Jos vain olisi enemmän aikaa

jos vain olisi enemmän aikaa

Heippa! Vietän tällä hetkellä kotipäivää sairaan lapsen kanssa. Ilmoittivat eilen päiväkodista kesken työpäivän, että tytöllä on noussut korkea kuume ja tässä sitä nyt ollaan. Mun on tosi vaikeaa vain olla aloillaan näinäkään päivinä, joten olen touhuillut vähän sitä sun tätä hoitaen samalla tyttöä. Jännä miten nuo lapset jaksavat leikkiä sairaanakin. Tai no eilen jaksoi. Tämä päivä onkin kulunut lähinnä pötkötelleen ja kuumetta pois taistellen. Illaksi menen itse vielä töihin ja hoitovastuu siirtyy miehelle. Toivon syvästi ettei kyseinen tauti ota minuakin valtaansa, sillä aamulla kurkku oli hieman karhea, mutta nyt ei onneksi enää mitään.

Tänään olisi ollut tiedossa kiva Jyskin tapahtuma, jonka joudun nyt skippaamaan sattuneista syistä. Välillä harmittaa, että ne kaikista kivoimmat tapahtumat jää välistä, kun aina juuri silloin sattuu ja tapahtuu jotain. Äsken sohvan nurkassa sukkaa kutoessani mietin mitä kaikkea tekisinkään, jos vain olisi enemmän aikaa. Niitä asioita on loppujen lopuksi aika paljon mistä minäkin haaveilen. Olisi ihanaa, jos joskus taloudellinen tilanne olisi sellainen ettei tarvitsisi ihan viitenä päivänä viikossa tehdä töitä. Tuskin näin tulee koskaan tapahtumaan, mutta ainahan sitä saa haaveilla!

Jos vain olisi enemmän aikaa

..aloittaisin jonkun uuden kielen opiskelun. Ehkäpä venäjän tai saksan. Olen kumpaakin lukenut alkeiskurssin verran, mutta siihenpä se sitten jäi.

..opettelisin remontoimaan asuntoa niin, että osaisin vaihtaa lattiat ja rempata keittiön ja kylpyhuoneen (jonkun avustuksella toki).

..ostaisin sijoitusasunnon (jos olisi enemmän rahaa ajan lisäksi), remppaisin sen itse ja laittaisin vuokralle.

..kävisin aamuisin kävelyllä ja illalla salilla.

..menisin valokuvauskurssille.

..viettäisin päivän lapsen kanssa ulkona.

..tekisin enemmän käsitöitä ja askarteluja kotona.

..osallistuisin erilaisiin koulutuksiin. Esim. Martoilla on kivoja ja hyödyllisiä koulutuksia!

..kävisin enemmän blogitilaisuuksissa.

jos vain olisi enemmän aikaa
Harjoiteltiin helmimassasta askartelua!

..leipoisin ja kokkaisin enemmän kotona. Voisin leipoa tilauksestakin!

..julkaisisin useamman videon viikossa.

..näkisin enemmän ystäviä.

..tekisin vapaaehtoistyötä esim. eläinsuojeluyhdistyksessä.

..opettelisin taas ompelemaan.

..siivoaisin meidän varaston.

..vaihtaisin tapetit olohuoneeseen ja maalaisin eteisen.

..lukisin enemmän!

..opettelisin tekemään erilaisia kukka-asetelmia.

Huomaatteko, aika moni asioista liittyy jollain tavalla käsitöihin tai käsillä tehtäviin asioihin. Minustahan on kuoriutumassa entistä pahempi koti-ihminen!

Mitä sinä tekisit jos vain olisi enemmän aikaa?

Edellinen postaus: Näppärät Nutella-naposteltavat

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Mitä sinä haluaisit lukea blogista?

Processed with VSCO with a6 preset
Kuva: Monna Treenaa

Meillä oli eilen tosi mukava miitti Fitfashionin porukan kanssa. Käytiin alkuun käytännön asioita, syötiin ja kahviteltiin herkullisten Onnenrusinan raakakakkujen saattelemana. Moni ei ehkä ymmärrä sitä ettei bloggaaminen ole pelkkää kirjoittamista. Tämä vaatii välillä niin paljon muutakin ja tähän touhuun saa upotettua järjettömän määrän tunteja viikossa. Juuri bloggaamiseen liittyvistä asioita jutusteltiin paljon kollegoiden kanssa ja joku taisi sanoa, että näistä keskusteluista pitäisi oikeasti ottaa video. Melkoisia juttuja monet meistä ovat nähneet ja kuulleet bloggaajanurallaan. Muun muassa kaikenmaailman kikkelikuvat on tulleet tutuksi aika monelle meistä inhottavista stalkkereista puhumattakaan…

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Itse bloggaan puolitosissani. Tämä on mulle erittäin tärkeä harrastus, mutta kun tätä muutakin elämää on aika paljon niin ammattilaiseksi minusta ei näillä resursseilla olisi. Haluan kuitenkin tehdä mahdollisimman hyvää ja mun persoonani kaltaista blogia ja mielestäni olen siinä hyvin onnistunutkin. Oli mielettömän mielenkiintoista kuulla ammattikseen bloggaavan Tickle your fancy-blogin Saran kokemuksia ja vinkkejä bloggaamisesta. Hän todellakin on ammattilainen tässä asiassa ja sen näkee hänen kädenjäljestään blogissa. Upeita kuvia, mielenkiintoisia aiheita ja massasta erottuva persoonallinen ote kirjoittamiseen. Olen itsekin Saran blogia seurannut jo vaikka kuinka kauan enkä varmasti kyllästy ikinä!

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Kauaksi ollaan tultu siitä mitä minunkin blogi oli aloittaessani joskus kahdeksan vuotta sitten. Ei ole enää suttuisia kuvia ja pelkkiä treenipostauksia liikkeineen, sarjoineen ja painoineen. Aihealueet ovat laajentuneet sitä mukaa kun omaa elämänkokemusta on karttunut lisää. Elämä ei pyöri enää vain salin ja gramman tarkkojen ruokamäärien ympärillä. Pieniä muutoksia tulee jatkossakin, mutta ei mitään maata mullistavaa. Tällä hetkellä mielen päällä on blogin nimen vaihtaminen enemmän minunlaiseksi ja olen tainnut jo sopivan keksiäkin. Tätäkin asiaa olen miettinyt jo todella pitkään ja vasta viime päivinä keksin parikin nimeä, jotka sopivat mun aihealueisiin ja blogin tyyliin todella hyvin. Myös blogin ulkonäköön tulee joitain muutoksia, mutta vain parempaan päin! Valokuvaamista haluaisin oppia enemmän ja suunnitelmissa on valokuvauskurssi. Myös kamera- sekä kännykkäkalustoa pitäisi uusia, jotta saisin otettua laadukkaampia kuvia. Nämä hankinnat kuitenkin vaativat rahaa ja säästämistä. Vaikka rahapuun omistankin niin ei se tunnu viisisatasia mulle kasvattavan vaikka kuinka yritän! Voisikohan sen palauttaa kauppaan? 😀

Nyt haluankin kysyä mitä te lukijat toivoisitte tältä blogilta? Mistä aihealueista toivoisitte minun kirjoittavan enemmän? Mistä vähemmän? Onko jotkin jutut aivan turhaa tai jotkin ylitse muiden? Häiritseekö jokin asia blogin ulkonäössä tai minun kirjoitustyylissäni? Olisi kiva kuulla teidän mielipiteitänne, koska itseni lisäksi kirjoitan tätä blogia myös teille, ja haluan sen olevan mahdollisimman hyvä ja viihdyttävä!

Minusta tulee isona luontokuvaaja

Processed with VSCO with c1 preset

Mulla on viharakkaussuhde mitä tule kevääseen. Rakastan luonnon eloon heräämistä, lintujen laulua ja pikku hiljaa maasta puskevia kauniita kukkia ja kasveja. Saatan mökillä ihastella yhtä pientä kukkasta vaikka kuinka kauan ja siirtyä siitä tiirailemaan seuraavaan kukkapenkin hentoisia kukan alkuja. Mutta nämä siitepölyt ja puiden kukinnat, en kestä yhtään!! Mulla on taas päällä niin järkyttävät allergiaoireet etten pysty edes ajattelemaan tältä rään määrältä järkevästi. Aloitin allergialääkkeet jo kuukausi sitten, mutta ei niillä tunnu olevan mitään vaikutusta. Nyt kun oireilen mm. koivulle niin myös oireet meidän kissoista on koventuneet. Nuku siinä sitten kaksi kissaa tyynyllä…

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Mökin vieressä on kiva pieni lampi, jonka joku naapureista on aikanaan sinne kaivattanut. Käytiin tytön kanssa lammella ihmettelemässä lintuja sekä lampea. Toivoin näkeväni joutsenia tai edes sorsia, mutta vain pikkulinnut olivat pesänrakennus puuhissa. Lammelle kävellessä alkoi kuulua kauheaa meteliä. Sellaista matalaa kurnutusta. Löydettiin melkoinen sammakkoarmeija kutupuuhissa ja tämä kauhea meteli lähti niistä pikku otuksista. Otin kameralla videollekin sammakoiden elämää ja latailen sen joku päivä mun kanavalle youtubeen (jonka jokainen teistä on varmasti jo tilannut itselleen? :D). Enpä ole moista päässyt koskaan aiemmin näkemään! Tyttö tuumasi siinä sammakoita katsellessamme ”Äiti, musta tulee isona samanlainen luontokuvaaja kuin sustakin!”. Awww…kohtahan hänelle täytyy hommata sitten oma kamera!

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Eläinten osalta viikko mökillä oli todella antoisa. Nähtiin kettu repolainen, hirvi, perhosia, ötököitä, miehen ja appiukon pyytämiä haukia sekä suuri sammakkolauma. Voi kun nähtäis tänäkin kesänä ilves! Mun on ihan pakko alkaa kohta katselemaan luontokuvaamiseen sopivampaa kamerakalustoa, koska se vaan on niin hauskaa puuhaa 🙂

Onko siellä ruudun takana muita luontokuvaamisesta innostuneita?

Rauhoittumisen paikka

Mulla oli viime viikko todella kiireinen. Olin suorastaan helpottunut, kun perjantai koitti ja hyppäsin junaan kohti mökkiä. Tyttö oli tietysti ikävöinyt äitiään yhtä paljon kuin äiti tyttöään ja se myös näkyi käytöksessä. Mulla oli oikea pikku takiainen vastassa 🙂 Ihanaa, kun tyttö osaa jo kertoa ikävästään ja voidaan siitäkin keskustella varsin rakentavasti. Miten muuten voikin tuntua, että lapsi on viikon aikana kehittynyt ja kasvanut todella paljon? Tuntui, että tyttö käyttäytyy ja puhuu paljon kypsemmin kuin viikko sitten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perjantai oli tietysti yhtä hässäkkää ja lauantaina kaipasin rauhoittumista ja rentoutumista. Olisin halunnut hetken vain olla ja nollata viikon kiirettä, mutta ei. Aamulla lähdettiin heti kaupoille ja siellä meni monta tuntia. Mökillä kun päästiin niin ohjelmassa oli ruuanlaittoa ja lapsosten kanssa leikkimistä. Sitten pitikin jo lähteä naapuriin nimpparikahveille ja sieltä suoraan saunomispuuhiin. Virittelin illalla itselleni makkariin rauhalliseen tilan ja pistin Yoogaian syvävenyttelyvideon pyörimään. Ehdin kolme minuuttia venytellä kunnes alkoi huuto tyttöjen kesken ja mun venyttely keskeytyi. Mies hermostui kun mimmit nahisteli ja hermostuipa siinä itse kukin, kun koko ajan oli jotain häslinkiä.

Kirppariostoksia: pari toppia ja kukkahame kesäksi.
Kirppariostoksia: pari toppia ja kukkahame kesäksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä olen itse aika äkkipikainen ihminen ja kiihdyn nollasta sataan sekunnissa. Saatoin jälleen kerran reagoida tilanteeseen vähän liian äkkipikaisesti ja jouduin jälkeenpäin pyytelemään anteeksi mieheltä kiihtymistäni. Ärsytti vaan niin suunnattoman paljon, kun itse kaipaa edes pientä breikkiä kaikesta, niin ei edes sitä saa. Ei edes viittä minuuttia. Päätin illalla katsella makkarissa leffaa ja venytellä samalla. Vaikka siinä tytöt pyörivät ympärillä ja oli muutenkin hälyä niin sain vihdoin ja viimein sen oman pienen hetken olla vaan ja vanua joka ilmansuuntaan. Just tätä mä kaipasin!

Serkku-tyttö ja mies kävi uimassa, hullut! Joku ei uskaltanut :D
Serkku-tyttö ja mies kävi uimassa, hullut! Joku ei suurista puheistaan huolimatta uskaltanut 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viikonloppuun mahtui paljon ulkoilua, saunomista ja yhdessäoloa. Herkutteluakin vähän. Treenejä en saanut aikaiseksi vaikka sunnuntaillekin oli juoksulenkki suunniteltu.Tuli aina kaikkea muuta enkä saanut lähdettyä. Sunnuntainakin vietin aikaa miehen kanssa voikukan lehtiä keräten ja mylläsimpä parit kukkapenkitkin! Äitienpäivää vietettiin siis mökillä ja kakut ostettiin ihan kaupan pakastealtaasta. Ei haluttu jättää mitään mökille homehtumaan niin tämä oli paras systeemi meille. Sitä paitsi Almondyn uusi Marabou pähkinäjutska (en muista nimeä) ja Frödingen mudcake oli tosi hyviä eikä yhtään liian suuria 😉

Tähän viikkoon lähdetään iloisin mielin, vaikka eilen jääkaappi ammottikin tyhjyyttään ja tajuttiin vasta kotona ettei mikään kauppa ole auki…Eineslihapullia siis!

49 askelta

20140703_174650

Mun piti jo eilen postata teille yksi mun surkeimmista treeneistä aikoihin, mutta valokuvauksessa menikin niin myöhään etten jaksanut enää koneella istua kun päästiin kotiin. Voitin kevätmessuilla käydessäni lahjakortin Go Images-valokuvaamoon, jossa meidän pikku perheestä napsittiin eilen tunnin verran kuvia. Ensi viikolla mennään valkkaamaan kuvaan sopivat sävyt, valotukset ja kehykset ja jonkin ajan kuluttua saadaan valmis kuva kotiin ihasteltavaksi 🙂 Go Images on todella kiva liike Töölössä ja valokuvaajakin oli aivan loistava! Innolla odotan minkälaisia otoksia meistä saatiin, koska kyseisen liikkeen valikoimiin kuuluu melko erikoiset ja persoonalliset kuvat. Käykää tsekkaamassa heidän kotisivuiltaan minkälaisia kuvia siellä otetaan 🙂

Kaikkkihan tietää miten tehdään hyvä treeni, mut mitä vaatii että treenistä saadaankin huono? Hyvänkin treenin saa kääntymään huonoksi sekunnin sadasosassa kuten pääsin toteamaan viime tiistaina.. Omalla kohdalla nämä tekijät sai jumpan kääntymään surkeaakin surkeammaksi:

  • Usean päivän ”väärä” ruokavalio. Kun on tottunut noudattamaan jotain tiettyä ruokavaliota niin siinä kannattaa pysyäkin. Kuopion reissulla söin aika eri tavalla kuin normaalisti ja kesti todella monta päivää päästä entiseen olotilaan. Vaikka ruoka oli hyvälaatuista ja puhtaista raaka-aineista niin selkeästi ainakin gluteeni tekee mun kropalle hallaa useampana päivänä peräkkäin nautittuna. Vaikka söin säännöllisesti niin koko ajan olo oli väsynyt ja nuutunut. Jotenkin energiaton.
  • Vettä ei ainkaan kannata juoda yhtään! Vähäinen veden juonti yhdistettynä erilaiseen ruokavalioon oli mun kohdalla todellinen killeri. Juo siis vettä riittävästi, olitpa sitten missä tahansa.
  • Jos edellä olevat eivät vielä tee riittävästi hallaa energiatasoille ja omalle jaksamiselle niin kannattaa yrittää nukkua mahdollisimman vähän ja sekin vähä miljoonassa pätkässä.
  • Lataa treenille todella suuret odotukset siitäkin huolimatta, että olo on ihan nuutunut ja väsynyt. Silloin niitä ennätyksiä tehdään! Not.

Nyt kun luen tuota listaani läpi niin viisainta olisi ollut jäädä kotiin keräämään energiaa, mutta kuten arvata saattaa niin en jäänyt. Turha rykiä kun paska on jo housussa 😀

04072014 2014-07-01 007

Treenin alussa tehtiin etukyykkyä 3×5 ja vikan sarjan tein treenikaverin kannustuksella 60 kilolla. Oma fiilis kun ei ollut kummoinen niin ihan pelkällä kaverin tsempillä vedin tuon setin ja hyvä kun vedin. Hyvä treenikaveri on korvaamaton apu 😉  Etukyykkyjen jälkeen tehtiin vielä 2 minuutin aikana maximimäärä OH askelkyykkyjä. Mulla oli käytössä 10kg painolevy ja sitä siis pidettiin koko ajan suorilla käsillä pään yläpuolella. Tuloksena 49 askelta.

04072014 2014-07-01 001 04072014 2014-07-01 002 04072014 2014-07-01 003

 

Wodin aikana ei paljon kaverista ole apua ja mulla yksinkertaisesti loppu energiat heti alkumetreillä. Ei siinä oman itsensä tsemppausyritykset juuri auttaneet kun ei vaan jaksanut! Treenissä tehtiin Karjalan Kovimman yksi karsinnan osista eli 10 minuutin amrap:

  • power clean x 5
  • chest to bar x 10
  • double under x 20

Rinnallevedot meni ihan ok, mut loput ei sitten mennykään. Chest to bareissa ajattelin optimistisesti tekeväni kaikki toistot keltaisella kuminauhalla, mut ei puhettakaan. Ehkä kolme neljä toistoa meni ja sen jälkeen ei yhtään. Toisaalta tais olla eka kerta elämässäni kun edes yritin niitä. Skaalasin ne sit normi leuoiksi, mut leuatkin tein kumpparilla. En kyllä yhtään ymmärrä miksi. Olisin edes voinut yrittää kippileukoja mut en näköjään yrittänyt. DU:t meni kans ihan plörinäksi eikä siitä sen enempää…

04072014 2014-07-01 005 04072014 2014-07-01 004

Näitä huonoja treenejä tulee ja menee, mut tärkeintä on se miten niihin asennoituu. Tekee sen mitä pystyy, miettii mitä vois ensi kerralla tehdä paremmin ja tekee sen paremmin. Ei joka kerta voi olla helvetin hyvä ja parempi kuin edellisellä kerralla. Välillä tarvitaan näitä huonompiakin settejä että voi ylipäänsä kehittyä. Pahin skenaario olisi jäädä rypemään näihin huonoihin treeneihin ja luovuttaa. Not gonna happen ja tänään sen taas todistin itselleni. Tänään nimittäin tein sikahyvän treenin, mutta siitä myöhemmin lisää 😉

Salille oli hommattu kelkka! Ootan innolla millon pääsen testaamaan sitä ;)
Salille oli hommattu kelkka! Ootan innolla millon pääsen testaamaan sitä 😉

Huomenna tiedossa välipäivä treeneistä ja shoppailua, leffaa ja raflaa 😉 Kummityttö tuli meille viikonlopuksi ja lähdetään tyttöjen kesken vähän humputtelemaan!

 

< !– TradeDoubler site verification 2423898 –>