Treeneissä puhaltaa uudet tuulet

Teistä jotkut ovat ehkä pistäneet merkille mun snäpit uudesta valmentajasta ja ehkä treenvideoistakin on paistanut läpi etten enää treenaa niin kuin aikaisemmin. Mulla on jo pitkän aikaa ollut halu muuttaa treenejä melko radikaalisti, mutta uskallus on puuttunut. Olen halunnut olla crossfittaaja, joka osaa paljon asioita, on kestävä sekä vahva. Viimeinen puoli on kuitenkin todistanut sen etten voi olla sellaista mitä kroppa ei kestä. Mä olen heilunut salilla viimeiset 15 vuotta ja oppinut sen, että muhun tarttuu kaikista parhaiten voima. Ei sekään mitään mahdotonta tahtia, mutta progressiivisesti kuitenkin. Crossfitin osalta leikkauksen jälkeinen aika oli todellista nousukiitoa. Kroppa kesti suhteellisen hyvin, vaikka olinkin suurista lihashuoltoon käytetyistä tuntimääristä huolimatta koko ajan jumissa. Olin totta kai iloinen, kun kehitystä tapahtui niin paljon koko ajan, mutta takaraivossa jyskytti kuitenkin koko ajan ajatus toisenlaiseen treeniin siirtymisestä.

Painonnosto on se mitä rakastan suunnattomasti vaikka en ole siinä hyvä enkä ole sitä pystynyt tekemään sitä kunnolla yli vuoteen. Joku siinä kiehtoo minua suunnattomasti. Leikkauksen jälkeen ajattelin, että painonnosto jää vain haaveeksi, koska olkapää ei sitä kestä. Sekä fyssari että uusi valmentajani olivat asiasta eri mieltä. Käyn tällä hetkellä taas fyssarilla, koska vasen lapa ei toimi kunnolla. Siitä johtuen olkapää on oireillut myös töissä. Nyt teen paljon hommia sen eteen että lapa saadaan taas hereille ja olkapääkin on pysynyt nyt useamman viikon ihan normaalina. Päätin vähentää crossfit-treenejä, kun olkapää alkoi uudestaan oireilemaan. Siirryin tekemään enemmän voimaa ja vähensin cf-treenit 1-2 viikossa. Homma ei kuitenkaan tuntunut mielekkäältä ilman minkäänlaisia konkreettisia tavoitteita monen ihmisen suosittelemana päädyin ottamaan yhteyttä Speedsterin Laura Niemelään. Lauran opissa on paljon crossfittaajia ja hän opettaa itse painonnostoa omalla salillaan.

Olen nyt muutaman viikon treenannut Lauran ohjelmilla ja voi pojat miten kulkee! Olen ollut täysin liekeissä joka treeni. Toki tästä hommasta puuttuu nyt crossfitille ominainen yhdessä tekeminen, mutta ei se ole haitannut tähän mennessä yhtään. Samojen tyyppien kanssa pyörin salilla edelleen 🙂 Olen tehnyt nyt kolme voimatreeniä viikossa ja siihen lisäksi crossfittiä/lenkkiä sen verran kun tuntuu hyvältä. Kroppa palautuu tällä hetkellä nopeammin kuin peruscrossfittiä tehdessä mikä tuntuu todella hyvältä. Treffattiin eilen Lauran kanssa ja tsekattiin muutamat harjoitteet lavan herättelyyn ja sen jälkeen vedettiin hyvä tovi tempauksen tankojumppaa. Mä en muista koska mun olkapäät ja selkä olis olleet näin hellänä, hyvässä mielessä! Miettikää, 15kg kilon tangolla voi löytää uusia lihaksia 😀 Eipä ole koskaan aiemmin tempaukset tuntuneet näin helpoilta ja kevyiltä. Mulla on ollut huono tapa ylianalysoida koko liikettä ja siitä lähdetään nyt opettelemaan pois. Nyt mielessä on vain muutama asia, joita täytyy noudattaa jokaisessa liikeessä ja toistossa, joten homma helpottuu siltä osin todella paljon. Painonnosto on äärimmäisen mielenkiintoista. Ihan huippua, jos pystyn taas treenaamaan sitä enemmän. Mun treeniohjelmaan tulee ensi viikolla muutoksia ja odotan niitä innolla!

Vitsi tää homma on taas älyttömän mukavaa 🙂 Alla video viime viikon sunnuntain treenistä, enjoy! Ja muistakaahan tilailla kanavaa niin lisää videoita tulee. Pääset tilaamaan kanavan videon alakulmassa olevasta ”näytä video youtubessa” namiskan kautta!

Hyvää äitienpäivää!

Vaikeinta on aloittaminen – ulkotreeni mökillä!

Terveiset täältä möksältä! Mulla on aina tapana ennen mökkireissua suunnitella treenejä valmiiksi, koska ihan kaikkeahan täällä ei voi tehdä. Meillä on täällä penkki, tanko + siihen painot ja käsipainot käytettävissä. Lisäksi mulla on täällä 5kg pallo ja leukoja vetelen vanhassa keinun raadossa, joskin joudun lähtemään aina jalat koukussa alhaalta. Nyt tuotiin tänne matkassamme mun powerblockit, joita saan säädettyä aina 25 kiloon asti. Ne on siis vähän niin kuin käsipainot, mutta huomattavasti nopeammat säätää ja varsin kätevät muutenkin. Vielä kun saisi kunnon tangon, kyykkytelineet, leuanvetotangon ja lisää painoja niin eipä tässä muuta tarvitakaan. Onneksi liikevariaatioita on kymmeniä ellei satoja, kun vaan käyttää vähän mielikuvitustaan. Päätin, että tämän kesän teemana on juoksun lisääminen eli mun mökkitreenit tulevat sisältämään hyvin paljon juoksua. Tai no paljon. No sillai sopivasti ainakin 😀

Mökkitreenejä on helppoa joo suunnitella, mutta aina vaikeinta on aloittaminen. Sitä helposti lykkää treenejä aina vain myöhempään ja myöhempään ja sitten homma onkin jo pelattu, kun alkaa saunat ja muut. Joskus olen ajatellut, että no pidän lepopäivän ja treenaan vasta huomenna. Sitten tuleekin kaatosade, pakkanen, koiria taivaalta tai jotain menoja ja treenit jäävät tekemään. Olen oppinut sen, että treeni tehdään silloin kun se on suunniteltu, koska seuraavana päivänä ei välttämättä ole mahdollisuutta. Onneksi toteutin tätä opetusta myös eilen. Vitkuttelin ja vitkuttelin vesisateen takia ja kuuden aikaan sain itseäni niskasta kiinni ja tein varsin hyvän ulkotreenin! Tänään homma olisikin ollut hiukka vaikeampaa, koska yön aikana tuli noin 10 cm lunta…

Ulkotreeni mökillä 25.4.2017

5 kierrosta:

20 x goblet squat powerblockilla

15 x slam ball 5kg pallolla

10 x punnerrus

5 x leuat vastaotteella

400m juoksu

Aika 30:36

Mökillä treenatessa on ihan parasta kun voi vetää päällensä pieruverkkarit ja pistää menemään jotkut puutarhahanskat käsissä, koska olenhan niin rinsessa etten halua käsieni likaantuvan. Niin kuin jo sanoin, vaikeinta on aloittaminen, mutta päätä vaatii myös tehdä treeni kunnolla! Pakko myöntää, että kävelin juoskun viimeiset 10 metriä, että sain hengityksen tasaantumaan. Tänään pidän joko kokonaan treenilepoa tai sit käyn kävelemässä (jos lumisade lakkaa) tai teen sisällä kuminauhajumppaa. Venytellytkin olen joka ilta, joten ei tämä loma ihan lööbaillessa ole mennyt!

Jos teillä on heittää hyviä ideoita ulkotreeneihin niin bring it on!

Jos Powerblockit tai muut treenitarvikkeet kiinnostaa niin kannattaa tsekata Treenikamat.fi! Tästä suoraan powerblockeihin 😉