Elämän pyhä kolminaisuus

*Sisältää mainoslinkkejä

elämän pyhä kolminaisuus
Farkkupaita täältä.

Täällä sairastuvalla on aikaa miettiä elämää ja sen kulkua. Tyttö sairasti viime viikolla ja nyt on näköjään minun vuoroni. Eilinen meni niin koomassa etten jaksanut edes konetta avata. Vaikka ei tämäkään päivä ole ollut elämäni paras, niin pakko tehdä edes jotain etten tule hulluksi täällä neljän seinän sisällä. Välilä tuntuu, että sopiiko tämä blogi enää edes tänne Fitfashionin alle, kun aiheet ovat kaikkea muuta kuin fittiä ja fashionia, mutta ehkä ne sivuavat jokaisen sporttisen ihmisen elämää jollain tavalla. Elämä kun on paljon muutakin kuin fit ja fashion, ainakin tällä hetkellä. Eilisen elin lähinnä pelkällä leivällä ja juustokakulla (ei niin fit) ja hiihtelen täällä monta päivää pidetyissä vaatteissa ja rasvaisella tukalle (ei niin fashion). Kyllä täältä kuitenkin vielä noustaan!

Pohdiskelin mun uudella videolla mitä on mun elämän pyhä kolminaisuus. Omaa elämää tulee muutenkin pohdiskeltua usein vähän joka kantilta. Välillä tuntuu ettei mitään unelmia ole nää toteutettavana, vaan kaikki haluamani on jo saavutettu ja niin pääpiirteittäin onkin. Unelmia tulee kuitenkin lisää sen mukaan miten elämä kehittyy. Nuorempana olin melkoinen tuuliviiri ja mielipide elämästä ja siitä mitä siltä haluan, muuttui usein. Nykyään ne eivät enää juurikaan muutu, vaan suunta pysyy kutakuinkin samana. Ehkä isompi asunto joskus, eläminen pienemmällä rahalla, säästäminen, matkustelu, nauttiminen elämästä, ehkä downshiftaaminen joskus, turhasta tavarasta luopuminen. Siinäpä ne suurimmat tällä hetkellä.

Mun elämän pyhä kolminaisuus on perhe, koti ja hyvinvointi. Hyvinvointiin kuuluu urheilu eri muodoissaan sekä kehon hyvinvointi ylipäänsä (ruoka, mentaalinen puoli, kehon elastisuus jne). Työ ei mun pyhään kolminaisuuteen kuulu ollenkaan. Se on tärkeää, jotta selviää hengissä ja voi maksaa elämisen, mutta sitä ilman voisi pärjätä joten kuten. Nautin työstäni suunnattomasti, älkää käsittäkö väärin, mutta se ei ole elämäni tärkein asia. Haluaisin joskus pystyä tekemään vähemmän töitä, jotta aikaa jäisi muille elämän osa-aluille. Tämä on yksi suurimmista haaveistani ja siksi olen alkanut ottamaan selvää yhä enemmän ja enemmän rahastoista sekä sijoittamisesta.

Mun oma elämän pyhä kolminaisuus pitää minut hengissä ja liikkeellä. Sen avulla jaksan unelmoida ja tehdä töitä unelmieni eteen. Tällä hetkellä halua päästä toteuttamaan itseäni on niin suuri etten tiedä mistä aloittaa. On niin paljon asioita, joita haluaisin tehdä, mutta en tiedä mistä ottaisin ajan tai mikä olisi listalla tärkeimpänä. Ehkäpä tämäkin asia kirkastuu jossakin vaiheessa. Tällä hetkellä tiedän vain sen, että on aika maksaa laskut pois, jotta tiedän kuinka paljon rahaa voin laittaa säästöön matkustamiseen sekä rahastoon. Välillä tuntuu hölmöltä säästää kaikki ylimääräinen raha käyttämisen sijaan, mutta toisaalta mikä järki kuluttaa rahaa vain sen takia, että sitä on tilillä? Uskon, että pidemmässä aikajuoksussa voin toteuttaa omia unelmiani säästöjeni avulla. Sitten joskus, kun on sen aika.

Mikä on sun elämäsi pyhä kolminaisuus?

Alla video, josta jo mainitsinkin. Julkaisin sen pari päivää sitten ja jos et ole sitä vielä katsonut, niin katso ihmeessä! Mun muita videoita pääset katsomaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 🙂

Edellinen postaus: Onko tässä maailman parhaat protskupatukat!?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Se mikä on tärkeintä

Processed with VSCO with a6 presetKoko viime viikko meni mietiskellessä elämää. Pysähdyn aika ajoin miettimään missä mennään ja mitä asioita on meneillään mun elämässä. Mitkä on hyvin ja mitkä ehkä vaatisivat enemmän panostusta. Mulla on aikakausia jolloin innostun jostain asiasta yli kaiken ja panostankin siihen todella paljon. Viime aikoina panostuksen kohteena on ollut blogi ja olen pyrkinyt postaamaan parikin kertaa päivässä. Blogin kirjoittaminen on mulle intohimo, mutta huomasin kirjoitusflown haihtuvan, kun hommasta tuli liian systemaattista ja vakavaa. Mulle tuli suorastaan pakkomielle postata joka päivä kaksi kertaa ja olin todella pahalla päällä jos en saanut kotona kirjoitettua illalla mitään. Tuntui kuin en olisi saanut mitään aikaiseksi koko päivänä.

Processed with VSCO with a6 presetViime viikolla mietin asioita uudestaan ja aloin laittamaan niitä tärkeysjärjestykseen. Ensin tulee totta kai perhe, toisena treenit ja vasta kolmantena blogi. Tämä on mulle rakas harrastus, mutta jos alan kirjoittamaan blogia liian tosissani niin siitä katoaa ilo. Tarkoituksena on jatkossa ylläpitää postaus per päivä tahtia ja viikossa pidän ainakin yhden vapaapäivän jolloin en kirjoita ollenkaan. Kun jätin iltapostaukset pois niin aikaa jäi yllättäen monelle muulle asialle: lukemiselle, kokkaamiselle (entistä enemmän!), ulkoilulle, lihashuollolle, tytön kanssa puuhastelulle ja ihan vain olemiselle. Totta kai jos fiilistä vaan on niin sitten saatan kirjoitella useammankin kerran päivässä. Mikäänhän ei ole kiveen kirjoitettua, mutta hommasta ei saa tulla pakkopullaa.

Treenien osalta tavoitteet ovat nyt korkeammalla kuin koskaan. Pikku hiljaa pudottelen muutaman kilon painoa ja samalla parantelen peruskestävyyttä. Treenejä saattaa jatkossa tulla 1-2 enemmän viikossa kuin aikaisemmin. Tämä on vielä vähän työn alla. Kun perheessä on kaksi aktiivisesti treenaavaa niin aina ei voi mennä oma nenä edellä. Viikot täytyy suunnitella yhdessä ja välillä on pakko joustaakin. Tytön kanssa olisi kiva myös päästä harrastamaan jotain, mutta vielä ei ole löydetty sopivaa juttua. Toivotaan, että lunta tulisi ainakin kunnolla niin päästäisiin opettelemaan hiihtämistä ja luistelua!

Processed with VSCO with a6 presetMulla on tällä hetkellä unelmia ja haaveita enemmän kuin pitkään aikaan ja monelta elämän osa-alueelta. Jokainen näistä vaatii oman aikansa toteutua ja on pakko alkaa priorisoimaan ajankäyttöä entistä enemmän. Se tulee varmasti näkymään myös täällä blogin puolella jollain tapaa 😉 Unelmissahan on se hienous ettei ne maksa mitään! Parhaimmillaan niistä saa parannusta ja uusia ihania asioita omaan elämään ja juuri niitä mä tällä hetkellä haenkin.

Onko teillä tällä hetkellä jotain suuria haaveita tai unelmia?

Ps. Mä kyykkäsin eilen uuden PR:n, 90kg nousi niin että napsahti! Oon ihan fiiliksissä vieläkin 😉

Olipa kerran unelma

Oletteko te kovia unelmoimaan? Unelmointihan on siitä hyvä harrastus ettei se maksa mitään. Unelmien toteuttaminen toki saattaa maksaakin, mutta kyllähän oman unelman eteen voi vähän rahaakin laittaa palamaan, eikö? Toiset unelmoi kouluun pääsystä, uudesta työpaikasta, elämäntaparemontista, ulkomaanmatkasta, uudesta autosta, yksi jostain pienestä asiasta ja toinen suuremmasta. Mä olen elämääni tällä hetkellä melko tyytyväinen eikä mulla ole mitään suurempia unelmia toteutettavana. Mulla on oma asunto, perhe, hyvä työ, olen suhteellisen terve ja tykkään harrastuksistani. Toki minultakin pieniä unelmia löytyy. Haluaisin rempata meidän kämppää tai ehkä jopa hankkia isomman, unelmoin matkasta Thaimaahan ja muscle upin oppimisesta. Tuollaisia pieniä ja varsin ”helposti” toteutettavissa olevia unelmia 🙂 Yksi pieni unelma eli käsilläkävelyn oppiminen toteutui pari päivää sitten, kun yhtäkkiä kävelin käsilläni kokonaista kuusi askelta! Alla video treenistä, mut siihen ei kyseinen suoritus valitettavasti osunut.

Olen täällä blogissa jonkin verran kirjoitellut ysteistyökumppanistani Evokesta. Minä arvostan suunnattomasti ihmisiä, jotka tekevät unelmistaan totta ja Evoken pojat ovat todellakin tehneet unelmistaan totta! Nostan isosti hattua jokaiselle, joka lähtee tavoittelemaan haavettaan perustaa oma firma ja saa sen vielä men estymään. Evoken pojat Mikka ja Henkka ovat tehneet juuri näin.

C360_2014-09-17-18-20-15-747

kuvia 006

Pojat lähtivät kehittelemään Evoke-energiamehuja mietittyään olisiko perinteisille Batterylle ja Red Bullille parempaa tuotetta olemassa. Urheilijathan käyttävät suhteellisen paljon energiajuomia ja Evoken taustalla on ajatus terveellisemmästä energiamehusta nimenomaan urheilijoiden (myös nuorien!) käyttöön. Pojat halusivat kehittää mehun, joka olisi valmistettu hyvistä raaka-aineista, sisältäisi riittävästi proteiinia eikä yhtään lisättyä sokeria. Näin ollen mehua voisi käyttää tuomaan energiaa treenisuoritukseen, palautusjuomana tai vaikkapa välipalana.

C360_2014-09-17-18-19-32-547

Evoke-mehut on valmistettu hedelmämehuun (glukoosia, sakkaroosia ja fruktoosia) ja niissä on yhdistelmä vitamiineja (C- ja B-vitamiinia 50% päivän saantisuosituksesta), kivennäisaineita (sinkki & magnesium) ja proteiinia. Oikea suhde vitamiineja sekä kivennäisaineita takaa hermoston sekä lihaksiston tasapainoisen toiminnan ja takaa hyvän vireystason treeneissä. Sokeria Evokessa on 30-40% vähemmän kuin tavallisissa hedelmämehuissa eikä niissä siis ollenkaan lisättyä sokeria! Proteiinia Evokessa on 10g/pullo. Proteiini yhdessä B6-vitamiinin ja magnesiumin kanssa kiihdyttää proteiinisynteesiä eli esim. suorituksen jälkeinen lihaskatabolia estyy mikä on mun mielestä aika tärkeä juttu! Proteiinin nauttiminen suorituksen aikana tukee myös lihasten kasvua sekä parantaa energia-aineenvaihduntaa suorituksen jälkeenkin.

C360_2014-09-17-18-18-52-478

No miten Evoke liittyy sitten crossfitiin tai minuun? Mä olen käyttänyt Evokea aamulla smoothien seassa sekä aika usein treenien aikaisena juomana. Join pitkään treeneissä juomaa, jossa oli maltoa ja aminohappoja ja treenin jälkeen vielä protskudrinkin. Nyt oon aika ajoin korvannut nuo kaksi juomaa Evokella. Otetaan Evokeja usein myös mukaan mökkimatkoille sekä leikkipuistoon, koska tyttökin tykkää niitä juoda 🙂 Mun mielestä Evoke on varsin hyvä vaihtoehto just treenin aikaiseksi juomaksi ja varsinkin sellaisille, jotka killittää paljon ihan normi hedelmämehuja. Eipä tartte erikseen enää protskua ryystää! Evokea myydään suuremmissa marketeissa, joten seuraavan kerran kun olet ostamassa mehua, mieti olisiko proteiinipitoisempi ja terveellisempi Evoke parempi vaihtoehto 🙂

IMG_20140916_155025Treenejä en ole kauheasti tällä viikolla kuvannut muutamaa videota lukuunottamatta. Oon käynyt niin ajoissa salilla, että heti meidän treenin loputtua aloittaa seuraava ryhmä eikä aikaa kuvaamiselle ole ollut. Treenien aikana kuvailen harvemmin, koska silloin keskityn itse tekemiseen. Takareiden kipuilun takia olen joutunut tekemään vähän eri treenejä kuin muut ja tällä viikolla oonkin veivannut toes to bareja ja käsilläkävelyä aika paljon. Itseasiassa maanantaina taisin oppia vihdoin ja viimein toes to barien kipin ja varpaatkin osui tankoon! Viisi toistoa kipillä on tällä hetkellä mun ennätys. Tästä se lähtee! Alla video viime sunnuntailta kun varpaat ei vielä osuneet tankoon 😀

Treenien osalta siis taas yksi unelma toteutettu! En tiedä mitä ”keksin” tuossa liikkeessä mutta jotain loksahti kohdalleen ja yhtäkkiä varpaat alkoikin osua tankoon. Mystistä. Käsilläkävely alkoi sujua myös ihan itsestään. Sain muutaman hyvän vinkin yhdeltä meidän voimisteluliikkeitä erittäin hyvin osaavalta valmentajalta ja vaikken olevinaan mitään tekniikassani muuttanut niin seuraavana päivänä otinkin jo askelia käsillä! Mystistä jälleen 😀

20140914_174715Käsilläkävelyn asentoa lähdettiin treenaamaan nousemalla yllä olevan kuvan mukaisesti seinällä kasvot seinään päin. Tuosta piti hivuttautua niin lähelle seinää kun pääsin. Mulla on ongelmana pieni notkoselkä ja tuossa harjoituksessa oli tarkoitus lähteä etsimään vatsaan ”kuppia” ja selän oikeaa asentoa. Treenasin tuota muutamia kertoja ja ilmeisesti siitä oli hyötyä, koska seuraavana päivänä kävelin jo kuusi askelta käsilläni entisen yhden sijaan 😀 Tällä viikolla kokeilin myös push pressiin ykkösmaksimia. Olisin ajatellut sen olevan jo 50kg, mut ei… 47,5! Kyllä mä sen viiskymppiä lähitulevaisuudessa pusken ylös 😉 Alla video suorituksesta.

Tällaisten pienten unelmien toteutumisia täällä! Ja huomenna toteutuu vielä yksi pitkäaikainen unelma eli ulkomaan matka. Turkki ja Bodrumin niemimaa, here I come!

Mitä unelmia teillä on? Oletteko toteuttaneet jo jotain suurempia unelmianne?

Ps. Evoken poikien ansiosta pääsin toteuttamaan unelmani osallistua esteratakilpailuun eli Tough Vikingiin! Kiitos Evoken pojat <3

*postaus sisältää linkin yhteistyökumppanin sivuille