Näin treenaan takareisiä ja pakaroita!

Näin treenaan takareisiä ja pakaroita!

En ole aikapäiviin treenannut salilla erikseen pakaroita muutamaa hassua kertaa lukuunottamatta. Olen aina ajatellut, että kun kyykkää riittävän usein, niin se kehittää myös takalistoa ihan riittävästi ja niinhän se on kyllä tehnytkin! Kun pääsin mukaan Eevsku training ambassadoriksi, ja sain ensimmäisen treeniohjelman käsiini, huomasin että ohjelmaan kuuluu erillinen pakaratreeni. Mietin vähän, että ei tule kauppoja, mutta annoin sille kuitenkin mahdollisuuden. Tiedättekö mitä? Takareisi ja pakara -päivä on nykyään mun suosikki kaikista. Mulla on luontaisesti aika pienet pakarat (omasta mielestäni :D), joten tuskin on yhtään huono idea antaa niillekin välillä erityishuomiota. Ei niinkään ulkonäön vuoksi, vaan kropan muiden osien toiminnan vuoksi. Pakaralihakset avustavat melkeinpä kaikissa päivittäisissä tilanteissa, kuten kävelyssä, kumartumisessa sekä liikkumisessa. Ne on siis hyvä pitää kunnossa! Kokemusta on minkälaisia selkäkipuja ja elimistön toispuoleista toimintaa huonosti hermottuvat pakarat voi aiheuttaa. Minulla oli olkapääleikkauksen jälkeen ongelmaa vasemman pakaran hermotuksen kanssa, joka aiheutti virheasennon lantioon ja sitä kautta selkäkipuja. No, ei mennä siihen asiaan sen enempää, koska en ole mikään fysilogian asiantuntija saati fysioterapeutti, joka osaisi näitä asioita selittää paremmmin.

Summa summarun, tykkään hurjasti nykyään treenata myös takaosastoa ja keskityn aina nimenomaan pakaran työskentelyyn. Samaa systeemiä käytän treenatessa jokaista lihasryhmää: liikkeen täytyy tuntua siellä mitä lihasryhmää treenataan  Menen täysin tuntuman ehdoilla, en painojen!

Alla video, jonka julkaisin toissa päivänä. Siinä ihan yleistä arkea ja pätkä treenistä, jossa tein juurikin takareisiä ja pakaroita! Ihan kaikkia liikkeitä en videolla näytä, koska en halua paljastaa koko Eevskun treeniä. Eikä se olisi reiluakaan 😉 Mun muita videoita pääset katselemaan täältä.

Mukavaa perjantai-iltaa!

Edellinen postaus: Aika laittaa taas kukkaronnyörejä tiukemmalle

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Perjantai aamun aikainen salitreeni

Perjantai aamun aikainen salitreeni

Nyt on tämän vuoden matkat matkustelu. Kotiuduttiin eilen Turkista kotiin ja säntäsin heti illalla salille. Lähdettiin tänään puolen päivän maissa mökille, joten tänään oli vuorossa perjantai aamun aikainen salitreeni. Ranne on edelleen kökkönä, joten kauhasti en treenaillut myöskään Turkin puolella. Pari hassua salitreeniä tein ja siihen lisäksi yksi allasjumppa. Näillä treenimäärillä ja all inclusiven varmistamalla huimalla vaakalukemalla oli sen verran näppinsä pelissä, että säntäsin tänään jo klo 7 salille. Normaalisti mies hoitaa meille nuo ”aamuvuorot” salilla, mutta tänään oli mun vuoro.

Ranne on tosiaan edelleen kipeä. Siihen ei auta lepo, ei tuki eikä tulehduskipulääkkeet. Se vain on kipeä koko ajan. Ihan sama teenkö sillä mitään vaiko en. Minulla on vielä viikko lomaa ja toivon, että ihme tapahtuisi ja pääsisin töihin täysin terveellä kädellä. Jos se kipuilee edelleen, niin seuraava vaihe on kortisonipiikki, jota en odota innolla, mutta tehtävähän se on, jos muu ei auta. Katsellaan mitä tapahtuu.

Treenipostauksia on toivottu, joten tässä sellainen! Olen jo tovin treenannut Eevskun Strong woman pro -ohjelmalla ja tykkään siitä kovasti. Tein tänään rinnan, olkapäät ja ojentajat. Sarjoja 4 per liike ja toistoja 8-12. Alkuun otin hyvät lämmöt erilaisilla kehonpainoliikkeillä. Koko treenin ajan käytin rannetukea ja pidin ranteen hyvin tuettuna.

1.Pystypunnerrus vipuvarsikoneessa

Perjantai aamun aikainen salitreeni

Perjantai aamun aikainen salitreeni

2. Pystypunnerrus väärinpäin koneessa

Perjantai aamun aikainen salitreeni

Perjantai aamun aikainen salitreeni

3. Rintakone

Perjantai aamun aikainen salitreeni

Perjantai aamun aikainen salitreeni

4. Vinopenkkikone

Perjantai aamun aikainen salitreeni

Perjantai aamun aikainen salitreeni

5. Sivuviparit käsipainoilla

Perjantai aamun aikainen salitreeni

6. Takaolkapäät kulmassa käsipainoilla

Perjantai aamun aikainen salitreeni

Perjantai aamun aikainen salitreeni

7. Dippikone + punnerrukset supersarjana

Perjantai aamun aikainen salitreeni

Perjantai aamun aikainen salitreeni

Treenaan tosiaan nyt Eevskun ohjelmalla, mutta Takamaan Tomin opettamilla tekniikoilla, jotka löytyvät Punttiopistosta. Löydettiin Tomin kanssa mulle niin osuvat tekniikat etten lähde niitä muuttelemaan. Tärkein havainto on ollut ehkä se, että lihas pidetään koko ajan liikkeessä ja jännityksessä ja liikeratojen ei tarvitse olla niin pitkiä kuin ennen. Näin saadaan lihas väsytettyä nopeasti ja tekniikat pysymään hyvinä. Teen esim. sivuviparit nykyään suorin käsin eikä käsipainoja tarvitse nostaa enää läheskään niin korkealle kuin ennen. Aikaisemminhan mulla kipeytyi lähinnä epäkkäät ja niskat, mutta nyt työskentelee vain olkapäät. Takaolkapäitä tehdessä pidän kädet suorina, pyöristän lavat (en siis vedä niitä yhteen niin kuin ennen) ja työnnän etuolkapäitä lattiaa kohti koko liikkeen ajan. Näin liike ei mene lavoille, vaan juurikin takaolkapäille. Myöskään tässä ei tarvitse tehdä kovinkaan pitkää liikerataa. Pienillä asioilla on saatu korjattua tuntumaa mielettömän paljon ja Eevskun ohjelma taas takaa progression koko ajan. Varsin hyvä ja toimiva kombo mulle! Kuten ehkä kuvista huomaatte, teen tällä hetkellä aika paljon liikkeitä koneilla. Koneet takaavat sen, että ranne pysyy koko ajan suorana eikä sille tulee liikaa painetta saati ikäviä äkkiliikkeitä. Käsipainoihin tai tankoon en uskalla tällä hetkellä koskea ollenkaan ellei kyykkytankoa lasketa.

Halu kehittyä olisi kova, mutta en tiedä onko se tässä tilanteessa mahdollista. Teen sen minkä pystyn ja kaikista tärkeintä on, että treenaaminen on kivaa ja hauskaa! Mulla oli motivaatio pitkään hukassa tämän tilanteen takia, joten nautin tästä uudesta fiiliksestä todella paljon 🙂

Minkälaisia treenejä sinä olet tehnyt viime päivinä?

Edellinen postaus: Haluan olla yksin myös lomalla

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

 

 

Mikä ihmeen kodistaminen?

Mikä ihmeen kodistaminen?

Heippa! Mulla on täällä edelleen suuresti ongelmia tuon ranteeni kanssa, joten en uskalla teille luvata blogitekstejä kovinkaan säännöllisesti. Ajattelin, että ehkä teenkin tällä viikolla blogitekstit videoiden muotoon tai jotakin. Ainakin pari juttua olisi mielessä..Käden kanssa on sellainen tilanne ettei sillä tällä hetkellä kovin kummoisia tehdä. Mahdollisimman paljon lepoa vaan mikä ärsyttää mua suunnattomasti! Nyt treenataan pelkkää alakroppaa, juostaan ja tehdään liikkuvuutta. Ei nekään huonoja vaihtoehtoja ole missään tapauksessa. Sain tänään lähetteen HUSiin käsikirurgiselle puolelle, jossa sitten arvioidaan käden tilanne, otetaan magneetti ja mahdollisesti leikataan. Leikkaus ei onneksi tule olemaan iso. Pikkusen koverretaan vain lisätilaa ettei luut ja rustot hankaa siellä toisiaan ja aiheuta näitä oireita mitä nytkin on. Julkisen puolen tuntien, jos leikkaukseen asti mennään, niin se tulee olemaan ensi keväänä. Hyvällä tuurilla nopeammin ja vielä paremmalla ei tarvitse operoida ollenkaan!

Mutta nyt asiaan. Alla mun viimeisin video, jossa aiheena kodistaminen! Käydään treenaamassa, puuhastellaan mökillä ja kodistetaan 🙂 Toivottavasti tykkäätte ja kestätte tämän ”vaiheen”.

Tuntuma hukassa selkätreenissä? – Lue tämä!

Tuntuma hukassa selkätreenissä

Selkätreenit ovat aina olleet mulle hyvin mieleisiä. Selkätreeni on uponnut suht hyvin perille ja voimatasot nousseet tasaisesti. Aina on kuitenkin ollut mielessä, että treenistä puuttuu se viimeinen silaus. Pystyisikö jotain tekemään vielä paremmin? Olkapääleikkauksen jälkeen vasen puoli kropasta laahasi pitkään oikean perässä eikä puoliero ole vieläkään ihan 100%:n. Osa liikkeistä on hankaloitunut ja varsinkin lapojen väliin on ollut todella vaikeaa saada minkäänlaista kontaktia. Vaikken mihinkään kisoihin olekaan menossa, haluan rakentaa symmetrisen kokonaisuuden. Symmetria on tärkeää arkipäiväisen elämänkin vuoksi. Jos kroppa on kovin toispuoleinen, ongelmia ilmenee ennemmin tai myöhemmin kipuina ja väärinä liikeratoina muualla kehossa. Tämän opin kantapään kautta olkapään ollessa sökönä.

Kävin joku aika sitten treenaamassa Takamaan Tomin kanssa olkapäitä ja olen sen jälkeen huomannut selkää kehitystä sekä olkapäiden hermotuksessa että niiden koossa. Epäkkäät eivät enää ole pääosassa, vaan työn tekevät nimenomaan olkapäät. Tämän seurauksena mun niskajumit ovat poistuneet kokonaan eikä jännitysmigreeniäkään ole hetkeen kuulunut. Jotain on siis tehty oikein. Tomia ei turhaan sanota Tuntuma Takamaaksi, sillä hän todella ymmärtää ihmiskehoa ja tietää miten sen saa työskentelemään juuri halutulla tavalla. Tätä pääsin todistamaan viime viikolla, kun Tomi veti mulle salilla selkätreenin. Jo ensimmäisestä lämmittelysarjasta lähtien tunsin varmasti jokaisen selän lihaksen. Eipä ole moista sattunut mun kohdalle koskaan ennen! Tomi katsoi mun liikeradat läpi ja teki niihin pieniä korjauksia.

Tuntuma hukassa selkätreenissä

Tuntuma hukassa selkätreenissä

Tuntuma hukassa selkätreenissä

 

Mitkä mun mielestä sitten olivat ne tajunnanräjäyttävimmät neuvot?

  • oikein tehtynä liike tuntuu selän yläosasta alas asti (siis ihan koko selässä!)
  • ajatellaan koko ajan selällä eikä keskitytä vain vetämään tankoa käsillä
  • olkapäät kunnolla taakse
  • rinta kunnolla auki ja pystyyn
  • selkä suorana, ei nojata taaksepäin
  • riittävä eteenpäin nojaaminen esim. ylätaljassa. Liikettä ei tehdä heivaamalla kroppaa taaksepäin.
  • pienillä tekniikkaviilauksilla saa tuntuman parannettua potenssiin tuhat!
  • alkuun pienet painot ja tekniikka haltuun

Pari päivää sitten kävin tekemässä selkätreeniä omin päin ja luulin käyvän niin kuin aina käy: ohjeet ovat unohtuneet eikä treeni tunnu niin hyvin kuin ohjauksessa. Tällä kertaa ei käynytkään niin! Jo heti ekasta sarjasta lähtien koko selän valtasi jäätävä pumppi ja viimeiset sarjat pystyin tekemään enää ihan miniminipainoilla. Ihan mahtava tunne, kun treeni alkaa kulkea ja tuntua kerta kerralta paremmin. Odotan innolla, että päästään Tomin kanssa tekemään yhdessä vielä kädet ja jalat ja sitten onkin koko kroppa hallussa 😉 Mulle vaihtelu treenissä on erittäin tärkeää. En jaksa kovin kauan samaa liikettä tehdä, joten on hyvä että sain muutaman uuden idean liikkeisiin. Ylätaljaa voi varioida vaikka miten monella tavalla ja salilta löytyy selkä laite jos toinenkin!  Mun treeneistä ei ehkä ihan heti ideat lopu jatkossa 😀

Tuntuma hukassa selkätreenissä

Jos sinäkin arvostat hyvää tuntumaa, niin ilouutisia just sulle. Tomi on tehnyt yhdessä CompactFitin kanssa Punttiopiston, josta löytyy yli 5h HD-tason videomateriaalia, lähes 90 liikkeen tekniikat selitettynä kirjallisesti, 83 videota jaoteltuna lihasryhmittäin sekä 4 valmista treeniohjelmaa. Videoilla näkyy juuri näitä liikkeitä ja tekniikoita mitä mekin ollaan treeneissä käyty läpi ja voin kyllä lämpimästi suositella!

Tomin sanoin:

”Tomi Takamaan Punttiopiston tarkoitus on jakaa oppimiani tekniikoita, vinkkejä ja liikkeitä muille, etteivät heidän tarvitse hakata päitäinsä seinään yhtä pitkään kuin minä. Se, että joku ei treenaa ”väärin”, ei tarkoita automaattisesti sitä, etteivätkö treenit voisi mennä vieläkin paremmin perille.

Lihakset oikein löytämällä pystyt välttämään kropan epätasapainoja ja tekemään heikkouksistasi vahvuuksiasi. Lihakset kehittyvät paremmin ja harjoittelusta tulee mielekkäämpää ja tarkoituksenmukaisempaa”. Hintaa Punttiopistolla on nyt 59e (earlybird hinta, norm. 74e.). Tsekkaa Punttiopisto täältä.

Onko sulla tuntuma hukassa selkätreenissä tai jossain muussa treenissä?

Tuntuma hukassa selkätreenissä

Edellinen postaus: Rahaneuvoja opiskelija-Jonnalle

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Treenipostausten top 10 suosikit

Treenipostausten top 10 suosikit

Olemme bloggaajakollegoideni kanssa huomanneet, että vaikka treenipostauksia pyydetään paljon, niitä ei lueta kauheasti. Tovi sitten oli keskustelua, että minkälaiset blogit ja aihealueet kuuluvat tänne Fitfashionin sivustolle. Eräät olivat sitä mieltä, että tämä on vain treenaamiseen painottuva sivusto ja bloggaajien pitäisi kirjoittaa nimenomaan niistä. Entä jos sen aihealueen postauksia ei sitten lueta, vaan kaikki muuta aiheet kiinnostavat lukijoita kuitenkin enemmän? Eikö se kerro jo jostakin? Kirjoitan itsekin aika laajalla aiheskaalalla, kuten olette ehkä jo huomanneetkin, mutta kantavina voimina mun blogissa ovat ruoka, treenaaminen ja hyvinvointi. Bonuksena tulee kaikki muu elämään liittyvä. Itse en voisi koskaan kirjoittaa pelkästään treenaamisesta, koska jutun aiheet loppuvat helposti kesken. Elämässä on niin paljon muitakin mielenkiintoisia asioita ja olen kiitollinen, että juuri mun blogiin olette eksyneet te, joita myös ne elämän muut asiat kiinnostavat 🙂

Tänä päivänä ajattelin tehdä koosteen mun kaikista suosituimmista treeniaiheisista postauksista, oletteko jo lukeneet nämä?

Treenipostausten top 10 suosikit

20 minuutin olkapäät & käsitreeni kotona

Treenipostausten top 10 suosikit

Postauksessa on kuvattuna näppärä treeni, jonka tekee helposti kotona, jos omiastaa vain yhdenkin käsipainon. Treenin voi tehdä myös kahvakuulalla (pienellä). Nämä ovat edelleen mun suosikkiliikkeitä! Postaukseen pääset tästä.

Jumit pois – Liikkuvuusvinkkejä yläkropalle

Treenipostausten top 10 suosikit

Tässä postauksessa on todella hyvä liikkuvuusvinkkejä yläkropalle! Olen juuri tätä postausta käyttänyt monesti itse tukena omissa liikkuvuus- ja lihashuoltotreeneissäni. Suosittelen tsekkaamaan! Postaukseen tästä.

Sumo maastaveto – Tie teräksisiin pakaroihin!

Treenipostausten top 10 suosikit

Tätä postausta kirjoittaessani vihasin sumomavea yli kaiken, mutta nykyään se on yksi mun suosikeista. Aivan huikea liike! Tykkään isosti. Postaukseen pääset tästä.

Olkapäät ja yläkroppa jumissa? Tee edes nämä!

Treenipostausten top 10 suosikit

Tästä postauksesta löydät liikkeet, jotka itse teen joka ikisessä treenissä. Postauksessa myös pari videota liikkeistä. Tämä on hyvä täsmäisku yläkropalle ja kannattaa ottaa ohjelmaan edes nämä liikkeet, jos muita ei ehdi tekemään. Postaukseen tästä.

Jalat jumissa? Liikkuvuustreeniä alakropalle

Treenipostausten top 10 suosikit

Tästä postauksesta löydät todella hyviä vinkkejä alakropan huoltamiseen. Näistäkin liikkeistä suurin osa on minulla edelleen käytössä. En ole enää noin ”notkea” kuin noina crossfitaikoina, mutta liikkuvuutta teen edelleen ahkerasti. Nappaa vinkit talteen täältä.

Tehokas pepputreeni

Treenipostausten top 10 suosikit

Kotitreeniä pukkaa jälleen kerran! Kuvat ovat näköjään susihuonoja, mutta treeni on todella hyvä. Tämän voisin tehdä uudelleenkin! Postauksessa otsikon mukaisesti pepputreeni, jonka voi toteuttaa helposti kotona. Tsekkaa treeni täältä. Ps. Olenpas ollut hyvässä kunnossa neljä vuotta sitten!!

Mun crossfit-ura on virallisesti ohi

Treenipostausten top 10 suosikit

Jouduin syksyllä 2017 vaikean päätöksen eteen, kun vasemmasta ranteesta löytyi vamma, joka vaivasi todella pitkään. Treenasin crossfittiä neljä vuotta ja nyt jouduin tekemään lajinvaihdon, vaikka en olisi sitä todellakaan halunnut. Lue postaus täältä.

Punttitreeni vs crossfit

Treenipostausten top 10 suosikit

Tästä asiasta on kinattu monilla keskustelupalstoilla: kumpi onkaan parempi – crossfit vai punttitreeni? Postauksessa molempien lajien plussat ja miinukset mun näkökulmasta. Molemmat mielettömän rakkaita lajeja, mutta tällä hetkellä niistä onnistuu vain toinen. Tsekkaa postaus täältä.

Ei ylipainoinen voi mennä kuntosalille

Treenipostausten top 10 suosikit

Pohdintaa ylipainosta ja ylipainoisena treenaamisesta. Voiko ylipainoinen mennä kuntosalille vai pitäisikö ensin laihduttaa ja päästä parempaan kuntoon ennen kuin salille on mitään asiaa? Lue postaus täältä.

Onko 3-kymppisen treenattava joka päivä pysyäkseen kunnossa?

Treenipostausten top 10 suosikit

Miten 3-kymmpisen kannattaa treenata pysyäkseen kunnossa? Miten kannattaa syödä ja onko treenattava joka päivä? Mm. näitä asioita pohdiskeltiin lokakuussa 2014 julkaistussa postauksessa. Tsekkaa postaus täältä.

Tässä mun 10 suosituinta treeniaiheista postausta. Vaikka nämä ei kaikista suosituimpia olekaan, niin aika hyvin vuosien saatossa treenipostauksetkin saavat googlettelun kautta lukukertoja. Haluatteko te lukea jatkossa treenijuttuja? Minkälaisia postauksia kaipaatte?

Edellinen postaus: MyFitnessPal – Nyt on kalorit kohdillaan

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Hyvän treenin meriitit

hyvän treenin meriitit

Aloitin treenaamaan salilla aktiivisesti noin 15 vuotta sitten. Nyt kun muistelen niitä aikoja, niin treenaamisen mentaliteetti oli silloin aivan erilaista kuin nykyään. Vaikka nykyäänkin olen tietyissä asioissa hyvin impulsiivinen ja malttamaton, niin silloin niitä vasta olinkin. Voi sitä kärsimyksen määrää, kun kropassa ei nähnyt kehittymisen merkkejä viikossa tai kuukaudessa. Nykyään en jaksa edes ottaa minkäänlaisia kehityskuvia, vaikka ehkä kannattaisikin. Niistä kehityksen näkisi parhaiten, ehkä pitäisi jotkut räpsyt taas ottaa? Mun treenirintamalle perheen perustaminen ei ole juuri vaikuttanut. Pääsen nykyään ihan yhtä hyvin salille kuin ennen muksuakin. Ainoa ero on se, että treenaan nykyään yksin, en miehen kanssa. Treenikaveri olisi kyllä kultainen apu välillä, mutta aika hyvin pärjään ilmankin, koska salilla on niin hyviä spottaajia!

Hyvän treenin meriitit on meillä jokaiselle erilaiset. Toisten mielestä treeni on onnistunut, kun joutuu halailemaan pönttöä eivätkä jalat kanna salilta kotiin. Toisille riittää, että hiki tulee pintaan ja toisille se, että ylipäänsä jaksoi lähteä liikkumaan. Ennen väänsin rautaa hampaat irvessä jokaisen sarjan tappiin asti. Treeni ei ollut hyvä ilman uusia ennätyksiä. Tein pitkiä treenejä, monia liikkeitä ja kaikissa useita sarjoja. Salilla saattoi helposti mennä kaksikin tuntia, joskus kolmekin. Lihashuollosta ei ollut tietoakaan mitä nyt joskus vähän venyttelin sarjojen välissä. Muistan vieläkin miten minusta oli tosi coolia treenata pipo päässä ja maastokuvioisissa vaatteissa. Ei sillä etteikö ne olisi hienoja, mutta ihan samassa lookissa en ehkä enää lähtisi treenaamaan. Ennen se miltä näytti oli hyvin tärkeää. Nykyään se on ihan se ja sama missä pieruverkkareissa sitä hiihtää.

Nykyään hyvän treenin meriitit ovat hyvät lämmöt ja liikkuvuusjutut ennen varsinaista treeniä, sopivan kova jumppa, vähän sosialisointia sekä fiilis treenin jälkeen. Jos olo on hyvä ja energinen, treeni on onnistunut. Jos nuutunut, huonovointinen ja väsynyt, niin jotain on pielessä (yleensä ruokailussa). Panostan nykyään paljon tekniikkaan ja tuntumaan ja hyvään treeniin kuuluu myös hyvä tuntuma lihaksiin. Ennen ryskäsin vain isoilla painoilla välittämättä tuntumasta, nykyään täysin päinvastoin. Hyvään treeniin kuluu myös kanssatreenaajien kanssa vaihdetut kuulumiset. Vaikka tykkään treenata yksin ja luurit korvilla, niin juttelen myös ihmisten kanssa mielelläni. Monesti kysellään ja jaetaan hyviä treenivinkkejä esim. uusiin liikkeisiin tai tekniikoihin. Tai puhutaan ihan diipadaapaa. Mun mielestä treeni on silloin erinomainen, kun salilta lähdetään hymyssä suin ja hyvällä mielellä. Silloin treenin on mennyt oikein ja osunut juuri oikeaan paikkaan. Itsehän olen usein treenin jälkeen niin innostunut ja energinen, että alan siivoamaan 😀 Voisi luulla, että kova treeni veisi kaikki mehut, mutta mulla käy usein juuri päinvastoin!

Itse en pidä seuraavan päivän domseja tai salilla tehtyjä ennätyksiä meriitteinä hyvälle treenille. Domsit on helppa saada aikaiseksi ihan vain muuttamalla normaalia treenisysteemiä, mutta niiden puutuminen ei merkitse sitä etteikö treeni olisi voinut olla hyvä. Myöskään ennätysten perässä en enää juokse. Toki yritän pikku hiljaa kasvattaa kuormia, mutta en väkisin runttaamalla ja rikkomalla itseäni. Erilaiset ennätykset toki motivoivat ja tuovat onnistumisen tunteita aina välillä, mutta itse en treenaamistani rakenna niiden varaan. Hiljaa hyvää tulee ja kaikki aikanaan 😉

Mitkä on sun mielestä hyvän treenin meriitit?

Tsekkaahan myös mun uusin video! Mun muita videoita pääset katselemaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

 

Edellinen postaus: Juustokakkukääretorttu (gluteeniton) – Oi mikä herkku!

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Myo repsit – Erikoistekniikat salilla

myo repsit

Mitä ihmettä ovat myo repsit? Tätä ihmettelin itsekin vielä vähän aikaa sitten. Meillä mies lueskelee ja testailee koko ajan erilaisia treenitekniikoita, ruokajuttuja, tuotteita jne mikä vain treenaamiseen liittyyä. Hän on oikea kävelevä tietopankki mitä treenijuttuihin tulee. Jos hän ei jotain tiedä, sitä ei tarvitsekaan tietää. Mieshän oli myös mun dieetin takana niin kuin on myös mun treenienkin. Mulla on siis treeniosastolla varsin helppo elämä. Ei tarvitse kuin tehdä ohjeiden mukaan!

Käytän treeneissä vaihtelevasti erilaisia erikostekniikoita, kuten pudotussarjoja, rest pausea, osatoistoja sekä supersarjoja. Melkein joka treenissä on maximissaan parissa liikkeessä jokin erikoistekniikka, yleensä pudotussarja. Osatoistoja teen myös sarjojen loppuun kun yritän saada lihaksen väsytettyä loppuun. Ennen kuin erikoistekniikoita aletaan tekemään, täytyy treenaamisen ja liikkeiden olla hyvin hallussa. Niitä ei myöskään kannata tehdä joka liikkessä ja joka sarjassa, vaan nimenomaan silloin tällöin boostata treeniä erikoistekniikoilla.

myo repsit

Myo repsit olivat mulle aivan uusi juttu. Mies ne oli taas jostain bongannut ja ehdotti minulle yhtä treenikiertoa tehtäväksi niillä. Myo repsejä tehdessä otetaan liikkeeseen paino, jolla saat tehtyä 15-20 toistoa niin, että vikan toiston jälkeen saisit ehkä vielä yhden toiston tehtyä. Varsinaisen sarjan jälkeen tehdään mikrosarjoja. Mikrosarjojen pituus määrittyy ensimmäisen sarjan mukaan, sillä mikrosarja on alkuperäisen sarjan toistot jaettuna neljällä. Jos et saa neljällä jaollista lukua, pyöristä seuraavaan neljällä jaolliseen lukuun. Esimerkiksi jos teet reidenojennusta 15 toistoa, teet mikrosarjoissa 4 toiston sarjoja. Mikrosarjoja pitäisi saada tehtyä niin monta, että saat tehtyä yhteensä yhtä monta toistoa kuin alkuperäisessä sarjassa. Tässä tapauksessa esim. reidenojennuksia pitäisi saada tehtyä neljä 4 toiston mikrosarjaa = 16 toistoa. Mikrosarjojen välissä pidetään taukoa 10-20 sekunnin tauko rippuen liikkeestä. Raskaille liikkeille pidetään 20 sekunnin taukoa ja kevyemmille 10-15 sekuntia. Mikrosarjoja tehdessä liikettä ei tehdä koko liikelaajudelta, vaan liike jätetään vähän vajaaksi sekä ylä- että ala-asenosta. Liike on siis enemmän pumppaavaa. Jokaista liikettä tehdään vain yksi sarja eli ”pääsarja” + mikrosarjat = 1 sarja.

Mikä myo repsien idea sitten on? Niiden avulla saadaan akitvoitua sellaisia lihasmekanismeja, jotka aktivoituvat normaalisti vain raskailla painoilla. Nyt samat mekanismit saadaan toimimaan pienemmillä painoilla. Oman lyhyen kokemukseni mukaan myo repsit ovat hyvin tehokkaita ja niillä saa tehtyä napakan treenin lyhyessä ajassa. Uusi erikoistekniikka toi lihaksille kivasti uutta ärsyketta ja lihakset olivat useamman päivänk kipeinä tämän kierron jälkeen! Suosittelen lämpimästi testaamaan 🙂

Alla video treenistä, jossa testasin myo repsejä. Mun muita videoita pääset tsekkaamaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään!

Kovaa ja onnistutta treeniviikkoa itse kullekin!

Edellinen video: Viikon 2 ruokapäiväkirja – Dieetin loppumetrit

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Nyt on varaa mistä valita

nyt on varaa mistä valita

Olen treenannut viime aikoina melko paljon. Enemmän kuin aikoihin. Itseasiassa en muista koska olen viimeksi treenannut näin paljon! Tällä hetkellä olen tehnyt kuusi treeniä viikkoon: 4 punttia, 1-2 aerobista ja 1-2 joogaa. Kaksi viimeistä aina vähän fiiliksen mukaan. Lisäksi lihashuoltoa vähän joka väliin ja aina pidemmin aerobisen treenin kanssa. Olen kuunnellut koko ajan kroppaa ja yrittänyt löytää merkkejä mahdollisesta ylirasittumisesta. Vielä ei ole sellaisia kuulunut, mutta kohta voisi joka tapauksessa ottaa vähän kevyemmän jakson treeneissä. Lopetin tosiaan eilen dieetin ja ruokamääriä nostan tulevaisuudessa tasaisin väliajoin. Tänäänkin söin treenin jälkeen lounaalla mm. 100g riisiä (kuivapaino) kanan, oliiviöljyn ja vihannesten kera. Lähti muuten nälkä!

Mulla on tällä hetkellä harvinaisen hyvä tilanne mitä tulee treenipaikkoihin. Voitettiin työkaverin kanssa Fit Tammistoon 6 kk:n ilmaiset treenit ja olen siellä käynyt tekemässä aerobista ja joogaa. Crossfit Vantaalle, eli mun vanhalle kotisalille) mulla on vielä kymppikerran kortista jokunen kerta käyttämättä ja siellä olen nyt käynyt harvakseltaan lihashuoltotunneilla. Viime viikolla sukelsin taas crossfitin pariin ja tarkoituksena olisi jatkossa käydä siellä 1-2 kertaa viikossa. Punttitreenit taas käyn tekemässä Powerfit Vantaalla, josta on tullut ihanan kotoisa paikka. Se on muuten jännä kun johonkin paikkaan tykästyy, ei mielellään enää muualla treenaakaan. Tuskin mua saa enää Powerfitiltä kulumallakaan pois! Mulla on siis kortit tällä hetkellä kolmeen eri paikkaan, mutta periaatteessa maksan nyt vain yhdestä. Ei huono tilanne ollenkaan!

Olen täysin hurahtanut taas punttitreeneihin ja saankin niistä taas enemmän irti kuin vaikkapa kolme kuukautta sitten. Kroppa on alkanut tottua bodaukseen ja lihakset hermottuvat hyvin. Perjantaina on tarkoitus mennä taas crossfitin pariin ja jännä nähdä onko kaikki se sähäkkyys ja kimmoisuus hävinnyt kokonaan kropasta. Ainakin liikkuvuus on huonontunut, vaikka sitä yritänkin tehdä säännöllisesti. Niin se vain on, että punttitreeni jäykistää, vaikka se hauskaa onkin. En tiedä onko kukaan muu huomannut tätä, mutta vanha hävinnyt lihasmassa on alkanut tulla takaisin kohinalla. Tämä on hyvä asia ihan jo senkin takia, että olkapää on ollut oireeton jo pitkään lisääntyneen lihasmassan ansiosta.

Niin ja uusimpana lajina meillä on luistelu. Ostettiin sekä tytölle että minulle viikonloppuna luistimet ja mimmihän vetää jo kuin vanha tekijä. Mulla on nyt lauantaista asti ollut pohkeet aivan järkyttävän jumissa, mutta huomenna mennään siitä huolimatta taas jäälle! Harvinaisen mukavaa puuhaa, hyvää hyötyliikuntaa ja yhteistä tekemistä lapsen kanssa. Pitääkö vielä tälle talvelle suksetkin hommata, jos kelit vain hiihtämisen sallivat? Treenikertoja tulee viikkoon tällä hetkellä paljon, mutta niin kauan kuin tämä on hauskaa eikä tunnu raskaalta, niin antaa mennä vain! Tavoitteena on treenata mahdollisimman monipuolisesti ja tällä systeemillä se ainakin onnistuu 🙂

Mites teillä treeni kulkee?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Tää dieetti olis nyt tässä

Torstaiaamun yllätystreeni

torstaiaamun yllätystreeni

Olin pyytänyt viime torstaiksi myöhempää iltavuoroa töihin, koska olin buukannut samalle päivälle sekä tytön neuvolan että hammaslääkärin. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kun on säännöllinen päivätyö, ei jää juuri aikaa muulle ja tällaiset pakolliset menot joutuu suunnittelemaan kalenterin kanssa. No, niinhän siinä kävi, että neuvola peruuntui hoitajan sairastuttua. Miehelle sattui samalle päivälle tasausvapaa, joten delegoin hammaslääkärin hänelle ja päätin ylittää itseni ja painua aamulla salille ennen töihin menoa. Voisipa aina treenata ennen töitä! Olo on todella energinen koko päivän treenin jälkeen ja saan aina aikaiseksi asioita, joita muuten ei jaksaisi tehdä millään. Siis niitä ikäviä paperihommia ja muuta turhanpäiväistä (mutta pakollista).

Mies on viimeisen neljän kuukauden ajan tehnyt mulle treenin aina edellisenä päivänä, mutta tällä kertaa se jäi. Aamulla salille lähtiessäni herra nukkui vielä sikeästi enkä viitsinyt herätellä häntä. Niinpä päätin tehdä treenini ihan itse. Mulle on paljon helpompaa kun joku tekee treenit valmiiksi, koska tekisin muuten vain niitä kivoimpia liikkeitä ja päästäisin itseni varmasti aivan liian helpolla. Niin vain on jo neljä kuukautta vierähtänyt täyspainoisten salitreenien parissa! Alkuun oli todella nihkeää, mutta nyt luistaa todella hyvin. Ihan kun en olisi koskaan taukoa pitänytkään 🙂

Alla video torstain treenistä, toivottavasti tykkäätte! Mun muita videoita pääset tsekkailemaan tästä, muistahan tilata myös kanava. Se ei maksa mitään 🙂

Dieettiviikko 8: olenko mä edes dieetillä?

*Sisältää mainoslinkkejä

dieettiviikko 8

Dieettiviikko 8 handlattu vähän sutaisten läpi ja nyt mennään jo yhdeksättä viikkoa tätä projektia. Täytyy sanoa, että aika menee todella nopeasti ja tässä sen varsinkin huomaa. Tytön syntymän jälkeen pudottelin raskauskiloja tuplamäärän, kun homma oli niin helppoa. Nyt on ihan sama juttu. Kun olen päässyt vauhtiin niin homma rullaa mielettömän helposti ja vaivatta. Olo on edelleen todella energinen ja jaksava. Nälkä tulee silloin tällöin, mutta ei kovin usein. Nukun hyvin ja jaksan töissä hyvin. Treenit kulkee loistavasti ja omaan silmään lihastakin on tullut lisää. Tai sitten rasvan palaminen aiheuttaa illuusion.

Kahdeksaan viikkoon painoa on lähtenyt tasan 4kg. Viime lauantaina en tsekannut painoa ollenkaan, koska olin siskon luona käymässä. Mun diettaaminen on ollut varsin rentoa. Toissa viikolla kävin raflassa ja a-lehtien influencer illassa, jossa söin juuri sitä mitä oli tarjolla. Siskon luona meni kolme päivää syöden juuri sitä mitä oli tarjolla. En jaksa stressata tällaisista asioista, koska olen huomannut miten suuri vaikutus on jo sillä, että syö säännöllisesti. Aikaisemmin söin miten sattuu ja mitä sattuu, pääasiassa leipää. Nyt mulla on hyvä ruokavalion runko käytössä, jota noudatan pääsääntöisesti. Viikonloppuna otan rennommin ja lauantaina syön juuri sitä mitä huvittaa.

dieettiviikko 8

Treenien osalta ei ole tehty mitään muutoksia. Treenaan sen verran mitä omaan arkeen ja viikkoon sopii. Välillä enemmän ja välillä vähemmän. Viime viikolla treenejä tuli tasan kaksi. Tällä viikolle haaveilen neljästä salitreenistä + parista kävelylenkistä. Ajatuksissa on käyneet myöskin mäkivedot sekä treenin jälkeiset intervallit, mutta katsotaan nyt. Turha ottaa kaikkia valttikortteja heti käyttöön 😉 Mulle tärkeintä on, että saan treenata ja elää terveenä ilman loukkaantumisia ja kipuilevia paikkoja. Polvet kipuilivat hetken, mutta se kipu jäi hierontapöydälle. Reisien sivut olivat aivan jumissa! Tällä hetkellä alaselkä on tosi väsynyt ja semikipeä, mutta se johtuu töistä. Salilla saan kivun hoidettua aina pois. Meidän perheessä on ollut useammalla välilevyn pullistumia selässä ja olen satavarma, että olen itse säästynyt niiltä hyvän lihaskunnon ansiosta.

Koska tämä projekti sitten loppuu? En tiedä vielä itsekään. Sitten kun olen saavuttanut vanhan hyvän olotilan takaisin. Sanoisin, että aika lähellä ollaan jo! Välillä mietin, että haluan pudottaa painon alle 60 kiloon, mutta sinne olisi matkaa vielä kolmisen kiloa. Tuskin elämä olisi sen kummallisempaa siinäkään painossa. Jännä muuten nähdä miten pieni ja siro nainen tuolta kaiken alta kuoriutuu. Päivä päivältä pienenen ja peilikuva näyttää omituiselta. Pituuttahan mulla on vain 163 cm, joten en todellakaan ole mikään iso järkäle! Dieettiviikko 8 meni siis varsin iisisti ja toivottavasti sujuu jatkossakin yhtä helposti…

Reipasta tiistaita toverit!

Ps. Tsekatkaahan Fitnesstukulta pukin joululahjavinkit (jopa -50%) ja osallistukaa samalla Fitnesstukun joulukalenteriin 🙂 Myös Offerillalla on oma joulukalenteri, jonka luukusta tulee joka päivä hyvä tarjous tai mahtava arvonta!

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Kevyt viikko – Mitä se piti sisällään?

kevyt viikko

Pidin viime viikolla tauko treeneistä ja ihan tarkoituksella pitkästä aikaa kevyen viikon. Crossfittiä treenatessa kevyt viikko oli aina valmiina ohjelmoinnissa, mutta salilla puurtaessa pitäisi sekin yrittää muistaa itse. Kokemukseni mukaan kevyt viikko kannattaa pitää 4-5 viikon välein, mutta käytännössä treenaan aina itseni tilttiin, kunnes muistan että kannattaisi välillä keventääkin. Olen itse aika malttamaton ihminen, joten olen virheellisesti ajatellut että kevyt viikko söisi jollain tavalla kehitystä. Viime vuosina olen kuitenkin ymmärtänyt palautumisen suuren merkityksen ja viikko tai parikin taukoa treeneistä tekee vain hyvää. Kevyen viikon aikana sekä pää että kroppa saavat levätä ja palautua rankoista treeneistä. Kaipaan itse myös kotona oloa, joten kevyillä viikoilla yritän pysytellä kotona mahdollisimman paljon. Viime viikolla en onnistunut tässä kovinkaan hyvin…

Moni käy kevyelläkin viikolla treenaamassa salilla, mutta tekee sen kevyemmillä kuormilla. Mulle toimii parhaiten pysyä salilta kokonaan poissa. Kevyen viikon tarpeen huomaan siinä, kun ei tee oikeasti mieli enää mennä salille. Tämän vuoksi en lepoviikoilla sinne menekään, vaan pyrin tekemään kaikkea muuta. Kevyellä viikolla panostan enemmän lihashuoltoon ja ihan vain olemiseen ja puuhasteluun kotona. Annan mielelle ja kropalle jotain muuta tekemistä. Jotain mikä ei sivua salitreenejä millään tavalla. Tämä systeemi sopii mulle parhaiten.

Viime viikko ei ehkä ollut mikään optimaalisin mitä tulee palautumiseen. Sain kyllä joogattua ja tehtyä lihashuoltoa normaalia enemmän, mutta olisin iltaisin myös liikenteessä enemmän kuin tarpeeksi. Viime viikolla oli buukattuna monta iltamenoa ja varmasti ne syövät palautumista osittain. Toisaalta, sain ainakin ajatuksia suunnattua jonnekin aivan muualle. Perjantaina pääsin pitkästä aikaa hierontaan ja taisin vihdoin ja viimein löytää itselleni hyvän hierojan. On sitä etsitykin! Jalat olivat niin jumalattoman jumissa että hävetti. Hieronnassa pitäisi ehdottomasti käydä useammin, 1-2 kertaa kuussa. Ruokapuolen pidin viime viikolla kuta kuinkin normaalina. Joinain päivinä nipistin vähän hiilareita pois, koska kahtena iltana söin vapaammin mm. ihania salaatteja A-lehtien influencer illassa ja kolmen ruokalajin illallisen Vltavassa. Teki hyvää!

Eilen kävin ensimmäistä kertaa viikkoon treenaamassa ja voin sanoa ettei kulkenut. Joko se oli kevyen viikon aiheuttamaa laiskuutta tai sitten oli vain huono päivä. Veikkaan viimeistä vaihtoehtoa. No, aina ei voi onnistua! Kuinka usein te pidätte kevyen viikon ja mitä se pitää sisällään?

Käykäähän lukemassa mun uusi postaus myös Parempaa oloa -blogista!

Sikatehokas tabata-treeni – uskallatko tehdä tämän?

*Sisältää mainoslinkkejä

 

sikatehokas tabata-treeni

Olen viettänyt tällä viikolla ihan suunnitellusti kevyempää viikkoa nyt neljäntenä treenittömänä päivänä alkaa tuntua siltä, että jotain vois tehdä! Viikonloppuna aion treenata jo jotain kevyttä, kenties tabataa tai jotain vastaavaa. Olen aivan rakastunut tabata-treeneihin, koska ne ovat todella nopeita tehdä ja hyvin intensiivisiä settejä, jos niin vain haluaa. Sykkeet saa helposti nousemaan ja hien lentämään. Mikä olisi parempaa!? Tabata-treenejä voi helposti tehdä kotonakin ihan kehonpainoliikkeillä, mutta parilla pienellä välineellä saa jo paljon vaihtelua. Jos omistat kahvakuulan, hyppynarun ja pienet käsipainot niin vain taivas on treeneissä rajana. Jos vielä hankkii kotiin leuanvetotangon (kuten minä viime viikonloppuna tein), mikään ei enää pidättele ja liikevariaatioita löytyy ihan loputtomiin. Onko tabata-treenit teille tuttuja?

Alla video mun viime sunnuntain tabatasta, jossa tein 20 sekuntia yhtä liikettä, pidin 10 sekunnin tauon ja jatkoin seuraavaan liikkeeseen. 20 minuuttia kului järjettömän nopeasti! Mun muita videoita pääset tsekkailemaan tästä. Muistahan tilata myös kanava, se on täysin ilmaista. Kohta on jo 300 tilaajaa täynnä!

Tehokasta torstaita tyypit! Muistakaahan tsekata Ellokset Black Thursday -tarjoukset. Siellä on mm. 40% alennusta Elloksen oman malliston takeista, 30% alennusta Espritin tuotteista ja yli 700 kodin valikoiman Superdeals -tarjousta. Tsekkaa tarjoukset täältä.

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Lue myös:

Sunnuntaina salilla vetävät lihasryhmät

Ihan killeri vatsatreeni!

Miten aloittaa salitreenit pitkän tauon jälkeen?

*******

Piia Pajusen vinkit: herkulliset hiilarit ja välipalat ennen treeniä

Tiinan nopeat ja terveelliset herkut

Noora Katariinan Sporttaajan kasvisruokavalio

 

Sunnuntaina salilla vetävät lihasryhmät

*Sisältää mainoslinkkejä

sunnuntaina salilla

Kovasti on toivottu ihan perinteisiä treenipostauksia, joten tässä kuulkaas pesee! Treenaan edelleenkin 2-jakoisella ohjelmalla, jossa teen työntävät ja vetävät lihasryhmät eri päivinä. Ihanteellinen treenimäärä olisi neljä kertaa viikossa, mutta se ei kyllä ihan aina toteudu. Tällä viikolla saattaa toteutuakin, jos oikein hyvä tuuri käy (ja haluan treenata lauantaina). Kroppa on alkanut vastata hyvin tällaiseen treenityyliin ja voimatasot kasvavat koko ajan. Ehkä pitäisi ottaa treenipäiväkirja käyttöön pikku hiljaa, jotta tietäisin missä mennään minkäkin liikkeen osalta. Toisaalta, jokainen päivä on erilainen ja vaikka tänään kyykkäisin painolla x 10 toistoa, saattaa seuraavalla kerralla olla huonompi päivä ja tuloksena olisi vain 6 toistoa. Pidättäydyn toistaiseksi fiilispohjalta treenaamisessa ja jos jossain vaiheessa on intoa niin sitten aletaan kirjaamaan treenejä tarkemmin ylös. Sunnuntaina tein salilla vetävät lihasryhmät ja kuvasin kyseisin treenin teille ihan valokuvina.

1.Suorinjaloin maastaveto 5 x 6-8

sunnuntaina salilla

sunnuntaina salilla

2. Takareidet maaten

sunnuntaina salilla

sunnuntaina salilla
Paita ja sen alla oleva toppi Nike // housut täältä // kengät täältä.

3. Alatalja 3 x 8-10

sunnuntaina salilla

sunnuntaina salilla

4. Ylätalja leveällä 3 x 8-10

sunnuntaina salilla

sunnuntaina salilla

5. Hauiskääntö mutkatangolla 4 x 6-8

sunnuntaina salilla

sunnuntaina salilla

Loppuun pohkeet seisten + lantionnostot laitteessa supersarjana 4 x 8-12

sunnuntaina salilla

Nyt ollaan tiistaissa ja mun takareidet on edelleen ihan överikipeet. Ylipäänsä reidet, selkä ja rinta ovat mulla ne lihasryhmät, jotka ottavat hyvin treeniä vastaan ja saan niihin aina salilla tosi hyvän tuntuman. Pienemmät lihasryhmät (hauikset, olkapäät, ojentajat) on mulle ne suurin ongelma. Tosi vaikea saada tuntumaa ja siltä ne kyllä näyttävätkin. Toisaalta, en ole kovin kauan tehnyt systemaattista salitreeniä taas, joten turhapa nyt olisi olettaakaan että ne kauheasti olisi kasvaneet. Tämän hetken dieetti ja miinuskalorit takaavat myös sen ettei mitään suuri lihaskasvupyrähdyksiä ole tiedossa ihan hetkeen.

Tällä hetkellä mulla on enemmän voimapainotteisia treenejä. Teen pikkuisen lyhyempiä sarjoja ja pyrin nostamaan kuormaa treeni treeniltä. Tähän mennessä tavoitteessa on onnistuttu varsin hyvin. Toivon vain, että saan treenata terveenä ja motivaatio pysyy yllä. Ai niin, teinhän minä loistavan vatsatreeninkin loppuun, mutta laittelen siitä videon instagramiin!

Terhakkaa ja treenin täyteistä tiistaita tyypit! Minäpä lähden kohta kyykkimään salille 🙂

Ps. Latasin eilen huuto.netiin ison treenivaatepaketin huudettavaksi! Jos treenivaatteet kiinnostaa niin löydät mun paketin täältä. Fitnesstukulla myös treenivaatteita alessa! Tsekkaa valikoima täältä.