Painajaisuni

Processed with VSCO with c2 preset

Mä näen todella harvoin unia tai en ainakaan muista niitä. Silloin tällöin saatan muistaa pienen pätkän jostain unesta, mutta sekin unohtuu nopeasti. Yleensä mun unissa ei ole mitään järkeä ja olen lueskellut unikirjastakin etsien jonkinlaista merkitystä hämmentäville unilleni. Tiedän, että unet tulevat alitajunnasta ja voivat liittyä esimerkiksi elämäntilanteeseen tai pelkoihin. Usein vain tuntuu ettei niissä ole mitään järkeä!

Lapsena näin todella usein unta, että olin viemässä ulkona roskia kun meidän talo syttyi tuleen. Seisoin roskalaatikolla tuijottaen ilmiliekeissä roihuavaa taloa. Jostain pimeydestä huomasin tumman hahmon kävelevän minua kohti moottorisaha kädessään. Lähdin karkuun ja mies lähti perääni. Juoksin pitkin metsiä ja piilouduin puiden taakse. Uni loppuu joka kerta siihen kun olen kiivennyt korkean talon katolle ja mies tönäisee minut sieltä alas. Herään juuri kun olen tippumassa maahan…En muista koska olen tämän unen nähnyt viimeksi, siitä on vuosia aikaa, mutta muistan sen edelleen selvästi! Mistähän tämä uni on mahtanut viestiä?

Nykyään näen aika harvoin tuollaisia kauhu-unia. Viime yönä heräsin kesken mun perinteisen painajaiset, jonka näen silloin tällöin eri muodoissaan. Tapahtuman kulku on sama, mutta tilanteet vaihtelevat. Unessa mies jättää minut ja jään tytön kanssa yksin. Minua pelottaa asua yksin, mutta pikku hiljaa alan laittamaan omaa kotia. Ikävöin silti miestä ja yhteistä elämää kovasti ja tunne on aina todella ahdistava. Joissain unissa mies löytää uuden puolison joissain ei. Viime yönäkin heräsin siihen todella ahdistavaan tunteeseen. Ihan kuin sydän repeytyisi irti rinnasta enkä saisi happea. Kauhea fiilis! Muistelen,  että nämä unet alkoivat tytön syntymän jälkeen. Liittynevät jonkinlaiseen menetyksen pelkoon? Tällaisestakin unesta on jo todella pitkä aika…Mielenkiintoista, että tällaiset ikävän fiiliksen tuovat unet jää mieleen, mutta iloiset taas ei. Mieluummin näkisin iloisia unia kuin tällaisia ahdistavia. Jään aina miettimään painajaisia pitkäksi aikaa. Täytyy varmaan taas kaivaa unikirjakirjahyllystä esille!

Näettekö te paljon unia, minkälaisia?

Mitähän ensi yönä tapahtuu?

Processed with VSCO with a6 presetMä olen nukkunut järjettömän huonosti pari viime yötä. Syynä tähän ei suinkaan ole oksentelvat kissat tai kuorsaava mies vaan mun eriskummalliset unet. Mulla on elämässä aina silloin tällöin ajanjaksoja jolloin näen aivan omituisia unia useamman yön putkeen. Joskus uni saattaa seuraavan yönä jatkua siihen mihin se edellisenä yönä jäi. Kahtena yönä olen herännyt unestani ajatellen mitähän helvettiä just tapahtui? Loppuyön nukun todella levottomasti ja tänään en saanut enää unta ollenkaan. Olen siis noussut tänään jo 3.45…

Joskus mun unet on olleet todella kauheita painajaisia, jossa joku jahtaa minua ja juuri kun tuo paha ihminen on hyökkäämässä puukkoineen kimppuuni niin säpsähdä hereille. Lapsena näin aina samaa painajaista, jossa seisoin kesällä talomme nurmikolla ja katsoin kun se paloi. Nurkan takaa juoksi hahmo palomiehen asussa kohti minua kirves kädessään. Heräsin aina juuri kun hahmo oli lyömässä minua kirveellä. Heräsin joka kerta itkien. Tuota unta en ole muuten moneen vuoteen enää nähnytkään. Onneksi.

Toissa yönä menin unessani naimisiin Cheekin kanssa. Sen verran muistan, että häät oli kalliit ja mielettömän kauniit. Oma tyttöni toimi morsiusneitona ja mieheni istui kirkon penkissä. No, viime yönä unessani ei ollut enää Cheekiä vaan siinä mies lähti jonkun toisen naisen matkaan ja hylkäsi sekä minut että lapsemme. Ostin itselleni asunnon ja elin arkea onnellisesti tyttöni kanssa, kun mies tuli anelemaan minua takaisin. Muistan sen, että tämä ”uusi nainen” oli blondi ja ammatiltaan poliisi. Hän oli myös kova juhlimaan. Siinä kaikki mitä muistan unesta. Mietin vaan, että mistähän nämä oikein kertoo? Jälkimmäinen uni voi ihan hyvin liittyä viikonlopun riitaan tai jonkinlaiseen menetyksen pelkoon tai vastaavasti johonkin ihan muuhun asiaan. MeNaisten artikkelissa kerrotaan, että jokaisella meistä on omat unisymbolit ja niitä pitää vain opetella tulkitsemaan. Että pitäiskö tässä alkaa pitämään unipäiväkirjaa! 😉

Näettekö te paljon unia ja mikä on oudoin uni minkä olette koskaan nähneet?

Painajaisuni

Heräsin tänä aamuna klo 4.30 painajaiseen. Mä en ole pitkään aikaan nähnyt painajaisia, mutta aina kun näen niitä, niin en saa enää unenpäästä ollenkaan kiinni, vaan jään sänkyyn pyörimään ja miettimään asioita. Mielikuvitus lähtee laukkaamaan kovaa ja kehittelen mielessäni järkyttäviä kauhuskenaarioita. Mun painajaiset ei ole koskaan mitään kauhu-unia vaan enemmänkin painostavia ja ahdistavia henkilökohtaiseen elämään liittyviä. Unet on aina sellaisia, että ne voisivat käydä toteen päivänä minä tahansa, ei siis mitään utopistisia kuvitelmia kolmipäisine hirviöineen. Inhottavinta noissa painajaisissa on kaikki mielikuvat, jotka jää pyörimään päähän. Koko päiväksi jää todella epämiellyttävä, alakuloinen, painostava ja ahdistunut olo.

Maanantaina painajaismaisen hyvä keli uida ja ottaa arskaa treenin jälkeen :)
Maanantaina painajaismaisen hyvä keli uida ja ottaa arskaa treenin jälkeen 🙂

Pienenä näin aina yhden ja saman painajaisen: joku mies murtautui meidän kotiin ja sytytti talon tuleen. Pääsin palavasta talosta ulos ja mies lähti jahtaamaan minua kirveen kanssa. Uni loppui aina siihen, kun mies oli juuri tarttumassa minuun. Nykyään unet ovat ennemminkin sellaisia ettei minulle itselleni tapahdu mitään vaan miehelle ja tytölle. Unien sanotaan tulevan alitajunnasta ja uskon, että tämän kaltaiset unet, jossa lähimmäisille tapahtuu jotain pahaa, kertovat menettämisen pelosta. Ärsyttää suunnattomasti nähdä tuollaisia unia, koska heti iskee kauhea huoli että onhan kaikki hyvin… Näettekö te usein painajaisia? Minkälaisia?

IMG_20140728_091329

Painajaisista tän viikon treeneihin, joissa hiki on virrannut. Oon treenannut sekä maanantaina että tiistaina, mutta tänään ja huomenna pidän lepopäivän ja puuhastelen tytön ja kummitytön kanssa kaikkea muuta 🙂 Maanantaina vähän etukyykättiin ja siihen päälle tehtiin 20 minuutin mittainen erittäin hikinen metcon.

  • Frontsquat 8 minuutin emom, jossa jokaisella minuutilla kaksi toistoa etukyykkyä. Tanko vedettiin ekalla toistolla maasta rinnalle raakana ja siitä sit parit etukyykyt. Painoja mulla tangossa 35-42,5kg. Olis saanut nostaa vielä vähän 😉 Jalathan kyllä kyykkäisi suurempiakin kuormia, mutta kun en saa vedettyä niitä rinnalle.

kuvia 001kuvia 003kuvia 002

20 minuutin amrap

  • boxjumps x 20
  • wallballs x 20
  • kb swings x 20
  • pistolsquats x 20 (10/10)
  • tulos 3 täyttä kierrosta ja neloselta boksihypyt + 17 wallballia

Wallballeissa oon edelleen todella heikko. Ekan kiekan tein 6kg pallolla ja toisella kiekalla vaihdoin neloseen kun treenikaveri sai nelosen kovalla vauhdilla leukaansa eikä enää tahtonut tehdä sillä. Eipä siinä, en olis varmaan kyennyt kutosta enää heittelemäänkään. Heikko mikä heikko! Kahvakuulaheilautukset ekalla kiekalla 20kg kuulalla ja sen jälkeen 16kg. Mopolla moottoritielle ja sitä rataa 😀 Pistoolit kevennettynä kumpparilla. Mut hei, boksihypyissä sain jo jokusen toiston niin että pystyin hyppäämään boksille heti samantien kun pomppasin edelliseltä toistolta alas 😉 Kehitystä taas! Siitähän me tykätään 🙂

Boksihyppyjä.
Boksihyppyjä.

kuvia 004

Wallballeja.
Wallballeja.

kuvia 007kuvia 008

Tavoiteseinä ja minä taustalla :D
Tavoiteseinä ja minä taustalla 😀

Eilen olikin sitten helppo ja monipuolinen treeni: tempausta! Eikä sitten mitään muuta. Ensin 12 minuutin emom tempausta ja olin pihalla ku lumiukko. Siinä ei sinällään mitään uutta 😀 Tuntui etten osannut enää sitäkään vähää mitä ennen olin osannut, mutta jossain vaiheessa tajusin että en enää mieti miljoonaa eri asiaa ennen jokaista toistoa. Edistystä sekin! Kanssatreenaajilta tuli kuitenkin kommenttia että tekniikka näyttin paljon paremmalta kuin ennen. Kuulemma ihan tempaukselta näytti 😀 Vautsi vau. Emomin jälkeen vielä legendaarinen benchmark-wod ”Isabel” eli 30 tempausta aikaa vastaan. Pistin tankoon vaivaiset 17,5kg jonka totesin loppujen lopuksi olevan liian vähän. Aika oli 3.25. Jossain vaiheessa huomasin miten tekniikka lähti sujumaan kuin itsestään ja koko liike tuntui jotenkin vaivattomalta ja tanko kevyeltä. Mulle jo toi 17,5kg tuntuu yleensä todella painavalta… Jotain olen siis tässäkin liikkeessä oppinut lisää! Alla videoo jossa se ”osaamisen” hetki on kyllä kadonnut jo aikoja sitten. Jokainen toisto ihan erilainen, osumakohta liian alhaalla ja loikkaan varmaan metrin eteen päin. Siinäpä kehitettävää 😀 Vika toisto ehkä kaikista paras?

Ei tuolla vielä kuuhun mennä, mutta jospa tässä hiljalleen vois alkaa jo painoja nostelemaan 🙂

Tänään ja huomenna tosiaan lepopäivää tiedossa! Jos sää vain sallii niin vien tyttöset tänään iltapäivällä Korkeasaareen eläimiä ihmettelemään ja huomiselle suunniteltiin kummitytön kanssa leffareissua 🙂 Lähipäivinä olis kiva leipoakin taas jotain. Kun vain keksisi mitä!