Tuetko halpavaateteollisuutta vai panostatko vaatteen kestävyyteen?

Tuetko halpavaateteollisuutta vai panostatko vaatteen kestävyyteen?

Luin pysäyttävän artikkelin ja siihen liitetyn tutkimuksen täältä. Siinä kerrottiin pikamuotiin erikoistuneista halpavaateketjuista (H&M, Mango, Zara, Ginatricot…), jotka tekevät heikkolaatuisia vaatteita halvalla ja synnyttävät järjettömän määrän vaatehävikkiä. Artikkelissa kerrottiin, että koska vaatteet ovat nykyään heikkolaatuisia eivätkä ne kestä, ne myös saastuttavat enemmän maapalloa kuin lento- ja laivaliikenne. Suuri osa vaatteista päätyy heikkolaatuisuutensa vuoksi kierrätyksen sijasta kaatopaikalle, sillä kukapa nyt haluaisi ostaa itselleen huonokuntoista ja virttynyttä rättiä? Ja ei muuta kuin ostamaan taas uutta halpisrättiä huonoksi menneiden ja pois heitettyjen tilalle. Piiri pieni pyörii. Sillä nämä vaateketjut varmasti niin hyvin menestyvätkin.

Havahduin itse jokin aika sitten tähän kauheaan kulutushysteriaan. Myynnissä on paljon huonolaatuista tavaraa ja huolimattomasti valmistettuja rättejä. Tavarat menevät rikki muutamassa kuukaudessa ja vaatteet kestävät hyvinä pari pesukertaa. Vaatekaapit tursuavat kaiken maailman nuhjaantuineita rättejä, koska halpoja vaatteita vain on niin kiva ostella. Tulee syksy ja uudet mallistot. Taas on saatava uudet vaatteet, kunnes tulee kevät ja taas on saatava uudet vaatteet. Kuulostaako tutulta? Olin itse todellinen fiilispohjalta shoppailija ja saatoin joskus ostaa kassillisen vaatteita tuosta noin vain. Nyt en edes muista koska olisin ostanut vaatteita uusina mistään. Mieluummin ostan kunnollista ja kestävää kangasta ja valmistan vaatteen itse. Jos en osaa, opettelen. Vaatteita osaa arvostaa ihan eri tavalla, kun sen eteen on nähnyt vaivaa ja siihen on laittanut mukaan myös ripauksen rakkautta ja ylpeyttä omista taidoistaan. Vaatteesta myös pitää huolta tarkemmin, jos tietää sen olevan valmistettu kestävästä ja ekologisesta materiaalista ja se on ehkä maksanutkin hiukan enemmän kuin halpaketjujen vaatteet.

Vaatebrändit ovat viime vuosina heränneet ekologisuuteen ja useilla brändeillä on jo omat ekologiset merkkinsä. Esimerkiksi Adidas on lanseerannut juoksukenkämalliston, johon upotettu meristä kerättyä muovijätettä. Nikellä on ekovaatteita, samoin kuin H&M:llä. Pumalla on oma biohajoava mallistonsa. On siis selvää, että brändit haluavat tuoda ekologisuutta esille ja ymmärtäneet ekomuodin hyvät puolet. Mikäpä parantaisi brändin imagoa paremmin ekotietoisten ihmisten keskuudessa kuin oma ekomallisto ja ekologisuuden korostaminen?

Mielestäni meidän jokaisen tulisi ottaa vastuu omasta kulutuksestaan ja panoksestaan tämän maapallon tilaan. Haluatko hukkua paskaan vai antaa tuleville sukupolville mahdollisuuden elää puhtaassa ympäristössä ja hengittää raikasta ilmaa? Entä mitkä ovat seuraukset elimistöön kertyvistä mikromuoveista? Kuluttajan osa ei ole helppo. Toisaalta sitä ajattelee, että ei minun panokseni auta yhtään, mutta jos kaikki ajattelevat näin, metsään mennään. Kauhistuttaa ajatuskin siitä miten paljon vaateteollisuus laittaa vesistöön mikrokuituja. Artikkelin mukaan määrä vastaa 50 miljardia muovipulloa. Kuulostaa hurjalta! Jo tämä tieto vähentää minun ostohalujani ns. pikamuotiin. Mikromuovit ovat vaarallisia niin meren eläville kuin linnuillekin ja niitä syöville ihmisille voi kertyä myös elimistöön mikromuoveja. Sen mitä jokainen voisi tehdä, on ottaa selvää vaatteidensa alkuperästä, pitää huolta jo olemassa olevista vaatteista, ostaa ekologisesti tuotettuja tekstiilejä, kierrättää ja ylipäänsä miettiä tarvitseeko oikeasti juuri sitä vaatetta, jonka tekisi mieli ostaa. Mitä enemmän ihmiset tulevat tietoisiksi vaatteiden alkuperästä ja ympäristövaikutuksista ja mitä enemmän ihmiset alkavat pitää siitä ääntä sitä enemmän vaatebrändien on pakko alkaa panostamaan asiaan. Ei ole pakko tyytyä vallitsevaan tilanteeseen, vaan asioihin voi saada muutoksia. Se vain vaatii panosta itse kuluttajilta. Mikään ei muutu, jos vaatebrändit kokevat ettei muutosta tarvita.

En voi sanoa olevani mikään asiantuntija tässä asiassa, mutta opiskelen sitä koko ajan enemmän ja enemmän. Minun vaatekaapistani löytyy ihan yhtä lailla vielä myös halpisvaateketjujen vaatteita, mutta niitä en aio enää kaappiini hankkia. Haluan kaappiini kestäviä ja ekologisesti valmistettuja vaatteita, mutta aion hankkia niitä pikku hiljaa. Toiveissa on minimalistinen, ajaton ja kestävä vaatekaapin sisältö. Jos tiedät hyviä vaatebrändejä näillä kriteereillä, niin vinkkaahan ihmeessä!

Miten on: Tuetko halpavaateteollisuutta vai panostatko vaatteen kestävyyteen? Kiinnostaako vaatteiden ekologisuus tai niiden alkuperä sinua?

7 syytä miksi säilytämme vaatteita, joita emme käytä

7 syytä miksi säilytämme vaatteita, joita emme käytä

Olen jo monta kertaa aloittanut tyhjentämään vaatekaappia. Tiedän, että siellä on paljon kamaa, joita en käytä erinäisistä syistä, mutta silti en pääse niistä eroon. Kun avaan vaatekaapin oven tyhjennysintoa puhkuen, lannistun samalla sekunnilla. Tyhjennysurakka lamaannuttaa minut täysin ja kaappi säilyy aina vain täytenä ja sekaisena. Sama ilmiö on vieläkin pahempi mitä tulee treenivaatteisiin! Esimerkiksi treenihousuja on niin paljon etten ehdi niitä kaikkia koskaan käyttämään (käytän aina niitä lemppareita) eivätkä housut enää mahdu niille tarkoitettuun paikkaan. Eilen aloitin taas tyhjentämään vaatekaappia, mutta homma tyssäsi varsin nopeasti siihen, että kierrätykseen lähtevien pinossa oli vain pari vaatetta, kun taas kaappiin takaisin menevien pino vain kasvoi koko ajan. Aaaaargh! Niin turhauttavaa. Aloin miettiä, että mikä mättää? Miksi en pääse vaatteista eroon? Mikä ihme saa pitämään ne samat retkut kaapissa vuodesta toiseen? Tähän lopputulokseen tulin:

7 syytä miksi säilytämme vaatteita, joita emme käytä

1.Vaate on ihan uusi tai vähän käytetty

Ensimmäinen ajatus on etten halua heittää hukkaan rahaa, jonka olen tähän vaatteeseen laittanut. Ostohetkellä vaate tuntui maailman ihanimmalta, mutta sen jälkeen into hiipui eikä vaatekappale ole päässyt kertaakaan päälle. Ehkä vaate oli sellainen johon haluaisin osata pukeutua, mutta joka ei kuitenkaan tunnu loppujen lopulta minulta. Tuntuu raastavalta laittaa ihan uusi vaate kierrätyksen. Ehkä pidän sitä kuitenkin jonain päivänä…?

2. Vaate on viimeisimmän trendin mukainen, mutta ei sovikaan sinulle

Kyllä, näitä hutiostoja on tullut tehtyä useampiakin. Pitkä trenssitakki, tiukat pillifarkut, yli-iso t-paita…Kaikki löytyvät mun kaapista edelleen, vaikka en tiedä edes miksi. Näin kyseiset vaatteet jossakin blogissa tai kaverin päällä, ja totesin että pakko saada! Monet vaatteet saattavat näyttää tyylikkäiltä jonkun toisen päällä, mutta jos ne eivät tunnu omalle kropalle hyviltä, ei niitä tule pidettyä. Parasta olisi, kun pitäytyy vain siinä omassa tyylissä, jossa varmasti viihtyy, niin ei tule hutiostoksia!

3. Nykyiseen kokoosi sopimattomat vaatteet

Jokainen ehkä tietää ne kuuluisat tavoitehousut? Ne, jotka mahtuvat ihan kohta, kunhan vain pudotat 10kg painoa. Toisaalta, kaapissa voi olla myös vaatteita ”isommilta” ajoilta, kuten raskaudenaikaisia vaatteita tai niitä, jotka on ostettu ennen painon pudotusta. Itsekin löysin eilen kaapista yhdet ihanat farkut, jotka mahtuivat minulle 5kg sitten. En millään haluaisi luopua niistä, koska ”ehkä mahdun niihin taas ihan kohta”. Yeah, right! Kaapissa lojuvat liian pienet vaatteet eivät varmasti tuo hyvää mieltä, koska ne muistuttavat ajasta jolloin mahduin niihin. Karu totuus tulee esiin aina, kun tartun noihin housuihin. Kyllä, minä olen lihonut. Ehkä valkkaan pari vaatekappaletta, jotka haluan ehdottomasti säästää, ja vien ne varastoon. Liian isoja vaatteitahan voi pienentää tai pienennyttää, jos todella niitä rakastaa! Muuten: kaikki epäsopivat kiertoon surutta.

4.Vaatteet tiettyä tilaisuutta varten

Kaapissa lojuu parikin mekkoa, jotka käyvät vain tietyn tyyppisiin tilaisuuksiin. Sellaisiin, joissa käyn harvemmin kuin kerran vuodessa. Tuntuu hölmöltä säilyttää tällaisia vaatteita vain yhtä tilaisuutta varten. Minulla on myös muutama vaate, joita olen käyttänyt jossain aurinkolomalla, joita ei ole sen koommin pidetty. Ehkä olisi järkevämpää hankkia vaate, jota voisi käyttää sekä juhlissa että muulloinkin? Tai lainata juhlavaate kaverilta tai vuokraamosta.

7 syytä miksi säilytämme vaatteita, joita emme käytä

5. Vaate ei sovi yhteen minkään muun kanssa

Heräteostos tai mieliteko. Ehkä vaate oli kaupassa todella hyvännäköinen ja sellainen, jota olet aina halunnut. Kotiin mennessä totuus kuitenkin paljastuu. Mikään muu jo olemassa oleva vaatekappale ei tunnu sopivan uuden vaatteen kaveriksi. Kaapissa on parikin tällaista paitaa, joille en löydä kaveriksi yhteensopivia housuja tai hametta. Ei vaan istu. Tästä samasta syystä heivasin menemään useamman huivin. Kun en vain saa sopimaan minkään kanssa eikä tule käytettyä.

6. Kyllästyt vaatteeseen

Se lempipaita tai lempihousut, joita olet käyttänyt kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja. Edelleen hyvässä kunnossa, mutta ei vain tule käytettyä. Näitä vaatteita mulla on aika paljon. Entisiä lempivaatteita, joista ei vain halua luopua, koska ne olivat joskus niin ihania. Eilen löysin juuri yhdet ihanat collegehousut, jotka oli ennen mun lempparit. No, ovat olleet kaapissa koskemattomina viimeiset puoli vuotta, koska kyllästyin yksinkertaisesti niihin.

7. Et vain pysty luopumaan vaatteesta

Eilen vaatekasaa katsellessa mietin monenkin vaatteen kohdalla, että miksi en vain heitä sitä pois. Ne eivät olleet uusia eivätkä lemppareita. Jostain syystä en vain kyennyt luopumaan niistä. Ajatuskin niiden laittamisesta kierrätykseen ahdisti. Niinpä otin säilytyslaatikon ja laitoin vaatteet sinne. Vien laatikon tänään varastoon ja katson muutaman kuukauden päästä olen kaivannut niitä yhtään. Tätä samaa systeemiä käytän usein myös lapsen leluilla, joilla hän ei enää leiki, mutta ei myöskään raaski antaa eteenpäin. Yksikään näistä leluista ei ole tullut takaisin käyttöön.

Onko sulla vaatekaapissa vaatteita, joita et käytä, mutta et saa heitettyä poiskaan?

Edellinen postaus: Viikon 25 ruokapäiväkirja – viimeinen lomaviikko

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Mun on kerrottava teille salaisuus

Mun on kerrottava teille salaisuus

Mun on kerrottava teille salaisuus, jota olen tässä jo tovin pohdiskellut. Ehkä teistä tarkkanäköisimmät ovatkin tämän jo huomanneet tai ainakin aistineet. Tämä on vähän sellainen asia, jota olen työntänyt pois pikku hiljaa ja nyt olen tehnyt ratkaisuni. Olen nimittäin jo pitkään halunnut pyristellä irti somen tuomista paineista. Paineesta sopia tiettyyn muottiin, paineesta näyttää tietynlaiselta, paineesta ostaa koko ajan uutta blogin vuoksi. Olen jo pitkään tiennyt sen etten ole mikään fashionista tai kauneusguru. Pidän toki vaatteista ja kauneudesta, mutta ne eivät ole mulle mitenkään kauhean tärkeitä asioita. Jokapäiväisiä toki, mutta elämässä on tärkeämpiäkin juttua. En halua määritellä enää itseäni sen mukaan paljonko mulla on seuraajia somessa tai saada slaagia, kun huomaan instaseuraajien määrän vähentyneen. Koska sellaisialla asioilla ei ole yksinkertaisesti mitään merkitystä tässä elämässä.

Otetaanpa esimerkiksi vaatteet, tyyli ja some. Aina pitäisi näyttää hyvältä. Päällä pitäisi olla viimeisimpien trendien mukaisia vaatteita. Jotta voisit olla suosittu bloggaaja tai instaaja, sun pitäisi myös kuvata ne vaatteet ja olla aina todella tyylikäs ja siloteltu. Instatili pitäisi miettiä harkitusti ja huolellisesti. Minkälaisia kuvia sinne otetaan ja miten ne käsitellään. Mikä sopii teemaan ja mikä ei. Noup, ei onnistu. En jaksa kuvata lavastettua elämää saati silotella mitään. Pidän toki vaatteista ja seuraan muotia jonkun verran, mutta vihaan sitä, että rahaa pitäisi kuluttaa uusiin vaatteisiin. Tuntuu hullulta ostella vaatekappaleita, joita ei kuitenkaan kovin montaa kertaa käytetä. Vain ja ainoastaan blogin tai instagramin takia. Tunnen todellakin välillä kateutta ja alemmuutta, kun treffaan bloggaajakollegoita, joilla on täydellinen outfit. Mietin aina miksi minä en näytä tuolta? Nyt olen alkanut ymmärtää, että en vain ole sellainen. Kerran kehuin erään tuttavani kaunista asukokonaisuutta ja huokaisin, että osaisinpa minäkin pukeutua yhtä hyvin. Vastauksena sain pitkän päästä varpaisiin mittailevan katseen ja ”niin, ehkä sunkin kannattaisi vähentää värejä ja alkaa pukeutumaan niin kuin sun ikäiset”. Jep, kiitos. Totesin vain, että pidän väreistä ja kuoseista enkä niistä luovu. Sitä mieltä olen vielä tänäkin päivänä. Haluan olla tällainen kuin olen ja pukeutua juuri niin kuin haluan. Tuntematta alemmuuden tunnetta ja ”juntteutta”. Ehkä se on myös itsetuntokysymys?

Mun on kerrottava teille salaisuus

Mun on kerrottava teille salaisuus

Mun on kerrottava teille salaisuus

Mä olen jo todella pitkään haahuillut ja etsinyt omaa tyyliäni ja suuntautumistani. Nyt olen alkanut ymmärtää, että olen löytänyt sen jo aika päiviä sitten, mutta olen antanut sen hukkua somen ja muun maailman vaatimuksiin. Olen verrannut itseäni ihan liikaa muihin ja yrittänyt sopia samaan muottiin. Mutta kun en ole samanlainen kuin moni muu, vaan juuri tällainen kuin olen. Vähän erilainen nuori. Vielä kun soppaan lyödään oma haluni ekologisempaan elämäntapaan ja turhanpäiväisen shoppailun vähentämiseen, niin on pakko kulkea juuri sitä omaa polkua. Oltava rohkeasti juuri minä. Tehtävä niin kuin oma mieli ja sydän sanoo, ei niin kuin joku muu asian määrittelee. Tykkään osta käytettyjä vaatteita ja nyt olen aivan hurahtanut ompelemiseen! Haluan ehdottomasti ommella jatkossa enemmän itselleni ja perheelleni vaatteita ja nimenomaan niitä omanlaisiani vaatteita. Oli siellä sitten kuoseja ja värejä tai ei. En halua haalia koko ajan uusia ja kalliita vaatteita kaappiin ja esitellä niitä täällä blogissa vain blogin takia tai sen vuoksi, että olisin enemmän in.

Mikä se mun salaisuus siis olikaan? Se, että olen väsynyt sopimaan muottiin ja haluan irti siitä. Haluan kulkea omaa polkuani ja tukea ekologisuutta. Niin tylsältä kuin se kuulostaakin. En halua tukea jumalatonta kulutushysteriaa, vaan haluan kannustaa ihmisiä miettimään asioita muistakin näkökulmista kuin omasta. Voisiko omilla valinnoilla tukea jotenkin yhteistä hyvää? Voisiko kymmenien halpisrättien sijasta hankkia jotakin laadukasta ja kestävää, etenkin kotimaista? Voisiko ylipäänsä vähentää kulutusta? Muistakaahan lukea myös ekologisuushaasteesta! Moni ei ehkä ymmärrä näitä bloggaajien ja somettajien paineita, mutta ne on välillä turhan kovat. Ei ole leikin asia se.

Mun on kerrottava teille salaisuus

Kuvissa ensimmäinen omatekemäni mekko juuri minulle! Siitä tulikin täysin mun tyylinen ja näköinen 🙂 Kangas on suomalaisen Vimman sininen lettikangas. Vimma on tunnettu korkealaatuisista kankaistaan sekä ekologisesta puuvillasta. Kankaat on painettu baltian maissa tarkoin valvotuissa tehdasolosuhteissa. Kaava: Suuri Käsityö 3/17.

Tuetko sinä ekologisuutta vai kulutushysteriaa?

Edellinen postaus: Nyt on kova: Itse tehty Oreo-jäätelö

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Tuloksekas kirpparikierros Orivedellä

tuloksekas kirpparikierros

Monesti kun lähtee kiertelemään kirppareilla, ei löydä yhtään mitään, mutta nyt kyllä sattui tuloksekas kirpparikierros! Jos jollekin asialle on kova tarve ja sitä lähdet etsimään, niin ei varmasti löydy. Olen itse tehnyt parhaimmat löydöt, kun lähden kirpparikierrokselle ilman minkäänlaisia ennakko-odotuksia. Mulla on jo kohtuullisen harjaantunut silmä ja näen todella nopeasti onko pöydässä mitään minua kiinnostavaa. Tietynlaiset kuosit tsekkaan aina (raita on pop) ja housut käyn aina läpi. Pöydästä näkee nopeasti onko koko minulle oikea vai ihan väärä. Nyttemmin katselen vaatteita myös sillä silmällä, että olisiko edullisista vaatteista minulle kankaaksi ompelutöihin. Sisustusjuttuja löytyy kirppareilta harvemmin enkä kotiin mitään ylimääräistä krääsää kaipaakaan. Vaatteita on sen sijaan kiva ostaa, koska kirpparilta saa halvemmalla, joten vaatekaapin sisältöä voi uusia nopeallakin tahdilla halutessaan. Pistän aina vanhoja kiertoon sitä mukaa, kun löydän uusia. Näin ei vaatekaappikaan pääse tursuamaan yli äyräiden.

tuloksekas kirpparikierros

Orivedellä on tosi hyvä kirppari nimeltään Hohtokirppis. Se on valoisa ja siisti enkä ole tainnut koskaan lähteä sieltä täysin tyhjin käsin. Tavara on pääasiassa todella hyvälaatuista ja hinnat ovat kohdillaan. Käytiin Hohtokirppiksellä pari päivää sitten kauppareissun yhteydessä ja mukaan lähti ennätysmäärä vaatetta! Tytölle löysin vaikka vallan mitä aina kurapuvusta talvikenkiin, joita mökillä vielä tarvitaan. Lisäksi iso kasa ihan käyttövaatetta ja minulle pari vaatekappaletta sekä kankaita. Köyhdyin näistä yhteensä 35 euroa ja tästä summasta kolmanneksen imaisi Ticket To Heavenin priimakuntoiset kurahousut ja -takki, jotka kustansivat 12 euroa. Jälleenmyyntiarvo kyseisellä merkillä on kohtuullisen hyvä, jos vaatteet vain pysyvät hyvässä kunnossa.

tuloksekas kirpparikierros

Tytölle etsin aina iloisen värisiä ja kivoilla kuoseilla varustettuja käyttövaatteita. Tälläkin kertaa löysin ihanan keltaisen mekon, pari kaunista paitaa sekä muutamat housut, joista ykkössuosikiksi taisi nousta nuo yksisarvispöksyt. Yksisarviset ovat nyt meillä kovassa huudossa!

tuloksekas kirpparikierros

tuloksekas kirpparikierros

tuloksekas kirpparikierros

Itselleni löysin tällä reissulla vain kaksi asiaa: Holly & Whiten raidallisen paidan sekä Filippa K:n harmaan tunikan/mekon. Molemmat priimakuntoisia ja varisinkin tuosta raidallisesta paidasta ja sen pitsiyksityiskohdista tykkään ihan hullun paljon! Kirpparilla olisi ollut myös Calvin Kleinin upeat keltaiset korkkarit, mutta jätin sinne kun en mikään korkkareiden käyttäjä ole. Tuollaisia kenkiä nähdessäni kyllä mietin aina, että pitäisikö alkaa käyttämään korkkareita… Ehkä jonain päivänä!

tuloksekas kirpparikierros

tuloksekas kirpparikierros

tuloksekas kirpparikierros

Olettekos te löytäneet viime aikoina mitään ihanaa ja kiinnostavaa kirppareilta?

Edellinen postaus: Tabata-treeni kotona

Katso myös:

Mitä löytyi kirpparilta?

Kirppislöytöjä!

Kirppistelijän ABC (vuodelta 2014 :D)

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Vehkeet hukassa

vehkeet hukassa

Halojata halloo! Mun piti tänään kirjottaa teille ihan pidempi postaus, mutta tuli mutkia matkaan. Mun ranne on niin heikossa hapessa, että jouduin käymään tänään sen kanssa lääkärillä ja odottelen nyt ultraan pääsyä. Saa nähdä mikä siellä oikein on… Koska en pysty pidempään nyt kirjoittelemaan niin saatte sen sijaan katsoa videon! How cool is that!? Kaikki on silleen et jee!!!

Toivottavasti kuitenkin tykkäätte 🙂 Mun tubekanavalle pääset tästä. Sieltä voit myös tilata mun kanavan, se ei maksa mitään!

Toimeliasta torstaita!

Mekottaako?

*Sisältää mainoslinkkejä

Iltaa taloon! Tiedättekö mitä? Mä olen huomannut sellaisen jännän piirteen itsessäni, että mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän tykkään pitää mekkoja. Ainoa ongelma on se, että melkeinpä kaikki mun vime kesän mekot on jollain tapaa epäsopivia. En tiedä onko massaa tullut enemmän (hienovarainen ilmaisu lihomiselle :D) vai mikä on, mutta ei ne näytä enää mun päällä hyvältä. Viime viikolla kävin koko mun mekkoarsenaalin läpi ja 90% niistä lähtee kirpparille myyntiin. Harmi sinänsä, koska pidän niistä.

Kaipaan kesäksi uusia mekkoja, joten laitoin viime viikolla Ellokselle tilauksen menemään ja odottelen pakettia saapuvaksi ihan näinä päivinä. Elloksella oli tosi ihania mekkoja myynnissä ja rehellisesti hämmästyin miten monesta oikeasti tykkäsin! Ehkä vanhuus ja mekkous kulkee käsikädessä?

Oletteko muuten kovin montaa kertaa nähneet minua tässä blogissa mekko päällä? No lähitulevaisuudessa näette 😉 Kokosin teille muutamat mun lempparimekot alle. Mitäs tykkäätte?

Esmeralda-mekko // lyhyt raidallinen mekko // Alvina paitamekko // kukallinen Adidas-mekko // raidallinen Amina-mekko

Röyhelöhihainen Sanida-mekko // Daria-mekko // raidallinen mekko // Antonia-mekko // singoallamekko 
Kaikki mekot löydät täältä* Vielä tänään 8.5 saatte kaikista mekoista (myös merkkituotteista) -25% alennusta koodilla  355732 eli nyt kannattaa tilata, jos on mekoille tarvetta!

Tarjousehdot: Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta.
Alennus koskee normaalihintaisia mekkoja, ja sen voi käyttää vain
kerran. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai
tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin eikä
tuotemerkkeihin Odd Molly ja Spanx.

Mikä on sun suosikki ja arvaatko mitkä näistä minä tilasin? 🙂

Tyttö kasvaa pituutta, minä lähinnä leveyttä

*Sisältää mainoslinkkejä

Siis mä en kyllä kestä! Taas on se aika vuodesta, kun saadaan laittaa puoli vaatekaappia uusiksi ja hankkia useammat kengät tytölle. Joka kevät ja syksy sama homma. Tyttö on talven aikana hurahtanut sen verran paljon pituutta, että viime syksyn ohuemmat ulkohousut ovat aivan liian lyhyet, mutta osa takeista menee onneksi vielä. Jos ovat ehjiä. Koko kenkäarsenaali menee uusiksi, koska kumppareihinkin on mystisesti ilmestynyt viime viikkojen aikana reikä. Nyt hankintalistalla niiden lisäksi ainakin yhdet pihatennarit ja yhdet siistimmät kengät eli ns. isojen tyttöjen kengät. Älkää kysykö mitkä ne on, kerron kun tulee vastaan. Pihatennareiden täytyy olla mukavat jalassa ja mielellään ainakin vettä hylkivät. 5-vuotiaat rymistelevät niin paljon puskissa, metsikössä ja hiekkalaatikoilla että myös helposta puhdistuksesta annetaan iso plussa! Myös ulkovaatteiden tulee olla kestävät ja taidan tälle keväälle/kesälle hankkia myös kunnon sadehaalarin. Ei mitään perushenkselikuriksia vaan kunnon haalarin. Saa sen jälkeen mun puolesta vaikka maata vesilätäkössä.

Ellokselta saa 2.4 asti kaikista lastenvaatteista -25% pois (alennus vähennetään kassalla), joten nyt voisi olla hyvä aika suunnata katse sille osastolle. Alle kasasin joitain tuotteita, jotka itseäni miellyttäisi nähdä tytön päällä. Neiti ”puen päälleni kaikkea mitä äiti ei halua” voi olla asiasta täysin eri mieltä 😀 Yhtenäkin aamuna viime viikolla lähti päiväkotiin joulujuhlamekossa ja eripari sukissa (koska muillakin on) ja viritteli päähänsä kruunun, kasan pinnejä ja ponnarin. Oma tyyli pienestä asti sen olla pitää!

Hupullinen sadehaalari täältä* // Collegetakki täältä* // Fleecevuorellinen takki täältä* // vedenpitävät tarralenkkarit täältä* // Flamingo paita täältä* // Shoftshell takki täältä* // Vilna Basic rain -kumisaappaat täältä*// Trikoohousut ekologista puuvillaa täältä* // housut viskoosia täältä* // 3 kpl t-paitoja täältä*.
Käytiin viime viikonloppuna tytön vaatteita läpi ja laitettiin osa jo mökille menevien kassiin. Se on hyvä keino aina jatkokäyttää kuluneita ja kestolikaisia vaatteita. Mökillä pikku liat ja viat ei haittaa. Parempi vaan kun ei ole mitään viimesen päälle kamppeita! Kohtahan sitä saa alkaa hankkimaan kivoja kesävaatteita ja nuo kollaasin parit housut ja flamingopaita sopisi kesään todella hyvin 🙂 Huomaa, että nyt ollaan selkeästi kevään puolella, kun saa alkaa näitä vaatejuttuja taas miettimään ihan eri tavalla. Tervetuloa kesä!

Elloksen lasten vaatteisiin pääset suoraan tästä*

Elloksella on nyt tarjous myös kengistä eli 2.4.2017 asti saatte kolmet kengät kaksien hinnalla (alennus annetaan kasalla)! Voit valita mieleisesi lasten, naisten ja miesten kengistä. Koko perheelle siis popot samalla kertaa 😉 Lasten kenkiin tästä*, naisten kenkiin tästä* ja miesten kenkiin tästä*.

Joko teillä on lasten kevätvaatteet hankittu?

Back to 20’s

Processed with VSCO with a6 preset

Eilen oli niin kiire töissä ja hoppu töiden jälkeenkin etten ehtinyt blogia avata kuin ajatuksen tasolla. Töistä menin suoraan treeneihin ja sieltä pika vauhtia kotiin suihkuun ja valmistautumaan iltaa varten. Meillä oli nimittäin eilen firman uuden vuoden bileet 1920-luvun teemalla! Hankin asun jo ajoissa, mutta arvoin lähtöäni bileisiin vielä torstainakin. Aina sama juttu. Innostun bileistä, mutta lykkään lopullista päätöstä viime tippaan asti. Jaa miksikö? Siksi, että minusta on tullut kunnon yöunia arvostava vanhus! Tiedän, että kun vain raahaudun paikalle niin meillä on aina hauskaa. Mikään ei ole kivempaa kuin irrottautua työympäristöstä ja tutustua duunikavereihin kunnolla. Ja olihan meillä eilenkin hauskaa!

Mietin jo eilen miten mukavuudenhaluinen minusta on oikeasti tullut. Arvostan lepoa ja kotona vietettyä aikaa todella paljon. Enpä olisi 10 vuotta sitten uskonut minkälainen kotihiiri olen nykyään! Kammottaa ennen jokaisia bileitä ajatus, että pitäisi valvoa yli kymmeneen. Eniten ahdistaa ajatus, että seuraavana päivänä väsyttää enkä saa mitään aikaiseksi. Yritän pitää aina lauantain rauhallisena kotipäivänä jolloin vain puuhastellaan kotosalla ja tehdään hyvää ruokaa. Nytkin olisi paljon kamaa laiteltavan myyntiin ja siivottavaa. Sitä normaalia kotielämää. Virkkausinnostus on vienyt niin tiivisti mennessään, että haluaisin vain virkatakin ja etsiä uusia malleja. Ihan hullua touhua! Muutama uusi kirjakin odottaa lukijaansa. Pari ravintoon liittyvää ja yksi talouden hallintaan. Mistäs ajan niiden lukemiseen löytäisin?

Processed with VSCO with a6 preset

No, eilen oli todella hauska ilta vaikka tänään onkin väsyttänyt! Muiden lähtiessä jatkoille me mentiin työkaverin kanssa mäkkäriin syömään ja jauhamaan crossfitistä ja ravinnosta. First rule of crossfit: always talk about crossfit! Laji on taas vienyt täysin mennessään ja on mielettömän hienoa, että mulla on myös lajin parissa viihtyviä duunikavereita! Köröttelin bussilla kotiin ja onnistuin magnetoimaan jälleen kerran sen bussin ainoan spurgun viereeni, joka alkoi olla loppumatkasta jo niin kiinnostunut mun verkkosukkiksista, että jouduin ärähtämään. Aina sama juttu! Miksi aina minä?? Vaikka olin jo yhden aikaan kotona enkä juonut kolmea lasia enempää viiniä niin tämä päivä on mennyt lähinnä pötkötellessä. Ruokahommat on olleet vähän niin ja näin ja tässä odottelen juuri kun mies kokkailee meille Nigellan lihapullia. Sen jälkeen isken hampaani fazerin siniseen…

No, otetaan tämä päivä ihan chillauksen kannalta ja jatketaan huomenna vanhalla linjalla. Rentouttavaa lauantai-iltaa!

ps. Mitäs tykkäätte mun eilisestä gangsterilookista? Olin muuten illan ainoa gangsteri!

Processed with VSCO with a6 preset

Kahta asiaa vihaan yli kaiken

 

img_20161028_162655

*Sis. Mainoslinkkejä

Naisten oletetaan rakastavan shoppailua, mutta arvatkaapa mitä? Mä en pidä siitä yhtään. Varsinkaan vaatteiden shoppaamisesta. Yleensähän homma menee niin, että jos jotain oikein kipeästi tarvitsee, niin sitä et saletisti löydä. Kaikkea muuta kyllä löytyy, mutta ei juuri sitä mitä tarvitset. Oletetaan, että olet löytänyt jotain oikein ihanaa ja suunnistat kohti sovituskoppeja. Jonotat koppiin puoli tuntia vain todetaksesi, että löytämäsi ihanuus on liian pieni, liian suuri tai muuten vain huonon mallinen. Hiestä nihkeänä ja ärsytyksestä puhkuen kiikutat vaatteita takaisin paikoilleen ja juuri viime metreillä bongaat jälleen jotain superihanaa. Ei muuta kuin sama ralli uudestaan! True dat.

Kahta asiaa shoppailussa vihaan yli kaiken: kenkien ja rintaliivien ostamista. Koskaan ei löydy sopivia ja jos löytyykin niin ne ovat ökykalliit. En tiedä olenko jotenkin epämuodostunut vai missä vika, mutta rintsikoita mulle ei tahdo löytyä sopivia. Jos satun hyvän mallin löytämään niin ostan useammat kerralla. Tällä hetkellä mulla ei ole yhtäkään sopivia rintsikoita, koska en vaan kestä niiden shoppaamista! Saan raahata aina 10 eri mallia monessa eri koossa sovituskoppiin enkä silti löydä sopivia. Kerrassaan raivostuttavaa.

Olen keksinyt näihin ongelmiini ratkaisun. Kengät tilaan netistä ja rintsikoiden sijaan käytän urheilutoppeja 😀 Kätevää eikö totta? Tällä hetkellä suurin tarve on juhlakengille (en ole vielä löytänyt), syysnilkkureille (löysin tänään) sekä talvikengille (etsinnässä). Juhlakengät on siitä hankalat, että ne tulisi soveltua myös baariin ja niissä pitäisi olla korkoa, mutta ei liikaa kuitenkaan. En kerta kaikkiaan osaa kävellä korkkareilla eikä mun jalat kestä niitä. Silti haluaisin jotkut naiselliset kopsottimet. Talvikengät saa olla kasuaalimmat ja ehdottomasti lämpöiset, mutta ei tennarit.

64-8000

Selasin tänään kymmenkunta nettikauppaa läpi mulle sopivien kenkien toivossa. Mikään vaan ei tuntunut nappaavan. Jos löysinkin hyvät niin ne maksoivat toista sataa euroa. Vihdoin ja viimein löysin biker-henkiset nilkkurit* Ellokselta ja ostinpa samalla parit lakanatkin vanhojen kauhtuneiden tilalle. Juhlakenkiä en löytänyt, mutta talvikengiksi jäin miettimään lämpöisiä UGG-kenkiä. Olen niitä monet kerrat sovitellut, mutta en ole vielä raaskinut ostaa. Ulkonäkö miellyttää minua rentouden vuoksi ja tiedän, että ne ovat myös hyvät jalassa. Jos et tiedä minkälaiset UGG-popot on niin löydät ne täältä*. Olen päättänyt tehdä hankintoja harvemmin ja ostaa enemmän laatua niin olisiko tämä nyt siihen hyvä aika? Syyskenkiä ei pidetä enää kovin pitkään, joten ne saa olla halvemmat, mutta talvikengät joutuvat paljon kovemmalle käytölle. Onko teillä UGG-kengistä kokemusta? Minkälaiset ovat talvella ja ovatko kestävät?

62-4976d2

Jos on tarvetta hankinnoille, vaikka syysnilkkureille tai lakanoilöe, niin saatte nyt Ellokselta 30% alennusta kalleimmasta tuotteesta koodilla 345403. Ostoksille tästä.

Etu koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennus on voimassa 30.12.2016 asti ja sen voi käyttää vain kerran. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin ja tilaajaetuihin, ale- ja kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Guest Designer -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin.

 

Mitä tulevaisuudella on mielessään?

Processed with VSCO with c1 preset

Sis. mainoslinkkejä. Tämä päivä on kulunut pitkältä haaveillessa. Mun unelma-asunto on tullut juuri myyntiin ja silmissäni näen jo asuvani siellä. Tässä on vain muutama mutta hidasteena: raha ja mies. Mä niin kovasti haluaisin pikkusen isompaan asuntoon, jossa tytöllä olisi oma huone. Tässä mun unelma-asunnossa olisi kolme huonetta ja mikä parasta – iso oma piha ja kasvihuone! Toki asunnolla on hintaa, mutta meidän tulot riittäisi siihen. Kun vaan saisin miehen pään jollain käännettyä… Hyviä vinkkejä otetaan vastaan! Jännä nähdä mihin tässä päädytään ja missä asutaan esimerkiksi viiden vuoden juluttua 🙂 Toinen haaveilun kohde on ollut meidän tuleva loma Kreetalla. Siihenkin on vielä pari kuukautta aikaa, mutta nyt jo suunnittelen mitä otan matkaan, missä käydään ja mitä tehdään ja ainakin uudet uikkarit täytyy hankkia. Viime vuotiset ei taida enää mahtua päälle. Ja hyvät kävelykengät tarvitsen myös!

Processed with VSCO with c1 preset

Paita: Mango // Farkut: Gina tricot // kengät: Bernie Mev ja valkoinen liivi: Ellos.
Paita: Mango // Farkut: Gina tricot // kengät: Bernie Mev ja valkoinen liivi: Ellos. Liivi nyt alessa 17,95e!

Tiedän tasan minkälaiset uikkarit hankin: yhdet biksut ja yhden kokoukkarin! En ole vuosikausiin käyttänyt kokouikkaria, mutta eilen löysin niin mageen, etitä nyt on aika katkaista se tauko. Olin illalla Adtractionin ja Elloksen järkkäämissä kesäkekkereissä, joissa oli esillä Elloksen ihania kesävaatteita. Tykkään ja tilaan itse paljon vaatteita Ellokselta, mutta nyt kun pääsin ihan livenä niitä hiplaamaan niin muutama suosikki sieltä nousi heti silmiin ja laitan tilausta tänään menemään. Paikalla oli kymmenkunta muuta bloggaajaa joihin pääsin tutustumaan, mutta olipa iltaa viettämässä pari tuttuakin, nimittäin Eve ja Minna!

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Kuviolliset biksut täällä ja raidalliset täällä.
Kuviolliset biksut yläosa täällä ja alaosa täällä ja raidalliset yläosa täällä ja alaosa täällä.
Turkoosit korkeavyötäröiset biksut täällä ja musta kokouikkari täällä. Nämä meinasin hankkia itselleni!
Turkoosit korkeavyötäröiset biksut yläosa täällä ja alaosa täällä ja musta kokouikkari täällä. Nämä meinasin hankkia itselleni!

Ruoka oli todella hyvää, skumppaa riitti ja seura oli todella hauskaa. Miehelle sanoin etten varmaan kauhean pitkään reissullani viivy, mutta myöhäänhän se loppujen lopuksi meni. Muu perhe kuorsasi täyttä häkää, kun mä hiivin kotiin 😀 Mä olen aivan liian mökkihöperöitynyt parin viikon aikana ja tämä tapahtuma teki todella hyvää mulle! Nyt mä alan tilaamaan itselleni parit uikkarit ja sitten mietin miten saan miehen suostuteltua asuntokaupoille 😉

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Elloksella alkoi muuten tänään hurja kesäale – kaikkea ihanaa edullisesti niin treeneihin, vaatekaappiin kuin kotiinkin! Tsekkaa ale täältä.

Koodilla 335403 saatte 30% alennusta tilauksesta! Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus on voimassa 30.6.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Pienin toimitettava tilaus on 25 euroa. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Guest Designer -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin