Helvetin välikausi

helvetin välikausi

Taas on se aika vuodesta, kun on aina joko liian kylmä tai kuuma. Ikinä ei ole hyvä. Ainakaan lapsen mielestä! Joka aamu tehdään lähtöä eteisessä 10-15 minuuttia. Tänään vedettiin pohjat ja saatiin aika kulumaan peräti 25 minuuttia lähtöön. Kun ei kelpaa ei sitten mikään. Kesätakki on liian kylmä, vaikka laittaisi fleecen alle. Ulkohousut on rumat ja talvitakki liian lämmin. Pipot ihan tyhmiä, äiti ihan tyhmä ja sormikkaat väärinpäin. Aina jotain! Jossakin se minunkin raja tulee vastaan ja tänään se tuli siinä, kun olin kuunnellut tätä joopas-eipäs-en-halua-mitään-päälle -kiukuttelua 15 minuuttia ja loppujen lopuksi pipo ja hanskatkin oli jätetty eilen päiväkotiin. Paloi pinna ja revin koko helvetin laatikon lipastosta ulos! Kehotin neitiä valitsemaan sieltä mitä halusi ja tekemään sen aika hemmetin nopeasti. Ilmeisesti neitikin ymmärsi, että nyt on tosi kyseessä ja suoriutui tehtävästään hyvinkin rivakasti. Saavuttiin eskariin 10 minuuttia myöhässä.

Minä ihailen suunnattomasti niitä vanhempia, joiden lapsilla on aina kaikki vaatteet tiptop ja ajoissa hankittuna. Tämän 6,5 vuoden aikana en ole vieläkään oppinut hankkimaan lapselle oikeita vaatteita oikeaan aikaan. En yhtään kertaan! Tänä aamuna tajusin, että ne helvetin välikausivaatteet pitäisi jo olla hankittuna! Eipä ollut ei, joten saatiin taistella aamulla vaatteista pitkä tovi. Välikausi tulee aina yllätyksenä, talvi tulee aina yllätyksenä ja kevät tulee aina yllätyksenä. Mimmi kasvaa tällä hetkellä niin kovaa vauhtia, että kaikkina näinä kausina saa ostaa uudet vaatteet ja turha edes haaveilla, että niitä saisi ostettua käytettynä. Ei, tuon ikäiset eivät harrasta kovinkaan ”siistiä” leikkimistä, vaan kaikki vaatteet on aina puhkikulutettuja ja rikkinäisiä rääsyjä. Niinpä sain taas maksaa pitkän pennin, kun ostin tytölle tänään hanskat, takin, housut ja uudet kengät. Se siitä nuukailusta tässä kuussa. Lapsen vaatteet tosin ovat sellaiset, joissa en yleensä kauheasti nuukaile. En osta mitään kalleimpia rytkyjä, mutta panostan aina laatuun. Välillä on todella hankalaa löytää sekä laadukkaita että edullisia vaatteita. Kyllähän noihinkin rahaa saisi uppoamaan ja kalleimmat takitkin taisivat olla 300 euron luokkaa. En ymmärrä mikä järki on maksaa moinen summa lapsen takista, joka muutaman kuukauden päästä on joko pieni tai rikki?

Mikään ei ole kurjempaa kuin kuulla, että lapsi on palellut metsäretkellä, kun ei ole ollut oikeanlaista varustusta. Tänään olin sitten tyhmä äiti, koska pakotin lapsen toppatakissa ja -housuissa. Minun mielestäni parempi niin kuin palella, mutta selitäppä se tuollaisella tuittupäälle! Talvivaatteet meillä on jo hankittuna, kun saatiin ne tytön serkulta. Jostain syystä serkku-tyttö on ollut hyvinkin siisti ja hänellä vaatteet ovat säilyneet ehjänä 😀 Parempi meidän kannalta!

Miksi tämä välikausi tulee aina ihan puun takaa!?

Tyttö kasvaa pituutta, minä lähinnä leveyttä

*Sisältää mainoslinkkejä

Siis mä en kyllä kestä! Taas on se aika vuodesta, kun saadaan laittaa puoli vaatekaappia uusiksi ja hankkia useammat kengät tytölle. Joka kevät ja syksy sama homma. Tyttö on talven aikana hurahtanut sen verran paljon pituutta, että viime syksyn ohuemmat ulkohousut ovat aivan liian lyhyet, mutta osa takeista menee onneksi vielä. Jos ovat ehjiä. Koko kenkäarsenaali menee uusiksi, koska kumppareihinkin on mystisesti ilmestynyt viime viikkojen aikana reikä. Nyt hankintalistalla niiden lisäksi ainakin yhdet pihatennarit ja yhdet siistimmät kengät eli ns. isojen tyttöjen kengät. Älkää kysykö mitkä ne on, kerron kun tulee vastaan. Pihatennareiden täytyy olla mukavat jalassa ja mielellään ainakin vettä hylkivät. 5-vuotiaat rymistelevät niin paljon puskissa, metsikössä ja hiekkalaatikoilla että myös helposta puhdistuksesta annetaan iso plussa! Myös ulkovaatteiden tulee olla kestävät ja taidan tälle keväälle/kesälle hankkia myös kunnon sadehaalarin. Ei mitään perushenkselikuriksia vaan kunnon haalarin. Saa sen jälkeen mun puolesta vaikka maata vesilätäkössä.

Ellokselta saa 2.4 asti kaikista lastenvaatteista -25% pois (alennus vähennetään kassalla), joten nyt voisi olla hyvä aika suunnata katse sille osastolle. Alle kasasin joitain tuotteita, jotka itseäni miellyttäisi nähdä tytön päällä. Neiti ”puen päälleni kaikkea mitä äiti ei halua” voi olla asiasta täysin eri mieltä 😀 Yhtenäkin aamuna viime viikolla lähti päiväkotiin joulujuhlamekossa ja eripari sukissa (koska muillakin on) ja viritteli päähänsä kruunun, kasan pinnejä ja ponnarin. Oma tyyli pienestä asti sen olla pitää!

Hupullinen sadehaalari täältä* // Collegetakki täältä* // Fleecevuorellinen takki täältä* // vedenpitävät tarralenkkarit täältä* // Flamingo paita täältä* // Shoftshell takki täältä* // Vilna Basic rain -kumisaappaat täältä*// Trikoohousut ekologista puuvillaa täältä* // housut viskoosia täältä* // 3 kpl t-paitoja täältä*.
Käytiin viime viikonloppuna tytön vaatteita läpi ja laitettiin osa jo mökille menevien kassiin. Se on hyvä keino aina jatkokäyttää kuluneita ja kestolikaisia vaatteita. Mökillä pikku liat ja viat ei haittaa. Parempi vaan kun ei ole mitään viimesen päälle kamppeita! Kohtahan sitä saa alkaa hankkimaan kivoja kesävaatteita ja nuo kollaasin parit housut ja flamingopaita sopisi kesään todella hyvin 🙂 Huomaa, että nyt ollaan selkeästi kevään puolella, kun saa alkaa näitä vaatejuttuja taas miettimään ihan eri tavalla. Tervetuloa kesä!

Elloksen lasten vaatteisiin pääset suoraan tästä*

Elloksella on nyt tarjous myös kengistä eli 2.4.2017 asti saatte kolmet kengät kaksien hinnalla (alennus annetaan kasalla)! Voit valita mieleisesi lasten, naisten ja miesten kengistä. Koko perheelle siis popot samalla kertaa 😉 Lasten kenkiin tästä*, naisten kenkiin tästä* ja miesten kenkiin tästä*.

Joko teillä on lasten kevätvaatteet hankittu?