Nyt on varaa mistä valita

nyt on varaa mistä valita

Olen treenannut viime aikoina melko paljon. Enemmän kuin aikoihin. Itseasiassa en muista koska olen viimeksi treenannut näin paljon! Tällä hetkellä olen tehnyt kuusi treeniä viikkoon: 4 punttia, 1-2 aerobista ja 1-2 joogaa. Kaksi viimeistä aina vähän fiiliksen mukaan. Lisäksi lihashuoltoa vähän joka väliin ja aina pidemmin aerobisen treenin kanssa. Olen kuunnellut koko ajan kroppaa ja yrittänyt löytää merkkejä mahdollisesta ylirasittumisesta. Vielä ei ole sellaisia kuulunut, mutta kohta voisi joka tapauksessa ottaa vähän kevyemmän jakson treeneissä. Lopetin tosiaan eilen dieetin ja ruokamääriä nostan tulevaisuudessa tasaisin väliajoin. Tänäänkin söin treenin jälkeen lounaalla mm. 100g riisiä (kuivapaino) kanan, oliiviöljyn ja vihannesten kera. Lähti muuten nälkä!

Mulla on tällä hetkellä harvinaisen hyvä tilanne mitä tulee treenipaikkoihin. Voitettiin työkaverin kanssa Fit Tammistoon 6 kk:n ilmaiset treenit ja olen siellä käynyt tekemässä aerobista ja joogaa. Crossfit Vantaalle, eli mun vanhalle kotisalille) mulla on vielä kymppikerran kortista jokunen kerta käyttämättä ja siellä olen nyt käynyt harvakseltaan lihashuoltotunneilla. Viime viikolla sukelsin taas crossfitin pariin ja tarkoituksena olisi jatkossa käydä siellä 1-2 kertaa viikossa. Punttitreenit taas käyn tekemässä Powerfit Vantaalla, josta on tullut ihanan kotoisa paikka. Se on muuten jännä kun johonkin paikkaan tykästyy, ei mielellään enää muualla treenaakaan. Tuskin mua saa enää Powerfitiltä kulumallakaan pois! Mulla on siis kortit tällä hetkellä kolmeen eri paikkaan, mutta periaatteessa maksan nyt vain yhdestä. Ei huono tilanne ollenkaan!

Olen täysin hurahtanut taas punttitreeneihin ja saankin niistä taas enemmän irti kuin vaikkapa kolme kuukautta sitten. Kroppa on alkanut tottua bodaukseen ja lihakset hermottuvat hyvin. Perjantaina on tarkoitus mennä taas crossfitin pariin ja jännä nähdä onko kaikki se sähäkkyys ja kimmoisuus hävinnyt kokonaan kropasta. Ainakin liikkuvuus on huonontunut, vaikka sitä yritänkin tehdä säännöllisesti. Niin se vain on, että punttitreeni jäykistää, vaikka se hauskaa onkin. En tiedä onko kukaan muu huomannut tätä, mutta vanha hävinnyt lihasmassa on alkanut tulla takaisin kohinalla. Tämä on hyvä asia ihan jo senkin takia, että olkapää on ollut oireeton jo pitkään lisääntyneen lihasmassan ansiosta.

Niin ja uusimpana lajina meillä on luistelu. Ostettiin sekä tytölle että minulle viikonloppuna luistimet ja mimmihän vetää jo kuin vanha tekijä. Mulla on nyt lauantaista asti ollut pohkeet aivan järkyttävän jumissa, mutta huomenna mennään siitä huolimatta taas jäälle! Harvinaisen mukavaa puuhaa, hyvää hyötyliikuntaa ja yhteistä tekemistä lapsen kanssa. Pitääkö vielä tälle talvelle suksetkin hommata, jos kelit vain hiihtämisen sallivat? Treenikertoja tulee viikkoon tällä hetkellä paljon, mutta niin kauan kuin tämä on hauskaa eikä tunnu raskaalta, niin antaa mennä vain! Tavoitteena on treenata mahdollisimman monipuolisesti ja tällä systeemillä se ainakin onnistuu 🙂

Mites teillä treeni kulkee?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Tää dieetti olis nyt tässä

Treeneissä puhaltaa uudet tuulet

Teistä jotkut ovat ehkä pistäneet merkille mun snäpit uudesta valmentajasta ja ehkä treenvideoistakin on paistanut läpi etten enää treenaa niin kuin aikaisemmin. Mulla on jo pitkän aikaa ollut halu muuttaa treenejä melko radikaalisti, mutta uskallus on puuttunut. Olen halunnut olla crossfittaaja, joka osaa paljon asioita, on kestävä sekä vahva. Viimeinen puoli on kuitenkin todistanut sen etten voi olla sellaista mitä kroppa ei kestä. Mä olen heilunut salilla viimeiset 15 vuotta ja oppinut sen, että muhun tarttuu kaikista parhaiten voima. Ei sekään mitään mahdotonta tahtia, mutta progressiivisesti kuitenkin. Crossfitin osalta leikkauksen jälkeinen aika oli todellista nousukiitoa. Kroppa kesti suhteellisen hyvin, vaikka olinkin suurista lihashuoltoon käytetyistä tuntimääristä huolimatta koko ajan jumissa. Olin totta kai iloinen, kun kehitystä tapahtui niin paljon koko ajan, mutta takaraivossa jyskytti kuitenkin koko ajan ajatus toisenlaiseen treeniin siirtymisestä.

Painonnosto on se mitä rakastan suunnattomasti vaikka en ole siinä hyvä enkä ole sitä pystynyt tekemään sitä kunnolla yli vuoteen. Joku siinä kiehtoo minua suunnattomasti. Leikkauksen jälkeen ajattelin, että painonnosto jää vain haaveeksi, koska olkapää ei sitä kestä. Sekä fyssari että uusi valmentajani olivat asiasta eri mieltä. Käyn tällä hetkellä taas fyssarilla, koska vasen lapa ei toimi kunnolla. Siitä johtuen olkapää on oireillut myös töissä. Nyt teen paljon hommia sen eteen että lapa saadaan taas hereille ja olkapääkin on pysynyt nyt useamman viikon ihan normaalina. Päätin vähentää crossfit-treenejä, kun olkapää alkoi uudestaan oireilemaan. Siirryin tekemään enemmän voimaa ja vähensin cf-treenit 1-2 viikossa. Homma ei kuitenkaan tuntunut mielekkäältä ilman minkäänlaisia konkreettisia tavoitteita monen ihmisen suosittelemana päädyin ottamaan yhteyttä Speedsterin Laura Niemelään. Lauran opissa on paljon crossfittaajia ja hän opettaa itse painonnostoa omalla salillaan.

Olen nyt muutaman viikon treenannut Lauran ohjelmilla ja voi pojat miten kulkee! Olen ollut täysin liekeissä joka treeni. Toki tästä hommasta puuttuu nyt crossfitille ominainen yhdessä tekeminen, mutta ei se ole haitannut tähän mennessä yhtään. Samojen tyyppien kanssa pyörin salilla edelleen 🙂 Olen tehnyt nyt kolme voimatreeniä viikossa ja siihen lisäksi crossfittiä/lenkkiä sen verran kun tuntuu hyvältä. Kroppa palautuu tällä hetkellä nopeammin kuin peruscrossfittiä tehdessä mikä tuntuu todella hyvältä. Treffattiin eilen Lauran kanssa ja tsekattiin muutamat harjoitteet lavan herättelyyn ja sen jälkeen vedettiin hyvä tovi tempauksen tankojumppaa. Mä en muista koska mun olkapäät ja selkä olis olleet näin hellänä, hyvässä mielessä! Miettikää, 15kg kilon tangolla voi löytää uusia lihaksia 😀 Eipä ole koskaan aiemmin tempaukset tuntuneet näin helpoilta ja kevyiltä. Mulla on ollut huono tapa ylianalysoida koko liikettä ja siitä lähdetään nyt opettelemaan pois. Nyt mielessä on vain muutama asia, joita täytyy noudattaa jokaisessa liikeessä ja toistossa, joten homma helpottuu siltä osin todella paljon. Painonnosto on äärimmäisen mielenkiintoista. Ihan huippua, jos pystyn taas treenaamaan sitä enemmän. Mun treeniohjelmaan tulee ensi viikolla muutoksia ja odotan niitä innolla!

Vitsi tää homma on taas älyttömän mukavaa 🙂 Alla video viime viikon sunnuntain treenistä, enjoy! Ja muistakaahan tilailla kanavaa niin lisää videoita tulee. Pääset tilaamaan kanavan videon alakulmassa olevasta ”näytä video youtubessa” namiskan kautta!

Hyvää äitienpäivää!

Tämän hetken treenisysteemi – missä mennään?

Processed with VSCO with c1 preset

*Sis. mainoslinkin* Olen viime viikkoina päässyt aika hyvin treenaamaan. Aerobista 1-2 krt/viikossa (pitäisi tehdä enemmän), punttia 3-4 krt/viikko ja päälle pari nopeaa kotitreeniä viikossa. Niin ja ne lihashuollot eli treenihommia riittää! Salikerrat aion jatkossakin pitää maximissaan neljässä, mutta lenkkeillä haluaisin enemmän. Crossfitin lopettamisen myötä kestävyysjumpat on jääneet vähemmälle enkä tahdo päästää itseäni taas ihan surkeaan kuntoon. Ei muuta kuin tohvelia toisen eteen! Mökkikauden alettua lenkkeily tulee taas enenevissä määrin kuvioihin ja siihen päälle teen varmasti punttia ja kehonpainotreenejä mökillä.

Mutta missä mennään nyt? Joudun vieläkin miettimään todella paljon liikkeitä, koska oikeastaan mitään punnerrusliikkeitä en pysty tekemään. Olkapäitä en ole treenannut moneen viikkoon. Jalat on ainoat, joita pystyn paukuttamaan niin paljon kuin sielu sietää ja millä liikkeillä tahansa. Selälle teen ylhäältä vedettävistä ainoastaan ylätaljaa kapealla kahvalla. Muut ylhäältä vedettävät sattuvat olkapäähän eli loput liikkeet on erilaisia soutuja. Rinnalle pelkkiä taljavemputuksia, samoin ojentajille. Hauiksille pystyn tekemään yleensä vain kolme sarjaa per kerta. Haastavaahan tämä on, mutta teen sen minkä suinkin pystyn!

Processed with VSCO with c1 preset
Paita: Nike // Housut: h&m // kengät: Reebok.

Eilen tein ensimmäistä kertaa kuukausiin suorinjaloin maastavetoa. Pienillä painoilla, koska tenniskyynerpää, mutta tein kuitenkin ja tänään muuten tuntuu! Jaloille voimaliikkeenä on tällä hetkellä etukyykky, jossa teen 5 x 5 toistoa joka viikko kuormaa nostaen. Eilen tein kaikki sarjat 50 kilolla. Kunhan pääsen täysipainoisesti treenaamaan niin teen varmasti jonkin järkevän treeniohjelman itselleni. Nyt mennään ihan vaan fiiliksen mukaan. Kunhan vemputtelen menemään 😀 Yritän alkuun tehdä aina jonkun voimaliikkeen ja lopputreenin kaikkea kivaa ja jännää. Mä kyllästyn niin helposti, että on parempi keksiä jokaiseen treeniin jotain uutta. Kuvasin eilen myös lämmittelyvideon eli sellaistakin tulossa ihan lähiaikoina!

Treenivideoita latailen tasaiseen tahtiin sekä instaan että youtubeen. Instasta minut löytää nimellä @jonnam1983 youtuben kanavan videot voit tilata suoraan sähköpostiin täältä. Youtuben kanavalta löytyy muuten yli 8 vuottakin vanhoja videoita 😀 Energistä tiistaita tyypit!

Ps.House of Brandonilta nyt kaikki kevään uutuudet ja normaalihintaiset tuotteet -15% koodilla: SMMR16. Voimassa 17.4.2016 saakka. Alennus ei koske DR. DENIM ja CALVIN KLEIN merkin tuotteita, eikä jo alennettuja tuotteita ja lahjakortteja. Valikoimaa katselemaan ja tilaamaan pääset tästä.

Lyhyen tähtäimen treenisuunnitelmia

Processed with VSCO with c1 preset
Kuva: Kaisa K.

Menin ja irtisanoin jäsenyyteeni rakkaalle crossfit Vantaalle ja siirryn nyt ihan vakituisesti punttien kolistelun pariin Powerfitille, jossa tuo taloutemme karvaisempi osapuolikin muskeleitaan kasvattelee. Lähitulevaisuudessa crossfit-jutut tulevat siis vähentymään ja bodausaiheiset vinkit ja jutut lisääntymään. Crossfit tulee edelleen pysymään osana mun treeniohjelmaa voimaliikkeiden ja liikkuvuustreenien muodossa ja tarkoituksena on tehdä silloin tällöin myös sykettä nostavia metconeja. Mun aerobinen kunto on varmasti tällä hetkellä huonompi kuin aikoihin, mutta tähän tulee muutos. Jos suinkin pysyn kunnossa enkä pahemmin sairastele niin lisään viikko-ohjelmaan pari juoksulenkkiä tai intervallia salilla.

Pääpaino tekemisessä on edelleen olkapään kuntouttamisessa. Olkapää ei tunnu tällä hetkellä ihan normaalilta, kiitos parin viikon takaisen chest to barien. Myös tuo kyynärpää täytyy saada kuntoon. Tekemistä siis riittää! Punttien kanssa aloitan nyt hermotusjakson, jotta saan lihasten hermotuksen paremmaksi ja vastaanottavaisemmaksi punttitreeniin. Jonkun aikaa tulen siis tekemään pidempää sarjaa liikkeissä. Alkuun teen aina voimaliikkeen lyhyemmillä toistomäärillä ja isommilla kuormia,  jotta saan voimaa kehitettyä entiseen malliin. Mitään kiveen hakattua treeniohjelmaa mulla ei ole vielä, vain pääliikkeet on tiedossa: etukyykky, shoulder press ja leuat. Näissä haen progressiivista voimankehitystä, lopputreenin voin tehdä vaikka sammakkohyppyjä ja pakarapuristuksia. Mikä nyt sattuu millonkin kiinnostamaan 😀

Toivottavasti te kaikki ette nyt häviä sieltä ruudun takaa, kun en olekaan enää hoocee crossfittaaja 😉 Sen mä tiedän, että myös salitreeneistä löytyy kirjoitettavaa, pohdittavaa ja kerrottavaa vaikka kuinka paljon!

Oikeastaan mä olen aika innoissani!

Housut & sukat: Adidas 

Kengät: Nike

Huppari: h&m

Kello: Garmin

Mitä minä oikeasti haluan?

Processed with VSCO with a6 preset

Mun treenaaminen on ollut viime aikoina vähän sitä sun tätä. Ei mitään kummempia tavoitteita. Olen tehnyt se mikä on sattunut minäkin päivänä huvittamaan. Kuukauden olen seilannut kahden salin väliä ja pohdiskellut mitä oikeastaan haluankaan tehdä. Olkapää asettaa rajoituksia crossfittiin, mutta samalla tavalla se rajoittaa myös salitreenejä. Mun on pakko päästä treenaamaan säännöllisesti ettei pää hajoa. Rakastan sitä ilmapiiriä, joka salilla vallitsee.

En ole vielä oikein kotiutunut Powerfitille, mutta tykkään paikasta kovasti. Sen sijaan Crossfit Vantaa tuntuu kodilta. Siellä on tutut ihmiset, parhaat läpät ja huiput valmentajat. Ihmiset, jotka tsemppaavat joka kerta parempiin ja parempiin suorituksiin. Siellä voin vapaasti olla oma hölmö itseni ja heittää paskaläppää kelle vaan. Mua on harmittanut todella paljon ajatus, että täytyisi valita vain toinen näistä saleista. Rahaa ei ole kuin kroisoksella, joten olisi vain järkevää käydä yhdessä paikassa. Meinasin jo irtisanoa mun jäsenyyden cf-salille, mutta jokin esti. En vain pysty siihen, enkä kyllä haluakaan. Mietin, että on pakko olla jokin ratkaisu tähän hommaan ja eilen se ratkaisu taisi löytyä. Jos jotain oikein haluaa niin siihen kyllä löytää ratkaisun. Täytyy vain istua alas ja miettiä.

Processed with VSCO with a6 preset

Meillä alkaa ensi viikolla uusi treenijakso, joka on hyvin painonnosto painotteinen. Ajattelin jo etten pääse koskaan treenaamaan, koska juuri painonnosto multa on nyt kielletty. Istuin alas valmentajan kanssa ja pähkäiltiin asiaa ja siitä se ajatus sitten lähti. Vaikka mä en pysty painonnostoa nyt tekemään niin ei se tarkoita etten pysty tekemään mitään. Voin edelleen kyykätä, penkata, vetää leukoja, harjoitella skilssejä ja tehdä shoulder pressiä. Voin tehdä näitä kun muut tempaa. En halua bodata, haluan kehittää voimaa ja crossfitille ominaisia piirteitä. Pää on ollut niin sumua täynnä etten edes ole tajunnut tätä. Ei mun tarvitse tehdä samoja kuin muut. Pääsen silti 2-3 kertaa viikossa tekemään treeniä muiden kanssa. Siihen päälle loikkatreenit, avustavat liikkeet ja kuntoutusliikkeet (alla video yhdestä). Ehkä juoksuakin.Tekemistä riittää kyllä!

Mitäs sitten salikortille tapahtuu? Pidän sen toistaiseksi ja kuukauden päästä tarkistan tilanteen uudestaan. Powerfitillä voin käydä ainakin iltavuoropäivinä ja joskus miehen kanssa yhdessä viikonloppuna. Vaihtelu virkistää ja Powerfitillä on todella hyvät tilat ja edellytykset voimatreeniin ja oikeastaan kaikkeen mitä omassa ohjelmassani teenkään. Kyllä tästä kuulkaa hyvä tulee vielä!

Ja eikös se kuuluisa lausahdus mene, että vahvista vahvuuksiasi eli ei muuta kuin lisää kyykkyä 😉

Paita: Taffer (saatu)

Housut: Adidas

Kengät: Reebok

Jokainen kaipaa joskus tsempparia

Processed with VSCO with a4 preset

Vihdoin on täälläkin päästy treenin makuun! Itseni jo melkoisen hyvin tuntien tiesin, että treeni-innostus nostaa taas päätään kun sen aika on. Se hetki koitti perjantaina! Täytyy vielä mainita, että tulin perjantaina kotiin todella väsyneenä sillä koko duunipäivä oli rankka ja hektinen. Sairaita ihmisiä riitti vaikka naapurille jakaa ja sehän tietää aina mulle hommia todella paljon. Kaaduin väsyneenä sängylle ja ilmoitin miehelle etten todellakaan jaksa lähteä minnekän salille. Mies tuli sängyn viereen ja tokaisia ”et todellakaan jää tänne makaamaan! Nyt ylös, kamat kasaan ja salille.” Ja niinhän mä tein. Onneksi on kotona ihminen, joka välillä patistaa liikkeelle. Hän todella näkee milloin kaipaan tsemppausta ja milloin olen oikeasti väsynyt.

Processed with VSCO with a4 preset

Tällä hetkellä olen vielä vähän hukassa treenien kanssa. Crossfittiä en pysty tekemään täysipainoisesti ja joudun päivä toisensa jälkeen perumaan treenipaikkani, koska treenit sisältävät liikkeitä, joita en pysty tekemään. Painonnosto on kielletyä ainakin seuraavat kolme kuukautta ja tenniskyynerpää estää mm. maastavedot. Seilaan crossfitin ja kuntosalin välillä ja yritän suunnitella treenini niin etten tuhoa olkapäänkuntoutus projektia, mutta samalla haluan kuitenkin treenata tehokkaasti. Treenien lisäksi teen päivittäin kuntoutusliikkeitä parin liikkeen verran ja kolme kertaa viikossa vähän isommin. Tähän pitäisi vielä ujuttaa juoksulenkit ja lihashuollot. Siinäpä mulla onkin suunnittelemista!

En aio kuitenkaan ottaa mitään stressiä treeneistä vaan menen fiiliksen mukaan. Tarkoituksena on pitää liikunnan ilo mukana ja saada välillä omaa aikaa ja tilaa omille ajatuksille. Toki haluan pysyä myös suht hyvässä kunnossa ja kehittyäkin, mutta pääpaino on nyt olkapään kuntoutuksella ja treenirytmissä kiinni pysymisellä. En nimittäin tiedä mitään parempaa keinoa jaksaa arjessa kuin liikunta <3

Minäpä lähden tästä juoksulenkille! Jos mun arki kiinnostaa niin kannattaa seurata snapchatissa. Minut löytää sieltä nimimerkillä jonnamusakka 🙂

Itsenäisyyspäivä oli touhua täynnä!

Onko teillä jotain itsenäisyyspäivän perinteitä? Meille ei vielä ole mitään ihmeellisempiä perinteitä perheenä muodostunut. Ainoa tärkeä asia on yhdessä olo sekä hyvä ruoka. Viime vuonna vietettiin itsenäisyyspäivää anoppilassa, mutta tänä vuonna mies piipahti siellä tytön kanssa päiväseltään kun minä olin treenaamassa ja muuten päivää ja iltaa vietettiin ihan vaan kotosalla.

kuvia 003
Eteisen joulupuu. Tai oikeastaan kasa koristeoksia ja joulukoristeita 😀

kuvia 004kuvia 005kuvia 006

Yksi ylimääräinen vapaapäivä tekee aina terää ja oli tosi ihanaa nukkua pitkään, aloitella aamu rauhallisesti kunnon aamupalalla ja touhuta sit kotosalla. Siivoilin paikkoja ja järjestelin nurkkia, kun en ei noita siivoushommia oikein ehdi viikollakaan tekemään. Räntäsateesta huolimatta lähdettiin tytön kanssa leikkipuistoon ja kiikuttiin, laskettiin liukumäkeä ja potkittiin palloa tunnin verran. Ulkoilun jälkeen ruokaa nassuun ja treeneihin! Mikäs sen mukavempi tapa viettää vapaapäivää kuin treenata oikein kunnolla 🙂

20131206_075716
Aamu alkaa aina joulukalenterian avaamiselle.

20131206_105032
Ulkona oli mahtava ilma…

20131206_08542620131206_10501520131204_154711kuvia 007

Vedin itsenäisyyspäivän kunniaksi treenit vähän pidemmän kaavan mukaan. Ensin 1,5 tunnin open gym, jossa treenasin tempausta, rimpuilin muscle uppeja (ei menny ees sinne päin :D), tein 10 minuutin kyykkyhaasteen ja tsiigasin vierestä kun Miitta teki Winter warin 1. karsintalajin.

kuvia 009
Muscle up räpiköintiä. On vielä aika kaukana 😀

kuvia 010kuvia 011kuvia 012kuvia 013

kuvia 015
Kyykkyhaastessa piti pysyä 10 minuuttia kyykkyasennossa. Jalkoja sai liikutella välillä, mutta ylös ei saanut nousta. Onnistuin!

kuvia 014

Open gymin jälkeen jäin tekemään vielä päivän wodin, jossa alussa vähän etukyykättiin ja sit tehtiin varsin mielenkiintoinen setti!

  • frontsquat 5 x 3 (30, 35, 40, 45, 50kg) 60-80% maximista

Tehtiin ekan kerran Bring Sally up, bring Sally down ja se oli melkoista meininkiä se! Naisten rx oli 40kg ja senhän mä latasin tankoon. Setti oli sen verran rankka, että feilasin puolessa välissä ja jatkoin loppuun saakka air squatteina.

Vedin siis tuollaisen kivan 2,5 tunnin treenisetin juhlapäivän kunniaksi! Ihan kiva välillä jumpata ajan kanssa, välillä höpistä treenijuttuja, mobbailla ja siirtyä seuraavaan liikkeeseen. Vähissä on tällaiset päivät jolloin voin boxilla viettää useamman tunnin putkeen 🙂

Himassa tehtiin illalla vähän erilaista ruokaa kuin arkena. Ei mitään hienostelevaa grumeluuria vaan ihan meidän näköistä safkaa: perunamuussia ja hirvenkäristystä puolukkasurvoksen kera. Jälkkäriksi mun tekemää raakakakkua 🙂 Loppuilta ihan vaan oltiin, katseltiin töllöä, leikittiin mimmin kanssa ja löhöttiin.

kuvia 020kuvia 026

Täydellinen päivä! <3

Treeneissä sain neronleimauksen osallistua Winter war 2014 karsintoihin ja eilen kävin tekemässä ensimmäisen karsintalajin. Siitä lisää huomenna!

Haikein mielin.

Nonnih, olinpa viikonloppuna vähän saamaton kun en treenannu ollenkaan. Lauantaina en viitsinyt ja sunnuntaiaamuna oli niin huono ilma ettei siinä olis paljon ulkona kyykkäilty. Tulipahan pidettyä pieni lepoputki siinä sitten. Ei se lepokaan koskaan huonoa tee 🙂

kuvia 025
Lasketaanko saippuakuplien puhaltelu urheiluks?

kuvia 019

Viikonloppu meni siis kuta kuinkin syödessä hyvin. Ihan yllätyin miten fiksusti osasinkin lomareissulla syödä vaikka toki herkuttelinkin kun siltä tuntui. Paino oli tasan sama eilen aamulla kuin reissuun lähtiessäkin. Ehkä onnistuin vaan hommaamaan muutaman gramman lihasta? 😀

Pekoni-tomaatti-munakasta eli Jonna´s special aamupalalla möksällä
Pekoni-tomaatti-munakasta eli Jonna´s special aamupalalla möksällä

Uunitomaatteja vuohenjuustolla.
Uunitomaatteja vuohenjuustolla.

Lidlissä kävin täydentämässä pähkinävarastoja :D
Lidlissä kävin täydentämässä pähkinävarastoja 😀

Nyt oon muutaman päivän mennyt ruokapuolella herkuttomalla linjalla ja muutenkin melko proteiini+rasva-painotteisesti. En tosiaankaan ole missään herkkulakossa tai totaalipaleolla, meen vaan fiiliksen mukaan ja syön sitä mitä mieli tekeen. Jos tekee mieli herkkujakin niin sit niitä syödään! Jos kiellän itseltäni jotain tai päätän 100%:sti noudattaa jotain ruokavaliota niin kestän sitä max kolme päivää ja löydän itseni pää leipäpussissa 😀 Tällainen kaiken salliva linja tuntuu varsin hyvältä ja toimivalta.

Aamupalaa eiliseltä: makkaraa, luomumunia ja kirsikkatomaatteja.
Aamupalaa eiliseltä: makkaraa, luomumunia ja kirsikkatomaatteja.

Sunnuntain iltapala taisi olla aika lailla samanlainen..
Sunnuntain iltapala taisi olla aika lailla samanlainen..

Eilen tein pitkästä aikaa kesäkurpitsalasagnea!
Eilen tein pitkästä aikaa kesäkurpitsalasagnea!

Nyt muuten pääsen varsin kätevästi kulkemaan treeneihin Crossfit Vantaalle! Käytiin heti sunnuntaina kotiin tullessa ostamassa mulle uus tsygä. Yritin ensin tori.fistä niitä katella, mut hirveitä hintoja ihmiset huutaa käytetyistä pyöristä. Päädyin siis ostamaan uuden ja on muuten hyvä 🙂

IMG_20130721_171315

Ajoin pyörän Budget Sportilta, ihan Vantaan cf-salin nurkilta, kotiin ja aikaa meni vaivaset viis minsaa! Vähän jänskätti lähtee ajelemaan kun viimeks oon ollut pyörän selässä noin neljä vuotta sitten…

Eilen jumpalle menossa. Isossa kuvassa jumpalta kohtuullisen hikisenä tulossa!
Eilen jumpalle menossa. Isossa kuvassa jumpalta kohtuullisen hikisenä tulossa!

Eilen kävin tekemässä vikan jumpan Malmin East Bodylla. Tai no vikan ja vikan, mutta melkoisen haikein mielin katkasin mun vuosijäsenyyden sieltä 🙁 Tällä hetkellä ei oo varaa maksaa jäsenyyttä kahteen paikkaan enkä mä EB:llä kovin montaa kertaa kuussa pääse käymäänkään. Ei musta täysin eroon kuitenkaan päästä sielläkään, koska aion kymppikerran kortin kera käydä aiheuttamassa pahennusta aina silloin tällöin 😀

Eilinen jumppa oli siitä harvinainen etten ottanut _yhtään_ kuvaa koko treenistä! Miettikää, minä himokuvaaja, en edes pitänyt kameraa kädessä missään vaiheessa.. Ooämgee. No, treenissä tein ensin etukyykkyä 4*8*60-70% max eli painot oli 45, 45, 47,5 ja 50kg. Sen jälkeen:

5 kierrosta

  • thruster x 12 (tangolla)
  • abmat x 10 (tein normaalisti)
  • burbees x 5
  • aikaa meni kaikki 12.02

Wodconnectista (palvelu, jonne voi merkitä omat tuloksensa ja seurata muiden tuloksia) katselin muiden Crossfit Vantaan tyttöjen tuloksia ja totesin olevani surkeinta pohjasakkaa. Tätäkö 10 vuoden bodaushistoria tosiaan teettää? Olen tavattoman hidas eikä räjähtävyydestä tai hapenottokyvystä ole tietoakaan. Voimapuoli on ainoa, jossa olen hyvä. Venyvyyttä? Noup. Sitäkään ei löydy. Crossfitissä mulla ei tosiaankaan ole mitään muuta kuin oppimista edessä ja tiedättekö mitä? Se on aivan mahtavaa! Tunnen todellakin olevani uusien haasteiden edessä ja tästä on vain suunta ylöspäin. Jonain päivänä huomaan olevani samalla tasolla muiden kanssa 🙂

Mä muuten päivitän instagrammia aika usein ja päivän treenitkin tulee nykyään sinne aiemmin kuin tänne. Yritän saada välillä otettua jotain videoitakin sinne, ehkä jo tänään? Mua voi seurata instagrammissa nimellä jonnam1983.

IMG_20130722_105500

Sitruunamehua aamuisin :)
Sitruunamehua aamuisin 🙂

20130723_093304Tänään aamulla laitoin tuota CocoVin smoothie mixiä mustikkasmoothieen (mustikoita, banaania, hunajaa, suolaa, pähkinöitä, smoothie mixiä ja vettä). Siitä tuli yllättävän hyvää. Vähän pelkäsin, että superfoodit maistuu kaikesta läpi, mut ei! Huomenna sama setti uusiks 🙂

IMG_20130723_094749
Aamupalan smoothie ja munaset kaverina.

20130722_212453

20130722_115839

Eilisen kauppakassi.
Eilisen kauppakassi.

Yritän nyt tosiaan luomuruoan ostamiseen panostaa vähän enemmän ja eilen ostin luomuna jo maitoa ja tomaattimurskaa. Kotimaisina mukaan lähti porkkanat ja sienet ja ulkomaisina omenat ja kesäkurpitsat. Tiedättehän minkälainen vouhottajan mä olen kun sille päälle satun? Vaahtoan jostain asiasta, josta olen kovin innostunut, koko ajan. Mies sit aikansa kuunteli mun luomuinnostusta ja kantoi sunnuntaina mulle kennollisen luomukananmunia, vaikka oli vasta kironnut miten kalliita ne on. Jos tuo ei ole rakkautta niin mikä sitten on!? <3

20130722_113832

Tää oli tämmönen aika lailla ruokapainotteinen postaus, mut kun se ruoka on niin hyvää ja treenaamisen ohella mun erittäin suuri intohimo. Syökää sellaista ruokaa, joka tekee teille hyvän ja energisen olon, niin mäkin teen 🙂

Ps. Tänään mä meen ekaa kertaa treenaamaan crossfit Vantaalle ja ehkä pikkasen jänskättää! Wish me luck 🙂

Pss. Kertokaa ihmeessä mikä on teidän suurin intohimonne? Tai vaikka kaksikin! Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille blogini lukijoille. Mä oon niiiiiiiiiiin innoissani, tsihii 🙂

Eipä sit muuta kuin…

squat

😀

 

 

 

 

Pitkäaikainen haave toteutuu.

Mä olen täällä innoissani kuin pikkulapsi, hyvä kun housuissani pysyn! Kerkesin perjantaina maksaa starttikurssin Crosstraining Centerille ja eilen selvisi, että ihan meidän lähelle on avattu heinäkuun alussa virallinen crossfit-sali! Olin sinne heti yhteydessä ja menen viikon päästä tutustumaan ja testailemaan ja elokuun alussa On Ramp-kurssille. Jos kiinnostaa niin Crossfit Vantaan elokuun On rampeille on vielä tilaa ja facebook-sivuille sekä yhteystietoihin pääset tästä.  Kuka lähtee messiin!?

Mun pitkäaikainen haave nyt siis vihdoin toteutuu ja pääsen ihka oikeelle cf-salille! Mä loikin ja hyppelehdin kuin pikkuvarsa eilen mökin pihalla ja oon tänäänkin ollut ihan fiiliksissä 🙂 En malttais olla vielä viikkoa mökillä, mut eiköhän se sali siellä odota! Aivan mahtavaa! En voi käsittää miten kävikin näin hyvä tuuri. Tonne salille on meiltä noin kahden kilsan matka ja pyörän hankinta on siis edessä. Sillä surautan varsin nopsaan treeneihin ja takas himaan. Vielä kun kävis niin hyvä tuuri, että saisin duunipaikalla siirron meidän lähelle niin oltais lähellä lottovoittoa.

Mökillä päivät rullaa melko leppoisina. Aamulla ja päivällä ollaan paljon ulkona, otetaan arskaa, tehdään hommia ja pelaillaan pelejä. Välillä käydään järvessä pulahtamassa ja sit jatketaan taas zillailua. Semmosta mukavaa ja leppoista elämää 🙂

Mimmi vesileikeissä.
Mimmi vesileikeissä.

Perjantaina käytiin taas isännän kanssa Origymillä treenaamassa. Salilla oli 1-vuotis synttärit ja tarjolla oli palkkaria, kahvia ja Massin Energy cakea. Toi Energy cake oli muuten todella hyvää! Ei maistunut yhtään ”terveelliseltä” eli maistui mullekin 😀

PicsArt_1373798321210

Täytyy vielä kehua Origymin asiakaspalvelua, parempaa saa nimittäin hakemalla hakea! Treenaamaan päästään viikonloppuisinkin pelkällä puhelinsoitolla, mutta ollaan kovasti mietitty jos otettais Origymille jokin 10x kortti niin päästään jumpalle sillon kun siltä tuntuu.

Pebateus on kasvanu!
Pebateus on kasvanu!

IMG_20130712_210203Mun treeniin kuului etukyykyn kakkosmaximin etsintä ja lisäksi metcon, jossa tein 3 kierrosta thrusteria (10 toistoa: 20kg/30kg/30kg) sekä boxihyppyjä (10 toistoa). Time cap oli 8 minsaa ja sen alitin vallan mainiosti. Oikeesti tossa thrusterissa painot olisi pitänyt olla 40kg/50kg/60kg mutta no can do… en mitenkään olis kyennyt sellaisiin painoihin! Joku päivä vielä 🙂 Etukyykyssä teinkin sit uuden ennätyksen: 2*72,5kg! Jeah!

Collage2

Collage3

Boxihyppyjä :)
Boxihyppyjä 🙂

kuvia 015kuvia 016Treenin jälkeen ihmettelin koipia pukkarissa. Ihan kuin nekin olis ottaneet lisää massaa….?

Collage1

Kuten perinteeseen kuuluu mökillä niin palautus”juoma” oli haettava treenin päälle. Jätskiä siis! Alkaa muuten olla pikku hiljaa jäätelömitta täynnä…

Lakutuutti treenin päälle, Lidlin suklaacrisp lauantain kauppareissulla.
Lakutuutti treenin päälle, Lidlin suklaacrisp lauantain kauppareissulla.

Eilen päätin pitää välipäivän treeneisä ja ihan kunnon herkkupäivän. Aikomukseks se kuitenkin jäi kun ei sit loppujen lopuks namutkaan maistuneet 🙁 Muutenkin söin eilen tosi huonosti. Ei vaan ruoka maistunut.

Megasäkin varasin kirjan kera tuhottavaksi.
Megasäkin varasin kirjan kera tuhottavaksi.

Eilen lähdössä kauppareissulle.
Eilen lähdössä kauppareissulle.

Paita: Tapout, body action, housut: gina tricot
Paita: Tapout, body action, housut: gina tricot

Tänään oli tarkoitus tehdä mökkitreeni,  mut päivällä oli niin saamarin kuuma ettei kyennyt kuin hankkimaan rusketusraitoja pihalla ja nyt illalla täällä on ollut aika kurja keli. No, pidetään nyt sit pari lepopäivää putkeen ja huomenna uudella innolla Origymille!

Loppuun vielä läjä ruokakuvia. Syöminen kun on niin mukavaa, eiks jeh?

Luomujogurttia on maisteltu kera mustikoiden.
Luomujogurttia on maisteltu kera mustikoiden.

Tänään aamupalalla avocado-leipiä ja luomutar.fin luomu smoothieta.
Tänään aamupalalla avocado-leipiä ja luomutar.fin luomu smoothieta.

Luomu päärynä-vaniljasmoothieta. Mielettömän hyvää!
Luomu päärynä-vaniljasmoothieta. Mielettömän hyvää!

Spirulinaa, yök... Pahaa=terveellistä?
Spirulinaa, yök… Pahaa=terveellistä?

Eilen leivoin mustikkapiirakan :)
Eilen leivoin mustikkapiirakan 🙂

Eilisen aamupala.
Eilisen aamupala.

Miehen tekemää kanapastaa. Ohje tulossa!
Miehen tekemää kanapastaa. Ohje tulossa!

Luomujogurttia ja parit sandwichit perjantaiaamuna.
Luomujogurttia ja parit sandwichit perjantaiaamuna.

Tällainen löytyi kaupan kylmähyllystä. Vatkataan, jäädytetään ja vatkataan vähän lisää...
Tällainen uutuus löytyi kaupan kylmähyllystä. Vatkataan, jäädytetään ja vatkataan vähän lisää…

..ja tämmöstä siitä tuli! Maistui kyllä ihan oikealle pehmikselle :)
..ja tämmöstä siitä tuli! Maistui kyllä ihan oikealle pehmikselle 🙂

Mites teidän viikonloppu on sujunut? Olitteko yhtä laiskoja kuin mä vai huomattavasti reippaampia? Mä oon täällä lueskellut kasoittain sisustuslehtiä ja suorastaan pursuan uusia ideoita meidän kotiin! Tapettien vaihto on kohta edessä ja taitaapa keittiökin saada uutta maalia seinäänsä 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mainoksen uhri.

Moikka täältä erittäin helteisestä mökkimaisemasta! Tultiin taas perjantaina mökille ja ollaan täällä seuraavat pari viikkoa. Päätin jo lähtiessä, että ruokailuiden osalta pysytään nyt hyvin ruodussa ja niin oon tähän mennessä tehnytkin. Päälaelle itseään taputtaa hän. Parina päivänä ollaan lounaalla syöty täytettyjä paprikoita sekä tortilloja, mut loppupäivän oonkin sit mennyt ihan normisafkoilla. Täytyy myöntää että pari jätskiäkin oon hotkaissut, mut niistä en stressiä ota, kokonaisuus ratkaisee 🙂

Torstaina kävin salilla tekemässä jalka-vatsapainotteisen treenin. Boxkyykyssä tein uuden ennätyksen, 102,5kg tein kolmosen! Vielä olisin voinut vähän suurempaa painoa kokeilla, mut yksinkertaisesti ilman varmistajaa en uskaltanut. Sen verran alkaa painoa jo olla niskassa, että loukkaantumisriski kasvaa huomattavasti jos esim. keskivartalo tai tasapaino pettää jostain syystä. Pelasin siis varman päälle.

Pre-workout meal: luomutar.fin luomumysliä, banskua ja maitoa.
Pre-workout meal: luomutar.fin luomumysliä, banskua ja maitoa.

Salille meni hän.
Salille meni hän. Huppari: casalla, housut: better bodies

PicsArt_1372944135045
Toppi: puma, housut: SOC

Min buuti.
Min buuti.

Paperilla treeni näytti tältä:

  • BOX-Squat 3rm (102,5kg) Video 100kg kyykystä TÄÄLLÄ.
  • AMRAP 80% (11*82,5kg)
  • Dimel Deadlift 2×20 35% 1rm Deadlift (32,5kg)

3 rounds

Päivän bodauksena tein vähän takareisiä maaten niin saavat nekin välillä jonkinlaista ärsykettä. Toi jälkimmäinen kolmen kierroksen vatsasetti oli muuten aika hauska ja raskas. En ainakaan mä pystynyt tekemään minuuttia putkeen kumpaakaan liikkeistä.

Hollow rock.
Hollow rock.

kuvia 003

Flutter kicks.
Flutter kicks.

kuvia 005

Workout done!
Workout done!

Perjantaille olin vielä suunnitellut tekeväni aamutreenin, mut lähdettiinkin jo niin ajoissa ajelemaan mäkille etten enää kerennyt salille. Kirjastosta kerkesin kuitenkin hakemaan vähän mökkilukemista 🙂

kuvia 006

Aamukunto.
Aamukunto.

Matkustus outfit :)
Matkustus outfit: ginatricot.

Saatoin maistaa jädeä matkalla, järjettömän hyvää oli!
Saatoin maistaa jädeä matkalla, järjettömän hyvää oli!

Ennen mökille tuloa poikettiin Orivedellä ruokakaupassa ja tyhjennettiin puolet kaupasta. Siellä oli viisi eri tuote-esittelijää ja kyllä se vaan niin on, että mut (ja näköjään anoppikin) on helppo puhua ympäri ostamaan melkein mitä tahansa jos vaan maistamaan pääsee 😀 Mukaan tarttui uutta sinappia, chilisiä lisä- ja säilöntäaineettomia Tannisen kastikkeita, leippää ja salaatinkastiketta. Onneks noita tuote-esittelijöitä ei ihan joka päivä satu eteen. Menis kaikki rahat ruokakauppaan!

Siipisoosi ja punasipulihilloke oli mun valintoja.
Tannisen chilinen Siipisoosi ja punasipulihilloke oli mun valintoja. Molemmat sopii tosi hyvin broiskun kanssa!

Ei löydy mitään ylimääräistä!
Ei löydy mitään ylimääräistä!

kuvia 012Eilen illalla heitin taas mökkitreenin. Treenailin tempauksen tekniikkaa sekä tangolla että uudella kahvakuulalla.

IMG_20130706_195639

Collage2

Tämmöstä lelua ihmettelin myös.
Tämmöstä lelua ihmettelin myös.

Lisäksi jumppasin hitusen myös olkapäitä, hauiksia ja ojentajia. Kohtuu hyvät pumpit irtos jälleen kerran!

PicsArt_1373135531995

Collage

Collage3

Collage4

kuvia 044

kuvia 032

Muutamia ruokajuttuja vielä ennen loppuhuipennusta.

Spiruliinaa....mikä makunautinto :D
Spiruliinaa….mikä makunautinto 😀

Tänä aamuna pitkästä aikaa puuroa!
Tänä aamuna pitkästä aikaa puuroa!

Eilen tehtiin tortilloja.
Eilen tehtiin tortilloja.

kuvia 023Mietittekö koskaan minkälaisen kuvan annatte itsestänne muille ihmisille? Aika useinhan ihminen, jota näet päivittäin ohi mennen, onkin aivan erilainen pienen jutustelun jälkeen kuin mitä oli ajatellut. Suurin osa bloggaajista jakaa itsestään vain tietyt asiat blogissaan ja osa elämästä jää pimentoon lukijoilta, kuten pitää ollakin. Mä en esimerkikis kauheasti viljele täällä mun sarkastista huumoariani enää, koska sain siitä aika ikävää palautetta jokunen vuosi sitten. Sarkasmia on vaikea erottaa näin tekstin seasta ja se antaa helposti kirjoittajasta leuhkan sekä omahyväisen kuvan. Näin ei kuitenkaan ainakaan omalla kohdallani ole. Tämä vain esimerkkinä. Noh, mä päätin tehdä teille ihkaensimmäisen videoterveyhdyksen! Olisi mielenkiintoista tietää muuttaako se jollakin tavalla teidän mielikuvaa minusta? Olitteko ehkä kuvitelleet mulle erilaisen äänen? Otan mielelläni vastaan ideoita ja aiheita videopostauksiin! Näitä voisin tehdä useamminkin:)

Ensimmäisessä videoterveydyksessä pientä pohdintaa kisaamisesta, kun sinne kisalavoille on muakin taas yritetty ylipuhua, ja juttua treenisuunnitelmista. Videoon pääset TÄSTÄ. Enjoy 🙂

Ps. Pikkasen jänskätti 😀

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muutos lähtee itsestä.

Näin se on, asiassa kuin asiassa. Jos et ole tyytyväinen vartaloosi, on sinun alettava tekemään asialle jotakin. Jos et ole tyytyväinen elämääsi, etsi asioita jotka tekevät sinut onnelliseksi. On täysin turhaa jäädä vatvomaan asioita ja ajatella sitten kun.. Mä olen jo jonkin aikaa ollut vähän kyllästynyt normaali bodailuun. Tuntuu vaan niin saakelin tylsältä. Se suurin into koko touhuun on kadonnut. Rakastin kyllä treenaamista yli kaiken, mutta kaipaan uusia haasteita. Lauantaina niitä tulee, kun lähden testaamaan Keravan crossfit salille crossfittiä! Hui, mua jänskättää 🙂

Crossfitin aloitusta oon miettinyt varmaan viimeiden vuoden, mutta loikkaus tutusta ja turvallisesta salitreenistä on tuntunut liian suurelta. Samoja liikkeitä crossfitissäkin tehdään kuin salilla, mutta se vaatii myös paljon enemmän räjähtävyyttä, ketteryyttä, nopeutta ja venyvyyttä. Vaikka tuttujen aioiden parissa liikutaan edelleen niin silti se on täysin vierasta maaperää. Crossfitissä kiehtoo juuri  nuo ominaisuudet mitä crossfittaajalta vaaditaan (ja mitä kehitetään koko ajan), mutta totta kai myös mahdolliset ulkonäkö muutokset. Crossfittaaja naiset on aika hot hot vai mitä ootte mieltä?

Eilinen salitreeni poikkesi mun normaalista treenistä aika paljon. Tein ensin penkkiä 5 sarjaa, vedin leukoja 5 sarjaa ja loput 40 minuuttia keskityin harjoittelemaan rinnallevetoa, työntöä, tempausta ja valakyykkyä. Joskus vuosia sitten olen noita tehnyt ja voin sanoa, että helvetin vaikeeta oli! Ihan pelkällä kepillä tein alkuun ja loppuun jollakin pienellä ja kevyellä tangolla.

Jumpalle menossa.
Jumpalle menossa.

Sara ja Annakin sattuivat samaan aikaan treenaamaan niin sain tytöt nakitettua kameran taakse 😀 Kiitos kuvista tytskät!

Team Mammat. Etsi kuvasta pätkä :D
Team Mammat. Etsi kuvasta pätkä 😀

 

Nähtävästi rinnallevetoa menossa.
Nähtävästi rinnallevetoa menossa.

 

Valmistautuu...
Valmistautuu…

kuvia 012kuvia 013

Tempausta. Todella vaikea liike!!!
Tempausta. Todella vaikea liike!!!

 

Valakyykkyä..
Valakyykkyä..

kuvia 022

Vaatii kohtuullisen hyvää keskivartalon hallintaa. Tangolla en saanut yhtään toistoa!
Vaatii kohtuullisen hyvää keskivartalon hallintaa. Tangolla en saanut yhtään toistoa!

Päällimmäisenä koko treenistä jäi mieleen järkyttävä epätoivo: miks mä en osaa??? No siks kun en oo noita tehnyt. Tahdon niin kovasti oppia ja aionkin noi liikkeet oppia tekemään oikein. Miljoona asiaa on opeteltavana ja pitäis osata tuoda tanko oikein rinnalle, kääntää se oikein, mennä tangon alle, kyykätä… Tuntuu ettei mun kroppa ja pää tee ollenkaan yhteistyötä. Nilkat on sikakireet, ranteet ei taivu, en pääse kyykkyyn…. Aaaargh! On tässä työmaata, mut mä oon valmis tekemään duunia!

Kuka lähtee lauantaina mun kans Keravan crossfitille demoon (saa käydä kokeilemassa) klo 12-13? Kuka on messissä? Kaverin kanssa olis mukavempaa 🙂

Heitin housut pois, hah!
Heitin housut pois, hah!

 

JA tommosta söin eilen välipalalla.
JA tommosta söin eilen välipalalla.

Juu, nyt mä alan valmistautumaan tän päivän treeniin. Tiedossa kyykkyjä eri muodossa sekä maastavetoa ilman remmejä. Ihme on jos ees pelkkä tanko pysyy näpeissä kun aina oon remmejä käyttänyt. On muuten tänään ollut sellaisetkin lihakset kipeinä joita en ees tiennyt olemassa olevankaan 😀 Forkut on varsinkin aivan juntturassa kaikesta siitä kääntelystä ja tangon puristamisesta. On tää vaan mahtavaa touhua! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Sekavaa settiä.

Uhhuh, kun oon säätänyt tän blogin kanssa viimeiset pari päivää! Pikku hiljaa alkaa hommat olemaan hallussa, muutamia pieniä juttuja täytyy vielä saada toimimaan ja blogia oman näköiseksi. Kyllä tää tästä 🙂

Täällä ei ole tapahtunut mitään maailmaa mullistavaa. Treenattu on normaalisti ja viikonloppuna maistoin vähän muutakin kuin parsakaalia 😀 Niinhän tässä kävi kuin aina aikaisempienkin dieettien jälkeen eli paino pysyi aika alhaalla pitkään ja pompsahti nyt viikon aikana kolmisen kiloa! Vähän on toki vatsapalikoiden päällä nestehöttöä, mutta muuten en kyllä tiedä minne se paino on mennyt!? Jonnekin pyllynpuolikkaiden väliin varmaan..

Oon mimmin kans tehnyt aamupäivällä suht pitkiä kävelylenkkejä kaupoille ja takas. Kunnon hyötyliikintaa, sanon minä!

Tämmöstä uutuutta löydettiin viime viikolla. Hyvvee!
Tämmöstä uutuutta löydettiin viime viikolla. Hyvvee!

 

kuvia 003
Kauppareissun jälkeen

Nyt mulle on päivällekin vakioitunut uudenlainen ruokavalio. Aamulla teen smoothien, lounaalla lihaa, kasviksia ja rasvoja, ennen treeniä hiilaria ja hyviä rasvoja, treenin jälkeen lihaa+ hiilaria+rasvoja ja iltapalalla prodevanukas/rahkaa/prodedrinkki.. mitä nyt sattuu millonkin tekemään mieli.

Lounasta.
Lounasta.

 

Ennen treeniä.
Ennen treeniä mysliä/riisiä/pastaa, bataattia.

 

Treenin jälkeen.
Treenin jälkeen lihaa/kalaa/kanaa + pastaa/riisiä/perunaa/bataattia + vihanneksia.

 

Aamulla.
Aamulla smoothie

Viime viikolla ostin kesän ensimmäiset mansikat! On ne vaan ihan eri makuisia kuin jotkut pakasteversiot… Mimmikin taisi ensimmäistä kertaa elämässään maistaa tuoretta mansikkaa!

Uuuuu!
Uuuuu!

Hmmm.. mansikka. Never heard.

Hmmm.. mansikka. Never heard.
Yyyyh... mii not laikii :D
Yyyyh… mii not laikii!

 

 

 Perjantaina kävin iltajumpalla treenaamassa selän. Tein pitkästä aikaa pyramidisarjoja selälle ja totesin niidet toimivan erittäin hyvin! Leukoja vetelin kaposella kahvalla, t-kulmasoutua, ylätaljaa väärinpäin ja räkkivetoa. Räkkivedossa uusi ennätys, 6*135kg! Jee jee 🙂

...kun kukaan ei näe...
…kun kukaan ei näe…

Lauantaina vietettiin perheen kesken päivää: käytiin kaupoilla, tehtiin hyvää ruokaa ja vaan oltiin! Tuo mun mies on kyllä kunnon herkkuperse. Se kantaa aina lauantaisin kaupasta järkyttävän kasan herkkuja kotiin ja sinne ne vaan aina näköjään uppoaa parempiin suihin viimeistä murua myöten. Käsittämätöntä.

Herkkupatonkia lounaalla.
Herkkupatonkia lounaalla.

 

Toffeekakkua maistettiin. Mä en tykänny :(
Toffeekakkua maistettiin. Mä en tykänny 🙁

 

Iltasella texaspullia (pakasteena) ja maitoa, nam!
Iltasella texaspullia (pakasteena) ja maitoa, nam!

 

Iltaruualle tein ite lasagnea :)
Iltaruualle tein ite lasagnea 🙂

Eilen eli sunnuntaina herättiin taas kovin aikaisin ja olin hyvissä ajoin salilla. Me lähetään keskiviikkona mökille niin alkuviikon treenit on vähän erilaisia kuin normaalisti. Mökilläkin on tarkoitus treenata 🙂 Ei sinne lusmuilemaan lähdetä! Jep jep,katsotaan kuinka käy kun pääsee siihen lokoisaan ”mökkimoodiin” 😀

Eilen salilla rinta ja olkapäät. Rinnalle vinopenaa smithissä pyramidina sekä rintaprässiä. Olkapäille superina pystysoutua taljassa sekä sivuvipareita. Lisäksi vielä pystypunnerrusta koneessa viiden sekunnin negatiivisella vaiheella, poltti aika kivasti!! Loppuun otin reippaana tyttönä 10 minsan intervallin. Päähän taputuksia kerjää hän *tähän semmonen anova koiranpentukatse-hymiö*

Ennen treeniä se perinteinen: housut SOC ja takki adidas.
Ennen treeniä se perinteinen: housut SOC ja takki adidas.

 

Rintaprässiä.
Rintaprässiä.

 

Tässä tein pari pudotusta.
Tässä tein pari pudotusta.

 

Olkapäille pystysoutua taljassa.
Olkapäille pystysoutua taljassa.

 

Kapealla kahvalla pitkästä aikaa.
Kapealla kahvalla pitkästä aikaa.

 

Sivuvipareita viskelin.
Sivuvipareita viskelin.

 

Ja menivät perille!
Ja menivät perille!

Nyt tulikin ukko töistä niin tämä mamma lähtee salia kohti, adios amigos!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vappubileet.

Minkäslaiset bileet teillä oli vapun kunniaksi? Me ei juhlistettu vappua sen kummemmin, salilla kävin ihan normaalisti tänään ja treenin jälkeen anoppilaan vappulounaalle 🙂 Kyllä sai taas masun täyteen ja pömpölleen! Nyt vasta tuli mieleen, että olis ollut ihan kiva käydä jossakin torilla vähäsen pyörimässä ja katselemassa maailman menoa, mut mennään sit ens vuonna!

Minä näihin aikoihin vuosi sitten 🙂

Aamulla pakattiin salikimpsut ja kampsut autoon ja mies heitti mut salille ja jatkoi matkaa mimmin kanssa anoppilaan. Mulla oli vuorossa jalkatreeni ja ainoa asia minkä olin päättänyt treenin osalta oli se, että etukyykkyä teen ekana. Mulle ei näköjään sovi tällainen tapa ollenkaan. Olis tehnyt mieli tehdä vähän kaikkea ja puolessa välissä iski taas kyllästyminen. Hyvän treenin sain kuitenkin aikasiks ja takaosasto on aika hellänä tällä hetkenä! Hyvä kun sohvalla kärsii istua 🙂 Täytyy ottaa itteensä niskasta kiinni ja tehdä valmis treeniohjelma, jota noudatan. Kyllä mä muille niitä osaan ja jaksan tehdä, mut itelleni näköjään en 😀

Alkuun ne perinteiset 😀
Noita kuritin.

Sentään jossakin osastolla on tapahtunut kehitystä!

Treeni alkoi siis etukyykyllä. Raskaimmissa sarjoissa painoa taisi olla 55kg ja vielä ihan hyvät sarjat sain tehtyä. Seuraavana hackia väärinpäin, kolme sarjaa sitäkin ja vikassa sarjassa yksi pudotus. Sen verran oli painoja että sarjat jäi alle kymppiin. Kolmantena tein takajalkoja istuen superina leveän prässin kanssa. Prässissä paino koko ajan kantapäillä ja tällä setillä jos ei takareisiä ja hanuria saa tuleen niin ei millään! Aikani jouduin tuon setin jälkeen itseäni keräilemään kunnes siirryin pohkeisiin. Tein tällä kertaa seisten, kolme sarjaa ja vikassa sarjassa yksi pudotus.

Prässiä leveällä.

Lasketaan niin alas kuin suinkin pystyy eli SYVÄÄN!

Jalkojen lisäksi tein muutamat hermotussarjat sivuvipareita käsipainoilla oikein kunnolla supistukseen ja tuntumaan keskittyen. Pienillä painoilla muutama pidempi sarja. Oon huomannut, että saan liikkeen menemään parhaiten lihakselle (varsinkin olkapäiden kanssa!) kun en katso itseäni peilistä vaan ylös tai alas. Yritän siis tuntea liikkeen, en ajatella sitä. Got it? 😀 Tällä tavalla liikerata hakeutuu automaattisesti oikeanlaiseksi ja osuu kohdelihakseensa. Se on sitä kuuluisaa mind-muscle-connectionia! Vatsoja tein myös aika monta sarjaa: abcoasteria, kiertoja kahvakuulalla ja polkupyörävatsoja hitailla ”polkaisuilla” niin että liike lähtee alavatsasta.

Kiertoja kahvakuulalla.

Vatsa tiukkana KOKO liikkeen ajan!

Kuulasta päästetään irti sivulla. Näin liikkeestä tulee raskaampi.

Polkupyörävatsoja.

Jalkojen vaihto hitaasti ja hallitusti. Puristus alavatsalla koko ajan. En siis kierrä yläkroppaa vastakkaiselle jalalle vaan pidän samassa asennossa koko ajan.

Äsken meinasi iskeä nälkäpaniikki, kun jääkaappi ammottaa melkein tyhjänä ja vatsa mourusi kauheasti. Tein sit tuollaisen everybody-salaatin jämistä mitä kaapista satuin löytämään. Huomenna on näemmä kauppareissu tiedossa!

Raejuustoa, fetajuustoa, punasipulia, tomaattia, kurkkua ja kokonainen avocado. Ei paha!

Olettekos alkaneet seurata Kaappaus keittiössä-ohjelmaa? Täällä on sekin ohjelma kovassa seurannassa. Tänään katseltiin yksi jakso boksilta ja sain mielettömän paljon motivaatiota omiin ruokailuihin. Tuli oikein himo ostaa vihanneksia ja laittaa terveellistä ruokaa koko perheelle. Ei sillä että täällä mitään kovin epäterveellistä syötäisiin, mutta aina voi parantaa 🙂 Huomenna nähtävästi kokkaillaan!

Realistiset tavoitteet?

Anonyymi lukijani heitti minulle muutaman mielenkiintoisen kysymyksen tässä postauksessa. Sallinette minun

Sievästi siinä hän.

rykäisevän tähän valiin suoran lainauksen kommentista 🙂

”Hei, kiva kun olet taas terveempänä. Näitä postauksiasi on kiva lukea. Lajien eroista paljoa vielä tietämättömänä olisi mielenkiintoista lukea, miksi (näin olen ymmärtänyt) valitsit Womens physiquen lajiksesi; miksi koet, että se olisi lajina eniten sinua? Muutenkin tähtäimistä olisi kiva lukea; tarvitsetko pieniä välitavoitteita motivoituaksesi?”

Jotkut teistä ehkä tietävätkin, että olen ”treenihistoriani” aikana kisannut kaksi kertaa: kerran body fitneksessä vuonna nakki ja 2010 naisten classic bodybuildingissa eli ns. naturaali kehonrakennuksessa. Mä en ole pätkääkään korkkari ihmisiä, joten BF ei tunnu oikein mun lajilta. Ei tuntunut kisatessanikaan siinä. CBB sen sijaan kolahti ja kovaa. En jännittänyt yhtään lavalla ollessa vaan nautin siitä suunnattomasti. Nautin joka hetkestä, jonka sain lavalla olla. Joo tiedetään etten ollut parhaassa mahdollisessa kunnossa mut mitä siitä! Ensimmäisen CBB-kisan jälkeen päätin, että lavalle vielä nousen ja laji tulee olemaan sama. CBB poistui kisaohjelmistosta ja tilalle tuli saman tyylinen Women´s Physique (WP), joten se tulee olemaan mun lajini jos ja kun lavalle nousen.

Olen miettinyt, että voinko oikeasti edes haaveilla kisaamisesta, koska multa puuttuu monelle kisaajalle ominainen lähden vain voittamaan– asenne. Voiko ilman sitä ylipäätään onnistua dieetissä ja nousemaan lavalle elämänsä parhaassa kunnossa? Onko olemassa toista samanlaista kisaavaa ihmistä, joka ajattelee samalla tavalla kuin minä? Tiedättekö, kyllä on! Jokunen päivä sitten luin kaimani Jonnan ajatuksia ensi syksyn kisoista:

”Omalta kohdaltani, tahtomatta loukata yhtään ketään naispuolista kilpailijaa, on ilo päästä näyttämään rintalihaksia (niitä mitä nyt taas jäljelle jää) ilman silikoneja. Itse arvostan luonnollisuutta ja se linja pysyy. Mutta kuten todettu, en tarkoita loukata ketään ja edelleen kukin saa taplata juurikin sillä omalla tyylillään. Se EI ole minulta pois. Itselleni tätä hommaa edelleen teen, en voittaakseni muita. Se, keitä siellä lavalla vierellä seisoo ei sekään ole meikäläistä hetkauttava tekijä. Olkoot keitä tahansa –ja syksyllä siellä taatusti on erittäin kovia fysiikoita ja mahdottoman paljon lihaksikkaampia likkoja, kuin minä. Mutta saa olla. Ja kiva, jos mahdollisimman monta likkaa lauteille nousee. Ompahan katsomossakin enemmän aihetta sitten puhua fysiikoista. Silti nautin täysillä ja otan oman tilani siellä.”

Jonnan kanssa kisattiin molemmat ekaa kertaa CBB:ssä 2010 ja ihailin kaimani asennetta kisaamiseen, diettaamiseen ja elämään ylipäänsä jo silloin! Sama ihailu jatkuu edelleen 🙂 Jos Jonna luet tätä niin tiedoksesi vain, että fanitan sua ihan kybällä 🙂

Paita flagnorfail.com
Pikaräpsy ennen kuin kukaan tulee…

Main point on se, että tätä hommaahan tehdään vain itselle, ei muille. Seuraavan kerran kun lavalle nousen niin haluan olla paremmassa kunnossa kuin viimeksi ja kehitystäkin täytyy näkyä. Loppujen lopuksihan se on ihan arpapeliä ketä siellä lavalla on vastassa ja tulos voi olla mikä tahansa olit miten hyvässä kunnossa tahansa. Kyllä mä saan motivaatiota ihan joka treenissä, kun ajattelen tulevaa kisakoitosta ja huippu kondiksessa olevia mimmejä siellä lavalla. Jokainen kovaa tehty treeni on askel kohti omaa unelmakroppaa ja seuraavaa kisatavoitetta!

Eilen pukkariposet vähemmissä vaatteissa.
Semmottiis kondis.

Omaa kehitystä on todella vaikeaa nähdä ja minulla kehitystahti ei todellakaan ole ollut mitään päätä huimaavaa. Silti puurran kerrasta toiseen sata lasissa salilla ja teen parhaani. Joka ikinen kerta. Näin tekisin vaikkei kisasuunitelmia olisikaan. Mä en ole asettanut mitään varsinaisia välitavoitteita, paitsi sarjapaino puolella. Leuoissa on tavoitteena vetää sarjaa 15kg lisäpainolla, samoin dipissä. Kyykkyssä toivoisin kesällä näkeväni kolmenumeroisen luvun ja räkkivedossa haaveena on 150kg. Fysiikan puolella tahdon pysyä suht siistissä kunnossa ympäri vuoden ja muistuttaa edes hetkittäin urheilijaa 😀 Jokainen lihasgramma on tervetullut tähän pienen pieneen varteen!

Kuvien ottaminen tässä lajissa on kaikkein tärkeintä! Toki kehitystä tulee väkisinkin jos sarjapainot nousevat, mutta kyllä kuvista kehityksen näkee parhaiten. Ottakaa siis niitä kuvia säännöllisesti vaikka se tuntuisi kuinka typerältä. Kiitätte itseänne myöhemmin 🙂

Mitä tavoitteita teillä on treenaamiseen liittyen? 

Kyykylle mänössä!
Sivulta tommoset.

Tämän erittäin syvääluotaavan pohdinnan ja analysoinnin jälkeen siirrytään tämän päivän treeniin. Vuorossa koivet kokonaisuudessaan. Niinhän siinä on taas käynyt, että flunssa verotti kyykystä painoja pois ihan kiitettävästi. Pah sanon minä. Vaikka ärsyttin suunnattomasti niin nielin kiukkuni ja keskityin tekemään mahdollisimman hyvät sarjat vähän pienemmillä kuormilla. Ennen olisin lähtenyt ovet paukkuen salilta samoin tein 😀

1. Kyykky 5x
2a. Prässi leveällä 3x
2b. Askelkyykkykävely 3*max
3a. Takareidet maaten 3x
3b. Takareidet istuen 3x
4. Pohkeet seisten 1x, kahdella pudotuksella

Olipa muuten eilisen tissitreenin jälkeen vähän vaikeuksia päästä kyykkytangon alle 😀 Selkä ja rintafileet on ihan muussina vaikka venyttelin ne eilen ihan huolella. Sitä se treenitauko teettää… Alkulämmittelyihin sain käyttää taas tosi paljon aikaa. Kiristystä tuntuu vähän siellä ja täällä eli venyttelyä on tällekin illalle luvassa!

Jalkojen heiluttelua lämmittelynä.
Ihanan tarkkoja kuvia 😀

Sisäreidet lämmittelen ja venyttelen huolella ennen kyykkyjä. Samoin lonkankoukistajat!

Ennen salille lähtöä yritin taas jotain tehdä tälle tuulenpesälle joita hiuksiksikin kutsutaan. No tämmösen söttösen sain aikaan.

Etutötsä.

Vähän lettiä, ponnaria ja pinniä sekaan. Sai kelvata.

 Salilla silmiin osui jotain uutta, jännää ja maistamatonta. Oottekos maistaneet?

Illalla menee testiin.

Onko vastusta Fastin minttusuklaa puddingille?

Treenin päälle vetäsin lasagnen loput ja hiilariksi sämpylää ja banskua. En jaksanut muuta alkaa värkkäämään niin sai kelvata tällä kertaa.

Meillä oli mimmin kanssa ihana pieni lukuhetki tänään päivällä. Tytsy tykkää ihan hulluna lukea kirjoja. Tai se lähinnä osoittelee kuvia ja ölisee ja minä luen 😀

Sinne köllähti.
Mutsi mä häpeen sua 😀

Näihin kuviin ja tunnelmiin 🙂 Mukavaa keskiviikko iltaa kaikille! Kohta alkaa ”Rakas, sinusta on tullut pullukka”. Must see!

Helsinki-matkailua.

Me ollaan asuttu Helsingissä nyt puoltoista vuotta. Sillon kun muutettiin niin olin aivan innoissani miten pääsen shoppaamaan keskustaan ja tutustumaan uusiin paikkoihin. Arvaatteko miten on käynyt? Keskustan puolella käynnit voi varmasti laskea yhden käden sormilla 😀 Ei taidakaan olla ihan niin urbaani cityihminen kuin luulin. Onhan se tosin hienoa, että on mahdollisuus tehdä vaikka mitä, kuten lähteä extempore risteilylle vaikka Tukholmaan 🙂 Sitä päivää odotellessa…

Eilen koppasin tytön matkaan ja lähdettiin heti aamusta bussilla kohti Kamppia. Mulla olis siellä yksi miitinki, jonka jälkeen mentiin vielä kaverini Emmin kanssa lounaalle Picniciin. Emmin kanssa treenattiin Kuopiossa samalla salilla ja meillä on nyt saman ikäiset mukelotkin niin yhteyttä on tullut pidettyä jonkin verran. Jännä muuten huomata miten moni tuttu on muuttanut Helsinkiin sen jälkeen kun mekin tänne rantauduttiin. Vielä kun ehtisi kaikkia näkemäänkin!

Tämmösissä vetimissä eilen miitingissä.
Paita kirpparilta, housut H&M.

Ainoat vaatekaapin sopivat housut.
Isolla kahvilla Robert´s coffeessa. On se oma keittämä silti parasta!

Tytöllä riitti ihmeteltävää.

Tyypillä pää pyöri kuin väkkärä. Hyvä kun syöttiksessä pysyi 🙂

Lounaan jämät 😀 Nälkäinen ehti vetämään paahtopaisti-vuohenjuusto-salaatin ennen kameran esiin saamista. Tyttö söi patongin.

Pieni kosmopoliitti söi myös villasukkia.

Tytölle tekisi varmasti ihan hyvää päästä näkemään vähän enemmän muutakin elämää kuin tämä meidän lähiö. Sen verran innoissaan hän katseli ympäriinsä ja osoitteli busseja, ihmisiä ja kauppojen ikkunoita. Täytyykin alkaa suunnitella uutta reissua johonkin päin Helsinkiä heti ensi viikolle 🙂 Kuka lähtee treffeille!? Musta on kyllä ihanaa kun joka päivä ei tartte reissata jonnekin vaan välillä saa ihan vaan olla kotona ja käydä kävelyllä auringon paisteessa. Lapsen kanssa liikkeelle lähteminen on aina vähän hankalampaa, kun täytyy miettiä syömiset, vaipanvaihdot, mahdolliset itkupotkuraivarit, lelut mukaan jne. Väsyneitä oltiin molemmat kotiin tullessa.

Hieman väsynyt pieni reissaaja 😀

Väsytti tai ei niin salille kävi taas iltasella Jonnan tie. Viimeinen pelkkä käsitreeni ennen uutta treenijakoa. Vaihdan tässä välissä nelijakoisen treeniohjelmani kolmijakoiseen. Ihan vaan vaihtelun vuoksi. Tovin aikaa on tullut jo tahkottua tuota nelijakoista niin onhan se aikakin jo vaihtaa 🙂

Jumpalle kirmaamassa.
Casallin hupparin löysin kirpparilta 🙂 Tsih!
1a. Dippi omalla painolla 4x
1b. Hk suoralla tangolla 4x
2a. Ranskalainen vinopenkillä kp 3x
2b. Hk vinopenkillä kp 3x
3a. Pushdown köydellä 3x
3b. Hammer kp 3x
4a. Hk scott mutkatangolla 2x
4b. Ranskalainen mutkatangolla 2x
Intervalli crossarilla 10 minsaa.

Päätinpä taas pitkästä aikaa kokeilla dippiä. Sen kanssa on tullut päätä hakattua seinään jo vuosikausia, mutta aika ajoin vaan tekee mieli sitä tehdä. Mullahan on aikaisemmin rintaranka kipeytynyt tosi pahasti dippaamisesta eikä olkapäätkään ole varsinaisesti hurraata huutaneet. Ainakin nyt omalla painolla tehtynä sain ojentajat hyvään pumppiin eikä rintaranka tai olkapäät pistäneet vastaan. Katsotaan mitä tapahtuu ensi kerralla kun otan mukaan lisäpainon….Yritin vetää koko jumpan suhteellisen kovalla temmolla että saisin tehtyä paljon sarjoja. Mielestäni onnistuin kohtuullisen hyvin, mut vielä on parantamisen varaa. Pudotussarjojakin tein muutamissa liikkeissä. Hah, tänään on muuten kätöset aika kipeinä. Perille näköjään meni 🙂

Dippiä omalla painolla.

Kohtuullisen alaskin pääsin!

Vähän häiritsee kun tuo seinä on noin lähellä. Siihen vielä joku tissikuva nenän eteen niin avot 😀

Ranskalaista mutkatangolla.

Ei lukita käsiä yläsennossa!

Sinne otsalle lasketaan.

Viimesiä toistoja…

Ja ojentajilla puristamalla ylös!

Ihanainen Annakin kerkesi tekemään pienen habailutreenin ohjauksiensa välissä. Naurettiinkin, että hauiksiahan bikinikisaajan nimenomaan täytyy priorisoida 😀

Hauiskääntöä vinopenkillä.

Perille meni!
Pitkä ja pätkä 🙂

Blogimammat <3

 Ääh, mulla on vieläkin vatsat kauhian kipeet siitä mun edellisestä kotitreenistä! Varsinkin alavatsat on aivan killerikipeet. Tahtoisin tänään tehdä jotain vatsajuttuja painojen kanssa, mutta ehkä on fiksuinta jättää välistä?

Eilinen illallinen: kanaa, fetaa, kurkkua, tomskua ja OMG -lightmehua!!! 😀

Just tässä samalla survoin suuhuni treeniä edeltävän hiilariaterian joka tällä kertaa sisälsi 400g bataattia. Nyt odotellaan mahan laskeutumista ja sitten suuntaan salille tekemään olkapäät ja selän 🙂 Täytyykin vähän suunnitella että mitä kaikkea sitä tekis… Olkapäille jokin pumppijuttu, koska olen ne jo kerran tällä viikolla treenannut ja selälle ainakin leukoja, t-kulmasoutua ja räkkivetoa! Pistetään se selkä kasvamaan, prkl! 😀

Huomenna voisin leipasta taas jotakin. Onko hyviä ehdotuksia? Mitäs teillä on suunnitelmissa viikonlopulle?

Ps. Mä laittelen niitä vertailukuvia tulemaan ihan omana postauksenaan. Kaivelen sekaan jotain vanhojakin kuvia arkistojen kätköistä 🙂