Testissä Valion kasvipohjaiset uutuudet!

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Valion kasvipohjaiset uutuudet – Näitä on odotettu!

Olen jo pitkän aikaa miettinyt, että milloinkahan Valio ottaa kopin ja alkaa valmistaa kasvipohjaisia tuotteita. No, sieltähän ne tulivat! Valion Oddlygood tuotteet on valmistettu suomalaisesta kaurasta, joten nämä sopivat hyvin myös vegaaneille. Monessa kaurapohjaisessa tuotteessa on se oma ”kaurainen” makunsa, mutta nähtävästi itse olen siihen jo tottunut, sillä Oddlygood-tuotteet olivat todella mun mieleen! Jotta joku ei ajattele, että kehun vain koska sain tuotteita testattavaksi, niin voin myös rehellisesti kertoa, että meidän tytölle ne eivät uponneet. Hänelle tosin ei nykyään uppoa mikään normaalista poikkeava.

Saimme kotiin maisteltavaksi Oddlygood -sarjasta jogurtteja (vanilja, mango, vadelma, mansikka ja mustikka), kaurajuomaa kaakaonmakuisena sekä maustamatonta kaurajuomaa. Näiden lisäksi kassista löytyi myös proteiinijuomia, proteiinivanukasta, valmispuuroa, kookosmaitoa sekä raejuustoa. Oddlygood -jogurtit on hauskasti nimetty gurteiksi mikä on omasta mielestäni varsin innovatiivinen uusi nimitys! Tyttö hihitteli vaikka kuinka pitkään nimelle, joten se jäänee varmasti ihmisten mieleen. Valio Oddlygood gurtit ovat 100% kasviperäisiä, jogurtin tapaan käytettäviä herkullisuuksia, joiden pääraaka-aine on suomalainen kaura. Gurtit sisältävät maitohappobakteereita sekä herneproteiinia ja ne ovat täysin maidottomia sekä myös laktoosittomia. Makeuttaminen on toteutettu tavallisella sokerilla ja rasvaa tuotteissa on vain 0,7%.

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Oddlygood -kaurajuoma ei taasen sisällä lisättyä sokeri ollenkaan ja sitä voi juoda ihan sellaisenaan, käyttää smoothieissa, leivonnassa tai ruuanlaitossa. Kaurajuomaan on lisätty B2-, B12- ja D2-vitamiinia sekä kalsiumia ja jodia. Muita lisä- tai säilöntäaineita tuotteissa ei olekaan. Meillä kaurajuomaa on käytetty smoothieihin ja mies laittaa sitä aina murojen sekaan. Hän kun syö cornflakeseja aina ennen treenejä kera mustaviinimarjojen. Älkää kysykö miksi. Suureksi suosikiksi meillä nousi kaurajuomista kaakaonmakuinen, joka on pakattu 2,5 dl pakkaukseen. Se on siis hyvin näppärä ottaa mukaan ja hörpätä missä ikinä haluaa. Myös tämä tuote on vegaaninen, maidoton ja laktoositon.

Kuten jo mainitsinkin niin kassista löytyi myös uutta Valion Profeel proteiinivanukasta ja tämä sai meillä erinomaisen vastaanoton! Tiedättekin ehkä, että varsinkin minä pidän suuresti proteiinivanukkaista, joten tämän tuotteen kimppuun sormeni (tai makunystyräni) suorastaan syyhysivät! Eikä muuten tarvinnut pettyä. Sekä suklaa-nougat että minttu-suklaa olivat molemmat todella hyviä ja tuunasin annoksia hieman myslillä ja pähkinöillä. Proteiinivanukkaissa on 10g protskua 100g kohti, hiilareita 5,3 g ja rasvaa 1,5g. Vanukkaissa ei ole lisättyä sokeria ollenkaan ja ne ovat myös laktovegetaarisia, laktoosittomia ja gluteenittomia. Suosittelen! Profeel sarjaan kuuluu myös 2,5 dl  proteiinipirtelö makuina kaakao sekä appelsiinikaakao. Lahjoin työkaverin toisella purkilla ja kovasti sai kehua tuo appelsiiniversio eikä yhtään huonompaa ollut kaakaokaan! Pirtelössä on 25g protskua per annos (tölkki) eikä lainkaan lisättyä sokeria. Juoma on myös laktoositon. Tässäkin tuote, joka uppoaa meikäläiseen kuin veitsi voihin.

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Mitäs vielä? Saatiin testattavaksi myös raejuustoa, mutta kaikki varmasti tiedätte mitä raejuusto on, joten ei siitä sen enempää. Sen sijaan uudet valmispuurot on varsin mielenkiintoinen uutuus. Puurot on pakattu tetroihin ja ne ovat valmiita syötäväksi samoin tein. Puuroissa makuina on omena sekä puolukka ja ne ovat täysin luomuja. Makeutuksena on käytetty hedelmän tai marjan omaa sokeria. Puuro sisältää luomukauraa hiutaleina sekä leseinä sekä tietysti hedelmää/marjaa. Hiilareita puurot sisältävät n. 12g/100g, proteiinia 1,5g ja rasvaa 2,7g. Puurot ovat laktoosittomia ja lisäaineettomia.

Tsekkaa lisätietoa tuotteista Valion sivuilta.

* Tuotteet saatu

Joko Valion kasvipohjaiset uutuudet on teille tuttuja? Oletteko testanneet tai törmänneet kauppojen hyllyillä?

Edellinen postaus: Kodin järjestäminen – Olohuone

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Valion kasvipohjaiset uutuudet

 

Ruokauutuuksia!

Processed with VSCO with a6 preset

Ai että mä rakastan kaikkia ruokatapahtumia, joissa pääsen hiplailemaan tuoteuutuuksia. Kaupoissakin voisin tutkia ja ihmetellä hyllyjä vaikka tuntitolkulla, mutta mies ei kovin usein ole yhtä innoissaan kuin minä 😀 Ruokakaupoissa ovat onneksi ymmärtäneet nykyään merkitä kaikki uutuustuotteet, joten ne pistävät helposti sieltä silmään. Melkein jokaiselta isommalta kauppareissulta tarttuu jokin uutuus testiin. Pari viikkoa sitten kävin Food for media-tapahtumassa, jossa esiteltiin kevään uutuuksia ruokarintamalla. Uutuustuotteissa oli sekä suolaista että makeaa, juotavaa ja syötävää, välipalaa ja lisuketta, kastiketta ja pientä naposteltavaa. Bloggaamisen suola on ehdottomasti kaikki tällaiset tapahtumat, joissa pääsee sekä tapaamaan tuttuja että verkostoitumaan ja ihmettelemään markkinoille tulleita uusia tuotteita.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Aloitin kierroksen lasillisella André Clouetin shampanjaa ja jatkoin maistelemaan Mallasmestarin saaristolaisleipää höystettynä Champin herkkusienillä. Välipalaksi Pastellan uutta kasvistuorepastaa, josta oli tehty herkullinen salaatti. Plantin pisteellä oli maisteltavan uusia kasvipohjaisia ja maidottomia  juomia, joista toinen oli kahvin ja toinen latten makuinen (Planti oat mocha ja Planti oat latte). Molemmat todella hyviä, mutta jostain kumman syystä tykkäsin enemmän miedommasta lattesta! Plantin kasvipohjaisten juomien ohella pääsin maistamaan uusia Eriks kastikkeita, joiden takana on Ruotsin tunnetuin kokko Erik Lallerstadt. Kastikkeiden takan on ajatus tuoda gastronominen elämys ihan tavallisten kotikokkien keittiöihin. Testasin mökillä Chili bearnaise-kastikkeita lihapullien kanssa ja toimi mielettömän hyvin. Luulen, että grillaamisen nämä kastikkeet ovat napakymppi! Grillauskelejä odotellessa 😉

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Suolaisista siirrytiin makeiden asioiden pariin. Meiran pisteellä pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni juttelemaan Kinuskikissan eli Sini Visan kanssa, jota olen itsekin seuraillut todella pitkään ja leiponut hänen ohjeillaan monen monet kerrat! Meiralla on nykyään todella laaja leipomiseen käytettävien raaka-aineiden valikoima ja minultakin löytyy laatikosta useampi pussukka ja nyssykkä. Suurena leivonnan ystävänä näitä raaka-aineita täytyy olla paljon! Kinuskikissan marenkikääretortun jälkeen maisteltiin Pauligin uusia kahveja (Parisien, New york & Havanna) ja siirrytiin ravintolakoulu Perhon oppilaiden loihtimiin mielettömän kauniisiin ja herkullisiin jälkiruokiin. Maistiaiset olivat osittain lähiruokaa ja valmistettu myös osin omista ja mahdollisimman luonnonmukaisesti viljellyistä raaka-aineista.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Minä rakastan yli kaiken juustoa ja olin ihan pähkinöinä, kun pääsin maistelemaan eri vahvuisia ja ikäisiä Appenzeller ja Gruére-juustoja. Ai että! Mä en ole aina ollut tällainen juustofriikki, mutta iän karttuessa sekä viini että juustot ovat astuneet mun elämään eikä tälle hulluudelle loppua näy. Maisteltavana oli eri ikäisiä juustoja ja jopa tällä ”kokemuksella” iän pystyi arvioimaan juuston voimakkuuden perusteella. Omasta mielestäni juusto on sitä parempaa mitä voimakkaampaa! Juustoista päästiin kätevästi Grillimaisteri-grillaustuotteisiin Lidlin pisteelle, johon Hans Välimäki oli loihtinut erilaisia korealaishenkisiä pikkusyötäviä käyttäen hyödykseen kesän kuuminta grillaustrendiä jälkimarinointia. Jälkimarinoinnissa liha tai kala grillataan kypsäksi ja se maustetaan vasta kypsennyksen jälkeen. Jälkimarinoinnin ansiosta liha voidaan tarjota kylmänä eikä grillikään sotkeennu enää marinadiin. Näitä on pakko testata kesän aikana mökillä!

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Loppukierros olikin entistä mieleisempi mulle: Leaderin Suomessa valmistettuja uusia protskupatukoita & raakasuklaata, Pirkan mutakakkua ja uusia maidottomia jätsekejä (mango-passion oli mielettömän hyvää!!), Valion Polarjuustoa (koska juusto <3), Yosan uutuuksia ja R-kioskin mielettömän hyviä broiskun makkara hodareita! Enpä tiennyt, että tällaisia saa ärrältä, mutta nytpä tiedän. Tuo melkoisen mausteinen broilerimakkara sopi hodariin todella hyvin ja oli ehkä maukkain syömäni hodari ever.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Masu täynnä herkkuja ja mieli täynnä uusia ideoita suuntasin kulkuni kohti työpaikkaa. Ei tarvinnut ihan heti syömässä käydä 😀

Jostain on revittävä iloa tähänkin päivään

Iltaa taloon! Meillä on Fitfashionilla ollut remontti tänään käynnissä ja siksi postausta vasta näin ilta aikaan 🙂 Aamu alkoi varsin mielenkiintoisissa merkeissä kun tyttö alkoi oksentaa aamukuudelta. Vatsatauti vol 2 is here! Mä olen istunut koko päivän silmlmät ristissä, ensin kotona ja nyt töissä. Tulin duuniinkin vähän myöhempään, kun odottelin miestä kotiin tyttöä hoitamaan. Saas nähdä saanko minäkin tämän kakkosversion vai joko säästyisin? Viheliäinen tauti… Etsin kännykältä kuvia yhteen kuvakilpailuun ja löysin kasan kuvia päivän iloksi. Muutama kesäinen kuva, joita katsellessa tuli mökkielämää ja hyttysiä ikävä ja muutama kuvakollaasi muista puhelimelta löytyneistä kuvista.

kuvia-0053-800x709kuvia-0181-627x800kuvia-0162-800x533IMG_1060Näitä kesäkuvia katsellessa aloin miettimään parvekkeen laittoa ja kukkapenkkien möyrimistä mökillä. Tänään alkoi Hullut Päivät ja siellä olis myynnissä minikasvihuone parvekkeelle. Ainakin äsken oli vielä muutama jäljellä. Mietin tässä asiaa vielä, mutta kovasti haluttais tilata kasvihuone parvekkeelle!

PicsArt_14272866466081. Lidlissä on taas creme bruleita myynnissä! Kävin hamstraamassa pari pakettia 😉 Bonarina näissä lasikippo, jonka voi säästää omiin leivontaprojekteihin. Nää on todella hyviä! Pitäis varmaan joskus kokeilla tehdä bruleeta itsekin. 2. Viime sunnuntain asukuvaa anoppilan reissulta: villatakki Seppälästä, poolo H&M j ahousut Nellystä. 3. Cafe Balderin rocky road oli järisyttävän hyvää! Tuolla seassa oli jotain mitän en ole aikaisemmin rocky roadissa maistanut, ehkä jotain keksitaikinaa? 4. Rengasdippejä viime viikolla. Näitäkin pitäisi muistaa tehdä useammin. Auttais muscle uppien treenauksessa 🙂

PicsArt_14272867375611. Sain Tafferilta testiin myyntiin tulevia rannesiteitä* ja ei voi kuin kehua! Mun kipuileville ranteilla todella hyvät ja tukevat. Tempauksissa ja valakyykyissä ei eilen ranteet vihloneet yhtään 🙂 2. Itsetehtyjä lihapullia ja kaupan ranskalaisia, viikonloppu safkaa parhaimmillaan. Ei mitään paskaa, mutta kuitenkin vähän rennompaa kuin viikolla 🙂 3. Glitteristä parit uudet korvikset. En voi töissä pitää muita koruja niin olen haalinut itselleni varsin kunnioitettavan määrän korviksia. 4. Alpron uudet jogurtit on muuten hyviä! Itse tykkään valtavasti tästä mantelin makuisesta soijajogurtista.

PicsArt_14272868442241. Katsokaa mitä bongasin eilen lähikaupasta!! Ainon jogurttikermajäätelöä <3 Tiedän millä herkuttelen viikonloppuna… 2. Peruskampaus treeneissä ja töissä. Olen varsin mielikuvitukseton ihminen mitä tulee kampauksiin. Välillä kokeilen erilaisia joka päivä ja välillä meen yhdellä ja samalla pari viikkoa. Fiiliksen mukaan nämäkin 🙂 3. Kisut omivat tytön nukensängyn itselleen. 4. Vanhat Inovit uusiokäytössä. Erinomaiset siivouskengät! Näillä tulee puhdasta 😀

En ole tainnut teiltä kysellä pitkään aikaan postaustoiveita, joten onko tullut mieleen asioita joista tahtoisitte mun kirjoittavan tai kertovan?

Näihin kuviin ja tunnelmiin! Töissä on hiljaista, joten taidan käyttää ajan hyödyksi ja murjoa pallolla kipeitä lihaksia edes vähän auki 🙂 Suosittelen samaa teillekin!

*Rannesiteet saatu Tafferilta testattavaksi.