CAMERATällä viikolla ruokailut on tuntuneet jotenkin helpommilta kuin ennen. Johtuu ehkä siitä, että tehtiin kerrankin vähän isommat ruokaostokset kerralla eikä kaupassa ole tarvinnut ravata joka päivä. En ole testaillut mitään uusia reseptejä vaan oon tehnyt todella helppoa ja ihan tavallista kotiruokaa, kuten jauhelihakastiketta ja spagettia. Tänään aionkin tehdä alkuviikkoa ajatellen makaronilaatikkoa vähän uudella twistillä á la Kari Aihinen. Onneksi Kaappaus keittiössä alkoi jälleen, on muuten huippu sarja! Vihanneksia mä syön varmaan edelleen liian vähän, mutta en jaksa siitä repiä kauheita paineita. Hedelmiä ja marjoja menee sen sijaan ihan kivasti 🙂 Pinosin eilen illalla taas kauhean kasan ruokalehtiä nojatuoliin odottamaan sopivaa hetkeä. Jos niistä löytyisi taas jokunen hyvä resepti tuomaan vaihtelua arkiruokiin ja ehkä joku leivontareseptikin testattavaksi!

Maanantai

Nukuin pitkään. Aamupäivällä ulkona tytön kanssa ja illalla open gymissä mm. tempausta 2h.

PicsArt_1428816757591Aamulla tattaripuuroa mansikkahillolla, pari tummaa reissaria päällisineen, kahvia ja vettä. // Välipalana smoothie, jossa banaania, pähkinöitä, mustikkaa, puolukkaa, turkkilaista juggaa ja Cocovin supermixiä. // Treenin jälkeen palkkarina Fastin proteiinismoothie (ei kuvaa). // illallisena spagettia, jauhelihakastiketta ja vihanneksia // naposteluun lehtikaalisipsejä // iltapalana miehen tekemään banaani-cashewleipää sekä viili mustikoilla

Tiistai

Töissä aamuvuorossa. Iltapäivällä hoploppiin ja seiskan maissa treenit.

PicsArt_1428817043181Aamupalana tattaripuuroa raejuustolla, lesitiinillä ja mustikoilla. Lisänä pala miehen tekemää banaani-cashewleipää, kahvia ja vettä // välipalana turkkilainen jogurtti hillolla sekä mandariini (ei kuvaa) // lounaalla spagettia, jauhelihakastiketta ja vihanneksia // ennen hoploppia smoothie //hoplopissa välipalana rahka banaanilla ja pähkinöillä // treenin jälkeen palkkari (ei kuvaa) // iltaruokana bataattikeittoa jauhelihalla ja pari paahtoleipää päällisineen.

Keskiviikko

Ei treeniä. Iltavuorossa töissä 8h.

PicsArt_1428817457797Aamupalana tattaripuuroa raejuustolla ja hillolla, pari paahtoleipää päällisineen, kahvia ja vettä. // ennen töihin lähtöä smoothie // töissä ruokana Picnicin täytetty texmex leipähässäkkä // välipalana banaani ja pähkinöitä (ei kuvaa) // iltapalana pari paahtoleipää kananmunalla

Torstai

Päivän liikuntana kävely töistä kotiin 40 minuuttia.

PicsArt_1428818153558Aamupalana pari paahtoleipää päällisineen, banaani, kahvia ja vettä. // välipalana töissä banaani + pähkinöitä, mandariini jäi syömättä // lounaalla riisiä, jauhelihakastiketta ja vihanneksia // anoppilassa ruokana hernekeittoa ja näkkäriä // jälkiruokakahvilla mukillinen kahvetta ja Lidlin korvapuusti (ei kuvaa) // kotona iltapalaksi pari palaa banaani-cashewleipää avocadolla, loput avocadosta + mandariini.

Perjantai

Ei treeniä kipeytyneet olkapään takia. Ulkoilua tytön kanssa pari tuntia ja siivoilua kotona. Hyötyliikuntaa nääs 🙂

PicsArt_1428818280770Aamupalana pari paahtoleipää päällisineen, omenaa, kahvia ja vettä. // ei välipalaa, oli töissä vähän kiirettä // lounaalla kaurapuuroa lesitiinillä, mustikoilla ja raejuustolla // töiden jälkeen smoothie (ei kuvaa) // ulkoilun jälkeen tuoretta moniviljaleipää päällisineen ja jämät hernekeitosta // jossain välissä pari palaa pähkinäsuklaata (ei kuvaa) // iltapalana kinkku-juustomunakas ja tomaattia.

Nyt oon innostunut taas syömään puuroa ja mahtui viikkoon pari munakasta/paistettua munaa. Nää molemmat on sellaisia joihin välillä tulee himo ja välillä täysi kyllästyminen. Ensi viikkoa varten on pari uutta välipalajuttua mielessä ja tarkoitus olisi tehdä pitkästä aikaa uunivihanneksiakin. Ne olis todella helppoja tehdä, mutta jostain syystä unohdan ne aina. Myös jokin vihanneskeitto vois olla kova sana! Treeneissä oon jaksanut tosi hyvin eli ruokaakin luulis olevan ihan riittävästi. Ennen mua väsytti kauheasti hiilarit lounaalla, mutta nyt en ole sitäkään huomannut. Töissä on tosin ollut niin kiirettäkin ettei ole varaa olla väsynyt ja veltto..

Me yritetään nyt entistä enemmän keskittää ostoksia S-kauppoihin ja Lidliin, koska niissä säästää selkeästi eniten. Mä käyn jonkin verran lähi K-kaupassa, mutta kun katsoin esim. helmikuun plussakirjettä niin olin syytänyt sinne yli 300e rahaa. Miettikää! Minä yksistään olin käynyt siellä ostamassa 300 eurolla ihan vaan pikku ostoksia. Ihan järjetöntä. Me tehtiinkin perjantaina niin, että kun mä en mennytkään treeneihin niin mentiin koko perheen voimalla kauppaan ja ostettiin kaikkea isosti. Aina tällainen perjantain iso kauppareissu ei ole mahdollista, mutta pitäis yrittää sovittaa se jollekin päivälle viikosta. Tänään katsotaan vielä jääkaappi läpi ensi viikkoa ajatellen ja käydään vielä Lidlissä. Toivottavasti ei tartte enää viikolla kauheasti kaupassa ravata!

Mitäs ruokakauppoja te suositte?