Testissä Ärrän uutuudet

Hola las satsumas! Mies ja tyttö lähtivät polskimaan heti lounaan jälkeen ja päätin itse jäädä hetkeksi tänne sisällä kirjoittamaan. Onnistuin eilen aamupäivän auringossa käräyttämään rintamukseni ja yritän tänään suojella sitä ettei kärähdä enempää. Pakko kertoa, että täällä on sikahyvää ruokaa! Nälkä ei ole päässyt todellakaan yllättämään, koska koko ajan on ruokaa tarjolla. Tyttö on todella huono syömään aamupalaa varsinkaan jos suoraan sängystä pitää mennä syömään. All inclusiven snäkeille on siis ollut käyttöä ja olen kyllä itsekin aina välipalat käynyt ottamassa, koska lounaan ja illallisen välillä on melko pitkä aika. Ruuat on täällä olleet todella monipuoliset ja teen joku päivä ihan oman postauksensa tästä reissusta, jossa esittelen myös ruokia. Jälkiruokapöydät notkuu iltaisin vaikka minkälaisia herkkuja ja eilen oli niin hyvät jälkkärit ettäh! Lomalla nautitaan herkuista ja jälkkäreistä ihan joka päivä. Kotona ehtii sitten taas säätämään ruokavaliota ja jättää herkkuja vähemmälle 😉 Kyllä ruoka on sitten hyvää!

Sain viime viikolla ennen lähtöä kotiin testattavaksi R-kioskin – tuttavallisemmin Ärrän – uusia lounas- ja välipalatuotteita. Mahtavaa, että Ärräkin on panostanut tuotevalikoimaan niin, että nyt sieltäkin pystyy hakemaan terveellisemmän lounasvaihtoehdon ihan lennosta. Tein uutuuksista videon, jossa esittelen ja maistelen nämä uutuudet. Ihan mahtavia tuotteita, pakko sanoa! Mun kanavalle pääset tsekkailemaan muitakin videoita tästä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

Siellä koto-Suomessakin on kuulemma lämmintä eli nautitaan lämmöstä nyt porukalla! Tää lähtee nyt altaille makoilemaan 🙂

Itse tehdyt raakapatukat

itse tehdyt raakapatukat

Itse tehdyt raakapatukat – rahaa säästyy!

Mulla on tapana ottaa töihin usein välipalaksi jonkinlainen raakapatukka. Siitä saa hyvin energiaa ja sen on nopea syödä tilanteessa kuin tilanteessa. Lisäksi pidän suunnattoman paljon erilaisista raakapatukoista. Voisin syödä niitä ihan vain huvin vuoksi. Ainoa miinus niissä on hinta. Yksi patukka maksaa 1-2 euroa riippuen mistä ostaa ja löytääkö hyvän paljousalennuksen. Jos joka päivä syö kaupasta ostetun patukan, tulee hinnaksi viikkotasolla 5-10 euroa ja kuukausitasolla 20-40 euroa. Se on paljon rahaa patukoihin. Niinpä päätin alkaa tekemään raakapatukoita itse. Kaikki ainekset löytyivät kaapista, joten patukoita varten ei tarvinnut käydä kaupassa ollenkaan. Mikäs sen kätevämpää! Itse tehtyihin raakapatukoihin voi laittaa kaikenlaisia asioita kaappien perukoilta ja näin saa aina tehtyä vähän eri makuista pötkylää välipalaksi.

Patukoiden tekoon vaaditaan suht tehokas blenderi. Toki tehottomampikin käy, mutta silloin vaaditaan aikaa ja kärsivällisyyttä. Massaa joutuu kaapimaan muutamaan otteeseen blenderin kulhon sivuilta, jotta massasta saadaan tasaista. Muutoin raakapatukoiden tekeminen on todella helppoa ja nopeaa. Ja eikun tekemään!

itse tehdyt raakapatukat

Itse tehdyt raakapatukat (n. 8 kpl)

  • 2,5 dl rusinoita
  • 3,5 dl manteleita tai muita pähkinöitä
  • 1 rkl chia-siemeniä
  • 2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä (Foodin)
  • 2 rkl juoksevaa kookosöljyä
  • 1 rkl lämmintä vettä

Pilko pähkinöitä veitsellä hieman pienemmiksi. Helpottaa itse massantekoprosessia suunnattomasti. Laita kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Voi olla, että joudut kaapimaan massaa muutamaan otteeseen kulhon reunoilta.

Vuora lasikulhon (tai muun kulhon) pohja ja sivut kelmulla. Minä käytin n. 10 x 20 cm kokoista uunivuokaa. Lorauta pohjalle kelmun päälle hieman kookosöljyä ja valele pohja sillä. Tämä helpottaa patukoiden irrottamista. Lusikoi patukkamassa kulhoon kelmun päälle ja tasoita sormilla tasaiseksi levyksi. Nosta tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Nosta patukkamassa kelmun avulla pois kulhosta ja pilko veitsellä haluamasi kokoisia paloja. Voit säilyttää patukoita jääkaapissa muutaman päivän hyvin suljetussa rasiassa tai nostaa koko satsin pakkaseen ja ottaa sieltä herkkupatukan aina tarpeen tullen!

Onko itse tehdyt raakapatukat teidän juttu vai luotatteko kaupan versioihin?

Tsekkaa myös: herkkuhetkeen suklaa-appelsiinitryffelit ja raakasuklaa snickers-bountytäytteellä

Seuraa minua:

Instagramissa

Facebookissa

Youtubessa

itse tehdyt raakapatukat

Vaniljainen proteiiniherkku juhannuksen kunniaksi!

vaniljainen proteiiniherkku

Helou! Kuinkas teidän juhannus meni? Onko tukka kipee hei? Mulla nimittäin ei ole. Vietettiin jussia perinteiseen tapaan isolla porukalla täällä mökkimaisemissa. Ilta eteni varsin rauhallisissa merkeissä hyvin syöden, juoden ja kuulumisia vaihtaen. Join yhden lasillisen valkkaria ja lasillisen likööriä, joka nenän eteeni kauniisti pyytämättä kannettiin. Syötiin mielettömän hyvää kinkkupiirakkaa, täytekakkua ja brita-kakkua. Seurueeseen kuului myös useampi koira, joita rapsuteltiin tytön kanssa tämän tästä. Taitaa mimmillä olla pienoinen koirakuume! Sen verran tiiviisti hän koirien seurassa viihtyi. Nukkumaan könyttiin yhden aikaan yöllä ja tänään onkin sitten väsyttänyt aika lailla. Ei voi muuta sanoa kuin että hauskaa oli ja ensi vuonna uudestaan 🙂

Juhannusherkuttelun jälkeen kaipaan ainakin itse jotain vähän kevyempää. Bongasin tämän proteiiniherkun ohjeen Miisas -vlogista, mutta muuntelin sitä hieman omaan tuttuun tapaani. Vaniljainen proteiiniherkku käy hyvin niin aamu-, ilta- kuin välipalaksikin ja siihen tulevia aineksia voi muunnella maailmaan ääriin saakka. Rakastan itse helppoja ja hyviä reseptejä, jotka töhäyttää blenderilla nopeasti valmiiksi. Tietysti jos haluat oikein jäätelömäisen rakenteen niin banaaneja kannattaa olla aina varalla pakkasessa!

Vaniljainen proteiiniherkku

  • 1 jäinen banaani
  • 1 prk vaniljan makuista proteiinipuddingia (Ehrmann, Njie, Puddix…jne)
  • marjoja pakkasesta (minulla mustaviinimarjoja)
  • loraus kauramaitoa tai muuta nestettä makusi mukaan
  • ripaus vaniljajauhetta

Laita kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Kaada annos kulhoon, koristele tuoreilla marjoilla tai hedelmillä ja nautiskele välittömästi 🙂

vaniljainen proteiiniherkku

 

Välipalaksi viljattomat banaani-pähkinämuffinssit

Mietin muutama päivä sitten mitä voisin tehdä töihin mukaan välipalaksi. Kaipaan aika ajoin vaihtelua myös välipalaosastolle ja arvoin pitkään muffinssien ja chiavanukkaan välillä. Muffinssit ovat näppäriä tehdä ja niistä saa hyviä ja terveellisiä vaihtoehtoja välipaloihin, kun vähän miettii raaka-aineita. Alkuperäinen resepti on peräisin Running paleo momma -blogista, josta löydän nykyään parhaat ideat ruokiin, jotka haluan tehdä viljattomina tai maidottomina. Kuten tiedätte, viljattomuus ja maidottomuus ei todellakaan ole mulle mikään ehdoton juttu, vaan teen niitä lähinnä vaihtelun vuoksi. Laitoin näihin muffinsseihin cashewpähkinöitä ja lisäsin vielä puoleen tummaa suklaata. Muffinsseista tuli mielettömän hyvä ja toimivat erinomaisesti välipalana tai vaikkapa teen tai kahvin kanssa 😉

Viljattomat banaani-pähkinämuffinssit 

  • 2 kypsää banaania muussattuna
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 0,5 dl juoksevaa hunajaa tai maun mukaan
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 3 dl mantelijauhoja
  • 0,5 dl chia-siemeniä morttelissa murskattuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Iso ripaus suolaa
  • noin dl pähkinöitä pilkottuna
  • 0,5-1 dl tummaa suklaata pilkottuna

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele muffinssipellin kolot tai vuoraa ne paperisilla muffinssivuoilla. Muussaa banaanit haarukalla isossa kulhossa. Lisää munat, hunaja, maapähkinävoi ja vaniljauute ja sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa mantelijauhot, chia-siemenet, leivinjauhe ja suola.

Yhdistä kuivat aineet kosteisiin ja sekoita tasaiseksi, mutta älä ylisekoita! Lisää pähkinät ja suklaa ja pyöräytä vielä hyvin sekaisin. Lusikoi taikinaa 3/4 muffinssivuoan tilavuudesta. Muffinssit kohoavat jonkin verran, joten älä laita vuokia täyteen. Taikinasta tulee noin 12 muffinssia. Paista muffinsseja uunissa 20 minuuttia tai kunnes reunat alkavat ruskistua ja keskusta kiinteytyy.

Anna jäähtyä hetki ja herkuttele!

Smoothiekulho – Tämän hetken välipalasuosikki

 

Päivän aikana syön iltapalan lisäksi kaksi välipalaa. Töissä välipalojen on oltava nopeita ja helppoja syödä, koska aikaa syömiseen ei yksinkertaisesti mun hektisessä työssä aina ole. Usein mulla on matkassa jokin hedelmä ja pähkinöitä aamupäivälle ja iltapäivällä ennen treeniä syön useinmiten riisikakkuja, avocadoa ja leikkelettä. Viikonloppuisin ja välipäivinä panostan ajallisesti enemmän välipalan tekoon. Mun tämän hetken ehdoton suosikki on erilaiset smoothiekulhot. Jos aikaa on jostain syystä vähemmän niin surautan juotavan smoothien, mutta muulloin mun valinta on kaunis, ravitseva ja täyttävä smoothiekulho.

Pidän eniten kulhoista, joissa on ruhtinaallinen määrä marjoja sekä hedelmiä, mutta makean nälkään valmistan överisuklaisen version. Smoothiekulhoihin on helppoa upottaa iso määrä vihanneksiakin ja melkeinpä jokainen kulho sisältää ainakin pinaattia. Rasvanlähteeksi valitsen usein avocadoa, koska se tuo smoothieen ihanan kermaisen ja pehmeän koostumuksen. Nestettähän näihin ei juuri tarvitse, mutta jos käytän jäisiä banaaneja, niin lorautan kaveriksi kauramaitoa, kookosmaitoa (sopii hyvin mm. puolukoiden kanssa!) tai ihan vain tilkan vettä.

Tässä pari viime aikoina valmistettua smoothiekulhoa!

Överisuklainen makean nälän tappaja

  • 1 jäinen banaani
  • 1 mitallinen suklaaprotskua
  • 3 taatelia
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • loraus kauramaitoa
  • 2 rkl maapähkinävoita

Surauta kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi. Kaada smoothie haluamaasi kulhoon ja koristele esimerkiksi banaanilla, pilkotuilla pähkinöillä, maapähkinävoilla ja parilla palalla raakasuklaata.

Raikas vitamiinipommi 

  • 1 jäinen banaani
  • 2 dl mustaviinimarjoja
  • puolikas avocado
  • 1 mitallinen vaniljaprotskua
  • 2 rkl turkkilaista jogurttia
  • loraus kauramaitoa

Surauta kaikki ainekset tasaiseksi blenderissä, kaada kulhoon ja koristele omenansiivuilla, kookoshiutaleilla, cashewpähkinöillä ja granaattiomenan siemenillä.

Minua kiehtoo suunnattomasti smoothiekulhojen muokkaaminen loputtomiin. Pienillä raaka-aineiden vaihtelulla saa aikaan aina uusia makuelämyksiä ja koristelu on hauskaa näpräämistä vaikken siinä kovin lahjakas olekaan!

Mikä on sun smoothiekulho suosikki?

Lue myös: Lauantaiaamun vihreä smoothiebowl, Hedelmäinen smoothiebowl, Puolukka-kookos smoothiebowl, Suklainen smoothiebowl ja Trendikäs smoothiebowl.

 

 

 

 

 

Uusia ruokakokeiluja – Viime viikon ruokapäiväkirja

unnamed

Vieläkö teitä kiinnostaa ruokapäiväkirja? No, tässä tulee halusitte tai ette 😀 Viime viikolla kokeiltiin taas muutamia uusia reseptejä, lähinnä suolaisia ruokia. Makeita leivonnaisia en ole jostain syystä tehnyt nyt ollenkaan! Lauantaina mun piti tehdä suklaakakkua, mutta päivä oli niin jumalattoman kiireinen etten ehtinyt tekemään kotona yhtään mitään. Mietin äsken kuvia selatessani etten ole tainnut juuri herkutella, mutta olohuoneen rahilla oleva suklaakippo kyllä kertoo että jonkun suuhun konvehdit ovat menneet paperimerestä päätellen. Lauantaina ainakin söin niitä ainakin kourallisen, mutta viikolla en tainnut niihin kajota ollenkaan. Töissä kyllä maistoin jonkun tuliaissuklaan, mutta en mitenkään överiherkutellut. Lähinnä palauttelin mieleen miltä se suklaa oikein maistuu 😀 Viime viikko meni ainakin omasta mielestäni ruokailuiden osalta melko siististyi. Aina kun treenirytmi on kunnossa niin ruokailutkin pysyy hanskassa!

Maanantai

Illalla crossfit 1h + kävely kotiin 2,5 km.

picsart_01-11-12-53-52

Aamulla munia, tomaattia ja teetä // töissä välipalana pähkinöitä ja teetä // lounaalla anopin tekemään bataattikeittoa // välipalalla riisikakkuja, avocadoa, kinkkua ja vihanneksia (ei kuvaa) // illallisella viikonlopulta jääneita tortillalihoja, vihanneksia sekä riisiä // iltapalaksi puuroa, mustikoita ja raejuustoa.

Tiistai

Välipäivä salilta. Puuhastelua kotona.

picsart_01-11-12-54-54

Aamupalana munia ja vihanneksia + teetä // välipalaksi Nude proteiini patukka // lounaaksi kaupan kana-cesarsalaatti // kotona välipalaksi gluteeniton sämpylä päällisillä + teetä // iltaruuaksi itse tehtyjä pinaattilettuja ja tomaatti-kevätsipulisalaattia sekä fetajuustoa // iltapalaksi omenaa ja maapähkinävoita.

Keskiviikko

Crossfit 1,5h.

picsart_01-11-12-56-07

Aamulla munia, omenaa ja teetä // välipalaksi töissä teetä ja puolikas Rawbite // lounaaksi Picnicin oriental kanasalaatti // välipalaksi riisikakkuja kinkulla, avocadolla ja kurkulla // iltaruuaksi riisiä, jauhelihaa ja vihanneksia // iltapalaksi puuroa, mustikoita, raejuustoa ja manteleita.

Torstai

Aamuvuorossa töissä, illalla crossfit treeni 1h: maastaveto ja shoulder press. Kävely kotiin 2,5km.

picsart_01-11-12-57-40

Aamupalaksi gluteeniton sämpylä päällisillä +teetä // välipalaksi teetä ja puolikas Rawbite // lounaalla jääkaapin jämät eli spagettia, perunaa ja nakkikastiketta sekä vihanneksia ja fetajuustoa // ennen treeniä lääke-esittelijän tuomaa kinkkiruokaa (joku oli syönyt puolet mun eväistä…) // iltaruuaksi punakampelaa ja pestopastaa // iltapalaksi Real-leipä päällisillä.

Perjantai

Vapaapäivä! Pitkät unet ja anoppilaan iltapäiväksi. Sieltä suoraan treeneihin.

picsart_01-11-12-59-15

Aamupalaksi Real-leipää paistetulla munalla ja juustolla + teetä // anoppilassa teetä ja korvapuusti // loinaaksi lasagnea // treenin jälkeen pestopastaa ja pari Real-leipää päällisillä // iltaruuaksi itse paneroituja broiskuja, ristikkoperunoita, majoneesia ja tomaattia.

Lauantai

Ei treeniä. Iltapäivällä Fysioakatemian olkapääklinikalla Crossfit 01300:lla ja sieltä tytön kaverisynttäreille Naurusaareen Flamingoon.

picsart_01-11-01-00-14

Aamupalaksi Realia juustolla ja paistetulla munalla +teetä // ennen kotoa lähtöä olkapääklinikalle puuroa raejuustolla ja mustikoilla // synttäreillä jätskiannos ja vähän karkkia // kotona välipalaksi kaksi riisipiirakkaa päällisillä + teetä // illalla tilattiin pizzaa! Illalla myös kourallinen suklaakonvehteja.

Sunnuntai

Aamulla puuhastelua kotona ja mäenlaskua. Anoppilassa lounaalla ja sieltä suoraan salille. Tein salilla lihashuoltoa 1,5 h.

picsart_01-11-01-01-53

Aamupalaksi Realia juustolla ja paistetulla munalla // anoppilassa kaksi täytettyjä paprikaa, joissa riisiä, jauhelihaa, juustoraastetta ja vuohenjuustoa. Lisäksi salaattia // iltaruuaksi jauhelihalla, guacamolella ja ranskankermalla täytetty bataatti // kourallinen tummasuklaa päällysteisiä pähkinöitä // iltapalaksi omena ja pähkinöitä.

Jaahas, näköjään tuo leivän syönti on taas vähän karannut käsistä, mutta toistaiseksi olo on kuitenkin ihan hyvä, joten en ole huolissani asiasta. Juustoa vetelen näköjään myös aika paljon ja sitä ehkä voisi välillä vähän rajoittaa..Smoothieita en ole tehnyt pitkään aikaan ja ne pitäisi kyllä ottaa ohjelmistoon taas. Smoothieihin on niin helppoa upottaa viherjauheita sun muita, joita en mielelläni muuten suustani alas tunge.

Semmonen ruokaviikko oli viime viikko! Miltäs viime viikon ruokapäiväkirja näyttää?

Ateriaideoita viikolle 47!

photogrid_1479644635511

Heipparallaa, Kuinkas teidän viikko on sujunut? Mä olen ollut kipeänä keskiviikosta lähtien, mutta nyt alkaa vihdoin näyttää siltä että selviydyn huomenna töihin. Ihmeen kaupalla olen saanut ruokavalion pysymään siistinä koko flunssan ajan ja syönyt ihan kunnon ruokaa epämääräisen mutustelun ja herkuttelun sijaan. Perjantaina kokkasin vähän isommin, kun saatiin anoppi ja appiukko kylään, mutta muuten ruokahuolto on ollut miehen käsissä. Riisiä ja kanaa siis 😀 Tässä taas koottuna vinkkejä aterioihin ensi viikolla, olkaapa hyvät!

Maanantai: Pehmeän tulinen kanakeitto 

oi000291-800x600

Pidän itse aavistuksen tulisista ja mausteisista ruuista, mutta missään nimessä ne eivät saa olla suuta polttavan tulisia. Tässä keitosta tulisuus ja kookosmaidon pehmeys yhdistyy tosi kivasti ja keitto on mukavan paksua. Keitto on maidoton ja gluteeniton! Ohjeen löydät täältä.

Tiistai: Röstiperuna, katkaraputahna ja avocado 

2015-11-02-07-41-11-1-800x600

Tämä resepti kuuluu sarjaan helppoa ja todella hyvää arkiruokaa! Koko ateria valmistuu käden käänteessä eikä tällaista tule taatusti kovin usein tehtyä. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan 🙂 Ohjeen löydät täältä.

Keskiviikko: Omena-maapähkinävoisandwich 

2016-02-09-06-29-36-1-800x600

Minusta on ihana viikollakin tehdä jotain vähän erilaisempia välipaloja tai muokata vanhoja uuteen uskoon. Omena ja maapähkinävoi on välipaloissa ehdottomasti mun suosikkikombo! Ohjeen löydät täältä.

Torstai: Broileri-bataattivuoka

oi000135-800x600

Tällaiset yhden vuoan ruuat helpottavat arkea aina kummasti. On silkkaa ajansäästöä, kun kaikki ainekset voi laittaa samaan vuokaan ja pistää uuniin. Odotellessa voikin sitten tehdä niitä muita päivän pakollisia asioita, kuten astianpesukoneen tyhjennystä ja sellaista! Ohjeen tähän arjen ajan säästäjään löydät täältä.

Perjantai: Makaronilaatikoiden Rolls Royce

20150413_115357-800x450

Tämä makaronilaatikko ei ole mikä tahansa makaronilaatikko! Tässä homma on viety pikkusen pidemmälle ja siksi se sopii erittäin hyvin aloittamaan viikonlopun. Ohje on alun perin Kari Aihisen käsialaa eli reseptin takana on todellinen hyvän ruuan ystävä! Tsekkaa tämän superhyvän ja maukkaan ruuan ohje täältä.

Lauantai: Kaura-kookossämpylät ja Oreo-juustokakku

2016-01-11-07-26-23-1-800x600-1

Nämä gluteenittomat kaura-kookossämpylät ovat parhaimpia lajiansa. En olisi uskonut, että gluteenittomana voi saada näin hyviä sämpylöitä. Tiedän, että kookos kuulostaa hyvin epäilyttävältä, mutta se sopii näihin sämpylöihin todella hyvin. Tee tuplasatsi ja hieman isompia sämpylöitä niin voit tehdä näistä vaikkapa hampurilaisia! Ohjeen löydät täältä.

oi000079-800x600

Meillä tykätään kakuista ja erityisesti juustokakuista! Vähän aikaan en ole näitäkään tehnyt, mutta tämä asia täytyy korjata piakkoin sillä erilaisia kakkureseptejä on kertynyt testattavien pinoon melkoinen määrä! Tämän oreo-juustokakun ohjeen löydät täältä.

Sunnuntai: Korvapuustivohvelit (gluteeniton)

picsart_10-09-11-03-12-800x600

Mikä olisikaan ihanempi tapa aloittaa sunnuntai kuin nauttia herkullisia vohveleita kiireettömästi oikein pitkän kaavan mukaan. Sunnuntaina on aikaa kaivella vohvelirauta kaapista ja panostaa Aamupalaan oikein kunnolla! Ehkä paistat vohvelit koko perheelle tai ystävillesi myös? Ohjeen löydät täältä.

Mitäs te olette tällä viikolla kokkailleet tai mitä suunnitelmia on ensi viikon aterioihin?

 

Ateriaideoita viikolle 46

photogrid_1479041946768

*Sis.mainoslinkin

Isänpäivän kunniaksi tässä olisi tarjolla taas läjä ateriaideoita ensi viikolle sinun arkeasi helpottamaan. Kokeilitko mitään viime viikon ideoista tai tallensitko niitä itsellesi muistiin? Itse kokeilin paria uutta reseptiä kuluneen viikon aikana, joten materiaalia on jatkossakin näihin viikkokoosteisiin 🙂 Minä käytän viikoittain järjettömän suuren tuntimäärän reseptien etsimiseen. Jonkinlaiseksi harrastukseksi sitäkin voi varmaan kutsua! Viime viikolla tässä taloudessa syötiin todella paljon pastaa eri muodoissaan. Viikko oli kiireinen, joten ruuanlaitolle ei jäänyt liikaa aikaa. Pasta on aina helppo ja nopea vaihtoehto!

Pidemmittä puheitta, reseptejä jokaiselle viikon päivälle, olkaapa hyvät 🙂

Maanantai: Aasialaiset lihapullat ja nuudelisalaatti

2015-10-22-08-31-22-1-800x600-1

Nämä lihapullat ovat ehkä parhaimpia, joita olen koskaan tehnyt! Resepti on helppo toteuttaa, mutta makumaailmaltaan todella rikas! Lihapullien kaveriksi voit tyhjentää kaikki nuudelivarastojen jämät, mutta varmasti pastakin toimii todella hyvin. Reseptiin pääset tästä.

Tiistai: Mustapippurijuusto-broilerit ja uunijuurekset

2016-08-09-03-37-31-1-800x600

Arkena arvostan ruokia, jotka voi tehdä yhdessä vuoassa kerralla. Uunijuurekset ovat ihanan maistuva, mutta kevyt lisäke ja enemmän hiilaria vaativat voivat lisätä vuokaan lisää vaikkapa perunaa tai bataattia. Reseptiin pääset tästä.

Keskiviikko: Banaani-maapähkinävoi raakapuuro

2016-03-31-03-58-20-1-800x600

Puuro on siitä hauska juttu, että sitä voi syödä aamiaiseksi, välipalaksi tai vaikkapa illalliseksi, kuten minä teen kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Pidän paljon raakapuuroista, normaalista kaurapuurosta sekä pitkään haudutetuista puuroista! Puurosta saa aina vähän erilaista vaihtelemalla lisukkeita. Joko olette maistanut suolaista puuroa pestolla ja parmesaanilla? Todella hyvää! Banaani-maapähkinävoi raakapuuron ohjeeseen pääset tästä.

Torstai: Pehmeän tulinen chili-bataattikeittoa

oi000349-800x600

Chili-bataattikeittoa tehdään meillä usein alkuruuaksi viikonloppuisin, mutta viikolla syön sitä pääruokana. Keitto on mukavan kevyt, mutta kuitenkin täyttävä, joten se sopii hyvin loppuviikon ruokalistalle. Kaunis koristelu herättää ruokahalun! Reseptiin pääset tästä.

Perjantai: Maailman parhaat lihapullat

oi000083-800x600

Ajattelette varmaan, että mitä järkeä syödä kahta kertaa samalla viikolla lihapullia? Itse pidän lihapullista todella paljon ja nämä jälkimmäiset ovat enemmän italialaistyylisiä. Voit helposti palkastaa lihapullia ja ottaa niitä pakkasesta tiukan paikan tullen. Nämä pullat ovat viljattomia, mutta valmistamistapansa vuoksi todella meheviä ja kosteita! Reseptin löydät täältä.

Lauantai: Itse tehdyt kalapuikot ja leivontaa

2015-10-15-08-24-16-1-800x600

Itse tehdyt kalapuikot ovat miljoona kertaa maukkaampia kuin kaupan valmiit versiot. Uskotteko, jos sanon etteivät nämä ole edes vaikeita tehdä. Kalapuikkoja voi tehdä melkeinpä mistä vain vaaleasta kalasta. Tee lauantaina ruokaa rakkaudella ja leivo jotain hyvää siihen kaveriksi. Kalapuikkojen reseptin löydät täältä.

Tekisikö mielesi leipoa jotain tuhdimpaa vai ehkä terveellisempää? Tässä ehdotukseni!

porkkanakakku

Amerikkalainen porkkanakakku on klassikko, joka toimii piiraana, kakkuna tai muffinsseina! Mikä on sinun suosikkisi? Reseptiin pääset tästä.

2016-02-28-07-34-03-1-800x600-1

Nämä minttusuklaa raakaleivokset ovat siitä käteviä, että ne voi tehdä pieniin leivosvuokiin. Isosta raakakakusta jää aina vähän yli, mutta näitä tulee ohjeesta juuri sopiva määrä! Reseptin löydät täältä.

Sunnuntai: Mokkapalasmoothie

2015-08-27-08-23-09-1-800x600

Aloita aamu piristävällä mokkapalasmoothiella ja joogasessiolla! Sunnuntai on mulle yksi viikon parhaista päivistä jolloin haluan touhuta koko päivän. Syö iltapäivällä maittava salaatti tai kevyt keitto. Ehkäpä lounaalle ravintolaan ystävän kanssa? Mokkapalasmoothien reseptin löydät täältä.

Tekisikö mieli iltapäivällä vielä jotain raikasta? Ehkäpä kiivisorbettia? Reseptin löydät täältä.

oi0003631-800x600-1

Toivottavasti löydät näistä taas itsellesi hyviä ateriaideoita ensi viikolle! Mitä sinä aiot kokata ensi viikolla? Täällä on suunnitelmissa jokin ruoka crockpotissa sekä vuohenjuustopastaa!

Ps. Jos oman crockpotin hankinta kiinnostaa niin sellaisen voit tilata esimerkiksi Kitchentimestä. Crockpot on todella kätevä laite ja varsinkin ajastustoiminto helpottaa elämää suunnattomasti. Saat valmiin ja lämpimän ruoan vaikka seuraavaksi aamuksi! Crockpot-valikoiman löydät täältä*.

 

Terveellinen suklaa-maapähkinävoivanukas

Processed with VSCO with a7 preset

Ai että mä tykkään vanukkaista! Rehellisesti sanottuna mulle uppoaa kaikki kaupan jacky-vanukkaista lähtien aina omatekoisiin terveellisiin versioihin.  Olen aina ollut hulluna vanukkaisiin. En tiedä onko se juttu koostumuksessa vai maussa, mutta jotain spesiaalia niissä on. Mun suosikkeja ovat kaikki suklaa- ja minttusuklaaversiot, mutta kyllä muutkin menee ihan mukisematta. Harmillista ettei kaupoissa ole enää lapsuuden Nami nameja, ne vasta hyviä olikin! Muistaako joku teistä vielä Nami nami vanukkaat? Mun suosikki oli se oranssi suklaanmakuinen, jonka kannessa oli pesukarhu. Oi niitä aikoja!

Tämän suklaiset chia-vanukkaan tein töihin välipalaksi iltavuoroon. Lopulta vanukas olikin niin tuhti, että siitä riitti kahdelle päivälle. Tykkään todella paljon myös maapähkinävoita ja laitankin sitä nykyään melkein joka paikkaan. Olen saanut tartutettua tämän maapähkinävoi hullutuksen tyttäreenikin ja hän pyytää usein välipalaksi riisikakkua maapähkinävoilla 🙂 Voisi olla asiat huonomminkin!

Ohje on maidoton, viljaton ja sokeriton.

Terveellinen suklaa-maapähkinävoivanukas 

  • 2,5 dl mantelimaitoa tai kauramaitoa
  • 30g chia-siemeniä
  • 3 rkl raakakaakaojauhetta  (minulla Luontaistukun)
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 1-2 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia makeutukseen

Kaada ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Itse käytin sähkövatkainta, koska maapähkinävoi oli aika jäykkää tavaraa. Lusikoi vanukasmassa halutessasi kauniiseen lasipurkkiin ja nosta jääkaappiin peitettynä yön yli tai vähintään kolmeksi tunniksi. Viipaloi valmiin vanukkaan päälle halutessasi banaania ja ripottele vielä kaakaonibsejä koristeeksi. Nauti!

Mikä on sun suosikkivanukas? 

Ps. Muistattehan, että blogin nimi muuttuu huomenna! Uusi nimi tulee olemaan Palasia arjestani 🙂

Ja niin repsahti taas ruokavalio

Processed with VSCO with c3 preset

Syöminen on sitten vaikea taiteenlaji. Ainakin mulle. Mä haaveilen, että syöminen olisi mulle helppoa eikä sitä tarvitsisi sen enempää miettiä ja analysoida. Haluaisin osata syödä terveellisesti ja puhtaasti viikolla ja herkutella viikonloppuisin hillitysti. Mun haaveissa osaisin laittaa maistuvaa kasvisruokaakin ja saisin tyttärenkin sitä syömään. Me leivottaisiin yhdessä terveellisiä herkkuja ja nautiskeltaisiin niitä lauantai-iltana kynttilän valossa töllöä katsellen. Todellisuus eroaa aika paljon mun kuvitelmista.

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Mun syömiset menee tällä hetkellä selkeissä sykleissä. Pari viikkoa menee siististi ilman sen suurempia repsahduksia. Älkääkä käsittäkö väärin, en todellakaan ole mikään natsi, vaan sallin itselleni pienen herkun myös viikolla. Mulle puhtaasti syöminen tarkoittaa sitä, että syödään säännöllisesti ja riittävästi. Silloin ei edes tee mieli mitään herkkuja. Repsahdus sen sijaan tarkoittaa kunnon ruuan korvaamista jollain ihan huuhaalla, joka johtaa yleensä myös puolikkaan suklaalevyn tuhoamiseen. Saan pidettyä itseni ruodussa aina pari viikkoa kerrallaan ja sitten alan pikku hiljaa lipsumaan tavoistani. Syön siis mitä sattuu enkä jaksa kauheasti panostaa ruokiin. Ajaudun tilaan, jossa ruoka ei ole enää nautinto vaan silkka pakko. Syön mitä sattuu kaapeista löytymään.

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetViime viikko oli juuri tällainen repsahdusten viikko. Ok, olin sairaana, mutta jääkaappi oli täynnä kunnollista ruokaa, vihanneksia ja hedelmiä. Ei varmasti olisi ollut siitä kiinni etteikö kaapista olisi löytynyt hyvää ja terveellistä syötävää. Silti minä eläin lähinnä leivällä ja suklaalla. Neljä palaa leipää paahdettuna upposi ihan kevyesti ja vielä jäi ikävä pikku nälkä, joka taltutettiin Oreo-suklaalla. Eipä tainnut mies saada yhtään palaa siitä levystä…Viikonloppuna tehtiin vielä itse hampurilaisia ja siihen kylkeen vielä jäätelöä, donitsia ja karkkia. Hyviähän ne on, en sitä kiellä, mutta kun on viikolla syönyt jo miten sattuu, niin ehkä viikonloppuna olisi voinut skarpata. Nyt ollaan kuitenkin taas oikeilla raiteilla ja syödään oikeaa ruokaa eikä olokaan ole niin väsynyt kuin viime viikon paahtoleipäpeijaisten jälkeen 😀 Ehkä treenaamisenkin kannalta fiksua ottaa taas itseään niskasta kiinni. Seuraavaa repsahdusta odotellessa!

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Tuosta leivästä haluan kertoa vielä sen verran, että juuri sopivasti sairastelun alussa sain Buzzadorilta paketin, jossa oli Schärin uusia gluteenittomia leipiä sekä keksejä. Olen toiminut Buzzadorina jo vuosikausia ja silloin tällöin saan testattavaksi tuotteita, joista kerron eteenpäin ja kirjoitan arvosteluni buzzadoriin. Leivät oli valmiiksi viipaloituja ja me syötiin niitä tytön kanssa paahdettuina. Vitsi ne olikin hyviä! Tyttö tykkäsi eniten vaaleasta versiosta, mutta itse pidin enemmän näistä tummemmista versioista, joissa oli myös siemeniä seassa. Jos kiinnostaa niin käy tsekkaamassa Schärin tuotteet täältä. Jos Buzzadoriksi liittyminen kiinnostaa niin sen pääset tekemään täältä. Lisää suosittelijaksi (jos sitä kysytään) minut eli Mandi83.

Onko teillä pysynyt ruokavalio hyvin hanskassa?

Ps. Mä söin viisi päivää putkeen Härkis-italianpataa, pikkusen kyllästyttää koko härkis!

Smoothiekulho kuin aurinko

Processed with VSCO with c2 preset

Tänään on ollut tämän viikon mukavin päivä. Flunssa alkaa olla selätetty ja muutkin huolet käsitelty pois alta. Olen itse ihminen, joka elää hyvin pitkälti tunteella ja kun tunne-elämä on solmussa tai mieli mustana, niin se vaikuttaa minuun hyvin voimakkaasti. Kun saan minua huolettavat asiat käsiteltyä niin elämä alkaa taas näyttää varsin valoisalta. Niinpä olen taas energiaa, riemua ja valoa täynnä! Tänään kävin kaverin kanssa I love me-messuilla pyörähtämässä, mutta edes valtava ihmispaljous ei saanut mua ahdistumaan. Kierreltiin ja ihmeteltiin ihan rauhassa ja sain hankittua kaiken mitä lähdinkin hakemaan eli Familonilta itselleni uuden peiton, Leaderilta raakasuklaata (paljon!!!) ja Foodinilta ceyloninkanelia. Mitäpä sitä ihminen muutakaan tarvitsee? 🙂

Eilen mun alkoi pitkästä aikaa tekemään mieli kunnon smoothieta. Sainkin eräältä lukijalta hyvän vinkin, että kannattaa ostaa pakkaseen mangokuutioita valmiiksi ja minähän ostin. Halusin tehdä jonkun todella raikkaan ja hedelmäisen smoothien, joten tästä smoothiesta tulikin kirkas ja valoisa kuin aurinko keltaisten ainesten ansiosta. Halusin myös smoothiestani lusikoitavaa, joten jätin nesteen vähemmälle ja nautiskelin välipalani kulhosta. Tämän terveellisen ja pirtsakan smoothien saat surautettua vain viidestä raaka-aineesta!

Processed with VSCO with c2 preset

Smoothiekulho kuin aurinko

  • 1 dl jäisiä mangokuutioita
  • puolikas pakastettu banaani
  • 3-4 rkl jäisiä lakkoja (valinnainen)
  • 1 dl ananspaloja + nesteeseen 3-4 rkl ananaksen mehua
  • 1 mitallinen vaniljan makuista heraa

Laita kaikki ainekset blenderiin nestettä (ananasmehu) lukuunottamatta. Laita aluksi nesteestä vain puolet ja lisää sitä sen mukaan kuinka paksua tai juoksevaa smoothiestasi haluat. Itse jouduin kaapimaan aineksia muutamaan kertaan blenderin seinuksilta ennen kuin sain tasaista massaa, joten ole kärsivällinen!

Nautiskele aamupalaksi tai välipalaksi kera teekupposen 🙂

Mielenhäiriöisen vihersmoothie

Processed with VSCO with q6 preset

Niin, ensimmäinen kerta taisi olla jokin hetkellinen mielenhäiriö. Näin kivan kuuloisen reseptin lehdessä ja hölköttelin siltä seisomalta kauppaan ostamaan aineksia vihersmoothieta varten. Ja hyväähän siitä tuli, pakko myöntää! Silti se ei vienyt sydäntäni, vaikka pikkuisen sykähdyttikin. Tämä taisi olla alkuvuotta, ehkä jopa aikaisemmin. Monet hehkuttavat vihersmoothieta ja erilaisia vihermehuja, mutta mä en vaan pysty. Mun mielestä ajatuskin salaatista smoothiessa kuulostaa hyvin epäilyttävältä. Jopa etovalta. Tunnen toki terveysvaikutukset, mutta ei se asiaa miksikään muuta. Ei vaan uppoa mulle.

Sunnuntaina tapahtui kuitenkin jotain outoa. Vedin treenin päälle kunnon suolaisen mättöpizzan ja olin ihan ähkyssä. Olo oli huono ja vetämätön ja mietin mitä hittoa tuli taas tehtyä. Koska en halua heittää ruokaa roskiin niin olihan se pizza tuhottava, jonka ahneuksissani tilasin lauantaina hampurilaisaterian lisäksi. Tyhmäkin tajuaa ettei tämän kokoinen mimmi vedä iltapaloiksi sekä burgeriateriaa että pizzaa. Mutta mun vatsa käski. Vai olikohan se pää? Syytän pizzaonlinea.

Vielä pari tuntia pizzamätön jälkeen olin ihan täynnä ja ähkyssä. Köpöttelin olkkarista länsisiiven keittiömme ja basilikanipun nähdessäni totesin, että nyt muuten lähtee. Hämmästyksekseni tajusin, että kroppani suorastaan vaati jotain vihreää. Nopeasti ja paljon! Ladoin blenderiin puolikkaan puntin tammenlehtisalaattia, muutaman varren basilikaa, jäisen banaanin, ripauksen suolaa ja lorauksen vettä. Blenderi päälle ja hetkeksi keittiötasoa vasten norkoilemaan. Seurasin ainesten sekoittumista kiinnostuneena ja pystyin jo maistamaan kammottavan viherlitkun maun suussani. Muutama pitkä suraus ja jumalten vihernektari oli valmista.

Ja ei se ollut pahaa tälläkään kertaa, päinvastoin! Nähdään taas vuoden päästä, vihersmoothie; )

Oletteko te viherjuomien suuria faneja?

Viljaton banaani-suklaaleipä

Processed with VSCO with a6 preset

Tummuneet banaanit tuijottivat minua syyttävästi kulhostaan keittiön pöydältä. Nuo mukavan ruskean sävytteen saaneet hedelmät suorastaan huusivat pääsyä käyttöön. Ajattelin tekeväni niistä tylsästi jälleen kerran banskulettuja, mutta tulin pian toisiin aatoksiin. Tarvitsin töihin jotain hyvää mutta terveellistä välipalaksi. Jotain, joka olisi riittävän ravitsevaa, mutta kuitenkin pikkuisen luksusta arkiruokailuihin. Olen tehnyt banaanileipää lukuisia kertoja ja aina ne ovat olleet yhtä herkullisia, kosteita ja täyttäviä säilyttäen kropassa kuitenkin hyvän fiiliksen. Tällä kertaa päätin yhdistää banaanin kanssa tumman suklaan, jota löytyi jääkaapista useampi levy. Suklaa tuo leipään kivasti makua ja jähmettyneenä suutuntumaakin. Harvoin syön ennen treeniä suklaata, mutta nyt on sekin testattu. En valita!

Tänä banaani-suklaaleipä on viljaton ja sokeriton ja maidotonkin, jos käyttäisi tumman suklaan tilalla raakasuklaata 😉

Viljaton banaani-suklaaleipä

  • 4 kypsää banaania
  • 4 luomumunia
  • 1 dl pähkinävoita (itse käytin mantelivoita)
  • 4 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 1 dl kookosjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ripaus kanelia
  • ripaus suolaa
  • noin 60g mahdollisimman tummaa suklaata

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa pieni leipävuoka leivinpaperilla.

Muussaa banaanit kulhossa haarukalla tai sauvasekoittimella ja lisää kulhoon kananmunat, sulatettu kookosöljy sekä pähkinävoi. Sekoita hyvin tasaiseksi massaksi.

Lisää banaaniseoksen sekaan kaikki loput ainekset suklaata lukuunottamatta ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Rouhi suklaat veitsellä karkeaksi rouheeksi. Lisää suklaarouhe taikinaan ja Kääntele lusikalla sekaisin.

Kaada taikina leipävuokaan ja paista banskuleipää uunin keskitasolla 55-60 minuuttia. Kokeile leivän kypsyyttä hammastikulla tai veitsellä. Jos taikinaa ei jää yhtään kiinni tikkuun, on leipä kypsä. Anna leivän jäähtyä ensin hetki vuoassa ja sen jälkeen ilman vuokaa esimerkiksi ritilän päällä.

Herkuttele sellaisenaan tai hulluttele kera nutellan tai pähkinävoin!

Ps. Muistakaa käydä äänestämässä mun vohvelipizzan resepti voittoon TÄÄLLÄ. Mun resepti löytyy ihan alhaalta 🙂

Testissä Kokkikartanon broileri-tomaattisalsa ja maissilastut

Processed with VSCO with a6 presetRaahasin mökille viime viikolla matkassani muutamat Kokkikartanon uudet valmisateriat, joita sain neljä kappaletta maisteltavaksi. Edellinen postaus käsitteli heidän vegeuutuuttaan ja löydät postauksen täältä, jos se on mennyt sinulta ohi. Vegeuutuuden kohdalla harmitusta herätti sen sisältämä mahdollinen vehnäjauho, mutta nyt teille gluteenia vältteleville ilouutisia: broileri-tomaattisalsa ja maissilastut ovat gluteenittomia, hiphei! Ovatpa muuten laktoosittomiakin.

Ulkonäkö tässä annoksessa on aika karu. Maissilastut näyttävät maissilastuilta, mutta smetanan, salsan ja kanan sekoitus ei näytä kovin houkuttelevalta. Älkääpä silti antako annoksen ulkonäön hämätä, sillä paras on vasta tulossa! Nimittäin maku. Se vie kielen mennessään. Lusikoitiin miehen kanssa tätä kylmänä syötävää annosta kilpaa ja taisteltiin viimeisestä suupalasta. Kun ottaa sopivassa suhteessa maissilastun päälle vähän kaikkea niin makuelämys on mitä mahtavin. Alla näette tarkemman ainesosaluettelon sekä annoksen makrot.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetTykkään ettei näissä Kokkikartanon annoksissa ole liian paljon lisäaineita sun muita turhuuksia ja raaka-aineluettelo näyttää suht kauniilta ja houkuttelevalta. Ei e-koodeja, väriaineita tai muita outouksia.

Mihin tilanteeseen? Lauantai-iltana leffaevääksi, kun tekee mieli jotain suolaista snäkiä, mutta ruuanlaitto ei houkuta ja pizza kyllästyttää.

Ostaisinko itse? Todellakin! Ja miehelle kans.

Hintaa pakkaukselle on molemmin puolin viittä euroa, riippuen kaupasta. Hintaan sisältyy haarukka.

Processed with VSCO with a6 presetMaistuisko sulle?

Testissä Kokkikartanon vegeuutuus

Processed with VSCO with c3 preset

Sain tänään ennen mökillö lähtöä varsin maistuvan lähetyksen kotiin. Muistatte varmaan, kun joskus viime keväänä testailin jo Kokkikartanon uutuuksia ja hämmästyin miten aidon makuinen heidän kermainen lohikeittonsa on ja ruuan raaka-ainelistakin oli varsin vakuuttava. En todellakaan ole mikään valmisruokien suurkuluttaja, mutta kiireen keskellä saatan nappaista jonkin valmiin aterian töihin tai kotiin. En halua tinkiä laadusta edes valmisruokien osalta, joten tsekkailen raaka-aineet melko tarkkaan. Vaadin myös valmisruuilta erinomaista makua, laadukkaita raaka-aineita sekä mahdollisimman vähän lisäaineita. Kokkikartano on onnistunut tässä hyvin.

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Sain tänään tosiaan maisteltavaksi muutaman uutuuden ja tässä tulee teille arvosteltavaksi ensimmäinen. Kyseessä on Kokkikartanon välimerellinen ja laktoositon vegeuutuus eli viininlehtikääryleet ja hummus. Kun näin aterian nimikoinnin, irvistin välittömästi. Lähtökohtaisesti en pitänyt mistään. Viininlehtikääryleitä olen joskus maistanut enkä pitänyt niistä yhtään. Myöskään hyvää valmista hummusta en ole tähän päivään mennessä nähnyt eikä pavutkaan kuulu todellakaan mun suosikkeihin. Aloin kuitenkin maistelemaan raaka-aineita uteliaana. Maistelin jokaisen niistä yksitellen ja ainoa mistä pidin oli porkkanat sekä hummus. Mietin ettei tästä ainakaan mun suosikkia tule! Sitten päätin ottaa jokaista aterian ainesosaa yhtä aikaa haarukkaan ja täytyy sanoa, että se oli loistava veto! Koko annos sai aivan uudenlaisen maun ja kokonaisuus oli todella maukas. Erityisesti pidin hummuksesta, joka oli ihanan maukasta ja pehmeää. Voisinpa kokeilla tehdä sitä itsekin 😉

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Kuvissa näette aterian ravintosisällön sekä kaikki raaka-aineet. Mielestäni siellä ei liikoja e-koodeja ole niin kuin ei sokeriakaan. Yhden aterian koko on 250g ja se on tarkoitettu syötäväksi kylmänä. Pakkaus on helppo kuljettaa sekä nauttia vaikka lennosta. Pakkaus sisältää myös haarukan. Annos sopiva yhdelle hengelle ja ehkä enemmänkin välipalatyyppinen kuin runsas ateria. Itselläni upposi hyvin pieneen nälkään!

Ostaisinko itse ja milloin? Mahdollisesti, kiireisenä kasvisruokapäivänä ja hummuksen himoon! Saattaisi sopia myös iltapalalle kera tieteellisen dokkarin.

Lue myös Onko olemassa hyvää valmisruokaa? sekä Parempaa valmisruokaa.