Dieettiviikko 1 taputeltu – mitä minä syön?

dieettiviikko 1

Dieettiviikko 1 pulkassa

Jotkut teistä ilmoittivat etteivät halua lukea mitään dieettijuttuja, mutta jollain tavalla tämä projekti tulee varmasti blogissakin näkymään. Ei useasti, mutta silloin tällöin kuitenkin. Olen jo jonkin aikaa tuskaillut, että pitäisi tehdä tälle olotilalle jotain ja puolitoista viikkoa sitten starttasin pienen dieettiprojektin. Tämän dieetin tarkoituksena on vain ja ainoastaan palautella vanha hyvä fiilis omissa nahoissani olosta, joka on loukkaantumisten ja siitä seuranneen motivaatiopulan myötä kadonnut kokonaan. En siis osaa sanoa kauanko tämä projekti kestää. Voi olla kaksi viikkoa tai yhtä hyvin viisi kuukautta.

Ensimmäinen viikko kului harjoitellessa uutta ruokarytmiä ja ruokavaliota. Kaloreita on tällä hetkellä päivässä noin 1800 + vihannekset, joita en laske ollenkaan.  Makroista minulla ei ole mitään hajua eikä ne minua kiinnostakaan. Ruokavalio on täysin mun miehen käsialaa ja hän vastaa kaikista muutoksista, jos sellaisia tarvitsee jossain vaiheessa tehdä. Nälkä ei ole ollut ja fiilis on aamusta iltaan energinen. Painoa lähti ensimmäisellä viikolla 700g. Hyvällä mallilla siis. Treenaamaan pääsin viime viikolla salille kaksi kertaa ja lisäksi siihen tietysti työmatkapyöräilyt 10 km päivässä. Jos en ihan väärin muista niin kävin myös kerran lenkillä. Salilla treenaan 2-jakoisella ohjelmalla, joten kropan sain käytyä kerran läpi viime viikolla. Tällä viikolla tulee itseasiassa ihan sama määrä salitreenejä, koska lähden mökille viikonlopuksi ja tälle päivälle buukkasin osteopaatin. Ehkä ensi viikolla ehtisi vaikka kolme kertaa…? 2-jakoinen ohjelma kuormittaa kroppaa aika lailla enkä mielellään treenaa esim. kahta päivää peräkkäin vaan pidän aina välissä lepopäivän, joten tämä systeemi on sopinut mulle kyllä todella hyvin vaikkei se ihan 2-jakoisen ohjelman ideaa ajakaan…No mutta, dieettiviikko 1 on nyt taputeltu ja toinen menossa. Jännää nähdä tapahtuuko tällä viikolla mitään erityistä!

Kuvasin viime sunnuntain videon, josta näette mitä syön päivän aikana. Yksi ateria puuttuu videolta kokonaan päivän lyhyydestä johtuen. Kun nukkuu pitkään ja menee ajoissa nukkumaan niin ei pysty syömään ihan niin paljon kuin esimerkiksi arkena. Mun kanavalle muita videoita pääset katselemaan tästä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 🙂 Saapa nähdä koska saan seuraavan videon ulos. Mun mac herjaa, että kovalevy täynnä, mutta en saa enää mitään mistään poistettua…Ei päästä mokoma minua enää edes tallennettuja kuvia ja videoita katsomaan ja poistelemaan! Että mä vihaan tällaisia…. Jos siellä ruudun toisella puolella on Mac-osaajia niin saa auttaa!

Kiinnostaako teitä dieettijutut ollenkaan?

Turhanpäiväistä haihattelua?

Processed with VSCO with j3 preset

Parin päivän mässäilyn jälkeen pääsin tänään taas treenien makuun. Tuli syötyä parina päivänä sen verran reilusti, että näillä energoilla vedetään taas aika monet jumpat! Lähdin eilen iltapäivällä kävelylle, joka yltyi kuitenkin juoksulenkiksi kun askel tuntui niin kevyeltä. Tuli fiilis, että voisihan sitä lenkkeillä useamminkin ja kohottaa pikku hiljaa peruskuntoa entiselle tasolle. Kuulostaa mun suusta omituiselta, mutta kaipaan juoksemista! Tuli näköjään tämäkin päivä vastaan 😀

Mä olen luonteeltani kova haaveilemaan ja unelmoimaan. Päässä vilisee koko ajan ideoita, joita haluaisin toteuttaa, mutta mieli ja suunnitelmat muuttuu ennen kuin ehdin toteuttaa ne. Olen itse tähän jo tottunut, koska olen ollut tällainen aina. Suunnitelmat ja unelmat ajavat mua koko ajan eteenpäin, motivoivat ja saavat tekemään enemmän duunia. Varsinkin treenaamisessa tarvitsen koko ajan suunnitelmia ja päämääriä. Mies lueskeli eilen netistä mun horoskooppia ja nauroin katketakseni kun kuulin sen. Vesimies pyrkii koko ajan kohti suurempia päämäriä ja menee vaikka läpi harmaan kiven saavuttaakseen haluamansa. Eipä voisi paremmin pitää paikkansa! Työelämässä mä olen tällä hetkellä täysin tyytyväinen tavallisena rivityöntekijänä, mutta treenaamisessa mä kaipaan koko ajan haasteita, että jaksan pysyä motivoituneena.

Olen kuntouttanut olkapääni kohtuullisen nopeassa tahdissa. Leikkauksesta saakka tämä oli selkeä päämäärä. Kun aloin toipumaan, asetin seuraavan tavoitteen. Aloin työstämään järjestelmällisesti liikkuvuutta sekä lihasmassaa takaisin. Nyt jatkan tätä kunnes olen saavuttanut haluamani päämäärän. Sen jälkeen otan ohjelmistoon liikkeet, joita en pysty vielä tekemään ja otan ne haltuun. Täytän vuoden alussa 34-vuotta ja kuulin vähän aikaa sitten, että crossfitissä on otettu myös yksi masters-luokka lisää, nimittäin yli 35-vuotiaat! Palo kisaamiseen on edelleen olemassa, vaikka luulin että se on kuollut ja kuopattu. Jos tästä nyt toivun täysin ja saan astman mokomankin hyvin hallintaan niin pistän lisää pökköä pesään ja lähden tavoittelemaan jossain vaiheessa mastersien kisapaikkaa. Tähän voi mennä useampikin vuosi, mutta niin kuin sanoin. Unelmia pitää olla!

Onko siellä ruudun toisella puolella muita unelmoijia kuin minä?

Ps. Jos kiinnostaa niin mun kaikki treenivideot löydätte täältä.