Tavallinen arkipäivä kanssani

tavallinen arkipäivä kanssani

Minulta toivottiin päivä kanssani -postausta ihan tavallisesta arkipäivästä. No, tämä on melkein tavallinen arkipäivä! Tai kyllähän tämä voisi olla minun tavallinen arkipäivä. Suorastaan toivoisin että on 😀 Yritän olla suunnittelematta mitään menoja viikolle, mutta tämä päivä teki poikkeuksen, koska minulla oli yksi lahjakortti käytettävänä. Kyseinen lahjakortti olisi mennyt viikon päästä vanhaksi, joten nyt oli viimeiset hetket tuhlata se…No näette kohta itse mistä on kyse! Tässä teille tavallinen arkipäivä kanssani 🙂

3.05 Herään kesken unien sisäreiden kramppiin. Sinkoan ylös sängystä, koska en tiedä mihin suuntaan jalkaani vääntäisin. Pompin tuskissani sängyn edessä herättäen miehenkin. Nilkutan keittiöön ottamaan teelusikallisen suolaa ja painun sänkyyn jatkaen uniani. Kramppi pysyy poissa loppu yön.

tavallinen arkipäivä kanssani

tavallinen arkipäivä kanssani

5.00 Herään umpiväsyneenä miehen herätyskellon pirinään. En viitsi enää nykyään laittaa omaa herätystä, koska heräämme samaan aikaan melkein joka aamu. Väsyttää suunnattoman paljon öisen heräämisen jäljiltä. Laahustan vessaan putsaamaan nassun ja laittamaan ripsiväriä ja kulmageeliä. Siinä mun joka aamuinen ehostukseni. Laitan aamupalaksi perinteisesti munia ja vihanneksia. Teehen lurautan tänään kookosöljyn sijaan alppi-gheetä. Aamupalan nautiskelen kera Love islandin. Mulle tämä pieni oma hetki aamulla on äärimmäisen tärkeä. Välillä mietin pitäisikö herätä vieläkin aikaisemmin että saisin enemmän omaa aikaa aamuisin. Pidemmät unet vie tässä asiassa kuitenkin voiton.

tavallinen arkipäivä kanssani

tavallinen arkipäivä kanssani

6.40 Pestään hampaat, laitetaan kamat kasaan ja lähdetään tytön kanssa kohti päiväkotia. Hän pyörällä ja minä poikkeuksellisesti kävellen. Minulla on iltapäivällä aika varattuna Helsinki day spa:n, jonne täytyy töistä mennä junalla. Katson kellosta, että aikaa päiväkodille meiltä menee noin 8 minuuttia. Ei paha. Ollaan ajoissa ja ehdin aiempaan bussiinkin.

tavallinen arkipäivä kanssani

7.18 Saavun töihin ja vaihdan duunivaatteet päälle. Mietin miten paljon mukavempaa on tulla töihin pyörällä, koska viimeistään pyöräillessä herää päivään kunnolla. Noh, ei auta. Työkaveri on jo paikalla ja käytävässä istuu muutama asiakas. Nopeasti kone auki ja työn touhuun!

8.30 Asiakkaita on virrannut tasaiseen tahtiin eikä yhtään huonosuonista ole tullut vastaan. Saan kovasti kiitosta eräältä asiakkaalta näytteenottotaidoistani. Jälleen kerran huomaan, että olen oikeassa ammatissa. Vaikka välillä on raskasta niin rakastan tätä duunia yli kaiken. Olen tehokkaimmillani heti aamulla ja myöhään illalla, joten teen heti aamusta kaikki paperihommat alta pois ja vastailen sähköposteihin. Laitan näytteitä sentrifuugiin ja käsittelen asiakkaiden tuomia näytteitä. Tsekkaan läpi kaikki kontrollit ja selaan uuden laitteen ohjekirjaa.

tavallinen arkipäivä kanssani

9.10 Kaikki hommat on sen verran hyvin paketissa, että pääsen käymään aamuteellä. Tämä on harvinaista herkkua! Aamupäivät on usein tohinaa ja hommaa täynnä, joten istahdan työkamujen seuraksi 10 minuutiksi höpöttelemään niitä näitä.

tavallinen arkipäivä kanssani

11.15 Aamuteen jälkeen hommat jatkuivat normaalina. Oli spiroa, näytteenottoa ja ekg:tä. Huomaa, että on flunssakausi sillä sairaita riittää! Pääsen syömään suht ajoissa ja vetäisen lounaaksi tutun puuro+marjat+maapähkinävoi -kombon. Lehden lukemisen sijasta jutustelen työkavereiden kassa ja juttujen taso on näin loppuviikosta aika lennokasta. Meillä on hitokseen hyvä työporukka ja juttu lentää aina kun on aikaa pysähtyä. Onneksi välillä on.

tavallinen arkipäivä kanssani

12.30-13.30 Otan näyttökokeet kahdelta sairaanhoitajalta ja käydään samalla toimintatapoja läpi. Tykkään ohjata muita, koska tiedän osaavani hommani, mutta en koe että minusta olisi esimieheksi. Varsinkaan jos työ muuttuisi paperien pyörittelyksi. Olen toiminnan ihminen ja pidän siitä, että koko ajan saa olla liikkeessä.

tavallinen arkipäivä kanssani

tavallinen arkipäivä kanssani

15.00 Työaika loppuu ja sinkoan raketin lailla vaihtamaan vaatteet. Käyn nopeasti Glitteristä ostamassa itselleni joulukalenterin ja riennän odottamaan junaa kohti keskustaa. Junamatkalla kuuntelen Bookbeatista Anna Janssonin Haudankaivajaa. Anna Janssonit on mielettömän hyviä ja jännittäviä! Tsekkaan hsl:n sivuilta vielä tarkemmat reittiohjeet. Voitin vuosi sitten valokuvauskilpailussa lahjakortin Helsinki day spa:h ja vasta nyt sain aikaiseksi varata ajan. Lahjakortti olisi mennyt viikon päästä vanhaksi…Miksi kaikki jää aina viime tippaan!?

tavallinen arkipäivä kanssani

15.50 Harhailen tuttuun tapaani keskustassa. Hsl ei taaskaan ohjeistanut minua oikeaan paikkaan. Toki vika voi olla ohjeiden tulkitsijassa. En koskaan muista mitään kadun nimiä keskustassa ja eksyn lähes aina kun menen sinne. Niin tälläkin kertaa. Soitan miehelle ja kysyn mihin suuntaan pitäisi mennä. Juuri kriittisten neuvojen kohdalla hänen puhelimestaan loppuu akku enkä saa enää häneen yhteyttä. Onneksi löydän perille omin neuvoin ja tunnen taas itseni todella typeräksi. Olen pyörinyt samoilla nurkilla vaikka kuinka monta kertaa aiemminkin….

tavallinen arkipäivä kanssani

16.15 Syön nopean välipalan ennen Luxurious body treatmentin alkua ja menen HDS:n upeaan loungeen odottelemaan vuoroani. Minulle tehdään 90 minuutin hoito, jossa koko kroppa kuoritaan ensin ja siihen levitetään paksu kosteuttava maski. Minut kääritään muovikääreeseen, jossa saan pötkötellä 15 minuutin ajan. Sen jälkeen tehdään vielä koko kropan hieronta vaahdolla, joka sisältää mm. hyaluronihappoa. Hoitaja on todella mukava ja juttelemme koko hoidon ajan.

tavallinen arkipäivä kanssani

tavallinen arkipäivä kanssani

18.15 Kipaisen nopeasti vieressä olevassa Granitissa ihastelemassa sistusjuttuja ja joulutähtiä, vaikka minulla ei oikeasti olisi aikaa. Mies odottaa kotona salille pääsyä ja kipitän nopeasti rautatieasemalle. Matkalla näen myös Lushin liikkeen, josta päätän käydä myöhemmin ostamassa parit joululahjat. Kävellessä totean taas miten kaunis Helsinki oikeastaan onkaan ja mietin, että pitäisi useammin tehdä tällaisia pieniä irtiottoja arjesta. Tunnen olevani täysin rentoutunut ja iho on pehmeä kuin vauvan peppu! Hyppään bussiin ja huristelen kotiin.

tavallinen arkipäivä kanssani

19.15 Kotona laitan heti riisit kiehumaan, koska nälkä on hirmuinen! Tyttö kärttää pelaamaan peliä ja kokoamme syömisen lomassa muutaman palapelin. Istahdan sen jälkeen sohvalle ja kirjoitan tätä postausta aamun tapahtumista. Huomenna saadaan nukkua pidempään, koska mulla on iltavuoroon meno. On ollut kiva päivä. Mukavaa saada välillä päiviin vähän jotain erilaista. Keskustassa pitäisi kyllä käydä pyörimässä useammin. Samalla istumalla vastaan myöntävästi ammattiosaston syyskokouksen kutsuun, joka tullaan pitämässä keskustassa pari viikkoa myöhemmin.

tavallinen arkipäivä kanssani

21.00 Putsaan kasvot ja pestään hampaat. Yöpuvut päälle ja sänkyyn pötköttelemään. Otan sänkyyn mukaani pari uutta lehteä, joita selailen. Tyttö tykkää myös lukea Maku-lehteä ja mietitään samalla leivotaanko jotain viikonloppuna. Isi saa päättää koska on isänpäivä, mietin. Luetaan hetki vielä iltasatua ja käydään vaille kymmenen unille.

Tällainen oli tavallinen arkipäivä kanssani! Käyttekö te paljon kasvo- tai vartalohoidoissa tai ylipäänsä arkena missään?

 

Fyysinen jaksaminen töissä

Processed with VSCO with c1 preset

Kaupallinen kampanja: Suecos.

Osa teistä ehkä tietääkin, että olen ammatiltani biolanalyytikko eli laboratorionhoitaja. Työ ei sinänsä ole fyysisesti kovin raskasta, mutta itseään joutuu kannattelemaan vaikka missä asennoissa pitkin päivää ja kävelyä tulee työpäivän aikana useita kilometrejä. Laboratoriohoitajilla on eniten vaivoja juuri olkapäissä, niskoissa ja hartioissa, ranteissa, sormissa sekä selässä. Koska työasennot ovat välillä kaukana ergonomisesta, niin itseään pitää osata ja pystyä kannatella oikein, ja työvälineiden sekä -vaatteiden on oltava työhön sopivia. Fyysistä työssä jaksamista edistää toki urheileminen sekä lihaksiston sekä kunnon vahvistaminen, mutta on olemassa myös muita tärkeitä seikkoja, jotka vaikuttavat fyysiseen jaksamiseen ja työkykyyn.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Työssä on paljon tilanteita ja asentoja joihin ei välttämättä pysty vaikuttamaan, mutta yksi tärkeä tekijä, joilla huonoja työasentoja pystyy korjaamaan, ovat hyvät kengät. Otan paljon verinäytteitä päivän aikana. Parhaimpina päivinä minulla saattaa käydä 50-60 asiakasta. Koska olen kohtuullisen lyhyt (163 cm) niin helpointa ja ergonomisinta näytteenotto on minulle seisten. Istuen jalkani eivät yllä kunnolla maahan ja jaloilla olisi kuitenkin saatava hyvä tuki lattiaan, jotta pystyn liikkumaan tuolin kanssa ja reagoimaan esimerkiksi pyörtymistilanteisiin. Siinä ei paljon ilmassa sätkivät jalat auta.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Olen käyttänyt työssäni monenlaisia kenkiä aina halvoista malleista kalliisiin. Tärkeintä työkengissä on kestävä ja helposti puhdistettava materiaali, hengittävyys sekä seisomatyöhön sopiva pohjat. Kengät eivät missään nimessä saa olla liukkaat tai sopimattomat jalkaan. Sain loppukeväästä testattavaksi Suecosin Skollit, joilla olen tepastellut täällä töissä siis jo useamman kuukauden (pois lukien sairasloma). Myös työkaverillani on samanlaiset kengät käytössä. Skollit näyttävät hyvin paljon crocseilta ja ovatkin hyvin kevyttä materiaalia. Minulla oli joskus crocsit käytössä, mutta luovuin niistä, koska ne eivät hengittäneet kunnolla ja jalat hikosivat päivän aikana todella paljon. Suecosin Skoll-kengät soveltuvat kaikille seisomatyöläisille aina kampaajista kaupan kassalla työskenteleviin ja värivaihtoehtoja on saatavilla lukuisia. Jokaiselle siis jotakin! Minun ammatissani pukukoodi on suhteellisen tarkka ja siksi valikoin itselleni valkoiset työkengät. Nämä ovat toki aremmat lialle, mutta kengät ovat materiaaliltaan todella helpot puhdistaa sekä desinfioida!

Tässä vähän speksejä Suecosin Skoll-työkengistä

 • ultrakevyet jalassa
 • rentouttavat jalkoja, polvia ja selkää
 • lukuisia eri värivaihtoehtoja
 • voidaan käyttää pohjallisen kanssa tai ilman
 • hengittävät hyvin ilmastointiaukkojensa ansiosta
 • sisäpohjan nystyt stimuloivat jalkojen verenkiertoa
 • pyöreä kärki antaa tilaa varpaille
 • liukumaton pohja kuivalla alustalla
 • edulliset
 • helppo puhdistaa

Ehkä turhamainen juttu, mutta minusta on ihan mukavaa ettei sukat näy kauheasti työkengistä. Ei haittaa sukkien kuviot tai reiät! Bonusta ja plussaa näissä kengissä on edullisuus. Esimerkiksi tämä oma mallini maksaa 39,90e, joka ei mielestäni ole liikaa pyydetty laadukkaasta kengästä vai mitä olette mieltä? Suosittelen valitsemaan yhtä numeroa suuremman koon kuin mitä normaalisti käytätte. Itselläni on kengät normaalisti koko 39, mutta näissä se oli aivan liian nafti. Sen sijaan koko 40 on täydellinen.

Processed with VSCO with c1 preset

Tässä myös samaisia kenkiä käyttävän työkaverin ajatuksia kengistä:

 • hyvät työhön, jossa seisotaan ja kävellään paljon
 • kengät ovat kevyet
 • hengittävät, uskomatonta kyllä, todella hyvin
 • miellyttävät jalassa
 • valkoiset likaantuvat helposti, mutta ovat helpot myöskin puhdistaa
 • kokonaisarvosana 9+

Tsekkaa Askelterapian nettikauppa ja sivut täältä (paljon muitakin kenkiä) ja Suecos Skoll kengät täältä.

Minkäslaiset kengät teillä on työkäytössä?

Arki iski avarilla naamaan

Processed with VSCO with c2 preset

Tällä puksutetaan kolmatta päivää töissä. Sanotaanko näin, että paluu arkeen on ollut karu ja raskaampi kuin odotin. Töissä sinänsä on ollut hiljaista, mutta huomaan ettei olkapää ole todellakaan vielä täysillä mukana tässä touhussa. Vasen lapa on näytteiden ottamisesta aivan tuhannen jumissa enkä tiedä millä sen saisi taas auki. Ehkä lihashuolto vois olla hyvä ja ajankohtainen juttu? Sairaslomalla sain nukkua niin pitkään kuin huvittaa ja nyt kello soittaa viiden jälkeen joka aamu. On sanomattakin selvää, että aamuisin väsyttää ihan vaan pikkasen.

Tänä aamuna kun kello herätti 5.15, olin kuoleman väsynyt. Aamuherätykset vaatisivat aikaisemman nukkumaanmenon, mutta kun olen tällainen iltavirkku niin kukun edelleen yhteentoista asti illalla.. Tästä pitäisi päästä eroon, mutta kun on niin mukavaa kuljeskella hiljaisessa kodissa ja katsoa töllöä ihan rauhassa. Niin ja ne kotityöt. Mystisesti ne ei enää hoidukaan päivän aikana, vaan nekin pitäisi jonkun tehdä vielä työpäivän päälle. Pyykkäämistä, siivoamista ja ruunalaittoa. Taas on opeteltava joku systeemi, jolla saadaan hommat hoidettua. Ei ne ainakaan hoidu mun tyylillä eli painumalla töiden jälkeen sohvalle pariksi tunniksi Gracelandia katsomaan 😀 Testasin eilen.

Neitokainen ylpeänä uuden Frozen-potkulaudan kanssa.
Neitokainen ylpeänä uuden Frozen-potkulaudan kanssa.

Näin puoli kahden maissa päivällä alan keksiä tekosyitä miksi lähtisin salitreenin sijasta suoraan töistä kotiin. Kun ei katsokaas jaksa. Arki on niin rankkaa. Väsyttää ja selkä jumissa. Se varmasti vetreytyy siellä sohvan pohjalla! Tänään en kuitenkaan tekosyitä hyväksy, vaan painun tekemään selkätreenin ja sen päälle venyttelemään. Uskon sen tekevän parempaa selälle ja olkapäille kuin pelkän lööbailun. Illalla saa sitten luvan kanssa maata sohvalle. Kunhan on taas pyykätty, siivottu ja tehty ruokaa. Niin ja leikitty tytön kanssa.

Tätä kai tämä nyt taas sitten on. Arki.

Mä ja mun herkkulasti

Processed with VSCO with a6 preset

Jostain syystä aina iltavuorossa iskee mieletön herkkuhimo. Jos ilta on hiljainen niin herkkuja tekee tuplasti mieli. Pistin testiin pienen hiilareiden vähentämisen ja yritän nyt syödä pikkasen enemmän liha + kasvispainotteisesti lounaalla sekä iktavuoroissa. Katsotaan onko sillä mitään merkitystä vai olenko vain liian perso herkille….

Aina töistä löytyy joku toinenkin herkkuperse ja kun viisaat päät lyödään yhteen niin kohta kaikilla on kahvinisut nenän edessä. Viimeinen virhe on lähteä hakemaan ruokaa alakerran rafloista, koska jokaikinen kerta palaan myös jälkiruuan kanssa. Ihan turha yrittää kävellä kaikkien niiden ihanien kahviloiden ja Riitan herkun ohi ostamatta mitään. Kun ei ole selkärankaa niin sitten ei ole. Kyllä pullan hiominen aina syyt keksii!

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Tänään tein taktisen vedon ja kasasin töihin mukaan kunnon herkkusäkin. Tosin hieman terveellisemmän version: Raw-biten raakapatukkaa, Goodion luomuminttusuklaata, Pulsnutritionin protskukeksejä, Nutisalin pähkinöitä, Ginger peoplen inkivääripatukkaa ja oli siellä ihan oikeaa ruokaakin! Mysliä raejuustolla ja mustikoilla (söin ennen töiden alkua), kanaa ja vihanneksia sekä skyr-rahka. Ehkä nää toimii paremmin kuin pullat ja kakut? Nyt vaan toivon ettei se ruokarosvo iske uudestaan, jolla on tapana käydä napsimassa toisten ruokia… En tiedä mitään ärsyttävämpää kuin se, että joku napsii omin lupineen mun ruokia!

Onko teillä koskaan töissä herkkuhimoja ja miten taltutatte ne?

Testissä MBT:n kiikkukengät

Mä olen sitä sorttia etten juuri jaksa välittää millä monoilla hiihtelen töissä. Jo vuosia mua on palvelleet kirkkaan pinkit feikki-crocsit, joissa oli aikanaan vielä karvavuorikin! Välissä mielessä on pyörähtänyt josko hankkisin vähän paremmat kengät töihin. Joudun kuitenkin kävelemään ja seisomaan suurimman osan työpäivästäni ja selkä oireilee tämän takia aika ajoin. Eikä noi crocsit ole mitkään maailman ystävällisimmät kengät kesäkelillä eivätkä todellakaan sovi muuhun työasuun!

OI000522-1

Sain blogin kautta testattavaksi uudet MBT-kengät, joita olen käynyt jo moneen kertaan katselemassa kenkäliikkessäkin. Hassut kiikkuvat kengät. Ihan kengän näköiset, mutta kuitenkin erilaiset. Paljon mielenkiintoisemmat. MBT-jalkineen rakenteen ja toiminnan taustalla on ajatus, että ihminen on syntynyt liikkumaan paljain jaloin pehmeillä ja epätasaisilla alustoille.  MBT-jalkine stimuloi luonnollista kävelyä haastaen tasapainoaistia ja aktivoiden sekä vartaloa tukevien että alaraajojen lihaksia. MBT-kenkien sanotaan parantavan ryhtiä, kehittävän tasapainoaistia sekä asennonhallintaa, kehittävän nilkkanivelten hallintaa sekä vähentävän polvien ja lonkkanivelten kuormitusta. Lue lisää kengistä esim. täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Otin itse uudet popottimet käyttöön eilen ja tepsuttelin niillä ensin kotosalla. Päätin lähteä kenkien kanssa hyvin varovasti alkuun, koska en ole tottunut uudenlaiseen pohjan muotoiluun ja meinasin ensi askelilla lentää nenälleni 😀 Koko ajan kengät tuntuvat paremmilta ja paremmilta ja kyllä näillä tosiaan keskivartalo aktivoituu ainakin hyvin! Ihan samanlaista vauhtia en uskalla töissä vielä kengillä kiitää, mutta eiköhän vauhti tästä vielä kiihdy kunhan ystävystytään 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

*MBT-kengät saatu testattavaksi blogin kautta.

Ihan tavallinen maanantai mun matkassa

Pitkästä aikaa päivä mun matkassa-postaus! Näitä on toivottu aina välillä ja yhteen aikaan näitä teinkin aika paljon. Mun mielestä on aina hauska lueskella toisten arjesta ja kurkistella miten kukin elämäänsä elää. Tässäpä mun aika tavallinen maanantai.

Tyttö herättää tapojensa vastaisesti jo klo 7. Normaalisti nukkua posottaa yhdeksään asti, mutta aina kun mua väsyttäis niin neiti on pirteä kuin peipponen. Raahustan silmät puoliummessa laittamaan kahvin keittimen päälle. Tyttö vaatii muumeja ja muroja. Taas muumeja. Osaan jokaisen jakson ulkoa etu- ja takaperin. Pienen protestoinnin jälkeen laitan tytölle muumit pyörimään ja vien hänelle murokipon. Kippo kaatuu kivasti sohvalle ja maidot valuu pitkin poikin. Siivoan jäljet ja menen laittamaan itselleni aamupalan. Herkkuleipäset on mun juttu. En jaksa muuta ajatellakaan aamuisin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAAamukahvin jälkeen pää virkoaa sen verran, että alan suunnitella päivän kulkua. Kotona riittäisi hommia, mutta jonkin treeninkin voisin tehdä. Napsautan astianpesukoneen päälle ja siivoilen keittiötä. Katson tytölle tarhavaatteet valmiiksi ja itselleni lenkkivaatteet. Päätän hakea tänään kaupasta valmiin salaatin niin pääsen kerrankin vähän helpommalla. Tyttö leikkii hetken olohuoneessa ja kauhistelin miten päivän aikana koko olkkari onkin saatu ihan mullin mallin. Tuntuu, että meidän kämppä oikein pyrkii täydelliseen kaaokseen. Vikahan ei ole minussa 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPuetaan tytön kanssa vaatteet päälle ja käydään viemässä pyykit kuivaushuoneeseen. Heitän hiljaisen kiitoksen pesukoneen ajastuksen keksijälle! Miten kätevää. Mennään takaisin kotiin ja puetaan ulkovaatteet päälle. Viedään tarhaan lähtiessä roskatkin. Ollaanpa tänään reippaita!

20150316_091210Vien tytön kymmenen jälestä päiväkotiin, jonne hän jää nykyään varsin mielellään. Kaikki parhaat kamut onkin siellä odottamassa. Viedään tytön synttäreiden kunniaksi kavereille Muumi-keksejä. Pussataan ja sanotaan heipat. Muistutan pitämään huolta poneista ja että isi tulee välipalan jälkeen hakemaan. Tyttö ei edes kuule viimeisiä sanoja kun viipottaa menemään kavereiden kanssa. Mietin kävisinkö pidemmän kävelylenkin vai lyhkäsemmän. Päädyn vähän lyhyempään, mutta vauhdikkaampaan. Vihaan juoksemista, mutta yritän opetella sitä. Niin kuin joka kevät. Aurinko paistaa ja on hyvä fiilis. Huomenna alkaa LOMA! Jolkottelen menemään 30 minuutin ajan, jonka jälkeen käyn nopsaan kaupassa: maitoa, valmis salaatti, mandariineja, banskuja ja mustikoita. Niitä löytyy mun korista tällä kertaa. Perussetti.

20150316_094643Lenkin jälkeen tulen kotiin ja otan imurin käteeni. Imuroin koko kämpän, järjestelyhommat siirrän miehelle. Yritän aina iltavuoropäivinä saada mahdollisimman paljon aikaiseksi ettei viikolle jäisi muuten hirveästi hommia. Loman ansiosta ehkä vähän laiskistun siivoushommiin ja päätän siivoilla sit loppuviikosta. Saan loistavan idean blogipostaukseen ja se on pakko kirjoittaa heti!

PicsArt_1426592108230Teen vielä Yoogaian 30 minuutin putkirullaustreenin alakropalle. Reidet huutaa hoosiannaa ja opin taas pari uutta kikkaa putkirullaukseen. Voi kun olis enemmänkin aikaa tehdä lihashuoltoa. Sitä ei voi tehdä koskaan liikaa! Mun olkapäät vaativat todella paljon liikkuvuusharjoittelua ja oon muutenkin melkoinen rautakanki. No, tästä on taas hyvä jatkaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPicsArt_1426592066525PicsArt_1426591953615PicsArt_1426592032663Huomaan, että kello on taas tykittänyt kauheaa vauhtia eteenpäin ja kohta pitäis olla jo bussilla. Miks näin käy joka kerta!? Teen nopsaan smoothien ja hörpin sitä samalla kun laitan tukan kuosiin ja duunikamat valmiiksi. Ai niin, parvekkeelta vielä synttärikakun jämät mukaan! En halua myöhästyä töistä ja hölköttelen kamoineni ja kakkukupuineni bussipysäkille. Saavun töihin 13.30 ja suht rauhalliselta näyttää tuleva ilta. Asiakkaita virtaa tasaiseen tahtiin ja aika kuluu nopsaan. Ei mitään ihmeellistä, rutiinihommia vaan: verikokeita, sydänfilmejä, spirometriapuhalluksia. Mun normaaliarkea. Neljän maissa lähden syömään, kun asiakasvirta hiljenee.

20150316_160837Ruuan jälkeen on taas muutama ajanvaraus. Teen lisäksi rästiin jääneitä paperihommia ja huollan laitteita. Totean taas rakastavani työtäni. Se on välillä kiireistä ja haasteellista, mutta palkitsevaa. Joka päivä oppii jotain uutta ja kuulee erilaisia ihmistarinoita. Tykkään jutella paljon ihmisten kanssa ja käyttäisin jokaiseen asiakkaaseen mielelläni pidemmän ajan, mutta aina se ei ole mahdollista.

This is where the magic happens!
This is where the magic happens!

20150316_193537Loppuilta on melkoisen hiljaista ja ehdin roikkua netissä vähän turhankin kauan. Aloittelen yhtä blogipostausta ja juttelen Even kanssa facebookissa. Seiskan aikaan käyn syömässä salaatin jämät ja maistan itse tekemääni täytekakkua jälkiruuaksi.

20150316_19161520150316_195658Loppuaika kahdeksaan saakka menee siivoillessa ja täyudentäessä tarvikkeita seuraavan aamun labra-tädille. Hyvillä fiiliksillä lähden bussiin ja kuolaan mennessäni taas Robert´s coffeen herkkukahveja. Onneksi ei ole aikaa jäädä kahville.

20150316_200840Istun bussissa kun puhelin piippaa facebook-viestin merkiksi. Viesti on Napsulta. Mitä helv…. Siinä lukee, että olen voittanut 500 euron matkalahjakortin!!!! Meinaan paskoa housuuni ja mietin onko soveliasta alkaa huutaa ja tanssia bussissa? Laitan Evelle viestin ja sieltä tulee isot riemunkiljahdukset. Ihan uskomatonta! Kipitän kotiin ja kerron miehelle uutiset. Se ei usko millään. Mies on lähinnä naureskellut mun harastukselle osallistua kilpailuihin, mutta nyt lällättelen sille pitkän nenän 😀 Saan maksettua Bulgarian matkan huimasti etuajassa! Mä en koskaan voita mistään mitään ja tää oli kuin lottovoitto (sitä oikeaa odotellessa) mulle! Aivan huikeeta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALeikitään tytön kanssa vähän aikaa ja syödään iltapalaa. Saan kuvitteellista tytön valmistamaa makaronia ja kastiketta. Erinomaista on! Iltapalaksin maistan Alpron uutta mantelisoijajogurttia, josta itse tykkään todella paljon. Tyttö vaatii omaa purkkia. Siitä on tullut melkoinen ahmatti..

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAPuoli kymmenen aikaan pestään hampaat ja kömmitään sänkyyn lukemaan Prinsessa Ruususta. Sammutan valot eikä hetkeäkään kun olen jo unessa…