Uuden vuoden lupaukset vuodelle 2018!

uuden vuoden lupaukset vuodelle 2018

Jösses, tässähän viedään vuoden viimeistä päivää! Ei ihan uskoisi, että huomenna on jo tammikuu sillä näin vielä tänä aamuna orvokkien kukkivan pihamaalla. Minä olen tähän päivään asti päässyt pyöräillen töihin ja vaikka toisaalta kunnon talvea toivonkin, niin silti haluaisin päästä läpi talven pyörällä töihin. Eli en pistä pahakseni vaikkei kunnon talvea tulisikaan missään vaiheessa (näin itsekkäästi ajateltuna) 😀 Tämä vuosi on mulle ollut huomattavasti parempi kuin edellinen, jolloin sattui ja tapahtui vähän liikaakin. Tämän vuoden ikävin sattumus oli ehkä se, kun ranteesta löydettiin kuluma, jonka vuoksi jouduin lopettamaan crossfitin. No, elämä on täynnä muutoksia ja tämä oli vain yksi sellainen muiden joukossa.

Kaivelin esille vuoden 2017 lupaukset, jotka kuuluivat näin:

Vuonna 2017 lupaan:

 • saattaa projektin eteinen kuntoon päätökseen (ei ole tapahtunut vieläkään 😀)
 • vähentää tavaran määrää entisestään (check!)
 • vähentää ruokahävikkiä kotona (check!)
 • syödä fiksummin ja herkutella maltillisemmin (juu ja ei, saattoi karata käsistä jossain vaiheessa…)
 • treenata kovaa ja fiksusti (check!)
 • vähentää ulkomuodosta murehtimista ja keskittyä itse tekemiseen (check!)
 • panostaa edelleen liikkuvusharjoitteluun (alkuvuodesta juu, loppuvuodesta ei niinkään)
 • parantaa peruskuntoa lenkkeilemällä (not gonna happen)
 • opetella neulomaan ja virkkaamaan (todellakin, aloitin juuri villasukkien neulomisen!)
 • opetella tekemään enemmän asioita käsilläni ja askarrella enemmän (check!)
 • löytää tytölle mieluisa harrastus (uiminen, check!)
 • käydä miehen kanssa useammin treffeillä (no saman verran ollaan käyty kuin aina ennenkin eli liian vähän)

Täytyy sanoa, että ihan hyvät lupaukset olin tälle vuodelle tehnyt ja jopa onnistunutkin niissä kohtuullisen hyvin. Eteinen on ikuisuusprojekti, jota en tunnu koskaan saavan päätökseen. Paitsi nyt ollaan lähellä! Saatiin nimittäin joululahjaksi rahat kaappiin, jota olen suunnitellut eteiseen, mutta projektihan on laajentunut alkuperäisestä eli pitäisi maalata seinää jne. No, hyvässä alussa ollaan kuitenkin 😀 Ruokavalio mulla on elänyt elämänvaiheiden mukaan. Kun on ollut huonoja jaksoja elämässä, on ruokailutkin menneet pyllylleen, mutta viime kuukaudethan ovat menneet mallikkaasti. Tällä hetkellä pohdin jatkanko enää dieettiä vai siirtyisinkö plussakaloreille. Jotain muutosta on tulossa, sen lupaan 😉 Vuoden aikana sain laitettua virkkaushommat alulle ja pari päivää sitten aloitin elämäni ensimmäisen villasukkaprojektin. Jännästi koukuttavaa puuhaa! Tänä vuonna tartuin myös härkää sarvista ja opettelin tapetoinnin salat. Tätäkin projektia olin vältellyt vaikka kuinka kauan, koska pelkäsin etten osaa. No, tekemällä oppii ja nyt suunnittelen olohuoneen tapetointia. Kotia varten on mielessä jos jonkinlaista kivaa projektia!

uuden vuoden lupaukset vuodelle 2018
Elämäni ensimmäiset villasukat tulossa!

Uuden vuoden lupaukset vuodelle 2018

Vuodelle 2018 lupaan:

 • hoitaa eteisen vihdoin ja viimein kuntoon
 • toteuttaa enemmän unelmia ja suunnitelmia sen sijaan, että ajattelisin ”sitten kun” ja ”pitäisi
 • kartuttaa kädentaitoja entisestään, rohkeasti!
 • päästä matkustamaan ainakin kaksi kertaa vuoden aikana
 • jatkaa youtube-videoiden tekoa itseäni kiinnostavista aiheista ja miettiä vähemmän mitä muut niistä ajattelevat
 • panostaa entistä enemmän hyvinvointiin, tämä keho kun ei laiminlyöntejä kestä
 • opetella villasukka-mestariksi!
 • kokeilla ainakin yhtä (mielellään useampaa) uutta lajia
 • nauttia treenaamisesta ilman sen suurempia tavoitteita
 • etten pakota itseäni juoksemaan, kuten edellisinä vuosina (en vain pidä siitä)
 • kokeilla rohkeammin uusia reseptejä ja ruokia
 • käydä useammin ravintolassa syömässä
 • ottaa elämän muutokset positiivisemmin vastaan
 • vähentää tavaran määrää kodissa entisestään ja opetella vieläkin säästäväisempää elämäntapaa
 • käyttää rahaa oikeasti tärkeisiin asioihin
 • nauttia elämästä!

Aika pitkä lista, mutta mikään noista kohdista ei ole mahdoton toteuttaa (paitsi ehkä ikuisuusprojekti eteinen 😀). Pakko myöntää, että ensi vuodelta kaipaan taas enemmän ruokaan liittyviä asioita elämääni ja vähemmän rajoituksia. Harmittaa ettei blogiinkaan ole tippunut niin paljon viime aikoina uusia reseptejä kuin olisin halunnut. Mutta kohta tämä projekti on lopussa, siltä alkaa vähän tuntumaan! Ennen kaikkea haluan nauttia elämästä tulevana vuotena ja tehdä asioita, joista oikeasti pidän.

Onko teillä lupauksia vuodelle 2018? Ratkiriemukasta Uutta Vuotta toverit <3

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Viikon 51 ruokapäiväkirja – Jouluruokia, nam!

Lue myös: Startti terveellisempään vuoteen

Elämäni paskin vuosi

img-20160819-wa0001-800x450

Meinasin jo jättää koko vuoden muistelot tekemättä, mutta päätinpä sitten kuitenkin avata sanaisen arkkuni. Niin kuin otsikostakin voi päätellä, mulle tämä vuosi ei todellakaan ole ollut mikään maailman parhain. En valehtele yhtään kun sanon, että tämä on ollut elämäni paskin vuosi. En muista yhtä paljon vastoinkäymisiä yhden vuoden ajalle kuin tälle pahamaineiselle vuodelle 2016. On aika paljon asioita, joita en jää kaipaamaan. Siirryn ilolla uuteen vuoteen ja vastaanottamaan iloisempia ja positiivisempia asioita!

picsart_05-24-10_20_56-450x800

Olen jo monta kertaa sanonut leikilläni, että mun alamäki alkoi siitä kun täytin 33, mutta oikeastaan se alkoi paria viikkoa aikaisemmin. Isäni kuoli tammikuun puolessa välissä ja se oli todella suuri isku minulle. Siitä suosta rämmittiin ylös aika pitkään enkä taida vieläkään olla pinnalla. Kuulemani mukaan ei sieltä koskaan täysin noustakaan, asian kanssa vain oppii elämään. Juuri kun olin päässyt vähän jaloilleni ja elämään taas kiinni niin loukkasin olkapääni. Parin kuukauden kärvistelyn jälkeen pääsin leikkaukseen toukokuun lopussa. Henkisesti tuo aika oli todella rankkaa ihmisellä, joka on tottunut treenaamaan aktiivisesti. Yhtäkkiä en pystynyt tekemään juuri mitään. Mieli oli alakuloinen ja tuntui ettei mistään tule mitään. Positiivisia asioita oli vaikea hakea mistään. Nyt pääsen jo treenaamaan suhteellisen hyvin vaikkei olkapää vielä mikään 100%:nen olekaan. Fiilis on kuitenkin nykyään positiivinen ja energinen, ihan eri luokkaa kuin kesällä! Niin ja sitten on se astma, joka todettiin vajaa 2 kk sitten. Sen kanssa nyt ei onneksi ole kummempia ongelmia ollut ja sen kanssa opin kyllä elämään. En tosin olisi kaivannut sitäkään enää tähän elämänvaiheeseen, mutta eipä multa kauheasti taas kyselty..

2015-08-28-05_03_05-2-800x600

2016-05-30-01_18_08-1-800x600

2015-08-28-05_03_07-1-800x600

Täytyy kyllä myöntää, että on tähän vuoteen mahtunut paljon ihaniakin asioita, onneksi! Saatiin tytön kanssa viettää paljon aikaa yhdessä kesällä mun sairasloman aikana. Noina aikoina opin myös huomattavasti kärsivällisemmäksi ihmiseksi. Asiat kun eivät tapahtuneet ihan käden käänteessä. Opin myös armollisuutta itseäni ja omaa kroppaani kohtaan. Se ei todellakaan kestä ihan kaikkea ja vaatii huoltoa ja rakkautta. Motivaatio on seilannut ylös ja alas, mutta olen huomannut että se palaa kyllä takaisin kun sen aika on. Huomasin kesän aikana, että on olemassa paljon muutakin kuin treenaaminen. Tytön kanssa oltiin vain ja nautittiin kesästä. Vietettiin vähän pidempiä jaksoja mökillä, syötiin hyvin, pelailtiin ja ulkoiltiin. Nuo hetket olivat ehdottomasti tämän vuoden kohokohtia! Niin ja olihan meillä se ihana Kreetan reissukin. Oltiin viikko Makrigialoksessa mun siskon tyttöjen kanssa ja voisin lähteä vaikka heti uudestaan. Kreeta on aivan ihana paikka, ruoka on mielettömän hyvää ja lämpöä riittää. Olenhan minä toki paljon laittanut ihania ruokia vuoden aikana ja järkännyt kotia uuteen uskoon. Luopunut turhasta tavarasta ja väsännyt tytölle oman huoneen.

Nyt kun mietin kaikkia noita ikäviä ja mukavia juttuja niin vuosihan kallistuu oikeastaan kevyesti plussan puolelle. Mulle on tapahtunut asioita, joille en oikeasti voi mitään ja ne tuntuu edelleen ikävältä. Eihän tuollaisia toivo kenellekään. Mutta on tapahtunut myös paljon ihania asioita ja ehkä nyt pitäisi vain keskittyä niihin ja unohtaa ikävät jutut kokonaan…

Hauskaa Uutta Vuotta! Kuinka te aiotte juhlistaa sitä huomenna? Meillä on tortillabileet 😉

Köyhät syö sisukkaa

No nih, nyt on vuosi 2014 taputeltu ja seuraava toivotettu äänekkäästi tervetulleeksi. Naapurit ja lähiön muut nuoret piti huolen tänäkin vuonna, että tiedettiin koska vuosi vaihtui 😀 Aikamoinen melu oli tällä suunnalla vielä neljän aikaan aamuyöllä. Itse ei tänäkään vuonna ostettu yhtään rakettia vaan katsottiin kun muut ampuivat rahaa taivaalle. Tuumasin miehelle raketteja katsellessa, että siellä ne rikkaat ampuu rahaa taivaalle. Joo, ja me köyhät syödään sisäfilettä himassa, sanoi hän. Niinpä 😀 Ihan kiva oli olla omassa rauhassa kotona ja mennä ajoissa nukkumaan. Ei taida enää olla noi baarit mua varten, varsinkaan kun siellä olis puoli kaupunkia seurana.

C360_2015-01-01-10-47-13-589

C360_2015-01-01-10-50-24-478

Mies oli ostanut meille tarjouksesta naudan sisäfilettä ja mä kävin päivällä lähikaupasta hakemassa siihen kaveriksi valkosipuli-kermaperunat,  patonkia ja levitettä sekä tietysti perunasalaattia! Jälkiruuaksi mies teki pinacoladasmoothien, josta oman osani join vasta tänä aamuna. Niin ja oli meillä vähän uutta Royal-suklaatakin maisteltavaksi 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänä aamuna heräsin virkeänä ja nautiskelin aamupalan ihan rauhassa. Kahdentoista tunnin yöunet tuli tarpeeseen! Olin todella väsynyt parin päivän treenien jäljiltä ja nyt kerätään voimia että jaksaa painaa vielä loppuviikon täysillä 🙂

OI000436-1

Eipä paljon eilinen poikennut normaalista arkipäivästä pitkiä yöunia ja vähän parempaa illallista lukuunottamatta. Mites teillä vuosi vaihtui? Ankarasti bilettämällä vai rauhallisella koti-illalla?