Helppoa arkiruokaa: itse tehty kinkkukiusaus

Processed with VSCO with a6 preset

Mä en juuri eineksiä meidän jääkaappiin ostele, koska olen sitä mieltä että pienellä vaivannäöllä saa 100% parempaa ruokaa. Kun suunnittelee ruoanlaiton arjen keskelle niin itse ruoan valmistamiseen ei edes mene kovin kauan. Kinkkukiusausta olen tehnyt kerran aikaisemmin itse ja kun löysin reseptin uudestaan Ulla Svenskin kirjasta (olisko ollut Parempaa Kotiruokaa tjsp..) niin päätin tehdä sitä meille arkiruuaksi. Viimeksi tehtiin sitä viikonlopuksi. Kinkkukiusaus sopii mun mielestä hetkeen kuin hetkeen!

Kinkkukiusaus

  • 1,5 kg perunoita
  • 1 iso sipuli
  • noin 500g palvikinkkua
  • 175g juustoraastetta
  • mustapippuria ja suolaa
  • 4-5 dl ruokakermaa

Pese, kuori ja suikaloi perunat. Silppua sipuli ja pilko palvikinkku pieniksi paloiksi. Voitele uunivuoka ja kaada perunasuikaleet, sipulisilppu ja kinkkupalat vuokaan. Ripottele joukkoon juustoraastetta, mutta säästä sitä hieman pinnallekin. Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon reilusti suolaa ja mustapippuria.

Ripottele loput juustoraasteet kiusauksen päälle ja kaada kerma vuokaan. Kypsennä kinkkukiusausta 200-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia.

Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty 350g palvikinkkua, mutta minä halusin laittaa vähän enemmän. Jos et niin kinkusta välitä niin voit laittaa alkuperäisen ohjeenkin mukaan!